www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Die troep die hoort daar niet. Wie komt ons helpen?

1 april 2022 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
strandschoonmaak 2019

Veel klein spul wat niet op het strand thuishoort.

Twee jaar kon het niet doorgaan vanwege covid, maar nu gaat het weer lukken. De strandschoonmaakactie die we al jaren organiseren samen met de gemeente Vlieland, Rijkswaterstaat, Defensie en KNRM gaat weer plaats vinden. We gaan komende dinsdag 12 en woensdag 13 april aan de gang.

Wie komt ons helpen?

Ook vrijwilligers zijn van harte welkom. Opgeven hiervoor kan via vlieland@staatsbosbeheer.nl (i.v.m. de lunch die ons als vanouds weer aangeboden wordt door Het Badhuys.)Wij zorgen voor vuilniszakken en handschoenen. Als je liever opruimt met een emmer dan die graag zelf meenemen.

We starten op 12 april om 08.00 uur bij de strandovergang van de Jachthaven. We proberen zoveel mogelijk ‘klein spul’ op te ruimen, naast de grote stukken troep. Kleine stukjes afval, waaronder plastic wordt nogal eens in de magen van dode vogels aangetroffen, dus ieder stukje wat we mee kunnen pakken is er 1.

Op woensdagmiddag is er een afsluitende borrel die traditie getrouw door kampeerterrein Stortemelk aangeboden wordt.

reageren

geef een reactie

 • Anouk
  3 april 2022 om 23:27

  Zat als kind iedere voorjaars- en herfstvakantie in een huisje op Duinkersoord. Hierdoor ligt een stukje van mijn hart absoluut op vliegveld. Zou dus héél graag samen met mijn dochter komen helpen, maar helaas ben ik momenteel niet bij machten om de overtocht te bekostigen… laat staan ook nog 1 à 2 overnachtingen. Hoop dat dit een ander jaar wel haalbaar zal zijn voor mij.

 • Corrie de Jong
  3 april 2022 om 17:33

  Niet op die datum, verder alle keren dat ik op het strand kom: alles aan plastic in mijn omgeving oprapen en meenemen!

 • Ingrid
  1 april 2022 om 14:38

  Mooi initiatief en helaas kan ik niet op doordeweekse dagen. Kan het eens in een weekend?

  Succes!

 • Ria
  1 april 2022 om 12:37

  Natuurlijk komt er voldoende hulp voor jullie!!! Niet van mij, ik stuur wel symbolische positieve energie!!! Een groet Ria.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog