www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Beleef 30 jaar werk aan het beekdal op 21 mei

13 uur geleden Boswachter Jelka Vale in Groningen

Het Natuurnetwerk Nederland in het gebied Westerwolde in Oost-Groningen is na 30 jaar werken compleet. Het beekdal is kronkeliger, natter, kleurrijker en gevarieerder. En daardoor aantrekkelijker voor flora, fauna en de mens. Er bestaat weer een natuurlijke verbinding met de Waddenzee. Op 21 mei gaan we dat vieren met activiteiten voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom!

lees meer

Leren van vroeger

8 april 2022 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Het beekdallandschap in Westerwolde kenmerkt zich door de laaggelegen beek de Ruiten Aa omgeven door hogere zandgronden. Op de koppen van deze hogere zandgronden vond van oudsher akkerbouw plaats. Twee essen bij Sellingen en Ter Borg die de afgelopen 20 jaar als graslanden zijn beheerd, hebben de afgelopen weken een andere inrichting gekregen. Grasland en akkerland wisselen elkaar nu af.

lees meer

Memoires van een Boswachter (Publiek)

30 maart 2022 Boswachter Annet de Jong in Groningen

Het vak van boswachter is romantisch, maar vergt balanceren tussen bureau- en buitenwerk, verschillende vaardigheden … naast het uitvoeren van je basiswerk. In dit blog beschrijf ik nog geen 10% van wat ik binnen het boswachterswerk heb meegemaakt de afgelopen 17 jaar, maar het geeft een kijkje in het leven van een boswachter publiek.

lees meer

Februari, ook voor sommige vogelsoorten de maand van de liefde

11 februari 2022 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Het gezegde, ‘in mei leggen alle vogels een ei, behalve de koekoek en de griet, want die leggen in de mei maand niet’ zit bij de meeste van ons wel tussen de oren geknoopt. Maar om eerlijk te zijn, klopt er niet zoveel van dit gezegde. Voor sommige vogels is het broedseizoen nu al begonnen.

lees meer

Wat drijft daar op het water? Ik weet het … kwel!

27 januari 2022 Boswachter Annet de Jong in Groningen

Kwel is grondwater dat langer in de bodem is verbleven en daardoor een bijzondere waterkwaliteit heeft. In dit blog lees je over de eigenschappen van kwelwater en waarom het waardevol is voor de natuur.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog