www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

Natuurherstel in N2000 gebied Willinks Weust

2 uur geleden Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Willinks Weust, bij velen beter bekend als het natuurgebied bij de Steengroeve van Winterswijk. Een Steengroeve in Nederland zie je niet op elke hoek, de natuur die er voorkomt ook niet. Het een heeft met het ander te maken. Er zit een enorm kalkpakket in de bodem. Die kalklaag zorgt voor unieke omstandigheden waardoor er bijzondere soorten voorkomen. Het is aangewezen als Natura 2000 gebied en er wordt gewerkt aan natuurherstel. Een mooie aanleiding om een kijkje in de keuken te nemen van dit bijzondere stukje Nederland en wat we daar gaan doen.

lees meer

Natuurherstel in N2000 gebied Stelkampsveld

20 augustus 2020 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Beekvliet is een prachtig afwisselend gebied. Met schrale graslanden, essen, moerassen, vochtige bossen, vennen, heide en met als kers op de taart het Stelkampsveld. Het is aangewezen als Natura 2000 gebied en er wordt gewerkt aan natuurherstel. Een bijzonder moment! Daarom ben ik nu wat vaker in dit gebied te vinden. In deze blog neem ik jullie graag mee het gebied in en langs de werkzaamheden. Als een soort virtuele excursie.

lees meer

Ontdek de onbekende streken van Gelderland

3 juli 2020 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Deze zomervakantie (her)ontdekken we de natuur in eigen land. In dit blog vind je tips van mij en mijn collega-boswachters in de provincie Gelderland. Stuk voor stuk minder bekende plekken die zeker een bezoekje waard zijn!

lees meer

Maaibeheer is Maatwerk

2 juli 2020 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Het is vast herkenbaar. Buiten zie je weilanden vol met bloemen en hoog gras. Prachtig plaatje! Dan is het even schrikken als het is gemaaid. Als je dan ook nog hoort dat het gemaaid is door Staatsbosbeheer, levert dat wel eens vragen op. Staatsbosbeheer is toch juist vóór de bloemetjes en de bijtjes? Klopt helemaal, maar we willen dat die bloemetjes en bijtjes er volgend jaar ook weer zijn. En daar is goed maaibeheer voor nodig.

lees meer

(J)oehoe!

6 mei 2020 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Het was weer zover! Ook dit jaar weer broedt de oehoe in de steengroeve van Staatsbosbeheer in Winterswijk. Samen met de oehoewerkgroep en een paar behendige klimmers zijn eind april de kuikens van de grootste uilensoort van Nederland weer geringd. Een bijzondere uil en een bijzondere broedplaats maakt het ringen van deze jonge uilen extra…. bijzonder!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog