www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

Boomfeestdag, de beuk erin!

27 maart 2017 Boswachter Susan Zweers in Achterhoek
jongen met plantsoen

Tijdens de boomfeestdag op 22 maart hebben 29 kinderen van groep 7/8 van de Daltonschool i.o. Willibrordus, samen met burgemeester van Oostrum, de vrijwilligers en boswachters van Staatsbosbeheer Achterhoek flink hun best gedaan om jonge beuken te planten in het Ruurlose bos. Onder een stralende zon hebben ze, meer dan verwacht, 460 beuken geplant,

lees meer

Gelukkig, weer een broedende oehoe!

13 maart 2017 Boswachter Susan Zweers in Achterhoek

Het is ieder jaar weer afwachten of het oehoe-echtpaar weer gaat broeden in de steengroeve in Winterswijk. We twijfelden, nadat vorig jaar een dood volwassen exemplaar in de steengroeve is gevonden. Zou de ander nog op tijd een partner vinden? Recent kregen we het bericht dat een broedend vrouwtje op de oude plek zit! Daar zijn we echt blij mee!

lees meer

Lentekriebels

10 maart 2017 Boswachter Susan Zweers in Achterhoek

Vrijwilliger van Staatsbosbeheer Achterhoek Wim Zoeteman is normaal actief in het team beheer in Ruurlo. Nu vertelt hij als gastblogger over zijn ontdekkingsroute op het voor hem onbekende landgoed Slangenburg, terwijl het weer bepaald niet uitnodigend was.

lees meer

Aan de slag met een parel: landgoed Slangenburg

28 februari 2017 Boswachter Susan Zweers in Achterhoek
begraafplaats Slangenburg

Samen met bewoners, ondernemers en geïnteresseerden ideeën uitwerken over hoe landgoed Slangenburg in Doetinchem bekender en aantrekkelijker wordt. Met die wens organiseerden eigenaren, beheerders en gemeente in november vorig jaar een bijeenkomst. Vanavond is het vervolg om in samenwerking met belangstellenden van landgoed Slangenburg het pareltje van de Achterhoek te maken.

lees meer

Luister mee naar het favoriete natuurterrein van boswachter Dirk

9 februari 2017 Boswachter Susan Zweers in Achterhoek
Boswachter Dirk

Tijdens de uitzending van radio Buitengewoon neemt boswachter Dirk je met verslaggever Laurens Tijink mee naar zijn mooiste plekje in de Achterhoek, het Needse Achterveld. Stem a.s. zondag, 12 februari, tussen 7.15 en 9.15 uur af op omroep Gelderland en hoor wat zij zien !

lees meer

Wintertelling gewone grootoorvleermuis

26 januari 2017 Boswachter Susan Zweers in Achterhoek

Samen met twee vrijwilligers heeft boswachter Susan een vleermuizenwintertelling gedaan. Welke soorten vleermuizen zitten er? En hoeveel? Een leuke, spannende, maar ook heel koude klus!

lees meer

De baard van Koning Winter!

10 januari 2017 Boswachter Susan Zweers in Achterhoek
tak met ijshaar baard konng winter

De kerstvakantie ligt alweer achter me en het nieuwe jaar heeft zijn draai alweer gevonden. Namens Team Achterhoek wens ik u allen een gezond jaar met veel genietmomenten in de natuur. Voor mij is de tijd met kerst en oud en nieuw speciaal om met familie, vrienden gezellig samen te zijn. Wat mijn kerstvakantie specialer maakte, is dat ik een betoverend mooi natuurfenomeen zag : ijshaar, of nog mooier ”de baard van koning Winter”. Heeft u dit wel eens gezien ?

lees meer

Vrijwilligers drive

9 december 2016 Boswachter Susan Zweers in Achterhoek

Staatsbosbeheer kan niet zonder de inzet van vrijwilligers. Een kleine 200 vrijwilligers op ca. 11 collega’s in beheereenheid Achterhoek. Een dikke dankjewel is op zijn plaats met de vrijwilligersdag in Boswachterij Ruurlo.

lees meer

Grote betrokkenheid bij Landgoed Slangenburg

29 november 2016 Boswachter Susan Zweers in Achterhoek
Kasteel Slangenburg

Hoe maken we Landgoed Slangenburg het Pareltje van de Achterhoek?

lees meer

Grote Weerschijnvlinder

12 juli 2016 Boswachter Erik de Bruijn in Achterhoek

Afgelopen week werd de Grote Weerschijnvlinder gesignaleerd op Landgoed Slangenburg bij Doetinchem. Tot voor kort was dit een zeldzame standvlinder in Nederland met onder anderen enkele populaties in de Achterhoek

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog