www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Zoek de natuur dicht bij je huis

23 oktober 2020 Boswachter Martijn Harms in Drenthe
Beukenbos hunzebos

Dat natuur voor ons belangrijk is, bleek de afgelopen week maar weer. Nu vanwege Corona de horeca helaas haar deuren weer tijdelijk moet sluiten, zochten veel mensen de natuur op. En het mooiste is dat dan in Drenthe voor bijna iedereen de natuur op loop- of fietsafstand is.

lees meer

Help mee voor het huisje van Theodoor

10 oktober 2020 Boswachter Evert Thomas in Drenthe

Vlakbij het dorp Orvelte ligt het Houten Pad van Theodoor: een avontuurlijke speelroute voor jong en oud. Sinds de opening in 2004 wordt het druk bezocht. Dit jaar begon het echt op te vallen dat het houten pad nodig gerenoveerd moet worden. Met behulp van de Provincie Drenthe, het Recreatieschap Drenthe én de bezoekers ligt het pad er binnenkort ongetwijfeld weer mooi bij!

lees meer

Even voorstellen: nieuwe boswachter in Emmen-Sleen

7 oktober 2020 Boswachter Wenda Kloen in Drenthe

Begin dit jaar nam mijn collega Geerling Kruidhof afscheid als boswachter publiek. Hij was decennialang hét gezicht in onze natuurgebieden in en rond Emmen. Vanaf maart mocht ik Geerling opvolgen in dit prachtige en veelzijdige gebied. Met dit blog stel ik me graag aan u voor en ik geef u graag een kijkje achter de schermen. Wat maakt mijn werk nou zo bijzonder? Waarom ga ik elke dag fluitend naar mijn werk?

lees meer

Het verscholen Paradijs bij Hooghalen

10 september 2020 Marten van Dijken in Drenthe
Laagte in het Paradijs

Marten van Dijken heeft een bijzondere blik op de natuur. Vanuit het Staatsbosbeheerkantoor in Balloo, vanuit zijn tuinkamer aan de Beilerstraat in Assen of vanuit zijn hut in een boomgaard net buiten de stad deelt hij dit graag met jou. Vandaag deel 4: vlakbij Hooghalen ligt een adembenemend mooi plekje met een intrigerende naam: het Paradijs.

lees meer

Ontdek de onbekende streken van Drenthe

3 juli 2020 Boswachter Wenda Kloen in Drenthe
onbekende streken

Deze zomervakantie (her)ontdekken we de natuur in eigen land. In dit blog vind je tips van mij en mijn collega-boswachters in de provincie Drenthe. Stuk voor stuk minder bekende plekken die zeker een bezoekje waard zijn!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog