www.boswachtersblog.nl/ Texel

Donzige pulletjes scharrelen rond

6 minuten geleden Boswachter Thomas van der Es in Texel

Het is nog volop broedseizoen, maar de eerste jonge vogels scharrelen rond. Wat te denken van de kleine donzige pulletjes van de kluut en de bontbekplevier. Lees er meer over op ons blog!

lees meer

Terugblik na bijna 44 jaar werken bij Staatsbosbeheer op Texel

14 mei 2022 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Op 1 juni 1978 begon ik als aangespoelde Texelaar bij Staatsbosbeheer te werken, op 15 mei 2022 komt hier door pensionering een einde aan; tijd voor een terugblik. Voor een boswachter is terugblikken een essentiële onderdeel van het werk. Je moet de geschiedenis van de terreinen die je beheert kennen om te snappen hoe het systeem werkt om vervolgens goede keuzes bij het beheren er van te kunnen maken.

lees meer

De passie voor de natuur blijft!

12 mei 2022 Boswachter Mariette Smit in Texel

Deze week neemt boswachter Erik van der Spek afscheid van Staatsbosbeheer. Vierenveertig dienstjaren, dat vraagt om een kijkje in de tijd!

lees meer

Vrijwillige vogelwachters doen hun verhaal

6 mei 2022 Boswachter Mariette Smit in Texel

Vrijwillige vogelwachters staan in het broedseizoen op onze vogelkijkpunten voor jong en oud klaar met kijkers, een telescoop en een boeiend verhaal. Ga je dit weekend, met het Waddenvogelfestival, op pad dan tref je Marieke en Hans bij vogelkijkpunt het Diepe Gat. In dit blog nemen ze je alvast mee in hun belevenissen.

lees meer

Hoe gaat het met de strandbroeders?

29 april 2022 Boswachter Mariette Smit in Texel

Een paar weken geleden zijn de bontbekplevieren uit Zuidwest Europa en Noord Afrika gearriveerd. Ze hebben er letterlijk en figuurlijk geen gras over laten groeien om een geschikte broedplaats te vinden.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog