www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Herfstvakantie: kom met je kabouter naar onze Kabouterweken!

14 oktober 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Van 14 t/m 29 oktober zijn de kabouterweken op het Kabouterpad bij Buitencentrum De Pelen. Er zijn dan veel leuke extra’s voor kleuterkabouters en hun (groot)ouders te beleven. Bovendien is er op zondag 22 oktober een supergezellig Herfstfeest op het Kabouterpad! Meer weten? Lees dan snel verder..

lees meer

Een herfstdag beleven met NatuurWijs

12 oktober 2017 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

In de herfst is een herfstcirkel een hele mooie opdracht voor kinderen om te doen. Niet met potloden maar met bladeren, die dan de meest uiteenlopende kleuren hebben. Tijdens NatuurWijs heeft boswachter Andy dit samen met groep 8 van de basisschool Megelsheim uit Meerlo uitgevoerd.

lees meer

Mark ontmoet boswachter Marieke van BinnensteBuiten in het Gerendal

5 oktober 2017 Boswachter Carla Hanssen in Limburg

Onze Zuid-Limburgse vrijwilliger Mark Engels heeft in mei, samen met boswachter Marieke, opnames gemaakt voor het programma BinnesteBuiten. Hoe is dat nu om te doen? Lees hier de fijne ervaring van Mark en kijk ook de uitzending terug.

lees meer

110 Staatsbosbeheer senioren in de Peelvenen

28 september 2017 Boswachter Mirjam Wouters in Limburg

Op donderdag 14 september werden de Peelvenen vereerd met bijzonder bezoek. 110 Staatsbosbeheer senioren uit geheel Nederland, maakten hun opkomst voor een jaarlijks weerzien.
Dit jaar viel deze eer te beurt aan de Peelvenen op de grens van Brabant en Limburg. In Natuurpoort De Peel aan het Leegveld te Deurne was het een gezellig weerzien van oude bekenden.

lees meer

“Lichtblauwe lucht” in de Schadijkse Bossen

25 september 2017 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

In de Schadijkse Bossen, vlak bij het Limburgse plaatsje America, traden de muzikanten van Herberg de Troost live op met hun voorstelling “Lichtblauwe lucht”.
In Herberg de Troost ontmoeten Jack Poels, Tren van Enckevort en een aantal bevriende muzikanten elkaar op bijzondere locaties waar ze sfeervolle, intieme optredens verzorgen. Optredens die door de unieke aankleding, het heerlijke eten en drinken en de band op aanraakafstand meer zijn dan de som van de verschillende delen.

lees meer

Ontdek RivierPark Maasvallei op zondag 1 oktober tijdens de MaasTrek!

19 september 2017 Boswachter Carla Hanssen in Limburg

Voor de inmiddels derde editie van dit grensoverschrijdend wandelevenement strijkt de MaasTrek neer in het zuidelijke deel van Rivierpark Maasvallei. Via een aantal uitgestippelde wandelroutes (4, 6, 10, 12, 14, 22 km) kan je op ontdekking langs pareltjes zoals Herbricht, het natuurgebied Hochterbampd, Kasteel van Borgharen en de prachtige nieuwe riviernatuur langs de oevers van de Maas in Geulle, Borgharen en Itteren.

lees meer

Van West naar Oost in De Groote Peel

15 september 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

De Groote Peel is 1400 ha groot en het kleinste Nationale park van Nederland. Het gebied dwars doorsteken en af en toe een lus maken is gemakkelijk te doen in een dag. Buiten de uitgezette wandelroutes, die bij het Buitencentrum beginnen, kom je er weinig mensen tegen. Er wordt niet gefietst en er rijden geen auto’s. Het enige wat je – behalve een enkele wandelaar – tegen kan komen zijn vogels, koeien en als je geluk hebt een ree, vos of zwijn. Hierbij mijn boswachterstip voor een van die prachtige wandelroutes in dit gebied!

lees meer

Peelweek: eerste week augustus volle bak aan activiteiten!

1 augustus 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Van maandag 31 juli tot en met zondag 6 augustus is de jaarlijkse Peelweek in Nationaal Park De Groote Peel. Vanuit Buitencentrum De Pelen zijn er dan verrassende Peel Ontdektochten, interessante excursies, muziekvoorstellingen nog veel meer (natuur)activiteiten te beleven. Op zondag 6 augustus wordt de Peelweek feestelijk afgesloten met een gezellig Limburgs/Brabants Muziekfestival! Alle activiteiten in de Peelweek starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Kijk op www.staatsbosbeheer.nl/peelweek2017 voor het complete Peelweekprogramma.

lees meer

Boswachter Marijke vertelt: huppelende vlinders in De Groote Peel

6 juli 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Het is altijd leuk als er bijzondere en zeldzame soorten dieren en planten in ‘jouw’ gebied voorkomen. Zo vliegen er in de Peelvenen een paar vlinders die je in de rest van het land niet of nauwelijks ziet. Het zijn de phegeavlinder, het bonte dikkopje en het spiegeldikkopje. Echte vlinderliefhebbers reizen vaak speciaal naar de Peel om ze te spotten.
Kom ook vlinders kijken in Nationaal Park De Groote Peel! Elke woensdag in juli en augustus is er om 14.00 uur een ‘Zin in Zomertocht’ voor gezinnen met kinderen. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

lees meer

Geen babyboom maar een kittenboom in het Vijlenerbos!

30 juni 2017 Boswachter Carla Hanssen in Limburg

In het Vijlenerbos bij Vaals is een wilde kat waargenomen met een flink nest van vijf kittens. In 2014 werden voor het eerst sinds eeuwen weer wilde katten in de vrije natuur in Nederland geboren. Sindsdien is de wilde kat bezig met een opmars!
Het is een teken dat het goed gaat met de wilde kat in het Vijlenerbos bij Vaals. Vijf jongen is een flink nest.
Door middel van een cameraval-onderzoek door ARK Natuurontwikkeling wordt in de gaten gehouden of er in de Nederlandse bossen in de grensregio met België en Duitsland wilde katten rond lopen. Er loopt een onderzoek naar de passeerbaarheid van wegen en spoorwegen voor wilde katten. Door het vergroten van kennis hierover krijgen we meer duidelijkheid over de eisen die de wilde kat stelt aan verbindingen en kunnen we hiermee rekening houden met het inrichten daarvan. Daarbij levert dit onderzoek dus ook ontzettend schattige beelden op!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog