www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Verdwijnen wandelroutes Drentsche Aa

14 december 2018 Boswachter Kees van Son in Drenthe

Enkele wandelroutes in de Drentsche Aa zijn verwijderd maar de paden blijven wél open. Er komt binnenkort een nieuwe lange wandelroute rond Rolde. Kijk voor mooie wandeltochten eens in het Infocentrum Homanshof in Anloo.

lees meer

Ontwikkeling nabij Noordsche Veld van start

30 november 2018 Boswachter Albert Broekman in Drenthe
Onthulling insectenhotel tijdens het startsein van de bouw nabij het Noordsche Veld

Start van de bouw en ontwikkeling nabij het Noordsche Veld met een nieuw beheerkantoor voor Staatsbosbeheer in de Kop van Drenthe, informatie- en educatieruimte met horeca en speelnatuur.

lees meer

Graag geziene gast Ross’ Gans komt aanwaaien in de Onlanden

20 november 2018 Boswachter Albert Broekman in Drenthe

Het zal je maar gebeuren: zo zit je nog goed in je veren in Canada en ineens waai je over naar het verre Nederland. Dat is drie zeldzame Ross’ Ganzen dit jaar overkomen. Deze kleine gansjes streken neer in de Onlanden. Liefhebbers hebben ze al gevonden: vogelaars uit het hele land trekken naar de Kop van Drenthe om ze te bewonderen. En de Ross’ Ganzen lijken het prima naar hun zin te hebben!

lees meer

Doe mee aan de Natuurwerkdag in de Kop van Drenthe (of op een andere plek!)

1 november 2018 Boswachter Albert Broekman in Drenthe
Natuurwerkdag

Een dag aan de slag in en voor de natuur? Kom dan naar één van de locaties van de Natuurwerkdag en steek de handen uit de mouwen!

lees meer

De diepte in: determineren van libellenlarvenhuidjes

26 oktober 2018 Lizette van Buren-Wolf in Drenthe
uitsluipende libel

Libellen hebben een bijzondere levensloop. Wij zien de prachtige volwassen dieren vanaf mei rondvliegen. Maar voor dit zover is heeft de larve van een libel al één of zelfs meerdere jaren in het water geleefd. Als het moment daar is dan sluipt de larve uit, het huidje barst open en de volwassen libelle komt eruit. De libelle moet nog even uitharden en dan vliegt hij weg, maar het huidje blijft achter. En dat is waar ik dit voorjaar naar op zoek ben geweest.

lees meer

Lange droge zomer zorgt voor paddenstoelenarmoe

20 oktober 2018 Boswachter Evert Thomas in Drenthe

Het is een lange, hete zomer en daardoor is het droog. Boswachter Evert Thomas is een echte paddenstoelenliefhebber. Maar deze herfst zijn die paddenstoelen er nauwelijks. Het is paddenstoelenarmoe alom. Laat die herfst dus maar gauw komen!

lees meer

Volg de zeldzame kaboutertrek in het herfstige Drenthe

19 oktober 2018 Boswachter Albert Broekman in Drenthe

Dat er een vogeltrek is dat wist je vast wel, maar weet je ook dat er ook een kaboutertrek bestaat? Deze heeft afgelopen week plaatsgevonden in de Provincie Drenthe. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

lees meer

De Pixi is wakker! Maar wat is de Pixi eigenlijk?

18 oktober 2018 Boswachter Martijn Harms in Drenthe
De Pixi loop je in het duister en in stilte

De blaadjes gaan vallen, de nachten worden langer… de Pixi is terug bij het Boomkroonpad in Drouwen! Boswachter Martijn Harms heeft de Pixi nu al vaak mogen bezoeken. Maar wat is nu eigenlijk de Pixi? En hoe breng je dat goed onder woorden? Misschien moet je de Pixi ervaren om het helemaal te begrijpen.

lees meer

Camera op ree bewijst: dood doet leven

4 oktober 2018 Boswachter Albert Henckel in Drenthe

Dode dieren: de één gruwelt ervan, de ander vindt het interessant er een aan te treffen. Maar wat gebeurt er met een dood dier als die in de natuur blijft liggen? Boswachter Albert Henckel volgde deze zomer een gestorven ree om te zien wat er met het kadaver zou gebeuren.

lees meer

Een aangename verrassing in poep

26 september 2018 Boswachter Pauline Arends in Drenthe

Galloway runderen grazen in de Elperstroom. De keutels die ze achterlaten zitten vol met leven. In een keutel aangetroffen op het Heerenveldje heeft een vrouwtjes behangers- of bladsnijder bij nestcellen gelegd. De cellen zijn bekleed en gemaakt van blad. De stukjes blad zijn door de bij zelf geknipt en vervoerd uit bladeren van een berk aan de rand van het veld, 20 meter verderop. De nestcel wordt zelfs afgesloten met een dekseltje. Het lijkt erop dat er één behangersbij tot deze keuze is overgegaan.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog