www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Heb jij zin in zinvol buitenwerk bij Binnenwerk?

18 augustus 2022 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

Waar er vroeger grote teams bij Staatsbosbeheer werkten voor het onderhoud, is dat nu nog maar een heel klein groepje. Maar hier komt verandering in met de komst van een Binnenwerk-team. Om de mannen en vrouwen van Binnenwerk, die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, goed te begeleiden en coachen in het werk hebben we nu een vacature voor werkbegeleider.

lees meer

Geef natuur de ruimte

20 juli 2022 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

Als boswachter maak je vreemde dingen mee. Emoties volgen elkaar soms snel op. Zo ben je blij met een nieuwe ontdekking. En vervolgens word je geconfronteerd met een triest bericht. Dan zit je naar een confronterende foto te kijken. Dan besef je weer dat de balans tussen bescherming en beleving een dun draadje is.

lees meer

Routebericht Drents-Friese Wold: atb-route aangepast

23 december 2021 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

Afgelopen week zijn we begonnen met het onderhoud aan de atb-route bij Hoogersmilde. De route wordt naar de buitenkant van het Drents-Friese Wold verplaatst voor meer rust in de stille kern. Vrijwilligers van atb-verenigingen helpen een handje mee. Zo hebben ze straks weer een aantrekkelijke en uitdagende route.

lees meer

Routebericht Drents-Friese Wold

1 december 2021 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold
Verplaatsen groene ruiterroute

Na een druk recreatieseizoen is in het Drents-Friese Wold het werk aan de routes weer van start gegaan. In dit Routebericht brengen we je graag op de hoogte van de wijzigingen.

lees meer

Kom kennis maken met de Junior Rangers op de open dag

27 september 2021 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

Op 2 oktober is er een open dag waar je kennis kan maken met de Junior Rangers van het Drents-Friese Wold.
Junior Rangers zijn jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar die het leuk vinden om geregeld met elkaar op pad te gaan in het natuurgebied waar ze dichtbij wonen. Hier helpen ze met bijvoorbeeld het onderhoud van het Drents-Friese Wold, gaan met de boswachter op pad of helpen met tellingen van roofvogels, vlinders of muizen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog