www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Wisseling van de wacht

6 dagen geleden Boswachter Aaldrik Pot in Drents-Friese Wold

Niet alleen het Drents-Friese Wold zelf is in beweging, ook de mensen die er werken komen en gaan. Zo is Mark Hollemans op 1 maart begonnen als teamleider. Hij werkte hiervoor bij de politie als teamleider. Boswachter beheer Lysander van Oossanen maakt begin april de overstap naar boswachter publiek. Beide collega’s vertellen graag over deze verandering.

lees meer

Is een klapekster links- of rechtshandig?

26 maart 2021 Boswachter Aaldrik Pot in Drents-Friese Wold

Wat is Martin Brandsma, kunstenaar of ornitholoog? Of beide? Vermoedelijk zijn die hokjes voor hemzelf een gruwel. En de klapeksters waar hij al zijn halve leven naar kijkt, zal het ook worst zijn. Hoe dan ook, Brandsma’s onderzoek naar de ‘lateraliteit’ van klapeksters en hoe hij kunst en wetenschap verweeft roepen vragen op. Een groot deel van zijn klapeksterwaarnemingen verzamelt Brandsma in het Drents-Friese Wold.

lees meer

Kraamkamer van de tapuit

3 maart 2021 Boswachter Aaldrik Pot in Drents-Friese Wold

Na een periode van kou en sneeuw, is het weer nu al twee weken heerlijk voorjaarsachtig. Daarmee gaat voor een aantal vogels ook het broedseizoen van start. En dat broeden doen sommige soorten, zoals de boomleeuwerik en veldleeuwerik, steeds vroeger. Er wordt nu met name door de boom- en veldleeuweriken al weer volop gezongen en gebaltst. Reden voor Staatsbosbeheer om op het Aekingerzand de periode van het broedseizoen aan te passen.

lees meer

Steltlopers in het bos

21 januari 2021 Boswachter Aaldrik Pot in Drents-Friese Wold

In de bossen van het Drents-Friese Wold leeft een bijzondere vogel: de houtsnip. Als steltloper is hij een wat vreemde eend in de bijt. Tijd voor een portret van deze prachtige vogel.

lees meer

Routeberichten Drents-Friese Wold

14 januari 2021 Boswachter Aaldrik Pot in Drents-Friese Wold

In de rubriek Routeberichten Drents-Friese Wold houden we volgers op de hoogte van de wijzigingen in de recreatieve routes.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog