www.boswachtersblog.nl/ Limburg

28e Internationale boomplantdag op de Meinweg

1 dag geleden Boswachter Jeroen Scheelings in Limburg

Op woensdag 13 maart 2024 vierden de Gemeente Roerdalen en het Naturpark Schwalm- Nette de 28e internationale boomplantdag in het Nationaalpark De Meinweg in Nederland. Kinderen van basisschool de Berensprong uit Herkenbosch en van de Duitse basisschool KGS Niederkrüchten hielpen de boswachters van Staatsbosbeheer en het Regionalforstamt Niederrhein met het planten van maar liefst 1000 jonge eikenboompjes.

lees meer

Voorjaar op komst

21 februari 2024 Saïra van Essen in Limburg

Afgelopen week kwam de regen nog met bakken uit de hemel, maar toch voel ik iets in de lucht. We zijn op weg naar de lente: in mijn hoofd ben ik er al (wishful thinking), de natuur kleurt stiekem al iets intenser en onze drachtige mergellandschapen dragen letterlijk een belofte met zich mee. Kijk ze nou eens staan, die knapperds.

lees meer

Een nieuwe vlonder in het Meerbaansblaak

5 februari 2024 Boswachter Lieke Verhoeven in Limburg

In Nationaal Park de Groote Peel bouwen we een nieuwe vlonder in het Meerbaansblaak. De bouw start begin februari 2024 en duurt enkele weken.

lees meer

De beek die de natuur verdroogde

5 februari 2024 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

De afgelopen 50 jaar zijn de Castenrayse Vennen ernstig verdroogd. De Lollebeek lag zo diep dat het waterpeil in het omliggende natuurgebied te laag kwam te staan. Het ooit zo indrukwekkende moerasbos dreigde te verdrogen en te verruigen. Het gebied is nu klimaatbestendig ingericht, zodat het in droge perioden water vasthoudt en in natte tijden water opvangt.

lees meer

Nieuw jaar, nieuwe kansen

25 januari 2024 Saïra van Essen in Limburg

Hallo! Mijn naam is Saïra van Essen ik ben sinds september 2023 senior boswachter publiek in het prachtige Zuid-Limburg. Ik ben nieuw in deze baan en deze regio. Inmiddels is 2024 alweer volop aan de gang, vandaar even een update. We zijn van het jaar van het konijn in het jaar van de mythische draak beland volgens de Chinese kalender. De draak staat voor voorspoed en succes. Dat is alvast een mooi begin!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog