www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Hartstikke leuk! Samenwerken met collega’s uit Jubbega.

7 december 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Collega's uit Jubbega bezig op Vlieland

Afgelopen week kwamen collega Jorrit Poortland uit Jubbega, samen met 5 werk-leerlingen naar Vlieland om ons te helpen in het begrazingsgebied. In het gebied van 220 ha. duin zijn een aantal zogenaamde ‘plots’ te zien. Vierkante stukken omrasterde stukjes duin. Op die manier kunnen we goed zien, wat begrazing door de Schotse hooglanders en Soay schapen doet. In de omrasterde stukken wordt niet begraasd natuurlijk. Na zoveel jaar is inderdaad goed te zien, welk goed werk het vee doet. De rasters waren echt toe aan vervanging en deze week is daar weer veel aan gedaan. Samenwerken … het blijft een feest!

lees meer

Indrukwekkende mijlpaal op Vlieland! 10 miljoenste trekvogel geteld.

29 november 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Als 10 miljoenste geteld

Afgelopen vrijdag 24 november schreef Leon Kelder, collega-boswachter in Schoorl, geschiedenis op Vlieland! Sinds 2003 wordt er via www.trektellen.nl op gezette tijden wereldwijd trekvogels geteld op vaste posten. Leon telde vanaf Pad van 6 (telpost 1262) een aantal drieteenmeeuwen en daar zat de 10 (TIEN!) miljoenste bij. Hartstikke leuk, dat deze mijlpaal juist op Vlieland gehaald werd. Ons eiland is immers vogeleiland bij uitstek.

lees meer

Werk in ‘Oude Kooi’ van start. Het wordt nog mooier daar!

20 november 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Samenwerken in de Oude Kooi

Deze week wordt er een begin gemaakt, om opnieuw een vangpijp van ‘Oude Kooi’ weer zichtbaar te maken.
In 2008 is er 1 vangpijp grondig aangepakt en in oude staat teruggebracht, om iedereen te kunnen laten zien, hoe een eendenkooi nou eigenlijk werkt. En hoe mooi het daar is natuurlijk!

lees meer

Natuurwerkdag 2017 op Vlieland; wat een mooie dag met z’n allen!

6 november 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Natuurwerkdag 2017

Afgelopen zaterdag verzamelden zich ongeveer 25 vrijwilligers bij de Afloop, om aan de slag te gaan tijdens de nationale Natuurwerkdag. Collega Pieter Schaper had alles goed voorbereid en stond iedereen op te wachten. De jongste deelnemers waren rond de 8 jaar, de oudste boven de 70! Door deelname van een gezin uit Duitsland, kreeg het zelfs een internationaal tintje. Super dus!

lees meer

Onze collega Amanda voor de 2e maal Nederlands kampioen Bosarbeid!

31 oktober 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Amanda Lijnema terecht kampioen

Het was spannend afgelopen zaterdag in De Lutte. Onze collega Amanda Lijnema verdedigde daar haar vorig jaar behaalde titel Nederlands kampioen Bosarbeid. En ze flikte het! Er deden nog 4 dames mee en reken maar dat die ook flink fanatiek bezig waren.

lees meer

Joehoe, wie doet er weer mee? Wees welkom bij de Natuurwerkdag op Vlieland.

20 oktober 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
natuurwerkdag 2017

We hopen op Zagers, Slepers en Scheppers, jong en wat ouder zijn zaterdag 4 november van harte welkom om mee te helpen een mooie duinvallei vrij te maken van bomen en andere begroeiing.
Wij zorgen voor een stevige lunch en we starten om 10.00 uur bij de Afloop/Postweg.

lees meer

Duin moet duin blijven; Collega Amanda Lijnema druk bezig op Vlieland.

17 oktober 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
duinen chopperen en plaggen

Maar 2% van heel Nederland is duingebied. Nu is Vlieland 1 mooie grote ‘zandhoop’, maar we kunnen allemaal zien dat heel veel duinlandschap aan het verruigen is. Struiken, bossen en dikke pakketten gras en andere planten zorgen er voor, dat het een beetje saai wordt op deze manier.

lees meer

Alle zintuigen op scherp; wij doen mee aan PROEFLOKAAL VLIELAND.

13 oktober 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Schotse hooglander

Van 14 tot en met 29 oktober organiseert het Toeristisch Platvorm Vlieland (TPV), in samen werking met velen, 2 weken lang Proeflokaal Vlieland. Staatsbosbeheer doet NATUURlijk mee. Alle zintuigen komen aan bod deze 2 weken. Dus voor eilanders en gasten die met de herfstvakantie hier zijn; Doe vooral mee aan diverse activiteiten.

lees meer

Massa’s Paddenstoelen op Vlieland; geniet er van… met je ogen.

10 oktober 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
collage van paddenstoelen

Iedereen, die nu een wandeling in bos en of duin op Vlieland maakt kan het niet ontgaan; het barst van de paddenstoelen. Heel veel soorten, in allerlei soorten, maten en kleuren. En in alle stadia van hun korte zichtbare bestaan.

lees meer

1, 2, 3, wie telt er mee komende zaterdag op Vlieland?

27 september 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Kauwtjes tellen mag ook

Zaterdag 30 september niks te doen? Dan wordt het vogels tellen. Er vindt die dag een wereldwijde vogeltelling plaats. De mensen die dan op de Vinkenbaan zijn, doen ook mee (einde Postweg, linksaf.)
Uiteraard ben je welkom om te kijken en wellicht mee te doen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog