www.boswachtersblog.nl/ Biesbosch

Over dit weblog

Op dit weblog houden de boswachters van de Biesbosch je op de hoogte van hun dagelijks werk. Ze stellen zich hier aan je voor.

Boswachters Thomas van der Es en Harm Blom
Boswachters Thomas van der Es (links) en Harm Blom (rechts).

Harm Blom

“Sinds 1 juli 2020 ben ik boswachter publiek in de Biesbosch en verantwoordelijk voor de educatie, communicatie en recreatie in dit nationaal park. Ik vind het prachtig om hier te werken en actief contact te hebben met pers, bewoners, bezoekers en gebruikers. De Biesbosch is een populair maar ook een kwetsbaar natuurgebied. De druk op het gebied is groot. Daarom zoeken we ook naar andere manieren om zoveel mogelijk mensen van de unieke Biesboschnatuur te kunnen laten genieten. Een van de voorbeelden daarvan is de webcam bij het nest van een visarend en het delen van die beelden voor een groot en breed publiek via Beleef de Lente.”

Thomas van der Es

“Sinds 2008 ben ik boswachter in Nationaal Park De Biesbosch. Eerst als boswachter publiek en sinds 2 jaar houd ik mij bezig met de ecologie. Samen met mijn collega´s proberen we zo goed mogelijk voor de natuurdoelstellingen van de Biesbosch te zorgen. Werkzaamheden die wij zelf uitvoeren beoordeel ik op natuurwetgeving of eventuele kwetsbaarheden in het terrein. Verzoeken van ondernemers en gebruikers toetsen we eveneens. Vooral om de balans tussen natuur en recreatie in evenwicht te houden. Bovendien mag ik tal van inventarisaties en monitoringswerk zelf uitvoeren. Je kunt dan denken aan broedvogels tellen bij zonsopkomst in de rietpolders, maar ook aan visonderzoek waarbij we met een groot net op zoek gaan naar zeldzame trekvissen. In onze bloemrijke hooilanden inventariseer ik flora en insectenfauna. Gelukkig met hulp van een enorm team vrijwilligers. Ik deel mijn hart voor natuurbescherming en kennis graag met anderen, o.a. via sociale media en dit boswachtersblog.”

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog