www.boswachtersblog.nl/ Ameland

De fietsdag als vanouds

22 mei 2023 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland
hoop gezelligheid bij de fietsdag van Staatsbosbeheer

Afgelopen vrijdag 19 mei hebben we weer als vanouds een zeer geslaagde fietsdag mogen organiseren. Onderweg is er flink gepuzzeld en er zijn ook veel goede oplossingen van de puzzeltocht binnengekomen. Het was een smaakvolle, informatieve en bovenal gezellige tocht met veel afwisseling. Bij de verschillende stands werden de deelnemers, zowel jong als oud, uitgedaagd om te speuren naar de juiste oplossingen.

lees meer

Het zwaartepunt van Ameland gevonden

20 mei 2023 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland
zwaartepunt

Het zwaartepunt van Ameland is gevonden door leerlingen van de Burgemeester Waldaschool. Hun natuurkundeleraar heeft de leerlingen uitgedaagd om het zwaartepunt te bepalen op Ameland. En wat bleek, het zwaartepunt ligt in het gebied van Staatsbosbeheer, naast het Westerpad ter hoogte van de strandpaal.

lees meer

Fietsen en puzzelen op 19 mei rondom Ballum

16 mei 2023 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland
fietsen en puzzelen

Op vrijdag 19 mei is het weer zo ver! De Fietsdag van Staatsbosbeheer is dan weer een feit. We starten dit jaar in Ballum bij eetcafé de Boerderij. Het beloofd weer een gezellige, informatieve en bovenal smaakvolle fietsdag te worden. Kom jij ook?

lees meer

Wat vind jij van de Exmoor pony’s?

9 mei 2023 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland
Exmoor pony's

Wat vind jij van de Exmoor pony’s? Dit is één van de vragen, die Romy Bunicich stelt voor haar afstudeeronderzoek aan het Van Hall Larenstein, over de Exmoor pony’s. Deze dieren lopen als grazers in het natuurgebied Roosduinen op Ameland. In samenwerking met Staatsbosbeheer voert zij haar afstudeeronderzoek uit en vraagt ze de hulp van bezoekers aan Roosduinen om mee te werken aan een korte enquête.

lees meer

Boswerkzaamheden in volle gang

1 februari 2023 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland
boswerkzaamheden in volle gang

De boswerkzaamheden op Ameland zijn in volle gang. Op verschillende plekken in de bossen is het geronk van de motorzaag te horen. Deel van de werkzaamheden voeren we zelf uit, maar zodra er groter en zwaarder materieel nodig is roepen we de hulp in van aannemers. De boswerkzaamheden worden uitgevoerd om het bos ook in de toekomst gezond te houden.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog