www.boswachtersblog.nl/ Texel

Geen ijsvrij voor de boswachters

19 februari 2021 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

De Texelse natuur kleurde de afgelopen weken wit. Bevroren plassen, besneeuwde duinen en volop ijspret. Hoewel sommige soorten het zwaar te verduren kregen, hadden de winterse temperaturen ook een voordeel. Het snoeien van de Muyplas, meestal een onmogelijke opgave, was ineens een koud kunstje.

lees meer

Weer dwalen door het Doolhof

13 februari 2021 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

De meeste Texelaars kennen het gebied als ‘t Bossie. Het oorspronkelijke Doolhof is door de jaren heen een wandel- en speelbos geworden. Sinds begin vorig jaar hebben we een aantal typische elementen teruggebracht en nu kan de naam Doolhof met recht weer gebruikt worden. Het slingerpad is terug! Dit voorjaar kunnen we het resultaat van de werkzaamheden pas echt zien, als de stinsenplanten – zoals bosanemonen en boshyacinten – gaan bloeien. Maar dankzij creatieve collega Ton krijgen we nu al een indruk van hoe het er dan uit gaat zien.

lees meer

Sneeuwklokjeseiland

9 februari 2021 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Een vrolijke aankondiging van de naderende lente: de eerste sneeuwklokjes die klein en dapper boven de koude grond uitkomen. Van oorsprong komen deze vroege lentebloeiers niet voor in Nederland, hoe kwam het sneeuwklokje op Texel terecht? En waar kun je ze zelf het best bewonderen?

lees meer

Heikikkers in de Texelse duinen

7 februari 2021 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

In 2020 is onderzocht hoe het met de heikikker in het Nationaal Park Duinen van Texel gaat. De laatste jaren werden ze nog maar nauwelijks gezien en dat baarde het bestuur van het Nationaal Park zorgen. Bestaat er nog wel een levensvatbare populatie?

lees meer

Online meepraten over beheerplan Duinen van Texel

25 januari 2021 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Binnen Staatsbosbeheer wordt er gewerkt met beheerplannen, deze plannen bevatten de uitwerking van onze ambities en doelen voor onze gebieden. Binnenkort informeren we de omgeving via online sessies over het beheerplan voor de duinen van Texel en kun je via Teams meepraten.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog