www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Eropuit tijdens de paasdagen?

30 maart 2018 Gastblogger Lisa van der Veen in Zuid-Holland

Wil je deze paasdagen er lekker op uit naar de duinen en de zee? Een wandelingetje met het gezin, sporten, cultuur proeven, van de rust genieten, met de hond wandelen of gewoon even snel een frisse neus halen? Kijk dan voor leuke tips en inspiratie op de nieuwe website van het Nationaal Park Hollandse Duinen: www.nationaalparkhollandseduinen.nl.

Op deze nieuwe website van het Nationaal Park Hollandse Duinen kun je zoeken naar leuke activiteiten en bestemmingen op gebied van natuur, cultuur, sport of geschiedenis.

Korte wandeling of lekker doorstappen

Er kort even tussenuit? Hier vind je ‘10 wandelingen die niet langer duren dan een uurtje’. Uitstekend geschikt voor de kinderen. Je kan kiezen voor een spannende wandeling vol verhalen over zeehelden, of struinen door duinen en langs oude akkertjes. Voor de echte doorstappers, vind je op de website ook een aantal wandelingen vanaf 8 km.

Wil je de hond meenemen? Op deze plekken in de Hollandse Duinen kun je je hond los laten lopen. En wie graag voor dag en dauw op pad gaat, zie de ‘tips voor Vroege Vogels’.

Wat als het regent?

Regent het op eerste Paasdag? Geen probleem. Zie tips voor ‘leuke dingen om te doen als het heel hard regent’ voor activiteiten in het Nationaal Park die binnen te doen zijn. Bezoek bijvoorbeeld een echt kasteel, want het gebied heeft meerdere mooie landgoederen waarvan de geschiedenis zelf teruggaat tot de 13e eeuw. Ga naar de website voor meer informatie.

Voor wie graag fietst, zijn er natuurlijk ook diverse tips op de nieuwe website te vinden. Zoals deze drie routes die je iets over de geschiedenis leren.

Nationaal Park Hollandse Duinen ligt in Zuid-Holland langs de Noordzee, tussen strand en binnenland, midden tussen de grote steden. Een uniek gebied waar landgoederen, duinen, bollenvelden, veenweiden, dorpen en steden elkaar afwisselen. Het is enorm divers, steeds anders. Met een beetje geluk zie je vossen, reeën en zeehonden. En dat midden in het drukst bevolkte gebied van Nederland.

Fijne Paasdagen!

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog