www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Lente live de huiskamers in

1 april 2013 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

OmroepWestVroeg in de morgen ontmoet ik journaliste Mariet Overdiep van Omroep West. Samen hebben we een mooi plan bedacht: mensen op Tweede Paasdag via de radio zoveel mogelijk naar buiten lokken in plaats van naar de meubelboulevard. Een mooi streven en met een prachtige zonnige dag in het vooruitzicht zeker het proberen waard!

Met de zendwagen parkeren we midden in het Haagse Bos. Een acht meter lange antenne steekt boven de boomkronen uit om een goede verbinding in de live uitzendingen te garanderen. Talloze vogels heten ons luid welkom in de ochtendgloren. Zij zien ons plan wel zitten, zo lijkt het. We struinen dwars door het bos en ik vertel over de dingen die we onderweg tegenkomen, voornamelijk sporen van de lente. Door de aanhoudende kou laat deze nog op zich wachten, maar als je goed oplet, zie, hoor en ruik je de lente al!

Na de eerste twee interviews vertrekken we met de zendwagen naar De Balij. In het speelbos probeer ik op de radio over te brengen hoe leuk én gezond het is om op Tweede Paasdag lekker buiten te spelen in de natuur. We lopen een stuk van de avontuurlijke laarzenroute door greppels en over stammetjes. De journaliste is onder de indruk van de natuur en de mogelijkheden om te recreëren in De Balij. Missie geslaagd.

Op naar de laatste locatie voor twee laatste interviews vanuit De Wilck in het Groene Hart. Hier is een waar lentefeest aan de gang. Vele weidevogels vinden in het voorjaar hier een plek om te gaan broeden. Grutto’s, kieviten en veldleeuweriken buitelen door de lucht en laten van zich horen op de radio. Wat voelt het goed om dit lentespektakel via de radio bij mensen in de huiskamers te krijgen!

Volgens mij is het ons gelukt om nog weer wat extra mensen te overtuigen om lekker naar buiten te gaan vandaag! Zo rond de middag is het gelukkig al aardig druk en zo hoort het ook op Tweede Paasdag.

Luister naar audio-fragmenten van de interviews:

Haagse Bos

De Balij

De Wilck

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog