www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Alle aandacht voor het beekdallandschap

25 september 2020 Boswachter Erik Schram in Noord-Brabant

De komende jaren wordt hard gewerkt in het beekdal van de Tongelreep en het Leenderbos om de kwaliteit van de natuur en de waterhuishouding van het beekdallandschap te verbeteren. De Provincie Noord-Brabant, Waterschap De Dommel en Staatsbosbeheer investeren in dit bijzondere gebied waar loofbossen en vochtige heide weer in ere hersteld zullen worden.

lees meer

Droom niet je leven, leef je dromen: De parels van de Peel

1 september 2020 Boswachter Lieke Verhoeven in Noord-Brabant

Er is bijna vier jaar gewerkt aan een nieuwe natuurfilm over de natuur in de Peel. Parels van de Peel gaat op 18 september in première.

lees meer

Akkerenven Kortenhoeff: Werk in uitvoering

12 augustus 2020 Boswachter Hans Backx in Noord-Brabant
Door Stéphane Delplanque - https://www.tela-botanica.org/eflore/consultation/popup.php?module=popup-illustrations&action=fiche&referentiel=bdtfx&id=264264, CC BY-SA 2.0 fr, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=80229066

Watercrassula is een invasieve exoot die zeer ongewenst is in de Nederlandse natuur. In het Akkerenven, Kortenhoeff starten in week 34 opruimwerkzaamheden.

lees meer

Ontdek de onbekende streken van Brabant

3 juli 2020 Boswachter Janneke de Groot in Noord-Brabant
Boswachter met verrekijker

Deze zomervakantie (her)ontdekken we de natuur in eigen land. In dit blog vind je tips van mij en mijn collega-boswachters in de provincie Brabant. Stuk voor stuk minder bekende plekken die zeker een bezoekje waard zijn!

lees meer

Bloemdijken in Brabant

24 juni 2020 Boswachter Hans Backx in Noord-Brabant

Kent u het goed bewaarde geheim van West-Brabant? Het is helemaal niet nodig om naar Zeeland te reizen om te genieten van prachtige bloemdijken! West-Brabant heeft er een heleboel!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog