www.boswachtersblog.nl/ Texel

Winterse wandelingen in de Texelse natuur

2 dagen geleden Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

De dagen worden korter, de temperatuur daalt en het waait de afgelopen weken hard op het eiland. We worden verwend met prachtige wolkenluchten en wanneer de zon zich even laat zien krijgt alles buiten een gouden gloed. Ik deel drie van mijn favoriete plekken om deze winter te genieten van de Texelse natuur.

lees meer

Vogelgriep in het Waddengebied

13 november 2020 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

In het Waddengebied worden momenteel veel dode vogels gevonden. Waarschijnlijk zijn deze vogels getroffen door de vogelgriep. In toenemende mate duikt het vogelgriepvirus op in Nederland. Ook op Texel zijn een aantal verdachte gevallen bekend. Deze vogelgriep is voor vogels zeer besmettelijk. Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen kunnen mensen besmet raken. Raak de vogels niet aan, meld gevonden dode vogels en laat gebieden met watervogels met rust.

lees meer

Inschrijving vrijwillige vogelwacht 2021

12 november 2020 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Net als vorige jaren hoopt Staatsbosbeheer Texel ook in 2021 tijdens het broedseizoen vrijwillige vogelwachters in te kunnen zetten bij de uitkijkpunten in de Slufter en De Geul. De vogelwachters zijn een aanvulling op de boswachters van Staatsbosbeheer. Ze vertellen bezoekers over de gebieden, beantwoorden vragen en houden een oogje in het zeil. Het inschrijvingsformulier voor 2021 staat nu online.

lees meer

Samen tegen zwerfafval in de Texelse natuur

5 november 2020 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Onze jaarlijkse opruimactie op de Hors kon dit jaar helaas niet doorgaan. Maar dat betekent natuurlijk niet dat er niet opgeruimd kan worden in Nationaal Park Duinen van Texel. Ga je lekker wandelen over het strand, door het bos of in de duinen? Neem een zakje mee om zwerfafval te verzamelen! Zo houden we de natuurgebieden samen schoon.

lees meer

Natuur en gezondheid

19 oktober 2020 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

In deze tijd zijn we ons misschien wel bewuster van onze gezondheid en vitaliteit dan ooit. Nu we veel aan huis gekluisterd zitten, zien veel mensen het belang van buiten zijn ook in. Op Texel hebben we geluk: aan prachtige landschappen, gebieden en soorten geen gebrek. Of je behoefte hebt aan rust, beweging of sociaal contact, het kan in Nationaal Park Duinen van Texel.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog