www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Een hemels en beverbestendig vlonderpad in het Bunderbos te Elsloo

18 april 2017 Boswachter Carla Hanssen in Limburg

Woensdag 12 april is in samenwerking met Ark Natuurontwikkeling, IVN Elsloo en Stichting IKL de vernieuwde Hemelse Loper geopend, het informatiebord over de bever onthuld en het ommetje officieel gemaakt. Hettie Meertens van Ark Natuurontwikkeling heeft hierover een heel fijn en compleet stukje geschreven. Dit kun je hier lezen: https://www.ark.eu/nieuws/2017/hemels-en-beverbestendig-vlonderpad. Een bijzonder mooi stukje Bunderbos kun je weer optimaal beleven!

lees meer

Bäume kennen keine Grenzen

12 april 2017 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

Onder het mom van “Bomen kennen geen Grenzen” plantten zo’n 80 Duitse en Nederlandse kinderen samen tijdens de internationale Baumfesttag in mum van tijd een waar beukenbos in het Tiergartenwald. Op woensdag 29 maart 2017 vierden de Kreis Kleve, het Regionalforstamt Niederrhein en het Nationaal Park De Maasduinen gezamenlijk met Duitse en Nederlandse scholieren uit de gemeenten Kleve (D) en Bergen (NL) de 18de internationale Boomfeestdag.

lees meer

April doet wat hij wil; Buitencentrum de Pelen heeft voor ieder wat wils

1 april 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Aprilletje zoet, heeft ook nog weleens een witte hoed. Dat wil zeggen dat het aan het begin van april nog weleens kan sneeuwen. Dat mag; de vroege vogels excursie naar de blauwborst blijft even fascinerend en de fotoworkshop natuurfotografie is ook dan heel waardevol om te volgen. Geniet van het paasfeest op het kabouterpad op eerste paasdag en kom naar de ontdektocht lentekriebel in De Groote Peel. Kortom; wederom voor ieder wat wils. Onderstaand een greep uit het aanbod in de maand april.

lees meer

Elke waarneming is en blijft een cadeautje! Boswachter Marijke vertelt

19 maart 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Na een (veel te lange) winter komt dan eindelijk die eerste mooie dag! De eerste dag dat ik tijdens het wandelen op een bankje of boomstronk ga zitten en, met mijn hoofd achterover en mijn ogen dicht, geniet van de zon, het zingen van de vogels en de hommel die rond mijn hoofd zoemt. De eerste dag dat ik denk: ‘yes, het wordt voorjaar!’
Voorjaar betekent genieten! Lees mee hoe boswachter Marijke geniet van de ontluikende natuur.

lees meer

Werkgroep VNeL viert 25 jarig jubilea

8 maart 2017 staatsbosbeheerlimburg in Limburg

Precies 25 jaar geleden begon de samenwerking van de IVN werkgroep Vrijwillig Natuur- en Landschapsbeheer (VNeL) met Staatsbosbeheer.Een van de eerste projecten die werden aangepakt, was het herstel van een ven in de Swolgenderheide. Na de nodige jaren van herstelwerkzaamheden is er een prachtig stukje natte heidenatuur ontstaan met veel bijzondere planten en dieren. Nu, 25 jaar later, werkt de werkgroep VNeL nog steeds aan de juweel op de kroon van het Schuitwater.

lees meer

Maart roert zijn staart in Buitencentrum De Pelen

1 maart 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Februari en de Vastelaovend zijn weer voorbij. Langzaam gaan we richting de lente!
In maart heeft Buitencentrum De Pelen weer een mooi en gevarieerd programma aanbod. Hier een kleine greep. Het gehele aanbod en de aanmeldmogelijkheden vind je op www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

lees meer

40 harige mannen op de hei

15 februari 2017 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

Heeft het een bont gekleurde vacht, lang gekrulde hoorns, het postuur van een bouvier èn … stinkt het een uur in de wind? Dan is het zeer waarschijnlijk dat je voor een Nederlandse landgeit staat.
In de natuurgebieden Bergerbos en Bleijenbeek kun je op meerdere plekken deze forse geiten tegen het lijf lopen. Van kortbij meemaken? Loop dan eens de paarse wandelroute. www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/maasduinen/routes

lees meer

Over oude meesters en plaatjes schieten

10 februari 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Ken je dat? De behoefte om even ‘alleen op de wereld’ te zijn? Even geen mens, mobiel, computer of krant in de buurt; afschakelen van de hectiek van de dag en een momentje voor jezelf. Nou, ik wel! Gelukkig werk bij het Nationaal Park De Groote Peel, een natuurgebied waar het nog echt stil kan zijn. Waar je de Oude Meesters in het echt kunt bewonderen en ze zelf kunt ‘schieten’. Boswachter Marijke vertelt waar én hoe die belevenis voelt.

lees meer

Populieren Julianakanaal: hoe ziet het eruit als deze enorme stammen omgaan?

5 februari 2017 Boswachter Carla Hanssen in Limburg

De kap van de populieren aan het Julianakanaal. Hoe ziet het omgaan van deze indrukwekkende bomen eruit? Je voelt de grond, bij wijze van spreken, bewegen wanneer ze omgaan! Bekijk hier het filmpje van Frans van Loo.

lees meer

Februari; een romantische en spannende maand voor jong en oud in De Pelen!

2 februari 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Februari is een korte maar krachtige maand! Beleef in de Pelen een Vollemaanwandeling. Ga erop uit met je allerliefste tijdens een avondwandeling. Schrijf je in voor de snertwandeling op 12 februari of ga met de kids speuren naar sporen. Kortom; voor ieder wat wils!
Kijk voor het hele programma op www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog