www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Kinderen planten een nieuw bos tijdens de Drentse boomfeestdag

23 uur geleden Boswachter Corné Joziasse in Drenthe

Bomen zijn belangrijk in het tegengaan van klimaatverandering. Ze houden water vast, brengen verkoeling. En leveren voedsel, leefruimte en bescherming aan allerlei planten en dieren. Bovendien zijn mensen graag in het bos om te ontspannen. Daarom hebben 90 kinderen van basisscholen met de drentse boomfeestdag vanochtend de eerste bomen geplant van een nieuw bos in de omgeving van Ballo.

lees meer

De beste boswachter van het land

3 februari 2023 Marten van Dijken in Drenthe
De Vlaamse Gaai (foto: Mark van Els)

Marten van Dijken heeft een bijzondere blik op de natuur. Vanuit het Staatsbosbeheerkantoor in de Drentsche Aa, vanuit zijn tuinkamer aan de Beilerstraat in Assen of vanuit zijn hut in een boomgaard net buiten de stad deelt hij dit graag met jou. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Staatsbosbeheer mocht Marten de prijs uitreiken voor de Beste boswachter van Nederland. Wie het is, zal je verbazen…

lees meer

Vrijwillig naar Georgië: een leerzame ervaring

24 november 2022 Boswachter Kees van Son in Drenthe
Met de hele groep op de foto

Wie mij de afgelopen week probeerde te bereiken, kreeg mijn voicemail. Ik was namelijk eens niet in de Drentsche Aa, nee zelfs niet in Nederland. Samen met collega Michel was ik in Georgië, op zo’n 1.700 meter hoogte in de bergen, op de grens van Europa en Azië. Daar praatten we zes dagen lang met een bont internationaal gezelschap over internationaal vrijwilligerswerk.

lees meer

Gasselterveld beleeft een hete zomer

5 oktober 2022 Boswachter Linde in Drenthe
Het Gasselterveld van bovenaf (foto: Herman van Oost / Staatsbosbeheer

Het Gasselterveld en ’t Nije Hemelriek worden in Drenthe en ver daarbuiten geroemd om het heldere water, het tropisch witte zand en de prachtige omgeving. Ook dit jaar wisten duizenden badgasten hun weg te vinden naar de populaire zwemplassen. Vanaf 1 oktober gaan de slagbomen van het betaalde parkeerterrein weer open: einde van het seizoen. Ik kijk terug op een druk, maar geslaagd seizoen.

lees meer

Gastblog Marten van Dijken: de engerd, de profiteur en een verschijning

8 september 2022 Marten van Dijken in Drenthe
Een ijsvogel op een tak

Marten van Dijken heeft een bijzondere blik op de natuur. Vanuit zijn tuinkamer aan de Beilerstraat in Assen of vanuit zijn hut in een boomgaard net buiten de stad deelt hij dit graag met jou. Vandaag een verhaal over vogels met wel erg menselijk eigenschappen… of is het nu andersom?

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog