www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Bijzondere uilen in het veld

15 oktober 2011 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

De vogeltrek is volop aan de gang. Grote zwermen spreeuwen golven over het duin.
De najaarstrek brengt altijd bijzondere waarnemingen met zich mee. Zo ook voor boswachters Marina Fijten en Ted Hoeks.

Nu ruim een jaar geleden (6 okt 2010) liepen op een grijze regenachtige woensdag boswachter Marina Fijten en Ted Hoeks in Berkheide om het maaiwerk van de duinvalleien voor te bereiden. Terwijl wij keken naar de bloeiende parnassia tussen de duindoorns hoorden en zagen we in ene een aantal grote vogels boven ons hoofd cirkelen. We konden het amper geloven: het waren velduilen. Zul je net zien zien dat onze verrekijkers in de auto lagen! Maar gelukkig hadden we wel een camera bij ons, dus toen we eenmaal een beetje van onze verbazing bijgekomen waren hebben we nog enkele plaatjes geschoten. Het was in ieder geval fantastisch om deze vogels zo zwevend cirkelend boven je te hebben. Toen ze helemaal uit zicht waren zijn we snel de duintop opgerend en zagen we er nog 1 heel mooi licht afgetekend tegen een duin omhoog vliegen. In totaal ging het om 10 vogels.” Een spectaculaire waarneming van misschien wel de grootste groep ooit voor Katwijk.

Foto Velduil Rene van Rossum

20111016-193316.jpg

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog