www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

Luister mee naar het favoriete natuurterrein van boswachter Dirk

9 februari 2017 Boswachter Susan Zweers in Achterhoek
Boswachter Dirk

Tijdens de uitzending van radio Buitengewoon neemt boswachter Dirk je met verslaggever Laurens Tijink mee naar zijn mooiste plekje in de Achterhoek, het Needse Achterveld. Stem a.s. zondag, 12 februari, tussen 7.15 en 9.15 uur af op omroep Gelderland en hoor wat zij zien !

lees meer

Wintertelling gewone grootoorvleermuis

26 januari 2017 Boswachter Susan Zweers in Achterhoek

Samen met twee vrijwilligers heeft boswachter Susan een vleermuizenwintertelling gedaan. Welke soorten vleermuizen zitten er? En hoeveel? Een leuke, spannende, maar ook heel koude klus!

lees meer

De baard van Koning Winter!

10 januari 2017 Boswachter Susan Zweers in Achterhoek
tak met ijshaar baard konng winter

De kerstvakantie ligt alweer achter me en het nieuwe jaar heeft zijn draai alweer gevonden. Namens Team Achterhoek wens ik u allen een gezond jaar met veel genietmomenten in de natuur. Voor mij is de tijd met kerst en oud en nieuw speciaal om met familie, vrienden gezellig samen te zijn. Wat mijn kerstvakantie specialer maakte, is dat ik een betoverend mooi natuurfenomeen zag : ijshaar, of nog mooier ”de baard van koning Winter”. Heeft u dit wel eens gezien ?

lees meer

Vrijwilligers drive

9 december 2016 Boswachter Susan Zweers in Achterhoek

Staatsbosbeheer kan niet zonder de inzet van vrijwilligers. Een kleine 200 vrijwilligers op ca. 11 collega’s in beheereenheid Achterhoek. Een dikke dankjewel is op zijn plaats met de vrijwilligersdag in Boswachterij Ruurlo.

lees meer

Grote betrokkenheid bij Landgoed Slangenburg

29 november 2016 Boswachter Susan Zweers in Achterhoek
Kasteel Slangenburg

Hoe maken we Landgoed Slangenburg het Pareltje van de Achterhoek?

lees meer

Grote Weerschijnvlinder

12 juli 2016 Boswachter Erik de Bruijn in Achterhoek

Afgelopen week werd de Grote Weerschijnvlinder gesignaleerd op Landgoed Slangenburg bij Doetinchem. Tot voor kort was dit een zeldzame standvlinder in Nederland met onder anderen enkele populaties in de Achterhoek

lees meer

Vrijwilligers Doesburg behalen certificaten motorkettingzagen

19 januari 2016 Boswachter Erik de Bruijn in Achterhoek

Vier vrijwilligers van de groep Doesburg Hoge en Lage Linie hebben vlak voor het einde van 2015 een cursus motorkettingzagen gevolgd. Samen met twee collega’s van de vrijwilligersgroep uit Ruurlo zijn ze gedurende drie dagen actief bezig geweest om de kneepjes van het veilig werken met de kettingzaag onder de knie te krijgen.

lees meer

Vrijwilligers aan de slag op de Hoge Linie

20 november 2015 Boswachter Erik de Bruijn in Achterhoek

Sinds begin dit jaar is een groep enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers actief bezig met onderhoud aan de Hoge Linie in Doesburg. Deze mannen en vrouwen doen dit onder de vlag van en in samenwerking met Staatsbosbeheer en de Gemeente Doesburg.

lees meer

Standhouders open steengroevedag bekend.

5 oktober 2015 Boswachter Erik de Bruijn in Achterhoek

Nog drie weken en dan is de tweede open steengroevedag een feit! We zijn nog druk met de laatste voorbereidingen, maar het beloofd weer een geweldige dag te worden. Zo kunnen kinderen meedoen met verschillende leuke en spannende activiteiten. Durf jij omhoog te klimmen in een boom en te genieten van het uitzicht, zoals normaal […]

lees meer

Beleef de 240 miljoen jaar oude steengroeve in Winterswijk tijdens de open dag

29 september 2015 Boswachter Erik de Bruijn in Achterhoek

Staatsbosbeheer organiseert op 25 oktober voor de tweede keer de open steengroevedag. De oude steengroeve in Winterswijk is in heel Nederland bekend door het oehoepaar dat er jaarlijks broedt en te volgen is via de webcams van volgdeoehoe.nl. De steengroeve won in 2013 de titel Prachtplek van Nederland. Het is een bijzonder maar kwetsbaar natuurgebied, […]

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog