www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Voorjaar in de duinen

3 april 2017 Robert Pater in Ameland
Soay lam

Het is aan van alles op te merken dat het voorjaar begonnen is. Zo ook aan onze Soay-schapen die momenteel aan het lammeren zijn. Dit gebeurd volledig zelfstandig en daarom verdienen deze schapen nu alle rust.

lees meer

Strandval op de westkust Ameland

10 maart 2017 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Afgelopen dagen is er een strook van ongeveer 40 meter van het strand van de westkust van Ameland weggezakt in zee, een zogeheten strandval. Dit gebeurde ten zuidoosten van de Cat Club Ameland naast een strekdam.

lees meer

Een geslaagde eerste op stap met….

9 maart 2017 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Afgelopen weekend zijn bewoners uit Ballum en Staatsbosbeheer op stap geweest. Dit alles naar aanleiding van ons vorig blogbericht. Zaterdag om 10 uur zijn wij samen met de Ballumers vanaf de parkeerplaats naar het Ballumerbos en BP plas gefietst. Al fietsend en lopend hebben wij over ons werk verteld en uitleg gegeven over ons beheer. Vele vragen kwamen naar voren en er ontstond een leuke, informatieve uitwisseling.

lees meer

Staatsbosbeheer op stap met dorpsgenoten

17 februari 2017 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Afgelopen maand heeft Staatsbosbeheer bij de vier verschillende jaarvergaderingen van de dorpsbelangen op Ameland een agendapunt ingebracht, op stap met dorpsgenoten! Wij nodigen namelijk de dorpsgenoten uit, om samen met ons de natuur in te gaan. Het doel is ons werk toe te lichten en ideeën uit te wisselen en met elkaar te spreken over de mogelijkheden.

lees meer

Doe mee met de Nationale tuinvogeltelling

27 januari 2017 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Afgelopen week was het genieten buiten. De vorst leverde prachtige plaatjes op. Helaas is het dit weekend afgelopen met de vorst. Maar gelukkig zijn er nog vele andere manieren om van de natuur te genieten. Een aanrader voor dit weekend is de Nationale Tuinvogeltelling. Iedereen kan meedoen. Zittend vanuit je luie stoel heerlijk naar buiten kijken en genieten van de vogeltjes die je in je tuin zitten.

lees meer

Let op! Boswerkzaamheden

23 januari 2017 Robert Pater in Ameland
Feller Buncher

De wintermaanden zijn erg geschikt om boswerkzaamheden uit te voeren, ook op Ameland. Daarom vragen we uw aandacht voor de veiligheid rondom de boswerkzaamheden.

lees meer

Nummer 6 ligt op de deurmat!

22 december 2016 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Editie Jaar in beeld 2016 valt voor de zesde keer op rij op de deurmat van de Amelanders. Het jaarbeeld geeft weer een mooi overzicht van de vele werkzaamheden in en voor de natuur die wij afgelopen jaar hebben verricht. De teksten zijn versterkt door prachtige foto’s en maken het jaarbeeld helemaal compleet. Daarnaast is middenin het blad een handige getijdentabel 2017 opgenomen.

lees meer

Nieuw raster voor de Hollumer schapen

20 december 2016 Robert Pater in Ameland
verwijderen opslag met de kraan

Het zal menig Amelander zijn opgevallen dat firma Spoelstra werkzaamheden uitvoert voor Staatsbosbeheer langs het Jan Roepespad in Hollum. Ineens is vanaf de weg het open veld weer zichtbaar, het raster is vervangen en er is zelfs een oude dobbe tevoorschijn gekomen! Door de jaren heen was het oude raster volledig verdwenen tussen de wilgen, elzen en berken, met stroomverlies als gevolg. Het raster zat zo vast in de begroeiing dat het niet meer mogelijk was deze vrij te maaien. Dus moest het ditmaal wat rigoureuzer.

lees meer

Plakkerige draden

15 september 2016 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Als ik ’s ochtends naar mijn werk loop voel ik allerlei gekriebel in mijn gezicht en armen, alsof er overal lange haren tegen mij aan komen en plakken blijven. Dit is een typisch verschijnsel van deze tijd van het jaar…weet jij wat ik bedoel?

lees meer

Op Engelsmanplaat staat nu ‘De Kalkman’

10 september 2016 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Staatsbosbeheer heeft deze zomer de 35-jaar oude iconische vogelwachtershut op palen op de Engelsmanplaat vervangen door een nieuwe wadwachtpost van accoya-hout. Zaterdag 10 september werd voor deze mijlpaal van het project Rust voor Vogels, Ruimte voor Mensen een klein feestje op de plaat gevierd. De directeur van Vogelbescherming Nederland, Fred Wouters, onthulde hierbij de klinkende Friese naam voor de post: ‘De Kalkman’.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog