www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Blauwtjes op duivelseiland

7 dagen geleden Boswachter Annet de Jong in Groningen

Vlinders en met name blauwtjes

lees meer

Er gaat niets boven (de natuur in) Groningen!

15 april 2017 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Groningen
Medewerkers Russische Nationale Parken op bezoek in NP Lauwersmeer

Nederland heeft geen enorm grote woeste natuurgebieden. Maar toch is de Nederlandse natuur zeker de moeite waard. Vraag het maar eens aan een buitenlandse bezoeker! Als zelfs een Rus uit een enorm natuurreservaat de natuur in Nederland al de moeite waard vindt, dan mogen we er zelf ook best wat meer trots op zijn.

lees meer

Een werkweek van een boswachter 2.0

7 april 2017 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Je hoeft alleen maar te vertellen dat je werkt als boswachter en de meest fantasierijke gedachtes komen voorbij. Regelmatig krijg ik de vraag: ‘Wat doe je eigenlijk als boswachter’, ‘loop je dan de hele dag in het bos?’ Ik begin dan spontaan te lachen en verwonder mij over de meest uiteenlopende reacties die voorbij komen. Graag geef ik jullie een kijkje in de werkweek van een boswachter 2.0.

lees meer

De moderne Prikkebeen

31 maart 2017 Boswachter Leon Luijten in Groningen

Ondanks een goed waadpak, maar toch drijfnat, klauter ik bezweet uit het rietmoeras van ’t Roegwold. Samen met een vrijwilliger en een aantal boeren(zonen en -dochters) uit de directe omgeving trotseren we koud water, verraderlijke onderwaterbodems en dichte rietvelden met maar één doel. Het prikken van ganzeneieren.

lees meer

In geuren en kleuren beleef ik het bos!

17 maart 2017 Boswachter Anneke Epping in Groningen
Billen

Tijd om te gaan genieten van een heerlijke voorjaarswandeling door veld en bos. Maar is het altijd even goed genieten geblazen?

lees meer

Biedt ’t Roegwold in 2017 nog zo´n sensationele zomer?

10 maart 2017 Boswachter Annet de Jong in Groningen

Deelgebied Dannemeer van ’t Roegwold was in 2016 een vogeleldorado. Fotograaf en gastblogger Wilco van der Laan vertelt in woord en beeld over 2016 en kijkt reikhalzend uit naar de komende zomer.

lees meer

De das is terug in het Westerkwartier

3 maart 2017 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

De das is het grootste landroofdier van Nederland. Een sprookjesachtig dier met zijn fraaie zwart/wit getekende kop. De das leeft ook in de bossen en bosjes van het Westerkwartier. Helaas heb ik er nog nooit één gezien. Dankzij een cameraval kunnen we ze zien!

lees meer

Kijk en zie

25 februari 2017 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Groningen

Er is eindeloos veel te zien en te beleven in de natuur, maar je moet er wel oog voor hebben. Over de hele wereld nemen boswachters en natuurgidsen daarom mensen mee de natuur in en wijzen op grote en kleine ‘wonderen der natuur’. Dus: kom mee naar buiten allemaal!

lees meer

Voorjaar in de kop

17 februari 2017 Boswachter Leon Luijten in Groningen

Toen ik vorige week in de stad in de auto stapte wees de thermometer precies 0 graden aan, overdag wel te verstaan. Net buiten de stad was het al -1 en naarmate ik verder naar het oosten reed daalde de temperatuur naar -3 in Westerwolde. Het temperatuur verloop afgelopen woensdag verliep net zo, maar dan van 13 graden naar 10 graden. Ik hoorde op de radio dat het de warmste 15 februari ooit was.

lees meer

Thuis in de streek klinkt als muziek in de oren

11 februari 2017 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Als boswachter proberen we veel met de streek samen te werken en mensen bij onze natuurgebieden en het beheer daarvan te betrekken. Bijvoorbeeld door leuke activiteiten met ondernemers en verenigingen uit de regio te organiseren, maar ook door samen te werken met vrijwilligers. Afgelopen maand kwamen deze twee groepen wel op een hele leuke manier samen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog