www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Kom de ijzertijd beleven tijdens de ‘IJzertijd-dag’

9 minuten geleden Boswachter Albert Broekman in Drenthe
IJzertijd-dag

Benieuwd wat je allemaal kunt beleven tijdens de IJzertijd-dag? Lees dan gauw verder!

lees meer

Met het Laarzenpad Norg op ontdekkingstocht in het beekdal de Roeghoorn

14 juli 2017 Boswachter Albert Broekman in Drenthe
Laarzenpad Norg

Trek je laarzen aan (of uit…), maak je eigen knapzak en ga op ontdekkingstocht in het beekdal van de Roeghoorn! Kom er alles over te weten in dit blog.

lees meer

Houd de dief

11 juli 2017 Boswachter Evert Thomas in Drenthe
De wespendief

En wat heeft hij dan gestolen? Als je kuikens steelt ben je een kiekendief, maar als je wespen steelt ben je een wespendief. Geen volwassen wespen natuurlijk maar wespenbroed. Dat is wat de wespendief doet. Weinig mensen kennen de wespendief. Misschien is dat omdat de wespendief vaak voor een buizerd wordt aangezien, terwijl hij in de meeste Nederlandse bossen voorkomt en ook broedt. De wespendief is herkenbaar aan de langere gebandeerde staart en zijn duifachtige kop. Makkelijk gezegd, maar in de vlucht wat lastig te zien.

lees meer

Bestrijden van berenklauw (Invasieve Exoot) binnen De Onlanden

22 juni 2017 Boswachter Albert Broekman in Drenthe
Reuzen berenklauw in De Onlanden (Invasieve Exoot)

Het is deze week de ‘Week van de Invasieve Exoten’, nu hoor ik je wellicht denken: “Wat is een invasieve exoot…” Benieuwd, lees dan verder en kom er alles over te weten in dit blog.

lees meer

Van handgranaatbunker tot overwinteringsplek voor vleermuis

16 juni 2017 Boswachter Lizette Wolf in Drenthe
De Handgranaatbunker in het Strubben Kniphorstbosch

In het Strubben-Kniphorstbosch liggen twee bunkers die zijn overgebleven van toen het terrein gebruikt werd als militair oefenterrein. De bunkers worden nu niet meer door ons gebruikt, maar in de winter wil er nog wel eens een vleermuis in verblijven. Toch waren de bunkers nog niet heel geschikt als overwinteringsplek. Daarom zijn een collega en twee stagiaires de afgelopen weken hard aan het werk geweest.

lees meer

’t Gasselterveld geopend

31 mei 2017 Boswachter Martijn Harms in Drenthe
't Gasselterveld

Sinds vorige week hebben we in Drenthe een nieuwe zwemplas er bij. ’t Gasselterveld is een plek waar je heerlijk een verkoelende duik kunt nemen. De laatste jaren heeft Staatsbosbeheer veel werk verzet om naast de voormalige zandwinning veilig zwemwater te graven.

lees meer

‘Ahhhh, lieeeeef!’

17 mei 2017 Boswachter Evert Thomas in Drenthe

Het komt nogal eens voorbij, deze kreet op social media. Jonge dieren en jonge mensen doen het goed, vooral met een hoge dosis speelsheid. En eerlijk is eerlijk: het doet mij ook altijd wat. Dat heeft moeder natuur niet zomaar geschapen voor het hoge schattigheidsgehalte. Het heeft een functie. Hierdoor willen volwassen dieren en mensen dat jonge kwetsbare spul gaan koesteren. Onweerstaanbaar. Doen ze dat niet, dan is er iets genetisch niet in orde en zal de natuurlijke selectie onverbiddelijk toeslaan.

lees meer

Groot onderhoud bomen langs N34 voor veiligheid

13 mei 2017 Boswachter Martijn Harms in Drenthe
Bomen worden omgezaagd voor de verkeersveiligheid

Exloo – zaterdag 13 mei is Staatsbosbeheer begonnen met het verwijderen van risicobomen langs de N34 van Odoorn naar Gasselte. De meeste bomen die worden aangepakt, staan op grond van Staatsbosbeheer. Om de verkeersveiligheid op de N34 te waarborgen, is het noodzakelijk dat er bomen worden gekapt of opgesnoeid als de N34 dicht is voor het verkeer. Deze onderhoudsactie is een samenwerking tussen de Provincie Drenthe en Staatsbosbeheer.

lees meer

Creatief met kettingzaag

11 mei 2017 Boswachter Albert Broekman in Drenthe
Carvingcup 2017

Afgelopen weekend had ik als deelnemer aan de Boomkroonpad carvingcup van Staatsbosbeheer nummer 13 en dit heeft me zeker geen ongeluk gebracht, sterker nog, ik heb het er best goed vanaf gebracht. Benieuwd hoe ik het heb gedaan, lees gauw verder.

lees meer

Een poppy voor haar vader.

3 mei 2017 Boswachter Albert Henckel in Drenthe

Op 29 december 1943 stortte er een Engelse bommenwerper neer bij het Drents dorp Ruinerwold. Het vliegtuig was onderweg voor een missie naar Berlijn. Boven Nederland ging het mis. Een Duitse nachtjager schoot de bommenwerper neer. De zeven jonge bemanningsleden kwamen hierbij om. Op initiatief van de Historische vereniging van Ruinerwold werd een monument geplaatst. Een dochter die haar vader nooit heeft gekend en haar jongere broer onthulden het monument.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog