www.boswachtersblog.nl/ Texel

Natuur en gezondheid

19 oktober 2020 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

In deze tijd zijn we ons misschien wel bewuster van onze gezondheid en vitaliteit dan ooit. Nu we veel aan huis gekluisterd zitten, zien veel mensen het belang van buiten zijn ook in. Op Texel hebben we geluk: aan prachtige landschappen, gebieden en soorten geen gebrek. Of je behoefte hebt aan rust, beweging of sociaal contact, het kan in Nationaal Park Duinen van Texel.

lees meer

#2uurnatuur challenge in de Texelse natuur

2 oktober 2020 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Lukt het jou om in de herfstmaanden twee uur per week de natuur in te gaan? Natuur geeft je een boost om je fitter en vrolijker te voelen. Eigenlijk zou iedereen minimaal twee uur per week naar buiten moeten gaan om de positieve effecten te ervaren. Onderzoek bewijst namelijk dat dit goed is voor je creativiteit, ontspanning, fysieke fitheid, concentratie en stemming. Om jou hierbij te helpen start in oktober de tweede editie van de IVN #2uurnatuur Challenge. Ik geef je alvast een aantal tips om te genieten van de herfst op Texel..

lees meer

“Zeven pannenkoeken” in ere hersteld

22 september 2020 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Op een steenworp afstand van buitenplaats Brakestein, op de top van de Hoge Berg, ligt het Doolhof. Ooit aangelegd als ‘plantage om prettig te vertoeven’, met schitterend uitzicht op de landerijen en de Rede van Texel, en nu in gebruik als wandel- en speelbos. Het ‘Bossie’, zoals Texelaars het noemen, is nog steeds een bijzondere plek, maar typische elementen als de Zeven Pannenkoeken (een steile heuvel met zeven treden) en doorkijkjes naar de Waddenzee waren grotendeels verdwenen. Evenals de oorspronkelijke begroeiing met stinsenplanten. Als onderdeel van het project ‘Boeren, vissers en buitenlui’ geeft Staatsbosbeheer het Doolhof een kwaliteitsimpuls om deze elementen terug te brengen.

lees meer

Vis & Chip voor Texelse katten

9 september 2020 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Het is belangrijk om alle huiskatten op Texel gechipt te hebben, zodat we weten welke kat bij wie hoort. Verdwaalde katten met een chip kunnen teruggebracht worden naar hun eigenaar. Ook als je kat een ongeluk gehad heeft, willen we je zo snel mogelijk kunnen bereiken. Daarnaast willen we niet dat een huiskat wordt aangezien voor zwerfkat. Omdat katten een bedreiging kunnen vormen voor de Texelse natuur worden niet gechipte katten vanaf oktober herplaatst op de vaste wal.

lees meer

Terugblik vogelwachtseizoen 2020

7 september 2020 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

De laatste dag van het vogelwachtseizoen liet zich niet ongemerkt voorbij gaan. Een prachtige regenboog strekte zich uit boven de Slufter monding net toen de laatste vrijwilligers hun spullen pakten. Het liep dit jaar allemaal een beetje anders dan verwacht, maar soms beleef je juist dan de mooiste momenten.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog