www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Vliegende kevers in mei

31 mei 2024 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Op het moment dat wij de dag afsluiten en tot rust komen, worden veel dieren juist wakker. De eerste helft van deze maand was het heerlijk lang buiten-zit-weer. Als je dan in bosrijke gebieden in de schemering buiten zat, zag je dat nachtleven wakker worden. Een opvallende verschijning is dan de meikever.

lees meer

Help ons de boswachtersblogs te verbeteren

30 mei 2024 Staatsbosbeheer in Groningen

Na 10 jaar boswachtersblogs zijn we benieuwd naar jullie mening. Wat lezen jullie graag op de boswachterblogs? Hoe blijf je het liefst op de hoogte? Met jullie feedback kunnen we de blogs verbeteren en meer afstemmen op jullie wensen. Wil je ons helpen en adviseren? Het kost je ongeveer 6-8 minuten. Als dank voor de moeite verloten we onder de deelnemers 5 waardebonnen van € 25. Gelijk naar de vragenlijst: https://www.survio.com/survey/d/vragenlijstboswachtersblog

lees meer

Tikkie voor een toren

22 mei 2024 Boswachter Beppie van der Sluis in Groningen
Uitkijktoren Westerpolder

In ’t Roegwold hebben we sinds 2009 twee uitkijktorens staan, in de deelgebieden Tetjehorn en de Westerpolder. Vanaf deze torens heb je een geweldig uitzicht over beide gebieden en daarom wordt er ook veel gebruik van gemaakt door recreanten. Helaas lijkt hier op termijn een einde aan de komen..

lees meer

Het Westerkwartier nodigt je uit!

17 mei 2024 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Het Pinksterweekend staat voor de deur. En volgende week is het de week van de biodiversiteit. Ik nodig je daarom graag uit om de diverse natuur in het Westerkwartier te beleven! Een echt Gronings geheim vind ik het, want de streek barst van de variatie in landschap en natuur. Hieronder een aantal tips om de natuur te ontdekken, die nu stiekem op haar mooist is.

lees meer

Hoe trainen kabouters voor de Kabouter Spelen?

25 april 2024 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Voor veel mensen begint morgen de meivakantie. Tijd om lekker naar buiten te gaan! In onze gebieden is altijd genoeg te zien en te doen. De leukste tips voor deze vakantie zet ik voor jullie op een rijtje.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog