www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Een verhaal met knagend schuldgevoel

3 dagen geleden Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

Soms krijg je als boswachter aparte telefoontjes. Dit keer een beller met een schuldgevoel en de daad werd bekend. Een daad waar de dader wakker van lag en we als boswachter ook niet vrolijk van worden. Maar na een beetje omdenken is iedereen blij.

lees meer

Een dumping die ik niet nog een keer wil meemaken

17 augustus 2023 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

De schrik zat er goed in toen we vorige week bericht kregen dat er een chemisch goedje geloosd moest zijn. Dood gras, struiken met bruine bladeren en een sterke penetrante geur, die je niet met een levendig bos associeert, troffen we op 2 locaties aan. En dat ook nog eens in het hart van het Drents-Friese Wold. Voor ons als boswachters een nieuw soort dumping die we niet nog eens me willen maken.

lees meer

Doe jij mee aan de ‘Adopteer-je-Ruiterroute dag’ ? (En een kleine verandering aan de ruiterroutes)

12 januari 2023 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold
help mee ruiterroute dag

In dit blog nodigen we je graag uit om ons te komen helpen.
Op vrijdag 20 januari 2023 organiseert Stichting Paardenroutes Drenthe samen met Staatsbosbeheer een Adopteer-je-Ruiterroute dag. Dit is een klusdag waarbij vrijwilligers samen met de boswachter aan de slag gaan om de ruiter- en menroutes in het Drents-Friese Wold te onderhouden. Dat doen we graag tijdens een gezellige dag met de gebruikers zelf.
Ook lees je nog een aanpassing aan de rode dagroute en hebben we nieuwe borden voor trailerparkeerplaatsen geplaatst.

lees meer

Weet jij hoe een storm het bos magisch maakt?

13 november 2022 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

De storm uit 1972 staat als één van de zwaarste stormen van de vorige eeuw te boek. Hij richtte een enorme ravage aan in heel Nederland. In Drenthe moest met name het bos eraan geloven. Bomen knakten als luciferhoutjes in stukken, of ze werden met wortel en al uit de grond gerukt. Nu 50 jaar later is hier een magisch bos ontstaan.

lees meer

Rommelige plekken helpen de dieren in Vledderveld

4 november 2022 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

In dit gastblog is leerling Maayke Klaver aan het woord over de werkzaamheden in het Vledderveld. Dit bijzondere gebied aan de rand van het Drents-Friese Wold is rijk aan reptielen en amfibieën. Ontdek hoe we hier tijdens de werkzaamheden rekening mee houden.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog