www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

Blaffende reebokken en fiepende geiten, bronst!

22 juli 2021 Boswachter Sanderijn in Achterhoek

Geen blaffende honden maar blaffende reebokken in het bos!

lees meer

20 hectare bos erbij op landgoed Slangenburg

19 mei 2021 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Landgoed Slangenburg – omgeving Doetinchem – heeft er dit voorjaar 20 hectare bos bij gekregen. In totaal zijn er 65.000 bomen en struiken geplant. In deze blog lees je waarom dit bos is aangeplant en wat daar allemaal bij komt kijken.  

lees meer

Winterspektakel in de Achterhoek

10 februari 2021 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat. Het is winter, en hoe! We worden getrakteerd op natuurspektakel. Eerst hoog water en een bak sneeuw er bovenop. Mijn overgrootvader was gemaalbeheerder, zijn uitspraak was altijd “ ’t wordt pas winter na hoog water”. Dit jaar zeker waar!

lees meer

Natuurherstel in N2000 gebied Willinks Weust

21 september 2020 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Willinks Weust, bij velen beter bekend als het natuurgebied bij de Steengroeve van Winterswijk. Een Steengroeve in Nederland zie je niet op elke hoek, de natuur die er voorkomt ook niet. Het een heeft met het ander te maken. Er zit een enorm kalkpakket in de bodem. Die kalklaag zorgt voor unieke omstandigheden waardoor er bijzondere soorten voorkomen. Het is aangewezen als Natura 2000 gebied en er wordt gewerkt aan natuurherstel. Een mooie aanleiding om een kijkje in de keuken te nemen van dit bijzondere stukje Nederland en wat we daar gaan doen.

lees meer

Natuurherstel in N2000 gebied Stelkampsveld

20 augustus 2020 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Beekvliet is een prachtig afwisselend gebied. Met schrale graslanden, essen, moerassen, vochtige bossen, vennen, heide en met als kers op de taart het Stelkampsveld. Het is aangewezen als Natura 2000 gebied en er wordt gewerkt aan natuurherstel. Een bijzonder moment! Daarom ben ik nu wat vaker in dit gebied te vinden. In deze blog neem ik jullie graag mee het gebied in en langs de werkzaamheden. Als een soort virtuele excursie.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog