www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Werk aan de winkel in de Peel

21 december 2022 Boswachter Lieke Verhoeven in Noord-Brabant

Herfst en winter zijn voor planten en dieren een periode om rustig aan te doen. De temperatuur zakt en er is minder voedsel voorhanden. Er moet energie gespaard worden voor de lente waarin er weer volop gebloeid en voortgeplant wordt. Voor ons natuurbeheerders geldt het tegenovergestelde: in de koudere seizoenen zijn we buiten druk aan de slag. Juist nu, zodat er zo min mogelijk verstoring plaatsvindt. Ook in de Peel werken we hard om de natuur een handje te helpen.

lees meer

Hoog bezoek in de Peel

20 september 2022 Boswachter Lieke Verhoeven in Noord-Brabant

Op donderdag 15 september was er hoog bezoek in de Deurnsche Peel. Niemand minder dan Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima reisden af naar Brabant voor een streekbezoek aan verschillende gemeenten. Op uitnodiging van de Gemeente Deurne had ik de eer om het koningspaar rond te leiden namens Staatsbosbeheer en hen bij te praten over de (natuur) ontwikkelingen in de Peel.

lees meer

Boswerkzaamheden in Mastbos en Trippelenberg

5 september 2022 staatsbosbeheerwestbrabant in Noord-Brabant

Staatsbosbeheer start begin september met het uitvoeren van bosonderhoud in het Mastbos en Trippelenberg. Tijdens de werkzaamheden zullen door de boswachters geselecteerde bomen geveld worden. Het bosonderhoud wordt uitgevoerd in het Mastbos tussen de Mastenlaan en Zevenlindendreef, ten zuiden van het vlonderpad en in de Trippelenberg. Het werk wordt uitgevoerd met houtoogstmachines en duurt enkele weken. Op woensdag 7 september organiseert Staatsbosbeheer van 16:00 tot 17:30 een publieksexcursie over deze werkzaamheden.

lees meer

Aan het werk in Boswachterij Sint Anthonis

11 augustus 2022 Boswachter Lieke Verhoeven in Noord-Brabant

Over een paar weken gaat Staatsbosbeheer van start met boswerkzaamheden in het oostelijk deel van Boswachterij Sint Anthonis. Van half augustus tot ongeveer half oktober gaan we daar aan de slag met het aanleggen van dunningspaden, het dunnen van bos en het maken van kleine open plekken.

lees meer

Fase 1 project Westelijke Langstraat afgerond

14 juli 2022 Staatsbosbeheer in Noord-Brabant
langstraat

Fase 1 van het project Natuurontwikkeling Westelijke Langstraat is gereed. Op zaterdag 9 juli werd deze fase met open dag feestelijk opgeleverd voor geïnteresseerden door waterschap Brabantse Delta, Staatsbosbeheer en gemeente Waalwijk. In fase 1 is gewerkt aan 650 hectare grond voor de natuurontwikkeling én het watersysteem.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog