www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Samen aan de slag in de natuur, Natuurwerkdag 2022

7 minuten geleden Staatsbosbeheer in Limburg

Het eerste weekend van november vond weer de jaarlijkse landelijke Natuurwerkdag plaats. In de hele provincie zijn met vele vrijwilligers diverse klussen uitgevoerd onder begeleiding van onze boswachters. Samen aan de slag in de Limburgse natuur, vóór de Limburgse Natuur, en dat op een prachtige zonovergoten herfstdag.

lees meer

Let op! Vogelgriep in de Grensmaas

10 oktober 2022 Boswachter Julia Derksen in Limburg

Afgelopen tijd zijn er meerdere dode en zieke vogels gevonden in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer aan de maas.

lees meer

Na de brand in de Mariapeel, hoe gaat het nu?

28 september 2022 Boswachter Lieke Verhoeven in Limburg

Vandaag is het precies vier weken geleden dat er een grote brand woedde in de Mariapeel. In totaal is er 41 hectare natuur afgebrand. In dit blog kijk ik terug op de brand, maar ook vooruit naar het herstel.

lees meer

Twaalf paartjes nachtzwaluwen geteld op Schaaks Heide

24 augustus 2022 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

De nachtzwaluw is door zijn schutkleur lastig te spotten, toch wordt de soort vaker waargenomen in Nederland. Op de Schaaks Heide in de Schadijkse Bossen is deze zomer met behulp van spycams en audiologgers onderzoek gedaan naar deze grondbroeder. Daarbij werden ruim 12 broedpaartjes en ongeveer 20 mannetjes geteld. Dit aantal nachtzwaluwen is erg hoog in vergelijking tot andere gebieden in Nederland.

lees meer

Leven in de brouwerij bij het Biologisch Station

17 augustus 2022 Boswachter Lieke Verhoeven in Limburg

Staatsbosbeheer en Lindehoeve dagbesteding zijn een samenwerking gestart in de Mariapeel. De deelnemers van de Lindehoeve helpen nu ook een handje mee in de natuur, door bijvoorbeeld zwerfvuil te rapen en klein natuurbeheerwerk uit te voeren.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog