www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Het verscholen Paradijs bij Hooghalen

10 september 2020 Marten van Dijken in Drenthe
Laagte in het Paradijs

Marten van Dijken heeft een bijzondere blik op de natuur. Vanuit het Staatsbosbeheerkantoor in Balloo, vanuit zijn tuinkamer aan de Beilerstraat in Assen of vanuit zijn hut in een boomgaard net buiten de stad deelt hij dit graag met jou. Vandaag deel 4: vlakbij Hooghalen ligt een adembenemend mooi plekje met een intrigerende naam: het Paradijs.

lees meer

Ontdek de onbekende streken van Drenthe

3 juli 2020 Boswachter Wenda Kloen in Drenthe
onbekende streken

Deze zomervakantie (her)ontdekken we de natuur in eigen land. In dit blog vind je tips van mij en mijn collega-boswachters in de provincie Drenthe. Stuk voor stuk minder bekende plekken die zeker een bezoekje waard zijn!

lees meer

Hondenbezitters let op: laat uw hond niet los bij schaapskudde!

8 juni 2020 Boswachter Kees van Son in Drenthe
Schaapskudde Het Stroomdal

Een hond zorgde onlangs voor een kleine ramp bij schaapskudde Het Stroomdal. De hond joeg de kudde van driehonderd schapen een greppel in, waarna de schapen over elkaar heen struikelden. Drie schapen zijn daarbij doodgedrukt. Oproep aan alle hondenbezitters: houd uw hond aan de lijn!

lees meer

Ooievaar de boom in

2 juni 2020 Boswachter Evert Thomas in Drenthe

Elke vogel zoekt zijn eigen ideale natuurlijke broedplek. Die plekken hoeven niet op een natuurlijke manier ontstaan te zijn, vogels zijn niet kieskeurig. In het Hart van Drenthe waar we zo hard werken aan wildere natuur is het fijn te merken dat vogels er een natuurlijk plekje kiezen.

lees meer

Gastblog Marten van Dijken: poepen in de Drentsche Aa

15 mei 2020 Marten van Dijken in Drenthe
Het Poepenhemeltje in de Drentsche Aa

We leven vandaag de dag in onzekere tijden, maar dat is zeker niet voor het eerst. Het Poepenhemeltje, een klein schansje net buiten Assen, getuigt nog van het rampjaar 1672.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog