www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Buiten werken aan je toekomst

8 november 2019 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Sinds begin september lopen er in de bossen van Westerwolde 4 enthousiaste jonge mannen rond. Zij zijn gedurende dit schooljaar elke dinsdag en woensdag aan de slag in onze natuurgebieden. Ze doen werkervaring op waardoor ze aan het eind van hun schooljaar een grotere kans krijgen op betaald werk.

lees meer

Leve het succes van de Natuurwerkdag!

3 november 2019 Boswachter Annet de Jong in Groningen

De natuurwerkdag is een succes en houden we erin om mensen te betrekken bij groen in hun eigen woonomgeving.

lees meer

Chantal loopt het Pronkjewailpad, etappe 22

30 oktober 2019 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Chantal de Jonge van Staatsbosbeheer loopt de Zuidroute van het Pronkjewailpad. Deze laatste etappe gaat van Lettelbert terug naar Groningen Stad.

lees meer

Staatsbosbeheer 120 jaar – vier met ons mee!

19 oktober 2019 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Staatsbosbeheer bestaat 120 jaar! Vandaag openen wij onze deuren voor publiek! De organisatie is in 1899 opgericht om stuivend zand, zowel aan de kust als in het binnenland, vast te leggen. Tegelijkertijd moest Nederland meer eigen hout gaan produceren. Het hoorde in het begin dus niet tot de taken, maar al vrij snel spaarde Staatsbosbeheer uitzonderlijke stukken natuur. Natuurbescherming en houtproductie behoren nu tot het bekende werk van Staatsbosbeheer. Maar wat is er sindsdien veel bijgekomen! Benieuwd naar wat wij anno 2019 doen? Bezoek vandaag onze locaties in de provincie Groningen!

lees meer

Chantal loopt het Pronkjewailpad, etappe 21

18 oktober 2019 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Chantal de Jonge van Staatsbosbeheer loopt de zuidroute van het Pronkjewailpad. Deze voorlaatste etappe gaat van Nuis naar Lettelbert, waar Groningen Stad al zichtbaar is aan de horizon.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog