www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Regen en droogte

19 maart 2020 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Na alle regen van afgelopen weken lijkt de droogte al weer even geleden. Maar bij ons als natuurorganisatie en bij onze pachters staat die droge zomer van 2018, gevolgd door een droge periode helemaal tot aan de zomer van 2019 nog goed op het netvlies. Die droogte had o.a. consequenties voor het verbouwen van de gewassen op de Westeresch. Afgelopen periode blikten we samen met de pachters en de provincie terug op de eerste twee jaar van het project ESsentie Westeresch. Een project waarbij met verschillende partijen gewerkt wordt aan natuur inclusieve landbouw. Ook keken we samen naar de toekomst en hebben we een bouwplan gemaakt voor 2020.

lees meer

Wandelingen bij volle maan

5 maart 2020 Boswachter Marieke de Boer in Groningen
Volle maan

Door de natuur wandelen op een zondagmiddag is natuurlijk ontspannend. Maar heb je diezelfde wandeling wel eens gemaakt in het donker? Wandel zaterdag met een gids mee in het Lauwersmeer of wandel maandag mee met een boswachter in het Westerkwartier. Maandag 9 maart is het zelfs supermaan!

lees meer

Een ochtend struinen in de Veenhuizerstukken

12 februari 2020 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Stagiair Rik gaat op onderzoek in de Veenhuizerstukken en heeft daar leuke ontmoetingen met de bewoners van het gebied.

lees meer

Slingers, vistrappen en dubbele lopen

27 december 2019 Boswachter Jelka Vale in Groningen

De nieuwe beekloop van de Ruiten Aa is op veel plaatsen goed zichtbaar. Ten zuiden van Jipsinghuizen zijn de meeste graafwerkzaamheden verricht. Momenteel is de aannemer o.a. bezig met esrandherstel en het plaatsen van vistrappen.

lees meer

Met het paard terug naar de ambacht

10 december 2019 Boswachter Anneke Epping in Groningen

Al weer het elfde jaar dat we de Dag van de Trekpaarden organiseren in Sellingen – Westerwolde. Een gezellige dag waar veel is te zien. Dit jaar gaan we weer terug naar de ambacht. Iets kleiner dan voorgaande jaren maar net zo gezellig!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog