www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Boswachters plaatsen grote kerstboom in Tweede Kamer

11 december 2018 Boswachter Jenny van Leeuwen in Zuid-Holland

Staatsbosbeheer schonk afgelopen vrijdag voor de 23e keer een kerstboom aan de Tweede Kamer. De acht à negen meter hoge fijnspar komt uit het Kuinderbos in de Noordoostpolder. Het is een fraai exemplaar met volle brede groene takken.

 

De boom werd door de boswachter van het Kuinderbos uitgekozen, omdat hij zo groot is geworden dat hij in de buurt komt van een hoogspanningslijn van Tennet die door het bos loopt.

Vrijdag kwam de kerstboom in Den Haag aan, waar een team boswachters het gevaarte met vereende krachten de hal van de Tweede Kamer in sleepte. Vervolgens werd de boom met een touw over de balustrade overeind getrokken. AD Den Haag maakte hier een kort videoverslag van.

Gisteren is de boom uitbundig versierd met 7500 lampjes en ballen en bloemen in uitbundige kleuren; in lijn met de tentoonstelling over 100 jaar Kiesrecht die momenteel te bezoeken is in de hal van de Tweede Kamer.

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog