www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Fiets of wandel je mee?

10 minuten geleden Boswachter Marieke de Boer in Groningen

De Groningse natuur kun je op verschillende manieren ervaren. Komende weken is er genoeg te beleven. Ga op avontuur per fiets! Aanstaande zaterdag 6 augustus is de Roegwoldtocht. Liever te voet? Zaterdag 20 augustus organiseert Staatsbosbeheer een excursie op het enige heideterrein in het Westerkwartier, Jilt Dijksheide. Ontdek er in dit blog meer over!

lees meer

De resultaten van vijf jaar natuurinclusieve landbouw op de Westeresch

28 juli 2022 Boswachter Jelka Vale in Groningen

De pilot ESsentie draait nu voor het vijfde seizoen. Tijdens deze jaren is er onderzoek gedaan door de Rijksuniversiteit Groningen. Onderzoek naar broedvogels, loopkevers en bijen. Daarnaast is er ook gekeken naar akkerflora en bodemvruchtbaarheid. De resultaten van deze onderzoeken deel ik graag met jullie.

lees meer

Hé wesp, waarom doe je zo gallig?

22 juli 2022 Boswachter Jelka Vale in Groningen

We hebben ze allemaal wel eens gezien, van die balletjes op bladeren. De bekendste is denk ik de galappel van de galwesp op een eikenblad. Maar wist je dat er veel meer soorten en vormen gallen zijn?

lees meer

Ontdek de Groningse natuur in de zomer

16 juli 2022 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Wie denkt aan Groningen, denkt aan ongerept en weids. Groningen is juist veelzijdig! Wat kan je deze zomervakantie doen in de Groningse natuur? In Groningen zijn prachtige gebieden om te (her)ontdekken. Wandel langs meanderende beken in Westerwolde of loop over de bodem van de zee in het Lauwersmeer. Ontdek het verrassende Westerkwartier of loop door ’t Roegwold!

lees meer

olla vogala

9 juli 2022 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Groningen

Door het ringen of zenderen van vogels is veel bekend geworden over het (trek-)gedrag van vogels. Toch is er nog veel wat we niet weten. Veel mensen genieten van vogels, op uiteenlopende manieren. Dat kan uitstekend in Nationaal Park Lauwersmeer. In het bijzonder op het vogelfestival.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog