www.boswachtersblog.nl/ Groningen

De beste wensen voor 2022!

3 dagen geleden Boswachter Jelka Vale in Groningen

De beste wensen voor 2022!

lees meer

Veenhuizerstukken

17 december 2021 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Twee jaar geleden liep Rik bij ons stage. Tijdens zijn stage deed Rik onderzoek in de Veenhuizerstukken en dat leverde nuttige informatie voor ons op. Hij onderzocht hoe het met de broedvogels ging afgelopen jaren en of het oppervlakte bos en water is veranderd.

lees meer

Adelaarsvaren te lijf

2 december 2021 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Momenteel loopt Sybe stage in Westerwolde. Hij doet onderzoek naar het klimaatbestendiger maken van de bossen in Ter Apel. Zijn focus ligt op de adelaarsvaren.

lees meer

Herfst – Dan zal ik zelf maar het zonnetje in huis zijn

19 november 2021 Boswachter Annet de Jong in Groningen

De herfst geeft juist een aanleiding om naar buiten te gaan en uiteindelijk voelen we ons vaak nadien beter. Wandelen kan bijna iedereen en Staatsbosbeheer faciliteert in mooie routes. Ook in Groningen hebben we bossen waar je de herfst, paddenstoelen en de gevallen bladeren in geur en kleur kan beleven. Volgens de boswachter reden genoeg om naar buiten te gaan.

lees meer

Boswerkzaamheden Trimunt en Haarsterbos (Marum)

19 november 2021 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Staatsbosbeheer start in het bos bij Trimunt (Marum) op 22 november met boswerkzaamheden. Door toekomstbomen meer ruimte te geven, krijgen struiken ook meer ruimte zich te ontwikkelen, waardoor de variatie en biodiversiteit in het gebied wordt vergroot. Wanneer een verjongingskap klaar is, kan het even wennen zijn. Er is namelijk een stuk bos weggehaald. Uiteindelijk is dit nodig, zodat er weer nieuw bos kan ontstaan. Bos blijft dus bos.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog