www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Voorjaar in de kop

2 dagen geleden Boswachter Leon Luijten in Groningen

Toen ik vorige week in de stad in de auto stapte wees de thermometer precies 0 graden aan, overdag wel te verstaan. Net buiten de stad was het al -1 en naarmate ik verder naar het oosten reed daalde de temperatuur naar -3 in Westerwolde. Het temperatuur verloop afgelopen woensdag verliep net zo, maar dan van 13 graden naar 10 graden. Ik hoorde op de radio dat het de warmste 15 februari ooit was.

lees meer

Thuis in de streek klinkt als muziek in de oren

11 februari 2017 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Als boswachter proberen we veel met de streek samen te werken en mensen bij onze natuurgebieden en het beheer daarvan te betrekken. Bijvoorbeeld door leuke activiteiten met ondernemers en verenigingen uit de regio te organiseren, maar ook door samen te werken met vrijwilligers. Afgelopen maand kwamen deze twee groepen wel op een hele leuke manier samen.

lees meer

Krachtpatser in het bos

3 februari 2017 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Naast alle vogels in het bos en het breken van de takken onder mijn voeten, hoor ik een voor mij onbekend geluid. Ik weet waarom ik dat geluid hoor en ik ga erop af. Middenin het bos is namelijk een indrukwekkende zaagmachine, een zogenaamde ‘Harvester’, aan het werk.

lees meer

Natuurgebied: geen toegang?

28 januari 2017 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Groningen

Als er schaatsijs is gelden andere regels: Koning Winter regeert dan.
Maar al is schaatsen in natuurgebieden soms toegestaan, niet álles kan.

lees meer

Het vrolijke geheim van de FaNo-logen

20 januari 2017 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Enthousiast aan de slag in het Faan! Dat deed de vrijwilligersgroep ‘FaNo-logen’ op 14 zaterdag januari jongstleden. Een bijzondere groep mensen die zich inzetten voor de natuur waarmee zij zich verbonden voelen in dit karakteristieke, relatief kleine natuurgebied.

lees meer

Leve de gemeente Slochteren

14 januari 2017 Boswachter Annet de Jong in Groningen

2017 starten met een wandeling of helpen bij de organisatie ervan geeft veel positieve energie door het gevoel van verbondenheid met de omgeving van ’t Roegwold

lees meer

Hallo 2017!

7 januari 2017 Boswachter Liesbeth van de Berg in Groningen

De beste wensen voor 2017 en een nieuw gezicht op het Hogeland….

lees meer

Voor de kerst

24 december 2016 Boswachter Leon Luijten in Groningen

De laatste jaren bestaan mijn laatste werkdagen van het jaar uit het rondbrengen van de kerstpresentjes voor een deel van onze vrijwilligers. De ene keer lekkers voor de tuinvogels, de andere keer lekkers voor de mens.

lees meer

Spierbundels werken zich in het zweet!

16 december 2016 Boswachter Anneke Epping in Groningen

Morgen is het weer zover.  Tientallen zwetende, sterke spierbundels slepen dan zware boomstammen uit het bos. Ik heb het dan niet over de sterkste mannen, maar over stoere paarden. Van groot tot klein, allen even hard aan het werk. Een geweldig gezicht.
Voor de 8e keer organiseert Staatsbosbeheer samen met de leden van Stichting Werkend Trekpaard de ‘dag van de trekpaarden’. Helaas is de stichting dit jaar opgeheven, maar de leden zijn zo enthousiast over het evenement, dat ze dit jaar graag weer deel wilden nemen, maar nu onder de vlag van Staatsbosbeheer.

lees meer

De 4 geheimen van de winter

9 december 2016 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Het blijft iedere winter toch weer een uitdaging. Schaatsen op natuurijs. En vooral, waar kan het als eerste! Collega Annet schreef vorige week al enthousiast over haar voorbereidingen. De foto’s van de witte wereld die de winter met zich meebrengt zijn sprookjesachtig. De kou is leuk voor ons als schaatsfanaten maar is ook essentieel in de natuur. Benieuwd waarom?

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog