www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Boekenblog: de schippers van de Kameleon in Oosterbos en Bargerveen

8 uur geleden Boswachter Jans de Vries in Drenthe

Als kind struinde boswachter Jans de Vries eindeloos door het Oosterbos met zijn vrienden. In die tijd verslond hij ook de boeken van de Kameleonreeks van Hotze de Roos. En zo liepen zijn eigen avonturen parallel met die van de Friese tweelingbroers.

lees meer

Boekenblog: alle vogeltjes in de Verkade-albums

1 dag geleden Boswachter Kees van Son in Drenthe
De Verkade-albums over natuur en landschap

Boswachter Kees van Son redde als jongetje een stapel oude Verkade-albums van het oud papier. Hij kon uren door de albums bladeren en genoot van de prachtige geschilderde plaatjes. En zo maakte hij van zijn opa’s hobby zijn eigen beroep.

lees meer

Boekenblog: in bed met hommels

2 dagen geleden Boswachter Pauline Arends in Drenthe
Hommel (foto Aaldrik Pot)

Boswachter Pauline Arends zou graag veel lezen, maar vind er maar eens de tijd voor. Meestal gebeurt het dan in de late uurtjes. Pauline laat zich graag meeslepen door boeiende vertellers, met een fijne schrijfstijl en humor. Zoals Dave Goulson in De vlucht van de hommel.

lees meer

Boekenblog: bomen over bomen

3 dagen geleden Boswachter Martijn Harms in Drenthe
De Elseviers bomengids en het Boek Bosplantsoen van IPC groene ruimte

Martijn Harms is niet echt een boekenworm. Dat betekent niet dat boeken voor hem nooit belangrijk zijn geweest. Twee boeken over bomen stonden aan de basis aan zijn keuze om boswachter te worden.

lees meer

Boekenblog: juwelen van de nacht

4 dagen geleden Boswachter Albert Henckel in Drenthe
Met Nachtvlinders bepaal je zo om welke soort het gaat.

Boswachter Albert Henckel verdiept zich graag in de juwelen van de nacht: nachtvlinders. En om onderscheid te maken in al die variaties is het boek Nachtvlinders onmisbaar.

lees meer

Boekenblog: Het Beste Vogelboek als bijbel

5 dagen geleden Communicatieadviseur Hans Alting in Drenthe
Het Beste Vogelboek

Boswachter Corné Joziasse kreeg als 10-jarig jongetje Het Beste Vogelboek. Het prachtig geïllustreerde boek wakkerde zijn liefde voor de natuur aan.

lees meer

Boekenblog: HHT, een oude liefde

6 dagen geleden Boswachter Hans Kruk in Drenthe
Geïllustreerde Flora van Nederland

Voor boswachter Hans Kruk is de Geïllustreerde Flora van Nederland een liefdesverklaring waard. Niet echt handzaam in het veld, maar wel zeer compleet en met prachtige illustraties.

lees meer

Boekenblog: lekker voorlezen uit Vos en Haas

10 maart 2018 Boswachter Evert Thomas in Drenthe

Boswachter Evert Thomas leest graag voor. Maar bij het ene boek gaat dat wat gemakkelijker dan bij het andere. De dieren uit het Grote voorleesboek van Vos en Haas zijn favoriet.

lees meer

Extra drukte vanwege vorst

1 maart 2018 Boswachter Martijn Harms in Drenthe
gecontroleerd heide branden

Als boswachter zijn we blij met deze koude dagen. Omdat de vorst aanhoudt, kunnen we deze dagen werkzaamheden uitvoeren waar we anders niet bij kunnen omdat het te nat is. Dankzij de vorst kunnen we nu over het ijs midden op de vennen boompjes weg halen waar we anders tot aan de knieën er in zouden zakken. Ook kunnen wij op de heidevelden kleine stukjes gecontroleerd branden.

lees meer

Aangetaste fijnsparren worden verwijderd op Landgoed Mensinge

16 februari 2018 Boswachter Albert Broekman in Drenthe
Aangetaste fijnsparren nabij Grote plas

Binnen de Kop van Drenthe in Landgoed Mensinge gaan we fijnsparren verwijderen omdat ze zijn aangetast door de letterzetter en/of koperetser. Om te voorkomen dat deze kevertjes, want dat zijn ze, nog meer schade kunnen aanrichten onder de fijnsparren gaan we de aangetaste bomen verwijderen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog