www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Help de biodiversiteit in het Mensingebos

26 februari 2024 Boswachter Corné Joziasse in Drenthe

Op zaterdag 2 maart, van 9:30 tot 12:30 uur, vindt er in het Mensingebos vanuit het project BioUniverse een natuurwerkdag plaats. Tijdens deze dag ga jij met de boswachter letterlijk bijdragen aan de biodiversiteit. Om 9.30 uur vertrek je vanaf de tweede parkeerplaats(rechts) aan de Mensingeweg, te herkennen aan een Staatsbosbeheer vlag, naar de heide. Samen met de boswachter ga jij de natuur een handje helpen. De oever van het kanaal groeit namelijk te vol met jonge bomen. Om de natuur meer ruimte te geven gaan we een aantal van deze bomen verwijderen. Zo geven we bijvoorbeeld de hazelworm een betere leefomgeving. Kom jij de diversiteit een handje helpen?

lees meer

Een kleddernat bos en waarom de boswachter dat leuk vindt (+ 11 tips waar je dit weekend kunt wandelen!)

25 januari 2024 Lysander van Oossanen in Drenthe
Soms loopt het water zo je laarzen in!

Het bos is nog steeds kleddernat. Dat heeft veel voordelen voor de natuur én zo houden we in de woonwijken droge voeten. Maar als wandelaar kom je regelmatig een grote plas water tegen. Ik geef je graag tips waar je nog wel kunt lopen zonder natte sokken te riskeren!

lees meer

Zorgboswachters

8 januari 2024 Marten van Dijken in Drenthe
Foto: Dieuwertje Bravenboer

Marten van Dijken heeft een bijzondere blik op de natuur. Vanuit het Staatsbosbeheerkantoor in de Drentsche Aa, vanuit zijn tuinkamer aan de Beilerstraat in Assen of vanuit zijn hut in een boomgaard net buiten de stad deelt hij dit graag met jou. Staatsbosbeheer biedt plaats aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, door een groene, gezonde leer-werkomgeving te bieden. Zo bieden we maatschappelijke arbeidsparticipatie, juist ook voor kwetsbare groepen in de samenleving. Marten stond aan de wieg van de bijzondere combinatie van participatie en natuur in Drenthe.

lees meer

Gezocht vrijwilligers!

21 december 2023 Boswachter Klaas van den Berg in Drenthe

Vrijwilligers gezocht die willen monitoren en beheren in het Bargerveen en omgeving.

lees meer

Insectenweide in Exloo: een nieuw thuis voor bijen en vlinders

10 oktober 2023 Boswachter Linde in Drenthe
Leerlingen van OBS De Zweng richten een insectenhotel in.

In de zomer van 2019 bracht de theatervoorstelling Mammoet niet alleen spektakel, maar ook een bijdrage aan de natuur. De opbrengsten financierden de aanleg van een prachtige insectentuin aan de Hoofdstraat in Exloo. Deze tuin bloeit nu met drachtplanten en bomen, speciaal ontworpen om bijen, vlinders en andere insecten te verwelkomen. Leerlingen van OBS de Zweng hebben vijf insectenhotels ingericht, en als dank kregen ze bloemzaadjes om zelf te zaaien en een mini-bijenhotel bouwpakket om de natuur thuis te verwelkomen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog