www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Collega Anke Bruin is één van de zes Vrouwen van Friesland!

3 uur geleden Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Collega Anke Bruin is gekozen tot één van de zes Vrouwen van Friesland! Hierbij werd gevraagd om vrouwen te nomineren die een rolmodel zijn, andere vrouwen inspireren en bijzonder zijn.

lees meer

Collega Amanda Lijnema naar EK!

24 uur geleden Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Amanda Lijnema is deze week vertrokken naar Sopron in Hongarije om deel te nemen aan het EK bosarbeid. Waar ze in 2017 nog Nederlands kampioen werd, gaat ze nu voor de Europese titel!

lees meer

Broeden op de Vliehors!

7 dagen geleden Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Ook dit jaar zijn er Dwergsterns, Bontbek- en Strandplevieren op de Vliehors neergestreken om er te gaan broeden. Staatsbosbeheer heeft afgelopen zondag met hulp van onze vrijwilliger Willem Stel rondom deze broedgebieden borden geplaatst.

lees meer

Komende weken gaat Julia voor ons bloggen!

7 mei 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Julia Derksen

Komende weken ben ik op vakantie en zal Julia Derksen dit blog gaan vullen. Julia loopt stage bij ons en één van haar taken is voorlichting. Hieronder zal ik haar even aan u voorstellen.

lees meer

Wij tellen niet alleen vogels, maar ook kinderen.

19 april 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
jeugd activiteiten

Meten is weten. Dat geldt niet alleen voor bijvoorbeeld vogels tellen, waterstanden bijhouden en vast stellen waar bijvoorbeeld orchideeën groeien. Staatsbosbeheer houdt landelijk ook bij wat we allemaal voor leuks en nuttigs met de jeugd doen.

lees meer

Stap voor stap troep van het Vlielander strand afhalen.

10 april 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
strandschoonmaak 2018

Ziezo! Het strand van Vlieland is weer een stuk schoner dan het was. Samen met de KNRM, gemeente Vlieland, zowel de binnen- en buitendienst, Willem Stel en super vrijwilligers hebben we in anderhalve dag het hele strand afgelopen. Dat leverde toch nog 4 volle karren troep op.

lees meer

Collega Pieter Schaper maakt weer wat moois!

19 maart 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
beeld provinciekantoor

Veel Vlielanders vragen zich af waarom er een witte tent naast ons kantoor te zien is. Welnu, onze collega Pieter Schaper is daar bezig om een enorme stam van lindehout om te toveren tot kunstwerk. Voorwaar geen eenvoudige opdracht, die hij kreeg van ons provinciehoofd Jesler Kiestra.

lees meer

Kruip deze Boekenweek in een hoek met een (natuur)boek.

12 maart 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
boekenweek 2018

Het is deze week Boekenweek met natuur als thema. Dat past goed bij ons. In dit blog vertellen een paar collega’s wat hun lievelingsboek is en waarom. Het is natuurlijk niet verwonderlijk dat deze boeken een relatie met de natuur hebben.

lees meer

Vrijwillige handen uit de mouwen bij de ijsbaan.

27 februari 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
vrijwilligers staatsbosbeheer Vlieland

Onze collega Amanda Lijnema was vorige week aan de slag met de vrijwilligers. Het aantal vrijwilligers was niet groot, maar de werklust wel! Een verslaggever van het Staatsbosbeheer tijdschrift Veldpost was aanwezig om een leuk artikel te maken. Veldpost is het tijdschrift voor alle vrijwilligers die landelijk bij Staatsbosbeheer werken.

lees meer

Vrijwilligers van de Vogelbescherming aan de slag in Kroon’s polders; laat de grote sterns maar komen!

12 februari 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Vrijwilligers Vogelbescherming

Afgelopen weekend hebben we samen met vrijwilligers van de Vogelbescherming een mooie klus gedaan in Kroon’s polders. Noord van de vogelkijkhut is in 2016 een schelpeneiland gemaakt, zodat je van dichtbij vanuit de kijkhut mooi vogels kunt zien.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog