www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Verbeteren leefgebied hazelmuis en grensbomen Vijlenerbos

4 dagen geleden Boswachter Niki Jasper in Limburg

In de bosrand van het Vijlenerbos in Zuid-Limburg worden deze winter werkzaamheden uitgevoerd ten behoeve van het leefgebied van de hazelmuis. De hazelmuis voelt zich thuis in bosranden met struiken. Door het verwijderen van opkomende bomen is er meer ruimte voor struiken en wordt het leefgebied van de hazelmuis versterkt. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden vallen twee oude knotbomen op die naast het wandelpad staan. Hier is meer over te vertellen….

lees meer

Bedankt donateur, onze Serious Request actie is ten einde

13 januari 2022 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

Op 10 januari kwam er een einde aan de Serious Request actie van de boswachters van Staatsbosbeheer. Overal in het land hingen gedurende de kerstvakantie bij de entrees van onze bossen actieposters.

lees meer

Grafsteen Noorse piloot Sgt. Holter in ere hersteld

3 januari 2022 Boswachter Robbert Ouwerkerk in Limburg

Op een mooi stukje van Nationaal Park De Meinweg ligt bij Rijksmonument begraafplaatskapel St. Ludwig een bijzonder grafmonument van een Noorse piloot uit de tweede wereldoorlog. Tot onze spijt was de grafsteen deze zomer door een val beschadigd geraakt. Afgelopen tijd is er hard gewerkt om het grafmonument te restaureren en in zijn oude staat terug te brengen.

lees meer

Boswachters Noord-Limburg kijken terug op 2021

22 december 2021 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

In deze bizarre tijd is het fijn dat er natuur is. Daar kun je alle corona perikelen even achter je laten, geen mondkapje, geen 1.5 meter stress, geen angst voor ‘vieze’ handen. In de natuur draait alles gewoon door alsof er niets aan de hand is. Herfst wordt winter en winter wordt lente. Gelukkig heeft afgelopen jaar het vrijwilligerswerk langzaam weer aansluiting kunnen vinden bij het ritme van de natuur. Dat vinden wij heel fijn, zowel voor jullie, de vrijwilligers, als ook voor de natuur die baat heeft bij jullie goede werk.

lees meer

Herrezen uit de vergetelheid: sporen van de Tweede Wereldoorlog zichtbaar gemaakt in de Mariapeel

22 december 2021 Boswachter Lieke Verhoeven in Limburg

In de Mariapeel is een monument geplaatst ter nagedachtenis aan de neergestorte vliegtuigen en hun bemanning tijdens de Tweede Wereldoorlog

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog