www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Bestrijding Japanse duizendknoop in Bergerbos

24 augustus 2021 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

In veel natuurgebieden is de Japanse duizendknoop steeds vaker te vinden en vormt deze woekerplant inmiddels een hardnekkige plaag. In het Bergerbos bij het Limburgse Afferden komt deze plant gelukkig maar op twee plaatsen voor. Om te voorkomen dat de Japanse duizendknoop ook het Bergerbos overwoekert zal dit najaar gestart worden met de bestrijding van deze exoot.

lees meer

Hoogwater, wat doet dat met de natuur?

19 augustus 2021 Boswachter Niki Jasper in Limburg

In Limburg is er vaker hoogwater geweest. De bekendste jaren zijn 1993, 1995 en natuurlijk half juli dit jaar. Er zijn maatregelen genomen na de jaren ’90. Toch heeft het recente hoogwater voor overlast gezorgd voor mensen, dieren en de natuur. Wat zijn hiervan de gevolgen voor onze gebieden?

lees meer

Kom je ook vogels kijken?

3 augustus 2021 Boswachter Julia Derksen in Limburg

Aan de rand van het water van Meerlebroek, staat een prachtige vogelkijkhut met een adembenemend uitzicht. Hier zijn veel vogelsoorten te zien, kom je ook eens turen?

lees meer

Opruimacties na hoogwater Limburg gestart

28 juli 2021 Boswachter Niki Jasper in Limburg

Na het hoogwater blijkt dat in het gebied in de Maasvallei (Zuid-Limburg) het meeste afval is achtergebleven. Samen met een team van boa’s hebben we dit gebied in kaart gebracht ook voor wat betreft gevaarlijk afval. Daarna zijn we begonnen met het plannen van de opruimwerkzaamheden. We willen het gebied zo snel mogelijk schoonmaken, al kan dit maanden duren.

lees meer

Een nieuwe bever-proof kade in de Mariapeel

21 juli 2021 Boswachter Lieke Verhoeven in Limburg

Het herstel van de kade aan de Helenavaart in Griendtsveen is vanaf donderdag 15 juli van start gegaan. De kade is zo lek als een mandje, en lekt al vele jaren voedselrijk kanaalwater naar de Mariapeel. Dat voedselrijke water is funest voor het kwetsbare hoogveen in het natuurgebied, dat afhankelijk is van voedselarm en zuur regenwater. Hoog tijd om de kade op te knappen en weer stabiel en veilig te maken.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog