www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Doe jij mee aan de ‘Adopteer-je-Ruiterroute dag’ ? (En een kleine verandering aan de ruiterroutes)

12 januari 2023 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold
help mee ruiterroute dag

In dit blog nodigen we je graag uit om ons te komen helpen.
Op vrijdag 20 januari 2023 organiseert Stichting Paardenroutes Drenthe samen met Staatsbosbeheer een Adopteer-je-Ruiterroute dag. Dit is een klusdag waarbij vrijwilligers samen met de boswachter aan de slag gaan om de ruiter- en menroutes in het Drents-Friese Wold te onderhouden. Dat doen we graag tijdens een gezellige dag met de gebruikers zelf.
Ook lees je nog een aanpassing aan de rode dagroute en hebben we nieuwe borden voor trailerparkeerplaatsen geplaatst.

lees meer

Weet jij hoe een storm het bos magisch maakt?

13 november 2022 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

De storm uit 1972 staat als één van de zwaarste stormen van de vorige eeuw te boek. Hij richtte een enorme ravage aan in heel Nederland. In Drenthe moest met name het bos eraan geloven. Bomen knakten als luciferhoutjes in stukken, of ze werden met wortel en al uit de grond gerukt. Nu 50 jaar later is hier een magisch bos ontstaan.

lees meer

Rommelige plekken helpen de dieren in Vledderveld

4 november 2022 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

In dit gastblog is leerling Maayke Klaver aan het woord over de werkzaamheden in het Vledderveld. Dit bijzondere gebied aan de rand van het Drents-Friese Wold is rijk aan reptielen en amfibieën. Ontdek hoe we hier tijdens de werkzaamheden rekening mee houden.

lees meer

Heb jij zin in zinvol buitenwerk bij Binnenwerk?

18 augustus 2022 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

Waar er vroeger grote teams bij Staatsbosbeheer werkten voor het onderhoud, is dat nu nog maar een heel klein groepje. Maar hier komt verandering in met de komst van een Binnenwerk-team. Om de mannen en vrouwen van Binnenwerk, die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, goed te begeleiden en coachen in het werk hebben we nu een vacature voor werkbegeleider.

lees meer

Geef natuur de ruimte

20 juli 2022 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

Als boswachter maak je vreemde dingen mee. Emoties volgen elkaar soms snel op. Zo ben je blij met een nieuwe ontdekking. En vervolgens word je geconfronteerd met een triest bericht. Dan zit je naar een confronterende foto te kijken. Dan besef je weer dat de balans tussen bescherming en beleving een dun draadje is.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog