www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Adelaarsvaren te lijf

4 dagen geleden Boswachter Jelka Vale in Groningen

Momenteel loopt Sybe stage in Westerwolde. Hij doet onderzoek naar het klimaatbestendiger maken van de bossen in Ter Apel. Zijn focus ligt op de adelaarsvaren.

lees meer

Herfst – Dan zal ik zelf maar het zonnetje in huis zijn

19 november 2021 Boswachter Annet de Jong in Groningen

De herfst geeft juist een aanleiding om naar buiten te gaan en uiteindelijk voelen we ons vaak nadien beter. Wandelen kan bijna iedereen en Staatsbosbeheer faciliteert in mooie routes. Ook in Groningen hebben we bossen waar je de herfst, paddenstoelen en de gevallen bladeren in geur en kleur kan beleven. Volgens de boswachter reden genoeg om naar buiten te gaan.

lees meer

Boswerkzaamheden Trimunt en Haarsterbos (Marum)

19 november 2021 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Staatsbosbeheer start in het bos bij Trimunt (Marum) op 22 november met boswerkzaamheden. Door toekomstbomen meer ruimte te geven, krijgen struiken ook meer ruimte zich te ontwikkelen, waardoor de variatie en biodiversiteit in het gebied wordt vergroot. Wanneer een verjongingskap klaar is, kan het even wennen zijn. Er is namelijk een stuk bos weggehaald. Uiteindelijk is dit nodig, zodat er weer nieuw bos kan ontstaan. Bos blijft dus bos.

lees meer

Inloopbijeenkomst Kloosterbos Ter Apel

11 november 2021 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Op 15 november starten de werkzaamheden in het bos rondom het klooster Ter Apel. Onlangs brachten we met de aannemer een bezoek aan dit bos. De werkzaamheden worden met de hand en een motorkettingzaag uitgevoerd. Om het werk veilig te kunnen uitvoeren, sluiten we het kloosterbos tijdens de werkzaamheden af voor bezoekers.

lees meer

Boswerkzaamheden in Ter Apel

10 november 2021 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Om de Ter Apelerbossen gevarieerd en toekomstbestendig te houden maken we ruimte voor jonge en vitale bomen (‘dunnen’ en verjonging van bos) en kappen we risicobomen langs wegen en paden.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog