www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Uitnodiging Veldsymposium

4 september 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Vrijdag 13 september staat de bus klaar voor iedereen die interesse heeft in het project LIFE ‘Going up a level’ Oude Willem. We bezoeken alle deelgebieden in het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Partners en terreinbeheerders geven onderweg en ter plekke uitleg van de werkzaamheden.

lees meer

Hoe droogte het bos verandert

23 juli 2019 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

Door de droogte van 2018 en 2019 laat het bos zien dat het zwaar gebukt gaat onder het gebrek aan water. Vele bomen sterven nu af omdat ze verzwakt zijn van het vochtgebrek.
Dood hout is een aanwinst voor het bos maar de hoeveelheid waarin het nu beschikbaar komt is wel aan de ruime kant.

lees meer

Zomerkamp junior rangers 2019 in teken van natuur en cultuur

10 juli 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Veertien jongeren in leeftijd van 11 tot 21 jaar vierden ook dit jaar weer hun zomerkamp. Ponyclub Generaal van den Bosch stelde haar terrein beschikbaar zodat zij vrijdagavond hun tenten konden opzetten. Ik vroeg Liesbeth Koel, begeleider en boswachter bij Staatsbosbeheer naar haar indruk van het kamp afgelopen weekend. “Verbindend en heel gezellig” vertelde ze met een stralend gezicht!

lees meer

Wildernisdag op vaderdag 16 juni bij Buitencentrum Drents-Friese Wold

12 juni 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
vuur maken wildernisdag

Op zondag 16 juni tussen 11.00 en 16.00 uur heten de boswachters van Staatsbosbeheer en Nationaal Park Drents-Friese Wold iedereen van harte welkom op een stoere Wildernisdag bij Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha. De dag staat volledig in het teken van wilde natuur met tal van uitdagende bushcraft activiteiten voor jong en oud. Leer spoorzoeken, vuur maken, pijl-en-boog maken, uit de natuur eten, meedoen aan een wildernistocht en nog veel meer.

lees meer

Het wit bosvogeltje nu vaker te zien in het Drents-Friese Wold

6 juni 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
wit bosvogeljte foto Hans Dekker

Het wit bosvogeltje! Ken ik die? hoor ik u denken. Laat ik u uit de dromen helpen! We hebben hier niet te maken met een vogel maar met een orchidee. en plant dus!

lees meer

Brug over de Tilgrup voor ruiters 3 en 4 juni afgesloten.

29 mei 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Wegens reparatie werkzaamheden is de brug over de Tilgrup 3 en 4 juni voor ruiters afgesloten. De brug krijgt een nieuwe leuning en enkele nieuwe brugliggers. Zo is de brug weer veilig voor de toekomst. De brug ligt op de oranje ruiterroute. Sorry voor de overlast.

lees meer

Zwetende boomlijken bestaan echt in het Drents-Friese Wold

21 mei 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Zwetend boomlijk

Onze boswachter Widmar en ecoloog Arnout-Jan ontdekte eind vorige week na een uren durende expeditie en na meer dan 100 dode boomstammen te hebben onderzocht, in een dicht fijnsparren bos een zwetend boomlijk met krulbladmos. Een goed teken voor de biodiversiteit van het natuurbos. Dat is wat we willen en ons best voor doen.

lees meer

Wat doen we bij Staatsbosbeheer en hoe?

14 mei 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Beschermen, beleven en benutten zijn de 3 B’s van Staatsbosbeheer. Dat zijn onze hoofdtaken. Maar wat betekent dat nu concreet? Het publieksverslag 2018 geeft inzicht in de resultaten van Staatsbosbeheer landelijk. En ligt nu voor iedereen klaar.

lees meer

Bonte Vliegenvangers in Drenthe

9 april 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

De eerste bonte vliegenvangers zijn terug. Aan het woord is vogelonderzoeker Christiaan Both. Hij doet specifiek onderzoek naar de bonte vliegenvanger voor de rijksuniversiteit Groningen. Hij schrijft hier ook blogs over en ik mocht zijn laatste blog op het weblog van het Drents-Friese Wold plaatsen.

lees meer

Boswachterslab feestelijk geopend

2 april 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Een primeur! Kinderen uit groep 8 van OBS De Riemsloot uit Appelscha opende 1 april feestelijk het Boswachterslab in Buitencentrum Appelscha. Een groep leerlingen analyseerde braakballen en deed onderzoek naar wat op het menu staat van de uil. De andere leerlingen gingen op expeditie samen met de boswachter in de wilde natuur van Nationaal Park Drents-Friese Wold.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog