www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Wat is jouw ideale beeld van “wilde natuur” in het Drents-Friese Wold ?

5 dagen geleden Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
De winnaars

Een inspirerende “wildernistocht met de boswachter” door het Drents-Friese Wold. Deze familie is de gelukkige winnaar. Wat is jouw ideale beeld van “wilde natuur” luidde de prijsvraag op de wildernisdag. “Veel variatie van plant- en diersoorten. Weinig menselijk ingrijpen, spannend en niet voorspelbaar. Waar je ook vooral dieren kan tegenkomen” Dat beeld is precies het beheer wat Staatsbosbeheer nastreeft !

lees meer

Wildernisdag in Drents-Friese Wold trekt veel bekijks

24 april 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Wildernisdag Drents-Friese Wold was met meer dan 1500 bezoekers zeer geslaagd. Jong en oud leerde hoe je een vuurtje moet stoken en lekkere soep uit de natuur kan maken. En nog veel meer natuuractiviteiten stonden op het programma.

lees meer

Niet storen a.u.b.!

21 maart 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Een tapuit op de kale duinen

Het broedseizoen is aangebroken. Grondbroeders op de Kale Duinen zoals tapuit, veldleeuwerik en nachtzwaluw zijn extreem gevoelig voor verstoring. Blijf daarom op de paden. Honden zijn tot 15 augustus niet welkom in de Kale Duinen. Check de toegankelijkheid op onze website.

lees meer

Ons wilde Wold door heel Nederland te zien!

15 maart 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Het Aekingerzand/Kale Duinen door de ogen van Henk en Janetta.

In november 2016 ging de natuurfilm Wildernis in Drenthe van Henk en Janetta Bos-Veenhoven in première in De Nieuwe Kolk in Assen. Onverbloemd spraken de filmmakers zich in hun grootste productie ooit uit om meer ruimte te geven aan natuurlijke processen in Drenthe, populair gezegd; meer wilde natuur. Na de rerelease deze maand in Assen, draait hij vanaf donderdag 16 maart in 39 bioscopen door heel het land!

lees meer

Zandhagedis krijgt beter thuis

10 februari 2017 Boswachter Liesbeth Koel in Drents-Friese Wold
scholieren verwijderen opslag uit heide terrein

Met hulp van meer dan 40 leerlingen van middelbare school Stad en Esch uit Diever is onder leiding van Landschapsbeheer Drenthe ruimte gemaakt voor de in Drenthe bedreigde zandhagedis in een Staatsbosbeheergebied in Wapse. Twee groepen leerlingen staken de handen uit de mouwen om hun maatschappelijke stage in te vullen. Een goede samenwerking tussen de verschillende partijen zorgde voor een win-win-situatie.

lees meer

Twee vliegen in één klap! Teambuilding en werken aan de natuur.

6 februari 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Leden van HOC oriëntatielopen zagen en knippen bomen tijdens een teambuilding dag om de Kale Duinen kaal te houden. Als echte sporters zijn ze niet te stuiten.
We zien een trend van sportclubs en organisaties van ruiter en ATB evenementen die willen meewerken in natuurbeheer. Mooi toch?

lees meer

Wat is dat voor hippe vogel !

31 januari 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
boomklever

De boomklever, geen specht en geen boomkruiper is een veel voorkomende vogel in het Drents-Friese Wold. Hij houdt van een gevarieerd bos. Precies het bos wat Staatsbosbeheer voor ogen heeft.

lees meer

1500 euro bij elkaar gerend voor natuurbeheer

16 januari 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
cheque in ontvangst nemen

Runners lopen 1500 euro bij elkaar om de heide en zandverstuiving van het natuurgebied de Kale Duinen in stand te houden. Met dit bedrag worden de jonge bomen verwijderd.

lees meer

Het feest van het licht

23 december 2016 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

De dagen gaan weer lengen. Voor ons zo logisch maar voor onze vroege voorouders was dat wel anders. Kerst, het feest van het licht, de zon en levensbrenger. Maar ook om ervoor elkaar te zijn. Fijne Feestdagen

lees meer

Ook wespendieven voelen zich thuis in het Drents-Friese Wold

13 december 2016 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Wespendief

Hoe gaat het met de wespendief in het Drents-Friese Wold? Deze zeldzame broedvogel hoort thuis in de bossen van dit grootse en robuuste natuurgebied. Sovon Vogelonderzoek doet onderzoek naar deze unieke bosvogel in opdracht van de provincie Drenthe. Uitgerust met een GPS datalogger wordt de geheimzinnige leefwijze van deze vogel opeens een stuk minder geheimzinnig! Lees hier het verslag

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog