www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Nieuwbouw bij Noordsche Veld bijna afgerond!

14 augustus 2019 Boswachter Albert Henckel in Drenthe
Nieuwbouw Natuurplaats Donderboerkamp aug 2019

Er is de afgelopen maanden weer hard gewerkt aan de drie gebouwen bij het Noordsche Veld in Norg. Het nieuwe beheerkantoor van Staatsbosbeheer wordt zelfs deze week al in gebruik genomen. Het informatie- en educatiegebouw met horeca en de beheerderswoning zullen in september worden opgeleverd. Hoog tijd dus weer voor een nieuw bouwblog!

lees meer

Helden van de Natuur! Uitnodiging voor alle docenten biologie in Drenthe en Fryslân

10 juli 2019 Boswachter Martijn Harms in Drenthe

We nodigen docenten biologie in Fryslân en Drenthe uit om op 29 augustus mee te gaan naar het muziektheaterspektakel Mammoet in het Buinerveld in Drenthe. Deze voorstelling gaat over de vraag of de mens leeft zoals de mens bedoeld is. Wat leert de oertijd ons over de dilemma’s van nu? Het muziektheaterspektakel Mammoet confronteert ons met behoorlijk fundamentele vragen over wie we zijn en hoe we zo zijn geworden.

lees meer

Groene zandloopkever: jager op de hei

20 juni 2019 Boswachter Evert Thomas in Drenthe

Met een snelheid die voor het menselijk oog nauwelijks te volgen is rent de groene zandloopkever op zijn prooi af. Wil je meer weten over deze moordenaar, lees het blog!

lees meer

Stroetma: orchideeën op voormalig landbouwgrond

12 juni 2019 Boswachter Evert Thomas in Drenthe

De Stroetma is de bron van de Elperstroom. Nog niet zo lang geleden liepen er koeien op grazige, maar ééntonige raaigrasweiden. Nu bloeien er orchideeën en het zeldzame wintergroen. Over toename van biodiversiteit gesproken!

lees meer

Poten schapen zandspeelplek weer korter dankzij gift Buitenfonds

29 mei 2019 Boswachter Albert Henckel in Drenthe
Aanleg zandspeelplek april 2016

De poten van de schapen op de zandspeelplek bij Spier werden steeds langer. Het verdwenen zand is nu dankzij een anonieme gift en de inzet van aannemers en vrijwilligers aangevuld.

lees meer

Hoogste en diepste punt bereikt bij nieuwbouw Noordsche Veld

7 mei 2019 Boswachter Albert Henckel in Drenthe
Nieuwbouw nabij Noordsche Veld in de Kop van Drenthe

Een update over de nieuwbouw van de drie gebouwen -het beheerkantoor van Staatsbosbeheer, een informatie- en educatiegebouw met horeca en de beheerderswoning- nabij het Noordsche Veld in Norg.

lees meer

Kom naar de Vrijetijdsfair in de Kop van Drenthe

1 april 2019 Boswachter Albert Broekman in Drenthe

Komende zondag is het weer zo ver, de Vrijetijdsfair in de Kop van Drenthe. Benieuwd wat er dit jaar allemaal is te beleven? Lees dan gauw verder!

lees meer

De Cabiner: huisje op de prairie

14 maart 2019 Boswachter Evert Thomas in Drenthe

De Cabiner is een zelfvoorzienend, verplaatsbaar modern trekkershuisje midden in het Nationaal Park Drentsche Aa. Er stond er al 1 en onlangs zijn er nog eens 3 geplaatst, in het Hart van Drenthe en op de Hondsrug. Als boswachter wil je zoiets natuurlijk meemaken. En zo ging ik met vrouw en dochter in de Kerstvakantie op pad…

lees meer

In weer en wind bomen planten in De Kiel

13 maart 2019 Boswachter Geerling Kruidhof in Drenthe
Leerlingen en vrijwilligers trotseerden weer en wind tijdens de Boomfeestdag 2019 (foto: gemeente Coevorden)

Vandaag was de 63e editie van de nationale Boomfeestdag. Ook in De Kiel kwamen meer dan honderd helden helpen een prachtig stuk bos te planten. Ondanks de regen en de harde wind!

lees meer

Werken aan het mooiste hoogveen van Nederland

12 maart 2019 Boswachter Jans de Vries in Drenthe

De grootste uitdaging in het Bargerveen is het vasthouden van water. In de afgelopen jaren bouwden we stevige kades en buffers aan de noordkant en langs de Duitse grens. Nu is de zuidkant aan de beurt. Vlak na dit soort werkzaamheden ligt het gebied er soms wat troosteloos bij. Maar als de rust is teruggekeerd, zien we dat flora en fauna opleven als nooit tevoren.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog