www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Gastblog Marten van Dijken: de oude eik aan de Beilerstraat

7 februari 2020 Marten van Dijken in Drenthe
De oudste eik van Assen op een oude ansichtkaart

Marten van Dijken verzorgt samen met buurman Henk de oudste eik van Assen. De eik die al heel wat heeft meegemaakt heeft het zwaar. Maar wie kent zó de verhalen als hij!

lees meer

ROEG! nu ook in de bibliotheek

10 januari 2020 Boswachter Hans Kruk in Drenthe
Kinderen maken vetbollen in de nieuwe ROEG! Hoek.

Na ROEG! op tv en op internet is er wat nieuws: je kunt de Drentse natuur ontdekken in de bibliotheken van De Wijk en Gieten. Deze week openden de ROEG! Hoeken en startte een bont programma met het thema ‘Vogels in de winter’.

lees meer

Gastblog Marten van Dijken: ogentroost

6 december 2019 Marten van Dijken in Drenthe
Een walnoot zit in zijn bolster.

Marten van Dijken heeft een bijzondere blik op de natuur. Vanuit het Staatsbosbeheerkantoor in Balloo, vanuit zijn tuinkamer aan de Beilerstraat in Assen of vanuit zijn hut in een boomgaard net buiten de stad deelt hij dit graag met jou. Vandaag deel 1: Marten ziet na zijn vakantie zijn notenboom vol hangen, maar twee dagen later is alles weg. Wie is de dief?

lees meer

Natuurplaats Noordsche Veld strekt haar vleugels uit

16 oktober 2019 Boswachter Albert Henckel in Drenthe

De Natuurplaats Noordsche Veld. Na bijna een jaar bouwen zijn de drie gebouwen klaar. Een perfect startpunt voor een bezoek aan het gebied met haar prachtige natuur en verhalen. Afgelopen weekend was de officiële opening, maar ook komend weekend bent u van harte welkom tijdens de open dagen. Met theater, muziek en activiteiten voor alle leeftijden!

lees meer

Waarom de beuken aan het Matenpad in Emmen echt weg moeten

8 oktober 2019 Boswachter Geerling Kruidhof in Drenthe
Omgezaagde beuk Matenpad

het gaat niet goed met de beukenlaan aan het Matenpad in Emmen. Verreweg de meeste van de 27 beuken zijn in slechte gezondheid en zorgen voor onveilige situaties voor de vele fietsers en wandelaars die er dagelijks onderdoor gaan. Deze winter is het zover: dan worden de beuken gekapt. Maar de laan verdwijnt niet. In overleg met omwonenden is besloten om langs weerszijden een haag van linden te planten, om de markante ingang van de Emmerdennen te behouden.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog