www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Aftrap project ‘Zorg dat Peebos Werkt, met Mekaar!’

2 dagen geleden Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Woensdag 22 mei was de officiële opening van het project ‘’Zorg dat Peebos Werkt, met Mekaar’’. Iedereen en alles werkte mee. Diversiteit en inclusief zijn de sleutelwoorden voor dit project. Met de bouw van een zorg-werk-leer-ontmoetingscentrum, waar meer samenwerking en ontmoeting mogelijk is en meer aandacht voor opleiding op maat. Met als doel het mogelijk maken van doorstroming van mensen met een arbeidsbeperking naar ‘regulier’ werk van betekenis. Elly Pastoor: ‘’Hier gebeurt het écht. Nog te vaak komt het voor dat ideeën niet tot uitvoer komen. Op Peebos wel’’.

lees meer

Chantal loopt het Pronkjewailpad, etappe3

18 mei 2019 Boswachter Annet de Jong in Groningen

Collega Chantal de Jonge loopt het Pronkjewailpad door de provincie Groningen.. Deze keer loopt ze van Slochteren naar Nieuw-Scheemda, zo’n 18 kilometer. Ze vertelt in het blog over haar wandeling door het prachtige Groninger Landschap.

lees meer

Herstel leefgebied Zilveren maan

8 mei 2019 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Staatsbosbeheer start na de zomer op verschillende locaties in het Westerkwartier met het herstel van schraal grasland. De maatregelen leveren een verbetering op van de natuur doordat voedselrijk en soortenarm grasland zal worden omgezet in een bloemenweide. Dit is goed voor de vlinders, in het bijzonder de Zilveren maan, die sinds 2017 weer voorkomt in het gebied. Maar ook voor andere bijzondere soorten. De provincie Groningen heeft hiervoor een subsidie van ruim €115.000 gegeven vanuit het Programma Landelijk Gebied ‘Mooi Grunn’ met als doel natuur te behouden en te ontwikkelen.

lees meer

Chantal loopt het Pronkjewailpad, etappe 2

1 mei 2019 Boswachter Annet de Jong in Groningen
't Roegwold - Ae's Woudbloem provincie Groningen

Chantal de Jonge van Staatsbosbeheer loopt de zuidroute van het Pronkjewailpad. Deze etappe loopt ze van Harkstede door onder andere ’t Roegwold naar Slochteren.

lees meer

Blotevoetenpad 2.0

20 april 2019 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Het Blotevoetenpad heeft een gift gekregen van Sportdorp Opende. Die vereniging houdt op te bestaan en van het geld dat nog in kas zat, is een fitnessapparaat geplaatst. Afgelopen vrijdag is het in gebruik genomen. Naast deze prachtige schenking zijn er twee nieuwe toestellen geplaatst en is het pad helemaal klaar voor het nieuwe seizoen!

lees meer

Aan de wandel

18 april 2019 Boswachter Annet de Jong in Groningen

Het Pronkjewailpad is weer open! Deze meerdaagse wandelroute loopt langs de ‘pronkjuwelen’ van het Groningerland, waaronder verschillende natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Collega Chantal de Jonge loopt de zuidroute en doet verslag van haar ervaringen.

lees meer

Een nieuw groeiseizoen, nieuwe kansen

12 april 2019 Boswachter Jelka Vale in Groningen

De periode van landbewerking en zaaien is weer aangebroken, ook op de Westeresch in Veele. We hebben geleerd van de ervaringen van vorig jaar.

lees meer

Ga mee op ontdekking!

5 april 2019 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Mooi weer dit weekend? Kom naar buiten! Het is weer lente! Maar waar zie je dat nu precies aan en wat gebeurt er eigenlijk met de natuur als het lente is? Ontdek het verleden van de Doezumermieden tijdens deze wandeling die de herinnering aan turfwinning tot leven brengt. Aanstaande zaterdag 6 april start er om 09.30 een lentewandeling in het Westerkwartier. Verzamellocatie: Theetuin Blotevoetenhof, Peebos 1a in Opende.

lees meer

Werk in uitvoering in de natuur van Westerwolde

2 april 2019 Boswachter Anneke Epping in Groningen

Sinds een aantal jaren is er veel gaande in de natuur van Westerwolde. En nog steeds vindt er veel bedrijvigheid plaats in de bossen. Veel gaat op de schop! Dit zorgt voor onrust onder de lokale bevolking. Waar is Staatsbosbeheer toch mee bezig? Een logische reactie en dus zaak om dit eens goed uit te leggen.

lees meer

Een mantel van geheimzinnigheid- Velduilen in ’t Roegwold

16 maart 2019 Boswachter Annet de Jong in Groningen

Afhankelijk van de seizoenen en het prooiaanbod leiden velduilen een nomadisch bestaan. Mede omdat ze ’s avonds en ’s nachts in actie komen zijn ze omgeven door geheimzinnigheid. Fotograaf en vrijwilliger Wilco van der Laan gaat in ’t Roegwold mee op zoek naar de velduil.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog