www.boswachtersblog.nl/ Texel

Weer terug op Texel

11 september 2023 Charlotte Maas in Texel

Graag stel ik me even voor. Mijn naam is Charlotte Maas en sinds 14 augustus ben ik de nieuwe boswachter publiek bij Staatsbosbeheer Texel. In deze functie mag ik mij de opvolger noemen van Mariëtte Smit en tijdelijke boswachter publiek Louise van der Sluis.

lees meer

Details die er toe doen

31 augustus 2023 Boswachter Thomas van der Es in Texel

Wie over het eiland gaat ziet in en langs de duinen activiteiten met machines. Staatsbosbeheer is vanaf half augustus begonnen met de laatste maairondes van het seizoen. Het gaat om locaties in de binnenduinrand, natte duinvalleien en open landschappen rondom de Roggesloot en Dorpzicht. Door te maaien zorgen we voor behoud van het open landschap vol flora met insecten en vogels. We letten op details en we doen het bijna nergens hetzelfde. In dit verhaal wil ik jullie uitleggen waar we op letten. Soms op hele kleine details! Details die er toe doen voor de biodiversiteit.

lees meer

Over groen door het groen!

7 augustus 2023 Louise van der Sluis in Texel

Nu het broedseizoen grotendeels ten einde is, kunnen de groene wandelpaden op de meeste plaatsen weer open.

lees meer

Verleggen fietspad Tureluur meerwaarde voor natuur én recreant

2 augustus 2023 Louise van der Sluis in Texel

Staatsbosbeheer wil de kwetsbare natuur in Schettersweid en Tureluur versterken en zeldzame soorten betere kansen bieden. Daarnaast gaan we waterlopen aanpassen om zoet water langer in het gebied te kunnen vasthouden.

lees meer

Het gaat -nog steeds- goed met de grote sterns op de Prins Hendrikzanddijk

11 juli 2023 Boswachter Thomas van der Es in Texel

In dit gastblog verteld onderzoeker Mardik Leopold van Wageningen Marine Research over de actuele situatie op de Prins Hendrikzanddijk.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog