www.boswachtersblog.nl/ Texel

Koniks vertrekken van Texel

2 dagen geleden Boswachter Erik van der Spek in Texel

Vorig jaar kwam er een groep koniks naar Texel. De kudde kwam half januari vorig jaar tijdelijk naar het eiland.
In De Slufter had Staatsbosbeheer in afwachting van de evaluatie van de begrazing op dat moment geen grazers lopen terwijl begrazing wel bij het beheer past.

lees meer

Skillepaadje op Texel deels gesloten vanwege onderhoud

2 dagen geleden Boswachter Erik van der Spek in Texel

Deze week is het Skillepaadje tussen Brakenstein en Oudeschild een paar dagen afgesloten. In deze periode voert Tatenhove BV onderhoud aan dit fietspad uit in opdracht van Staatsbosbeheer.

lees meer

Hoge Berg Texel – gebiedsproces goed op gang

3 dagen geleden Boswachter Erik van der Spek in Texel

Dinsdagavond 14 januari is in het gemeentehuis op Texel een bijeenkomst geweest om de mensen die bij het bijzondere cultuurlandschap betrokken zijn bij te praten over de ontwikkeling van een plan om tot een duurzame landschappelijke, economische en ecologische ontwikkeling van dit iconische landschap te komen.

lees meer

Introductiecursus Texelse buitengids: iets voor jou?

11 januari 2020 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Als vrienden of familie van de vaste wal bij mij op bezoek komen zijn er altijd een paar highlights waar ik ze het liefst mee naartoe neem. We gaan uitwaaien op De Hors, waar je ziet hoe onder invloed van de zee en wind jonge duinen ontstaan. In de Slufter wijs ik naar de stuifdijk en vertel ik over de mislukte pogingen om het gebied in te polderen. Natuurlijk kan een fietstochtje door het Hoge Berggebied niet ontbreken en sinds kort staat ook een bezoek aan het uitkijkpunt van de Prins Hendrikzanddijk op mijn lijstje. Ongetwijfeld ben ik niet de enige die ons prachtige eiland graag met trots laat zien aan bezoekers.

lees meer

De gezonde Texelse natuur

7 januari 2020 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Het is zover, 2020 is begonnen. Tijd om, na de feestdagen, weer terug in je routine te komen en je goede voornemens een kickstart te geven. Bij winter denk je misschien aan koude, grijze dagen en dat er weinig te beleven is in de natuur. Maar juist nu is het bijzonder en gezond om naar buiten te gaan.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog