www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Nattigheid

23 december 2021 Boswachter Annemieke op 't Hof in Vlieland

Het is nat buiten. Dat is goed nieuws voor de natuur, maar minder prettig voor de wandel- en fietspaden op Vlieland.

Het is nat buiten. Veel regen is één van de oorzaken. Veel nattigheid is al snel ‘groeizaam weer’. En dat is goed nieuws voor de natuur. Zeker na een aantal droge zomers van afgelopen jaren. En voor ons mensen? Tja, dat is natuurlijk persoonlijk. Staatsbosbeheer ontving veel inzendingen voor het NK Plassenstampen.

Wandel- en fietspaden
De nattigheid is in ieder geval nadelig voor de begaanbaarheid van diverse wandel- en fietspaden op Vlieland. Gelukkig zitten we op zandgrond, daar trekt het water relatief nog snel weg. Maar ook hier op Vlieland zijn (vooral lage) plekken waar het op natte momenten bijna niet te doen is. Laarzen bieden soms een uitkomst, maar zelfs die zijn soms niet genoeg. Helaas. Als wij als boswachters er iets aan kunnen doen, bijvoorbeeld met een paar scheppen het water laten weglopen, dan doen we dat. Maar sommige plekken kunnen wij ook niet bij komen en/of is er simpelweg geen oplossing en is er geen beginnen aan. Dan is dat wat het is, de natuur. Kom eens terug in een ander seizoen zouden we willen zeggen. Zodra het weer droger wordt plegen wij ook weer onderhoud.

Fietspad door de duinen
Afgelopen weken heeft Gemeente Vlieland het fietspad om de Noord (door de duinen) aangepakt. Bij Pad van 6 en Pad van 20 is het verlegd en over de gehele lengte is het verbreed en is er een nieuwe schelpen laag aangebracht. Ook daar ondervinden ze hinder van de nattigheid, vooral in de afwerking werkt dat tegen.

Buiten is open
Ondanks de omstandigheden wensen de boswachters van Staatsbosbeheer je mooie dagen op Vlieland. Geniet van de elementen van het seizoen.
Tips? Kijk op Vlieland.site

reageren

geef een reactie

  • Loes
    24 december 2021 om 23:35

    Willen jullie alsjeblieft zand of houtsnippers strooien op het pad dat het bos ingaat van de weg tussen de boot en de Kampweg, net voorbij het laatste huis van het rijtje, net voorbij( vanaf de boot gerekend) het bord Oost-Vlieland, waar een trappetje is vanaf de weg het bos in. Alvast enorm bedankt!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog