www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Drentsche Hooglanden

7 uur geleden Boswachter Evert Thomas in Drenthe

Een groot gronddepot van natuurproject de Holmers moet worden afgegraven voor herstel oorspronkelijk landschap. Dat gaat de komende 5 jaar gebeuren. Na afgraven wordt nieuw inheems bos geplant.

lees meer

Hart van Drenthe in Noorderland

20 december 2021 Boswachter Evert Thomas in Drenthe

Boswachter Evert Thomas sprak met magazine Noorderland over het werken aan een natuurlijk bos. De waterhuishouding wordt hersteld en soorten keren terug. Een mooi verhaal over een prachtig gebied.

lees meer

Gastblog Marten van Dijken: bijzondere opruimers in de natuur

10 november 2021 Marten van Dijken in Drenthe
Afval achtergelaten in de natuur (foto: Marco van de Burgwal)

Marten van Dijken heeft een bijzondere blik op de natuur. Vanuit zijn tuinkamer aan de Beilerstraat in Assen of vanuit zijn hut in een boomgaard net buiten de stad deelt hij dit graag met jou. Vandaag: een lofzang op de opruimers van de natuur.

lees meer

Muziek en prachtige verhalen over bomen in de luisterwandeling Alberi Maestri

8 september 2021 Boswachter Corné Joziasse in Drenthe
Alberi Maestri

De meesterboom is de letterlijke vertaling van deze theatrale luisterwandeling waarin geschiedenis, muziek en verhalen over bomen samen komen! Nog een maand lang organiseert de Natuurplaats samen met D:DNA een begeleide luister wandeling met het verhaal, hoe bomen communiceren. Poetisch en meditatief. Een unieke wijze om de schoonheid van de natuur op het Noordsche Veld te beleven. Boek deze unieke ervaring voor september!

lees meer

Nieuw Houten Pad van Theodoor feestelijk geopend

7 september 2021 Boswachter Evert Thomas in Drenthe

Het Houten Pad van Theodoor bij Orvelte is weer als nieuw. Alle speelobjecten die waren versleten zijn vervangen. Dankzij geld van de provincie, gemeente en recreatieschap is dat mogelijk gemaakt.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog