www.boswachtersblog.nl/ Texel

“Zeven pannenkoeken” in ere hersteld

16 uur geleden Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Op een steenworp afstand van buitenplaats Brakestein, op de top van de Hoge Berg, ligt het Doolhof. Ooit aangelegd als ‘plantage om prettig te vertoeven’, met schitterend uitzicht op de landerijen en de Rede van Texel, en nu in gebruik als wandel- en speelbos. Het ‘Bossie’, zoals Texelaars het noemen, is nog steeds een bijzondere plek, maar typische elementen als de Zeven Pannenkoeken (een steile heuvel met zeven treden) en doorkijkjes naar de Waddenzee waren grotendeels verdwenen. Evenals de oorspronkelijke begroeiing met stinsenplanten. Als onderdeel van het project ‘Boeren, vissers en buitenlui’ geeft Staatsbosbeheer het Doolhof een kwaliteitsimpuls om deze elementen terug te brengen.

lees meer

Vis & Chip voor Texelse katten

9 september 2020 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Het is belangrijk om alle huiskatten op Texel gechipt te hebben, zodat we weten welke kat bij wie hoort. Verdwaalde katten met een chip kunnen teruggebracht worden naar hun eigenaar. Ook als je kat een ongeluk gehad heeft, willen we je zo snel mogelijk kunnen bereiken. Daarnaast willen we niet dat een huiskat wordt aangezien voor zwerfkat. Omdat katten een bedreiging kunnen vormen voor de Texelse natuur worden niet gechipte katten vanaf oktober herplaatst op de vaste wal.

lees meer

Terugblik vogelwachtseizoen 2020

7 september 2020 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

De laatste dag van het vogelwachtseizoen liet zich niet ongemerkt voorbij gaan. Een prachtige regenboog strekte zich uit boven de Slufter monding net toen de laatste vrijwilligers hun spullen pakten. Het liep dit jaar allemaal een beetje anders dan verwacht, maar soms beleef je juist dan de mooiste momenten.

lees meer

Nationaal Park Duinen van Texel in het donker

24 augustus 2020 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

De Texelse natuur is ook ’s avonds een bezoekje waard. Geniet van een indrukwekkende sterrenhemel, mysterieuze geluiden, heerlijke geuren en misschien zelfs lichtgevende golven. Je zintuigen gaan tijdens een nachtwandeling anders werken, je ruikt en hoort ineens veel meer. Laat je ogen wennen aan de duisternis en je merkt al snel dat een zaklamp niet altijd nodig is.

lees meer

Vervolg Natura 2000 herstel werkzaamheden op Texel

17 augustus 2020 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Nu het broedseizoen voorbij is gaan we verder met de Natura 2000 herstel werkzaamheden in het Texelse duingebied. Vanaf deze week beginnen de werkzaamheden in o.a. de Bleekersvallei, de Nederlanden en de Bollekamer. De maatregelen hebben als doel om het unieke open duinlandschap met bijbehorende dieren- en plantensoorten te behouden.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog