www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Zwetende boomlijken bestaan echt in het Drents-Friese Wold

4 dagen geleden Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Zwetend boomlijk

Onze boswachter Widmar en ecoloog Arnout-Jan ontdekte eind vorige week na een uren durende expeditie en na meer dan 100 dode boomstammen te hebben onderzocht, in een dicht fijnsparren bos een zwetend boomlijk met krulbladmos. Een goed teken voor de biodiversiteit van het natuurbos. Dat is wat we willen en ons best voor doen.

lees meer

Wat doen we bij Staatsbosbeheer en hoe?

14 mei 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Beschermen, beleven en benutten zijn de 3 B’s van Staatsbosbeheer. Dat zijn onze hoofdtaken. Maar wat betekent dat nu concreet? Het publieksverslag 2018 geeft inzicht in de resultaten van Staatsbosbeheer landelijk. En ligt nu voor iedereen klaar.

lees meer

Bonte Vliegenvangers in Drenthe

9 april 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

De eerste bonte vliegenvangers zijn terug. Aan het woord is vogelonderzoeker Christiaan Both. Hij doet specifiek onderzoek naar de bonte vliegenvanger voor de rijksuniversiteit Groningen. Hij schrijft hier ook blogs over en ik mocht zijn laatste blog op het weblog van het Drents-Friese Wold plaatsen.

lees meer

Boswachterslab feestelijk geopend

2 april 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Een primeur! Kinderen uit groep 8 van OBS De Riemsloot uit Appelscha opende 1 april feestelijk het Boswachterslab in Buitencentrum Appelscha. Een groep leerlingen analyseerde braakballen en deed onderzoek naar wat op het menu staat van de uil. De andere leerlingen gingen op expeditie samen met de boswachter in de wilde natuur van Nationaal Park Drents-Friese Wold.

lees meer

Kleine marterachtigen in het Drents-Friese Wold

8 maart 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Nog niet eerder is onderzoek gedaan naar kleine marterachtigen in het Drents-Friese Wold. Sinds afgelopen najaar is daar verandering in gekomen. “Toen we de kans kregen van Staatsbosbeheer om ons afstudeeronderzoek over de kleine marterachtigen te doen, hebben we dat met beide handen aangepakt”. aldus de jonge onderzoekers.

lees meer

Spartelvijver voor honden en ruiters veiliger en aantrekkelijker

1 maart 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
huidige spartelvijver

De spartelvijver wordt veel gebruikt door honden en ruiters. Daardoor blijft het canadameer schoon. In samenwerking met de gebruikersgroep ruiters en menners wordt de vijver nu beter op de wensen aangepast.

lees meer

Uitnodiging Wilde natuur in het Drents-Friese Wold.

12 februari 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Ook u bent van harte uitgenodigd op 26 februari.

lees meer

Het lijkt alweer zo gewoon maar toch zo mooi!

15 januari 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Runforestrun

De de deelnemers van Runforestrun renden ook dit jaar weer 1500 euro bij elkaar om de Kale Duinen kaal te houden. Een fantastisch initiatief van Winfried Bats om een deel van het inschrijfgeld van de Runforestrun hieraan te besteden. Met dit bedrag worden jonge bomen verwijderd, zodat zeldzame vogels zoals tapuit en nachtzwaluw zich thuis blijven voelen. Nogmaals dank Winfried en je renners!

lees meer

Een mooi 2018 in het Drents-Friese Wold

19 december 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Steeds meer lezers weten het blog van het Drents-Friese Wold te vinden. Het is fijn te merken dat een toenemend aantal mensen op de hoogte en betrokken wil blijven bij het wel en wee in het Drents-Friese Wold. Vandaar het idee nog even terug te blikken naar de hoogtepunten van 2018 eerder genoemd dit jaar.

lees meer

Wat is mooier dan zelf een kerstboom omzagen in het bos

27 november 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Zaterdag 8 december mag je zelf een mooie kerstboom komen uitzoeken en omzagen in het Drents-Friese Wold. Je bent van harte welkom vanaf 11.00 uur tot uiterlijk 12.30 uur op een locatie in het Drents-Friese Wold.
Een geweldige ervaring en voor het bos een goede zaak! Meld je wel even aan.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog