www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Bodes van de herfst in de Peel

4 dagen geleden Boswachter Marijke Vaes in Noord-Brabant

Want wat maakt dat je de herfst in de Pelen zo anders voelt en beleeft dan het andere? Het weer en de temperatuur, maar wat nog meer? Er moet nog iets zijn dat de herfst in de Pelen voor mij zo typeert…

lees meer

Hoe donker is het bos na zonsondergang?

19 oktober 2017 Boswachter Liza van Velzen in Noord-Brabant

Laat je betoveren door de nacht op zaterdag 28 oktober 2017 organiseren Staatsbosbeheer en pannenkoekenrestaurant de Steengroeve het evenement De Nacht van de Nacht in de Chaamse bossen. Tijdens deze avond kun je samen met de boswachter en natuurgidsen ontdekken of het ’s avonds wel zo donker is in het bos als we denken. Om 19.00uur beginnen we met een korte presentatie over nachtdieren bij pannenkoekenrestaurant De Steengroeve, waarna we onder leiding van gidsen gaan wandelen door het Chaamse bos. Om 19.15 uur gaan we het bos in voor een wandeling van ongeveer anderhalf uur. Speciaal voor de kinderen is er een verkorte route. Na afloop kun je nog een broodje bakken boven vuur en warme chocomel/glühwein drinken.

lees meer

Kabouterbuzz, een gezellige drukte tijdens de kabouterweek

13 oktober 2017 Boswachter Janneke de Groot in Noord-Brabant

Tijdens de kabouterweken is het bos gevuld met blije kinderstemmetjes en dansen er overal rode puntmutjes op en neer. Een gezellige drukte dus, op onze Brabantse kabouterpaden!

lees meer

Terugkomdag senioren Staatsbosbeheer in Natuurpoort de Peel

21 september 2017 Boswachter Mirjam Wouters in Noord-Brabant

Op donderdag 14 september werden de Peelvenen vereerd met bijzonder bezoek. 110 Staatsbosbeheersenioren uit geheel Nederland maakten hun opkomst voor een jaarlijks weerzien. In Natuurpoort de Peel, aan het Leegveld te Deurne was het een gezellig weerzien van oude bekenden.

lees meer

De beken in het Ulvenhoutse Voorbos krijgen een opknapbeurt

12 september 2017 Boswachter Eveliene Jansen in Noord-Brabant

In eerdere blogs schreven we al over het bijzondere Ulvenhoutse Voorbos. Een bos met het Europees predicaat Natura2000. We schreven over onze inspanningen om het bos bijzonder te houden. Tot nu toe was het vooral voorbereidend papierwerk maar vorige maand zijn we gestart met daadwerkelijke boswerkzaamheden.

lees meer

Terug naar het voorjaar; hekken en poortjes in de Maasheggen

7 september 2017 Boswachter Gert van Duuren in Noord-Brabant

Even terug in de tijd, een lentedag in de Maasheggen. Boswachter Gert van Duuren neemt je mee tijdens een dag van zijn werk, tussen de bloeiende heggen in een landschap vol cultuurhistorie.

lees meer

slecht nieuws over de ooievaars van het Markdal

1 september 2017 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Vanmorgen (vrijdag 1 september) is pa ooievaar dood aangetroffen in het Markdal…Op steenworp afstand van het nest waar hij samen met zijn vrouw al een aantal jaren op rij succesvol broedde. Het is niet bekend hoe de vogel aan zijn einde kwam.

lees meer

de markante scheidingsbeuk Mastbos is niet meer

31 augustus 2017 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Op woensdag 30 augustus 2017 werd de beroemdste boom van het Mastbos geveld. De ongeveer 260 jaar oude beuk stond op de kruising van de Oude Postbaan, de Lange Dreef en de verlengde Lange Dreef.

lees meer

Ruimen van sloten in de Langstraat, een noodzakelijke beheermaatregel!

30 augustus 2017 Boswachter Hans Backx in Noord-Brabant

In de Langstraat, één van de Natura2000gebieden van Brabant, wordt de komende tijd onderhoud uitgevoerd. Er wordt ruimte gemaakt voor bedreigde natuur zonder dat dit ten koste gaat van de al aanwezige natuurwaarden. Dit moet op zorgvuldige manier gebeuren en er komt daarom heel wat bij kijken.

lees meer

Een leuke en leerzame Strabrechtse Heidedag voor jong en oud

23 augustus 2017 Boswachter Sjaak Smits in Noord-Brabant

Staatsbosbeheer organiseerde alweer voor de 19e keer een Strabrechtse Heidedag, een open dag op het hoogtepunt van de bloeiende heide. Een prachtige dag waar wij als boswachters altijd erg van genieten! En voor jong en oud was er op deze zomerse Strabrechtse Heidedag weer genoeg te beleven.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog