www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Kabouters in het Bentwoud!

18 augustus 2016 Boswachter Linda Groeneveld in Zuid-Holland

Door boswachter Linda Groeneveld

Veel mensen zijn deze dagen op zoek naar Pokemons. In het Bentwoud kom ik ze niet tegen. Wij hebben andere fantasiewezens:, ‘ouderwetse’ kabouters langs ons nieuwe Kabouterpad.

De route loopt dwars door het nog jonge bos en is bedoeld voor de jongste bosbezoekers (3 tot 7 jaar). Een struinpad van 1,2 km lang. Je kunt de route lopen zoals een paaltjes route. Maar leuker is het om er een tas bij te huren met kabouterspullen en een opdrachtenboek. Onderweg moet geknutseld worden, gezongen, de natuur wordt onder de loep genomen en natuurlijk ga je op zoek naar de vriendjes van de kabouters.

Het Kabouterpad is tot stand gekomen in een mooie samenwerking tussen,  vrijwilligers, Restaurant Roest (Golfbaan Bentwoud) en Staatsbosbeheer. De vrijwilligers van Staatsbosbeheer hebben het pad uitgezet, gesnoeid, de palen geplaatst en alle kaboutertassen gevuld. Als boswachter heb ik de samenwerking gezocht met Restaurant Roest. Bij het restaurant haal je de gereserveerde kaboutertas op, en na afloop kun je er, als je wilt, nog lekker iets te eten en drinken bestellen.

Het huren van de tas kost € 5,- per kind. Dat is inclusief een kaboutermuts, een kabouterpin, een pakje drinken en een koek voor ieder kind. In begeleiderstas zit een opdrachtenboek en alle spullen die je nodig hebt voor de opdrachten. Ieder seizoen heeft zijn eigen opdrachten, zo is het steeds weer anders. De begeleiderstas en de minikabouter-rugzakjes lever je na afloop weer in. De muts en de pin mogen de kinderen houden.

Het kabouterpad moet je van te voren reserveren op de site van Staatsbosbeheer: http://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/bentwoud/activiteiten

Restaurant Roest vind je op de op de Golfbaan Bentwoud,  Boslaan 3 te Benthuizen. Vanaf het restaurant rijd je met de tassen eerst naar de parkeerplaats Bentwoud-west (2 minuten rijden) en dan kun je op pad. Je ziet de eerste kabouter meteen staan.

Je gelooft echt (niet meer) in kabouters? Dan volg je gewoon een andere wandelroute. Er starten er 3 vanaf parkeerplaats Bentwoud-west.

Er starten drie verschillende wandelroutes van af parkeerplaats Bentwoud-west

 

 

 

 

 

 

 

 

reageren

geef een reactie

  • Freek
    14 juli 2019 om 20:36

    Was leuk vandaag, alleen erg veel berenklauw direct naast het pad en soms op het pad. De planten zijn dan al snel groter dan mijn dochter, dat is toch niet zo fijn…

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog