www.boswachtersblog.nl/ Limburg

40 harige mannen op de hei

5 dagen geleden Boswachter Andy Liebrand in Limburg

Heeft het een bont gekleurde vacht, lang gekrulde hoorns, het postuur van een bouvier èn … stinkt het een uur in de wind? Dan is het zeer waarschijnlijk dat je voor een Nederlandse landgeit staat.
In de natuurgebieden Bergerbos en Bleijenbeek kun je op meerdere plekken deze forse geiten tegen het lijf lopen. Van kortbij meemaken? Loop dan eens de paarse wandelroute. www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/maasduinen/routes

lees meer

Over oude meesters en plaatjes schieten

10 februari 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Ken je dat? De behoefte om even ‘alleen op de wereld’ te zijn? Even geen mens, mobiel, computer of krant in de buurt; afschakelen van de hectiek van de dag en een momentje voor jezelf. Nou, ik wel! Gelukkig werk bij het Nationaal Park De Groote Peel, een natuurgebied waar het nog echt stil kan zijn. Waar je de Oude Meesters in het echt kunt bewonderen en ze zelf kunt ‘schieten’. Boswachter Marijke vertelt waar én hoe die belevenis voelt.

lees meer

Populieren Julianakanaal: hoe ziet het eruit als deze enorme stammen omgaan?

5 februari 2017 Boswachter Carla Hanssen in Limburg

De kap van de populieren aan het Julianakanaal. Hoe ziet het omgaan van deze indrukwekkende bomen eruit? Je voelt de grond, bij wijze van spreken, bewegen wanneer ze omgaan! Bekijk hier het filmpje van Frans van Loo.

lees meer

Februari; een romantische en spannende maand voor jong en oud in De Pelen!

2 februari 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Februari is een korte maar krachtige maand! Beleef in de Pelen een Vollemaanwandeling. Ga erop uit met je allerliefste tijdens een avondwandeling. Schrijf je in voor de snertwandeling op 12 februari of ga met de kids speuren naar sporen. Kortom; voor ieder wat wils!
Kijk voor het hele programma op www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

lees meer

Boswachter Mirjam van De Peel introduceert zich en vertelt

24 januari 2017 Boswachter Mirjam Wouters in Limburg

Beste lezer van het boswachters-van-Limburg blog, mag ik mij even introduceren? Ik ben Mirjam Wouters en de nieuwe boswachter van De Peel. Mijn werkgebied omvat de Groote Peel, Deurnsche Peel, Mariapeel en de Astense Aa. Er is nogal wat gaande in De Peel, hier vertel ik je graag over. Mijn blogs zul je dan ook met regelmaat hier kunnen lezen.

lees meer

De winterwonderlandbeleving van boswachter Marijke

15 januari 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

‘Elk seizoen heeft z’n charme’ wordt gezegd en natuurlijk is dat ook zo. Boswachter Marijke vertelt over haar gevoel bij de winter. Haar belevingen op een mooie winterse dag heeft ze weer in bijzonder beeld vastgelegd.

lees meer

Haardhoutdag in Nationaal Park De Groote Peel

11 januari 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Reserveer je haardhout bij Buitencentrum De Pelen! Februari is Haardhoutmaand bij Staatsbosbeheer. Op diverse locaties in het land is er dan haardhout te koop, zodat de voorraad kan worden aangevuld met vers hout uit Nederlands bos. Ook bij Buitencentrum De Pelen, het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Groote Peel is er haardhout verkrijgbaar. Als je het hout nu bestelt zit je er volgend jaar warmpjes bij!

lees meer

Winterse januari-taferelen bij Buitencentrum De Pelen

9 januari 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Op avontuur met opa en oma in de Pelen of een Verrassende Veentocht. Zomaar een greep uit de januari-activiteiten in Buitencentrum de Pelen. Voor het hele programma en aanmelding: www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

lees meer

Voormalige burcht Genneperhuis weer heroverd

30 december 2016 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

Oude, roerige, tijden van weleer lijken ter herleven in 2016 op en rondom de voormalige burcht van het Genneperhuis. 2016 was het jaar van veel reuring in het Gennepse Maasgebied op de roemruchte plek waar de Niers in de Maas uitmondt.

lees meer

Zwijnen spotten in de Meinweg

26 december 2016 Boswachter Robbert Ouwerkerk in Limburg

Een van de prachtigste dingen die je in de natuur kunt beleven is het zien van wilde dieren.
Een beetje oplettende wandelaar ziet wel enkele soorten vogels vliegen, een fladderende vlinder of misschien zie je zelfs een hagedis wegschieten. Maar als je dan in een gebied bent waar je de wroetsporen van wilde zwijnen in de bodem ziet, dan voel je de spanning toch wel wat oplopen. Misschien, als je héél stil bent, kun je namelijk ook een glimp van deze mooie dieren opvangen… Graag wil Staatsbosbeheer in dit gebied in de Meinweg van deze plek een observatiepunt maken waar je onder leiding van een boswachter zelf het wild kunt spotten. Voor het observatiepunt hebben we nog niet genoeg geld dus hebben we er een Buitenfonds project voor gemaakt. Help je mee en ga je mee wilde zwijnen spotten wanneer het observatiepunt er is? Kijk op: http://www.buitenfonds.nl/observatiepuntwildzwijn

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog