www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Grootste uil ter wereld broedt in Leenderbos

20 juli 2023 Boswachter Erik Schram in Noord-Brabant
Een oehoe kuiken op de grond.

Een koppel oehoes heeft twee jongen grootgebracht in het Leenderbos tussen Valkenswaard en Leende. Het is de eerste keer, voor zover bekend, dat oehoes gebroed hebben in het Leenderbos. 

lees meer

Wederom broedsucces voor de kraanvogel in de Peel

17 juli 2023 Boswachter Lieke Verhoeven in Noord-Brabant

Na het broedsucces in 2022 aan de Limburgse kant van de Peel, is het dit jaar de primeur voor Brabant: een kraanvogelkuiken in de Brabantse Peel. Het jong is inmiddels zo’n 15 weken oud en vliegt al mee met de ouders op zoek naar voedsel. Staatsbosbeheer is blij dat de maatregelen die eerder genomen zijn om de kwetsbare hoogveennatuur te beschermen en te vernatten, succes hebben.

lees meer

Afsluiten van doodlopende paden in de Deurnsche Peel

10 juli 2023 Boswachter Lieke Verhoeven in Noord-Brabant

Staatsbosbeheer sluit vanaf 15 juli 2023 drie doodlopende paden af in de Deurnsche Peel. Dit doen we om rust in de kern van de kwetsbare hoogveennatuur te behouden. Het is geen makkelijke beslissing en we begrijpen dat dit misschien vragen oproept. Waarom we de keus hebben gemaakt om af te sluiten, lees je in dit blog.

lees meer

Een ode aan de algemene soorten

5 juli 2023 Boswachter Jarno van Bussel in Noord-Brabant

Begin dit jaar kregen we samen met enkele collega’s het idee om een 500-soortendag te organiseren in West-Brabant. De regen gooide bijna roet in het eten, maar uiteindelijk kregen we genoeg soorten geteld. Benieuwd hoeveel? Lees het in het blog!

lees meer

Open brief aan alle Brabanders

22 juni 2023 Staatsbosbeheer in Noord-Brabant
Elke druppel telt

De open brief ‘Elke druppel telt! Help jij mee?’ is door de grondwaterpartners aangeboden aan de Brabantse media. Water is belangrijk, ook voor onze natuurgebieden. Daarom kunnen wij ons vinden in de inhoud van deze brief.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog