www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Vrijwillig naar Georgië: een leerzame ervaring

3 dagen geleden Boswachter Kees van Son in Drenthe
Met de hele groep op de foto

Wie mij de afgelopen week probeerde te bereiken, kreeg mijn voicemail. Ik was namelijk eens niet in de Drentsche Aa, nee zelfs niet in Nederland. Samen met collega Michel was ik in Georgië, op zo’n 1.700 meter hoogte in de bergen, op de grens van Europa en Azië. Daar praatten we zes dagen lang met een bont internationaal gezelschap over internationaal vrijwilligerswerk.

lees meer

Gasselterveld beleeft een hete zomer

5 oktober 2022 Boswachter Linde in Drenthe
Het Gasselterveld van bovenaf (foto: Herman van Oost / Staatsbosbeheer

Het Gasselterveld en ’t Nije Hemelriek worden in Drenthe en ver daarbuiten geroemd om het heldere water, het tropisch witte zand en de prachtige omgeving. Ook dit jaar wisten duizenden badgasten hun weg te vinden naar de populaire zwemplassen. Vanaf 1 oktober gaan de slagbomen van het betaalde parkeerterrein weer open: einde van het seizoen. Ik kijk terug op een druk, maar geslaagd seizoen.

lees meer

Gastblog Marten van Dijken: de engerd, de profiteur en een verschijning

8 september 2022 Marten van Dijken in Drenthe
Een ijsvogel op een tak

Marten van Dijken heeft een bijzondere blik op de natuur. Vanuit zijn tuinkamer aan de Beilerstraat in Assen of vanuit zijn hut in een boomgaard net buiten de stad deelt hij dit graag met jou. Vandaag een verhaal over vogels met wel erg menselijk eigenschappen… of is het nu andersom?

lees meer

Het grote maaien in de Drentsche Aa

20 augustus 2022 Boswachter Kees van Son in Drenthe
Beekdal vanaf de Kymmelsberg

Heel breed bekend is het niet dat onze corebusiness in het noordelijk deel van het Nationaal Park Drentsche Aa maaien is. En dat is in tegenstelling tot veel andere gebieden van Staatsbosbeheer in Nederland. Hoe verwarrend kan onze naam dan zijn: StaatsBOSbeheer? In mijn werkgebied moeten we eigenlijk Staatsgrásbeheer heten. Maar die vergelijking gaat ook weer niet helemaal op!

lees meer

Eerste jonge zeearend in de bossen rond Veenhuizen!

23 juni 2022 Boswachter Corné Joziasse in Drenthe
Foto van een zeearend (foto: Bert Ooms)

In de bossen rond Veenhuizen is een jonge zeearend geboren. Het is de eerste keer dat zeearenden een jong grootbrengen in Drenthe. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten zien er samen op toe dat het nest niet verstoord wordt.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog