
Het gaat goed met de middelste bonte specht. In het Liesbos telde boswachter ecologie Jarno van Bussel zo’n 20 broedparen. Ook vier andere spechtensoorten zien we hier veel. Waarom voelen spechten zich hier zo thuis?
lees meerHet gaat goed met de middelste bonte specht. In het Liesbos telde boswachter ecologie Jarno van Bussel zo’n 20 broedparen. Ook vier andere spechtensoorten zien we hier veel. Waarom voelen spechten zich hier zo thuis?
lees meerIn Natura 2000-gebied Langstraat is een zeldzame soort uit de kranswiergemeenschap gevonden: stekelharig kransblad. Een teken dat de natuur zich herstelt. Maar: we moeten niet te snel juichen, zegt ecoloog Hans Backx.
lees meerIn de campagne ‘Rust in de kraamkamer van Moeder Natuur’ vragen natuurorganisaties aandacht voor de regels in natuurgebieden. Eén zo’n regel is dat in veel gebieden honden aan de lijn moeten. Waarom dat is, zagen we dit weekend in boswachterij Dorst. Let op: dit zijn schokkende beelden.
lees meerLekker even de natuur in met de kids. Meestal is er wel een natuurgebied waar je bekend bent. Het is ook wel eens leuk om ergens anders naartoe te gaan. Maar waar? De gebieden van Staatsbosbeheer hebben veel te bieden. Onze boswachters geven jullie 6 tips:
lees meerHerfst en winter zijn voor planten en dieren een periode om rustig aan te doen. De temperatuur zakt en er is minder voedsel voorhanden. Er moet energie gespaard worden voor de lente waarin er weer volop gebloeid en voortgeplant wordt. Voor ons natuurbeheerders geldt het tegenovergestelde: in de koudere seizoenen zijn we buiten druk aan de slag. Juist nu, zodat er zo min mogelijk verstoring plaatsvindt. Ook in de Peel werken we hard om de natuur een handje te helpen.
lees meer