www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Een mobiel boskantoor in het Bentwoud

8 maart 2016 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

Van Boswachter Linda Groeneveld

Mijn nieuwe kantoor in  het Bentwoud is 2 bij 4 meter en staat op wielen. Een aantal dagen in de week is dit kantoor te vinden op verschillende plekken in het Bentwoud.  Ik miste het directe contact met de bezoekers, op de momenten dat ik veel op kantoor in Den Haag aan de slag ben.

Het mobiele kantoor voor de werkschuur in Den Haag
Het mobiele kantoor voor de werkschuur in Den Haag

 

Boswachters werken anno 2016 niet meer alleen maar buiten in het bos. Veel werk verzetten we achter de computer. Bijvoorbeeld de voorbereiding van werkzaamheden, communicatie met de aannemer, behandelen van vragen en klachten, dat gebeurt allemaal vanuit een kantoor.

Niet bij elk bos staat zo’n kantoor. De werkschuur (zo heten de kantoren van de boswachters van Staatsbosbeheer) van de boswachters van het Bentwoud,  staat midden in Den Haag bij het Haagse Bos. Meestal is dat geen probleem, we hoeven niet voor alles in het bos te zijn en binnen een half uur rijd je er naar toe met de auto. In het Bentwoud gebeurt op dit moment echter heel veel: nieuwe aanplant, nieuwe paden én er staan nog geen informatiepanelen. Als ik in het bos ben word ik door heel veel mensen aangesproken. Bezoekers hebben veel vragen over het nog jonge gebied. Naast een website met informatie is het voor bezoekers fijn om in direct contact te kunnen komen met de boswachter. Met mijn mobiele kantoor zal ik veel vaker aanwezig zijn in het Bentwoud.

Kom gerust langs met vragen, klachten of mooie waarnemingen!
Kom gerust langs met vragen, klachten of mooie waarnemingen!

Het kantoor heeft een zonnepaneel, waarmee de accu opgeladen wordt. Hierdoor is het goed mogelijk om, als het nodig is, een hele dag met de pc aan de slag te gaan. Het mobiele kantoor zal op verschillende plekken in het Bentwoud staan. Op plekken waar veel bezoekers komen, of waar activiteiten plaatsvinden. Klop dus gerust even aan met vragen, klachten  of mooie waarnemingen.

 

 

reageren

geef een reactie

  • Maria Verdel
    8 maart 2016 om 22:57

    Super initiatief! Wanneer en waar sta je?

  • Frans de Graaff
    8 maart 2016 om 19:06

    Goede actie Linea! Zo ben je meer zichtbaar en weten de bezoekers je te vinden. Tevens een locatie om met de vrijwilligers wat te bespreken of activiteiten te starten. Kopje koffie/thee en bij hele hoge nood naar het toilet?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog