www.boswachtersblog.nl/ Texel

Jaarlijkse veiligheidscontrole bosspeelplaatsen en demontage hutten

14 uur geleden Erik van der Spek in Texel
SONY DSC

Boswachters van Staatsbosbeheer hebben de drie bosspeelplaatsen en de speelkuil in het Doolhof op Texel geïnspecteerd. Eventuele onveilige situaties worden dan veilig gemaakt. Onderdeel hiervan is het demonteren van aanwezige hutten. Volgens de veiligheidsregels mogen in deze gebieden alleen ‘speelaanleidingen’ aanwezig zijn, die hoeven niet gekeurd te zijn en regelmatig te worden gecontroleerd.

lees meer

Uit de jaarverslagen van de houtvester over Texel

2 dagen geleden Erik van der Spek in Texel
familie Min Texel

Het blijft leuk om terug te kijken. Zo hebben we delen uit de jaarverslagen van de houtvesters die verantwoordelijk waren voor Texel. Eerst maakte Texel deel uit van de houtvesterij Alkmaar, waar onder andere ook Vlieland en Terschelling en de vaste lands duinen onder vielen. Later werd het houtvesterij de Eilanden, met ook de duinen van Schoorl en Petten en de Wieringermeer. Om in 1940 weer in houtvesterij Alkmaar te veranderen.

lees meer

De Seeting, onopvallend het hoogste duin van Texel

28 november 2016 Erik van der Spek in Texel
De Seeting Texel

Het duingebied tussen Ecomare en De Koog heet De Seeting, naar het hoogste duin van Texel met deze naam dat onopvallend in deze duinen ligt. Door het er achter aangeplante bos valt deze duintop niet erg op.

lees meer

Werkzaamheden van de boswachters: grenscontrole

20 november 2016 Erik van der Spek in Texel
De Dennen Schettersweid Texel

Terreinen van Staatsbosbeheer grenzen over vele kilometers aan grond van anderen. Jaarlijks wordt een deel van deze grenzen gecontroleerd.

lees meer

Vragen tijdens de klankbord bijeenkomst van het Nationaal Park Duinen van Texel

18 november 2016 Erik van der Spek in Texel
schapen duinen Texel

Donderdag 17 november organiseerde het Nationaal Park Duinen van Texel een Klankbordbijeenkomst. Daar kwamen een aantal vragen aan Staatsbosbeheer aan de orde. Jaap Jager kwam met het idee om in navolging van de Drentse beken ook op Texel zeeforel uit te zetten en hij vroeg voor meer ruimte voor honingbijen en de aanplant van drachtplanten hiervoor. Jan-Willem Baker uitte zijn zorgen over het langzaam verdwijnen van schapen uit de duinen.

lees meer

Rondje Geul en Horspolders een uitdagende wandeling door de Duinen van Texel

18 november 2016 Erik van der Spek in Texel
Slag achter De Geul Texel

Deze wandeling kan tot eind februari gemaakt worden, daarna is een deel van dit rondje niet te lopen vanwege het broedseizoen. Start bij Paal 9, via de groene route in De Geulvallei, door de Horspolders naar het strand bij Paal 8 en over het strand weer terug. Een pittige wandeling door uitdagende natuur van ruim 8km.

lees meer

Bosbeheer op Texel, constante verandering

14 november 2016 Erik van der Spek in Texel
natuurlijke verjonging bos Texel

Groot in het nieuws rond de Nederlandse Klimaattop 2016 eind oktober was het plan voor bosuitbreiding met 100.000 ha omwille van het klimaat en om meer zelf aan de vraag naar de duurzame grondstof hout te kunnen voldoen. Wanneer dit idee beleid wordt, verandert het bosbeleid in ons land weer een beetje. Zal dit gevolg hebben voor het beheer van het bos op Texel door Staatsbosbeheer?

lees meer

Veranderingen bij Staatsbosbeheer op Texel

9 november 2016 Boswachter Jan van Assema in Texel
jan-van-assema

In het afgelopen halfjaar heeft Jan van Assema de teamleidersrol vervuld voor zowel de beheereenheid Texel als de beheereenheid Gooi & Kennemerland. Vanaf 1 november richt Jan zich volledig op zijn functie in Gooi & Kennemerland.

lees meer

Mountainbikers krijgen voorlichting over fietsen in de natuur

8 november 2016 Jitske Esselaar in Texel
Mountainbiker

Mountainbikers die fietsen in de natuur blijven voorlichting krijgen over hoe zij zich het beste kunnen gedragen tijdens het fietsen in (kwetsbare) natuur en over het rekening houden met mederecreanten.

lees meer

Proef met kokkelteelt in Polder Wassenaar gaat van start, bericht van @ziltproefbedryf

25 oktober 2016 Erik van der Spek in Texel
img_7193

In Polder Wassenaar wordt volgende week gestart met het gereedmaken van de locatie voor een proef met kokkelteelt op land, hiervoor wordt 0,5ha van het 15 ha grote gebied gebruikt. Het doorlopen van alle procedures heeft voor een vertraging van een jaar gezorgd, maar volgende week kan er daadwerkelijk gestart worden met de inrichting.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog