www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Snertfeestje in het Bentwoud

5 februari 2015 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

Van Boswachter Linda Groeneveld

Als kind gruwelde ik van snert, het woord alleen al. En nu nodig ik u uit op zaterdag 14 februari voor een echt Snertfeest! Een feestje dat georganiseerd wordt door de Provincie Zuid-Holland, Gemeente Alphen aan den Rijn, Gemeente Zoetermeer, de Gebruikersgroep Bentwoud en Staatsbosbeheer. Er valt namelijk wat te vieren in het Bentwoud. De afronding van de inrichting van de Driehoek is (bijna)een feit.

Al jaren wordt er hard gewerkt aan de realisatie van het Bentwoud, een bos schud je immers niet zomaar uit je mouw. Op dit moment wordt er keihard gewerkt om de Driehoek af te krijgen. De Driehoek is het deel van het Bentwoud dat tussen Zoetermeer Oosterheem, Benthuizen en de N209 ligt.

De laanbomen langs de fietpaden worden nu geplant, de laatste vakken met bosplantsoen worden aangelegd en de laatste hand moet nog gelegd worden aan de houten bruggen in de speelzone. Is het dan af? Nee, natuurlijk niet. De basis ligt er. En dat mag best gevierd worden met…een enorme pan SNERT!

Eiken liggen klaar om geplant te worden
Eiken liggen klaar om geplant te worden

Wandel op zaterdag 14 februari mee met de Snertwandeling. Kom de Driehoek zelf bekijken. Tussen 10.00 en 12.00 uur kunt u zich inschrijven voor deze wandeling. Het is mogelijk om met een groepje te wandelen onder begeleiding van Staatsbosbeheer en de Gebruikersgroep Bentwoud, of individueel. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

Het startpunt van de snertwandeling is Schenkerij “De Boomgaard”, (Omleidingsweg 2, 2731 BS Benthuizen) waar u wordt ontvangen met een kopje thee of koffie met koek. U kunt zich ter plekke inschrijven. De laatste wandelaars vertrekken om 12.00 uur.
De snertwandeling voert u door de Driehoek Bentwoud, met als tussenstop een kom snert in de Stadsboerderij de Weidemolen in Zoetermeer/Oosterheem aan de rand van het Bentwoud. Deelname is gratis.

snert

Kinderactiviteit
Van 11.00 uur tot 13.00 uur neem ik de kinderen (tussen de 6 en 12 jaar) mee op een tocht door de Driehoek. Lekker door de blubber ontdekken wat er al is. Onderweg natuurlijk geen snert, maar een broodje knakworst.  Wel even vooraf aanmelden want er kunnen maximaal 25 kinderen mee (l.groeneveld@staatsbosbeheer.nl). De groep verzamelt bij het startpunt bij Schenkerij “De Boomgaard”.

Honden
U kunt met uw hond de snertwandeling lopen, alleen kunt u niet mee met een groepswandeling. U loopt dan individueel een route door de Driehoek. Op 1 plek is er een kleine omleiding omdat u met de hond niet door de speelzone kunt wandelen. De route wordt ter plekke aangegeven.

Na het feestje op 14 februari gaan we gewoon met z’n allen weer verder bouwen aan het Bentwoud. Want er moet nog een flinke klus geklaard worden en daar hebben we zin in!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog