www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Een mantel van geheimzinnigheid- Velduilen in ’t Roegwold

4 dagen geleden Boswachter Annet de Jong in Groningen

Afhankelijk van de seizoenen en het prooiaanbod leiden velduilen een nomadisch bestaan. Mede omdat ze ’s avonds en ’s nachts in actie komen zijn ze omgeven door geheimzinnigheid. Fotograaf en vrijwilliger Wilco van der Laan gaat in ’t Roegwold mee op zoek naar de velduil.

lees meer

Weer of geen weer: ruim 160 kinderen vieren Boomfeestdag in Zuidhorn!

7 dagen geleden Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Gemeente Westerkwartier organiseerde samen met Staatsbosbeheer, Landschapsbeheer Groningen, IVN en Kunst en Cultuur de Provinciale Boomfeestdag 2019 in Zuidhorn. Ruim 160 leerlingen van CBS Het Anker, SWS de Vlieger, GBS de Brug en CBS de Windroos hadden een ochtend om niet snel te vergeten. De leerlingen zich niet afschrikken en zetten zich volop in!

lees meer

Start herplant dorpsbossen Groningen: en nú anders!

10 maart 2019 Boswachter Annet de Jong in Groningen

De zieke essen zijn vanwege de essentaksterfte in de dorpsbossen van Groningen grotendeels gekapt. Nu worden de Groningse bossen opnieuw ingeplant met een grote verscheidenheid aan bomen en struiken. Bewoners zijn actief betrokken en samen komen we tot meer diversiteit.

lees meer

Voorjaar in mijn bol

27 februari 2019 Boswachter Anneke Epping in Groningen

Hoor jij het ook? Als ik net even voor mijn wekker aan wakker wordt, zet ik vaak het raam even op een kier. Lekker wakker worden door een koor van zingende vogels. Het roodborstje, de grote lijster, dan de merel en zelfs in de verte hoor ik het koeren van de houtduiven. Is het dan toch echt lente?

lees meer

Onmisbare krachten

15 februari 2019 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Duizenden mensen zetten zich vrijwillig in voor Staatsbosbeheer. Zonder hen zouden wij onze diensten en producten niet kunnen aanbieden. En ze zijn een belangrijke schakel in ons contact met de bezoekers en omwonenden van onze gebieden. Ook in het Westerkwartier zijn ze onmisbaar voor ons. Onlangs hebben wij vacatures uitgezet voor vrijwilligers. Na enthousiaste reacties hebben wij er nu een aantal nieuwe vrijwilligers bij. Ik stel ze graag voor. Nieuwsgierig? Lees in deze blog meer hierover!

lees meer

Zorg voor wandelpaden

24 januari 2019 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Bijzondere plekken in Nederland! Ze zijn dichterbij dan je denkt. Laat je verrassen en ontdek het Westerkwartier. Het verborgen gebied in de provincie Groningen. Benieuwd waar je dit weekend een frisse neus kan halen? Lees het hier!

lees meer

Gronings bos – Grunnigs bos

19 januari 2019 Boswachter Annet de Jong in Groningen

Tijdens het muziekfestival Grasnapolsky organiseren wij expedities over de toekomst van het bos in Groningen. Ik las dat Grasnapolsky een festival is waar de ‘ervaring’ minstens zo belangrijk is als de muziek met dat uitgangspunt weten wij wel raad!

lees meer

Een toast op 2019!

3 januari 2019 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Zo aan het begin van het nieuwe jaar is het altijd leuk om nog even terug te kijken naar het jaar dat achter ons ligt. Want als je er even goed bij stil staat, dan realiseer je je ineens dat er een boel is gebeurd.

lees meer

Doen in het donker

25 december 2018 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Groningen
sterren kijken met studenten van het Kapteijn Instituut van de RUG (foto: Jan Koeman)

Het Lauwersmeergebied is behalve Nationaal Park ook ‘Dark Sky Park’ omdat het er ’s nachts, voor Nederlandse begrippen, nog erg donker is. De waarde van die duisternis willen we graag zoveel mogelijk mensen laten beleven. Dat levert de nodige ‘uitdagingen’ op!

lees meer

Overwinteren

7 december 2018 Boswachter Jelka Vale in Groningen

De dagen worden korter en de kou staat voor de deur. Wij mensen gaan maar door en passen onze dagelijkse gang van zaken niet aan, aan deze wisseling van de seizoenen. De dierenwereld pakt dit iets anders aan.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog