www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Kriebels op mijn hoofd

4 dagen geleden Boswachter Anneke Epping in Groningen

Rupsen nemen de overhand, geen blad is meer veilig. Maar de eik slaat terug!

lees meer

Kleurrijk bos

4 mei 2018 Boswachter Leon Luijten in Groningen
kleurrijk totem van Vledderbos

Wie door het Vledderbos wandelt of vogels telt heeft kans leuke waarnemingen te doen. Of het nu gaat om de prachtig gekleurde goudvink, heerlijk geurende bloesem of fraaie kunstwerkjes van een onbekende kunstenaar. Ik word er heel vrolijk van als ik weer een kunstwerkje ontdek. Ook worden nu oranje strepen gemaakt. Dit heeft te maken met bosbeheer en geeft het bos ook kleur.

lees meer

En toen was er de Japanse duizendknoop!

27 april 2018 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Wat is de Japanse duizendknoop en wat kan je ermee? Onze collega Rinck verteld er graag over.

lees meer

Twee jonge zeearenden in Lauwersmeer

25 april 2018 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Groningen

twee jonge zeearenden in Nationaal Park Lauewersmeer

lees meer

Eieren zoeken met Pasen

13 april 2018 Boswachter Leon Luijten in Groningen

Sinds enkele jaren worden in ’t Roegwold de eieren van broedende (zomer)ganzen behandeld. Het ingrijpen in de populatie zomerganzen is een provinciale afspraak die gemaakt is tussen vele partijen (provincie, natuurbeschermers, terreinbeheerders, boeren en jagers). Ingrijpen in de populatie zomerganzen om draagvlak te houden voor overwinterende ganzen. In dat kader is ook afgesproken om in te grijpen in de populatie Grauwe ganzen in ’t Roegwold. Eén van de maatregelen is het behandelen van eieren.

lees meer

Natuurinclusieve landbouw op de Westeresch

9 april 2018 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Afgelopen donderdag stapte gedeputeerde Henk Staghouwer met pachter Jan Joling op de trekker om de eerste zomertarwe te zaaien op de Westeresch in Veele. Hiermee gaven ze officieel het startschot aan het project ESsentie. Een proefproject om een duurzamere landbouw te stimuleren.

lees meer

Ga jij ook springend het weekend in?

5 april 2018 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

In het Westerkwartier is iets nieuws. Bungelwuppen! Ooit van gehoord? Beter bekend als Fierljeppen, in het Gronings heet het Bungelwuppen. 2e Paasdag is de Bungelwuproute geopend en waren de expeditieleden te gast in Theetuin Blotevoetenhof. Nieuwsgierig of ze het Bungelwuppen beheersen?

lees meer

Boomfeestdag 2018: vrolijkheid en vies worden

20 maart 2018 Boswachter Annet de Jong in Groningen

De nationale viering van de Boomfeestdag 2018 was in gemeente Oldambt. In De Hoogte, ons dorpsbos in Heiligerlee, plantten kinderen van de basisscholen uit Oldambt meer dan 1000 bomen. In de natte, vette klei was het niet makkelijk om de bomen ta planten, maar de kinderen gingen enthousiast aan de slag en sommigen werden daar behoorlijk vies bij. Het bijzondere was dat ’s middags kinderen met ouders terugkwamen naar de locatie om daar de boom te laten zien die zelf geplant hadden. Verbinding met bomen en natuur.

lees meer

Boekenweek: De natuur, daar horen we bij.

13 maart 2018 Boswachter Annet de Jong in Groningen

Boekenweek 2018: Lezen op een fijn plekje in de natuur is mijn ideale manier om mijn hoofd leeg te maken.

lees meer

Gastheer/gastvrouw van het landschap Westerwolde!

26 februari 2018 Boswachter Anneke Epping in Groningen

Sinds afgelopen maandag wordt de cursus Gastheer van het Landschap aangeboden aan de ondernemers van Westerwolde. Op deze manier hopen wij dat de ondernemer meer verbondenheid krijgt met zijn omgeving en zij bezoekers met passie verhalen weten te vertellen over het prachtige gebied om hun heen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog