www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Hippisch Drenthe organiseert opnieuw Autumn Desert Trail in Drents-Friese Wold

5 dagen geleden Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Autumn Desert Trail

Ook in 2018 organiseert Hippisch Drenthe een nieuwe editie van de Autumn Desert Trail. Vorig jaar nam de evenementenorganisator de organisatie van dit populaire evenement van Staatsbosbeheer over. De succesvolle editie van vorig jaar krijgt dit jaar een vervolg op 27 & 28 oktober 2018.

lees meer

Staatsbosbeheer zoekt vrijwillige boswachters

10 september 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Staatsbosbeheer vrijwiliger

Staatsbosbeheer werkt samen met veel enthousiaste vrijwilligers in Nationaal Park Drents-Friese Wold. Wilt u ook aan de slag in de natuur als vrijwilliger bij een gezellig team? Dinsdagavond 18 september bent u van harte welkom op de informatieavond in Appelscha. Boswachters en actieve vrijwilligers vertellen wat de mogelijkheden zijn.

lees meer

Werk in uitvoering !

7 september 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
natuurlijk en gevarieerd bos

Staatsbosbeheer maakt de resterende productiebossen in het Nationaal Park Drents-Friese Wold aantrekkelijk voor dieren, planten en mensen. Dit doen we door open plekken te maken in het bos. Op deze plekken ontstaat spontaan weer bos met meer variatie in boomsoorten en leeftijd. In de nabije toekomst zal zo een natuurbos ontstaan. En meer met rust gelaten worden. Zo is het Drents-Friese Wold straks één van de weinige gebieden in Nederland waar de natuur zoveel mogelijk haar gang mag gaan.

lees meer

Veldsymposium Drents-Friese Wold 14 september 2018

4 september 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

14 september organiseert het Nationaal Park Drents-Friese Wold in samenwerking met de Bestuurscommissie Oude Willem weer een Veldsymposium. U bent van harte uitgenodigd. Op de fiets en te voet langs prachtige locaties waar deskundigen graag met u in gesprek gaan over de ontwikkelingen in het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Zoals het project LIFE Going up a level en de mogelijkheden voor meer wilde natuur in het Drents-Friese Wold. Deelname is gratis.

lees meer

Rondje Spartelvijver

6 juli 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Paardrijden is populair in het nationaal Park Drents Friese Wold. Een uitgebreid netwerk aan routes brengt u op de mooiste plekjes.
De spartelvijver is zo’n plek. Nieuw is dat er nu een route is uitgezet om deze plek goed bereikbaar te maken.

lees meer

Jongeren voor natuur in het Drents-Friese Wold

29 juni 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Youth+ IVN

IVN Natuureducatie organiseert samen met Nationaal Park Drents-Friese Wold het internationaal natuurkamp voor jongeren van 18 tot 26 jaar. Deze Youth plussers strijken neer met hun tent op de Camping de Reeenwissel aan de rand van het bos.

lees meer

Fotoverslag Wildernisdag zaterdag 16 juni.

21 juni 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Het was gezellig druk op de 2e wildernisdag zaterdag 16 juni bij het Buitencentrum in Appelscha. Veel gezinnen met kinderen vermaakten zich uitstekend met pijl en boog maken en vuurtje stoken. En veel meer. Kortom een echte kennismaking met de wildernis in het Nationaal Park Drents-Friese Wold.

lees meer

Stoere Wildernisdag versie 2.0 zaterdag 16 juni as. Drents-Friese Wold

11 juni 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Zaterdag 16 juni tussen 11.00 en 16.30 uur heten de boswachters van Staatsbosbeheer en Nationaal Park Drents-Friese Wold iedereen van harte welkom. Een dag in het teken van wilde natuur met tal van uitdagende activiteiten voor jong en oud. Leer spoorzoeken, vuur maken, pijl-en-boog maken, uit de natuur eten, meedoen aan een wildernistocht en nog veel meer op deze wildernisdag

lees meer

Afname insecten gigantisch!

17 mei 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
nachtpauwoogFoto: Widmar van der Meer

De dramatische cijfers zijn afkomstig van Natuurmonumenten uit onder andere de natuurgebieden Dwingelderveld en Mantingerveld. Natuurgebieden op steenworp afstand van het Drents-Friese Wold. Ik verwacht niet dat de cijfers hier in het Wold minder dramatisch zullen zijn. Oorzaken van de halvering van de insectenrijkdom zijn immers te wijten aan de manier van landbouw bedrijven. Dat speelt in heel Nederland en breder. In Duitsland speelt zich het zelfde drama af. Zou het in Europa anders zijn? Lijkt me niet.

lees meer

Natuuronderzoeker voor één dag

26 april 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
junior rangers

Stefan, sinds een jaar begeleider van de junior rangers van het Drents-Friese Wold wil van zijn hobby zijn werk maken. Wie wil dat nou niet? Zeker als die hobby natuur is. Om zijn droom waar te maken volgt hij een studie Wildlife Management. Het mooie van deze opleiding is dat hij regelmatig veldonderzoeken mag organiseren naar planten en dieren en hun onderlinge relaties.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog