www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Koninklijke onderscheiding voor vrijwilliger John Toonen

39 minuten geleden Boswachter Andy Liebrand in Limburg

‘Snel John! Kom! Er ligt een torenvalk met een kapotte vleugel in de wei’ met een smoes wordt John Toonen door Gerrie de boerderij, waar hij zit te vergaderen, uitgelokt. Als hij de buitendeur openslaat loopt hij recht in de armen van Burgemeester Manon Pelzer van gemeente Bergen. Het is 26 april op het oog een doodgewone donderdag. Alleen niet als het de donderdag voor Koningsdag is, dan is het ‘Lintjesdag’.

lees meer

De bikkels van Binnenwerk

26 april 2023 Boswachter Jeroen Scheelings in Limburg
Binnenwerk demonteert vissersvloot op de Hanssumersweerd

Tijdens de overstroming van 2021 sleurde de Maas een gigantische hoeveelheid rotzooi met zich mee.

lees meer

Internationale boomplantdag 2023

9 maart 2023 Boswachter Jeroen Scheelings in Limburg

Op woensdag 1 maart 2023 vierden de Gemeente Roerdalen, Staatsbosbeheer en het Naturpark Maas-Schwalm- Nette de zevenentwintigste internationale boomplantdag in het Meinweggebied.

lees meer

1000 bomen van mountainbikers voor de Schadijkse Bossen

17 januari 2023 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

Kraag hoog opgetrokken en het hoofd diep verscholen in de capuchon, alweer of liever gezegd nog steeds regent het. Ideale omstandigheden voor de 1000 dennen die geplant gaan worden in de Schadijkse Bossen. Minder voor de mountainbikers die de klus zijn aangegaan. Op zaterdagochtend 14 januari hebben zo’n 13 mountainbikers van Stichting Mountainbike Promotie Noord-Limburg hun sportoutfit ingewisseld voor regenkleding en laarzen. Zij melden zich in de Schadijkse Bossen bij het Limburgse America om samen met een aantal boswachters van Staatsbosbeheer 1000 dennen te planten in een bosperceel.

lees meer

Natuurakkertjes: snackbars in de natuur

22 december 2022 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

Een natuurakker is een bloemrijke akker met -oude- granen en akkerbloemen. Niet bedoeld om te oogsten, maar ter versterking van de biodiversiteit. Het hele jaar rond zijn deze akkers van grote waarde voor de natuur. Als voedselparadijs, schuilplek en voortplantingsgebied voor vele insectensoorten, vogels en ook zoogdieren.

lees meer
meer berichten