www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Tijgers op het Fochteloërveen…

12 uur geleden Boswachter Albert Broekman in Drenthe
Tijgerspin (vrouwtje)

Afgelopen donderdag heb ik samen met een collega boswachter van Natuurmonumenten een fietsexcursie verzorgd door het Fochteloërveen, voor de senioren –oud personeelsleden- van Staatsbosbeheer. Hierbij kwamen we zelfs een tijger tegen…

lees meer

Uilenweekend

19 september 2016 Boswachter Albert Broekman in Drenthe
UILENBAL/Lemming Film

In Buitencentrum Boomkroonpad van Staatsbosbeheer is op 8 en 9 oktober 2016 de exclusieve voorvertoning van de nieuwe kinderfilm Uilenbal.

lees meer

Waar zijn de ‘oude’ otters?

9 september 2016 Aaldrik Pot in Drenthe
Uitwerpsel van otter. Spraint.

Altijd spannend. Resultaten zien van het veldwerk dat je hebt gedaan. Onlangs kwamen de resultaten binnen van het DNA-onderzoek in uitwerpselen van otters in de Kop van Drenthe.

lees meer

Slakkenseks, van begin tot eind

4 september 2016 Boswachter Pauline Arends in Drenthe

Slakkenseks van begin tot eind. Hoe gaat dit nu eigenlijk? In dit filmpje is de complete paring te zien.

lees meer

Vosjes en schaapjes op het droge

26 augustus 2016 Boswachter Albert Henckel in Drenthe
vosje

Soms heb je van die momenten dat je hart smelt als boswachter. Vorige maand stond ik tijdens het KUNA Festival in de grote tent van Staatsbosbeheer waar we over het Dwingelderveld vertelden en ook spulletjes als knuffels verkochten. Komt er een moeder met een dochter van een jaar of zes naar de tafel en vraagt of we ook vosjesknuffels hebben…

lees meer

Internationale hulp voor de Drentsche Aa

22 augustus 2016 Boswachter Kees van Son in Drenthe
tijdelijke camping SIW

Van over de hele wereld zijn ze naar de Drentsche Aa gekomen, een groep jongeren die Staatsbosbeheer de komende 14 dagen helpt met klussen in de natuur. Vooral arbeidsintensieve klussen waar wij niet aan toe komen. Uit China, Rusland, Turkije, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

lees meer

Overpeinzingen bij de paarse pracht

11 augustus 2016 Aaldrik Pot in Drenthe
Balloerveld aug 2016

De heide bloeit in Drenthe! Of beter gezegd de struikheide bloeit. De heide-familie is namelijk veel groter dan alleen de soort die onze velden in augustus zo fotogeniek paars kleurt. De bekendste is waarschijnlijk de dopheide die nu over zijn bloeipiek van juli heen is. Maar ook lavendelheide, blauwe bosbes en kleine veenbes behoren tot de heidefamilie. En dan kun je ook nog spreken van natte heide en droge heide, maar dan heb je het meer over het landschap dan over de plant zelf. Hoe dan ook, heide is meer dan alleen #paarsepracht.

lees meer

Als het boven de 30 graden is

7 augustus 2016 Boswachter Pauline Arends in Drenthe
SONY DSC

Voor het inventariseren van libellen, vlinders en overige insecten is stabiel weer en weinig wind zeer gewenst. Als het boven de 28 graden is, neem ik langer de tijd en sta ik langer stil bij kleine beestjes die geen last hebben van de warmte en super actief zijn. Misschien kan ik er wat van opsteken.

lees meer

Van boswachter tot ‘strandwachter’

28 juli 2016 Boswachter Albert Broekman in Drenthe
't Nije Hemelriek

Wie wil het niet, met deze zomerse temperaturen lekker afkoelen in buitenwater.

lees meer

Succesvol jaar voor broedende kraanvogels

25 juli 2016 Boswachter Albert Henckel in Drenthe
een koppeltje kraanvogels in het Drents-Friese Wold. Foto: Albert Henckel

De kraanvogels doen het goed in Drenthe. Van de twintig getelde broedparen zijn er inmiddels zes kuikens uitgevlogen in onder andere het Dwingelderveld, Drents-Friese Wold en het Fochteloërveen. Een prachtig resultaat voor deze bijzondere vogel.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog