www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Nieuwe boswachter in de Peelvenen

13 februari 2020 Boswachter Lieke Verhoeven in Noord-Brabant

Even voorstellen: Ik ben Lieke Verhoeven, de nieuwe boswachter publiek in de prachtige natuurgebieden van de Peelvenen. Sinds eind 2019 mag ik hier in het bijzondere hoogveenlandschap op de grens van Brabant en Limburg werken.

lees meer

Een foto zegt meer dan duizend woorden!

3 juli 2019 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Wat houdt boswachters bezig? Wat zien we? Waar worden we blij van? Afgelopen week vroeg ik aan collega’s foto’s te sturen van leuke dingen die ze in het veld tegen komen voor een blog. Dit naar aanleiding van een foto die Tim Rommens blij in de collega-appgroep deelde. Hieronder een greep uit de inzendingen.

lees meer

Wat is het warm hè?

26 juni 2019 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Net als ik, hoort u deze dagen ongetwijfeld ook steeds maar weer de vraag/opmerking: “Wat is het warm he?” Ik heb het idee dat hoe vaker ik het hoor, des te meer last ik krijg van de warmte. En dat terwijl ik helemaal geen last wil hebben van de warmte. Ik wil er eigenlijk alleen van genieten. En op het moment dat ik genoeg genoten heb van de warmte zoek ik verkoeling. Dat kan in de natuur.

lees meer

Let op: Eikenprocessierupsen!

4 juni 2019 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

We zien nu meer eikenprocessierupsen in onze bossen dan eerdere jaren. Deze plaagdieren zitten ook in de speelbossen. Vermijd het contact met de rups en de haartjes!

lees meer

zelfs vogelbescherming Nederland heeft oog voor “onze” ooievaars!

3 juni 2019 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Onlangs maakte Vogelbescherming Nederland opnames voor een filmpje op hun website over de ooievaars in het Markdal. Het koppel was al beroemd in Breda en omstreken maar geniet dus inmiddels ook landelijke bekendheid. Volg de link in het bericht om het te bekijken.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog