www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Natuurwerkdag Drents-Friese Wold 2019

5 dagen geleden Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Zaterdag 2 november. Het was weer een mooie natuurwerkdag. Ruim 150 actieve deelnemers hebben opslag van dennen op de Hoekenbrink verwijderd. De allerkleinsten leefden zich uit met allerlei doe spelletjes. Een gezellig samenzijn met elkaar. Na het werk was het goed uitrusten met een heerlijk aangeboden lunch en eigen gemaakte bossoep.

lees meer

Boswerkzaamheden Drents-Friese Wold 2019-2020

9 oktober 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
natuurlijk bos Drents-Friese Wold

Graag informeren wij u over de komende werkzaamheden in het bos. Oogstmachines verwijderen bomen in de periode oktober tot februari 2020. Zie kaart. We doen dit in het kader van Natura2000-maatregelen in samenwerking met de provincie Drenthe. Plaatselijk kunnen de werkzaamheden voor overlast zorgen.

lees meer

Uitnodiging Veldsymposium

4 september 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Vrijdag 13 september staat de bus klaar voor iedereen die interesse heeft in het project LIFE ‘Going up a level’ Oude Willem. We bezoeken alle deelgebieden in het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Partners en terreinbeheerders geven onderweg en ter plekke uitleg van de werkzaamheden.

lees meer

Hoe droogte het bos verandert

23 juli 2019 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

Door de droogte van 2018 en 2019 laat het bos zien dat het zwaar gebukt gaat onder het gebrek aan water. Vele bomen sterven nu af omdat ze verzwakt zijn van het vochtgebrek.
Dood hout is een aanwinst voor het bos maar de hoeveelheid waarin het nu beschikbaar komt is wel aan de ruime kant.

lees meer

Zomerkamp junior rangers 2019 in teken van natuur en cultuur

10 juli 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Veertien jongeren in leeftijd van 11 tot 21 jaar vierden ook dit jaar weer hun zomerkamp. Ponyclub Generaal van den Bosch stelde haar terrein beschikbaar zodat zij vrijdagavond hun tenten konden opzetten. Ik vroeg Liesbeth Koel, begeleider en boswachter bij Staatsbosbeheer naar haar indruk van het kamp afgelopen weekend. “Verbindend en heel gezellig” vertelde ze met een stralend gezicht!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog