www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Maaien is keuzes maken

26 juni 2020 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

We zijn in de Oude Willem aan het maaien gegaan. De graslanden die hier liggen hebben we de afgelopen 5 jaar behoorlijk verschraalt. De aanwezige meststoffen worden uit de bodem afgevoerd door veel te maaien met hulp van agrariërs uit de omgeving. Door al dat maaien is het erg kruidenrijk geworden en zijn er ware bloemenvelden ontstaan. Het gonst er van de insecten en waar insecten zijn, zijn vogels!

lees meer

Het verplaatsen van de fiets- en ruiterroute verbinding in de Oude Willem

11 juni 2020 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Het wordt natuurlijker en natter in de Oude Willem. Dat is ook de bedoeling, In 2019 is dit voormalig landbouwgebied als LIFE natuurontwikkelingsgebied ingericht. De oude fiets- en ruiterroute liggen op de lage natte delen van het natuurgebied. Dat is niet handig. Daarom is deze belangrijke verbinding in fiets- en ruiterroutes verplaatst naar de hogere en droge delen van de Oude Willem. Het nieuwe fietspad in beton is een mooie belevenis.

lees meer

Paardentrailerparkeerplaats Buitencentrum Appelscha verhuist per 1 mei

21 april 2020 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Bij het Buitencentrum in Appelscha ligt een mooie parkeervoorziening voor ruiters en menners. Helaas loopt de ruiter- en men route ook over de speelweide waar kinderen spelen. Deze onveilige situatie gaan we oplossen.

lees meer

Honden tijdelijk niet welkom op de Kale Duinen tijdens broedseizoen

13 maart 2020 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Tapuit

Vogels die op de grond broeden, grondbroeders schieten in de stress bij het zien van een hond. Verlaten het nest, kuikens gaan dood door onderkoeling of vallen ten prooi aan rovers. Als grondbroeder een geschikt nestplekje vinden in ons drukke Nederland, is zoeken naar een speld in een hooiberg. De landbouw bewerkt het land steeds vroeger en intensiever zodat deze vogels daar weinig kans maken. Met het tragische gevolg dus dat deze vogels heel zeldzaam zijn en dreigen uit te sterven. De kale duinen bieden uitkomst en daarom helpen we deze vogels door honden van 15 maart tot 15 augustus geen toegang te geven. Bedankt voor uw medewerking!

lees meer

Drents-Friese Wold natuurlijker en avontuurlijker

6 maart 2020 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
natuurlijk en gevarieerd bos

Stuurgroep Drents-Friese Grensstreek stelt zich achter de conceptkaart met toekomstige routes waardoor een stille kern in het Drents-Friese Wold kan ontstaan.
(bron: persbericht Stuurgroep Drents-Friese Grensstreek)

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog