www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

Zwaar weer op komst voor de es

26 juli 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

De es verkeert in zwaar weer. Een schimmelinfectie dringt de boom binnen, waarna takken en soms zelfs de hele boom kunnen afsterven. Omwille van de veiligheid worden zieke essen verwijderd. In deze blog meer informatie over de ziekte én de werkzaamheden in de Achterhoek.

lees meer

Eindelijk natte sokken

12 juli 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

Warm en droog. Heel erg droog. De natuur in de Achterhoek stond onder druk. Wij maakte ons zorgen om de beloofde regen die maar niet kwam. Maar vandaag brengt verlichting. De regenbuien trekken de balans eindelijk weer recht.

lees meer

Verwondering van een vrijwilliger: Wim Zoeteman vertelt over Koolmansdijk.

6 juli 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

Laat je meevoeren in de natuurbeleving van Wim Zoeteman, vrijwilliger bij Staatsbosbeheer. Als fotograferend natuurliefhebber ligt hij graag op zijn buik in de natuur. In deze blog filosofeert hij over de wonderlijkheid van Koolmansdijk.

lees meer

Pas op voor de eikenprocessierups! De meest gestelde vragen én antwoorden over dit beestje in deze blog.

29 juni 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

De eikenprocessierups is er weer, oppassen dus! Maar wat is dat nou voor beestje? Waarom is hij gevaarlijk? En wat moet je doen als het verkeerd gaat? Lees het allemaal in deze blog!

lees meer

Koolmansdijk bloeit op door perfecte samenwerking

22 juni 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

De natuur in Koolmansdijk stond te popelen zich te ontpoppen. Samenwerking bleek de sleutel tot een succesverhaal. Kijk vanavond mee naar ons nieuwsitem over Koolmansdijk op Omroep Gelderland om 17:20.

lees meer

Trollen in het Slangenburgse bos

13 juni 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

In de Achterhoek worden veel sterke verhalen verteld. Helaas worden sommige sprookjes werkelijkheid…

lees meer

Dirk van den Brink struint door Stelkampsveld voor TV Buitengewoon (Omroep Gelderland)

7 juni 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek

Dirk van den Brink is een wandelende encyclopedie bij het Staatsbosbeheer team in de Achterhoek. Hij slaat voor TV Buitengewoon (Omroep Gelderland) de pagina open op Stelkampsveld voor een uitzending van TV Buitengewoon, komende zaterdag om 17:20.

lees meer

Beuken: strijd om licht gaat over lijken

30 mei 2017 Boswachter Hielke Alsemgeest in Achterhoek
zaailing beuk bladeren

De vanzelfsprekendheid waarmee bomen geduldig geworteld staan te wachten is slechts een momentopname in een constante strijd om te overleven. De inzet? Licht. Paradoxaal genoeg vechten beuken om licht, maar vrezen ze het ook…

lees meer

Boomfeestdag, de beuk erin!

27 maart 2017 Boswachter Susan Zweers in Achterhoek
jongen met plantsoen

Tijdens de boomfeestdag op 22 maart hebben 29 kinderen van groep 7/8 van de Daltonschool i.o. Willibrordus, samen met burgemeester van Oostrum, de vrijwilligers en boswachters van Staatsbosbeheer Achterhoek flink hun best gedaan om jonge beuken te planten in het Ruurlose bos. Onder een stralende zon hebben ze, meer dan verwacht, 460 beuken geplant,

lees meer

Gelukkig, weer een broedende oehoe!

13 maart 2017 Boswachter Susan Zweers in Achterhoek

Het is ieder jaar weer afwachten of het oehoe-echtpaar weer gaat broeden in de steengroeve in Winterswijk. We twijfelden, nadat vorig jaar een dood volwassen exemplaar in de steengroeve is gevonden. Zou de ander nog op tijd een partner vinden? Recent kregen we het bericht dat een broedend vrouwtje op de oude plek zit! Daar zijn we echt blij mee!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog