www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Liefde voor en in de natuur mét een speciale Valentijnswandeling

9 februari 2024 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

‘Love is in the air, everywhere I look around. Love is in the air, every sight and every sound.’ John Paul Young zong deze zinnen al in de jaren ’70 en ik hoor het door mijn hoofd gaan terwijl ik loop door het prachtige Drents-Friese Wold. Wat is dat toch iets moois, liefde! De stilte om mij heen wordt onderbroken door het gezang van vogels die met mij genieten van de zonnestralen die vallen tussen de eindeloos strekkende boomstammen om mij heen.

lees meer

Een kleddernat bos en waarom de boswachter dat leuk vindt (+ 11 tips waar je dit weekend kunt wandelen!)

25 januari 2024 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

Het bos is nog steeds kleddernat. Dat heeft veel voordelen voor de natuur én zo houden we in de woonwijken droge voeten. Maar als wandelaar kom je regelmatig een grote plas water tegen. Ik geef je graag tips waar je nog wel kunt lopen zonder natte sokken te riskeren!

lees meer

Boswachter, heb jij de wolf al gezien?

8 november 2023 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

Misschien is dit wel de meest gestelde vraag van de afgelopen tijd. Iedereen lijkt het te willen weten als ze met de boswachter in gesprek zijn. Of ik de wolf al heb gezien? Wanneer mijn antwoord dan is: ‘nee, ik heb een wolf hier nog niet gezien’, is iedereen verbaasd. Hoe het kan dat de boswachter de wolf nog niet heeft gezien, is misschien wel simpeler dan het lijkt. De kans dat je hem in het bos tegenkomt, is eigenlijk niet zo heel groot. Die kans is veel groter in het open landschap en waar ook de meeste meldingen vandaan komen, zeker nu de maïs en aardappels weer van het veld zijn en het gras kort de winter ingaat. Maar sinds kort kan ook ik antwoorden: ‘Ja, ik heb hier ook een wolf gezien.’

lees meer

Het succes van ”Het Schitterende Bos”

4 november 2023 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

Als Staatsbosbeheer genieten we na van het succes van ‘Het Schitterende Bos’. De reacties waren fantastisch en dat geeft energie. Maar het hele traject hiernaar toe heeft me ook weer op een andere manier naar de natuur leren kijken. De natuur ervaren vanuit een andere bril. Wat als de natuur zelf aan het woord is? Hier lees je hoe de Bosuil zichzelf zou voorstellen als één van de hoofdrolspelers uit ‘Het Schitterende Bos’

lees meer

Samenwerken aan Het Schitterende Bos

2 oktober 2023 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

Staatsbosbeheer Drents-Friese Wold en Roestvrij theater hebben samen gewerkt aan een magische audiovisuele wandeling. Een prachtige beleving in het donkere bos:
”Kijk met je oren, luister met je ogen, waan je in stilte en laat je opgaan in de duisternis terwijl je kennismaakt met het bos zoals je het nog nooit ervaren hebt”

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog