www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Dé tijd om erop uit te gaan!

21 maart 2019 Boswachter Jenny van Leeuwen in Zuid-Holland

Juist nu het voorjaar nadert en de natuur ontwaakt is het dé tijd om er zelf ook weer op uit te gaan. Je hoeft niet ver weg. Ga gewoon eens op safari in je eigen achtertuin! Zelfs in je achtertuin kun je namelijk prachtige natuurverschijnselen zien, als je maar goed oplet. Zoek die eerste voorjaarsbloeiers, de eerste hommel en geniet van de vogelconcerten…

De natuur is namelijk niet ver weg, maar begint letterlijk in je eigen achtertuin. Misschien vergt het wel enige oefening om te weten hoe je al dat moois zelf kunt ontdekken. ‘Wij boswachters’ helpen jou daar graag bij!

Tuinsafari

In het Omniversum draait op dit moment de film ‘Backyard Wilderness’. Een prachtige film over de ‘wildernis’ in je eigen achtertuin. Het meest bijzondere voor mij is dat ik deze film heb mogen inspreken! Dat is natuurlijk een geweldige eer. De boodschap uit de film is namelijk exact het verhaal dat ik al tien jaar actief uitdraag als boswachter: “Kijk goed om je heen en verwonder je over al het moois dat er in de natuur dichtbij te vinden is. Ga eropuit!” Op 24 maart gaan we na de film samen met jou op tuinsafari in de tuin van het Omniversum. Wij helpen je dan om de natuur dichtbij te ontdekken! De vorige keer ging het AD mee op tuinsafari. Bekijk het interview. Op 14 april neemt boswachter Mark je mee op tuinsafari. Wij mogen ook 5 x 2 kaartjes weggeven. Beantwoord de prijsvraag en maak kans!

 

Buitengewone belevenissen

Nog steeds raak ik zelf geroerd door wat ik allemaal tegenkom tijdens mijn vrijwel dagelijkse tochten door de natuur. Tijdens die belevenissen buiten realiseer je je weer dat je zelf onderdeel bent van al dat moois. Staatsbosbeheer organiseert daarom ook het hele jaar door ‘buitengewone belevenissen’ en deze maand zijn dat de vogelconcerten. Vanaf de eerste ochtendgloren hoor je de vogels alweer zingen. Ook in het Achterbos in de Duivenvoordse- Veenzijdse Polder gaan we in de vroege morgen de vogelconcerten beluisteren: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/duivenvoordse-en-veenzijdse-polder/vogels-van-het-achterbos

 

 

 

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog