www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Een nieuwe bever-proof kade in de Mariapeel

18 uur geleden Boswachter Lieke Verhoeven in Limburg

Het herstel van de kade aan de Helenavaart in Griendtsveen is vanaf donderdag 15 juli van start gegaan. De kade is zo lek als een mandje, en lekt al vele jaren voedselrijk kanaalwater naar de Mariapeel. Dat voedselrijke water is funest voor het kwetsbare hoogveen in het natuurgebied, dat afhankelijk is van voedselarm en zuur regenwater. Hoog tijd om de kade op te knappen en weer stabiel en veilig te maken.

lees meer

Inventarisatie impact hoogwater in volle gang

2 dagen geleden Boswachter Robbert Ouwerkerk in Limburg

Even een update na het hoogwater van afgelopen week. In Zuid- en Midden-Limburg is het water voor een groot gedeelte gezakt. In Noord-Limburg moet dit op veel plekken nog gebeuren. We zijn nu aan het inventariseren wat de schade is aan de natuur en infrastructuur.

lees meer

Hoogwater in Limburg

7 dagen geleden Boswachter Robbert Ouwerkerk in Limburg

Sinds dinsdag 13 juli heeft de provincie Limburg te kampen met veel regenval. Vooral in Zuid-Limburg hebben veel mensen hier last van. Het hoge water zorgt er voor dat beken en rivieren buiten hun oevers treden of zijn getreden en ook de Maas krijgt veel water te verwerken. In Duitsland, de Ardennen en Noord-Frankrijk is daarnaast ook veel regen gevallen, dat onze kant op komt.

lees meer

Restauratie vuursteenmijn

7 juli 2021 Boswachter Niki Jasper in Limburg

Een van de mooiste plekjes van Staatsbosbeheer herbergt een van de spectaculairste prehistorische complexen van ons land: de prehistorische vuursteenmijnen in het Savelsbos bij Rijckholt-Sint Geertruid. Niet zo in het zicht als hunebedden of grafheuvels, maar voor wie zich inleest en op excursie gaat, komt in een ondergrondse schat terecht.

lees meer

Het werk van de bever

23 maart 2021 Boswachter Julia Derksen in Limburg

De afgelopen tijd heeft de bever zijn plek gevonden in de Stadsweide ten noorden van Roermond. In veel bomen heeft hij zijn sporen achter gelaten en in samenwerking met Gemeente Roermond zijn er beheerwerkzaamheden uitgevoerd om verdere bevervraat aan de populieren tegen te gaan.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog