www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Stap 31 mei op de fiets samen met Staatsbosbeheer

20 mei 2019 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Stap op de fiets met Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat voor een ongeveer 20 km lange fietstocht langs bos, duin, polder en wad. De route is weergegeven in een puzzelboekje en leidt langs stands van verschillende (natuur)organisaties. Zij vertellen graag over hun bezigheden op het eiland. Voor de koffie, thee en ranja zorgen wij.

lees meer

Aan de slag met het Hagedoornveld

4 maart 2019 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Op woensdag 13 maart organiseert Staatsbosbeheer een inloopmiddag voor alle Amelanders over het Hagedoornveld en de Zwanewaterduinen. Landschapsarchitecten van Le Far West en een team van Staatsbosbeheer nemen alle geïnteresseerden mee in de ideeën die ze hebben voor dit gebied. Aan de hand van een presentatie, kaarten en schetsen zullen ze laten zien hoe het Hagedoornveld en de Zwanenwaterduinen er in de toekomst uit zouden kunnen zien. Graag horen ze wat er van de plannen gevonden wordt. Er is alle ruimte om vragen te stellen, zorgen te delen en suggesties te doen.

lees meer

Zaag je eigen kerstboom

9 december 2018 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Na Sunneklaas is het weer tijd om voorbereidingen te treffen voor kerst. Hoe leuk is het om met familie op pad te gaan om jullie eigen kerstbomen en kerstgroen te zagen! En na afloop een kop warme chocolademelk te drinken met één van onze boswachters. Dit jaar is het allemaal mogelijk.

lees meer

Ameland aan de slag op de Natuurwerkdag

1 november 2018 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Elke eerste zaterdag van november staat de Natuurwerkdag gepland. Een activiteit die al vele jaren wordt georganiseerd door de Landschappen in de provincies. Natuurlijk haakt Staatsbosbeheer Ameland ook aan. Een prachtig initiatief waar we met elkaar aan de slag gaan om de natuur een stukje mooier te maken. Doe jij 3 november ook mee?

lees meer

Verbeterde ruiterroute

10 augustus 2018 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland
het nieuwe hek bij de ruiterroute

Eindelijk is het dan zover een verbeterde en anders lopende ruiterroute nabij Hollum.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog