www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Groot onderhoud langs paden Haagse Bos

25 juli 2016 Boswachter Jenny van Leeuwen in Zuid-Holland

Collega Boswachter Bas Roelofs markeert de bomen die weg moeten.

Staatsbosbeheer zal de komende weken dode bomen en takken weghalen langs de paden in het Haagse Bos. Met hoogwerker en motorzaag zal een rondgang langs alle wandel-, fiets- en ruiterpaden worden gemaakt en zullen dode bomen worden verwijderd.

Veiligheid is prioriteit
De veiligheid van de bezoekers is prioriteit. Het Haagse Bos kent een hoge dichtheid aan recreatieve paden. Het verwijderen van dode bomen langs deze paden is onderdeel van het reguliere beheer van het bos. Dit om veiligheidsredenen voor de bezoekers van het Haagse Bos. De bomen die weg moeten, zijn gemarkeerd en zullen de komende weken worden verwijderd. Bezoekers aan het bos kunnen hinder ondervinden van de werkzaamheden. Zo kunnen paden tijdelijk zijn afgesloten.

Gezond en vitaal bos
Wat verder weg van de paden in de bosvakken kunnen dode bomen wel blijven staan en liggen. Dood hout heeft namelijk een belangrijke ecologische waarde. Zo vinden paddenstoelen, insecten en spechten vaak juist een plek in dode bomen. Later in het jaar zal er regulier onderhoud plaatsvinden in de bosvakken in de vorm van een dunning om een gezond en vitaal bos te behouden.

Collega boswachter Bas Roelofs markeert op de foto de bomen die weg moeten.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog