www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Slingers, vistrappen en dubbele lopen

27 december 2019 Boswachter Jelka Vale in Groningen

De nieuwe beekloop van de Ruiten Aa is op veel plaatsen goed zichtbaar. Ten zuiden van Jipsinghuizen zijn de meeste graafwerkzaamheden verricht. Momenteel is de aannemer o.a. bezig met esrandherstel en het plaatsen van vistrappen.

lees meer

Met het paard terug naar de ambacht

10 december 2019 Boswachter Anneke Epping in Groningen

Al weer het elfde jaar dat we de Dag van de Trekpaarden organiseren in Sellingen – Westerwolde. Een gezellige dag waar veel is te zien. Dit jaar gaan we weer terug naar de ambacht. Iets kleiner dan voorgaande jaren maar net zo gezellig!

lees meer

Verstopt water in Westerwolde

29 november 2019 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Het landschap van Westerwolde is vooral bekend van de kleinschaligheid en de diversiteit in natuurgebieden. Bos, heide, akkers, graslanden, een kronkelende beek en houtwallen. Maar wist je dat we in Westerwolde ook nog eens 57 vennen en poelen in onze terreinen hebben liggen? Sommige zijn heel herkenbaar, anderen zijn wat meer verstopt.

lees meer

Buiten werken aan je toekomst

8 november 2019 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Sinds begin september lopen er in de bossen van Westerwolde 4 enthousiaste jonge mannen rond. Zij zijn gedurende dit schooljaar elke dinsdag en woensdag aan de slag in onze natuurgebieden. Ze doen werkervaring op waardoor ze aan het eind van hun schooljaar een grotere kans krijgen op betaald werk.

lees meer

Leve het succes van de Natuurwerkdag!

3 november 2019 Boswachter Annet de Jong in Groningen

De natuurwerkdag is een succes en houden we erin om mensen te betrekken bij groen in hun eigen woonomgeving.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog