www.boswachtersblog.nl/ Texel

Een slordig strookje voor de biodiversiteit.

2 dagen geleden Boswachter Thomas van der Es in Texel

Binnen natuurbeheer wordt er gemaaid, in bepaalde natuurgebieden die sterk vergrassen is dit belangrijk om bloemen en kruiden tot ontwikkeling te laten komen. Om rekening te houden met insectenfauna laten terreinbeheerders en pachters op Texel steeds vaker stroken staan. Van groot belang voor meer biodiversiteit.

lees meer

Missie Bijenhotel op Texel

3 dagen geleden Boswachter Mariette Smit in Texel

Skarrelaars Fiene en Minck spelen vrijdag een hoofdrol in een aflevering van de Beestenbrigade over nestplekken voor bijen, Missie Bijenhotel!

lees meer

Samen de handen uit de mouwen

7 september 2022 Boswachter Mariette Smit in Texel

Een enthousiaste groep vrijwilligers heeft zaterdag flink de handen uit de mouwen gestoken aan het Mienterglop bij De Koog.

lees meer

Op avontuur langs de groene routes

31 augustus 2022 Boswachter Mariette Smit in Texel

Goed nieuws voor de avontuurlijke wandelaar: er valt weer extra veel te wandelen op Texel. Het broedseizoen zit er op en dat betekent dat na 1 september alle groene wandelroutes, die in het broedseizoen niet toegankelijk zijn, weer zijn opengesteld.

lees meer

Welkom in de kooi

29 augustus 2022 Boswachter Mariette Smit in Texel

Ten noordoosten van De Koog bevindt zich in het Kooibos de Korverskooi. Deze bijzondere eendenkooi is een goed verborgen pareltje in het beheergebied van Staatsbosbeheer Texel.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog