www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Wie helpt mij mee?

11 uur geleden Boswachter Lizette Wolf in Drenthe
natuurwerkdag Drentsche Aa boswachter Lizette Wolf

Lijkt het je leuk om een keer als vrijwilliger aan het werk te gaan in de Drentse natuur? Doe dan mee aan de landelijke Natuurwerkdag op zaterdag 5 november! Op deze dag steken vele vrijwilligers de handen uit de mouwen en worden er allerlei klussen uitgevoerd ten behoeve van de natuur zoals snoeien, boompjes of struikjes verwijderen en het onderhouden van vennen, heide en wandelpaden.

lees meer

Goed of slecht ter been, de Veenland Express verbindt natuur met iedereen

5 dagen geleden Boswachter Jans de Vries in Drenthe
De oude Veenland Express in actie.

Onze Veenland Express in het Bargerveen is genomineerd voor de Natuurprijs 2016 van het Nationaal Groenfonds. Als we op 3 november de Natuurprijs 2016 winnen, zijn we met de geldprijs van 10.000 euro een eind op weg in de financiering, maar jouw hulp is ook welkom!

lees meer

Kleur je herfstvakantie!

17 oktober 2016 Boswachter Albert Broekman in Drenthe
blad

In de natuur is de herfst altijd weer een mooie tijd. Denk maar eens aan de massaal aanwezige paddenstoelen of wat dacht je van de vele prachtige kleuren in de herfst. Deze herfstvakantie kun je je herfstvakantie nog kleurrijker maken!

lees meer

Achter de schermen… bij de das!

9 oktober 2016 Boswachter Pauline Arends in Drenthe
Met BinnensteBuiten op zoek naar dassen in Hart van Drenthe!

In het TV-programma BinnensteBuiten (KRO-NCRV) was donderdag 6 oktober een item te zien over dassen in Drenthe. De opnames hiervoor zijn in juni op de Mandarijnenburcht gemaakt, en ik mocht mijn collega-boswachter, tevens presentatrice Marieke begeleiden.

lees meer

Noordsche Veld staat bol van de verhalen

2 oktober 2016 Boswachter Albert Broekman in Drenthe
Het Noordsche Veld met zijn gaaf bewaard gebleven sporen uit de ijzertijd.

Het Noordsche Veld heeft vele gaaf bewaard gebleven sporen vanuit de ijzertijd. Om deze reden krijgt het dan ook binnenkort de status van archeologisch monument. Maar daarnaast bezit het Noordcshe Veld, samen met haar omgeving, nog veel meer verhalen die meer dan het vertellen waard zijn, en dit vertellen is een stap dichterbij gekomen.

lees meer

Tijgers op het Fochteloërveen…

27 september 2016 Boswachter Albert Broekman in Drenthe
Tijgerspin (vrouwtje)

Afgelopen donderdag heb ik samen met een collega boswachter van Natuurmonumenten een fietsexcursie verzorgd door het Fochteloërveen, voor de senioren –oud personeelsleden- van Staatsbosbeheer. Hierbij kwamen we zelfs een tijger tegen…

lees meer

Uilenweekend

19 september 2016 Boswachter Albert Broekman in Drenthe
UILENBAL/Lemming Film

In Buitencentrum Boomkroonpad van Staatsbosbeheer is op 8 en 9 oktober 2016 de exclusieve voorvertoning van de nieuwe kinderfilm Uilenbal.

lees meer

Waar zijn de ‘oude’ otters?

9 september 2016 Aaldrik Pot in Drenthe
Uitwerpsel van otter. Spraint.

Altijd spannend. Resultaten zien van het veldwerk dat je hebt gedaan. Onlangs kwamen de resultaten binnen van het DNA-onderzoek in uitwerpselen van otters in de Kop van Drenthe.

lees meer

Slakkenseks, van begin tot eind

4 september 2016 Boswachter Pauline Arends in Drenthe

Slakkenseks van begin tot eind. Hoe gaat dit nu eigenlijk? In dit filmpje is de complete paring te zien.

lees meer

Vosjes en schaapjes op het droge

26 augustus 2016 Boswachter Albert Henckel in Drenthe
vosje

Soms heb je van die momenten dat je hart smelt als boswachter. Vorige maand stond ik tijdens het KUNA Festival in de grote tent van Staatsbosbeheer waar we over het Dwingelderveld vertelden en ook spulletjes als knuffels verkochten. Komt er een moeder met een dochter van een jaar of zes naar de tafel en vraagt of we ook vosjesknuffels hebben…

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog