www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

BP sponsoort NatuurWijs in het Bentwoud

11 oktober 2013 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

Van Boswachter Linda Groeneveld

Wat is het toch mooi als dingen lukken! Zo’n 50 scholen in de buurt van het Bentwoud hebben de uitnodiging gekregen om mee te doen aan het educatieprogramma NatuurWijs in het Bentwoud. En zie, de aanmeldingen lopen binnen. De klassen die dit jaar mee doen gaan een heerlijk buitenjaar tegemoet. Door de sponsoring van BP kunnen we het tarief laag houden en daar ben ik als boswachter natuurlijk heel blij mee.

NatuurWijs maakt van het bos een klaslokaal. Al struinend komen we,  op de drie hele dagen buiten,  vast de wonderlijkste dingen tegen.  Samen met de leerkracht wordt het programma bepaald, zodat de onderwerpen aansluiten op het reguliere programma op school.

Struinend door de bloemen
Struinend door de bloemen

Niet vanuit een boek , maar gewoon met je zintuigen ontdekken, leren en doen. Omdat je drie dagen de tijd hebt met de kinderen is er geen haast. Vinden ze iets moois, dan kun je daar uitgebreid op ingaan. Een hut bouwen, prima! Daarna lekker je boterham in je eigen gebouwde hut opeten. Na een jaar zie je bij de kinderen echt een verandering. Ze maken de seizoenen van dichtbij mee.

De groepen worden begeleid door een NatuurWijzer. Dat kan ik als boswachter zijn, maar in het Bentwoud hebben we ook twee opgeleide gidsen die klassen meenemen het bos in. Want hoe leuk ik het ook vind om te doen, dat red ik als boswachter in mijn eentje niet. Vorige week hebben we samen een verkenningstocht gedaan. En dan zie ik weer wat een fantastisch gebied het nu al is. Nog lang niet een volgroeit bos, maar een geweldige plek voor kinderen om door heen te struinen, buiten te beleven  en een verbinding aan te gaan met de natuur.

Hè wat heb ik daar het komende schooljaar zin in!

Een goed vogelnest maken is een hele uitdaging.
Een goed vogelnest maken is een hele uitdaging.

 

 

reageren

geef een reactie

  • jenny
    3 september 2018 om 10:26

    This is the best place to look for chrome download online and it can be so useful when we want to get the chrome browser here.

  • Bob (K.) Groeneveld
    11 oktober 2013 om 15:16

    Wat een schitterend programma!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog