www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Van bezoeker tot onderzoeker: publieksdag in de Groote Peel

57 minuten geleden Boswachter Lieke Verhoeven in Limburg

Op zondag 4 oktober is er een informatieve en gezellige Publieksdag in Nationaal Park De Groote Peel. Deze dag staat in het teken van het project ‘van Bezoeker tot Onderzoeker’. Je kunt op pad met een Peelgids, meedoen met een soortenchallenge en genieten van Kinderband Reintje & haar Voskes.

lees meer

St.Ludwigkapel voorbereid op Open Monumentendag

12 september 2020 Vrijwilliger Ger Hendrix in Limburg

Op zaterdag 12 en zondag 13 september is het weer zover. Open Monumentendagen. Vanaf 1987 worden deze jaarlijks gehouden. Veel bezienswaardigheden zijn dan voor publiek toegankelijk, waaronder de St.Ludwigkapel van het voormalig college St. Ludwig in de bossen bij Vlodrop Station.

lees meer

De Letterzetter aan het werk!

21 augustus 2020 Boswachter Niki Jasper in Limburg

De Letterzetter, misschien wel het beroemdste kevertje van dit moment. Ook in het Vijlenerbos voelt hij zich erg thuis en heeft er een grote slag geslagen. De komende maanden zullen er dan ook boswerkzaamheden plaatsvinden, hierbij worden de aangetaste bomen verwijderd en worden er nieuwe aangeplant, zodat de natuur zich weer kan herstellen.

lees meer

Ontdek de onbekende streken van Limburg

3 juli 2020 Boswachter Andy Liebrand in Limburg
Boswachter met verrekijker

Deze zomervakantie (her)ontdekken we de natuur in eigen land. In dit blog vind je tips van mij en mijn collega-boswachters uit de provincie Limburg. Stuk voor stuk minder bekende plekken die zeker een bezoekje waard zijn!

lees meer

Smeulend veen en inzet van schapen voor natuurherstel

27 mei 2020 Boswachter Lieke Verhoeven in Limburg

Het is nu ruim 5 weken geleden dat er een brand woedde in de Deurnsche Peel. Niemand had verwacht dat het zo lang zou branden, en dat er uiteindelijk zo’n groot deel van het natuurgebied in vlammen op zou gaan. De verwachting was dat een veenbrand nog lang na kan smeulen, en dat doet het helaas ook nog steeds. Staatsbosbeheer is samen met loonwerkers dag in dag uit bezig met het nablussen van het smeulende veen. Maar er wordt ook al vooruit gekeken naar maatregelen voor natuurherstel na de brand. Stap 1: Schapen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog