www.boswachtersblog.nl/ Texel

Update vrijwilligersgroep Korverskooi op Texel

1 dag geleden Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Het was al langere tijd een wens van Staatsbosbeheer Texel om de Korverskooi, de eendenkooi vlakbij De Koog, samen met een vaste groep vrijwilligers te gaan onderhouden. Een aantal maanden geleden deden wij een oproep waar enthousiast op werd gereageerd. De nieuwe vrijwilligersgroep begon in september en sindsdien is er al veel werk verzet, tijd voor een update!

lees meer

Onderhoud boomsingel Waalenburgerdijkje

3 dagen geleden Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Staatsbosbeheer is deze week gestart met onderhoud van de boomsingel langs het Waalenburgerdijkje. Delen van de boomsingel zullen worden teruggezet. Het beheer van de boomsingel werd in April besproken tijdens een omgevingsavond over het nieuwe beheerplan. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden wordt rekening gehouden met de wensen vanuit de omgeving die tijdens de bijeenkomst naar voren kwamen. De omvorming naar “hakhoutbeheer”, waarbij een deel van de boomsingel tot op 20 a 30 cm. boven de grond wordt afgezaagd, heeft een aantal voordelen.

lees meer

De mensen achter Staatsbosbeheer: Glenn van Ginkel

22 november 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Met een team van boswachters, leerlingen, stagiaires en een groeiende groep vrijwilligers beheert Staatsbosbeheer Texel ongeveer 5000 hectare grond op het eiland. De Duinen van Texel was één van de eerste gebieden waar Staatsbosbeheer begon, inmiddels meer dan 120 jaar geleden. Hoog tijd om de mensen achter Staatsbosbeheer aan jullie voor te stellen. Ze vertellen wie ze zijn, wat ze doen en delen hun tips om te genieten van de natuur op Texel.

Deze week Glenn van Ginkel: hij wilde eigenlijk hovenier worden maar door een foutje bij de inschrijving werd hij opgeleid tot boswachter. Achteraf heeft dit misverstand goed uitgepakt: hij voelt zich inmiddels helemaal thuis in de Texelse natuur en heeft er zelfs de liefde van zijn leven ontmoet.

lees meer

Natura 2000 herstelmaatregelen

14 november 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Staatsbosbeheer heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor de uitvoering van Natura 2000 herstelmaatregelen op Texel komende winter. De maatregelen hebben als doel om het effect van stikstofneerslag op de natuur te verminderen en het unieke open duinlandschap met bijbehorende dieren- en plantensoorten te behouden.

lees meer

Meer dan 150 vrijwilligers bij opruimactie De Hors op Texel

26 oktober 2019 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

De ene boswachter kan zijn geluk niet op bij het ontdekken van een bijzondere orchidee, de ander begint te stralen bij het horen van de eerste grutto van het jaar. Ik had mijn eigen geluksmomentje tijdens onze opruimactie op De Hors afgelopen dinsdag. Een jongetje van jaar of 8 kwam zich aan mij voorstellen: “ik kom helpen plastic opruimen”. En er volgden nog veel meer. En nog meer. Gewapend met vuilniszakken, handschoenen en afvalgrijpers liepen we uiteindelijk met meer dan 150 vrijwilligers tussen de Horsmeertjes door naar de zandvlakte. Wat een geweldige opkomst!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog