www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Ode aan de Scheidingsbeuk!

6 dagen geleden Boswachter Liza van Velzen in Noord-Brabant

De bekendste en markantste boom van het Mastbos begint het leven los te laten.
De scheidingsbeuk is aangetast door een reuzenzwam. Hij is helaas niet meer te redden.
Daarom nodigen we iedereen uit om in de komende weken afscheid te nemen van de scheidingsbeuk.

lees meer

De verwonderende natuur in De Groote Peel

13 juli 2017 Boswachter Marijke Vaes in Noord-Brabant

Als manager van Buitencentrum de Pelen geniet ik dagelijks van de prachtige natuur. De afgelopen maanden heb ik mij weer regelmatig verwonderd over al het moois dat er in Nationaal Park De Groote Peel te zien en beleven is!

lees meer

Het lege nest-syndroom

5 juli 2017 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Mijn collega’s en ik zitten vandaag met gemengde gevoelens aan de koffietafel. Aan de ene kant zijn we superblij en trots maar aan de andere kant voelen we ons bedroefd en hebben we last van het “lege nest-syndroom”. Het ooievaarsnest op onze werkschuur is leeg….zowel pa als ma én de vier jongen zijn op pad.

lees meer

Rapunzel in een sprookjesachtig bos

3 juli 2017 Boswachter Eveliene Jansen in Noord-Brabant

Vandaag doe ik mijn ronde door het Ulvenhoutse Voorbos.
Wat een prachtig sprookjesachtig bos is dit toch, bedenk ik me, terwijl ik de zonnestralen door het bos zie schijnen en overal vogels hoor en zie. Ik kom hier graag. Niet alleen voor de vogels maar ook om de bijzondere plantjes te bekijken. Het Ulvenhoutse Voorbos heeft namelijk zo veel te bieden.

lees meer

Brand in de Peel

26 juni 2017 Boswachter Sjaak Smits in Noord-Brabant

Het was vorige week droog in onze gebieden, erg droog. De brandpieper werd al enkele dagen goed in de gaten gehouden. Nadat de pieper een paar keer aansloeg voor een gebied bij een van onze collega’s was het donderdagavond ‘raak’ bij ons. Het werd een onrustig weekend…

lees meer

Dagdromen tijdens het werken…

21 juni 2017 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Het warme weer van deze week geeft me een vakantiegevoel en laat me dagdromen. Uiteindelijk blijkt dat alleen maar goed voor mijn werkgever!

lees meer

Vijf wisentkalfjes in de Maashorst

9 juni 2017 Boswachter Marc Poulussen in Noord-Brabant

De wisenten voelen zich thuis in de Maashorst! In het Pinksterweekeinde zijn nog twee wisentkalfjes geboren op de Maashorst. Hiermee komt het aantal kalfjes op vijf stuks. Begin mei waren er ook al drie wisentkalfjes geboren. Met de volwassen dieren erbij grazen er nu vijftien wisenten in het gebied.

lees meer

Ruiterwerkdag Mastbos: vrijwilligers geven kwaliteitsimpuls aan ruiterpaden

7 juni 2017 Boswachter Marcel Douma in Noord-Brabant

Op dinsdag 23 mei werd een begin gemaakt aan het opknappen van de ruiterpaden in het Mastbos. Dankzij de inzet van vrijwilligers en blijft paardrijden in het Mastbos in de toekomst mogelijk.

lees meer

Kamperen bij Staatsbosbeheer

2 juni 2017 Boswachter Paul van Liempt in Noord-Brabant

Met dit mooie weer zijn onze kampeerterreinen nog mooier. We nodigen iedereen uit om te logeren bij de boswachter op één van onze terreinen. In Brabant nodigen we je uit in Bergeijk, Leende, Sint Anthonis en Landhorst.

lees meer

Kalkonderzoek in het Ulvenhoutse Voorbos

1 juni 2017 Boswachter Eveliene Jansen in Noord-Brabant

Staatsbosbeheer voert samen met de gemeente Breda en Waterschap Brabantse Delta, maatregelen uit in het Ulvenhoutse Voorbos. Dit in opdracht van de provincie Noord-Brabant om deze bijzondere plek ook voor de toekomst uniek te houden en om achteruitgang te voorkomen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog