www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Met Professors op Pad in de Peel

14 uur geleden Boswachter Mirjam Wouters in Limburg

Dat maak je niet iedere dag mee, op stap met 2 professoren En dan ook nog twee hele bijzondere. De ene is Prof. dr. Joop Schaminee, dé man die de Flora’s (plantenboeken) van Nederland schreef. De andere is Prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Beiden delen ze dezelfde passie: Nederland enthousiast maken om de natuur in te trekken. En zo ontstond het idee om Nederland door te reizen, met camera, naar de mooiste natuurgebieden van Nederland.

lees meer

Een sfeervolle tuin ‘met gesloten beurs’!

3 dagen geleden Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Rondom de Peelboerderij – onze lunch/vergaderplek – is een kleine, maar sfeervolle kruiden-, vlinder- en belevingstuin. Die tuin is onlangs opnieuw ingericht zodat niet alleen vlinders maar ook mensen met een visuele beperking het naar hun zin hebben. Hiervoor zijn onder andere bakken met  kruiden aangelegd (geur en smaak), planten die vlinders aantrekken en er zijn zelfs planten – zoals grassen – die geluid maken. Een tuin die de zintuigen prikkelt, ook voor mensen die niet of slecht kunnen zien.

lees meer

De nachtzwaluwen van de Schaaks Heide

20 juni 2018 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

Aan de Drift organiseert samen met Staatsbosbeheer op zaterdag 23 juni deze bijzondere nachtexcursie. Na een hartelijk ontvangst in de bosbrasserie en een korte inleiding over de Schadijkse Bossen door de boswachter duiken we voor een 8 km lange boswandeling de nacht in op zoek naar de nachtzwaluw.

lees meer

Americana muziek aan de rand van De Groote Peel

6 mei 2018 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Lekker swingen en chillen op Hemelvaart doe je op het Muziekfestival Mijl op Zeven bij Buitencentrum De Pelen. Op donderdag 10 mei vanaf 15.00 uur kun je weer genieten van diverse internationale en  Nederlandse bands. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. 

lees meer

MTB jubileumevenement in Schadijkse Bossen

2 mei 2018 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

Slingerend en golvend door de Schadijkse Bossen loopt de 19 km lange MTB-route ‘De Schaak’. Wat 6 jaar geleden begon in een klein zaaltje in Hegelsom is uitgegroeid tot een fenomeen in MTB-land. Inmiddels is de MTB-route 5 jaar in gebruik. Op zondag 27 mei viert de Stichting MTB Promotie Noord Limburg dit 5-jarige bestaan met een toertocht én een MTB-evenement.

lees meer

6 mei ‘Weg uit de Peel-dag’ met Jacques Vriens bij Buitencentrum De Pelen

2 mei 2018 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Jeugdboekenschrijver Jacques Vriens schreef in het boek Weg uit de Peel over Janneke, dochter van een turfsteker, die begin vorige eeuw opgroeide in de Peel. Dit boek vormt het uitgangspunt voor de ‘Weg uit de Peel-dag’ en voor een heel ‘sPeelciale’ theaterproductie die in mei, juni en september op vier plaatsen (waaronder Ospel) in de Peel te zien zal zijn. Tijdens de Weg uit de Peel-dag op zondag 6 mei krijg je een voorproefje van deze theaterproductie en krijg je informatie over de Peel in vroeger tijden. De activiteit start om 13.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen.

lees meer

Beleef de meivakantie in de natuur!

26 april 2018 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

De meivakantie komt eraan en dat betekent weer natuurpret voor het hele gezin bij Buitencentrum De Pelen. Staatsbosbeheer biedt activiteiten met, maar ook zonder gids in Nationaal Park De Groote Peel. Voor elk wat wils dus! Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum De Pelen.

lees meer

Ga zondag 22 april op zoek naar het zwarte goud van de Peel!

19 april 2018 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Het Roverspad is één van de vele kinderactiviteiten die Staatsbosbeheer in Nationaal Park De Groote Peel aanbiedt. Alle programma’s, excursies en tochten, zowel schools als buitenschools, zijn verpakt in een speels en avontuurlijk jasje zodat kinderen op een speelse manier de natuur beleven. Het zelf doen en ontdekken staan daarbij centraal. Het Roverspad is ook als kinderfeestje beschikbaar onder de naam: ‘de Ruige Roverstocht’. Kijk voor meer informatie over kinderfeestjes en alle andere activiteiten op de website van de Pelen.

lees meer

De kalkgraslanden van Zuid-Limburg en alle bijbehorende bijzonderheden in beeld!

9 april 2018 Boswachter Carla Hanssen in Limburg

De kalkgraslanden van Zuid-Limburg: een verhaal in beeldvorm met orchideeën, vlinders, mergellandschapen en nog veel meer bijzonders!

lees meer

Paaseieren en kaboutersporen zoeken bij De Pelen

30 maart 2018 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Op zondag 1 april is het Pasen en feest op  het Kabouterpad in De Groote Peel! Dan vieren de kabouters dat het lente is. Natuurlijk komt de Paashaas op bezoek om eieren te verstoppen. Kleuterkabouters en hun (groot)ouders die het Kabouterpad lopen kunnen ze gaan zoeken. Onderweg doe je opdrachten en zijn er leuke extra’s. De activiteit start bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog