www.boswachtersblog.nl/ Texel

Nieuwe paddenstoelensoorten op Texel; Prachttrechtertje, en meer moois

20 december 2021 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Nieuwe soort paddenstoel voor Nederland uit de Duinen van Texel en twee nog niet van Texel bekende soorten gevonden door Luciën Rommelaars.

lees meer

Mijd buurtweggetjes op de Hoge Berg

9 december 2021 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Een aantal weken geleden is er onderhoud gepleegd aan de buurtweggetjes op de Hoge Berg. Er waren diepe geulen ontstaan en het water liep niet goed weg. De paden zijn gefreesd en zoveel mogelijk bol gemaakt, zo kan het water in de toekomst beter wegstromen. Vanwege de regenval van de afgelopen weken is het om sommige paden nu erg nat en modderig. Doe laarzen aan of mijd deze paden, loop in ieder geval niet op de kwetsbare tuunwallen naast de weggetjes.

lees meer

Texel verder met diervriendelijke vangacties om zwerfkattenprobleem op te lossen

1 december 2021 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Vanaf December gaan Stichting Zwerfkatten Nederland en Staatsbosbeheer samen weer aan de slag om de zwerfkatten op Texel uit natuurgebieden te halen en deze gechipt en gecastreerd te herplaatsen in een geschikte leefomgeving. Dit is noodzakelijk omdat katten een bedreiging kunnen zijn voor beschermde soorten zoals de noordse woelmuis, tapuit en grutto. Tijdens de vangacties van afgelopen jaar werden in totaal 139 katten gevangen. Daarvan zijn 47 katten op het eiland gebleven. Dit waren voornamelijk schuurkatten die in overleg met eigenaar na castratie/sterilisatie terug konden naar de boerderij. 

lees meer

Waalenburgerdijkje tijdelijk afgesloten vanwege onderhoud boomsingel

10 november 2021 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Staatsbosbeheer gaat deze week verder met onderhoud van de boomsingel langs het Waalenburgerdijkje. Het Waalenburgerdijkje wordt van de Nieuwlanderweg tot de Pijpersdijk tijdelijk afgesloten. Delen van de boomsingel zullen worden teruggezet. De omvorming naar “hakhoutbeheer”, waarbij een deel van de boomsingel tot op 20 a 30 cm. boven de grond wordt afgezaagd, heeft een aantal voordelen.

lees meer

Inschrijving vrijwillige vogelwacht 2022

8 september 2021 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Net als vorige jaren hoopt Staatsbosbeheer Texel ook in 2022 tijdens het broedseizoen vrijwillige vogelwachters in te kunnen zetten bij de uitkijkpunten in de Slufter en De Geul. De vogelwachters zijn een aanvulling op de boswachters van Staatsbosbeheer. Ze vertellen bezoekers over de gebieden, beantwoorden vragen en houden een oogje in het zeil. Het aanmeldformulier voor 2022 staat nu online.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog