www.boswachtersblog.nl/ Groningen

ESsentie in beeld

9 juli 2021 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Anderhalf jaar lang hebben we samen met heel veel mensen gewerkt aan het vertellen van het verhaal van het project ESsentie, de proef met natuurinclusieve landbouw op de Westeresch in Veele. Vanaf vandaag kan iedereen die de Westeresch bezoekt op een makkelijke manier meer te weten komen over dit interessante en veelomvattende project.

lees meer

Nog een bever in Westerwolde

23 juni 2021 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Vorige week werd er in Appingedam een bever gespot. Vanwege de waterveiligheid in het gebied en het beverbeheerplan mocht de bever daar niet blijven. Daarom is de bever gevangen en bij ons in Westerwolde weer vrijgelaten.

lees meer

De Ruiten Aa kronkelt weer

17 juni 2021 Boswachter Jelka Vale in Groningen

30 jaar nadat de eerst schop de grond in ging, kunnen we nu vol trots zeggen: het is klaar! De Ruiten Aa meandert zoals hij rond 1900 ook deed, het hoogteverschil in het landschap is weer hersteld en de stuwen zijn verdwenen en vervangen voor vistrappen. In totaal is er 2500 hectare natuurgebied rondom de beek opnieuw ingericht. En wat ziet het er mooi uit!

lees meer

Boekweit, bijen en ESsentie

26 mei 2021 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Op de Westeresch in Veele werken we aan natuurinclusieve landbouw. Daar wordt onder andere boekweit geteeld, een gewas dat bijna helemaal verdwenen is in Nederland. Dat is een gemis voor het landschap en voor de biodiversiteit. Boswachter Jelka Vale vroeg aan Peter Brul, Kwartiermaker Biologische landbouw Groningen, om hierover een blog te schrijven.

lees meer

Boswachtersagenda in coronatijd: kop d’r veur!

9 mei 2021 Boswachter Annet de Jong in Groningen

De boswachtersagenda is in deze coronatijd anders gevuld. We zijn meer online en meer in het veld en dat is fijn want doordat er meer bezoekers zijn speelt er meer in de natuur. Dat biedt andere mogelijkheden.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog