www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Met de wind om je hoofd en je billen in het zand. Maar…

6 dagen geleden Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
uitzicht op zee

Langzaam maar zeker wordt het nu steeds drukker, de grote vakantie is een feit. Gelukkig is het nog steeds mogelijk om een dag alleen door te brengen, even van de paden af en je hebt een duinpan voor jezelf.

lees meer

Het Jaar van de Huiszwaluw

8 juni 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Dit jaar is het Jaar van de Huiszwaluw! Dit houdt in dat er tellingen plaatsvinden en er wordt gekeken naar de nestjes die de zwaluwen maken maar ook naar de kunstmatige nestjes waar ze in zitten.

lees meer

Amanda Lijnema 3e op EK Sopron!

31 mei 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Amanda is weer terug in Nederland met een fantastische 3e plaats op het Europees Kampioenschap bosarbeid in Sopron, Hongarije!

lees meer

Collega Anke Bruin is één van de zes Vrouwen van Friesland!

24 mei 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Collega Anke Bruin is gekozen tot één van de zes Vrouwen van Friesland! Hierbij werd gevraagd om vrouwen te nomineren die een rolmodel zijn, andere vrouwen inspireren en bijzonder zijn.

lees meer

Collega Amanda Lijnema naar EK!

23 mei 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Amanda Lijnema is deze week vertrokken naar Sopron in Hongarije om deel te nemen aan het EK bosarbeid. Waar ze in 2017 nog Nederlands kampioen werd, gaat ze nu voor de Europese titel!

lees meer

Broeden op de Vliehors!

17 mei 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Ook dit jaar zijn er Dwergsterns, Bontbek- en Strandplevieren op de Vliehors neergestreken om er te gaan broeden. Staatsbosbeheer heeft afgelopen zondag met hulp van onze vrijwilliger Willem Stel rondom deze broedgebieden borden geplaatst.

lees meer

Komende weken gaat Julia voor ons bloggen!

7 mei 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Julia Derksen

Komende weken ben ik op vakantie en zal Julia Derksen dit blog gaan vullen. Julia loopt stage bij ons en één van haar taken is voorlichting. Hieronder zal ik haar even aan u voorstellen.

lees meer

Wij tellen niet alleen vogels, maar ook kinderen.

19 april 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
jeugd activiteiten

Meten is weten. Dat geldt niet alleen voor bijvoorbeeld vogels tellen, waterstanden bijhouden en vast stellen waar bijvoorbeeld orchideeën groeien. Staatsbosbeheer houdt landelijk ook bij wat we allemaal voor leuks en nuttigs met de jeugd doen.

lees meer

Stap voor stap troep van het Vlielander strand afhalen.

10 april 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
strandschoonmaak 2018

Ziezo! Het strand van Vlieland is weer een stuk schoner dan het was. Samen met de KNRM, gemeente Vlieland, zowel de binnen- en buitendienst, Willem Stel en super vrijwilligers hebben we in anderhalve dag het hele strand afgelopen. Dat leverde toch nog 4 volle karren troep op.

lees meer

Collega Pieter Schaper maakt weer wat moois!

19 maart 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
beeld provinciekantoor

Veel Vlielanders vragen zich af waarom er een witte tent naast ons kantoor te zien is. Welnu, onze collega Pieter Schaper is daar bezig om een enorme stam van lindehout om te toveren tot kunstwerk. Voorwaar geen eenvoudige opdracht, die hij kreeg van ons provinciehoofd Jesler Kiestra.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog