www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

De zomereik in Drenthe #2: een flat vol biodiversiteit

10 juni 2024 Aaldrik Pot in Drenthe
Een gaai in een zomereik. (Foto: Aaldrik Pot)

Dit is de tweede aflevering van een serie over de zomereik in Drenthe. We kijken nu vooral naar de insecten die nauw met de zomereik verbonden zijn.

lees meer

Help ons de boswachtersblogs te verbeteren

30 mei 2024 Staatsbosbeheer in Drenthe

Na 10 jaar boswachtersblogs zijn we benieuwd naar jullie mening. Wat lezen jullie graag op de boswachterblogs? Hoe blijf je het liefst op de hoogte? Met jullie feedback kunnen we de blogs verbeteren en meer afstemmen op jullie wensen. Wil je ons helpen en adviseren? Het kost je ongeveer 6-8 minuten. Als dank voor de moeite verloten we onder de deelnemers 5 waardebonnen van € 25. Gelijk naar de vragenlijst: https://www.survio.com/survey/d/vragenlijstboswachtersblog

lees meer

De zomereik in Drenthe #1

8 mei 2024 Aaldrik Pot in Drenthe
Grensboom Beilen.

Dit is de eerste aflevering van een serie over de zomereik in Drenthe. In aflevering 1 zoomen we in op een paar oude zomereiken in Drenthe.

lees meer

Natuurherstelproject Veenhuizen

25 april 2024 Boswachter Corné Joziasse in Drenthe

Wie aan Veenhuizen denkt, denkt aan de gevangenis. Ook in de natuur rond Veenhuizen zijn restanten van de oude gevangenis te vinden. Verstopt in het bos lag een schietbaan waar de bewakers vroeger oefenden. Door jarenlang gebruik raakte de grond vervuild. Het voormalig schietterrein moet in de toekomst overtollig water vanuit het Fochteloërveen gaan bergen. Maar voor Staatsbosbeheer aan de slag kan, moet eerst de vervuiling opgelost worden.

lees meer

Op de paden

5 april 2024 Marten van Dijken in Drenthe
Ga lekker naar buiten, maar blijf op de paden (foto: Marten van Dijken)

Marten van Dijken heeft een bijzondere blik op de natuur. Vanuit zijn tuinkamer aan de Beilerstraat in Assen of vanuit zijn hut in een boomgaard net buiten de stad deelt hij dit graag met jou. De lente is begonnen. Tijd om naar buiten te gaan. Maar ook de tijd van de kraamkamer van de natuur. De komende periode worden er veel jonge dieren geboren in de natuur. Een boswandeling wordt daarmee zomaar een kraambezoek. Let dus een beetje op, en blijf op het juiste pad.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog