www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Kruip deze Boekenweek in een hoek met een (natuur)boek.

6 dagen geleden Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
boekenweek 2018

Het is deze week Boekenweek met natuur als thema. Dat past goed bij ons. In dit blog vertellen een paar collega’s wat hun lievelingsboek is en waarom. Het is natuurlijk niet verwonderlijk dat deze boeken een relatie met de natuur hebben.

lees meer

Vrijwillige handen uit de mouwen bij de ijsbaan.

27 februari 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
vrijwilligers staatsbosbeheer Vlieland

Onze collega Amanda Lijnema was vorige week aan de slag met de vrijwilligers. Het aantal vrijwilligers was niet groot, maar de werklust wel! Een verslaggever van het Staatsbosbeheer tijdschrift Veldpost was aanwezig om een leuk artikel te maken. Veldpost is het tijdschrift voor alle vrijwilligers die landelijk bij Staatsbosbeheer werken.

lees meer

Vrijwilligers van de Vogelbescherming aan de slag in Kroon’s polders; laat de grote sterns maar komen!

12 februari 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Vrijwilligers Vogelbescherming

Afgelopen weekend hebben we samen met vrijwilligers van de Vogelbescherming een mooie klus gedaan in Kroon’s polders. Noord van de vogelkijkhut is in 2016 een schelpeneiland gemaakt, zodat je van dichtbij vanuit de kijkhut mooi vogels kunt zien.

lees meer

Van alles wat; Over Soay lammetjes, brandhout uitgifte, gesnoeide wegen en begaanbare ruiterpaden.

30 januari 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Soay lammetjes

De Soay schapen in het begrazingsgebied hebben nu al lammetjes en dat is erg vroeg in het jaar. Al op 4 januari zag collega Herman Vogel het eerste lammetje. In dit blog ook nog nieuws over de werkzaamheden van afgelopen weken. Zo ben je weer helemaal bij met ons nieuws.

lees meer

Weekend tip: Doe mee aan de nationale tuinvogeltelling van de Vogelbescherming en Sovon vogelonderzoek!

23 januari 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
merel

Komend weekend vindt voor de 15e maal de nationale tuinvogeltelling plaats. Hoe meer mensen mee doen, hoe leuker en nuttiger natuurlijk. De Vogelbescherming organiseert dit asmen met Sovon vogelonderzoek en nodigt iedereen uit om een half uurtje mee te tellen vanuit je luie stoel.

lees meer

Samenwerken werkt het best. Gemeente Vlieland, Firma Tot & Zn. en Staatsbosbeheer trekken samen op.

16 januari 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
werkzaamheden Kampweg

Deze week wordt er hard gewerkt langs de Kampweg, Badweg en Postweg. Onze collega’s Pieter, Amanda en leerling Bram werken samen met de Gemeente Vlieland en de firma Tot & Zn. Er worden overhangende takken en bomen, die te dicht aan de weg groeien weggehaald.

lees meer

Onbegrijpelijk…. wie doet nou zoiets doms?

3 januari 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
echt walstro en lopend stalkruid

Iemand met een 4 wiel aangedreven auto vond het nodig om in het voormalig weilandje nabij Oude Kooi te gaan rijden. Door de vele regen van de afgelopen tijd is het een drassige boel en de sporen staan er dik in.

lees meer

Vlieland op z’n mooist met Kerst op TV. Ja, dit is een kijk tip;-)

23 december 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
team Binnenste Buiten

Joepie, het tv programma Binnenste Buiten kwam 2 dagen filmen op Vlieland en ik mocht ze begeleiden. Collega boswachter Marieke Schatteleijn en Camilla Dreef, expert in (wad)vogels, vielen van de ene verbazing na de andere tussen de buien door. Regisseur Daan van Zomeren had een ‘wensenlijst’ en het werd nog mooier dan gedacht!
Vlieland op z’n mooist in beeld op eerste Kerstdag in de vroege avond bij de KRO/NCRV dus!

lees meer

Hartstikke leuk! Samenwerken met collega’s uit Jubbega.

7 december 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Collega's uit Jubbega bezig op Vlieland

Afgelopen week kwamen collega Jorrit Poortland uit Jubbega, samen met 5 werk-leerlingen naar Vlieland om ons te helpen in het begrazingsgebied. In het gebied van 220 ha. duin zijn een aantal zogenaamde ‘plots’ te zien. Vierkante stukken omrasterde stukjes duin. Op die manier kunnen we goed zien, wat begrazing door de Schotse hooglanders en Soay schapen doet. In de omrasterde stukken wordt niet begraasd natuurlijk. Na zoveel jaar is inderdaad goed te zien, welk goed werk het vee doet. De rasters waren echt toe aan vervanging en deze week is daar weer veel aan gedaan. Samenwerken … het blijft een feest!

lees meer

Indrukwekkende mijlpaal op Vlieland! 10 miljoenste trekvogel geteld.

29 november 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Als 10 miljoenste geteld

Afgelopen vrijdag 24 november schreef Leon Kelder, collega-boswachter in Schoorl, geschiedenis op Vlieland! Sinds 2003 wordt er via www.trektellen.nl op gezette tijden wereldwijd trekvogels geteld op vaste posten. Leon telde vanaf Pad van 6 (telpost 1262) een aantal drieteenmeeuwen en daar zat de 10 (TIEN!) miljoenste bij. Hartstikke leuk, dat deze mijlpaal juist op Vlieland gehaald werd. Ons eiland is immers vogeleiland bij uitstek.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog