www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Akkerenven Kortenhoeff: Werk in uitvoering

2 uur geleden Boswachter Hans Backx in Noord-Brabant
Door Stéphane Delplanque - https://www.tela-botanica.org/eflore/consultation/popup.php?module=popup-illustrations&action=fiche&referentiel=bdtfx&id=264264, CC BY-SA 2.0 fr, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=80229066

Watercrassula is een invasieve exoot die zeer ongewenst is in de Nederlandse natuur. In het Akkerenven, Kortenhoeff starten in week 34 opruimwerkzaamheden.

lees meer

Ontdek de onbekende streken van Brabant

3 juli 2020 Boswachter Janneke de Groot in Noord-Brabant
Boswachter met verrekijker

Deze zomervakantie (her)ontdekken we de natuur in eigen land. In dit blog vind je tips van mij en mijn collega-boswachters in de provincie Brabant. Stuk voor stuk minder bekende plekken die zeker een bezoekje waard zijn!

lees meer

Bloemdijken in Brabant

24 juni 2020 Boswachter Hans Backx in Noord-Brabant

Kent u het goed bewaarde geheim van West-Brabant? Het is helemaal niet nodig om naar Zeeland te reizen om te genieten van prachtige bloemdijken! West-Brabant heeft er een heleboel!

lees meer

Het smeulende veen lijkt eindelijk onder controle

18 juni 2020 Boswachter Lieke Verhoeven in Noord-Brabant

Er leek geen einde aan te komen. Op maandag 20 april ontstond er een grote brand in natuurgebied de Deurnsche Peel. Het duurde uiteindelijk nog bijna twee maanden totdat het smeulende veen onder controle was. Vanaf deze week stoppen we met actief blussen, en voeren we alleen nog controles uit. Mocht het veen toch weer opnieuw gaan smeulen, staan de aannemers paraat om snel in te grijpen.

lees meer

Smeulend veen en inzet van schapen voor natuurherstel

27 mei 2020 Boswachter Lieke Verhoeven in Noord-Brabant

Het is nu ruim 5 weken geleden dat er een brand woedde in de Deurnsche Peel. Niemand had verwacht dat het zo lang zou branden, en dat er uiteindelijk zo’n groot deel van het natuurgebied in vlammen op zou gaan. De verwachting was dat een veenbrand nog lang na kan smeulen, en dat doet het helaas ook nog steeds. Staatsbosbeheer is samen met loonwerkers dag in dag uit bezig met het nablussen van het smeulende veen. Maar er wordt ook al vooruit gekeken naar maatregelen voor natuurherstel na de brand. Stap 1: Schapen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog