www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Pedicure voor de geiten

14 november 2022 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland
geiten pedicure

De geiten op Ameland hebben een pedicure gehad. Afgelopen week zijn de Nederlandse geiten op de Môchdyk gevangen voor de controle van de hoeven. De hoeven groeien bij geiten, net zoals onze nagels, continu door. Alleen een nagelknipbeurt is bij mensen vaker nodig dan bij de geiten. De hoeven van de geiten worden ongeveer eens in de vier tot zes maanden geknipt, afhankelijk van de ondergrond waarop ze lopen.

lees meer

Kom fietsen op vrijdag 27 mei

17 mei 2022 Boswachter Fabienne Bunicich-Droste in Ameland
Fietsdag

Fietsdag op Ameland! Georganiseerd door Staatsbosbeheer. Vrijdag 27 mei kun je starten tussen 10 en 12 uur vanaf het beeld Ritskemooi te Buren. Een tocht van ongeveer 20 km. Deelname is gratis. Voor jong en oud. Graag tot dan!

lees meer

Milieujutten op Engelsmanplaat

4 april 2022 Boswachter Fabienne Bunicich-Droste in Ameland
Afvalcontainer op Engelsmanplaat

Engelsmanplaat, een zandplaat tussen Ameland en Schiermonnikoog met een hoge natuurwaarde voor de vogels, heeft een afvalcontainer gekregen. Deze afvalcontainer is bevestigd op de Wad-wachtpost de Kalkman en er is voor een ontwerp gekozen dat water en wind bestendig is.

lees meer

Herdruk getijdenkalender

16 februari 2022 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Herdruk van de getijdenkalender. Nu met aanpaste zomertijd, maanstanden en extra waterstanden van badstrand Nes en het Amelander gat..

lees meer

Onze boswerkzaamheden op een rij

26 januari 2022 Boswachter Fabienne Bunicich-Droste in Ameland

Komende weken is Staatsbosbeheer bezig met boswerkzaamheden. Deze zullen worden uitgevoerd in de bossen van Hollum, Ballum en Nes.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog