www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Uitkijken geblazen, vallende essen!

3 dagen geleden Boswachter Annet de Jong in Groningen
houtoogstmachine

Kijk mee met Annet in het Huisweersterbos: als gevolg van essentaksterfte gaan essen in Groningen massaal dood. Om veiligheidsredenen is Staatsbosbeheer gestart met vellingen.

lees meer

Snuffelstage: een dag van de boswachter

14 juli 2017 Boswachter Leon Luijten in Groningen

Ongeveer driekwart jaar geleden sprak een bekende (Arthur) uit het dorp mij aan en vroeg of zijn zoon snuffelstage bij Staatsbosbeheer kon doen. Aan het einde van het eerste jaar mogen leerlingen van het voortgezet onderwijs van het Ubbo Emmius in Onstwedde een dag meelopen met iemand met een beroep wat hen interessant lijkt. Dit kan helpen bij de beroepskeuze, keuze van vakkenpakket en afstemming van de vervolgopleiding.

lees meer

Van ooievaar tot wielewaal

7 juli 2017 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Deze week begin ik vol enthousiasme aan mijn tijdelijke baan als boswachter in Westerwolde. In één werkgebied gaan twee collega’s tegelijkertijd met zwangerschapsverlof. Dit geeft mij een unieke kans om te ervaren hoe het is om als boswachter te werken. Mijn ervaringen van de eerste week deel ik in deze blog.

lees meer

Gedeelde trots

23 juni 2017 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Voor mij is een van de leukste activiteiten die jaarlijks plaatsvindt in Westerwolde toch wel het Westerwolde Wandelweekend. En zo denk ik er niet alleen over, elk jaar weten meer en meer mensen dit wandelevenement te vinden, met dit jaar weer een record aantal deelnemers. Meer dan 800 mensen hebben zich aangemeld!

lees meer

Hoe armer, hoe rijker

16 juni 2017 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

15 Juni was D-day, oftewel maaiers uit de schuur en los! Stiekem kon mijn collega Ruben niet wachten. Hij droomde er zelfs over! De passie en energie spat van mijn collega’s af en ik kan hier oprecht van genieten. Het maaien is niet alleen ‘mooi’ werk om te doen maar ook onmisbaar voor het beheer van onze natuurterreinen. De talrijke houtsingels, die de afscheiding tussen grasland vormen, zorgen voor een intiem, besloten landschap, dat contrasteert met de open veenlanden. Om dit open landschap te behouden, beheren wij deze gebieden. In dit geval door de graslanden te maaien.

lees meer

Dood doet leven!

10 juni 2017 Boswachter Annet de Jong in Groningen

Een zomeravondwandeling door Heemtuin & natuurpark Tussen de Venen met uitvaarverzorger Monuta. In een sfeervol natuurpark inspiratie op doen over je uitvaart.

lees meer

Logeren bij de boswachter op kampeerterrein De Pomp

2 juni 2017 Boswachter Liesbeth van de Berg in Groningen

Naast boswachter in het Lauwersmeergebied en het Hogeland ben ik ook beheerder van natuurkampeerterrein De Pomp in Nationaal Park Lauwersmeer. Inmiddels ben ik zo’n 3 jaar beheerder van het natuurkampeerterrein en dat is aanleiding voor ‘even bijpraten’.

lees meer

Buitengewoonslapen

27 mei 2017 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Samen met boswachters Jaap Kloosterhuis en Marieke de Boer heeft buitengewoonslapen.nu een bijzondere activiteit in het Lauwersmeer georganiseerd op vrijdag 19 mei: slapen bij de boswachter.

lees meer

Mevrouw zeearend wordt oma én opnieuw moeder van een tweeling!

19 mei 2017 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Groningen
nest 2017

In 2011 broedden voor het eerst succesvol zeearenden in het Lauwersmeergebied, nadat het in het jaar daarvoor was mislukt. De ‘zoon’ van 2011 is dit jaar zelf ‘vader’ geworden in het Zuidlaardermeergebied. Daarmee is de Lauwersmeerse zeearend ‘oma’!

lees meer

In mei ……..

13 mei 2017 Boswachter Leon Luijten in Groningen
koekoeksjong

Een koekoek broedt niet zelf zijn ei uit maar legt het in het nest van een andere vogel. Vaak is dat een kleine karekiet.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog