www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Ben jij onze hulpboswachter tijdens deze droogte?

9 uur geleden Boswachter Alwin Brandt in Noord-Brabant

Kom vooral naar het bos: het is er lekker koel! We vragen alle bezoekers hun gezond verstand te gebruiken in bos, hei en veen. Bezoekers zijn extra ogen en oren voor ons en dat is nu heel handig.

lees meer

Brabant is top!

4 juli 2018 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Op mijn vrije dagen ga ik graag op pad in onze mooie provincie. Er is zoveel moois te zien. Maar het allermooist is toch wel mijn geboortegrond!

lees meer

Boswachters praten u bij in en over het Ulvenhoutse Voorbos

20 juni 2018 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Aanstaande zaterdag staan mijn collega’s met een infostand in het Ulvenhoutse Voorbos. Iedereen die vragen heeft over de werkzaamheden die sinds vorig jaar plaats vinden in het Voorbos kan daar tussen 10 en 12 en tussen 13 en 15 uur terecht. U vindt hen aan de Kerkdreef bij het Hoefijzerven.

lees meer

Rust, ruimte, stilte en natuur op de Vlagberg en Beugense Peel

12 juni 2018 Boswachter Wessel Pruissen in Noord-Brabant

Bij Staatsbosbeheer vinden wij het belangrijk dat iedereen zich verbonden kan voelen met de natuur, en dat iedereen de natuur kan beleven en benutten. Uiteraard loopt dit parallel aan de bescherming van de natuur. Logeren bij de boswachter is voor ons een prachtige manier om deze drie zaken samen te laten komen. We benutten het bos door er plaatsen in te richten waar je je tent kunt opzetten, om vervolgens in alle rust en met respect voor de natuur, de vogels en de stilte kunt beleven.

lees meer

kent u het fenomeen “paddenregen”?

6 juni 2018 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Kent u het fenomeen paddenregen? Dit is dé tijd om het te kunnen zien. Ga op pad om padden op de paden te zien!

lees meer

Bijzondere veenpalen in het landschap

24 mei 2018 Boswachter Noortje Talens in Noord-Brabant

Met het project de Verdwenen Venen wordt de veengeschiedenis van West-Brabant mooi zichtbaar gemaakt. Door middel van veenpalen is te zien hoe hoog het veen gestaan heeft. Wist u dat het veenpakket in sommige gebieden in West-Brabant ruim 3 meter dik is geweest?

lees meer

Meimaand

14 mei 2018 Boswachter Jose Borsboom in Noord-Brabant

De meimaand is voor mij een heel speciale maand. Veel vogels krijgen al jongen. Overal zie ik vogels met wriemelende rupsjes, muggen en regenwormen in hun bek. En als ik goed luister dan hoor ik regelmatig getjilp van de jongen als een van de oudervogels aankomt vliegen. Want wie het hardst te keer gaat, krijgt als eerste iets in de bek gestopt.

lees meer

Nieuw bos na brand

9 mei 2018 Boswachter Liza van Velzen in Noord-Brabant

Het is inmiddels weer drie jaar geleden dat wij werden opgeschrikt door een flinke en vooral hardnekkige brand in het Prinsenbosch, naast de Chaamse bossen. De (aangestoken) brand wakkerde door de wind flink aan en de brandweer had er een hele klus aan om de brand uit te krijgen. Gelukkig is na drie jaar het herstel van het terrein zichtbaar.

lees meer

Passie voor de Peel

1 mei 2018 Boswachter Marijke Vaes in Noord-Brabant

Tijdens mijn werk bij het Buitencentrum De Pelen ontmoet ik bijzondere mensen. Vaak, hoe kan het ook anders, zijn dat mensen die een passie hebben voor de Peel. Die passie is er het niet alleen voor de natuur maar ook voor de historie van deze streek.

lees meer

Trim je fit op de trimbaan in Eersel

18 april 2018 Boswachter Paul van Liempt in Noord-Brabant

Dat het beheren van de natuur een van de hoofdtaken van Staatsbosbeheer is, is bij de meeste bezoekers wel bekend, en soms het eerste waar ze aan denken wanneer ze de naam Staatsbosbeheer horen of lezen. Maar Staatsbosbeheer is daarnaast ook gastheer voor haar bezoekers, en een goed gastheer biedt een uitgebreide kaart aan!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog