www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Interessant vogeljaar voor het Bargerveen

6 januari 2021 Boswachter Jans de Vries in Drenthe
Foto: blauwborst, door Erik Bloeming.

Ondanks de werkzaamheden in het Bargerveen heeft 2020 voor een zeer interessant vogeljaar gezorgd. Door de jarenlange werkzaamheden is het leefgebied vergroot en interessanter geworden door andere omstandigheden in de randgebieden bij de buffers.

lees meer

Gastblog Marten van Dijken: zelfgemaakt voor de vogels

22 december 2020 Marten van Dijken in Drenthe
Ringmus in de sneeuw

Marten van Dijken heeft een bijzondere blik op de natuur. Vanuit zijn tuinkamer aan de Beilerstraat in Assen of vanuit zijn hut in een boomgaard net buiten de stad deelt hij dit graag met jou. Vandaag deel 5: houd je eigen natuurfeestje met zelfgemaakte vetbollen voor de vogels.

lees meer

Hoezo, kinderen willen niet buiten spelen?

4 december 2020 Boswachter Corné Joziasse in Drenthe

Bij de brede basis school De Verwondering doen ze niet liever. De dag begint steevast met buitenactiviteiten, zoals bewegend leren en iedere dag het bos in. Natuurlijk zijn de kinderen ook binnen te vinden, maar dat is niet meer dan een halve dag! De school staat pal naast het Mensingebos. Een geschikter leslokaal kun je niet bedenken: school met de natuur als uitgangspunt. Lees verder over de super leuke gastles die ik op de school heb mogen geven.

lees meer

Wandelverslag van de schitterende Erfgoed wandeling

13 november 2020 Boswachter Corné Joziasse in Drenthe

Een goede vriend en fervent wandelaar vroeg mij laatst. Corné wanneer gaan we weer eens een mooie wandeling maken. Jij kent als boswachter de pareltjes in jouw gebied! Hij heeft al veel mooie en lange wandelingen gemaakt. Dus ik moest wel met iets bijzonders komen. Een week later tijdens een telefoongesprek, nodigde ik hem uit om samen een nieuwe wandelroute de Erfgoedroute te ontdekken.  Benieuwd of ik ‘m daar mee kan boeien.

lees meer

Zoek de natuur dicht bij je huis

23 oktober 2020 Boswachter Martijn Harms in Drenthe
Beukenbos hunzebos

Dat natuur voor ons belangrijk is, bleek de afgelopen week maar weer. Nu vanwege Corona de horeca helaas haar deuren weer tijdelijk moet sluiten, zochten veel mensen de natuur op. En het mooiste is dat dan in Drenthe voor bijna iedereen de natuur op loop- of fietsafstand is.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog