Ontdek één van de vele Boswachtersblogs:

www.boswachtersblog.nl/ Texel

Rode of late ogentroost in De Slufter op Texel

2 dagen geleden Erik van der Spek in Texel
ogent 3 w

Rode ogentroost is een halfparasiet die ook in De Slufter op Texel is te vinden.

lees meer

Duinkegelbijen koekoeksbijen in @NPTexel

3 dagen geleden Erik van der Spek in Texel
duinkegelbij 1

Vrouwtje duinkegelbij is met enige moeite buiten te herkennen

lees meer

Femke sluit dit jaar opknapbeurt Sommeltjespad Texel af

16 augustus 2016 Erik van der Spek in Texel
IMG_6544web

Dit voorjaar heeft Staatsbosbeheer voor het Nationaal Park Duinen van Texel het Sommeltjespad in De Dennen op Texel grondig opgeknapt. Een deel van de Sommeltjes is door vervangen, anderen zijn opnieuw geschilderd. Als sluitstuk heeft maandag 15 augustus de nu zevenjarige Femke Koopman uit Delfstrahuizen (van Femkes Sommeltje) een door haar beschilderd nestkastje opgehangen. Komende winter gaat het onderhoud aan het Sommeltjespad verder.

lees meer

Wintergroen in het Nationaal Park Duinen van Texel

15 augustus 2016 Erik van der Spek in Texel
rond wintergroen

Er groeien veel bijzondere planten in het Nationaal Park Duinen van Texel enkele hebben het zelfs tot straatnaam op Texel gebracht, zo is in De Koog het Wintergroen te vinden. Op Texel komen twee soorten wintergroen voor; rond wintergroen en klein wintergroen.

lees meer

Vallende sterrengoed te zien In De Slufter dankzij Texelse duisternis meldt Pepijn Lijklema

14 augustus 2016 Erik van der Spek in Texel
© Pepijn Lijklema

Gisteren waren de vallende sterren van de meteorenzwerm Perseïden goed te zien vanaf Texel. Het was een redelijk heldere nacht met af en toe een wolk. Pepijn Lijklema had een nacht doorgebracht in De Slufter om dit jaarlijkse spectacel goed te aanschouwen.

lees meer

Grote grazers, levend ‘gereedschap’

13 augustus 2016 Erik van der Spek in Texel
begrazing

Op Texel gebruikt Staatsbosbeheer koeien, paarden en schapen van anderen bij het beheer van een deel van de natuurterreinen. De begrazing in de Texelse duinen wijkt wat de regels voor het houden en verzorgen van vee soms iets af van de regels op landbouwbedrijven.

lees meer

Werk aan natuurgebied Dorpzicht op Texel van start, bericht van provincie Noord-Holland

8 augustus 2016 Erik van der Spek in Texel
AppleMark

In september 2016 beginnen de werkzaamheden aan het natuurgebied Dorpzicht op Texel. Het wandelpad wordt verbeterd en Dorpzicht krijgt een uitkijkpunt. De oude kreken worden hersteld en er komt een nieuwe kreek. Hiermee wordt het leefgebied van zeldzame orchideeën en weidevogels versterkt en komen er meer mogelijkheden om de natuur te beleven.

lees meer

Hoog water in De Slufter op Texel

8 augustus 2016 Erik van der Spek in Texel
hoog water slufter

Veel mensen genoten vandaag van de hoge waterstand in De Slufter in het Nationaal Park Duinen van Texel. Het gaf gelegenheid tot pootjebaden op plekken waar je normaal kunt wandelen. Dit bijzondere gebied is niet alleen elke dag anders, maar ook per uur.

lees meer

Extra wandelmogelijkheden op Texel nu broedseizoen afloopt

1 augustus 2016 Erik van der Spek in Texel
Wandelen op Texel

Het broedseizoen 2016 in het Nationaal Park Duinen van Texel zit er weer bijna op. Nog enkele vogels zitten op eieren, nadat een eerdere broedpoging geen succes had of zijn hun jongen nog aan het voeren. De meeste paden die alleen buiten het broedseizoen voor wandelaars beschikbaar zijn gaan daarom vandaag, 1 augustus, weer open.

lees meer

Stijve moerasweegbree doet het goed in de Duinen van Texel

26 juli 2016 Erik van der Spek in Texel
Moerasweegbree

In de natte duinvalleien op Texel komen veel bijzondere water en oeverplanten voor. Het bijzondere duinmilieu met schoon water en op veel plaatsen kwel kent veel speciale omstandigheden wat ruimte geeft aan veel soorten. Van de twee soorten moerasweegbree die in Nederland te vinden zijn komt op Texel de stijve moerasweegbree voor. Moerasweegbree is niet bloeiend van andere waterplanten te onderscheiden door de karakteristieke geur bij kneuzing. De plant ruikt dan wantsachtig, dat lijkt wat op de geur van zoutgras.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog