www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Grote groep vrijwilligers Hoge Veluwe naar de Meinweg

8 juli 2019 Boswachter Bastiaan Vermonden in Limburg

Staatsbosbeheer heeft 180 vrijwillige medewerkers van Nationaal Park de Hoge Veluwe mogen verwelkomen op Nationaal Park de Meinweg voor een uitwisselingsbezoek.

lees meer

Schoolkinderen zetten zich in voor een schoner bos

28 mei 2019 Boswachter Bastiaan Vermonden in Limburg

Ongeveer 50 leerlingen van de vrije school van Bisschoppelijk College Broekhin hebben een ochtend opgeruimd in Nationaal Park de Meinweg.

lees meer

Het Waterrad van de Leumolen wordt hersteld

7 mei 2019 Boswachter Bastiaan Vermonden in Limburg

Het waterrad van de Leumolen in het Leudal wordt hersteld. Na 33 jaar trouwe dienst is het waterrad toe aan een grondige restauratie. Wij zijn even wezen kijken hoe de molenbouwers aan het werk waren.

lees meer

Internationale Boomfeestdag 2019

20 maart 2019 Boswachter Bastiaan Vermonden in Limburg

Scholieren uit Nederland en Duitsland hebben vandaag samen wel 1500 bomen geplant. De jaarlijkse internationale boomfeestdag is dit jaar gevierd in Brüggen Duitsland en Staatsbosbeheer als één van de organisatoren was hier uiteraard bij. Hieronder volgt een verslag van deze mooie dag.

lees meer

Fietsexcursie boswerkzaamheden Bergerbos en Bleijenbeek op 8 december

19 november 2018 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

Staatsbosbeheer start half november met de houtoogst in de natuurgebieden Bergerbos en Bleijenbeek bij Afferden. De werkzaamheden zullen verspreid door de gehele bossen plaatsvinden. Het werk wordt gedaan met oogstmachines en uitrijwagens en neemt drie tot vier maanden in beslag. Plaatselijk kunnen de werkzaamheden voor overlast zorgen doordat paden minder goed begaanbaar zijn. Om uitleg te geven over deze werkzaamheden organiseert Staatsbosbeheer op zaterdagochtend 8 december een fietsexcursie door het Bergerbos.

lees meer

Beheer voor de hazelmuis

15 november 2018 Boswachter Niki Jasper in Limburg

De hazelmuis is één van de belangrijke diersoorten waar wij beheer voor uitvoeren in Zuid-Limburg. Afgelopen jaren hebben we intensief beheer uitgevoerd, omdat het aantal hazelmuizen flink achteruit ging als gevolg van intensivering van de landbouw. Natuurorganisaties en de zoogdiervereniging hebben de noodklok op tijd geluid en zijn met zijn allen intensief aan de slag gegaan om de leefomgeving van de hazelmuis te ontwikkelen, te versterken en uit te breiden.

lees meer

Lammetjesdag Mariapeel: een verslag van 2 jonge journalisten

16 september 2018 Boswachter Mirjam Wouters in Limburg

Voor Staatsbosbeheer de Peelvenen was het deze keer een bijzondere Lammetjesdag. Al vroeg in de ochtend gonsde het van de geluiden. Bij het Biologisch Station in de Mariapeel waren boswachters, vrijwilligers en standhouders druk in de weer om het terrein tip top in orde te maken voor de bezoekers en om een goede eerste indruk te maken op de komst van de jonge journalisten! Daan en Sofie hebben een sprekend verslag van de dag gemaakt!

lees meer

15 september: Hoogveen Festival en ‘Walk of Veen’ in de Peelvenen

10 september 2018 Boswachter Mirjam Wouters in Limburg

De LIFE+ hoogveenherstelwerkzaamheden zijn klaar! Wij willen jullie bedanken voor het begrip, geduld en inbreng tijdens de LIFE+ werkzaamheden. Daarom organiseren de deelnemende partners en Staatsbosbeheer op 15 september het Hoogveen Festival.

lees meer

Rondje om ’t Elfde’ en swingen op het peeldpodium

3 september 2018 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Wie meer wil weten over het verleden van De Groote Peel kan op zondag 9 september op pad met een Peelgids van Staatsbosbeheer voor een ‘Rondje om ’t Elfde’. De excursie is ongeveer 8 kilometer lang en start om 11.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen. ’s Middag is er swingende muziek op het Peelpodium van De Pelen met om 13.30 uur en 15.00 uur optredens van het zangduo ‘2 of Diamonds’. Dubbel genieten dus!

lees meer

Met Professors op Pad in de Peel

18 juli 2018 Boswachter Mirjam Wouters in Limburg

Dat maak je niet iedere dag mee, op stap met 2 professoren En dan ook nog twee hele bijzondere. De ene is Prof. dr. Joop Schaminee, dé man die de Flora’s (plantenboeken) van Nederland schreef. De andere is Prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Beiden delen ze dezelfde passie: Nederland enthousiast maken om de natuur in te trekken. En zo ontstond het idee om Nederland door te reizen, met camera, naar de mooiste natuurgebieden van Nederland.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog