www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Ga mee met PJ Roggeband over Vlieland.

23 april 2019 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Dwaalsafari PJ Roggeband

Op pad met PJ Roggeband

De naam alleen al spreekt tot de verbeelding. Google “PJ Roggeband” en je komt in een wondere wereld van kunst en woorden. Wat te denken van het Elfletterig Genootschap bijvoorbeeld. De laatste jaren doet hij veel projecten rondom 'groen'. Zo heeft hij opmerkelijke uitlaattuinen ontwikkeld en recentelijk het concept 'Uitleentuin' opgeleverd. Kijk eens op de website www.uitleentuin.nl naar deze 'flextuinen voor flexplekken'.

Exclusief voor Vlieland.

PJ (spreek uit als Peejee) zwerft met liefde over Vlieland en deelt zijn bevindingen graag met het publiek.

Kijk vooral ook even  HIER (even dubbelklikken)  op de site PJ. Gewoon erg leuk en bijzonder.

In samenwerking met Staatsbosbeheer verzorgt PJ een aantal dwaalsafari’s en wel op

DINSDAG 30 APRIL 15.00 uur
WOENSDAG 1 MEI 15.00 uur
DONDERDAG 2 MEI 15.00 uur.

Vanaf 8 jaar kan men meedoen. Kosten € 8,50 p.p.

Aanmelden en start bij de Noordwester.

Waar komt de liefde voor Vlieland vandaan?

Zijn laatste vakantie met zijn ouders was op Vlieland, hij was toen 16 jaar. Dat was achteraf gezien een speciale gebeurtenis. Toen wilde hij nog boswachter worden! In 2017 keerde hij pas weer terug, toen hij gevraagd werd voor het kunstprogramma van het festival ‘Into The Great Wide Open’. Tijdens verkenningen van het eiland ontstond het idee voor een Dwaalsafari. Overmand door de natuur wilde hij het publiek meenemen de bossen in en confronteren met zijn fascinaties.

 

Wat is zijn lievelingsplek en waarom?

Naast het zicht en het licht van de Wadden is zijn lievelingsplek de ijsbaan. “Ik heb het in alle jaargetijden gezien en het is elke weer anders. Ik zat een van de eerste keren op het bankje, de ijsbaan stond bijna droog en voor mijn voeten was een sperwer zich nietsvermoedend aan het wassen. Een onvergetelijk moment.”

Wat kunnen de mede dwaalsafari gangers verwachten of blijft dat een verrassing?

Als een ‘schatgraver’ verzorgt PJ Roggeband een bijzondere expeditie genaamd Dwaalsafari. Tijdens deze tocht verhaalt hij onder meer over eigenaardige natuurverschijnselen, ‘het Wonder van Vlieland’, onverwachte ontdekkingen aangevuld met persoonlijke anekdoten. Dwaal mee van de bossen tot aan de zee.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog