www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

(J)oehoe!

6 mei 2020 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Het was weer zover! Ook dit jaar weer broedt de oehoe in de steengroeve van Staatsbosbeheer in Winterswijk. Samen met de oehoewerkgroep en een paar behendige klimmers zijn eind april de kuikens van de grootste uilensoort van Nederland weer geringd. Een bijzondere uil en een bijzondere broedplaats maakt het ringen van deze jonge uilen extra…. bijzonder!

lees meer

Hulde aan onze vrijwilligers!

7 december 2019 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Het is 7 december, nationale vrijwilligersdag. Dé dag bij uitstek om onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Symbolisch dan, want de echte zon laat zich vandaag maar bar weinig zien. Al maakt het onze vrijwilligers over het algemeen weinig uit, weer of geen weer, ze zijn er.

lees meer

Halloween in de vleermuiskelder

31 oktober 2019 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Het is 31 oktober, Halloween! Een mooie dag om aandacht te besteden aan onze vleermuiskelder in de Heidehoekse Vloed. Deze lage, donkere, vochtige kelder waar de vleermuizen aan het plafond hangen en de insecten over de grond kruipen is voor sommigen onder ons misschien best een griezelige plek te noemen. Maar gelukkig hebben wij een aantal dappere vrijwilligers die inventariseren welke soorten de kelder gebruiken én ons tips geven hoe we de kelder nog beter kunnen inrichten voor de vleermuis.

lees meer

21 september 2019 Appeltjesplukdag Bronkhorst

10 september 2019 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Na een lange warme zomer zijn de appeltjes rijp en klaar om van de boom te vallen. Wij willen de appeltjes geen pijn doen bij het vallen, en daarom organiseren we ook dit jaar weer een appeltjesplukdag! Kom zaterdag 21 september 2019 tussen 11:00 en 15:00 naar de boomgaard in Bronkhorst. Ooit al eens een Bloemzoet, Smaltappel of Schöner von Nordhausen geproefd?

lees meer

Uitnodiging informatieavond boswerkzaamheden Ruurlo

8 juni 2018 Boswachter Erik de Bruijn in Achterhoek

Staatsbosbeheer verzorgt donderdagavond 14 juni 2018 een informatieavond omtrent boswerkzaamheden in boswachterij Ruurlo. De avond is bedoeld voor alle geïnteresseerden in boswachterij Ruurlo en voor mensen die meer willen weten over de visie van Staatsbosbeheer op bosbeheer. De informatieavond word kosteloos aangeboden en u hoeft zich niet vooraf aan te melden.
Vanaf 19:15 staat koffie of thee voor u klaar in Café-Restaurant De Keizerskroon te Ruurlo.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog