www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Gastblog Marten van Dijken: bijzondere opruimers in de natuur

10 november 2021 Marten van Dijken in Drenthe
Afval achtergelaten in de natuur (foto: Marco van de Burgwal)

Marten van Dijken heeft een bijzondere blik op de natuur. Vanuit zijn tuinkamer aan de Beilerstraat in Assen of vanuit zijn hut in een boomgaard net buiten de stad deelt hij dit graag met jou. Vandaag: een lofzang op de opruimers van de natuur.

lees meer

Muziek en prachtige verhalen over bomen in de luisterwandeling Alberi Maestri

8 september 2021 Boswachter Corné Joziasse in Drenthe
Alberi Maestri

De meesterboom is de letterlijke vertaling van deze theatrale luisterwandeling waarin geschiedenis, muziek en verhalen over bomen samen komen! Nog een maand lang organiseert de Natuurplaats samen met D:DNA een begeleide luister wandeling met het verhaal, hoe bomen communiceren. Poetisch en meditatief. Een unieke wijze om de schoonheid van de natuur op het Noordsche Veld te beleven. Boek deze unieke ervaring voor september!

lees meer

Nieuw Houten Pad van Theodoor feestelijk geopend

7 september 2021 Boswachter Evert Thomas in Drenthe

Het Houten Pad van Theodoor bij Orvelte is weer als nieuw. Alle speelobjecten die waren versleten zijn vervangen. Dankzij geld van de provincie, gemeente en recreatieschap is dat mogelijk gemaakt.

lees meer

Gastblog Marten van Dijken: het ijsvogeltje van het Asserbos

21 mei 2021 Marten van Dijken in Drenthe
De ijsvogel in het Asserbos (foto: Heleen Medema)

Marten van Dijken heeft een bijzondere blik op de natuur. Op steenworp afstand ligt zijn wandelbos. Het Asserbos is een bos met een van de rijkste geschiedenissen van het land. Vol met verhalen uit verborgen DNA van oude bomen, diepgeworteld in de geschiedenis. In dat bos had hij een bijna dagelijkse bijzondere ontmoeting.

lees meer

Krentenwegers en muggenzifters

29 april 2021 Boswachter Evert Thomas in Drenthe

Drenthe kleurt weer wit van de bloeiende Drentse krentenboom. Maar er klopt maar weinig van de naam, want het is eigenlijk een struik afkomstig uit Amerika.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog