www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

“kè-kè-kè-kè-kè-kè”, de boomkikker roept vanuit de Achterhoek.

8 april 2024 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Boomkikkers, kleine grasgroene kikkertjes die het graag hogerop zoeken. Vrijwilliger van Staatsbosbeheer, Ab Wisselink, helpt met het monitoren van de boomkikker en hij vertelt ons in deze blog alles over de kikker en zijn werk.

lees meer

Doe 4 november ook mee met de natuurwerkdag!

19 oktober 2023 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Op de natuurwerkdag gaan jong en oud op locaties in heel Nederland aan de slag tijdens de grootste vrijwilligers dag in het groen, doe ook mee! Kijk snel waar je een handje kan helpen.

lees meer

Vogeltje wat zing je vroeg!

18 april 2023 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Vroeg in de ochtend barsten de vogelconcerten los met maar één doel, veel indruk maken! Meer weten? Lees de blog of ga 29 april mee op vogelexcursie!

lees meer

Blessen in de bossen.

17 maart 2023 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Bij een rondwandeling door een bos zal het je vast wel eens zijn opgevallen, gekleurde stippen op de bomen. Die stippen zijn het resultaat van de blesser. Blessen (=het markeren van bomen, tegenwoordig vaak met een gekleurde stip) is een belangrijk onderdeel van het bosbeheer. Tijdens blessen wordt het (toekomstig) beheer zichtbaar gemaakt op de bomen. Dat bepaald mede hoe een bos zich gaat ontwikkelen. Daarom geen klusje om ‘zomaar’ even te doen. In deze blog alles over blessen van A tot Z.

lees meer

Hoe….Hoe-Hoe-hoe-Hoeeee, ontmoet de bosuil.

23 januari 2023 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

De bosuil, een mooie vogel die je maar zelden ziet maar ’s avonds wel kunt horen. Hoe… hoe-hoe-hoe-hoeeee! Ik vind het altijd weer een mooie ervaring dat geluid. In deze blog meer over de bosuil en wil je ze zelf ook wel eens horen? Ga dan mee op bosuilen excursie.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog