www.boswachtersblog.nl/ Limburg

1000 bomen van mountainbikers voor de Schadijkse Bossen

17 januari 2023 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

Kraag hoog opgetrokken en het hoofd diep verscholen in de capuchon, alweer of liever gezegd nog steeds regent het. Ideale omstandigheden voor de 1000 dennen die geplant gaan worden in de Schadijkse Bossen. Minder voor de mountainbikers die de klus zijn aangegaan. Op zaterdagochtend 14 januari hebben zo’n 13 mountainbikers van Stichting Mountainbike Promotie Noord-Limburg hun sportoutfit ingewisseld voor regenkleding en laarzen. Zij melden zich in de Schadijkse Bossen bij het Limburgse America om samen met een aantal boswachters van Staatsbosbeheer 1000 dennen te planten in een bosperceel.

lees meer

Natuurakkertjes: snackbars in de natuur

22 december 2022 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

Een natuurakker is een bloemrijke akker met -oude- granen en akkerbloemen. Niet bedoeld om te oogsten, maar ter versterking van de biodiversiteit. Het hele jaar rond zijn deze akkers van grote waarde voor de natuur. Als voedselparadijs, schuilplek en voortplantingsgebied voor vele insectensoorten, vogels en ook zoogdieren.

lees meer

Samen aan de slag in de natuur, Natuurwerkdag 2022

17 november 2022 Staatsbosbeheer in Limburg

Het eerste weekend van november vond weer de jaarlijkse landelijke Natuurwerkdag plaats. In de hele provincie zijn met vele vrijwilligers diverse klussen uitgevoerd onder begeleiding van onze boswachters. Samen aan de slag in de Limburgse natuur, vóór de Limburgse Natuur, en dat op een prachtige zonovergoten herfstdag.

lees meer

Let op! Vogelgriep in de Grensmaas

10 oktober 2022 Boswachter Julia Derksen in Limburg

Afgelopen tijd zijn er meerdere dode en zieke vogels gevonden in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer aan de maas.

lees meer

Na de brand in de Mariapeel, hoe gaat het nu?

28 september 2022 Boswachter Lieke Verhoeven in Limburg

Vandaag is het precies vier weken geleden dat er een grote brand woedde in de Mariapeel. In totaal is er 41 hectare natuur afgebrand. In dit blog kijk ik terug op de brand, maar ook vooruit naar het herstel.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog