www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Boswerkzaamheden Drents-Friese Wold 2019-2020

9 oktober 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
natuurlijk bos Drents-Friese Wold

Graag informeren wij u over de komende werkzaamheden in het bos. Oogstmachines verwijderen bomen in de periode oktober tot februari 2020. Zie kaart. We doen dit in het kader van Natura2000-maatregelen in samenwerking met de provincie Drenthe. Plaatselijk kunnen de werkzaamheden voor overlast zorgen.

lees meer

Uitnodiging Veldsymposium

4 september 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Vrijdag 13 september staat de bus klaar voor iedereen die interesse heeft in het project LIFE ‘Going up a level’ Oude Willem. We bezoeken alle deelgebieden in het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Partners en terreinbeheerders geven onderweg en ter plekke uitleg van de werkzaamheden.

lees meer

Hoe droogte het bos verandert

23 juli 2019 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

Door de droogte van 2018 en 2019 laat het bos zien dat het zwaar gebukt gaat onder het gebrek aan water. Vele bomen sterven nu af omdat ze verzwakt zijn van het vochtgebrek.
Dood hout is een aanwinst voor het bos maar de hoeveelheid waarin het nu beschikbaar komt is wel aan de ruime kant.

lees meer

Zomerkamp junior rangers 2019 in teken van natuur en cultuur

10 juli 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Veertien jongeren in leeftijd van 11 tot 21 jaar vierden ook dit jaar weer hun zomerkamp. Ponyclub Generaal van den Bosch stelde haar terrein beschikbaar zodat zij vrijdagavond hun tenten konden opzetten. Ik vroeg Liesbeth Koel, begeleider en boswachter bij Staatsbosbeheer naar haar indruk van het kamp afgelopen weekend. “Verbindend en heel gezellig” vertelde ze met een stralend gezicht!

lees meer

Wildernisdag op vaderdag 16 juni bij Buitencentrum Drents-Friese Wold

12 juni 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
vuur maken wildernisdag

Op zondag 16 juni tussen 11.00 en 16.00 uur heten de boswachters van Staatsbosbeheer en Nationaal Park Drents-Friese Wold iedereen van harte welkom op een stoere Wildernisdag bij Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha. De dag staat volledig in het teken van wilde natuur met tal van uitdagende bushcraft activiteiten voor jong en oud. Leer spoorzoeken, vuur maken, pijl-en-boog maken, uit de natuur eten, meedoen aan een wildernistocht en nog veel meer.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog