www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Terugkomdag senioren Staatsbosbeheer in Natuurpoort de Peel

1 dag geleden Boswachter Mirjam Wouters in Noord-Brabant

Op donderdag 14 september werden de Peelvenen vereerd met bijzonder bezoek. 110 Staatsbosbeheersenioren uit geheel Nederland maakten hun opkomst voor een jaarlijks weerzien. In Natuurpoort de Peel, aan het Leegveld te Deurne was het een gezellig weerzien van oude bekenden.

lees meer

De beken in het Ulvenhoutse Voorbos krijgen een opknapbeurt

12 september 2017 Boswachter Eveliene Jansen in Noord-Brabant

In eerdere blogs schreven we al over het bijzondere Ulvenhoutse Voorbos. Een bos met het Europees predicaat Natura2000. We schreven over onze inspanningen om het bos bijzonder te houden. Tot nu toe was het vooral voorbereidend papierwerk maar vorige maand zijn we gestart met daadwerkelijke boswerkzaamheden.

lees meer

Terug naar het voorjaar; hekken en poortjes in de Maasheggen

7 september 2017 Boswachter Gert van Duuren in Noord-Brabant

Even terug in de tijd, een lentedag in de Maasheggen. Boswachter Gert van Duuren neemt je mee tijdens een dag van zijn werk, tussen de bloeiende heggen in een landschap vol cultuurhistorie.

lees meer

slecht nieuws over de ooievaars van het Markdal

1 september 2017 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Vanmorgen (vrijdag 1 september) is pa ooievaar dood aangetroffen in het Markdal…Op steenworp afstand van het nest waar hij samen met zijn vrouw al een aantal jaren op rij succesvol broedde. Het is niet bekend hoe de vogel aan zijn einde kwam.

lees meer

de markante scheidingsbeuk Mastbos is niet meer

31 augustus 2017 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Op woensdag 30 augustus 2017 werd de beroemdste boom van het Mastbos geveld. De ongeveer 260 jaar oude beuk stond op de kruising van de Oude Postbaan, de Lange Dreef en de verlengde Lange Dreef.

lees meer

Ruimen van sloten in de Langstraat, een noodzakelijke beheermaatregel!

30 augustus 2017 Boswachter Hans Backx in Noord-Brabant

In de Langstraat, één van de Natura2000gebieden van Brabant, wordt de komende tijd onderhoud uitgevoerd. Er wordt ruimte gemaakt voor bedreigde natuur zonder dat dit ten koste gaat van de al aanwezige natuurwaarden. Dit moet op zorgvuldige manier gebeuren en er komt daarom heel wat bij kijken.

lees meer

Een leuke en leerzame Strabrechtse Heidedag voor jong en oud

23 augustus 2017 Boswachter Sjaak Smits in Noord-Brabant

Staatsbosbeheer organiseerde alweer voor de 19e keer een Strabrechtse Heidedag, een open dag op het hoogtepunt van de bloeiende heide. Een prachtige dag waar wij als boswachters altijd erg van genieten! En voor jong en oud was er op deze zomerse Strabrechtse Heidedag weer genoeg te beleven.

lees meer

Zondag 20 augustus Strabrechtse heidedag: ‘vogels van de heide’

14 augustus 2017 Boswachter Erik Schram in Noord-Brabant

Op zondag 20 augustus wordt in Heeze bij de schaapskooi de 19e Strabrechtse heidedag georganiseerd van 11 tot 16 uur. Dit jaar is het thema ‘vogels van de heide’.

lees meer

Ode aan de Scheidingsbeuk!

20 juli 2017 Boswachter Liza van Velzen in Noord-Brabant

De bekendste en markantste boom van het Mastbos begint het leven los te laten. De scheidingsbeuk is aangetast door een reuzenzwam. Hij is helaas niet meer te redden. Daarom nodigen we iedereen uit om in de komende weken afscheid te nemen van de scheidingsbeuk.

lees meer

De verwonderende natuur in De Groote Peel

13 juli 2017 Boswachter Marijke Vaes in Noord-Brabant

Als manager van Buitencentrum de Pelen geniet ik dagelijks van de prachtige natuur. De afgelopen maanden heb ik mij weer regelmatig verwonderd over al het moois dat er in Nationaal Park De Groote Peel te zien en beleven is!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog