www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Nieuwe bruggen in de bossen van Veenhuizen

4 dagen geleden Boswachter Albert Broekman in Drenthe
Gerestaureerde Klaas Roffel brug

Nieuwe bruggen – met een verhaal- in de bossen rond Veenhuizen. Waarom liggen daar toch zoveel wijken (veenkanalen), waar dan weer al die bruggen voor nodig zijn om o.a. overheen te wandelen. Benieuwd? Lees gauw verder!

lees meer

Stilletjes ertussenuit

21 november 2017 Boswachter Pauline Arends in Drenthe

De Valkruidmineermot (Digitivalva arnicella) is een zeer zeldzame Nederlandse microvlindersoort die buiten Drenthe nergens anders meer in ons land voorkomt. De Valkruidmineermot leeft alleen op Valkruid en geen enkele andere plantensoort.Dit jaar zijn alle locaties met valkruid in Drenthe bezocht door een mineerdeskundige. Slechts op één plek, een locatie bij Gasselte is aanwezigheid van de vlinder nog vastgesteld aan de hand van de herkenbare mijnen.

lees meer

Uitkijktoren Poolshoogte krijgt opknapbeurt

16 november 2017 Boswachter Martijn Harms in Drenthe

De uitkijktoren Poolshoogte – ooit bedoeld als brandtoren – gaat tijdelijk dicht en krijgt een stevige opknapbeurt. Vanaf eind december kan iedereen zonder hoogtevrees weer genieten van het uitzicht over de uitgestrekte bossen van de Hondsrug.

lees meer

Doe mee aan de Natuurwerkdag op Landgoed Mensinge (of op een andere plek)!

1 november 2017 Boswachter Albert Broekman in Drenthe
Natuurwerkdag op het Moltmakersstuk

Een dag aan de slag in en voor de natuur? Kom dan naar één van de locaties van de Natuurwerkdag en steek de handen uit de mouwen!

lees meer

Herken jij de diersporen van de herdersfair?

9 oktober 2017 Boswachter Lizette Wolf in Drenthe
Herdersfair staatsbosbeheer

Afgelopen weekend was er veel te beleven op de Herdersfair bij de schaapskooi op het Ballooërveld. Zaterdag was het alleen slecht weer waardoor de meeste mensen op zondag kwamen. Bij dit evenement staan het Drentse heideschaap en de herder centraal. Wij als Staatsbosbeheer stonden met een tent waarin we informatie gaven en waar mensen werden uitgedaagd over hun natuurkennis. Ook waren er veel verschillende kraampjes!

lees meer

Kabouters gespot op de Hondsrug

5 oktober 2017 Boswachter Martijn Harms in Drenthe

Op onze kabouterpaden kun je op zoek naar de kabouterschat. Vooral in de herfstvakantie is het extra gezellig. En wie wordt Hollands Next Top Kabouter?

lees meer

Liever blauw dan groen gras(land)

22 september 2017 Boswachter Albert Broekman in Drenthe
Blauwe knoop indicator voor Blauwgrasland

Het beekdal van het Lieversche Diep wordt steeds blauwer… Ben je benieuwd hoe dat komt, lees dan gauw verder

lees meer

Wandel mee met de boswachter naar het plantenparadijs.

14 september 2017 Boswachter Lizette Wolf in Drenthe
het plantenparadijs

Wandelen langs oude houtwallen, een prachtig esdorp en een plantenparadijs waar veel bijzondere planten groeien. Lijkt jou dat ook mooi? Lees dan snel verder en ik vertel je over deze mooie wandelroute in Nationaal Park de Drentsche Aa: Het Eexterveld.

lees meer

“Not from Russia, from SIBERIA!”

24 augustus 2017 Boswachter Kees van Son in Drenthe
Vrijwilligers SIW en Arboretum Assen

Het kleine dorp Oudemolen in de Drentsche Aa heeft tijdelijk 19 nieuwe inwoners en daarmee is het inwonersaantal met een kwart gestegen! Lees het verhaal van het internationaal vrijwilligerskamp.

lees meer

Is het man of vrouw?

21 augustus 2017 Boswachter Pauline Arends in Drenthe

In 2015 kwam in Engeland the Field Guide to the Bees of Great Britain and Ireland uit van Steven Falk. Eindelijk een gedegen boek om bijen mee te determineren en bomvol met informatie over 275 soorten solitaire bijen. Onlangs is er een Nederlandse vertaling verschenen en is het boek aangepast met een overzicht van onze bijensoorten (Veldgids Bijen voor Nederland en Vlaanderen) . De bijengids is bedoeld voor een breed publiek. Boswachter Pauline Arends ging met de gids op pad.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog