www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Kleine marterachtigen in het Drents-Friese Wold

8 maart 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Nog niet eerder is onderzoek gedaan naar kleine marterachtigen in het Drents-Friese Wold. Sinds afgelopen najaar is daar verandering in gekomen. “Toen we de kans kregen van Staatsbosbeheer om ons afstudeeronderzoek over de kleine marterachtigen te doen, hebben we dat met beide handen aangepakt”. aldus de jonge onderzoekers.

lees meer

Spartelvijver voor honden en ruiters veiliger en aantrekkelijker

1 maart 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
huidige spartelvijver

De spartelvijver wordt veel gebruikt door honden en ruiters. Daardoor blijft het canadameer schoon. In samenwerking met de gebruikersgroep ruiters en menners wordt de vijver nu beter op de wensen aangepast.

lees meer

Uitnodiging Wilde natuur in het Drents-Friese Wold.

12 februari 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Ook u bent van harte uitgenodigd op 26 februari.

lees meer

Het lijkt alweer zo gewoon maar toch zo mooi!

15 januari 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Runforestrun

De de deelnemers van Runforestrun renden ook dit jaar weer 1500 euro bij elkaar om de Kale Duinen kaal te houden. Een fantastisch initiatief van Winfried Bats om een deel van het inschrijfgeld van de Runforestrun hieraan te besteden. Met dit bedrag worden jonge bomen verwijderd, zodat zeldzame vogels zoals tapuit en nachtzwaluw zich thuis blijven voelen. Nogmaals dank Winfried en je renners!

lees meer

Een mooi 2018 in het Drents-Friese Wold

19 december 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Steeds meer lezers weten het blog van het Drents-Friese Wold te vinden. Het is fijn te merken dat een toenemend aantal mensen op de hoogte en betrokken wil blijven bij het wel en wee in het Drents-Friese Wold. Vandaar het idee nog even terug te blikken naar de hoogtepunten van 2018 eerder genoemd dit jaar.

lees meer

Wat is mooier dan zelf een kerstboom omzagen in het bos

27 november 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Zaterdag 8 december mag je zelf een mooie kerstboom komen uitzoeken en omzagen in het Drents-Friese Wold. Je bent van harte welkom vanaf 11.00 uur tot uiterlijk 12.30 uur op een locatie in het Drents-Friese Wold.
Een geweldige ervaring en voor het bos een goede zaak! Meld je wel even aan.

lees meer

Natuurwerkdag Kale Duinen druk bezocht.

5 november 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Het was een geweldige dag, zaterdag 3 november. Ruim 170 actieve bezoekers hebben opslag van dennen op de Kale Duinen verwijderd.
De Kale Duinen uitgeroepen tot accent locatie van Friesland, omdat het zo bijzondere plek is om lekker in de natuur te zijn en te werken.
Ivn, Landschapsbeheer Friesland en Staatsbosbeheer hebben deze dag georganiseerd.

lees meer

Work-out tijdens Natuurwerkdag

29 oktober 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Het Aekingerzand/Kale Duinen door de ogen van Henk en Janetta.

Een paard geeft zaterdag 3november de officiële aftrap van de Friese Natuurwerkdag in het Drents-Friese Wold bij Staatsbosbeheer. Het dier zal de eerste boom wegtrekken, waarna de vrijwilligers het werk overnemen en bomen gaan zagen. De bijzondere zandduinen van de Kale Duinen moeten kaal blijven is het motto! De 18e editie van de Natuurwerkdag telt 24 werklocaties in Friesland en meer dan zeshonderd locaties in Nederland waar vrijwilligers, jong en oud, de handen uit de mouwen steken om natuur en landschap een opknapbeurt te geven.

lees meer

Hippisch Drenthe organiseert opnieuw Autumn Desert Trail in Drents-Friese Wold

20 september 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Autumn Desert Trail

Ook in 2018 organiseert Hippisch Drenthe een nieuwe editie van de Autumn Desert Trail. Vorig jaar nam de evenementenorganisator de organisatie van dit populaire evenement van Staatsbosbeheer over. De succesvolle editie van vorig jaar krijgt dit jaar een vervolg op 27 & 28 oktober 2018.

lees meer

Staatsbosbeheer zoekt vrijwillige boswachters

10 september 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Staatsbosbeheer vrijwiliger

Staatsbosbeheer werkt samen met veel enthousiaste vrijwilligers in Nationaal Park Drents-Friese Wold. Wilt u ook aan de slag in de natuur als vrijwilliger bij een gezellig team? Dinsdagavond 18 september bent u van harte welkom op de informatieavond in Appelscha. Boswachters en actieve vrijwilligers vertellen wat de mogelijkheden zijn.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog