www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Dagdromen tijdens het werken…

3 dagen geleden Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Het warme weer van deze week geeft me een vakantiegevoel en laat me dagdromen. Uiteindelijk blijkt dat alleen maar goed voor mijn werkgever!

lees meer

Vijf wisentkalfjes in de Maashorst

9 juni 2017 Boswachter Marc Poulussen in Noord-Brabant

De wisenten voelen zich thuis in de Maashorst! In het Pinksterweekeinde zijn nog twee wisentkalfjes geboren op de Maashorst. Hiermee komt het aantal kalfjes op vijf stuks. Begin mei waren er ook al drie wisentkalfjes geboren. Met de volwassen dieren erbij grazen er nu vijftien wisenten in het gebied.

lees meer

Ruiterwerkdag Mastbos: vrijwilligers geven kwaliteitsimpuls aan ruiterpaden

7 juni 2017 Boswachter Marcel Douma in Noord-Brabant

Op dinsdag 23 mei werd een begin gemaakt aan het opknappen van de ruiterpaden in het Mastbos. Dankzij de inzet van vrijwilligers en blijft paardrijden in het Mastbos in de toekomst mogelijk.

lees meer

Kamperen bij Staatsbosbeheer

2 juni 2017 Boswachter Paul van Liempt in Noord-Brabant

Met dit mooie weer zijn onze kampeerterreinen nog mooier. We nodigen iedereen uit om te logeren bij de boswachter op één van onze terreinen. In Brabant nodigen we je uit in Bergeijk, Leende, Sint Anthonis en Landhorst.

lees meer

Kalkonderzoek in het Ulvenhoutse Voorbos

1 juni 2017 Boswachter Eveliene Jansen in Noord-Brabant

Staatsbosbeheer voert samen met de gemeente Breda en Waterschap Brabantse Delta, maatregelen uit in het Ulvenhoutse Voorbos. Dit in opdracht van de provincie Noord-Brabant om deze bijzondere plek ook voor de toekomst uniek te houden en om achteruitgang te voorkomen.

lees meer

Zet al je zintuigen in om de natuur te beleven!

24 mei 2017 Boswachter Liza van Velzen in Noord-Brabant

“Natuur is de beste therapeut” aldus Maud Hawinkels van het Omroep Brabant programma Natuurrijk. Tot die conclusie kwam ze na een zintuigenwandeling met mij. Ik nam Maud voor het televisieprogramma mee naar Strijbeek waar we samen een deel van de smokkelroute liepen.

lees meer

Het snorren van de Nachtzwaluw

17 mei 2017 Boswachter Sjaak Smits in Noord-Brabant

De nachtzwaluw, een avondvogel die in Nederland niet veel meer voorkomt, met uitzondering in de bos- en heidegebieden van Brabant Oost. Hij is zodanig gecamoufleerd dat je deze vogel kan passeren op een halve meter afstand zonder dat je hem ziet of dat hij zich verroert! En wat is toch dat snorrende geluid dat ik telkens hoor..

lees meer

Excursie in het Ulvenhoutse Voorbos

10 mei 2017 Boswachter Eveliene Jansen in Noord-Brabant

Het Ulvenhoutse Voorbos ondergaat de komende jaren een aantal veranderingen. Met de natuur in dit unieke natuurgebied gaat het namelijk niet zo goed. Om de kwaliteit en diversiteit van het bos te behouden start Staatsbosbeheer in het najaar van 2017 in opdracht van de Provincie Noord-Brabant met de eerste werkzaamheden. Om omwonenden, gebruikers en andere belangstellenden van het gebied te informeren over deze werkzaamheden, organiseert Staatsbosbeheer op 20 mei een excursie.

lees meer

Lage Vuchtpolder getransformeerd tot Natte Natuurparel

9 mei 2017 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Aanstaande zaterdag vindt de feestelijke opening van de Natte Natuurparel Lage Vuchtpolder plaats. Voor belangstellenden wordt uitleg gegeven over de totstandkoming van het project en het toekomstige beheer tijdens een voor iedereen toegankelijke excursie. Hoe u kunt deelnemen leest u in dit bericht.

lees meer

Hoe ervaart u de communicatie van Staatsbosbeheer?

3 mei 2017 Boswachter Wessel Pruissen in Noord-Brabant

Momenteel onderzoekt Staatsbosbeheer de manier waarop er door de boswachters gecommuniceerd wordt. Door middel van een kleine enquête kunt u ons helpen!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog