www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Help ons de boswachtersblogs te verbeteren

30 mei 2024 Staatsbosbeheer in Drents-Friese Wold

Na 10 jaar boswachtersblogs zijn we benieuwd naar jullie mening. Wat lezen jullie graag op de boswachterblogs? Hoe blijf je het liefst op de hoogte? Met jullie feedback kunnen we de blogs verbeteren en meer afstemmen op jullie wensen. Wil je ons helpen en adviseren? Het kost je ongeveer 6-8 minuten. Als dank voor de moeite verloten we onder de deelnemers 5 waardebonnen van € 25. Gelijk naar de vragenlijst: https://www.survio.com/survey/d/vragenlijstboswachtersblog

lees meer

Kom jij de nieuwe wildernis wandelroute beleven?

11 april 2024 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

In het Drents-Friese Wold is een nieuwe wandelroute bij Oude Willem feestelijk geopend; de Tilgrupvallei. Deze avontuurlijke route kent een echte wildernisbeleving en gaat onder andere langs de Tilgrup.

lees meer

Welkom aan een nieuwe hulp in strijd tegen grassen

16 maart 2024 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

“Als je niets doet, wordt alles bos.” Dat zeggen we als boswachters wel vaker. Is dat erg? Wel als je daarmee een belangrijk leefgebied kwijtraakt van soorten zoals bijvoorbeeld de tapuit. Daarom wordt er gewerkt op de heide om de strijd met boompjes en grassen aan te gaan. Zo worden er boompjes gezaagd, getrokken en uitgestoken door vele vrijwilligers, aannemers en enthousiastelingen die het bijzondere heide- en stuifzandlandschap met ons open houden. Binnenkort krijgen we extra ondersteuning uit een, voor het Drents-Friese Wold, nieuwe hoek.

lees meer

Liefde voor en in de natuur mét een speciale Valentijnswandeling

9 februari 2024 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

‘Love is in the air, everywhere I look around. Love is in the air, every sight and every sound.’ John Paul Young zong deze zinnen al in de jaren ’70 en ik hoor het door mijn hoofd gaan terwijl ik loop door het prachtige Drents-Friese Wold. Wat is dat toch iets moois, liefde! De stilte om mij heen wordt onderbroken door het gezang van vogels die met mij genieten van de zonnestralen die vallen tussen de eindeloos strekkende boomstammen om mij heen.

lees meer

Een kleddernat bos en waarom de boswachter dat leuk vindt (+ 11 tips waar je dit weekend kunt wandelen!)

25 januari 2024 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

Het bos is nog steeds kleddernat. Dat heeft veel voordelen voor de natuur én zo houden we in de woonwijken droge voeten. Maar als wandelaar kom je regelmatig een grote plas water tegen. Ik geef je graag tips waar je nog wel kunt lopen zonder natte sokken te riskeren!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog