www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Die troep die hoort daar niet. Wie komt ons helpen?

4 april 2023 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
strandschoonmaak 2019

Veel klein spul wat niet op het strand thuishoort.

De strandschoonmaakactie die we al jaren organiseren samen met de gemeente Vlieland, Rijkswaterstaat, Defensie en KNRM gaat weer plaats vinden. We gaan komende dinsdag 11 en woensdag 12 april aan de gang.

Wie komt ons helpen?

Ook vrijwilligers zijn van harte welkom. Opgeven hiervoor kan via vlieland@staatsbosbeheer.nl (i.v.m. de lunch die ons als vanouds weer aangeboden wordt door Het Badhuys, waarvoor nu al grote dank.) Wij zorgen voor vuilniszakken en handschoenen. Als je liever opruimt met een emmer dan die graag zelf meenemen.

We starten op 11 april om 08.00 uur bij de strandovergang van het militaire kamp. We gaan dan eerst de vloedlijnen rondom de stuifduinen/duintjes opruimen. Vrijwilligers kunnen om 07.45 uur opstappen in de wippertruck van de KNRM. Deze stopt bij de bushalte Hoek Badweg/Willem de Vlaminghweg. We proberen zoveel mogelijk ‘klein spul’ op te ruimen, naast de grote stukken troep. Kleine stukjes afval, waaronder plastic wordt nogal eens in de magen van dode vogels aangetroffen, dus ieder stukje wat we mee kunnen pakken is er 1.

Op woensdagmiddag is er een afsluitende borrel die traditie getrouw door kampeerterrein Stortemelk aangeboden wordt. Buitengewoon aardig.

reageren

geef een reactie

 • Ria
  5 april 2023 om 08:53

  Zag dat mijn berichtje van vorig jaar er ook nog staat. Ik stuur wederom mijn symbolische energie, een groet Ria.

 • Ingrid
  5 april 2023 om 07:45

  Zodra ik in de gelegenheid ben vrij te zij/ te nemen tijdens die dagen ben ik van de partij. Goede zaak, succes!
  Ik hoop dat er elk jaar minder gevonden wordt.

 • Anouk
  3 april 2022 om 23:27

  Zat als kind iedere voorjaars- en herfstvakantie in een huisje op Duinkersoord. Hierdoor ligt een stukje van mijn hart absoluut op vliegveld. Zou dus héél graag samen met mijn dochter komen helpen, maar helaas ben ik momenteel niet bij machten om de overtocht te bekostigen… laat staan ook nog 1 à 2 overnachtingen. Hoop dat dit een ander jaar wel haalbaar zal zijn voor mij.

 • Corrie de Jong
  3 april 2022 om 17:33

  Niet op die datum, verder alle keren dat ik op het strand kom: alles aan plastic in mijn omgeving oprapen en meenemen!

 • Ingrid
  1 april 2022 om 14:38

  Mooi initiatief en helaas kan ik niet op doordeweekse dagen. Kan het eens in een weekend?

  Succes!

 • Ria
  1 april 2022 om 12:37

  Natuurlijk komt er voldoende hulp voor jullie!!! Niet van mij, ik stuur wel symbolische positieve energie!!! Een groet Ria.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog