www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Onderzoeken naar brand in de Deurnsche Peel gepresenteerd

19 november 2020 Boswachter Lieke Verhoeven in Limburg

Begin april woedde er een grote brand in de Deurnsche Peel. Naar aanleiding van de brand zijn er drie onderzoeken gestart, waarvan de resultaten donderdag 19 november gepresenteerd zijn.

lees meer

Natuurherstel in de Pelen

10 november 2020 Boswachter Lieke Verhoeven in Limburg

Afgelopen maand is Staatsbosbeheer weer gestart met werkzaamheden voor natuurherstel in de Pelen. In dit blog wordt uitgelegd wat we doen, en vooral waarom we aan het werk zijn.

lees meer

Buitencentrum De Pelen in coronatijd

2 november 2020 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Na de lockdown in het voorjaar ging het buitencentrum De Pelen in juni weer open. Zo konden bezoekers van Nationaal Park De Groote Peel ook in deze tijd genieten van ‘natuur met iets extra’s’.

lees meer

Een aapje in het zuiden van Limburg

2 november 2020 Boswachter Niki Jasper in Limburg

In braamstruwelen en langs de randen van bossen komt een klein muisje voor, de hazelmuis. In de beheermaatregelen van Staatsbosbeheer vraagt dit diertje veel aandacht. Veel van de plekken waar de muis leeft en zich in nestelt verdwijnen door bijvoorbeeld grootschalige landbouw en het gemis aan een goede bosrand.

lees meer

Veiligheid voorop!

28 september 2020 Boswachter Niki Jasper in Limburg

Een grub is één van de mooiste elementen die het Limburgse landschap rijk is. Komende tijd gaan we hier werkzaamheden uitvoeren waardoor de grub tijdelijk gesloten is voor publiek.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog