www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

De vogelkijkhutten in de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee gaan weer open.

27 mei 2020 Boswachter Vera in Zuid-Holland

In verband met de maatregelen omtrent het Corona virus hebben wij alle recreatieve voorzieningen tijdelijk moeten sluiten. Hieronder vallen ook de vogelkijkhutten en de paden hier naartoe. Het was even afwachten, maar we hebben goed nieuws. De vogelkijkhutten mogen weer open! Vanaf woensdag 3 juni zullen bijna alle vogelkijkhutten in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee worden opengesteld zodat iedereen weer kan genieten van de natuur.

Wij zijn blij dat de vogelkijkhutten weer open mogen, uiteraard willen we dit ook graag zo houden. En dat kan niet zonder jullie hulp! Daarom willen wij iedereen vragen om verstandig om te gaan met deze versoepeling. Blijf de benodigde afstand bewaren en ga niet met teveel mensen de kijkhutten in.

Het gemaal blijft nog tijdelijk gesloten
Er is een specifieke vogelkijkhut die als enige nog even gesloten blijft. Dit is de vogelkijkhut op het Gemaal in het Oudeland van Strijen in de Hoeksche Waard. Deze hut blijft nog even gesloten omdat wij hier een passende (tijdelijke) werkplek van hebben gemaakt.

De Zuid-Hollandse Delta wordt al een tijdje versterkt door een Binnenwerk Staatsbosbeheer team. Binnenwerk helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden van een passende baan. De jongens van Binnenwerk werken het liefst in de natuur, en dat doen ze goed! Ze helpen Staatsbosbeheer met verschillende werkzaamheden zoals maaien en snoeien. Helaas mocht deze hardwerkende groep tijdelijk niet werken en dat vonden zij erg jammer.

Maar ook Binnenwerk heeft goed nieuws gekregen, ook zij mogen weer aan de slag! Daarom zal het team Binnenwerk tijdelijk het Gemaal gebruiken als werkplek omdat hier gemakkelijk afstand van elkaar gehouden kan worden. Wij begrijpen dat het voor sommige mensen misschien een teleurstelling is dat de hut op het Gemaal nog even gesloten blijft. Maar wij zijn vooral heel blij dat het Binnenwerk team op deze manier toch weer aan de slag kan.

Het Staatsbosbeheer team Binnenwerk
Het Staatsbosbeheer team Binnenwerk

Vragen of opmerkingen?
Heb je na het lezen nog vragen of opmerkingen, of wil je gewoon iets leuks met ons delen? Stuur dan een mailtje naar v.willemsen@staatsbosbeheer.nl.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog