www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Vroege Vogels filmen in het Dwingelderveld

6 dagen geleden Boswachter Albert Henckel in Drenthe

In het kader van de Nationale vogelweek van 12 tot en met 21 mei bloggen enkele Drentse boswachters over vogels. Vandaag een vogelblog van boswachter Albert Henckel, over het televisie- en radioprogramma Vroege Vogels. Vorige week kwam het team van Vroege Vogels naar het Dwingelderveld om twee dagen opnames te maken van het natuurgebied. Natuurlijk kwamen vogels als bonte vliegenvanger en kraanvogels ook in beeld. Vrijdagavond 1 juni wordt het uitgezonden.

lees meer

Rupsen van de wintervlinder: plaag of niet?

17 mei 2018 Boswachter Albert Broekman in Drenthe
Spreeuw met rupsen tussen de snavel

Het ritselt in het bos. De vele rupsen van de wintervlinder vreten hele bomen kaal! Maar wat een plaag lijkt, valt in de praktijk wel mee. En er zijn ook bosbewoners die ervan profiteren…

lees meer

Vogelweek in het Bargerveen

16 mei 2018 Boswachter Jans de Vries in Drenthe

In het kader van de Nationale vogelweek van 12 tot en met 21 mei bloggen enkele Drentse boswachters over vogels. Vandaag een aankondiging van boswachter Jans de Vries over een paar mooie vogelactiviteiten in het 50-jarige Bargerveen.

lees meer

De geelgors fluit Beethoven in het Hart van Drenthe

3 mei 2018 Boswachter Evert Thomas in Drenthe
De geelgorsman

Is het zijn bonte vooral gele verenpak? Of is het zijn hoge scherpe zang die wat doet denken aan de 5e symfonie van Beethoven? Wat het ook is, de geelgors is één van de favoriete vogels van boswachter Evert Thomas.

lees meer

Nieuwe vogelkijkhut aan de Stobbenplas

26 april 2018 Boswachter Geerling Kruidhof in Drenthe
Het uitzicht vanuit de nieuwe vogelkijkhut aan de Stobbenplas

De vrijwilligers van Staatsbosbeheer en het Dorpsbelang Witteveen waren er de afgelopen jaren maar druk mee. Ze herstelden een verwaarloosd ven als paddenpoel, legden een prachtig ommetje door het bos aan en als kers op de taart zetten ze vorige week een prachtige vogelkijkhut neer.

lees meer

Kom naar de Vrijetijdsfair in de Kop van Drenthe

19 april 2018 Boswachter Albert Broekman in Drenthe

Komende zondag is het weer zo ver, de Vrijetijdsfair in de Kop van Drenthe. Benieuwd wat er allemaal is te beleven? Lees dan gauw verder!

lees meer

Adders helemaal binnenstebuiten in BinnensteBuiten

12 april 2018 Boswachter Albert Henckel in Drenthe
Adder in het Dwingelderveld

De adder is een bijzonder dier dat veel voorkomt in het Dwingelderveld. Toen het tv-programma Binnenstebuiten langskwam voor opnames liet hij zich alleen net even niet zien. Gelukkig lukte het boswachter Albert Henckel een dag later toch bijzondere beelden te schieten.

lees meer

Met droge voeten door nat natuurgebied De Heest

10 april 2018 Boswachter Kees van Son in Drenthe

In De Heest in Nationaal Park Drentsche Aa kan de natuur grotendeels z’n gang gaan. Het is een nat gebied, waar je zonder stevige waterdichte schoenen beter niet kunt wandelen. De komende week zijn de bruggen in het gebied gesloten voor onderhoud. Over twee weken zijn we klaar en kunt uw weer wandelend genieten door dit prachtige gebied.

lees meer

Steenuil: klein bolletje met waakzame oogjes

6 april 2018 Lizette van Buren-Wolf in Drenthe
Steenuil op het dak

De steenuil is de kleinste uil in Nederland. Hij houdt van natuurlijke boerenerven, want daar vindt hij alles wat hij nodig heeft. Ook in Balloo in de Drentsche Aa voelt hij zich thuis. Wil je ‘m zien, dan moet je wel goed zoeken!

lees meer

Geen paasvuren meer in natuur Drentsche Aa

29 maart 2018 Boswachter Kees van Son in Drenthe
bloemrijk grasland

Geen paasvuren meer in de natuur in de Drentsche Aa. Staatsbosbeheer wil geen paasvuren meer vanwege de schade aan de bodem en aan de vegetatie. Er groeien hier veel bijzondere planten in dit Natura2000 gebied.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog