www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Ook na het broedseizoen, hond aan de lijn

22 juli 2022 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

Yes, het broedseizoen, dat loopt van 15 maart tot 15 juli, zit er weer op. Aah, dan kan nu de hond weer los?! Nee dus, in de natuur ben je te gast in het leefgebied van veel wilde dieren en geldt nog steeds ‘op de paden blijven en honden aan de lijn’. Tenzij het anders staat aangegeven.

lees meer

Een terugblik naar vorig jaar, het hoogwater in Zuid-Limburg

15 juli 2022 Boswachter Julia Derksen in Limburg

Iedereen kan zich er nog wel iets van herinneren, het hoogwater in Limburg, nu precies een jaar geleden. Hoe kijken we nu terug naar wat er zich destijds heeft afgespeeld? En hoe ziet de natuur er nu uit?

lees meer

Broedsucces: eerste kraanvogeljong ooit geboren in de Peel

5 juli 2022 Boswachter Lieke Verhoeven in Limburg
Kraanvogels met 11 weken oud jong

Groot nieuws uit de Peel: dit jaar is in de Mariapeel voor het eerst in de geschiedenis een kraanvogel grootgebracht! Staatsbosbeheer is trots dat na eerdere vestiging van de kraanvogel in andere natuurgebieden, de markante vogel nu ook een plek heeft gevonden in het zuiden van Nederland. Sinds 2015 zijn er bijna jaarlijks paartjes kraanvogels in de Peel gespot, maar nooit eerder kwam het tot broedsucces. Tot dit jaar!

lees meer

Van boom naar boom zonder de grond te raken, de eikelmuis is net een eekhoorn

29 juni 2022 Boswachter Stephan Huijgens in Limburg

Dit jaar staat de eikelmuis centraal bij de Zoogdiervereniging. Dat is niet zomaar. Het is een bijzonder zeldzaam diertje dat te vinden is in onze bossen in Zuid-Limburg. Hij komt nergens anders in Nederland voor. Vandaar dat het diertje wel wat extra aandacht kan gebruiken. De vorige keer vertelde ik al meer over de eikelmuis. Deze keer laat ik je graag het leefgebied zien en vertel ik waarom hij hier zo graag verblijft. Kijk je mee?

lees meer

Kuddebeschermingshonden aan het werk in Nationaal Park De Meinweg

31 mei 2022 Boswachter Liliane Clement in Limburg

Het heidegebied in Nationaal Park De Meinweg is al jaren het domein van een kudde schapen en de herder en zijn honden. Dagelijks loopt de schaapherder hier met zijn schapen over de heide. En wellicht is het de vaste bezoeker al opgevallen. Naast de hoedhonden van de herder, zijn nu ook twee kuddebeschermingshonden onderdeel van de schaapskudde. Het zijn Karpatische herdershonden uit Roemenië.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog