www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Gastblog Marten van Dijken: poepen in de Drentsche Aa

15 mei 2020 Marten van Dijken in Drenthe
Het Poepenhemeltje in de Drentsche Aa

We leven vandaag de dag in onzekere tijden, maar dat is zeker niet voor het eerst. Het Poepenhemeltje, een klein schansje net buiten Assen, getuigt nog van het rampjaar 1672.

lees meer

Spoorzoeken in eigen tuin

15 april 2020 Boswachter Aaldrik Pot in Drenthe
Er zijn genoeg sporen te vinden in je eigen achtertuin

Nu we meer aan huis gebonden zijn dan anders, is het leuk om te kijken wat je in je eigen tuin aan diersporen kunt vinden. Vaak denken we bij diersporen natuurlijk aan voetafdrukken, het liefst van de wat zeldzamere en grotere zoogdiersoorten. Maar met een beetje goede wil is er over het kleine en algemene ook ontzettend veel te ontdekken.

lees meer

Gastblog Marten van Dijken: de oude eik aan de Beilerstraat

7 februari 2020 Marten van Dijken in Drenthe
De oudste eik van Assen op een oude ansichtkaart

Marten van Dijken verzorgt samen met buurman Henk de oudste eik van Assen. De eik die al heel wat heeft meegemaakt heeft het zwaar. Maar wie kent zó de verhalen als hij!

lees meer

ROEG! nu ook in de bibliotheek

10 januari 2020 Boswachter Hans Kruk in Drenthe
Kinderen maken vetbollen in de nieuwe ROEG! Hoek.

Na ROEG! op tv en op internet is er wat nieuws: je kunt de Drentse natuur ontdekken in de bibliotheken van De Wijk en Gieten. Deze week openden de ROEG! Hoeken en startte een bont programma met het thema ‘Vogels in de winter’.

lees meer

Gastblog Marten van Dijken: ogentroost

6 december 2019 Marten van Dijken in Drenthe
Een walnoot zit in zijn bolster.

Marten van Dijken heeft een bijzondere blik op de natuur. Vanuit het Staatsbosbeheerkantoor in Balloo, vanuit zijn tuinkamer aan de Beilerstraat in Assen of vanuit zijn hut in een boomgaard net buiten de stad deelt hij dit graag met jou. Vandaag deel 1: Marten ziet na zijn vakantie zijn notenboom vol hangen, maar twee dagen later is alles weg. Wie is de dief?

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog