www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Onze natuur in bloei

6 dagen geleden Saïra van Essen in Limburg

Afgelopen lammetjesdag waren we in het Gerendal samen met alle bezoekende ouders en kinderen druk bezig met lammetjes bewonderen, kleurplaten inkleuren en ook nestkasten voor onder andere koolmezen werden driftig in elkaar gezet en vastgetimmerd. Samen bezig voor de natuur. Net als de schapen die onze weides vrijhouden van jonge boompjes en struiken. Ook bezig voor onze mooie natuur.

lees meer

Lentekriebels: jonge lammetjes in de Mariapeel

25 maart 2024 Boswachter Lieke Verhoeven in Limburg
Jong lammetje in de Mariapeel

Eens in de twee jaar is het een dolle boel in de Mariapeel. De kudde Nederlandse landgeiten krijgt dan lammetjes! Dit jaar zijn er 47 geiten in verwachting, vanaf vandaag verwachten we de lammetjes. En tot slot nog een belangrijke vraag voor alle lezers: Wie helpt ons mee namen te bedenken voor de lammetjes?

lees meer

28e Internationale boomplantdag op de Meinweg

18 maart 2024 Boswachter Jeroen Scheelings in Limburg

Op woensdag 13 maart 2024 vierden de Gemeente Roerdalen en het Naturpark Schwalm- Nette de 28e internationale boomplantdag in het Nationaalpark De Meinweg in Nederland. Kinderen van basisschool de Berensprong uit Herkenbosch en van de Duitse basisschool KGS Niederkrüchten hielpen de boswachters van Staatsbosbeheer en het Regionalforstamt Niederrhein met het planten van maar liefst 1000 jonge eikenboompjes.

lees meer

Voorjaar op komst

21 februari 2024 Saïra van Essen in Limburg

Afgelopen week kwam de regen nog met bakken uit de hemel, maar toch voel ik iets in de lucht. We zijn op weg naar de lente: in mijn hoofd ben ik er al (wishful thinking), de natuur kleurt stiekem al iets intenser en onze drachtige mergellandschapen dragen letterlijk een belofte met zich mee. Kijk ze nou eens staan, die knapperds.

lees meer

Een nieuwe vlonder in het Meerbaansblaak

5 februari 2024 Boswachter Lieke Verhoeven in Limburg

In Nationaal Park de Groote Peel bouwen we een nieuwe vlonder in het Meerbaansblaak. De bouw start begin februari 2024 en duurt enkele weken.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog