www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Werken aan natuurlijke bossen met meer variatie in het Drents-Friese Wold

20 uur geleden Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Staatsbosbeheer maakt de resterende productiebossen in het Nationaal Park Drents-Friese Wold aantrekkelijker voor dieren, planten en mensen. Dit doen we door open plekken te maken. Op deze plekken ontstaat spontaan weer bos met meer variatie in boomsoorten en leeftijd. Van half oktober tot begin 2018 zijn we aan het werk in de bossen bij Hoogersmilde. En vervolgens tot maart 2018 in het bosgebied tussen Appelscha en Elsloo. In de nabije toekomst zal het bos veranderen naar een natuurbos en meer met rust gelaten worden. Zo is het Drents-Friese Wold straks één van de weinige gebieden in Nederland waar de natuur zoveel mogelijk haar gang mag gaan. Ruimte voor de natuur!

lees meer

Kraanvogels in het Drents-Friese Wold

7 augustus 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Kraanvogel

Dit jaar is het gelukt. Een kraanvogel echtpaar heeft met succes twee jongen op de wereld gezet. Een primeur voor het Nationale Park Drents-Friese Wold.

lees meer

Autumn Desert Trail 2017 gaat wél door!

1 augustus 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
ruiters op de Kale Duinen

Hippisch Drenthe heeft aangeboden om een groot deel van de organisatie van dit unieke evenement voor haar rekening te nemen. Samen met Staatsbosbeheer wordt alles in werking gesteld om, net als voorgaande jaren, honderden ruiters over de Kale Duinen te laten galopperen.

lees meer

Meer dan 400 kinderen spelen in het Drents-Friese Wold.

26 juli 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Al meer dan 50 jaar een fenomeen voor iedereen uit de gemeente Ooststellingwerf. De kinderen van de kinderen destijds spelen nu net zo als hun ouders het vakantiespel.

lees meer

Appelstap een prachtig wandelevenement in Het Drents-Friese Wold

13 juli 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Voor de tweede keer organiseert Lionsclub Ooststelingwerf het wandelevenement Appelstap met spetterend entertainment op drie wandelroutes. Zaterdag 9 september 2017 is het zover. Appelstap gaat door de prachtige natuur van Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het goede doel dit jaar is het verbeteren van een korte wandelroute net buiten het dorp.

lees meer

Autumn Desert Trail gaat dit jaar niet door

6 juli 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Autumn Desert Trail

Het ruiterevenement Autumn Desert Trail in het Nationaal Park het Drents-Friese Wold gaat dit jaar niet door. Tijdens dit evenement galoppeerden de afgelopen zes jaar honderden paarden over de Kale Duinen. Organisator Staatbosbeheer krijgt de organisatie voor dit jaar niet rond. Wel wordt er al volop gekeken naar komende jaren om het unieke event toch door te laten gaan. Op zoek dus naar mede-organisatoren!

lees meer

Paapje terug van weg geweest?

26 juni 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Het paapje lijkt terug van weg geweest op de Kale Duinen. Een paartje met 6 uitgevlogen jongen maakt ons enthousiast en bevestig ons dat we op de goede weg zijn met het beheer om de Kale Duinen open te houden.
Het paapje brengt ons een stap voorruit in de wildere natuur van het nationaal Park het Drents-Friese Wold.

lees meer

Wat is jouw ideale beeld van “wilde natuur” in het Drents-Friese Wold ?

20 juni 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Een inspirerende “wildernistocht met de boswachter” door het Drents-Friese Wold. Deze familie is de gelukkige winnaar. Wat is jouw ideale beeld van “wilde natuur” luidde de prijsvraag op de wildernisdag. “Veel variatie van plant- en diersoorten. Weinig menselijk ingrijpen, spannend en niet voorspelbaar. Waar je ook vooral dieren kan tegenkomen” Dat beeld is precies het beheer wat Staatsbosbeheer nastreeft !

lees meer

Wildernisdag in Drents-Friese Wold trekt veel bekijks

24 april 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Wildernisdag Drents-Friese Wold was met meer dan 1500 bezoekers zeer geslaagd. Jong en oud leerde hoe je een vuurtje moet stoken en lekkere soep uit de natuur kan maken. En nog veel meer natuuractiviteiten stonden op het programma.

lees meer

Niet storen a.u.b.!

21 maart 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Een tapuit op de kale duinen

Het broedseizoen is aangebroken. Grondbroeders op de Kale Duinen zoals tapuit, veldleeuwerik en nachtzwaluw zijn extreem gevoelig voor verstoring. Blijf daarom op de paden. Honden zijn tot 15 augustus niet welkom in de Kale Duinen. Check de toegankelijkheid op onze website.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog