www.boswachtersblog.nl/ Groningen

De lente staat voor de deur!

5 dagen geleden Boswachter Marieke de Boer in Groningen

De lente is in aantocht! De donkere wintermaanden liggen bijna achter ons. De temperatuur stijgt en het blijft steeds wat langer licht in de avond. En voel je de warmte als de zon schijnt tussen alle buien door? De natuur ontwaakt! Hoewel de lente officieel op 20 maart 2024 begint, staat ze nu al in de startblokken.

lees meer

Er hangt liefde in de lucht

9 februari 2024 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Volgende week is het Valentijnsdag. De dag waarop je je geliefde laat weten hoeveel je van hem/haar houdt. Of een geheime liefde verrast. Misschien stuur je een kaartje, geef je een bos bloemen of breng je een serenade. Alles om indruk te maken op je geliefde. Wist je dat er in het dierenrijk ook heel wat geflirt wordt?

lees meer

Een rovende witte flits

30 januari 2024 Boswachter Beppie van der Sluis in Groningen
Hermelijn in winterkleed

Onderweg richting het Dannemeer wordt boswachter Beppie verrast door een witte flits op de weg. Het blijkt een hele leuke waarneming te zijn!

lees meer

Jong en groen in de bossen rond Ter Apel

26 januari 2024 Boswachter Jelka Vale in Groningen

In de bossen rond Ter Apel wordt hard gewerkt. In een eerdere video vertelden we hier al over en afgelopen week gingen we kijken hoe het ervoor staat. Ook daarvan maakten we weer een video. Zo krijg je hopelijk een goed beeld van wat we doen, en misschien nog wel belangrijker: waarom we dat doen! Want met blubberige paden en groene kokers in het bos, kan ik me voorstellen dat je je dat wel eens afvraagt.

lees meer

Het bos in het zonnetje!

19 januari 2024 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Dit jaar bestaan we 125 jaar. Staatsbosbeheer werd opgericht in 1899 om het tekort aan bos en een toename van zandverstuivingen tegen te gaan. Nu, 125 jaar later, beheren wij het groene erfgoed van Nederland. Daarom hebben we 2024 uitgeroepen tot het jaar van het bos! Om het jaar van het bos te vieren staan alle bomen en bossen in 2024 in de spotlights.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog