www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Handhavingsactie in het Haagse Bos

2 november 2017 Boswachter Jenny van Leeuwen in Zuid-Holland
fietsers in haagse bos

Fietsen door het Haagse Bos is puur genieten. Bladeren vallen van de bomen, klimmende eekhoorns en de geur van een nieuw seizoen: Herfst! Fietsers zijn van harte welkom in deze groene oase van circa 100 ha midden in de hectische stad. Maar er zijn uiteraard wel regels verbonden aan een bezoek aan zo’n mooi stuk bos. Staatsbosbeheer voert daarom op 2 en 9 november 2017 een handhavingsactie uit voornamelijk gericht op fietsers.


Door gastblogger en stagiaire toezicht & handhaving Jasmin Haasnoot

Fietsen in het Haagse Bos
Snel naar je locatie, werk of naar school met de fiets? De kortste route door het Haagse Bos is daarmee al snel aantrekkelijk. Helaas fietsen sommige recreanten daarbij buiten de aangeven fietspaden. Wij willen dat kinderen, wandelaars, honden, sporters etc. zich veilig en ontspannen voelen tijdens hun bezoek aan het bos. Het Haagse Bos heeft een oost-west verbinding voor fietsers over de volle lengte van het bos en een enkele dwarsverbinding. Het onderscheid tussen een voetpad en een fietspad wordt met borden kenbaar gemaakt. In het Haagse Bos gelden de toegangsregels die kenbaar worden gemaakt via de regelgevende bebording bij de ingangen en er geldt de ‘Algemene Plaatselijke Verordening (APV)’. Onze boswachters en toezichthouders zien erop toe dat de regels in het bos worden nageleefd. Helaas is het aantal meldingen over verschillende overtredingen aanzienlijk toegenomen; met name ‘fietsers buiten de aangegeven fietsroutes’. Vandaar dat Staatsbosbeheer een speciale handhavingsactie op touw heeft gezet.

Handhavingsactie
Op 2 en 9 november 2017 wordt er een handhavingsactie georganiseerd in het Haagse Bos. De boswachters van Staatsbosbeheer gaan er op deze dagen op toezien dat de regels worden nageleefd. Op 2 november 2017 gaan wij u erop attent maken dat fietsen buiten de aangeven fietspaden niet mag. Op 9 november 2017 zullen de boswachters overgaan tot het schrijven van een proces-verbaal. Uiteraard wordt er daarbij meteen ook aandacht besteed aan andere mogelijke overtredingen. We hopen dat deze actie gaat helpen om het voor iedereen ontspannen en leuk te houden in het relatief drukke, maar vooral ook mooie Haagse Bos!

reageren

geef een reactie

  • Sam
    3 augustus 2018 om 08:08

    Hehe, eindelijk.. Werd al helemaal gek van die domme blinde fietsers.. Mijn hond rent achter fietsers aan, daarom loopt ze alleen los in het bos. Maar als een mensen hun bril vergeten en vervolgens opgejaagd worden en ook nog beweren dat mijn labrador agressief zou zijn, is echt te dom.. Elke keer die ruzies maken dat ik daar nouwelijks meer kwam, maar als het nu eindelijk aangepakt word ga ik het binnekort weer proberen daar.

  • Corine
    4 november 2017 om 20:33

    Wat een mooi geschreven stuk. K ben super trots op de schrijfster, jasmin! Wij komen 9-11 maar niet in het haagse bos. Hoef je ons niet te bekeuren?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog