www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Ontdek de onbekende streken van Limburg

3 juli 2020 Boswachter Andy Liebrand in Limburg
Boswachter met verrekijker

Deze zomervakantie (her)ontdekken we de natuur in eigen land. In dit blog vind je tips van mij en mijn collega-boswachters uit de provincie Limburg. Stuk voor stuk minder bekende plekken die zeker een bezoekje waard zijn!

lees meer

Smeulend veen en inzet van schapen voor natuurherstel

27 mei 2020 Boswachter Lieke Verhoeven in Limburg

Het is nu ruim 5 weken geleden dat er een brand woedde in de Deurnsche Peel. Niemand had verwacht dat het zo lang zou branden, en dat er uiteindelijk zo’n groot deel van het natuurgebied in vlammen op zou gaan. De verwachting was dat een veenbrand nog lang na kan smeulen, en dat doet het helaas ook nog steeds. Staatsbosbeheer is samen met loonwerkers dag in dag uit bezig met het nablussen van het smeulende veen. Maar er wordt ook al vooruit gekeken naar maatregelen voor natuurherstel na de brand. Stap 1: Schapen.

lees meer

Brand in de Deurnsche Peel, hoe gaat het nu met de natuur?

6 mei 2020 Boswachter Lieke Verhoeven in Limburg

Het zal velen niet ontgaan zijn, dat er eind april een grote brand woedde in de Deurnsche Peel. Van de ongeveer 1200 hectare die het gebied groot is, is er 800 hectare in vlammen opgegaan. Het was de grootste brand in een natuurgebied in Nederland in 40 jaar tijd. Maar hoe gaat het nu met de natuur? Kan deze nog wel herstellen na zo’n heftige brand? Ik wil graag met jullie delen hoe ik de week van de brand heb ervaren, en laten zien hoe het ervoor staat met de planten en dieren in de Deurnsche Peel, twee weken na de brand.

lees meer

Drukte in de natuur tijdens de start van de lente

26 maart 2020 Boswachter Lieke Verhoeven in Limburg

Afgelopen dagen was het druk in de natuur. Natuurlijk vanwege het mooie weer, maar ook vanwege het Corona virus. Mensen trekken er massaal op uit. De natuur is een mooie uitvalsbasis, zeker in deze periode. Daarom hebben we als Staatsbosbeheer verschillende maatregelen getroffen om verdere verspreiding van het Corona virus zoveel mogelijk te beperken. Zo is het Buitencentrum in de Groote Peel voorlopig niet open, zijn activiteiten afgelast tot 1 juni, en zijn enkele recreatieve voorzieningen afgesloten.

lees meer

Hé! wat gebeurt daar?

6 maart 2020 Boswachter Niki Jasper in Limburg

De Elkenradergrub heeft een metamorfose gekregen, er zijn bomen weg gehaald en het ziet er anders uit dan normaal. Wat is hier precies gebeurd?

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog