www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Algemeen, maar niet minder waardevol

5 juni 2024 Boswachter Helmut van Pelt in Noord-Brabant
Bosbeskielwants

Op zoek naar 750 soorten in de bossen van Ulvenhout en Chaam. Een unieke omgeving, waar veel speciale flora en fauna te vinden is. Onze boswachters gaan op zoek en leren ook de algemene soorten weer extra te waarderen.

lees meer

Help ons de boswachtersblogs te verbeteren

30 mei 2024 Staatsbosbeheer in Noord-Brabant

Na 10 jaar boswachtersblogs zijn we benieuwd naar jullie mening. Wat lezen jullie graag op de boswachterblogs? Hoe blijf je het liefst op de hoogte? Met jullie feedback kunnen we de blogs verbeteren en meer afstemmen op jullie wensen. Wil je ons helpen en adviseren? Het kost je ongeveer 6-8 minuten. Als dank voor de moeite verloten we onder de deelnemers 5 waardebonnen van € 25. Gelijk naar de vragenlijst: https://www.survio.com/survey/d/vragenlijstboswachtersblog

lees meer

Nieuwe Van Boom tot Bos wandelingen in Brabant

15 mei 2024 Bowachter Martijn in Noord-Brabant
Loofbomen in de lente

Weet jij alles over bomen en bossen? Waarschijnlijk niet. Geen probleem. Op 3 nieuwe Van Boom tot Bos wandelingen vertellen onze boswachters je veel meer over hoe belangrijk en bijzonder bomen zijn. Je hebt niks nodig, alleen je telefoon om de QR-codes te scannen. Loop mee en geniet!

lees meer

Succesvolle herintroductie van amfibieën in ‘t Merkske

2 mei 2024 Boswachter Helmut van Pelt in Noord-Brabant
Een mooi exemplaar van de knoflookpad (foto: Alex Zuijdervliet)

’t Merkske, een kleinschalige cultuurlandschap bestaande uit een netwerk van houtwallen, kleine percelen bos, (natte)graslanden, poelen en akkers, is uitermate geschikt voor vele dier- en plantensoorten. Staatsbosbeheer herintroduceerde de afgelopen jaren de boomkikker en de knoflookpad. Met succes.

lees meer

Herstel houtwallen goed voor grauwe klauwier

2 mei 2024 Boswachter Helmut van Pelt in Noord-Brabant
De grauwe klauwier voelt zich thuis in 't Merkske.

Onze beheermaatregelen werpen hun vruchten af in ’t Merkske. De biodiversiteit gaat met sprongen vooruit, en daar profiteert onder andere de grauwe klauwier van.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog