www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Appelstap een prachtig wandelevenement in Het Drents-Friese Wold

13 juli 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Voor de tweede keer organiseert Lionsclub Ooststelingwerf het wandelevenement Appelstap met spetterend entertainment op drie wandelroutes. Zaterdag 9 september 2017 is het zover. Appelstap gaat door de prachtige natuur van Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het goede doel dit jaar is het verbeteren van een korte wandelroute net buiten het dorp.

lees meer

Autumn Desert Trail gaat dit jaar niet door

6 juli 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Autumn Desert Trail

Het ruiterevenement Autumn Desert Trail in het Nationaal Park het Drents-Friese Wold gaat dit jaar niet door. Tijdens dit evenement galoppeerden de afgelopen zes jaar honderden paarden over de Kale Duinen. Organisator Staatbosbeheer krijgt de organisatie voor dit jaar niet rond. Wel wordt er al volop gekeken naar komende jaren om het unieke event toch door te laten gaan. Op zoek dus naar mede-organisatoren!

lees meer

Paapje terug van weg geweest?

26 juni 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Het paapje lijkt terug van weg geweest op de Kale Duinen. Een paartje met 6 uitgevlogen jongen maakt ons enthousiast en bevestig ons dat we op de goede weg zijn met het beheer om de Kale Duinen open te houden.
Het paapje brengt ons een stap voorruit in de wildere natuur van het nationaal Park het Drents-Friese Wold.

lees meer

Wat is jouw ideale beeld van “wilde natuur” in het Drents-Friese Wold ?

20 juni 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
De winnaars

Een inspirerende “wildernistocht met de boswachter” door het Drents-Friese Wold. Deze familie is de gelukkige winnaar. Wat is jouw ideale beeld van “wilde natuur” luidde de prijsvraag op de wildernisdag. “Veel variatie van plant- en diersoorten. Weinig menselijk ingrijpen, spannend en niet voorspelbaar. Waar je ook vooral dieren kan tegenkomen” Dat beeld is precies het beheer wat Staatsbosbeheer nastreeft !

lees meer

Wildernisdag in Drents-Friese Wold trekt veel bekijks

24 april 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Wildernisdag Drents-Friese Wold was met meer dan 1500 bezoekers zeer geslaagd. Jong en oud leerde hoe je een vuurtje moet stoken en lekkere soep uit de natuur kan maken. En nog veel meer natuuractiviteiten stonden op het programma.

lees meer

Niet storen a.u.b.!

21 maart 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Een tapuit op de kale duinen

Het broedseizoen is aangebroken. Grondbroeders op de Kale Duinen zoals tapuit, veldleeuwerik en nachtzwaluw zijn extreem gevoelig voor verstoring. Blijf daarom op de paden. Honden zijn tot 15 augustus niet welkom in de Kale Duinen. Check de toegankelijkheid op onze website.

lees meer

Ons wilde Wold door heel Nederland te zien!

15 maart 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Het Aekingerzand/Kale Duinen door de ogen van Henk en Janetta.

In november 2016 ging de natuurfilm Wildernis in Drenthe van Henk en Janetta Bos-Veenhoven in première in De Nieuwe Kolk in Assen. Onverbloemd spraken de filmmakers zich in hun grootste productie ooit uit om meer ruimte te geven aan natuurlijke processen in Drenthe, populair gezegd; meer wilde natuur. Na de rerelease deze maand in Assen, draait hij vanaf donderdag 16 maart in 39 bioscopen door heel het land!

lees meer

Zandhagedis krijgt beter thuis

10 februari 2017 Boswachter Liesbeth Koel in Drents-Friese Wold
scholieren verwijderen opslag uit heide terrein

Met hulp van meer dan 40 leerlingen van middelbare school Stad en Esch uit Diever is onder leiding van Landschapsbeheer Drenthe ruimte gemaakt voor de in Drenthe bedreigde zandhagedis in een Staatsbosbeheergebied in Wapse. Twee groepen leerlingen staken de handen uit de mouwen om hun maatschappelijke stage in te vullen. Een goede samenwerking tussen de verschillende partijen zorgde voor een win-win-situatie.

lees meer

Twee vliegen in één klap! Teambuilding en werken aan de natuur.

6 februari 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Leden van HOC oriëntatielopen zagen en knippen bomen tijdens een teambuilding dag om de Kale Duinen kaal te houden. Als echte sporters zijn ze niet te stuiten.
We zien een trend van sportclubs en organisaties van ruiter en ATB evenementen die willen meewerken in natuurbeheer. Mooi toch?

lees meer

Wat is dat voor hippe vogel !

31 januari 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
boomklever

De boomklever, geen specht en geen boomkruiper is een veel voorkomende vogel in het Drents-Friese Wold. Hij houdt van een natuurlijk en gevarieerd bos. Precies het bos wat Staatsbosbeheer voor ogen heeft.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog