www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Welkom in de kraamkamer van Moeder Natuur

47 minuten geleden Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Het is prachtig lenteweer vandaag! De lente is begonnen! De komende maanden is voor ons als boswachters ook een bijzondere tijd! Het broedseizoen. Vogels zitten op het nest en jonge zoogdieren zetten letterlijk hun eerste stappen, het is een periode waarin de natuur extra kwetsbaar is. Welkom in de kraamkamer van Moeder Natuur. Kom op kraamvisite, maar houd rekening met de dieren die nu druk bezig zijn met paren, baren en broeden. Ze hebben al hun energie nodig om hun jongen groot te brengen. Onze tip: blijf op de paden, houd de hond aan de lijn en laat geen afval achter.

lees meer

Het is rammeltijd!

9 maart 2023 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Van de week liep ik door Ter Wupping en toen schoot er een moerhaas (vrouwtje) met op haar hielen een paar rammen (mannetjes) door het veld. Ze hadden nergens oog voor, alleen voor de moer voorop. Jawel, het is weer rammeltijd. Dé paartijd van de hazen.

lees meer

Dorpsbos Kolham: van gevaarlijk naar toekomstbestendig

1 maart 2023 Boswachter Beppie van der Sluis in Groningen
Dorpsbos Kolham.

Wat eerst het ‘gevaarlijkste bos van de provincie Groningen’ werd genoemd, wordt nu omgevormd tot een toekomstbestendig bos. Waar hopelijk vele generaties van kunnen genieten.

lees meer

Groningse avonturen in de natuur

25 februari 2023 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

De voorjaarsvakantie is begonnen. Wat kan je deze voorjaarsvakantie doen in de Groningse natuur? Met vele activiteiten verspreid door onze gebieden hoef je nooit verveeld te raken. In de provincie Groningen blijf je ontdekken. Als boswachters hebben wij de leukste activiteiten op een rijtje gezet!

lees meer

Staatsbosbeheer start aanplant nieuwe houtsingels

18 februari 2023 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Staatsbosbeheer gaat de komende weken nieuwe houtsingels planten in de Doezumermieden. Ook langs het Melle’s pad en Bombay worden nieuwe singels aangeplant. Houtsingels zijn kenmerkend voor het prachtige coulisselandschap van het Westerkwartier. Houtsingels vormen een natuurlijke afscheiding tussen graslanden. Voor de natuur en biodiversiteit zijn deze singels heel waardevol en ze vormen een leefgebied voor vogels, insecten en zoogdieren. De nieuwe houtsingels vormen een verbetering van de biodiversiteit in het gebied. De nieuwe aanplant is gefinancierd vanuit het uitvoeringsprogramma Bos en Hout van de Provincie Groningen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog