www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Ripperda op Maarhuizen

8 september 2023 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Een prachtige zomeravond, een eeuwenoude wierde, een monumentale boerderij en een 18e-eeuwse Groningse jonker zijn ingrediënten voor een bijzondere voorstelling. Na het enorme succes vorig jaar van Hollands Hoop, heeft de Groningse product Zummerbühne zich gewaagd aan een nieuw, verbluffend groots opgezet muziektheater. Op een idyllische plek onder de blote hemel op Maarhuizen: ‘Ripperda’. Ripperda speelt zich af op de wierde Maarhuizen, rondom de Enne Jans Heerd. De boerderij en de wierde zijn eigendom van Staatsbosbeheer. In ruim drie weken hebben duizenden bezoekers de wierde Maarhuizen bezocht en men is onder de indruk van de plek en de gerenoveerde boerderij Enne Jans Heerd.

lees meer

Als een vis in het wa… de modder!

2 september 2023 Boswachter Jelka Vale in Groningen

In De Lethe, een natuurgebiedje tegen de Duitse grens, leeft een bijzondere vis: de grote modderkruiper. De Lethe is het enige bekende leefgebied van deze vis in Oost-Groningen. De populatie grote modderkruiper in De Lethe was vroeger veel groter. Onder andere door ruilverkaveling is het leefgebied steeds kleiner geworden. Daarnaast wordt het huidige leefgebied slechter door verdroging. Daarom gaan we de komende weken het leefgebied van deze vis optimaliseren en vergroten.

lees meer

Bramentijd en de vossenlintworm

30 augustus 2023 Boswachter Beppie van der Sluis in Groningen

Het is weer bramentijd! De struiken hangen vol met van die lekkere, sappige vruchten. De één ziet er nog smakelijker uit dan de ander. Maar, schijn kan bedriegen..

lees meer

Horror op de heide

16 augustus 2023 Boswachter Beppie van der Sluis in Groningen

Als boswachter Beppie door het Adriaan Tripbos loopt geniet ze van een zee van bloeiende paarse heide. Ineens valt haar oog op iets fel gekleurds dat tussen het paars erg opvalt…

lees meer

Zomer op de Westeresch

28 juli 2023 Boswachter Jelka Vale in Groningen

We zitten midden in de zomer. De eerste gewassen van de akkers die meedoen aan de pilot ESsentie worden alweer geoogst. Dit is de zesde zomer van de pilot met natuurinclusieve landbouw. We hebben al wat uitdagingen gehad dit jaar. Een heel nat voorjaar, waardoor bewerking van de akkers later op gang kwam. Gevolgd door een hele droge periode. Hoe is de stand van zaken nu?

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog