www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Op welke manier gaat natuurkampeerterrein De Lange Paal 1 juli open?

30 mei 2020 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
De Lange Paal

Binnenkort weer gasten op De Lange Paal

Eerlijk, Frederiek en ik liggen er soms een beetje wakker van. We zijn nu al weken bezig met bedenken en uitvoeren hoe we iedereen een fijne, leuke, veilige en vooral gezonde vakantie kunnen geven. Wij scheppen de voorwaarden en regelen de extra voorzieningen, maar het valt of staat natuurlijk met hoe de gasten zich gaan gedragen.
Allemachtig wat moeten we aan veel dingen denken om ons natuurkampeerterrein de Lange Paal open te laten gaan in deze corona crisis tijd.

Sanitair is de flessenhals natuurlijk.

De tentplaatsen op ons natuurkampeerterrein De Lange Paal zijn ongeveer 10 bij 10 meter. Dus onze gasten hebben daar voldoende ruimte.  Uiteraard is ook bij ons het sanitair de flessenhals, zoals bij veel kampeerterreinen. De toiletgebouwen op de Waddenvelden zijn, op de douches na, corona-proof. Op de Waddenvelden komt nog extra sanitair. Zo ook bij het kantoor bij het Bos- en Duinveld. Gelukkig zijn onze schoonmakers Catharine en Sergej Francois bereid om extra schoon te maken.

Brief voor de gasten met een reservering vanaf 1 juli.

Helaas kunnen we dit seizoen geen Waddenhoppers/ Doortrekkers ontvangen. Kampeerders die op de bonnefooi komen worden niet toegelaten. Reserveren is verplicht! Dit om zo weinig mogelijk “beweging” op het kampeerterrein te hebben. Alleen de gasten met een reservering zijn vanaf 1 juli zijn welkom.

Na een dikke week overleggen en concept brieven hebben we nu een brief naar alle gasten gestuurd die vanaf 1 juli gereserveerd hebben. En brief met allemaal ‘corona regels’. Verdeeld onder de kopjes ‘sanitair en hygiëne’ , ‘praktisch’ en ‘samen verantwoordelijk ‘.

We moeten het samen doen!

Het wordt best spannend, maar we hopen dat we over een paar maanden met een goed gevoel terug kunnen kijken op een bijzonder raar, maar mooi seizoen. Op dit moment zijn alleen de boerenzwaluwen, de bosvogels, konijnen en overvliegende groepjes lepelaars te horen en zien op onze kampeervelden. Vanaf 1 juli gaan we samen met onze gasten er iets goeds van maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

reageren

geef een reactie

 • Theuna Huitema
  30 mei 2020 om 19:23

  Heel veel Sterkte en Geluk met alles. We hopen dat we deze zomer nog op mooi Vlie kunnen komen
  Groetjes, Theuna

 • Ria
  30 mei 2020 om 14:09

  Lieve mensen,
  Wat een zorg enz. enz. enz.
  Keek deze week naar een uitzending van de prachtige serie het WAD, toen wist ik het zeker. Ik kan niet kamperen, maar ik “MOET dit jaar gewoon wel naar mijn eiland”. Ik overweeg om een paar dagen naar Veerman te gaan, misschien in september? Sinds een paar maanden kan ik appen en heb als profielfoto een koliebrie: de symboliek van dit vogeltje is: “lichtheid * liefde * veerkracht, dat wens ik jullie van harte toe. Lieve groet en misschien tot ziens ergens in september?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog