www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Hollands Groen op TV

27 juli 2015 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

Sinds twee weken is er op TV West en TV Rijnmond het nieuwe programma ‘Hollands Groen’ te zien. In dit programma nemen de presentatoren elke week ieder een natuurgebied onder de loep. Uiteraard gaat er ook aandacht naar natuurgebieden die Staatsbosbeheer beheert.

Zuid-Holland heeft prachtige natuurgebieden waar je eindeloos kunt recreëren. Wandelen, fietsen, varen; het kan er allemaal. Boswachters en recreanten vertellen in het programma Hollands Groen meer over het gebied en laten vooral die bijzondere onverwachte plekken zien.

Haagse Bos en Hollands Duin
Op 4 augustus komt het Haagse Bos met boswachter Jenny van Leeuwen aan bod. Jenny laat de veelzijdigheid van het Haagse Bos zien. Midden in de stad biedt het Haagse Bos een oase van rust. In het bos staat onder meer Huis ten Bosch. Maar er zijn meer plekken die met de koninklijke geschiedenis van het bos te maken hebben, zoals de Koekamp met dam- en edelherten. De kijker zal zich verbazen over de natuur midden in de stad. En 25 augustus neemt boswachter Thomas Peek de kijkers mee naar Hollands Duin. Hij maakt dan vast een tocht met een van de elektrische landrovers waarmee Staatsbosbeheer Grote Vijf-excursies organiseert. Misschien resulteert dit wel in een onverwachte ontmoeting met een ree of een vos.

Facebook en winactie
Via de Facebookpagina van Hollands Groen ontdek je nog meer over recreëren in Zuid-Holland en kan je je tips delen met andere groenliefhebbers. Daarnaast maak je wekelijks kans op een mooie prijs; een goed gevulde rugzak. Ideaal voor een dagje uit in de natuur.

Uitzendtijden
Hollands Groen met Johan Overdevest en Mirjam de Witte is elke dinsdag vanaf 17.00 uur te zien op TV West en vanaf 17:30 uur bij TV Rijnmond . Hollands Groen wordt in samenwerking met de regionale omroep RTV Rijnmond gemaakt en bij beide zenders uitgezonden.

Kijk voor meer informatie op www.omroepwest.nl/hollandsgroen of op www.rijnmond.nl/programmas/hollands-groen

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog