www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

21 september 2019 Appeltjesplukdag Bronkhorst

10 september 2019 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Na een lange warme zomer zijn de appeltjes rijp en klaar om van de boom te vallen. Wij willen de appeltjes geen pijn doen bij het vallen, en daarom organiseren we ook dit jaar weer een appeltjesplukdag! Kom zaterdag 21 september 2019 tussen 11:00 en 15:00 naar de boomgaard in Bronkhorst. Ooit al eens een Bloemzoet, Smaltappel of Schöner von Nordhausen geproefd?

lees meer

Uitnodiging informatieavond boswerkzaamheden Ruurlo

8 juni 2018 Boswachter Erik de Bruijn in Achterhoek

Staatsbosbeheer verzorgt donderdagavond 14 juni 2018 een informatieavond omtrent boswerkzaamheden in boswachterij Ruurlo. De avond is bedoeld voor alle geïnteresseerden in boswachterij Ruurlo en voor mensen die meer willen weten over de visie van Staatsbosbeheer op bosbeheer. De informatieavond word kosteloos aangeboden en u hoeft zich niet vooraf aan te melden.
Vanaf 19:15 staat koffie of thee voor u klaar in Café-Restaurant De Keizerskroon te Ruurlo.

lees meer

Vrijwilligers helpen vrijwilligers

23 februari 2018 Boswachter Erik de Bruijn in Achterhoek

Op de Hoge Linies van Doesburg staan langs de buitengrachten zo’n veertig knotwilgen. Ruim twintig daarvan moesten dit jaar ontdaan worden van hun kruin van zo’n drie jaar oud. Om dit knotwerk op de vaste zaterdagochtenden uit te voeren zouden we met vrijwilligersgroep “Hoge en Lage Linies Doesburg” enkele weken druk zijn. Daarom is de samenwerking opgezocht met vrijwilligersgroep van Landgoed Huize Bingerden.

lees meer

Natte winter verhoogt risico op bodemverdichting

30 januari 2018 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

De houtoogst in de Slangenburg ligt momenteel stil omdat het veel te nat is. Lees in deze blog het hoe en waarom.

lees meer

Meisenknödel

24 januari 2018 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

Het nieuwe jaar is aangebroken. Tijd voor goede voornemens? Geef dat handje pinda’s dan aan de vogels!

lees meer

Buiten ben je nooit alleen

9 januari 2018 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

Koud en nat. Dat nodigt niet uit om naar buiten te gaan. Maar ga juist nu lekker het bos in en ontdek dat je niet alleen bent! Lees in de blog wat je allemaal tegen kan komen.

lees meer

Leven met een boswachter

8 januari 2018 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

De verhalengroep van de Slangenburg levert een mooi interview aan over de vrouw achter oud boswachter Dick Heesen, Gradie Heessen. Een persoonlijke inkijk over het leven met een boswachter.

lees meer

El bandido

13 december 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

Ik heb mijn bureau zo neergezet dat ik alles wat beweegt optimaal kan zien. Vanuit een warm kantoor zag ik gisteren hoe een groene specht als een wild varken in de grond begon te wroeten. Hoezo dat dan?

lees meer

Natuurcompensatie N18 in de Koolmansdijk

5 december 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

Rijkswaterstaat liet afgelopen week 1,3 hectare voormalige landbouwgrond aan de Koolmansdijk bij Lievelde omvormen tot nieuwe natuur. Dit gebeurde in het kader van natuurcompensatie voor de N18. Met grote finesse hebben Theo Klein Gebbink en de graafmachines de voedselrijke toplaag verwijderd. Staatsbosbeheer gaat vanaf 2018 dit veelbelovende nieuwe perceel beheren.

lees meer

‘Mooi wark’ door zorgboerderij in de Slangenburg

22 november 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

Staatsbosbeheer werkt samen met Zorgboerderij Slangenburg om het landgoed in topconditie te houden. Momenteel wordt hard gewerkt aan de oprijlaan van het kasteel. Een enorme klus. Maar het werk wordt met veel aandacht en trots gedaan.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog