www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

Hoe….Hoe-Hoe-hoe-Hoeeee, ontmoet de bosuil.

23 januari 2023 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

De bosuil, een mooie vogel die je maar zelden ziet maar ’s avonds wel kunt horen. Hoe… hoe-hoe-hoe-hoeeee! Ik vind het altijd weer een mooie ervaring dat geluid. In deze blog meer over de bosuil en wil je ze zelf ook wel eens horen? Ga dan mee op bosuilen excursie.

lees meer

Help ook mee tijdens de natuurwerkdag

24 oktober 2022 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Op de natuurwerkdag gaan jong en oud op locaties in heel Nederland aan de slag tijdens de grootste vrijwilligers dag in het groen. Ook bij Staatsbosbeheer kan je de handen uit de mouwen steken. In deze blog de locaties op een rij. Heb je geen tijd om structureel vrijwilligerswerk te doen maar wel zin om een keer de handen uit de mouwen te steken in de natuur? Kom dan meehelpen bij de natuurwerkdag. 

lees meer

Spiek mee achter de coulissen van de Achterhoek.

29 september 2022 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

De Achterhoek staat bekend om het “coulissen landschap”. Een halfopen landschap dat haar naam te danken heeft aan een lappendeken van onregelmatige percelen, omrand door landschapselementen als een houtwal of een singel. Daardoor kijk je elke keer anders het landschap in. Het heeft wat van een wisselend toneeldecor. Staatsbosbeheer mag ook een deel van dit decor beheren. In de Achterhoek alleen al zelfs 600 km! Dat is van hier tot Parijs dus onderhoud is een flinke klus! Landschapselementenbeheer is winterwerk bij uitstek. Daarom nemen we jullie in deze blog graag mee voor een kijkje achter de coulissen. Want de ene is de andere niet.

lees meer

17 september Bos en Houtdag in de Achterhoek

31 augustus 2022 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Staatsbosbeheer organiseert 17 september een open dag in Ruurlo van 10.00 tot 16.00. Omdat ze graag iedereen kennis wil laten maken met bosbeheer en het proces van boom tot plank. Naast een informatieve dag is het vooral een leuke dag voor jong en oud. Met activiteiten voor de kinderen, demonstraties en bosexcursies met de huifkar en meer!

lees meer

Hertenweide op landgoed Slangenburg heeft hulp nodig

22 december 2021 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Wie kent ze niet? De damherten van landgoed Slangenburg. Een favoriet uitje, hertjes kijken. Extra fijn nu coronatijd. De hertenweide is toe aan een grote opknapbeurt. Jij kan ook meehelpen door mee te doen aan de crowdfund actie! Hoe je kan helpen en waarom dit nodig is lees je in de blog.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog