www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Joehoe, wie doet er weer mee? Wees welkom bij de Natuurwerkdag op Vlieland.

2 dagen geleden Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
natuurwerkdag 2017

We hopen op Zagers, Slepers en Scheppers, jong en wat ouder zijn zaterdag 4 november van harte welkom om mee te helpen een mooie duinvallei vrij te maken van bomen en andere begroeiing.
Wij zorgen voor een stevige lunch en we starten om 10.00 uur bij de Afloop/Postweg.

lees meer

Duin moet duin blijven; Collega Amanda Lijnema druk bezig op Vlieland.

5 dagen geleden Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
duinen chopperen en plaggen

Maar 2% van heel Nederland is duingebied. Nu is Vlieland 1 mooie grote ‘zandhoop’, maar we kunnen allemaal zien dat heel veel duinlandschap aan het verruigen is. Struiken, bossen en dikke pakketten gras en andere planten zorgen er voor, dat het een beetje saai wordt op deze manier.

lees meer

Alle zintuigen op scherp; wij doen mee aan PROEFLOKAAL VLIELAND.

13 oktober 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Schotse hooglander

Van 14 tot en met 29 oktober organiseert het Toeristisch Platvorm Vlieland (TPV), in samen werking met velen, 2 weken lang Proeflokaal Vlieland. Staatsbosbeheer doet NATUURlijk mee. Alle zintuigen komen aan bod deze 2 weken. Dus voor eilanders en gasten die met de herfstvakantie hier zijn; Doe vooral mee aan diverse activiteiten.

lees meer

Massa’s Paddenstoelen op Vlieland; geniet er van… met je ogen.

10 oktober 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
collage van paddenstoelen

Iedereen, die nu een wandeling in bos en of duin op Vlieland maakt kan het niet ontgaan; het barst van de paddenstoelen. Heel veel soorten, in allerlei soorten, maten en kleuren. En in alle stadia van hun korte zichtbare bestaan.

lees meer

1, 2, 3, wie telt er mee komende zaterdag op Vlieland?

27 september 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Kauwtjes tellen mag ook

Zaterdag 30 september niks te doen? Dan wordt het vogels tellen. Er vindt die dag een wereldwijde vogeltelling plaats. De mensen die dan op de Vinkenbaan zijn, doen ook mee (einde Postweg, linksaf.)
Uiteraard ben je welkom om te kijken en wellicht mee te doen.

lees meer

Maaien en waaien in Kroon’s polders en op Vlieland

13 september 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Verstandige gast van de Lange Paal

Ieder jaar rond deze tijd rolt er zwaar materiaal van de veerboot. Gert Jan de Vries uit Cornjum komt dan met zijn grote (rups)voertuigen, om Kroon’s polders te maaien. Alles heeft dan in bloei gestaan, dus tijd om de gewenste verschraling uit te voeren.

lees meer

The Great Update – Zondag

3 september 2017 staatsbosbeheer1 in Vlieland

De laatste festivaldag van ITGWO 2017 is begonnen. Terwijl op Kampeerterrein Lange Paal het ochtendprogramma net is afgelopen, schrijven wij de laatste Great Update.

lees meer

The Great Update – Zaterdag

2 september 2017 staatsbosbeheer1 in Vlieland

Dat er bij zo’n groot festival als ‘In To The Great Wide Open’ veel werk achter de schermen nodig is, dat is natuurlijk geen geheim. Maar wist je dat de boswachters ook maanden van te voren al bezig zijn met de voorbereidingen? Vandaag delen we met jullie wat boswachter Jan en Herman aan het doen zijn voor en tijdens het festival.

lees meer

The Great Update – Vrijdag

1 september 2017 staatsbosbeheer1 in Vlieland

Yes! Het is weer tijd voor een nieuwe update. Vandaag vertellen we je meer over de Staatsbosbeheer keet die tijdens het festival ‘In To The Great Wide Open’ steeds op een andere plek te vinden is. Van 10.00 tot 14.00 uur vind je daar onze collega’s die je alles kunnen vertellen over het gebied en wat er allemaal te zien is.

lees meer

The Great Update – Donderdag

31 augustus 2017 staatsbosbeheer1 in Vlieland

Deze donderdag is de officiële start van In To The Great Wide Open en dat is goed te merken op kampeerterrein Lange Paal. Omdat het kampeerterrein normaal gesproken een stuk rustiger is moet er wel het één en ander gebeuren. In dit blog vertellen we meer over kamperen met een festivalsausje!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog