www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Festival Into the Great Wide Open 2019 is weer voorbij…. “Is het suikerbrood vegan?”

9 september 2019 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
GWO 19

Volle bak op kampeerterrein de Lange Paal

Jemig... lang geleden dat ik een blog schreef. Hoogseizoen, nou en dat was het! Veel om bij te bloggen dus. De laatste volle vrachtwagens van het festival into the Great Wide Open zijn weer van Vlieland vertrokken. Veel spullen staan op het eiland weer opgeslagen en het sportveld kan weer bijkomen. Dat geldt ook voor de Vlielanders die betrokken waren bij het festival. Wat wordt er toch veel extra werk verzet voor en tijdens die dagen. En dat aan het eind van het seizoen. Het gebeurt met plezier en dat komt vooral door het prettige ontspannen gedrag van alle festivalgangers.

Hoe was het op kampeerterrein de Lange Paal?

Eh, volle bak. Nog niet eerder mochten we zoveel festivalgangers verwelkomen. Gelukkig hebben we al 10 jaar ervaring en draaiboeken om uit te werken. Beheerder collega Frederika had het allemaal goed in de hand. Team de Lange Paal bestond dit jaar uit collega’s Giel, Annemieke, Amanda, Julia en ondergetekende. Iedereen wist wat hij/zij doen moest. De catering voor ontbijtjes was in handen van Frits Kers en zijn team van de Smaakvolvo. Er waren weer ochtendconcerten, de zon scheen, de sfeer was geweldig.

De grappigste vraag die ik hoorde was wel of “het suikerbrood (van onze eigen Bakkerette Lisette Westers) vegan was?” Ik weet het nog steeds niet, maar ik moest er wel om lachen. De mooiste opmerking die ik hoorde kwam van een jonge vrouw; “De duinen zijn een kadootje voor je ogen”.

Het weiland voor het woonhuis werd het veld voor de vrijwilligers van ITGWO en Waddenveld 4 was weer voor de mensen van Blue Camp. Daar stonden tenten van gerecyclede spijkerstof. Daar werden de gasten ook verwend met ontbijt.

Onze schoonmakers Sergej en Katherine hielden frequent het sanitair schoon. Kortom alles liep op rolletjes en we mochten weer veel complimenten ontvangen. Toen de festivalgangers vertrokken waren, zagen de velden er weer tip top uit. Iedereen liet de tentplaats (redelijk) schoon achter. Gelukkig kwamen de mannen van de gemeente een paar keer extra containers legen, want allemachtig wat bleef er veel afval achter. Wij hebben in ieder geval weer genoten van het geheel.

GWO 19
Optreden Inge van Calkar was gaaf!

En hoe verliep het verder?

Collega’s Bertwin en Jan (van Terschelling), hielden toezicht rondom de festival locaties. Veel overleg, veel prettige ontmoetingen en handhaven waar het nodig was. De organisatie van GWO gaf samen met ons een  gratis excursie voor Vlielanders om te laten zien hoe, wat waar en waarom (niet). Maar liefst 4 eilanders kwamen daar op af en lieten zich grondig informeren.

Speciale rol voor Boswachter Pieter.

Onze collega Pieter Schaper had zijn eigen podium op het festival terrein. Onder de titel “Boswachterspreekuur” beantwoordde hij vragen uit het publiek. Hij had zijn eigen schatkist met attributen meegenomen, waarvan de opgedroogde Schotse hooglander drol wel het hoogtepunt was. Stout Konijn ( zie www.stoutkonijn.nl)  mag dan keutelen, de Schotse hooglanders kunnen er ook wat van.

Alles bij elkaar mogen we trots zijn op de verloop van into the Great Wide Open 2019 en dat zijn we dan ook.

Op naar de volgende!

 

 

reageren

geef een reactie

 • Harmen
  10 september 2019 om 15:16

  Ik heb vandaag geleerd dat er melk en roomboter in suikerbrood kan zitten, dus logische vraag!

 • Bernard
  9 september 2019 om 21:54

  Mooi om te horen Anke (en Frederica). Een volgend jaar hoop ik er bij te zijn.
  Tot iets eerder

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog