www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Beschuit met muisjes in de Mariapeel

4 dagen geleden Boswachter Lieke Verhoeven in Limburg

Het is weer een drukte van jewelste bij de kudde Nederlandse Landgeiten. In april zijn er maar liefst 77 lammetjes geboren! Kom je op woensdag 25 mei van 14:00 tot 16:00 op kraamvisite? Je kan de lammetjes komen bewonderen en aaien, een beschuit met muisjes eten en vragen stellen aan de boswachter.

lees meer

Vogels broeden toch in bomen!?

3 mei 2022 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

‘Hé boswachter dit snap ik niet. Ik loop hier op de heide en ik moet de hond aan de lijn houden, omdat het broedseizoen is. Maar vogels broeden toch in bomen? En bomen zie ik hier niet!’ Dan moet je als boswachter even schakelen en beseffen dat niet iedereen even goed thuis is in de vogelwereld. Veel vogels broeden namelijk niet in bomen maar juist op de grond, binnen het bereik van de hondensnuit.

lees meer

Wat doet ‘zorro’ in onze bossen?

22 april 2022 Boswachter Stephan Huijgens in Limburg

Een bijzonder beestje leeft teruggetrokken in en rondom de bossen van Zuid-Limburg. Met zijn dievenmasker en een lange pluimstaart met zwart uiteinde sluipt dit aaibare diertje in het donker rond. Bovendien houdt het een heel lange winterslaap. Weet jij al over welk diertje dit blog gaat?

lees meer

Vlotjes voor de zwarte stern

20 april 2022 Boswachter Lieke Verhoeven in Limburg

In de Mariapeel drijven sinds kort een aantal vlotjes op het Meeuwenven, om de zwarte stern te lokken. Vroeger broedde de vogel hier volop, helaas gaat het tegenwoordig niet zo goed met de soort. Door broedgelegenheid te maken wordt de Peel hopelijk weer aantrekkelijk voor de zwarte stern om te broeden.

lees meer

De natuur laat zich niet regisseren…..of toch?

15 april 2022 Boswachter Stephan Huijgens in Limburg

In maart was onze collega Marieke Schatteleijn met de filmploeg voor het KRO-NCRV programma Binnenste Buiten bij ons te gast in Midden-Limburg. Ze wilden graag een item over de ‘paddentrek’ maken. Als boswachter ecologie en herpetoloog (lees ‘paddenman’) een mooie gelegenheid voor mij om de amfibieën eens letterlijk in de spotlights te plaatsen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog