www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Drukte in de natuur tijdens start broedseizoen

17 maart 2020 Boswachter Tim Rommens in Noord-Brabant

Afgelopen dagen was het erg druk in de natuur. Natuurlijk vanwege het mooie weer, maar ook vanwege het Corona virus. Mensen trekken er massaal op uit. De natuur is een mooie uitvalsbasis, zeker in deze periode. Vogels beginnen te zingen, knoppen lopen uit, planten schieten uit de grond. De lente is in aantocht, het broedseizoen is begonnen. Dit seizoen loopt van 15 maart tot 15 juli. De natuur is op zijn mooist, maar ook op zijn kwetsbaarst. Rust voor dieren is belangrijk. Vogels broeden en reeën krijgen kalfjes.

lees meer

Toekomstig genieten van het mooie Chaamse bos

11 maart 2020 staatsbosbeheerwestbrabant in Noord-Brabant

Na jaren van voorbereiding is het project fietsallee eindelijk van start gegaan. De fietsallee is een mooi woord voor een exclusief fietspad dat voldoet aan de nieuwe huidige inrichting van een fietspad.

lees meer

Nieuwe boswachter in de Peelvenen

13 februari 2020 Boswachter Lieke Verhoeven in Noord-Brabant

Even voorstellen: Ik ben Lieke Verhoeven, de nieuwe boswachter publiek in de prachtige natuurgebieden van de Peelvenen. Sinds eind 2019 mag ik hier in het bijzondere hoogveenlandschap op de grens van Brabant en Limburg werken.

lees meer

Een foto zegt meer dan duizend woorden!

3 juli 2019 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Wat houdt boswachters bezig? Wat zien we? Waar worden we blij van? Afgelopen week vroeg ik aan collega’s foto’s te sturen van leuke dingen die ze in het veld tegen komen voor een blog. Dit naar aanleiding van een foto die Tim Rommens blij in de collega-appgroep deelde. Hieronder een greep uit de inzendingen.

lees meer

Wat is het warm hè?

26 juni 2019 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Net als ik, hoort u deze dagen ongetwijfeld ook steeds maar weer de vraag/opmerking: “Wat is het warm he?” Ik heb het idee dat hoe vaker ik het hoor, des te meer last ik krijg van de warmte. En dat terwijl ik helemaal geen last wil hebben van de warmte. Ik wil er eigenlijk alleen van genieten. En op het moment dat ik genoeg genoten heb van de warmte zoek ik verkoeling. Dat kan in de natuur.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog