www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

MTB route onder handen genomen

3 oktober 2011 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

Afgelopen zaterdag was er weer periodiek onderhoud van de mtb-route in Noordwijk. Om de paar maanden wordt op de plekken waar de route last krijgt van erosie of waar hij mul begint te worden de route voorzien van een laagje houtsnippers. Daarnaast worden diepe remkuilen dichtgegooid en overhangende takken weggesnoeid. Afgelopen zaterdag zijn 12 leden van mountainbike club de Noordbikers gestart bij de parkeerplaats van de Duindamse slag. Het was erg warm en reden voor veel recreanten om te genieten van het duin.

Boswachter Thomas Peek had gezorgd voor voldoende houtsnippers dus we konden aan de gang. Met 2 auto’s met aanhanger konden beide delen van de route tegelijkertijd aangepakt worden. De vrijwilligers zijn wel enig fysiek afzien gewend.  Met deze temperaturen was daar wel sprake van. Vele kubieke meters houtsnippers werden over de route verspreid. De route is daarmee de komende maanden weer in puike conditie en blijft zo blijft de route in Noordwijk horen bij de best onderhouden routes van Nederland.

Klik meer info over www.noordbikers.nl/

 

reageren

geef een reactie

  • Marco
    3 oktober 2011 om 19:26

    SBB & Noordbikers bedankt! Voor mij afgelopen weekend de eerste keer na de aanpassing van het tweede deel; lag er puik bij.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog