www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Voor het eerst als boswachter Groene Hart in actie tijdens Boomfeestdag

21 maart 2016 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

Even voorstellen…
Mijn naam is Jeroen den Hartog. Ik ben 37 jaar oud en kom uit Ede. Per 1 maart 2016 ben ik de nieuwe boswachter publiek in het Groene Hart in Zuid Holland.

Processed with VSCOcam with a1 preset
Even voorstellen: Jeroen den Hartog, nieuwe Boswachter publiek in Groene Hart

Voordat ik boswachter werd werkte ik als beeldredacteur op het hoofdkantoor van Staatsbosbeheer. Stiekem had ik altijd al de wens om boswachter te worden. Tijdens mijn werk als beeldredacteur fotografeerde ik ook veel in onze gebieden. Naast mijn fulltime baan als beeldredacteur werkte ik ook al voor Staatsbosbeheer als vrijwillige natuurgids op de Veluwe. Dit doe ik overigens nog steeds.

Op een dag kwam er een interne vacature voorbij als vervangend boswachter in Den Haag en omgeving. Jenny van Leeuwen de boswachter in Den Haag zou een half jaar met sabbatical gaan. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en te solliciteren… Mijn droom kwam uit en ik werd boswachter.

Intussen ben ik aangenomen als boswachter in het Groene Hart Zuid-Holland. Als natuur- en (weide)vogelliefhebber is dit een geweldige plek om te mogen werken. Per 2 mei is Jenny weer terug en tot die tijd werk ik 50% in het Groene Hart en 50% in Den Haag. In de eerste week van mei zal ik volledig overgaan naar ons kantoor in Brandwijk en mij voor de volle 100% inzetten voor het Groene Hart.

Boomfeestdag 16 maart

Boomplantdag, Gemeente Papendrecht
Achteraan vlnr: Commissaris vd Koning Jaap Smit, Burgemeester Papendrecht De Bruin, wethouder Koppenol, Provinciehoofd Staatsbosbeheer Jasper Kuipers. Vooraan: deelnemende kinderen van basisscholen De Kameleon, Prins Constantijn en De Knotwilg. (c) Foto: Richard van Hoek

Ondertussen heb ik al een aantal leuke dagen meegemaakt in het Groene Hart, waaronder de boomfeestdag in het Alblasserbos. Woensdag 16 maart werd de Nationale Boomfeestdag ook in Papendrecht uitbundig gevierd. Extra feestelijk vanwege het feit dat Papendrecht door Stichting Nationale Boomfeestdag was uitgeroepen tot Accentgemeente van Zuid-Holland.

De dag begon met een hartelijk ontvangst in het gebouw van de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard. Hier zongen de leerlingen van de basisscholen De Kameleon, Prins Constantijn en De Knotwilg het Boomfeestdaglied.

Boomplantdag, Gemeente Papendrecht
(c) Richard van Hoek

Ter ere van deze dag kwam de commissaris van de koning de heer Jaap Smit naar het Alblasserbos om de dag met ons te vieren en de eerste boom van de dag te planten samen met provinciehoofd Jasper Kuipers van Staatsbosbeheer, burgemeester De Bruin (Papendrecht) en wethouder Koppenol. Bij het plaatsen van deze boom gingen ook drie zogenoemde tijdcapsules de grond in. De Tijdcapsules zaten vol met wensen en boodschappen van leerlingen voor een volgende generatie. Op de plantlocatie is een paal met daarop een gedenkbordje geplaatst ter herinnering aan deze mooie boomfeestdag.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog