www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Paarden in de winter in het duin; Dave Jonker deed onderzoek.

5 dagen geleden Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Dave Jonker, studeert aan de Groene Welle en volgt de opleiding sportvisserij en waterbeheer, afgelopen weken liep hij stage bij ons. Deze stage hield in, dat hij een onderzoek moest doen.

lees meer

Oud, maar nog echt niet de dagen zat. Bericht uit het duin.

16 maart 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

De 10 Schotse hooglanders in het begrazingsgebied zijn al oud, maar doen hun ‘werk’ nog steeds goed. Ze gaan de verruiging van het duin tegen, bij jeuk schurken ze zich tegen bomen aan, die vervolgens het loodje leggen. Ze wroeten met hun kop stukken duin open. Kortom, ze doen het prima. Wekelijks gaan we enkele malen bij ze kijken. Af en toe tellen we 9 koeien, nummer 10 dwaalt de laatste tijd nogal eens alleen door het duin. Dat is Goasse, geboren op 19 juli 1999.

lees meer

Het was even keihard werken;toch brandhout voor Vlielanders.

6 maart 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Balen, dat is het voor de Vlielander brandhoutzagers. Ook wij vinden het jammer, dat er niet meer gezaagd mag worden door de eilanders. Staatsbosbeheer is landelijk genoodzaakt om deze maatregel te nemen naar aanleiding van een aantal ongevallen. En een zeer ernstig ongeval waarbij een houtzager omgekomen is. Uiteraard zijn we gaan zoeken naar oplossingen om op korte termijn de houtzagers toch met gevulde houthokken het komende jaar in te laten gaan. Landelijk wordt er nagedacht hoe we in de toekomst verder kunnen gaan, teneinde houtstokers te voorzien van brandhout.

lees meer

Heel veel Soay schaap lammetjes te zien in het duin.

21 februari 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Nu te zien in het duin; heel veel nieuw leven. We hebben al ruim 20 Soay schaap lammetjes geteld in het begrazingsgebied. Het huppelt en mekkert, is nieuwsgierig en alle varianten in kleurstelling komen voorbij.

lees meer

Vlielandse natuur krijgt een 9! Daar worden we blij van.

16 februari 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

De Vlielander natuur krijgt een 9 van de gasten die het eiland bezoeken. Dit blijkt uit een gastenonderzoek

lees meer

Forestry Demo Team komt zagen op hoog niveau.

14 februari 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Wist je dat er een Forestry (zaag) Demo Team bestaat? Dat is een groep (jonge) mensen die meedoen aan (motor) zaag wedstrijden. Onze collega Amanda Lijnema zit ook in dit team en werd vorig jaar oktober Nederlands kampioen bosarbeid. Uiteraard zijn alle deelnemers van het zaag team gecertificeerd.

lees meer

Zwervers op Vlieland. Velduilen te zien in de duinen.

7 februari 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

In de wintermaanden is het doorgaans stil in de duinen van Vlieland, als je daar dan struint kom je hooguit een handje vol graspiepers of een opvliegende houtsnip tegen. Als je echt geluk hebt stoot je tijdens je wandeling op een rustende velduil, of zelfs een groepje velduilen.

lees meer

Onderzoek naar overwinterende scholeksters op de Vliehors van start.

6 januari 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Het gaat niet goed met de scholeksters, daarom wordt er de komende jaren onderzoek gedaan naar het waarom. Dit onderzoek vindt plaats op de Vliehors.

lees meer

Dit moet je zien tijdens kerst! Vlieland op Omrop Fryslan

22 december 2016 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Remco in actie

Afgelopen voorjaar streek Bart Kingma van Omrop Fryslân neer met een glazen hut naast Bol van Dooie, om daar in de nachtelijke uren in gesprek te gaan met diverse Friese gasten. het programma kreeg de naam ‘Fiel de Nacht’ (voel de nacht). Overdag maakte Omrop-journalist Remco de Vries allerlei mooie beelden van Vlieland voor de omlijsting van de talkshow maar ook voor de speciale natuurdocu ‘Fiel de Dei’.

lees meer

40 kilometer wandelen op Vlieland: negen nieuwe wandelroutes

20 december 2016 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
wandelen

‘Wandelen op Vlieland’, één nieuw wandelrouteboekje met 9 wandelingen over Vlieland, vormen samen een wandelroutenetwerk van 40 kilometer.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog