www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Fietspad Oosterhout-Dorst geopend

5 november 2018 Gebiedsmanager W-Brabant Jelka Both in Noord-Brabant

Op 25 oktober j.l. kwam een lang gekoesterde wens van het dorp Dorst uit. Een veilig, vrij-liggend fietspad, van Dorst naar Oosterhout werd feestelijk geopend. Ondanks het feit dat Staatsbosbeheer geen voorstander is van uitbreiding van de infrastructuur in het bos, is het maatschappelijk belang van dit pad zo groot dat daar aan mee gewerkt werd.

lees meer

Poelen in West-Brabant

26 oktober 2018 staatsbosbeheerwestbrabant in Noord-Brabant

Welk effect heeft de droogte van nu op onze poelen? Beheerder Ted Overmeer legt het uit.

lees meer

Op safari vanuit je luie stoel

10 oktober 2018 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Onlangs organiseerde provincie Noord Brabant een natuursafari naar het Ulvenhoutse Voorbos waar druk gewerkt wordt om dit bos ook voor de toekomst te behouden. Tijdens de safari kregen de deelnemers de mogelijkheid om met een virtual reality bril een blik in de toekomst van het Voorbos te werpen. Het filmpje is inmiddels ook beschikbaar voor iedereen met een mobiele telefoon of een computer. Volg onderstaande link en kom uit bij het youtubefilmpje. Kijk rond en zie hoe het bos er uit zag, uit ziet en naar verwachting over tien en twintig jaar uit gaat zien!

lees meer

Paalkamperen, bivakkeren onder de sterrenhemel

24 september 2018 Boswachter Alwin Brandt in Noord-Brabant

Gratis kamperen in de West Brabantse natuur? Met alleen bos, heide of grasland om je heen? Kamperen onder de sterrenhemel ergens op een stille plek in de natuur is een compleet andere beleving. Zonder buren, zonder douche en zonder toilet maar met fantastisch uitzicht. Het kan op 6 locaties!

lees meer

Hoogveen Festival en ‘Walk of Veen’ in de Peelvenen

7 september 2018 Boswachter Mirjam Wouters in Noord-Brabant

De LIFE+ hoogveenherstelwerkzaamheden zijn klaar! Staatsbosbeheer en zijn partners willen u bedanken voor uw begrip, geduld en inbreng tijdens de LIFE+ werkzaamheden. Speciaal voor u en het grote publiek organiseren de deelnemende partners en Staatsbosbeheer op 15 september 2018 het Hoogveen Festival.

lees meer

Lammetjesdag Mariapeel – Door de pen van 2 jonge journalisten

30 augustus 2018 Boswachter Mirjam Wouters in Noord-Brabant

Hallo mijn naam is Daan en ik ben Sofie, wij zijn de jonge journalisten!
Onze school staat in Griendtsveen en heet De Driehoek, wij zijn leerlingen uit groep 6.
Als echte journalisten hebben wij de lammetjesdag op zondag 3 juni jl. in de Mariapeel bezocht. In deze blog doen wij verslag hierover, veel leesplezier!

lees meer

In september wandel ik een etappe in de Zuiderwaterliniemars. Weet jij wat dat is en loop je mee?

29 augustus 2018 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Tussen 16 en 23 september loop ik een etappe van de zuiderwaterliniemars om aandacht te vragen voor de vele mooie pareltjes die te vinden zijn in de Zuiderwaterlinie. Loop ook mee en kom meer over het bijzonder rijke gebied te weten!

lees meer

De Verborgen wereld van de Strabrechtse Heide

27 augustus 2018 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Vorige week presenteerde collega jap Smits zijn boek ‘De verborgen wereld van de Strabrechtse Heide’. Dit boek is een aanvulling op de drukbezochte film uit 2016 met de zelfde naam waaraan hij met Han Meeuwsen werkte.

lees meer

De vervuiler betaalt… en ruimt op!

20 augustus 2018 Boswachter Marcel Douma in Noord-Brabant

En dan loop je tegen een grote afvaldumping aan. De moed zakt je in de schoenen. Het opruimen van deze huisraad zou veel tijd en veel geld gaan kosten. Maar dit keer liep het anders!

lees meer

Boswachter: groene gastheer … maar ook handhaver!

15 augustus 2018 Boswachter Marcel Douma in Noord-Brabant

Ik ben dagelijks te vinden in de prachtige natuurgebieden van Staatsbosbeheer rondom de stad Breda. Eeuwenoude natuur maar ook gebieden die recent werden ontwikkeld. Wat is in die “nieuwe natuur” te doen voor bezoekers en voor mij als boswachter? Ik leg u graag uit wat ik daar als boswachter doe en wat ik tegenkom … waar ik van geniet en van baal … want ja … dat laatste komt helaas ook voor…bijvoorbeeld in de Vierde Bergboezem net ten noorden van Breda.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog