www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Gastblog Marten van Dijken: het ijsvogeltje van het Asserbos

21 mei 2021 Marten van Dijken in Drenthe
De ijsvogel in het Asserbos (foto: Heleen Medema)

Marten van Dijken heeft een bijzondere blik op de natuur. Op steenworp afstand ligt zijn wandelbos. Het Asserbos is een bos met een van de rijkste geschiedenissen van het land. Vol met verhalen uit verborgen DNA van oude bomen, diepgeworteld in de geschiedenis. In dat bos had hij een bijna dagelijkse bijzondere ontmoeting.

lees meer

Krentenwegers en muggenzifters

29 april 2021 Boswachter Evert Thomas in Drenthe

Drenthe kleurt weer wit van de bloeiende Drentse krentenboom. Maar er klopt maar weinig van de naam, want het is eigenlijk een struik afkomstig uit Amerika.

lees meer

Vroege Vogels op bezoek in Hart van Drenthe

16 april 2021 Boswachter Evert Thomas in Drenthe

Ze waren het al een tijdje van plan, en nu is het dan gelukt: Vroege Vogels was te gast in het Hart van Drenthe. Afgelopen week was de crew van maandagavond tot woensdagmiddag bezig om allerlei interessante onderwerpen in het Hart van Drenthe in beeld te krijgen. Ook passeerden een hoop Drentse natuurkenners de revue. Alles uiteraard coronaproof. Dat wordt een aflevering die het kijken meer dan waard is!

lees meer

Speuren naar dieren met je telefoon in de natuur!

2 maart 2021 Boswachter Corné Joziasse in Drenthe
op ontdekkingstocht

Op zoek naar jouw favoriete dieren in een excursie kan nu even niet. Maar dat betekent nog niet dat je maar thuis moet blijven. Speciaal voor jou is er nu een app waarmee je helemaal zelfstanding of met je ouders naar je favoriete dieren kan speuren. Je hoeft niet bang te zijn om te verdwalen. Want je telefoon wijst je de weg, Hartstikke leuk toch?   

lees meer

Interessant vogeljaar voor het Bargerveen

6 januari 2021 Boswachter Jans de Vries in Drenthe
Foto: blauwborst, door Erik Bloeming.

Ondanks de werkzaamheden in het Bargerveen heeft 2020 voor een zeer interessant vogeljaar gezorgd. Door de jarenlange werkzaamheden is het leefgebied vergroot en interessanter geworden door andere omstandigheden in de randgebieden bij de buffers.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog