www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Wandel, in stilte genietend, 2018 binnen!

9 januari 2018 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Behoeft aan een rustige start van het nieuwe jaar? Kom dan naar Nationaal Park De Groote Peel!
Staatsbosbeheer organiseert op zondag 14 januari een Winterstiltewandeling waarin je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, een sfeervolle wandeling maakt in dit prachtige natuurgebied.

lees meer

Winterpret in december in de Pelen

1 december 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

December is een prachtige maand om te wandelen! Deze maand worden door Buitencentrum de Pelen verschillende themawandelingen georganiseerd.
Denk hierbij aan: vollemaanwandeling, vroege vogelwandeling, snertwandeling en wandel op 31 december het jaar uit! Voor het hele aanbod en reserveringen kijk je op www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

lees meer

Buiten spelen!

23 november 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Na een ontdektocht in de natuur is het heerlijk als kinderen lekker kunnen klimmen, klauteren en kliederen. Daarom gaan we de buitenruimte van De Pelen inrichten met natuurlijke speelelementen. Boomstammen, stappalen, evenwichtsbalken, een waterspeelplaats en nog veel meer! Zo wordt een uitstapje naar de Peel een compleet plaatje en nog aantrekkelijker voor scholen en gezinnen om ernaartoe te gaan. En komen er nog meer kinderen buiten!
Dit kunnen we realiseren met een beetje hulp! Jullie kunnen ons helpen om deze natuurlijke speelplaats te realiseren.
Hoe? Kijk op www.buitenfonds.nl bij project ‘Natuurlijke speelplaats De Pelen’.

lees meer

Houtoogst winter 2017/2018 in het Vijlenerbos

20 november 2017 Boswachter Carla Hanssen in Limburg

In de winter van 2017/2018 zullen in het Vijlenerbos boswerkzaamheden plaatsvinden. In de week van 20 november wordt gestart met de werkzaamheden.
Eind januari zullen, mits de weersomstandigheden het toelaten, de werkzaamheden afgerond worden.
Het zagen vindt plaats met oogstmachines. Plaatselijk kunnen de werkzaamheden voor overlast zorgen doordat de paden minder goed begaanbaar zijn.

lees meer

Beleef De Pelen buiten én binnen in november

31 oktober 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

In november kun je de Pelen zowel binnen als buiten beleven. Zo is er weer een vollemaanwandeling op 4 november.
Op zondag 5 november is er een filmvertoning en presentatie door Gerard Geboers. De films van Cor Speek: ‘De Groote Peel’ èn ‘De vlucht van de kraanvogels’ worden vertoond. Op zaterdag 25 november geeft Nando Harmsen een fotoworkshop nachtfotografie. Zoals elke maand kun je de laatste zondag van de maand (26 november) meewandelen met de Verrassende Veentocht.

lees meer

Boswachter Marijke vertelt: Trots op onze t(er)rein!

24 oktober 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Boswachter Marijke vertelt: ongeveer een jaar geleden daagde Arriva reizigers uit om 14 namen voor bestemmingstreinen te kiezen. Toen ik de oproep zag werd ik meteen enthousiast; want hoe gaaf zou het zijn als er een ‘Groote Peel-trein’ door Limburg zou rijden. Vrienden, familie en collega’s werden opgeroepen om te stemmen en … het wonder geschiede; we waren één van de winnaars. Yes! Al snel prijkte de naam op de trein; dit bleek pas het begin te zijn van het gehele trajekt. Een trajekt met een top resultaat!

lees meer

Herfstvakantie: kom met je kabouter naar onze Kabouterweken!

14 oktober 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Van 14 t/m 29 oktober zijn de kabouterweken op het Kabouterpad bij Buitencentrum De Pelen. Er zijn dan veel leuke extra’s voor kleuterkabouters en hun (groot)ouders te beleven. Bovendien is er op zondag 22 oktober een supergezellig Herfstfeest op het Kabouterpad! Meer weten? Lees dan snel verder..

lees meer

Een herfstdag beleven met NatuurWijs

12 oktober 2017 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

In de herfst is een herfstcirkel een hele mooie opdracht voor kinderen om te doen. Niet met potloden maar met bladeren, die dan de meest uiteenlopende kleuren hebben. Tijdens NatuurWijs heeft boswachter Andy dit samen met groep 8 van de basisschool Megelsheim uit Meerlo uitgevoerd.

lees meer

Mark ontmoet boswachter Marieke van BinnensteBuiten in het Gerendal

5 oktober 2017 Boswachter Carla Hanssen in Limburg

Onze Zuid-Limburgse vrijwilliger Mark Engels heeft in mei, samen met boswachter Marieke, opnames gemaakt voor het programma BinnesteBuiten. Hoe is dat nu om te doen? Lees hier de fijne ervaring van Mark en kijk ook de uitzending terug.

lees meer

110 Staatsbosbeheer senioren in de Peelvenen

28 september 2017 Boswachter Mirjam Wouters in Limburg

Op donderdag 14 september werden de Peelvenen vereerd met bijzonder bezoek. 110 Staatsbosbeheer senioren uit geheel Nederland, maakten hun opkomst voor een jaarlijks weerzien.
Dit jaar viel deze eer te beurt aan de Peelvenen op de grens van Brabant en Limburg. In Natuurpoort De Peel aan het Leegveld te Deurne was het een gezellig weerzien van oude bekenden.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog