www.boswachtersblog.nl/ Texel

Afscheid van collega Aris Ellen

4 dagen geleden Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Vorige week heeft team Texel afscheid genomen van Aris Ellen. Na bijna 20 jaar bij Staatsbosbeheer gaat Aris met pensioen. We zijn dankbaar voor zijn inzet en zullen zijn energie en enthousiasme missen in het team. We hopen hem ook de komende jaren nog vaak tegen te komen in het veld!

lees meer

Vrijwillige vogelwachters toch nog naar Texel

7 dagen geleden Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Het was even onduidelijk of de vogelwachtershuisjes bij de Slufter en de Geul dit seizoen bemand zouden worden. Met de nodige aanpassingen is het toch gelukt. Op 1 juni arriveerden de eerste vrijwilligers. Juist nu het drukker is in de natuur kan Staatsbosbeheer de extra ogen en oren in het veld goed gebruiken. De vrijwilligers zijn tot eind augustus aanwezig in het gebied en informeren bezoekers over de bijzondere natuur in Nationaal Park Duinen van Texel en hoe ze hiervan kunnen genieten zonder deze te schaden.

lees meer

Kuikens naar de crèche

9 juni 2020 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Al piepend zwemmen de twee kleine pulletjes (eendenkuikens) door het water. Ze zijn kwetsbaar maar gaan gelukkig recht op hun doel af: een groepje eidereenden met kuikens iets verderop. De golfjes zijn minimaal maar toch is het heel wat om te trotseren voor de donzige diertjes. Samen met mijn collega staan we aan de rand van het water te kijken. We moedigen de pulletjes die we net hebben uitgezet aan; kom op, nog een klein stukje! Een spannende voetbalwedstrijd is er niets bij.

lees meer

Oorlog in de Texelse duinen – 75 jaar bevrijding

20 mei 2020 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Terwijl Nederland al ruim twee weken bevrijd is, is er op Texel nog een bloedige veldslag gaande. Het eiland wordt pas op 20 mei 1945 bevrijd, als laatste plek in Nederland. De restanten van de oorlog zijn nog steeds zichtbaar in de duinen en de Texelse natuur. Om 75 jaar bevrijding van Texel te vieren, heeft het Nationaal Park Duinen van Texel de verhalen van Texelaars rondom deze plekken verzameld in een tentoonstelling. Ook Staatsbosbeheer boswachter Erik van der Spek vertelde zijn verhaal.

lees meer

Wilde orchideeën op Texel

19 mei 2020 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Zeldzaam in grote delen van het land maar op Texel komen ze massaal voor: wilde orchideeën. Ook in de gebieden van Staatsbosbeheer zijn deze opvallende bloemen de komende weken te bewonderen, bijvoorbeeld bij de Horsmeertjes, in de Bollekamer en langs de kreken van het Krimbos. De meeste orchideeën vind je in de natuurgebieden maar soms kom je zo ook tegen in de berm langs het fietspad.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog