www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Onderzoeken naar brand in de Deurnsche Peel gepresenteerd

19 november 2020 Boswachter Lieke Verhoeven in Noord-Brabant

Zeven maanden geleden woedde er een grote brand in de Deurnsche Peel. Naar aanleiding van de brand zijn er drie onderzoeken gestart, waarvan de resultaten donderdag 19 november gepresenteerd zijn.

lees meer

Akkerenven Kortenhoeff deel 2: hoe de ene plant ons helpt de andere te bestrijden

18 november 2020 Boswachter Hans Backx in Noord-Brabant

In de strijd tegen watercrassula zet Staatsbosbeheer bijzondere hulptroepen in: klein van stuk en laag bij de gronds…Normaal niet de de beste aanbevelingen op een cv maar dit keer zijn dit perfecte karaktereigenschappen! Benieuwd geworden? Lees dan vooral verder!

lees meer

Natuurherstel in de Pelen

9 november 2020 Boswachter Lieke Verhoeven in Noord-Brabant

Afgelopen maand is Staatsbosbeheer weer gestart met werkzaamheden voor natuurherstel in de Pelen. In dit blog wordt uitgelegd wat we doen, en vooral waarom we aan het werk zijn.

lees meer

Buitencentrum De Pelen in coronatijd

2 november 2020 Boswachter Marijke Vaes in Noord-Brabant

Na de lockdown in het voorjaar ging het buitencentrum De Pelen in juni weer open. Zo konden bezoekers van Nationaal Park De Groote Peel ook in deze tijd genieten van ‘natuur met iets extra’s’.

lees meer

Alle aandacht voor het beekdallandschap

25 september 2020 Boswachter Erik Schram in Noord-Brabant

De komende jaren wordt hard gewerkt in het beekdal van de Tongelreep en het Leenderbos om de kwaliteit van de natuur en de waterhuishouding van het beekdallandschap te verbeteren. De Provincie Noord-Brabant, Waterschap De Dommel en Staatsbosbeheer investeren in dit bijzondere gebied waar loofbossen en vochtige heide weer in ere hersteld zullen worden.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog