www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

Houtoogst in boswachterij Ruurlo 2024

10 juli 2024 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Boswachterij Ruurlo is een multifunctioneel bos waar natuur, recreatie, cultuurhistorie én duurzame houtproductie samenkomen. Vanaf eind juli starten we met de houtoogst , een belangrijk onderdeel van ons bosbeheer. Benieuwd wat we gaan doen, waarom we dat doen en wat je ervan kunt merken? Lees verder of ga mee op een van onze geplande excursies op woensdag 24 juli, donderdag 22 augustus of dinsdag 10 september om 16:00 uur. Aanmelden kan via achterhoekpubliek@staatsbosbeheer.nl.

lees meer

Help ons de boswachtersblogs te verbeteren

30 mei 2024 Staatsbosbeheer in Achterhoek

Na 10 jaar boswachtersblogs zijn we benieuwd naar jullie mening. Wat lezen jullie graag op de boswachterblogs? Hoe blijf je het liefst op de hoogte? Met jullie feedback kunnen we de blogs verbeteren en meer afstemmen op jullie wensen. Wil je ons helpen en adviseren? Het kost je ongeveer 6-8 minuten. Als dank voor de moeite verloten we onder de deelnemers 5 waardebonnen van € 25. Gelijk naar de vragenlijst: https://www.survio.com/survey/d/vragenlijstboswachtersblog

lees meer

“kè-kè-kè-kè-kè-kè”, de boomkikker roept vanuit de Achterhoek.

8 april 2024 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Boomkikkers, kleine grasgroene kikkertjes die het graag hogerop zoeken. Vrijwilliger van Staatsbosbeheer, Ab Wisselink, helpt met het monitoren van de boomkikker en hij vertelt ons in deze blog alles over de kikker en zijn werk.

lees meer

Doe 4 november ook mee met de natuurwerkdag!

19 oktober 2023 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Op de natuurwerkdag gaan jong en oud op locaties in heel Nederland aan de slag tijdens de grootste vrijwilligers dag in het groen, doe ook mee! Kijk snel waar je een handje kan helpen.

lees meer

Vogeltje wat zing je vroeg!

18 april 2023 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Vroeg in de ochtend barsten de vogelconcerten los met maar één doel, veel indruk maken! Meer weten? Lees de blog of ga 29 april mee op vogelexcursie!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog