www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Werken en leren in het groen

6 dagen geleden Boswachter Jelka Vale in Groningen

Samen met Afeer en het Dollard College hebben we een opleidingstraject opgezet om jongeren een veilige en beschutte werkplek te bieden, waardoor de overstap naar de reguliere arbeidsmarkt kleiner wordt en de kans op betaald werk vergroot. Deze week zijn 4 jonge mannen aan dit traject begonnen.

lees meer

Bakkerom en Bevervallei krijgen maaisel uit Polder Oude Riet

30 juli 2021 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Zelf ben ik de afgelopen weken vooral druk met het Blotevoetenpad in Opende. Op dit moment is het Blotevoetenpad vanuit veiligheidsoverwegingen gesloten. Maar er gebeurt natuurlijk meer in onze beheereenheid. In juli strooiden we maaisel uit de Oude Riet in Bakkerom-Zuid. De voornaamste reden om geschikt plantmateriaal te strooien is om soorten te introduceren die niet in de directe omgeving voorkomen, maar wel thuishoren in het natuurgebied.

lees meer

Op ontdekkingstocht in het Lauwersmeer

26 juli 2021 Boswachter Mariska in Groningen

Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) en Staatsbosbeheer gaan langdurig samenwerken met als doel dat kinderen van SKSG veelvuldig de natuurgebieden van Staatsbosbeheer in de provincie Groningen gaan bezoeken. De start vindt plaats in Nationaal Park Lauwersmeer; kinderen van verschillende locaties van SKSG) komen deze zomer op ontdekkingstocht in het gebied. Tijdens deze zogeheten Wad Experience gaan de kinderen eerst het wad op en bezoeken ze daarna Activiteitencentrum het Lauwersnest.

lees meer

ESsentie in beeld

9 juli 2021 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Anderhalf jaar lang hebben we samen met heel veel mensen gewerkt aan het vertellen van het verhaal van het project ESsentie, de proef met natuurinclusieve landbouw op de Westeresch in Veele. Vanaf vandaag kan iedereen die de Westeresch bezoekt op een makkelijke manier meer te weten komen over dit interessante en veelomvattende project.

lees meer

Nog een bever in Westerwolde

23 juni 2021 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Vorige week werd er in Appingedam een bever gespot. Vanwege de waterveiligheid in het gebied en het beverbeheerplan mocht de bever daar niet blijven. Daarom is de bever gevangen en bij ons in Westerwolde weer vrijgelaten.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog