www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Rondje Spartelvijver

6 juli 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Paardrijden is populair in het nationaal Park Drents Friese Wold. Een uitgebreid netwerk aan routes brengt u op de mooiste plekjes.
De spartelvijver is zo’n plek. Nieuw is dat er nu een route is uitgezet om deze plek goed bereikbaar te maken.

lees meer

Jongeren voor natuur in het Drents-Friese Wold

29 juni 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Youth+ IVN

IVN Natuureducatie organiseert samen met Nationaal Park Drents-Friese Wold het internationaal natuurkamp voor jongeren van 18 tot 26 jaar. Deze Youth plussers strijken neer met hun tent op de Camping de Reeenwissel aan de rand van het bos.

lees meer

Fotoverslag Wildernisdag zaterdag 16 juni.

21 juni 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Het was gezellig druk op de 2e wildernisdag zaterdag 16 juni bij het Buitencentrum in Appelscha. Veel gezinnen met kinderen vermaakten zich uitstekend met pijl en boog maken en vuurtje stoken. En veel meer. Kortom een echte kennismaking met de wildernis in het Nationaal Park Drents-Friese Wold.

lees meer

Stoere Wildernisdag versie 2.0 zaterdag 16 juni as. Drents-Friese Wold

11 juni 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Zaterdag 16 juni tussen 11.00 en 16.30 uur heten de boswachters van Staatsbosbeheer en Nationaal Park Drents-Friese Wold iedereen van harte welkom. Een dag in het teken van wilde natuur met tal van uitdagende activiteiten voor jong en oud. Leer spoorzoeken, vuur maken, pijl-en-boog maken, uit de natuur eten, meedoen aan een wildernistocht en nog veel meer op deze wildernisdag

lees meer

Afname insecten gigantisch!

17 mei 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
nachtpauwoogFoto: Widmar van der Meer

De dramatische cijfers zijn afkomstig van Natuurmonumenten uit onder andere de natuurgebieden Dwingelderveld en Mantingerveld. Natuurgebieden op steenworp afstand van het Drents-Friese Wold. Ik verwacht niet dat de cijfers hier in het Wold minder dramatisch zullen zijn. Oorzaken van de halvering van de insectenrijkdom zijn immers te wijten aan de manier van landbouw bedrijven. Dat speelt in heel Nederland en breder. In Duitsland speelt zich het zelfde drama af. Zou het in Europa anders zijn? Lijkt me niet.

lees meer

Natuuronderzoeker voor één dag

26 april 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
junior rangers

Stefan, sinds een jaar begeleider van de junior rangers van het Drents-Friese Wold wil van zijn hobby zijn werk maken. Wie wil dat nou niet? Zeker als die hobby natuur is. Om zijn droom waar te maken volgt hij een studie Wildlife Management. Het mooie van deze opleiding is dat hij regelmatig veldonderzoeken mag organiseren naar planten en dieren en hun onderlinge relaties.

lees meer

Gebruikersgroepen steken handen uit de mouwen in Drents-Friese Wold

28 maart 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Het voorjaar is begonnen. Veel mensen staan te trappelen om naar buiten te gaan, de natuur in. Het Drents-Friese Wold is erg geliefd om haar prachtige natuur en daar willen wandelaars, fietsers, atb’ers en ruiters graag van genieten. Vandaar de vele paden en dat vraagt natuurlijk om onderhoud. Gelukkig doen we dat samen met enthousiaste leden van gebruikersgroepen en vrijwilligers. Ook een handje Helpen?

lees meer

Een boomfeestdag in het Drents-Friese Wold

19 maart 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
logo

Een leuk feestje voor 25 leerlingen van cbs de Vaart uit Hoogersmilde. Normaal begint de dag met reken- en taallessen. Nu mocht ik als boswachter wat vertellen over het bos en waarom bomen zo belangrijk zijn voor ons allemaal. En daarna snel het bos in en bomen planten.

lees meer

Boekenblog: Het Beste Vogelboek als bijbel

12 maart 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Het Beste Vogelboek van Reader's Digest

Boswachter Corné Joziasse kreeg als 10-jarig jongetje Het Beste Vogelboek. Het prachtig geïllustreerde boek wakkerde zijn liefde voor de natuur aan.

lees meer

Honden tijdelijk niet welkom op de Kale Duinen tijdens broedseizoen

7 maart 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Tapuit

Vogels die op de grond broeden, grondbroeders schieten in de stress bij het zien van een hond. Verlaten het nest, kuikens gaan dood door onderkoeling of vallen ten prooi aan rovers. Als grondbroeder een geschikt nestplekje vinden in ons drukke Nederland, is zoeken naar een speld in een hooiberg. De landbouw bewerkt het land steeds vroeger en intensiever zodat deze vogels daar weinig kans maken. Met het tragische gevolg dus dat deze vogels heel zeldzaam zijn en dreigen uit te sterven. De kale duinen bieden uitkomst en daarom helpen we deze vogels door honden van 15 maart tot 15 augustus geen toegang te geven. Bedankt voor uw medewerking!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog