www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Gedeelde trots

2 dagen geleden Boswachter Jelka Vale in Groningen

Voor mij is een van de leukste activiteiten die jaarlijks plaatsvindt in Westerwolde toch wel het Westerwolde Wandelweekend. En zo denk ik er niet alleen over, elk jaar weten meer en meer mensen dit wandelevenement te vinden, met dit jaar weer een record aantal deelnemers. Meer dan 800 mensen hebben zich aangemeld!

lees meer

Hoe armer, hoe rijker

16 juni 2017 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

15 Juni was D-day, oftewel maaiers uit de schuur en los! Stiekem kon mijn collega Ruben niet wachten. Hij droomde er zelfs over! De passie en energie spat van mijn collega’s af en ik kan hier oprecht van genieten. Het maaien is niet alleen ‘mooi’ werk om te doen maar ook onmisbaar voor het beheer van onze natuurterreinen. De talrijke houtsingels, die de afscheiding tussen grasland vormen, zorgen voor een intiem, besloten landschap, dat contrasteert met de open veenlanden. Om dit open landschap te behouden, beheren wij deze gebieden. In dit geval door de graslanden te maaien.

lees meer

Dood doet leven!

10 juni 2017 Boswachter Annet de Jong in Groningen

Een zomeravondwandeling door Heemtuin & natuurpark Tussen de Venen met uitvaarverzorger Monuta. In een sfeervol natuurpark inspiratie op doen over je uitvaart.

lees meer

Logeren bij de boswachter op kampeerterrein De Pomp

2 juni 2017 Boswachter Liesbeth van de Berg in Groningen

Naast boswachter in het Lauwersmeergebied en het Hogeland ben ik ook beheerder van natuurkampeerterrein De Pomp in Nationaal Park Lauwersmeer. Inmiddels ben ik zo’n 3 jaar beheerder van het natuurkampeerterrein en dat is aanleiding voor ‘even bijpraten’.

lees meer

Buitengewoonslapen

27 mei 2017 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Samen met boswachters Jaap Kloosterhuis en Marieke de Boer heeft buitengewoonslapen.nu een bijzondere activiteit in het Lauwersmeer georganiseerd op vrijdag 19 mei: slapen bij de boswachter.

lees meer

Mevrouw zeearend wordt oma én opnieuw moeder van een tweeling!

19 mei 2017 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Groningen
nest 2017

In 2011 broedden voor het eerst succesvol zeearenden in het Lauwersmeergebied, nadat het in het jaar daarvoor was mislukt. De ‘zoon’ van 2011 is dit jaar zelf ‘vader’ geworden in het Zuidlaardermeergebied. Daarmee is de Lauwersmeerse zeearend ‘oma’!

lees meer

In mei ……..

13 mei 2017 Boswachter Leon Luijten in Groningen
koekoeksjong

Een koekoek broedt niet zelf zijn ei uit maar legt het in het nest van een andere vogel. Vaak is dat een kleine karekiet.

lees meer

Buurman otter

3 mei 2017 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Groningen

Veel wilde dieren eindigen als ‘verkeersslachtoffer’, ook otters in het Lauwersmeergebied Dat is triest maar er is wel wat aan te doen.

lees meer

Blauwtjes op duivelseiland

21 april 2017 Boswachter Annet de Jong in Groningen

Vlinders en met name blauwtjes

lees meer

Er gaat niets boven (de natuur in) Groningen!

15 april 2017 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Groningen
Medewerkers Russische Nationale Parken op bezoek in NP Lauwersmeer

Nederland heeft geen enorm grote woeste natuurgebieden. Maar toch is de Nederlandse natuur zeker de moeite waard. Vraag het maar eens aan een buitenlandse bezoeker! Als zelfs een Rus uit een enorm natuurreservaat de natuur in Nederland al de moeite waard vindt, dan mogen we er zelf ook best wat meer trots op zijn.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog