www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Over dit blog

Welkom op het weblog van Staatsbosbeheer Drenthe! Met dit weblog houden wij je op de hoogte van wat er allemaal speelt in de natuur in Drenthe; de natuurrijkste provincie van Nederland. Staatsbosbeheer mag hier meer dan 36.000 hectare van beheren! Onze bijdrages gaan over flora en fauna, mooie ontdekkingen, wandelroutes, beheer, educatie, evenementen, excursies en veel meer…

De schrijvers zijn vooral de vier boswachters bekend van ROEG! TV: Aaldrik Pot, Evert Thomas, Kees van Son en Pauline Arends, maar ook Hans Kruk, Albert Henckel, Albert Broekman, Geerling Kruidhof en Jans de Vries geven regelmatige updates van hun belevenissen in bekende natuurgebieden van Drenthe.

We vinden het erg leuk als je af en toe eens een reactie achterlaat!

Bezoek Drenthe
Goede startpunten voor jouw ontdekkingen in de Drentse natuur zijn de twee buitencentra en twee infopunten van Staatsbosbeheer:

  • Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN Drouwen
  • Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ APPELSCHA
  • Infocentrum Homanshof (Nationaal Park Drentsche Aa), Lunsenhof 20, 9467 PM ANLOO
  • Natuurpoort Spier met Boslounge (Nationaal Park Dwingelderveld), Oude Postweg 12, SPIER

Daarnaast vind je informatie over natuurgebieden van Staatsbosbeheer in diverse infocentra van andere organisaties, zoals het Veenloopcentrum in Weiteveen en het Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Meer weten over de natuurgebieden van Staatsbosbeheer in Drenthe? Kijk dan op Staatsbosbeheer.nl.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog