www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Durft u ondergronds te gaan in de bunkers bij Wassenaar?

18 mei 2015 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

Door boswachter Yvonne van der Meer

Een vacature bij Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer is op zoek naar gidsen voor excursies in de bunkers van Rijksdorp en/of de Vleermuisbunker aan de Wassenaarseslag. We zoeken mensen die volwassenen en kinderen wil rondleiden en kunnen meehelpen bij het organiseren van het excursies.

Waar is het?

In de Wassenaarse duinen zijn naast de prachtige natuur ook sporen veel van haar geschiedenis zichtbaar. Sporen zoals die van de Atlantikwall. De 5000km lange verdedigingslinie waartoe de bunkers van Rijksdorp en de Vleermuisbunker aan de Wassenaarseslag behoren. Beide bunkercomplexen laten mooi zien hoe bescherming, beleving en benutting samenhangen.

Wat vraagt een rondleiding geven hier van je?

Je bent representatief voor Staatsbosbeheer en klantvriendelijk. Je kunt goed samenwerken in een team van vrijwilligers en wil werken volgens rooster op zaterdagen. Je hebt affiniteit met natuur (duinen, vleermuizen) en het gebied. Je hebt plezier in het leiden van groepen.

Wat bieden we?

Staatsbosbeheer biedt een inspirerende werkomgeving met enthousiaste bezoekers. Informatie en ondersteuning van ervaren gidsen. Als Staatsbosbeheervrijwilliger krijg je een abonnement op ons magazine Naarbuiten, een voordeelpas en het vrijwilligersblad Veldpost. Daarnaast hebben we vrijwilligerskleding voor je en een kleine onkostenvergoeding.

Zin om met ons ondergronds te gaan?

Stuur een e-mail met je motivatie aan hollandsduin@staatsbosbeheer.nl. In een kennismakingsgesprek inventariseren we elkaars wensen. Bij gelijke gerichtheid maken we afspraken voor een goede samenwerking. Een en ander wordt vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst.

Vrijwiligerswerk bij Staatsbosbeheer als gids in de bunkers bij Wassenaar Foto: Mark Kras
Vrijwiligerswerk bij Staatsbosbeheer als gids in de bunkers bij Wassenaar
Foto: Mark Kras
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog