www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Even voorstellen: Boswachter Wicher Pen op de Hellegatsplaten

8 mei 2014 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

stempel_WicherPen-150Natuur op de Platen

Eén van de mooiste gebieden binnen mijn werkgebied op de Zuid-Hollandse Eilanden zijn de Hellegatsplaten. In mijn eerste filmpje voor ‘Volg de Boswachter’ wil ik mij en de Hellegatsplaten vooral even aan jullie voorstellen. Dit omdat ik als zesde boswachter vanaf deze week mee ga bloggen met de andere boswachters van Zuid-Holland. Vandaar dat ik de eer heb om als eerste een filmpje te lanceren op ons blog. Om eerlijk te zijn was het nog best lastig om zo kort en in film mijn veelzijdige gebied te introduceren. Maar het is gelukt! In mijn volgende afleveringen van ‘Natuur op de Platen’ zal ik meer ingaan op mijn dagelijks werk: wat we aan beheer doen, wat er allemaal leeft en hoe mensen daarvan kunnen genieten! Hopelijk genieten jullie nu vooral van mijn introductiefilm:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=sMof5YRo5ps?rel=0]

reageren

geef een reactie

 • jannietr
  12 mei 2014 om 09:48

  Boswachter Wicher, vertelt u de volgende keer ook iets over de toegankelijkheid (met of zonder gids) van dit prachtige gebied? Ben er al vaak langs gereden, maar er nog nooit in geweest.

  • Kim
   20 mei 2014 om 08:09

   Geweldig dat u juist dit gebied heeft uitgekozen. Wij wonen hier vlakbij en ik rij er vrijwel elke dag langs. De ochtenden zijn t mooist. Met laaghangende mist met erboven uit de silhouetten van de paarden en runderen. Of een zilverreiger die door het vlakke water loopt op zoek naar vis en de opengaande zon. Ik hoop dat dit gebied wint omdat het zo prachtig is en daarbij niet toegankelijk. En wij zouden het fantastisch vinden om het een keer te mogen bezoeken!
   Jannie voor wat betreft de toegang: dit gebied is niet toegankelijk voor publiek. Wel kun je deels over de dijk en het fietspad vanaf de n59 naar de uitkijktoren wandelen. Vanaf het fietspad kun je wel het gebied in naar een vogelkijkhut aan het water (let op: meestal zijn laarzen nodig maar minstens waterdichte wandelschoenen). Ook kun je vanaf het hellegatsplein naar een vogelkijkhut wandelen maar daar ben ik zelf nog nooit geweest.

 • Ben en Mirela
  10 mei 2014 om 14:29

  Leuk informatief filmpje over het gebied.

  • o keuker
   16 mei 2014 om 12:40

   Wel ik heb met belangstelling kennis genomen, van de kennis en know how van boswachter Wicher Pen. Leuk en informatief. Daar kunnen wij wat mee. Staatsbosbeheer ga zo door !!!!

 • Gerda Vogels
  8 mei 2014 om 16:20

  mooie film en ik denk dat iedereen van de NATUUR houdt

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog