www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Op bezoek bij de Hooglanders in Dorst

8 januari 2018 Boswachter Floris Hoefakker in Noord-Brabant

Nederland had afgelopen weken vakantie. En dat was te merken in onze terreinen. Massaal trokken jullie er op uit om even ‘uit te buiken’ in de natuur.

lees meer

Stilte en rust zijn belangrijke producten om zuinig op te zijn

29 december 2017 Boswachter Frank van Kalleveen in Noord-Brabant

Als beheerder van het Staatsbosbeheer natuurkampeerterreinen De Vlagberg heb ik invloed op de ruimte die we onze gasten kunnen bieden. Waar ik helaas geen directe invloed op heb is geluid en de overlast die dat geluid regelmatig veroorzaakt vanuit de omgeving. En daar wordt je als boswachter en beheerder van een rustig natuurkampeerterrein niet vrolijk van..

lees meer

Extreem weer maar zelfs dan geen file op weg naar mijn werk!

13 december 2017 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant
foto Floris Hoefakker

Afgelopen dagen stond Nederland weer helemaal op de kop. Er viel sneeuw en t land was ontwricht. In vergelijking met decennia terug zijn we allemaal veel mobieler geworden en werken de meesten van ons niet meer naast de deur met monsterlijke files tot gevolg. Toch kan sneeuw ook heel leuk zijn!

lees meer

Brabantse natuur is het allermooist!

6 december 2017 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Staatsbosbeheer heeft in het hele land prachtige natuurgebieden waar het goed toeven is. En als echte chauvinist zeg ik dat dat vooral in Brabant het geval is. Brabantse natuur is prachtig! Brabant is perfect voor een stevige wandeling, voor een leuke fietstocht, om vogels te spotten, voor een picknick…kortom: er is voor iedereen wel wat te doen. Maar ook in Brabant gelden regels.

lees meer

Grote kruisbek in de Chaamse bossen!

22 november 2017 joeybraat in Noord-Brabant

Vanaf half oktober worden er verspreid door Nederland opvallend veel grote kruisbekken gezien. Ook in de Chaamse bossen. Na de eerste melding van twee grote kruisbekken volgde er nog vele meldingen en werden de vogels door veel mensen gezien. Tot nu toe zijn de aantallen opgelopen tot wel 20 exemplaren. Ik ben ook gaan kijken!

lees meer

Bodes van de herfst in de Peel

15 november 2017 Boswachter Marijke Vaes in Noord-Brabant

Want wat maakt dat je de herfst in de Pelen zo anders voelt en beleeft dan het andere? Het weer en de temperatuur, maar wat nog meer? Er moet nog iets zijn dat de herfst in de Pelen voor mij zo typeert…

lees meer

Hoe donker is het bos na zonsondergang?

19 oktober 2017 Boswachter Liza van Velzen in Noord-Brabant

Laat je betoveren door de nacht op zaterdag 28 oktober 2017 organiseren Staatsbosbeheer en pannenkoekenrestaurant de Steengroeve het evenement De Nacht van de Nacht in de Chaamse bossen. Tijdens deze avond kun je samen met de boswachter en natuurgidsen ontdekken of het ’s avonds wel zo donker is in het bos als we denken. Om 19.00uur beginnen we met een korte presentatie over nachtdieren bij pannenkoekenrestaurant De Steengroeve, waarna we onder leiding van gidsen gaan wandelen door het Chaamse bos. Om 19.15 uur gaan we het bos in voor een wandeling van ongeveer anderhalf uur. Speciaal voor de kinderen is er een verkorte route. Na afloop kun je nog een broodje bakken boven vuur en warme chocomel/glühwein drinken.

lees meer

Kabouterbuzz, een gezellige drukte tijdens de kabouterweek

13 oktober 2017 Boswachter Janneke de Groot in Noord-Brabant

Tijdens de kabouterweken is het bos gevuld met blije kinderstemmetjes en dansen er overal rode puntmutjes op en neer. Een gezellige drukte dus, op onze Brabantse kabouterpaden!

lees meer

Terugkomdag senioren Staatsbosbeheer in Natuurpoort de Peel

21 september 2017 Boswachter Mirjam Wouters in Noord-Brabant

Op donderdag 14 september werden de Peelvenen vereerd met bijzonder bezoek. 110 Staatsbosbeheersenioren uit geheel Nederland maakten hun opkomst voor een jaarlijks weerzien. In Natuurpoort de Peel, aan het Leegveld te Deurne was het een gezellig weerzien van oude bekenden.

lees meer

De beken in het Ulvenhoutse Voorbos krijgen een opknapbeurt

12 september 2017 Boswachter Eveliene Jansen in Noord-Brabant

In eerdere blogs schreven we al over het bijzondere Ulvenhoutse Voorbos. Een bos met het Europees predicaat Natura2000. We schreven over onze inspanningen om het bos bijzonder te houden. Tot nu toe was het vooral voorbereidend papierwerk maar vorige maand zijn we gestart met daadwerkelijke boswerkzaamheden.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog