www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Trailrunning in de Brabantse Kempen

5 uur geleden Boswachter Erik Schram in Noord-Brabant

Trailrunning Europe organiseert in samenwerking met Staatsbosbeheer trailruns in de natuur. Trailrunning is een sport die bestaat uit hardlopen en wandelen over paden. Het verschilt van normaal hardlopen doordat het over het algemeen op onverharde paden plaatsvindt. Inmiddels zijn er in het Leenderbos van ruim 2400 hectare groot twee trailruns georganiseerd. De routes zijn tussen de 7 en 44 kilometer en samen met de boswachter uitgezet over wegen en wandelpaden in het gebied.

lees meer

Toevoeging regels commerciële activiteiten op toegangsborden

1 dag geleden Boswachter Alwin Brandt in Noord-Brabant

Staatsbosbeheer wil, als eigenaar van natuur- en recreatiegebieden, graag weten wat er buiten gebeurt. Daarom worden organisatoren van evenementen gevraagd om zich vooraf te melden bij Staatsbosbeheer. Een van de middelen die we als organisatie gaan gebruiken ter communicatie is dat met ingang van 2019 de meldingsplicht ook op de huidige toegangsborden geplaatst wordt.

lees meer

De allerbeste wensen voor een super 2019!

2 januari 2019 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Namens alle boswachters van Brabant wens ik alle lezers een heel mooi, gezond, gelukkig en vooral groen nieuwjaar. Dat alle wensen uit mogen komen en dat er over een jaar terug gekeken kan worden op een heel geslaagd 2019!

lees meer

Laat je betoveren in het Mastbos!

19 december 2018 Boswachter Floris Hoefakker in Noord-Brabant

Tijdens deze donkere dagen brandt er in Breda volop licht! De stad is namelijk het sprookjesachtige decor van Betoverend Breda. Als trotse beheerder en eigenaar van hét meest sprookjesachtige bos van Nederland, het Mastbos, kan Staatsbosbeheer natuurlijk niet achterblijven!

lees meer

Koudwatervrees?

5 december 2018 Boswachter Liza van Velzen in Noord-Brabant

Natuur beleven kan op verschillende manier: wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden, enz. Onlangs ontdekte ik het zwemmen!

lees meer

Hussen, hussen, hussen… met je neus er tussen!!

21 november 2018 Boswachter Marcel Douma in Noord-Brabant

Steeds vaker treffen we grote groepen honden aan in onze terreinen. Deze honden zijn daar niet met hun baasjes maar met een hus. Wat is een hus en wat betekent de opkomst van hussen voor onze terreinen en de andere bezoekers?

lees meer

Fietspad Oosterhout-Dorst geopend

5 november 2018 Gebiedsmanager W-Brabant Jelka Both in Noord-Brabant

Op 25 oktober j.l. kwam een lang gekoesterde wens van het dorp Dorst uit. Een veilig, vrij-liggend fietspad, van Dorst naar Oosterhout werd feestelijk geopend. Ondanks het feit dat Staatsbosbeheer geen voorstander is van uitbreiding van de infrastructuur in het bos, is het maatschappelijk belang van dit pad zo groot dat daar aan mee gewerkt werd.

lees meer

Poelen in West-Brabant

26 oktober 2018 staatsbosbeheerwestbrabant in Noord-Brabant

Welk effect heeft de droogte van nu op onze poelen? Beheerder Ted Overmeer legt het uit.

lees meer

Op safari vanuit je luie stoel

10 oktober 2018 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Onlangs organiseerde provincie Noord Brabant een natuursafari naar het Ulvenhoutse Voorbos waar druk gewerkt wordt om dit bos ook voor de toekomst te behouden. Tijdens de safari kregen de deelnemers de mogelijkheid om met een virtual reality bril een blik in de toekomst van het Voorbos te werpen. Het filmpje is inmiddels ook beschikbaar voor iedereen met een mobiele telefoon of een computer. Volg onderstaande link en kom uit bij het youtubefilmpje. Kijk rond en zie hoe het bos er uit zag, uit ziet en naar verwachting over tien en twintig jaar uit gaat zien!

lees meer

Paalkamperen, bivakkeren onder de sterrenhemel

24 september 2018 Boswachter Alwin Brandt in Noord-Brabant

Gratis kamperen in de West Brabantse natuur? Met alleen bos, heide of grasland om je heen? Kamperen onder de sterrenhemel ergens op een stille plek in de natuur is een compleet andere beleving. Zonder buren, zonder douche en zonder toilet maar met fantastisch uitzicht. Het kan op 6 locaties!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog