www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Monster gevonden en gered in Kroon’s polders op Vlieland.

2 dagen geleden Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Dinsdagmiddag gaf ik een Kroon’s polder excursie aan 21 gasten. Het was weer eens prachtig, de noordwesten wind maakte dat de lucht helder was, mooie wolken en veel zon. Het werd een bijzondere tocht.

lees meer

Op pad met een gepassioneerde collega, op zoek naar verborgen schatten in Kroon’s polders.

3 dagen geleden Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Evert Jan Lammerts

Vorige week donderdagmiddag ben ik met onze boswachter ecoloog (plantenman), collega Evert Jan Lammerts op pad geweest. Hij moest in Kroon’s polders op diverse plekken meten hoe zout/zoet het water daar was. Dit moet een aantal keren per jaar gebeuren, zodat we goed zicht krijgen op de diverse ontwikkelingen daar. Saai? Nou nee, het werd een geweldige middag, die ik graag wil delen met jullie.

lees meer

Bijzonder lepelaar nieuws op Vlieland; grootste nieuwe broedkolonie nabij de Kikkerbult!

19 april 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

De natuur laat zich niet sturen. Dat bleek maar weer eens toen collega Carl Zuhorn onlangs een nieuwe broedkolonie lepelaars ontdekte nabij de Kikkerbult.

lees meer

Klein bezoek voor Soay lammetjes en meer geiten in Vlielands duin

12 april 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

De kleinste Vlielanders zijn op bezoek geweest bij de Soay lammetjes en uitbreiding geitenkudde voor Vlielands duin.

lees meer

Lang leve sociale media; Susie Hampton heeft zich gemeld!

11 april 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Gisteravond stond ik op het punt van ‘te kooi gaan’, toen ik via Twitter een bericht kreeg van Susie Gander-Hampton.. Na 1 week wachten hebben we haar gevonden en zij ons, dankzij sociale media. In Engeland werd er aardig aandacht aan het bericht geschonken en het was haar vader die haar er op attendeerde dat zij het meisje/vrouw was naar wie gezocht werd.

lees meer

Strandschoonmaak was weer geweldig dankzij veel vrijwillige handen!

4 april 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Wat een paar geweldige dagen met elkaar! Samen met de gemeente Vlieland, Defensie, KNRM en behoorlijk veel vrijwilligers, zowel Vlielanders als gasten van de wal hebben we het strand van Jachthaven tot en met de Vliehors weer zoveel mogelijk ontdaan van rotzooi. Zelfs het bedrijventerrein is meegenomen in deze actie. De lunch in het (nog oude) Badhuys was prima verzorgd. Woensdagmiddag hebben we een afsluiting in de Bolder.

lees meer

We maken het Vlielander strand weer schoon. Wie doet er mee?

30 maart 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

We gaan het Vlielander strand weer schoon maken op 3 en 4 april. Wie doet er mee?

lees meer

Heerlijk lente nieuws van Vlieland. Vlinders in de tuun.

27 maart 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Gisteren opende ik mijn digitale postbus en zag ik een bericht van Vlielandster Anke Cupido. Ze schreef het volgende: “23 maart vloog de citroenvlinder in onze tuin, gisteren zagen we een dagpauwoog en vandaag een atalanta en als klapstuk de gehakkelde aurelia. Het leek mij de moeite waard om te vermelden; leve het voorjaar!”. Wat een leuk bericht en fijn dat ze dit aan ons meldde.

lees meer

Paarden in de winter in het duin; Dave Jonker deed onderzoek.

22 maart 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Dave Jonker, studeert aan de Groene Welle en volgt de opleiding sportvisserij en waterbeheer, afgelopen weken liep hij stage bij ons. Deze stage hield in, dat hij een onderzoek moest doen.

lees meer

Oud, maar nog echt niet de dagen zat. Bericht uit het duin.

16 maart 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

De 10 Schotse hooglanders in het begrazingsgebied zijn al oud, maar doen hun ‘werk’ nog steeds goed. Ze gaan de verruiging van het duin tegen, bij jeuk schurken ze zich tegen bomen aan, die vervolgens het loodje leggen. Ze wroeten met hun kop stukken duin open. Kortom, ze doen het prima. Wekelijks gaan we enkele malen bij ze kijken. Af en toe tellen we 9 koeien, nummer 10 dwaalt de laatste tijd nogal eens alleen door het duin. Dat is Goasse, geboren op 19 juli 1999.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog