www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Elke waarneming is en blijft een cadeautje! Boswachter Marijke vertelt

19 maart 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Na een (veel te lange) winter komt dan eindelijk die eerste mooie dag! De eerste dag dat ik tijdens het wandelen op een bankje of boomstronk ga zitten en, met mijn hoofd achterover en mijn ogen dicht, geniet van de zon, het zingen van de vogels en de hommel die rond mijn hoofd zoemt. De eerste dag dat ik denk: ‘yes, het wordt voorjaar!’
Voorjaar betekent genieten! Lees mee hoe boswachter Marijke geniet van de ontluikende natuur.

lees meer

Werkgroep VNeL viert 25 jarig jubilea

8 maart 2017 staatsbosbeheerlimburg in Limburg

Precies 25 jaar geleden begon de samenwerking van de IVN werkgroep Vrijwillig Natuur- en Landschapsbeheer (VNeL) met Staatsbosbeheer.Een van de eerste projecten die werden aangepakt, was het herstel van een ven in de Swolgenderheide. Na de nodige jaren van herstelwerkzaamheden is er een prachtig stukje natte heidenatuur ontstaan met veel bijzondere planten en dieren. Nu, 25 jaar later, werkt de werkgroep VNeL nog steeds aan de juweel op de kroon van het Schuitwater.

lees meer

Maart roert zijn staart in Buitencentrum De Pelen

1 maart 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Februari en de Vastelaovend zijn weer voorbij. Langzaam gaan we richting de lente!
In maart heeft Buitencentrum De Pelen weer een mooi en gevarieerd programma aanbod. Hier een kleine greep. Het gehele aanbod en de aanmeldmogelijkheden vind je op www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

lees meer

40 harige mannen op de hei

15 februari 2017 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

Heeft het een bont gekleurde vacht, lang gekrulde hoorns, het postuur van een bouvier èn … stinkt het een uur in de wind? Dan is het zeer waarschijnlijk dat je voor een Nederlandse landgeit staat.
In de natuurgebieden Bergerbos en Bleijenbeek kun je op meerdere plekken deze forse geiten tegen het lijf lopen. Van kortbij meemaken? Loop dan eens de paarse wandelroute. www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/maasduinen/routes

lees meer

Over oude meesters en plaatjes schieten

10 februari 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Ken je dat? De behoefte om even ‘alleen op de wereld’ te zijn? Even geen mens, mobiel, computer of krant in de buurt; afschakelen van de hectiek van de dag en een momentje voor jezelf. Nou, ik wel! Gelukkig werk bij het Nationaal Park De Groote Peel, een natuurgebied waar het nog echt stil kan zijn. Waar je de Oude Meesters in het echt kunt bewonderen en ze zelf kunt ‘schieten’. Boswachter Marijke vertelt waar én hoe die belevenis voelt.

lees meer

Populieren Julianakanaal: hoe ziet het eruit als deze enorme stammen omgaan?

5 februari 2017 Boswachter Carla Hanssen in Limburg

De kap van de populieren aan het Julianakanaal. Hoe ziet het omgaan van deze indrukwekkende bomen eruit? Je voelt de grond, bij wijze van spreken, bewegen wanneer ze omgaan! Bekijk hier het filmpje van Frans van Loo.

lees meer

Februari; een romantische en spannende maand voor jong en oud in De Pelen!

2 februari 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Februari is een korte maar krachtige maand! Beleef in de Pelen een Vollemaanwandeling. Ga erop uit met je allerliefste tijdens een avondwandeling. Schrijf je in voor de snertwandeling op 12 februari of ga met de kids speuren naar sporen. Kortom; voor ieder wat wils!
Kijk voor het hele programma op www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

lees meer

Boswachter Mirjam van De Peel introduceert zich en vertelt

24 januari 2017 Boswachter Mirjam Wouters in Limburg

Beste lezer van het boswachters-van-Limburg blog, mag ik mij even introduceren? Ik ben Mirjam Wouters en de nieuwe boswachter van De Peel. Mijn werkgebied omvat de Groote Peel, Deurnsche Peel, Mariapeel en de Astense Aa. Er is nogal wat gaande in De Peel, hier vertel ik je graag over. Mijn blogs zul je dan ook met regelmaat hier kunnen lezen.

lees meer

De winterwonderlandbeleving van boswachter Marijke

15 januari 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

‘Elk seizoen heeft z’n charme’ wordt gezegd en natuurlijk is dat ook zo. Boswachter Marijke vertelt over haar gevoel bij de winter. Haar belevingen op een mooie winterse dag heeft ze weer in bijzonder beeld vastgelegd.

lees meer

Haardhoutdag in Nationaal Park De Groote Peel

11 januari 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Reserveer je haardhout bij Buitencentrum De Pelen! Februari is Haardhoutmaand bij Staatsbosbeheer. Op diverse locaties in het land is er dan haardhout te koop, zodat de voorraad kan worden aangevuld met vers hout uit Nederlands bos. Ook bij Buitencentrum De Pelen, het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Groote Peel is er haardhout verkrijgbaar. Als je het hout nu bestelt zit je er volgend jaar warmpjes bij!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog