www.boswachtersblog.nl/ Texel

Zeeraket en blinde bij: een vruchtbaar geheel

15 uur geleden Boswachter Dick Schermer in Texel

De zeeraket bloeit volop waar het strand wat hoger is. De plant wordt vaak bezocht door de zweefvlieg de blinde bij. De zeeraket heeft merkwaardige vruchten, geschikt voor verspreiding door het zeewater

lees meer

Zwervers van wereldformaat: grote sterns

2 dagen geleden Boswachter Dick Schermer in Texel

In de Slufterzitten enorme groepen grote sterns. Veel jonge grote sterns dragen een kleurring om het gedrag te kunnen verklaren.

lees meer

Garnalen, je kijkt er zo doorheen…

14 augustus 2017 Boswachter Dick Schermer in Texel

Garnalen komen veel voor in het Staatsbosbeheergebied De Slufter. Veel kinderen gaan in het vrije deel met een netje op pad en vangen de diertjes. De algemeenste garnaal is de brakwatersteurgarnaal

lees meer

Vervang die oude veren…

8 augustus 2017 Boswachter Dick Schermer in Texel

Op dit moment vind je waar veel vogels samen zijn altijd veel oude veren. Ze komen van ruiende vogels. Veren zijn de uiterst doelmatige bekleding van vogels. Met de veren houden ze zich warm, maar kunnen er ook mee vliegen en pronken.

lees meer

De toestand in het veld door de ogen van een boswachter

3 augustus 2017 Boswachter Dick Schermer in Texel

De boswachters op Texel houden elkaar van het wel en wee in de gebieden op de hoogte door regelmatig een verslag te schrijven. In dit verslag blikt boswachter Dick Schermer terug op de afgelopen periode.

lees meer

Wil jij als vrijwilliger grondwaterstanden meten voor Staatsbosbeheer op Texel?

2 augustus 2017 Boswachter Erik van der Spek in Texel
peilbuis

In natuurterreinen is een goede grondwaterstand belangrijk voor de kwaliteit van de natuur. Volgen van de grondwaterstand is daarom belangrijk. Een netwerk van grondwatermeetpunten maakt het mogelijk de vinger aan de pols te houden. Twee keer per maand moeten deze punten langs gelopen worden om de waterstand op te meten. Een belangrijke klus, maar ook een goede aanleiding om de Texelse natuur in te trekken.

lees meer

1 augustus zijn de meeste groene routes in de Duinen van Texel weer open

31 juli 2017 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Het broedseizoen in de Duinen van Texel loopt naar het einde. De meeste wandelpaden die alleen buiten het broedseizoen beschikbaar zijn gaan daarom op 1 augustus open.

lees meer

Boswachter gezocht op Texel bij Staatsbosbeheer, word jij onze nieuwe collega?

27 juli 2017 Boswachter Erik van der Spek in Texel
Slufter, Texel, Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer heeft een vacature voor een boswachter met specialisatie publiek op Texel. Als boswachter publiek draag je de operationele verantwoordelijkheid voor de recreatieve, educatieve en voorlichtingsactiviteiten en -voorzieningen in het beheergebied Texel. Je vertegenwoordigt Staatsbosbeheer naar externe partijen en stimuleert, bouwt en onderhoudt een relevant netwerk. En je treedt op als woordvoerder naar de media.

lees meer

Dansend op het ritme van ons zonnestelsel

26 juli 2017 Boswachter Dick Schermer in Texel

Veel bezoekers van Texel verwonderen zich over hoe donker het hier kan zijn. Door het grotendeels ontbreken van storend omgevingslicht komt de nachtelijke sterrenhemel goed tot z’n recht. Dit is tijdens de nachtexcursies van Staatsbosbeheer op de donderdagen goed te ervaren. Teunisbloemen en kamperfoelie reageren op het ritme van dag en nacht.

lees meer

Fladderende blauwtjes in de duinen

19 juli 2017 Boswachter Dick Schermer in Texel

Met zonnig weer zijn er veel vlinders te vinden in de duinen van Texel, vooral de blauwgekleurde vlinders vallen op en vliegen boven grassige plekken met vooral rolklaver. Meestal gaat het om de mannetjes van het icarusblauwtje. Maar het kunnen ook heideblauwtjes zijn. Ook blauwvleugelsprinkhanen hebben blauwe vleugels.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog