www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Paardentrailerparkeerplaats Buitencentrum Appelscha verhuist per 1 mei

21 april 2020 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Bij het Buitencentrum in Appelscha ligt een mooie parkeervoorziening voor ruiters en menners. Helaas loopt de ruiter- en men route ook over de speelweide waar kinderen spelen. Deze onveilige situatie gaan we oplossen.

lees meer

Honden tijdelijk niet welkom op de Kale Duinen tijdens broedseizoen

13 maart 2020 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Tapuit

Vogels die op de grond broeden, grondbroeders schieten in de stress bij het zien van een hond. Verlaten het nest, kuikens gaan dood door onderkoeling of vallen ten prooi aan rovers. Als grondbroeder een geschikt nestplekje vinden in ons drukke Nederland, is zoeken naar een speld in een hooiberg. De landbouw bewerkt het land steeds vroeger en intensiever zodat deze vogels daar weinig kans maken. Met het tragische gevolg dus dat deze vogels heel zeldzaam zijn en dreigen uit te sterven. De kale duinen bieden uitkomst en daarom helpen we deze vogels door honden van 15 maart tot 15 augustus geen toegang te geven. Bedankt voor uw medewerking!

lees meer

Drents-Friese Wold natuurlijker en avontuurlijker

6 maart 2020 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
natuurlijk en gevarieerd bos

Stuurgroep Drents-Friese Grensstreek stelt zich achter de conceptkaart met toekomstige routes waardoor een stille kern in het Drents-Friese Wold kan ontstaan.
(bron: persbericht Stuurgroep Drents-Friese Grensstreek)

lees meer

Eerste broedgeval oehoe van Drenthe in Drents-Friese Wold

22 november 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
oehoe

In het Drents-Friese Wold heeft een oehoe-paar deze zomer een aantal jongen met succes grootgebracht. Het gaat om het eerste broedgeval van deze grote uil in Drenthe. De oehoe is sinds 1997 weer terug in Nederland, met name in Limburg en de Achterhoek. In 2019 werden 38 paren in Nederland gemeld. Om dit voor onze provincie unieke broedgeval te vieren kreeg Henk Jumelet, gedeputeerde Provincie Drenthe, van boswachter Widmar van de Meer van Staatsbosbeheer woensdag een geboortekaart aangeboden.

lees meer

Natuurwerkdag Drents-Friese Wold 2019

6 november 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Zaterdag 2 november. Het was weer een mooie natuurwerkdag. Ruim 150 actieve deelnemers hebben opslag van dennen op de Hoekenbrink verwijderd. De allerkleinsten leefden zich uit met allerlei doe spelletjes. Een gezellig samenzijn met elkaar. Na het werk was het goed uitrusten met een heerlijk aangeboden lunch en eigen gemaakte bossoep.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog