www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Bedankt donateur, onze Serious Request actie is ten einde

1 uur geleden Boswachter Andy Liebrand in Limburg

Op 10 januari kwam er een einde aan de Serious Request actie van de boswachters van Staatsbosbeheer. Overal in het land hingen gedurende de kerstvakantie bij de entrees van onze bossen actieposters.

lees meer

Grafsteen Noorse piloot Sgt. Holter in ere hersteld

3 januari 2022 Boswachter Robbert Ouwerkerk in Limburg

Op een mooi stukje van Nationaal Park De Meinweg ligt bij Rijksmonument begraafplaatskapel St. Ludwig een bijzonder grafmonument van een Noorse piloot uit de tweede wereldoorlog. Tot onze spijt was de grafsteen deze zomer door een val beschadigd geraakt. Afgelopen tijd is er hard gewerkt om het grafmonument te restaureren en in zijn oude staat terug te brengen.

lees meer

Boswachters Noord-Limburg kijken terug op 2021

22 december 2021 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

In deze bizarre tijd is het fijn dat er natuur is. Daar kun je alle corona perikelen even achter je laten, geen mondkapje, geen 1.5 meter stress, geen angst voor ‘vieze’ handen. In de natuur draait alles gewoon door alsof er niets aan de hand is. Herfst wordt winter en winter wordt lente. Gelukkig heeft afgelopen jaar het vrijwilligerswerk langzaam weer aansluiting kunnen vinden bij het ritme van de natuur. Dat vinden wij heel fijn, zowel voor jullie, de vrijwilligers, als ook voor de natuur die baat heeft bij jullie goede werk.

lees meer

Herrezen uit de vergetelheid: sporen van de Tweede Wereldoorlog zichtbaar gemaakt in de Mariapeel

22 december 2021 Boswachter Lieke Verhoeven in Limburg

In de Mariapeel is een monument geplaatst ter nagedachtenis aan de neergestorte vliegtuigen en hun bemanning tijdens de Tweede Wereldoorlog

lees meer

Wij houden van bos, u ook? Doe dan mee!

16 december 2021 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

‘Op weg naar het bos hoorde ik op de radio een DJ, in het kader van 3FM Serious Request, verslag doen van zijn reis naar het regenwoud van Zuid-Amerika. Naast veel schokkende berichten had hij ook positief nieuws over de bescherming van het regenwoud. Ik realiseerde me dat wij, de boswachters van Staatsbosbeheer, dag en nacht bezig zijn met de bescherming van onze bossen en dat dat ons tegenwoordig goed afgaat. Terwijl ik de verhalen van de DJ aanhoorde besefte ik dat het me als boswachter aan het hart gaat hoe erg de situatie in de regenwouden is.’

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog