www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

In overleg kan er veel, maar niet alles.

6 september 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
lunch

Wat mag er wel en wat mag er niet in de natuur van Vlieland en waar kan iets wel en waar niet. Diverse ondernemers komen regelmatig bij ons langs om ‘iets’ in de natuur te organiseren. Dat varieert van een trouwlocatie met 200 personen tot spooktocht voor een klein groepje. Sinds een paar maanden werken we nu met een zogenaamde recreatiezoneringskaart. En dan blijkt dat er best veel mogelijk is, maar niet alles.

lees meer

The Last Great Update!

2 september 2018 boswachterjulia in Vlieland

Into The Great Wide Open loopt alweer op haar einde. Het spetterende festival was weer een groot succes!

lees meer

The Great Update, dag 2!

31 augustus 2018 boswachterjulia in Vlieland

Het is weer zover! De tweede dag van Into The Great Wide Open is een feit. Ook vandaag was het weer reuze gezellig op het kampeerterrein en op het festivalterrein.

lees meer

The Great Update, Het is begonnen!

30 augustus 2018 boswachterjulia in Vlieland

Vandaag is de officiële start van het festival, dit is op het eiland goed te merken. In het oosten van Vlieland komen alle enthousiaste en vrolijke festivalgangers aan en op kampeerterrein Lange Paal druppelen de velden vol, dit vinden wij ontzettend gezellig!

lees meer

The Great Update is terug!

29 augustus 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

The Great Update is weer terug! Het festival gaat bijna beginnen, vanaf morgen is het weer zo ver! Vanaf vandaag delen we weer alle leuke weetjes en een dagelijkse festivalupdate.

lees meer

Jarenlange begrazing op Vlieland levert mooi vogelnieuws op!

31 juli 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Grauwe klauwier

Het broedseizoen is (bijna) voorbij en het is ieder jaar weer leuk om te weten welke vogels hun jongen wisten groot te brengen. Dit broedseizoen kan bijgeschreven worden als succesvol en verrassend goed. Onze collega en vogelkenner Carl Zuhorn en Peter de Boer van Sovon komen met de volgende berichten en getallen.

lees meer

Met de wind om je hoofd en je billen in het zand. Maar…

12 juli 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
uitzicht op zee

Langzaam maar zeker wordt het nu steeds drukker, de grote vakantie is een feit. Gelukkig is het nog steeds mogelijk om een dag alleen door te brengen, even van de paden af en je hebt een duinpan voor jezelf.

lees meer

Het Jaar van de Huiszwaluw

8 juni 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Dit jaar is het Jaar van de Huiszwaluw! Dit houdt in dat er tellingen plaatsvinden en er wordt gekeken naar de nestjes die de zwaluwen maken maar ook naar de kunstmatige nestjes waar ze in zitten.

lees meer

Amanda Lijnema 3e op EK Sopron!

31 mei 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Amanda is weer terug in Nederland met een fantastische 3e plaats op het Europees Kampioenschap bosarbeid in Sopron, Hongarije!

lees meer

Collega Anke Bruin is één van de zes Vrouwen van Friesland!

24 mei 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland

Collega Anke Bruin is gekozen tot één van de zes Vrouwen van Friesland! Hierbij werd gevraagd om vrouwen te nomineren die een rolmodel zijn, andere vrouwen inspireren en bijzonder zijn.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog