www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Poëzie in het Bentwoud

21 oktober 2013 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

Van Boswachter Linda Groeneveld

 

“Met fantasie zie ik hier sequioa’s aan de kim verrijzen

herten dansend om elkaar en verder niets

een verdwaalde wolf de geiten te grazen nemen

een eland met zijn gewei een golfbal missen

een Thalys al gierend de bocht uit vliegen.

Wat prachtig hier: wij maken ons eigen moeras!”

(van dichter Albert Dorrestein)

 Deze en andere gedichten waren afgelopen zondag 20 oktober te horen in het Bentwoud tijdens de eerste, zeer zonnige, Poeziëwandeling. Deze dag was georganiseert door de Stichting Kunst en Cultuur Rijnwoude samen met de Gebruikersgroep Bentwoud en Staatsbosbeheer.

 

gedichten 4

Om 9 uur zijn we gestart met een rondleiding voor de dichters door een deel van het Bentwoud. Langs de golfbaan en door het groeiende Avatarbos, met om ons heen de jonge beplanting. Inspiratie opdoen. Al snel bleek dat dichters daar wel iets lekkers bij lusten.

Een fantasierijke lekkere taart
Een fantasierijke lekkere taart

Bij terugkomst in restaurant Roest werden direct de pennen en bloknotes tevoorschijn getoverd. Nu kwam het er op aan. In 2 uur tijd moesten de gedichten op papier komen.

Een aantal leden van de gebruikersgroep vingen ondertussen de wandelaars op. Om vervolgens met de hele groep in de zon een route door het recreatiegebied te lopen, waarbij onderweg telkens een van de dichters zijn of haar gedicht ten gehore bracht.

Het was genieten van een combinatie van kunst en natuur, in een jong natuurgebied dat opbokst tegen het geweld van de stad.  Wat een variatie. De gedichten worden gebundeld en we gaan kijken op welke manier we ze hoorbaar kunnen maken in het Bentwoud, voor de liefhebber die er zondag niet bij was.

Over  één ding waren de meeste mensen het wel eens: het smaakte naar meer!

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog