www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Avondland in Hollands Duin

30 augustus 2013 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

door boswachter Mark Kras

Rond Noordwijk beheert Staatsbosbeheer enkele hele bijzondere natuurgebieden. Aan de zuidkant het schijnbaar ongerepte Coepelduijnen; witte hoge duintoppen, kaalgeblazen stuifketels en hellingen met duinroosjes en salomonszegel. Een oase van rust waar vogels, vossen, reeën en konijnen ongestoord hun jongen kunnen grootbrengen én waar je als mens geen paden zult aantreffen. Struinen is hier het devies.

Ten noorden ligt Boswachterij Noordwijk. Open duinen en dennenbos doorsneden met zand-, schelpen- en asfaltpaden met weidse uitzichtpunten en besloten plekjes. De plek voor fietsers, mountainbikers, Nordic walkers, hardlopers en wandelaars (met of zonder hond) om ieder op zijn manier te genieten van het prachtige Holland Duin.

Maar Boswachterij Noordwijk herbergt nog iets bijzonders. Het is ook de plek om te genieten van kunst en cultuur. De plek ook waar Staatsbosbeheer samenwerking zoekt met Noordwijkse organisaties als Stichting Kunst in Duin, kunstenaar Rob van Leeuwen en Stichting KunstKlank. Zo kun je er wandelen langs het Kunstinduinpad en in augustus 2013 streek hier de Stichting Kunstklank neer. Op het Piet Florisdal was ruimte en tijd om te genieten van de theaterproductie ‘Avondland’.
Zo’n 100 vrijwilligers en 50 acteurs, musici en dansers realiseerde hier onder de bezielende leiding van Herma van Piekeren en Martine Zeeman een bijzondere voorstelling in misschien wel het mooiste theater van Nederland; de Hollandse Natuur.

Staatsbeheer heette Stichting Kunstklank en zo’n 2500 toeschouwers van harte welkom om te genieten van kunst en natuur.

[youtube=http://youtu.be/RHr8c4GxYCA]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog