www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

Koolmansdijk bloeit op door perfecte samenwerking

2 dagen geleden Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

De natuur in Koolmansdijk stond te popelen zich te ontpoppen. Samenwerking bleek de sleutel tot een succesverhaal. Kijk vanavond mee naar ons nieuwsitem over Koolmansdijk op Omroep Gelderland om 17:20.

lees meer

Trollen in het Slangenburgse bos

13 juni 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

In de Achterhoek worden veel sterke verhalen verteld. Helaas worden sommige sprookjes werkelijkheid…

lees meer

Dirk van den Brink struint door Stelkampsveld voor TV Buitengewoon (Omroep Gelderland)

7 juni 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

Dirk van den Brink is een wandelende encyclopedie bij het Staatsbosbeheer team in de Achterhoek. Hij slaat voor TV Buitengewoon (Omroep Gelderland) de pagina open op Stelkampsveld voor een uitzending van TV Buitengewoon, komende zaterdag om 17:20.

lees meer

Beuken: strijd om licht gaat over lijken

30 mei 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek
zaailing beuk bladeren

De vanzelfsprekendheid waarmee bomen geduldig geworteld staan te wachten is slechts een momentopname in een constante strijd om te overleven. De inzet? Licht. Paradoxaal genoeg vechten beuken om licht, maar vrezen ze het ook…

lees meer

Boomfeestdag, de beuk erin!

27 maart 2017 Boswachter Susan Zweers in Achterhoek
jongen met plantsoen

Tijdens de boomfeestdag op 22 maart hebben 29 kinderen van groep 7/8 van de Daltonschool i.o. Willibrordus, samen met burgemeester van Oostrum, de vrijwilligers en boswachters van Staatsbosbeheer Achterhoek flink hun best gedaan om jonge beuken te planten in het Ruurlose bos. Onder een stralende zon hebben ze, meer dan verwacht, 460 beuken geplant,

lees meer

Gelukkig, weer een broedende oehoe!

13 maart 2017 Boswachter Susan Zweers in Achterhoek

Het is ieder jaar weer afwachten of het oehoe-echtpaar weer gaat broeden in de steengroeve in Winterswijk. We twijfelden, nadat vorig jaar een dood volwassen exemplaar in de steengroeve is gevonden. Zou de ander nog op tijd een partner vinden? Recent kregen we het bericht dat een broedend vrouwtje op de oude plek zit! Daar zijn we echt blij mee!

lees meer

Lentekriebels

10 maart 2017 Boswachter Susan Zweers in Achterhoek

Vrijwilliger van Staatsbosbeheer Achterhoek Wim Zoeteman is normaal actief in het team beheer in Ruurlo. Nu vertelt hij als gastblogger over zijn ontdekkingsroute op het voor hem onbekende landgoed Slangenburg, terwijl het weer bepaald niet uitnodigend was.

lees meer

Aan de slag met een parel: landgoed Slangenburg

28 februari 2017 Boswachter Susan Zweers in Achterhoek
begraafplaats Slangenburg

Samen met bewoners, ondernemers en ge├»nteresseerden idee├źn uitwerken over hoe landgoed Slangenburg in Doetinchem bekender en aantrekkelijker wordt. Met die wens organiseerden eigenaren, beheerders en gemeente in november vorig jaar een bijeenkomst. Vanavond is het vervolg om in samenwerking met belangstellenden van landgoed Slangenburg het pareltje van de Achterhoek te maken.

lees meer

Luister mee naar het favoriete natuurterrein van boswachter Dirk

9 februari 2017 Boswachter Susan Zweers in Achterhoek
Boswachter Dirk

Tijdens de uitzending van radio Buitengewoon neemt boswachter Dirk je met verslaggever Laurens Tijink mee naar zijn mooiste plekje in de Achterhoek, het Needse Achterveld. Stem a.s. zondag, 12 februari, tussen 7.15 en 9.15 uur af op omroep Gelderland en hoor wat zij zien !

lees meer

Wintertelling gewone grootoorvleermuis

26 januari 2017 Boswachter Susan Zweers in Achterhoek

Samen met twee vrijwilligers heeft boswachter Susan een vleermuizenwintertelling gedaan. Welke soorten vleermuizen zitten er? En hoeveel? Een leuke, spannende, maar ook heel koude klus!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog