www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

Doe met Staatsbosbeheer in de Achterhoek mee aan de Natuurwerkdag!

3 dagen geleden Boswachter Erik de Bruijn in Achterhoek

Op zaterdag 4 november organiseert Landschappen NL voor de 17e keer de Natuurwerkdag. Op de eerste zaterdag van november werkt jong en oud aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Op meer dan 500 locaties door heel Nederland krijgt het landschap een opknapbeurt. Stichting Landschapsbeheer Gelderland coördineert de Natuurwerkdag in Gelderland voor meer dan 60 locaties!

Staatsbosbeheer doet ook mee en heeft leuke werklocaties in Doesburg (Hoge Linie) en nabij Neede in Rietmolen (Needse Achterveld). Alle hulp is welkom! Je kunt meewerken van 10:00 tot 14:00. Ervaring is niet nodig, wel zin om de handen uit de mouwen te steken. Meld je aan op www.natuurwerkdag.nl.

lees meer

Herfstvakantie? Kom naar het bos in Ruurlo!

12 oktober 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

Kom naar boswachterij Ruurlo voor een prachtige nazomerwandeling in herfstkleuren. De boswachter neemt je mee op twee excursiemomenten. Lees de blog en schrijf je in!

lees meer

Woudreuzen in de Achterhoek

5 oktober 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

De Achterhoek bulkt van de dikke eiken. Kom de meest veelzijdige boom van het bos in zijn herfstpracht bezoeken. De boswachter neemt je mee naar boswachterij Ruurlo in de herfstvakantie. Lees in deze blog waarom de eik zo bijzonder is.

lees meer

Donald Duck in de Achterhoek

28 september 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

Oogsten doe je in de herfst. Maar de overvloed aan pruimen, appels en peren blijft dit jaar uit. Wat er wel is, zijn walnoten. En dat is de natuur niet onopgemerkt gebleven. Anderhalve week geleden is onze tuin veranderd in een slagveld. Iedereen denkt maar aan één ding: hamsteren!

lees meer

Beter een goede buur..

19 september 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

Een woerd zit vrolijk te kwaken in een kooi van de plaatselijke hobbyfokvereniging. Een groep oude vrouwen met hippe brillen keuvelt onverstaanbaar bij de palingkar. De Slangenburgse Nazomerdagen zijn weer geweest. Het was ouderwets gezellig.

lees meer

John Deere doet Parnassia opbloeien

7 september 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

In de Achterhoek wordt momenteel hard gewerkt om onze terreinen te maaien, voordat het te nat wordt. Ik loop met Rummy Stokman mee op de Heidenhoekse Vloed, waar jarenlang maaibeheer zich uitbetaalt. Hoe grote machines en kwetsbare natuur hand in hand kunnen gaan.

lees meer

Open Monumentendag op de Hoge Linie in Doesburg

6 september 2017 Boswachter Erik de Bruijn in Achterhoek

Zaterdag 9 september, open monumentendag op de Hoge linie van 11:00 uur tot 16:00 uur.
Ontvangst en startpunt van de excursies is aan de parkeerplaats op de Panovenweg 1 te Doesburg. Hier is beperkt ruimte voor auto’s.
Excursies starten om 11:00 uur en 13:00 uur.

lees meer

Honderd euro voor de houtsnip

31 augustus 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

In het bos zit veel meer leven dan we denken. Het houdt zich soms alleen heel stil. Je moet dan geluk hebben om het tegen te komen. Per ongeluk stoorden we een houtsnip met twee jongen, die diep in het bos verstopt zaten. Een blog én een oproep voor deze bijzondere, vreemde vogel.

lees meer

Open Monumentendag 9 september. Kom langs en help mee op de Hoge Linie in Doesburg.

24 augustus 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

Op Open Monumentendag, 9 september aanstaande, is de Hoge Linie in Doesburg bij uitzondering open voor publiek. Kom langs voor excursies en (als je zin hebt) om mee te helpen!

lees meer

Zwaar weer op komst voor de es

26 juli 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

De es verkeert in zwaar weer. Een schimmelinfectie dringt de boom binnen, waarna takken en soms zelfs de hele boom kunnen afsterven. Omwille van de veiligheid worden zieke essen verwijderd. In deze blog meer informatie over de ziekte én de werkzaamheden in de Achterhoek.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog