www.boswachtersblog.nl/ Texel

Online meepraten over beheerplan Duinen van Texel

1 dag geleden Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Binnen Staatsbosbeheer wordt er gewerkt met beheerplannen, deze plannen bevatten de uitwerking van onze ambities en doelen voor onze gebieden. Binnenkort informeren we de omgeving via online sessies over het beheerplan voor de duinen van Texel en kun je via Teams meepraten.

lees meer

Wielersport Texel en SBB back on track

6 januari 2021 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Afgelopen zomer liet een aantal mountainbikers op Texel zich niet van hun beste kant zien. Dit was aanleiding voor Staatsbosbeheer Texel om gebruik van haar gebieden op Texel te heroverwegen. De wielersportvereniging heeft sindsdien een werkgroep geformeerd en in afstemming met Staatsbosbeheer een plan gemaakt om tot verbetering te komen. We vertellen graag over de aanpak en eerste acties.

lees meer

De Texelse natuur in tijdens lockdown

29 december 2020 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Ook op het eiland is vrijwel alles tot 19 januari dicht. Gelukkig blijft de Texelse natuur open. Wel is te verwachten dat het in sommige natuurgebieden soms iets drukker zal zijn. Geniet vooral ván de natuur, met respect vóór de natuur en elkaar!

lees meer

Ook in de Slufter groeien paddenstoelen

15 december 2020 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Als je paddenstoelen gaat zoeken denk je meestal aan het bos. Maar paddenstoelen komen overal voor. Zelfs in de Slufter. Doordat ze niet van een zout bad houden groeien ze op de hoger gelegen delen van het gebied en in de omringende duinen. Vrijwillige gidsen Pam & Els gingen op ontdekkingstocht…

lees meer

Winterse wandelingen in de Texelse natuur

29 november 2020 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

De dagen worden korter, de temperatuur daalt en het waait de afgelopen weken hard op het eiland. We worden verwend met prachtige wolkenluchten en wanneer de zon zich even laat zien krijgt alles buiten een gouden gloed. Ik deel drie van mijn favoriete plekken om deze winter te genieten van de Texelse natuur.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog