www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Reptielen beschermen tegen schapenhoeven

19 juli 2023 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

Hè? Wie heeft er nou zijn schuurtje gerenoveerd en de natuur de oude dakplaten cadeau gedaan? Dat is de eerste gedachte die me te binnen schiet als ik de metalen platen in de hei zie liggen. Enigszins gespannen pakt mijn collega Dennis Jilisen een van de platen vast en draait deze voorzichtig om. Helaas! Geen hagedis, geen hazelworm, geen slang. Vandaag ga ik met Dennis de hei op.

lees meer

Vuursteenmijn Rijckholt opgeknapt en nu in volle glorie te bewonderen

5 juni 2023 Staatsbosbeheer in Limburg

Op 10 mei is de prehistorische vuursteenmijn Rijckholt feestelijk heropend door vertegenwoordigers van Stichting Ir. D.C. van Schaïk, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), Staatsbosbeheer, de Provincie Limburg en de gemeente Eijsden-Margraten. In de vuursteenmijn is ongeveer anderhalf jaar gewerkt aan het behoud van het rijksmonument en aan de modernisering van de inrichting.

lees meer

Koninklijke onderscheiding voor vrijwilliger John Toonen

15 mei 2023 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

‘Snel John! Kom! Er ligt een torenvalk met een kapotte vleugel in de wei’ met een smoes wordt John Toonen door Gerrie de boerderij, waar hij zit te vergaderen, uitgelokt. Als hij de buitendeur openslaat loopt hij recht in de armen van Burgemeester Manon Pelzer van gemeente Bergen. Het is 26 april op het oog een doodgewone donderdag. Alleen niet als het de donderdag voor Koningsdag is, dan is het ‘Lintjesdag’.

lees meer

De bikkels van Binnenwerk

26 april 2023 Boswachter Jeroen Scheelings in Limburg
Binnenwerk demonteert vissersvloot op de Hanssumersweerd

Tijdens de overstroming van 2021 sleurde de Maas een gigantische hoeveelheid rotzooi met zich mee.

lees meer

Internationale boomplantdag 2023

9 maart 2023 Boswachter Jeroen Scheelings in Limburg

Op woensdag 1 maart 2023 vierden de Gemeente Roerdalen, Staatsbosbeheer het Naturpark Maas-Schwalm- Nette en Regionalforstamt de zevenentwintigste internationale boomplantdag in het Meinweggebied.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog