www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Hoor wie klopt daar?

5 dagen geleden Staatsbosbeheer in Noord-Brabant

Het gaat goed met de middelste bonte specht. In het Liesbos telde boswachter ecologie Jarno van Bussel zo’n 20 broedparen. Ook vier andere spechtensoorten zien we hier veel. Waarom voelen spechten zich hier zo thuis?

lees meer

“Fijn dat de natuur zo snel reageert”

24 april 2023 Boswachter Mirjam Wouters in Noord-Brabant

In Natura 2000-gebied Langstraat is een zeldzame soort uit de kranswiergemeenschap gevonden: stekelharig kransblad. Een teken dat de natuur zich herstelt. Maar: we moeten niet te snel juichen, zegt ecoloog Hans Backx.

lees meer

Hond aan de lijn – hierom!

11 april 2023 Staatsbosbeheer in Noord-Brabant
Moeder en kind houden van rust in hun leefgebied.

In de campagne ‘Rust in de kraamkamer van Moeder Natuur’ vragen natuurorganisaties aandacht voor de regels in natuurgebieden. Eén zo’n regel is dat in veel gebieden honden aan de lijn moeten. Waarom dat is, zagen we dit weekend in boswachterij Dorst. Let op: dit zijn schokkende beelden.

lees meer

De 6 leukste uitjes met kinderen in Brabant

2 maart 2023 staatsbosbeheerwestbrabant in Noord-Brabant
Bordje dat de route voor het laarzenpad aangeeft.

Lekker even de natuur in met de kids. Meestal is er wel een natuurgebied waar je bekend bent. Het is ook wel eens leuk om ergens anders naartoe te gaan. Maar waar? De gebieden van Staatsbosbeheer hebben veel te bieden. Onze boswachters geven jullie 6 tips:

lees meer

Werk aan de winkel in de Peel

21 december 2022 Boswachter Lieke Verhoeven in Noord-Brabant

Herfst en winter zijn voor planten en dieren een periode om rustig aan te doen. De temperatuur zakt en er is minder voedsel voorhanden. Er moet energie gespaard worden voor de lente waarin er weer volop gebloeid en voortgeplant wordt. Voor ons natuurbeheerders geldt het tegenovergestelde: in de koudere seizoenen zijn we buiten druk aan de slag. Juist nu, zodat er zo min mogelijk verstoring plaatsvindt. Ook in de Peel werken we hard om de natuur een handje te helpen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog