www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

‘Volg de Boswachter’ van start!

6 mei 2014 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

Drukwerk
Ze zijn ongekend populair: websites waarop je via webcams wilde dieren kunt bekijken. Maar wat doet de boswachter eigenlijk? Met de actie ‘Volg de Boswachter’ geven wij, de zes boswachters van Staatsbosbeheer in Zuid-Holland, een kijkje in ons werkleven én in de natuur.

Door de ogen van de boswachter
Boswachter is een beroep dat de fantasie prikkelt. En terecht! Het ís een uitdagend en mooi beroep. De natuur is de basis van ons werk en in de natuur is geen dag hetzelfde. Ook in het druk bevolkte Zuid-Holland is er bijzondere natuur. Er zijn zelfs nog plekjes die bijna niemand kent, plekken waar zeldzame vogels voorkomen of juist overweldigende vogelkolonies of bloemenvelden. Wij nodigen onze volgers uit om via dit blog de Zuid-Hollandse natuur door boswachters’ ogen te gaan ontdekken.

Boswachters Zuid-Holland, v.l.n.r. Yvonne v.d. Meer, Mark Kras, Linda Groenevel, Harm Blom, Jenny van Leeuwen, Wicher Pen
v.l.n.r. Yvonne v.d. Meer, Mark Kras, Linda Groeneveld, Harm Blom, Jenny van Leeuwen, Wicher Pen

Heel divers
We zullen via korte filmpjes het verhaal van de boswachter en bijzondere momenten of plekken in beeld gaan brengen. Waar die verhalen over gaan is zo divers als de natuur van Zuid-Holland. Iedere boswachter diept een thema uit: Poldernatuur, Duin in beweging, Jonge bossen, Natuur op de platen en Natuur in de stad.

Zelf kijken
Dieren (en boswachters) kijken op film is leuk, maar zelf gaan kijken is nog veel leuker. Aan het eind van Volg de Boswachter organiseren wij een publieksexcursie naar het gebied, welke het meest bekeken is. Door ons te volgen creëren onze volgers dus een eigen excursie. De speciale actie op dit blog Volg de Boswachter duurt van 6 mei tot 15 juli.

Voorproefje
Per 6 mei start ook de boswachter van de Zuid-Hollandse Eilanden, Wicher Pen, als zesde boswachter op ons blog. Eerder was hij al wel eens gastblogger, maar vanaf nu gaat hij volwaardig meedoen als bloggende boswachter! Met zijn zessen hebben we voor Volg de Boswachter een eerste filmpje gemaakt: een voorproefje van hoe je straks over onze schouder en door onze ogen kunt meekijken. Binnenkort verschijnt ook het eerste filmpje van een van de boswachters!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=hzlKEDaqe7Y?rel=0]

reageren

geef een reactie

  • Virtueel het bos in met 'Volg de Boswachter' | Ouderenjournaal
    6 mei 2014 om 11:07

    […] In Volg de Boswachter’  gaan de zes met een camera op pad en laten ze mensen via het blog Volg de Boswachter meegenieten van hun werkzaamheden en […]

  • W.M. van Lieshout
    6 mei 2014 om 10:59

    Wat geweldig leuk om te lezen en te horen. Dat geluk in kleine dingen zit is meer dan duidelijk. Ik geniet er van en hoop dat nog heel vaak te doen. hartelijk dank.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog