www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Akkoord voor plannen Koekamp en overkapping A12

21 februari 2019 Boswachter Jenny van Leeuwen in Zuid-Holland

Gemeente Den Haag en Staatsbosbeheer gaan de Koekamp voor station Den Haag Centraal verbeteren. Ook laat de gemeente de overkapping achter de Malietoren verbreden. Door de veranderingen wordt het stadspark in ere hersteld . Na de verbeteringen zijn er meer bomen. Er komen mooie planten en struiken die van nature in de omgeving voorkomen. De overkapping zorgt voor een betere verbinding met het Haagse Bos.

Toegangspoort
Mensen kunnen straks prettig door het groen wandelen en fietsen over verbeterde wandel- en fietspaden. Staatsbosbeheer stelt het nu nog besloten deel van de Koekamp open voor het publiek. Als eigenaar van de grond wil zij er een informatiepunt maken. Dat gaat de toegangspoort tot het Nationaal Park Hollandse Duinen vormen. Het hertenkamp blijft uiteraard bestaan.

De plannen sluiten aan bij een nieuwe kruising voor het station. De kruising Rijnstraat – Bezuidenhoutseweg wordt veiliger en ruimer. Door de groene inrichting vormt de kruising 1 geheel met het stadspark.
Onder het Koningin Julianaplein wordt nu een ondergrondse fietsenstalling gebouwd. Hierdoor fietsen er in de spits zo’n 8000 mensen en vele voetgangers door dit gebied. Met de verbeteringen is er voor hen voldoende ruimte. Bovendien sluiten Koningin Julianaplein en de Koekamp dan goed op elkaar aan.

Groene stadsentree Den Haag Centraal
De gemeente werkt voor dit project samen met Staatsbosbeheer. De nieuwe plannen horen bij de verbeteringen van het gebied rond Den Haag Centraal. Het doel is bezoekers vanuit het station, een nog groenere 1e kennismaking met de stad te geven. Ook voor de toekomstige bewoners is een groene leefomgeving van belang.

Hoewel de gemeenteraad het ontwerp vorig jaar al had aangenomen, waren nog enkele aanpassingen in het ontwerp nodig. De gemeenteraad stemde onlangs volledig in met de plannen.

reageren

geef een reactie

  • Han Messie
    6 maart 2019 om 11:08

    Boswachter Jenny van Leeuwen… Prachtige plannen in het vooruitzicht in Den Haag.
    Dat jij je naam maar eer mag aandoen en met leeuwenmoed en strijdbaarheid van leeuwen je mag wijden aan de omgeving van Den Haag en aan het Groene Hart.

  • Mevrouw Bertels
    21 februari 2019 om 13:40

    Geweldig echt re vernieuwing van het stadsbeeld

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog