www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Meimaand

14 mei 2018 Boswachter Jose Borsboom in Noord-Brabant

De meimaand is voor mij een heel speciale maand. Veel vogels krijgen al jongen. Overal zie ik vogels met wriemelende rupsjes, muggen en regenwormen in hun bek. En als ik goed luister dan hoor ik regelmatig getjilp van de jongen als een van de oudervogels aankomt vliegen. Want wie het hardst te keer gaat, krijgt als eerste iets in de bek gestopt.

lees meer

Nieuw bos na brand

9 mei 2018 Boswachter Liza van Velzen in Noord-Brabant

Het is inmiddels weer drie jaar geleden dat wij werden opgeschrikt door een flinke en vooral hardnekkige brand in het Prinsenbosch, naast de Chaamse bossen. De (aangestoken) brand wakkerde door de wind flink aan en de brandweer had er een hele klus aan om de brand uit te krijgen. Gelukkig is na drie jaar het herstel van het terrein zichtbaar.

lees meer

Passie voor de Peel

1 mei 2018 Boswachter Marijke Vaes in Noord-Brabant

Tijdens mijn werk bij het Buitencentrum De Pelen ontmoet ik bijzondere mensen. Vaak, hoe kan het ook anders, zijn dat mensen die een passie hebben voor de Peel. Die passie is er het niet alleen voor de natuur maar ook voor de historie van deze streek.

lees meer

Trim je fit op de trimbaan in Eersel

18 april 2018 Boswachter Paul van Liempt in Noord-Brabant

Dat het beheren van de natuur een van de hoofdtaken van Staatsbosbeheer is, is bij de meeste bezoekers wel bekend, en soms het eerste waar ze aan denken wanneer ze de naam Staatsbosbeheer horen of lezen. Maar Staatsbosbeheer is daarnaast ook gastheer voor haar bezoekers, en een goed gastheer biedt een uitgebreide kaart aan!

lees meer

Nostalgisch ploegen met 20 PK

11 april 2018 Boswachter Liza van Velzen in Noord-Brabant

Kom zaterdag 21 april naar het nostalgisch ploegen met 20 pk van een akker in het Merkske en waan je in het verleden!

lees meer

Voorjaarsdrukte in natuurgebied De Hilver

29 maart 2018 Boswachter Marco de Groot in Noord-Brabant

Het voorjaar staat weer voor de deur. En dat betekent dat het gezellig druk wordt in De Hilver, een weidevogelgebied met allure. Een rustplaats waar onder andere de grutto jaarlijks na zijn vlucht uit Afrika op kracht komt en zich daarna verspreid over Nederland. Maar er is veel meer te zien en beleven in de Hilver!

lees meer

positieve reacties op bekeuringen.

29 maart 2018 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Een flink aantal bekeuringen uitschrijven en toch positieve reacties ontvangen. Ja natuurlijk kan dat! Zelfs van mensen die een bekeuringen mochten ontvangen. Als je het verhaal maar goed uitlegt. Afgelopen maandag verscheen in BNDeStem een artikel over verscherpt toezicht door onze handhavers. Uit de vele reacties kunnen we lezen dat bijna alle bezoekers blij zijn met het toezicht.

lees meer

Lentekriebels bij de dieren: Hou er rekening mee!

12 maart 2018 Boswachter Alwin Brandt in Noord-Brabant

Vogels hebben het voorjaar in de bol! Ze zingen, roepen en fluiten dat het een lieve lust is. U bent van harte welkom in onze terreinen om van de ontluikende lente te komen genieten maar we vragen u wel u aan de regels te houden!

lees meer

De Valkerij op de Groote Heide

9 maart 2018 Boswachter Erik Schram in Noord-Brabant

Laten we even terug gaan in de tijd. Naar het jaar 1600, waarin Valkenswaard, Leende en Leenderstrijp de woonplaatsen waren van vele bekende valkeniers. Een vorm van jacht die als sport werd beoefend. De valkeniers richtten de jachtvogels niet alleen af, maar leverden en verzorgden de valken aan prinsenhoven door heel Europa.

lees meer

genieten van Markdal-fotomodel

28 februari 2018 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Wij boswachters van Staatsbosbeheer West-Brabant hebben ons kantoor op het allermooiste plekje van Breda: Onze werkschuur staat net ten zuiden van de stad op de westoever van de rivier de Mark. We hebben er het prachtigste uitzicht en genieten van de mooiste vogels!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog