www.boswachtersblog.nl/ Texel

Skarrelaars: op avontuur in de Texelse natuur!

32 minuten geleden Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Ben jij wel eens op kraamvisite geweest in een meeuwenkolonie? Heb je wel eens een reuzegroot bot van een walvis vastgehouden? Of wil jij ook een keer een bootsmannetje vangen? Dan is Skarrelaars echt iets voor jou!
Bijna twintig jaar organiseerde IVN actieve buitenactiviteiten voor de jeugd in de Texelse natuur. Samen ontdekken, verkennen en beleven; vele honderden kinderen hebben de kans gekregen fijne natuurherinneringen te verzamelen. IVN draagt nu het stokje over aan het Nationaal Park Duinen van Texel, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Zij zetten de jeugdnatuurgroep voort onder de naam Skarrelaars.

lees meer

Blog van de vogelwachter: wachten op mijn liefste

23 uur geleden Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Tekst: Huib Koel (vrijwillige vogelwachter)
Nu het voorjaar echt doorbreekt komt ook op Texel de natuur tot leven. Citroenvlinders, dagpauwogen en andere overwinterende vlinders fladderen in de voorjaarszon, lammetjes dartelen in de wei. De eerste zangvogels zijn alweer gearriveerd uit zuidelijke streken en zingen dat het een lust is. Heeft u de tjiftjaf al gehoord?

lees meer

Vogelwachtseizoen in Nationaal Park Duinen van Texel van start

19 april 2021 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Ook op Texel is bijna alles dicht, maar de natuur is en blijft gelukkig open. We verwachten dat het dit seizoen extra druk zal zijn in onze gebieden. Daarom is Staatsbosbeheer blij dat vrijwillige vogelwachters ons team weer komen versterken de komende maanden. Ze zijn onze extra ogen in het veld nu de natuur op haar mooist, maar ook op haar kwetsbaarst is.

lees meer

Dode konijnen in de Texelse duinen

6 april 2021 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Het is allesbehalve een vrolijk paastafereel: in de Eierlandse Duinen liggen veel dode konijnen. Dat is geen prettig gezicht maar toch kiezen we ervoor de dode dieren te laten liggen. De kadavers van de konijnen zijn voor andere soorten namelijk weer een belangrijke bron van voedsel. Een natuurlijk proces waarmee de levenskringloop weer rond is.

lees meer

Start broedseizoen op Texel

7 maart 2021 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

De dagen worden langer, vogels kwetteren er vrolijk op los en kleurrijke krokussen zijn overal te vinden. De lente is in aantocht en het broedseizoen gaat beginnen. De eerste vogels keren terug uit hun overwinteringsgebieden. Na een lange reis zoeken ze op Texel een plekje om rustig en veilig te kunnen broeden en hun kroost groot te brengen, en daar kunnen we allemaal bij helpen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog