www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

El bandido

3 dagen geleden Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

Ik heb mijn bureau zo neergezet dat ik alles wat beweegt optimaal kan zien. Vanuit een warm kantoor zag ik gisteren hoe een groene specht als een wild varken in de grond begon te wroeten. Hoezo dat dan?

lees meer

Natuurcompensatie N18 in de Koolmansdijk

5 december 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

Rijkswaterstaat liet afgelopen week 1,3 hectare voormalige landbouwgrond aan de Koolmansdijk bij Lievelde omvormen tot nieuwe natuur. Dit gebeurde in het kader van natuurcompensatie voor de N18. Met grote finesse hebben Theo Klein Gebbink en de graafmachines de voedselrijke toplaag verwijderd. Staatsbosbeheer gaat vanaf 2018 dit veelbelovende nieuwe perceel beheren.

lees meer

‘Mooi wark’ door zorgboerderij in de Slangenburg

22 november 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

Staatsbosbeheer werkt samen met Zorgboerderij Slangenburg om het landgoed in topconditie te houden. Momenteel wordt hard gewerkt aan de oprijlaan van het kasteel. Een enorme klus. Maar het werk wordt met veel aandacht en trots gedaan.

lees meer

Bijzondere workshop Vers-Hout bewerken in de Slangenburg

13 november 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

Op 19 november en 3 december bieden Staatsbosbeheer en Vers-Hout je een complete natuurervaring met hart, hoofd en handen. Vakmanschap en natuurbeleving komen deze herfst samen in een uitdagend en exclusief programma op landgoed Slangenburg. Schrijf je nu in!

lees meer

De vetlaag van Sinterklaas

8 november 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

Met Sinterklaas in aantocht begint een van de grootste interne gevechten van het jaar, gevoed door het overvloedige aanbod aan dikmakers. Het gevecht tegen het winter-instinct.

lees meer

Sexy herfst

26 oktober 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

Misschien verwacht je het niet, maar in het rottende herfstbos wordt momenteel druk voortgeplant! Ondanks de gure herfst, is het zwoel in het bos…

lees meer

Doe met Staatsbosbeheer in de Achterhoek mee aan de Natuurwerkdag!

19 oktober 2017 Boswachter Erik de Bruijn in Achterhoek

Op zaterdag 4 november organiseert Landschappen NL voor de 17e keer de Natuurwerkdag. Op de eerste zaterdag van november werkt jong en oud aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Op meer dan 500 locaties door heel Nederland krijgt het landschap een opknapbeurt. Stichting Landschapsbeheer Gelderland coördineert de Natuurwerkdag in Gelderland voor meer dan 60 locaties!

Staatsbosbeheer doet ook mee en heeft leuke werklocaties in Doesburg (Hoge Linie) en nabij Neede in Rietmolen (Needse Achterveld). Alle hulp is welkom! Je kunt meewerken van 10:00 tot 14:00. Ervaring is niet nodig, wel zin om de handen uit de mouwen te steken. Meld je aan op www.natuurwerkdag.nl.

lees meer

Herfstvakantie? Kom naar het bos in Ruurlo!

12 oktober 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

Kom naar boswachterij Ruurlo voor een prachtige nazomerwandeling in herfstkleuren. De boswachter neemt je mee op twee excursiemomenten. Lees de blog en schrijf je in!

lees meer

Woudreuzen in de Achterhoek

5 oktober 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

De Achterhoek bulkt van de dikke eiken. Kom de meest veelzijdige boom van het bos in zijn herfstpracht bezoeken. De boswachter neemt je mee naar boswachterij Ruurlo in de herfstvakantie. Lees in deze blog waarom de eik zo bijzonder is.

lees meer

Donald Duck in de Achterhoek

28 september 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

Oogsten doe je in de herfst. Maar de overvloed aan pruimen, appels en peren blijft dit jaar uit. Wat er wel is, zijn walnoten. En dat is de natuur niet onopgemerkt gebleven. Anderhalve week geleden is onze tuin veranderd in een slagveld. Iedereen denkt maar aan één ding: hamsteren!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog