www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Onverwachte ontmoetingen in het Haagse Bos

24 juni 2014 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

stempel_JennyvanLeeuwenNatuur in de stad

In het Haagse Bos ontvangen we jaarlijks meer dan 3 miljoen bezoekers. Bovendien ligt dit stadsbos hartje centrum in Den Haag. Toch komen er in het Haagse Bos ontzettend veel mooie dieren, vogels en planten voor. Dit vind ik een van de mooie dingen in mijn werk: de onverwachte ontmoetingen met de meest mooie soorten. Zo sta je tijdens je drukke dagelijkse bezigheden zomaar ineens oog in oog met een bosuil of een ree. Daar kan ik nooit genoeg van krijgen! De soortenrijkdom maakt dus blij, maar het zegt ook iets over de gezondheid en de ontwikkeling van het bos. Daarom doen we ook regelmatig onderzoek. Hoe zo’n onderzoek in zijn werk gaat, zie je in mijn filmpje voor ‘Volg de Boswachter’.

 
[youtube=http://youtu.be/JIv_gsfCExM]

Als u hier geen filmpje ziet, ga dan naar http://youtu.be/JIv_gsfCExM

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog