www.boswachtersblog.nl/ Groningen

In verbinding met Duitsland

3 dagen geleden Boswachter Jelka Vale in Groningen

In De Lethe is afgelopen najaar een start gemaakt met het maken van een ecologische verbindingszone tussen de Eems in Duitsland en natuurgebieden in Westerwolde. Doordat de nu van elkaar gescheiden watergebieden aan elkaar worden gekoppeld, kunnen verschillende diersoorten zich straks van oost naar west, en andersom, verplaatsen. We zijn nu een paar maanden verder. Wat is er al klaar en wat gaat er de komende periode nog gebeuren?

lees meer

Ga mee op avontuur! Ontdek de natuur rond je huis

15 januari 2021 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

De natuur is overal om ons heen, maar hoeveel weten we er nou eigenlijk vanaf? Nu we even niet naar school kunnen en aan de thuisstudie zitten is er geen beter moment om voor de afwisseling óók te leren over buiten. Samen met de kids of zelf. Staatsbosbeheer en Stichting NatuurWijs hebben leuke, maar ook zeker verrassende buitenopdrachten die je meer leren over buiten: kan gewoon in je tuin, of juist in het park om de hoek!

lees meer

Heide: paarse velden of toch niet?

19 december 2020 Boswachter Jelka Vale in Groningen

De komende periode worden op de heide in Ter Borg verschillende werkzaamheden uitgevoerd. We gaan plaggen en bomen ringen.

lees meer

‘Hé, … een echte vogel!’

12 december 2020 Boswachter Annet de Jong in Groningen

Voor in de kerstvakantie heeft Staatsbosbeheer Groningen voor kinderen tussen ongeveer 7 tot 12 jaar speurtochten naar virtuele dierkaarten in natuurgebieden uitgezet. Zo komen kinderen op een eigentijdse manier in aanraking met de natuur, leren ze over de dieren die daar voorkomen en krijgen ze ook nog eens de nodige beweging. Boswachter Annet de Jong gaat als test met een groepje kinderen één van de routes in De Baggerputten bij Slochteren lopen.

lees meer

Samen met de Duitsers werken aan een ecologische verbindingszone

6 november 2020 Boswachter Jelka Vale in Groningen

De komende maanden wordt er gewerkt aan een ecologische verbindingszone tussen Nederland en Duitsland.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog