www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Beleef een natuuravontuur op de Hellegatsplaten

23 juli 2014 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

stempel_WicherPen-150Natuur op de platen

Dit is al weer de laatste aflevering van mijn bijdragen aan ‘Volg de Boswachter’.
Deze keer wil ik jullie laten zien hoe je een mooi natuuravontuur kunt beleven op de Hellegatsplaten. Het beste kunnen jullie daarvoor gaan naar onze vogelobservatiehutten De Kluut en De Zwartkopmeeuw of naar onze uitkijktoren bij Ooltgensplaat.
De hutten staan op plekken waar veel vogels te zien zijn en vanaf de uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. Op de paden naar de hutten en naar de toren zijn jullie soms dicht bij onze grote grazers, de Heckrunderen of de Fjordenpaarden. Dat maak je niet iedere dag mee; het is een natuuravontuur op zich. Tijdens deze korte wandelingen kom je ook veel bloeiende wilde planten tegen. Daar hebben we er heel veel van op de Hellegatsplaten. Samen met de vogels en de grote grazers maken ze het avontuur compleet.
Een bezoek aan de Hellegatsplaten laat je zien dat wij in Nederland nog heel veel prachtplekken hebben al liggen die soms pal langs de snelweg of vlakbij de grote stad.
Laten we samen zorgen dat die prachtplekken behouden blijven en wellicht nog mooier kunnen worden.

[youtube=http://youtu.be/cAFfApRWjoI]

In Volg de Boswachter heb ik geprobeerd mijn enthousiasme voor mijn werk en voor in dit geval de Hellegatsplaten over te brengen. Ik hoop dat mij dat gelukt is en ontmoet jullie graag een keer op de Hellegatsplaten of in één van de andere bossen of natuurgebieden van Staatsbosbeheer op de Zuid-Hollandse Eilanden.

Als u hierboven geen filmpje ziet, klik dan op deze link: http://youtu.be/cAFfApRWjoI

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog