www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Over spinnen die een ballonvaart maken…

13 november 2020 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
spinrag kroon's polders

Afgelopen oktober en begin november was er weer een bijzonder natuurverschijnsel te zien in de eerste Kroon’s polder. Een ragfijne deken van spinnenwebben, zachtjes golvend in de wind. De ondergaande zon erbij gaf een magisch beeld. Vlie-magie als het ware.

lees meer

Weer 2 nieuwe stagelopers bij ons aan de slag.

9 oktober 2020 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
stagiairs

Pieter Vos en Yoram Olde Riekerink lopen al weer enkele weken stage bij ons. Hieronder doen ze verslag van hun werkzaamheden. Het is niet duidelijk of ze na de herfstvakantie nog door kunnen gaan met hun stage vanwege de corona maatregelen.

lees meer

Maaien voor mooie natuur op Vlieland.

7 september 2020 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
maaien berm Postweg 2020

Sinds jaar en dag komt Gert Jan de Vries met batterij aan machines begin september naar Vlieland. Waarom eigenlijk? En waarom is er al flink kort gemaaid door onze collega Amanda Lijnema met de tractor en maaibalk?
Iedereen die afgelopen weken langs de Postweg kwam kon zien dat er heel wat werk verzet werd. Velen vragen zich af waarom. In dit blog de uitleg over het hoe en waarom.

lees meer

Hebben jullie die zielige grijze meeuwen al gezien en gehoord?

25 augustus 2020 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Gaat deze het redden?

Hebben jullie die zielige grijze meeuwen al gezien en gehoord? Die meeuwen zijn dit jaar geboren en van voer voorzien door de ouders tot eind juli ongeveer. Vanaf dat moment moeten de jongen op eigen kracht hun eigen voer zien te verzamelen. Als ze blijven bedelen, dan gaan ze het niet redden. Ja, natuur kan hard zijn.

lees meer

Ondertussen op Vlieland; even bijpraten.

28 juli 2020 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
ms Friesland

Omdat er vaste gasten en lezers van dit blog dit jaar niet (kunnen) komen even een kort bericht over hoe het hier nu gaat en wat nieuwtjes.
Vlieland zit vol met badgasten, veel vaste gasten, maar ook veel nieuwe gasten. Die laatste omdat de vakantie in het buitenland niet door kon gaan vanwege de covid-19 situatie.
Op de boot zijn mondkapjes verplicht (openbaar vervoer), maar zodra men op de veerdam staat gaan de mondkapjes al rap af. Want…

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog