www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Natuurplaats Noordsche Veld strekt haar vleugels uit

16 oktober 2019 Boswachter Albert Henckel in Drenthe

De Natuurplaats Noordsche Veld. Na bijna een jaar bouwen zijn de drie gebouwen klaar. Een perfect startpunt voor een bezoek aan het gebied met haar prachtige natuur en verhalen. Afgelopen weekend was de officiële opening, maar ook komend weekend bent u van harte welkom tijdens de open dagen. Met theater, muziek en activiteiten voor alle leeftijden!

lees meer

Waarom de beuken aan het Matenpad in Emmen echt weg moeten

8 oktober 2019 Boswachter Geerling Kruidhof in Drenthe
Omgezaagde beuk Matenpad

het gaat niet goed met de beukenlaan aan het Matenpad in Emmen. Verreweg de meeste van de 27 beuken zijn in slechte gezondheid en zorgen voor onveilige situaties voor de vele fietsers en wandelaars die er dagelijks onderdoor gaan. Deze winter is het zover: dan worden de beuken gekapt. Maar de laan verdwijnt niet. In overleg met omwonenden is besloten om langs weerszijden een haag van linden te planten, om de markante ingang van de Emmerdennen te behouden.

lees meer

Water speelt de hoofdrol in het Bargerveen

8 oktober 2019 Boswachter Jans de Vries in Drenthe
Bekijk het magazine Water in het Bargerveen

Staatsbosbeheer beschermt samen met partners het Bargerveen. Water speelt hierin de hoofdrol. Lees het in het online magazine ‘Water in het Bargerveen’!

lees meer

Rood met witte stippen

2 oktober 2019 Boswachter Evert Thomas in Drenthe

Het paddenstoelenseizoen is losgebarsten. Na 2018 leek ook 2019 een paddenstoelenrampjaar te worden. Nu zie je in het bos alle kleuren van de regenboog. Paars van de rode koolzwam, massaal rood van de vliegenzwammen en geel van de geelwitte amanieten.

lees meer

Nieuwbouw bij Noordsche Veld bijna afgerond!

14 augustus 2019 Boswachter Albert Henckel in Drenthe
Nieuwbouw Natuurplaats Donderboerkamp aug 2019

Er is de afgelopen maanden weer hard gewerkt aan de drie gebouwen bij het Noordsche Veld in Norg. Het nieuwe beheerkantoor van Staatsbosbeheer wordt zelfs deze week al in gebruik genomen. Het informatie- en educatiegebouw met horeca en de beheerderswoning zullen in september worden opgeleverd. Hoog tijd dus weer voor een nieuw bouwblog!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog