www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

Ontdek de onbekende streken van Gelderland

3 juli 2020 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Deze zomervakantie (her)ontdekken we de natuur in eigen land. In dit blog vind je tips van mij en mijn collega-boswachters in de provincie Gelderland. Stuk voor stuk minder bekende plekken die zeker een bezoekje waard zijn!

lees meer

Maaibeheer is Maatwerk

2 juli 2020 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Het is vast herkenbaar. Buiten zie je weilanden vol met bloemen en hoog gras. Prachtig plaatje! Dan is het even schrikken als het is gemaaid. Als je dan ook nog hoort dat het gemaaid is door Staatsbosbeheer, levert dat wel eens vragen op. Staatsbosbeheer is toch juist vóór de bloemetjes en de bijtjes? Klopt helemaal, maar we willen dat die bloemetjes en bijtjes er volgend jaar ook weer zijn. En daar is goed maaibeheer voor nodig.

lees meer

(J)oehoe!

6 mei 2020 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Het was weer zover! Ook dit jaar weer broedt de oehoe in de steengroeve van Staatsbosbeheer in Winterswijk. Samen met de oehoewerkgroep en een paar behendige klimmers zijn eind april de kuikens van de grootste uilensoort van Nederland weer geringd. Een bijzondere uil en een bijzondere broedplaats maakt het ringen van deze jonge uilen extra…. bijzonder!

lees meer

Hulde aan onze vrijwilligers!

7 december 2019 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Het is 7 december, nationale vrijwilligersdag. Dé dag bij uitstek om onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Symbolisch dan, want de echte zon laat zich vandaag maar bar weinig zien. Al maakt het onze vrijwilligers over het algemeen weinig uit, weer of geen weer, ze zijn er.

lees meer

Halloween in de vleermuiskelder

31 oktober 2019 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Het is 31 oktober, Halloween! Een mooie dag om aandacht te besteden aan onze vleermuiskelder in de Heidehoekse Vloed. Deze lage, donkere, vochtige kelder waar de vleermuizen aan het plafond hangen en de insecten over de grond kruipen is voor sommigen onder ons misschien best een griezelige plek te noemen. Maar gelukkig hebben wij een aantal dappere vrijwilligers die inventariseren welke soorten de kelder gebruiken én ons tips geven hoe we de kelder nog beter kunnen inrichten voor de vleermuis.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog