www.boswachtersblog.nl/ Texel

Struinen door de Slufter

5 dagen geleden Boswachter Mariette Smit in Texel

In de Slufter tref je op het moment een zee van kleur. Lieflijk lila van bloeiend lamsoor, afgewisseld met zacht zilvergrijs van zeealsem. Frisse groene steeltjes van zeekraal steken omhoog uit het slik en aan de oevers van de kreken kom je donkergroene gevederde blaadjes van het schorrenkruid tegen. Bij elkaar is het een indrukwekkend kleurrijk palet.

lees meer

Natuur zit ook in een oude bank

21 juli 2022 Boswachter Mariette Smit in Texel

Bevlogen vrijwilligers ontvangen van april tot september vol enthousiasme publiek op de Vogeluitkijkpunten bij de Slufter en de Geul. Elk van hen brengt een eigen interesse of expertise mee, een cadeautje voor de bezoekers aan onze gebieden. Eén van deze vrijwilligere vogelwachters is Huib Koel. Hij schreef dit blog over zijn bijzondere waarnemingen.

lees meer

Overbezorgde buizerd bij de Boodtlaan op Texel

19 juli 2022 Boswachter Mariette Smit in Texel

Een broedende buizerd in de omgeving van het Uilenbos [aan de Boodtlaan bij De Koog] neemt zijn taak om het nest te beschermen wel erg serieus. We hebben melding gekregen dat mensen belaagd werden door deze voor zijn kroost wat al te overbezorgde roofvogel.

lees meer

Informatiebijeenkomst over bestrijding van watercrassula op Dorpzicht op Texel

8 juli 2022 Boswachter Mariette Smit in Texel

Op woensdagavond 13 juli a.s. organiseert provincie Noord-Holland een informatiebijeenkomst over watercrassula bestrijding op Dorpzicht. Alle geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen.

lees meer

Ouderschap, een eitje?

7 juli 2022 Boswachter Mariette Smit in Texel

Als mens zijn we heel wat jaren zoet om ons kroost op te voeden. De meeste diersoorten doen dat een stuk sneller, maar er zijn er ook die zich er wel heel makkelijker van af lijken te maken. Ze leggen stiekem een ei in andermans nest en maken zich snel uit de voeten.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog