www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Nieuwe meanders in het landschap

4 dagen geleden Boswachter Jelka Vale in Groningen

Afgelopen jaren is hard gewerkt aan het weer laten meanderen van de Ruiten Aa. Verschillende stukken zijn al ingericht en daar kan de natuur zich ontwikkelen. Het laatste stuk van de Ruiten Aa, het gebied tussen Renneborg en Ter Walslage is nu aan de beurt.

lees meer

Kom spelen en eten in Sellingen

12 juli 2019 Boswachter Jelka Vale in Groningen

De afgelopen maanden was er veel activiteit in de omgeving van Sellingen. In mei werd het speelbos officieel geopend en een week later was de feestelijke opening van De Noordmee.

lees meer

Chantal loopt het Pronkjewailpad, etappe 8

11 juli 2019 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Chantal de Jonge van Staatsbosbeheer loopt de zuidroute van het Pronkjewailpad. Deze 8e etappe loopt ze samen met collega Anja Zijlstra van Smeerling naar Bourtange, dat behoorlijk onder vuur ligt, maar een invasie van acteurs, figuranten en toeschouwers weet te overleven.

lees meer

Chantal loopt het Pronkjewailpad, etappe 7

4 juli 2019 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Chantal de Jonge van Staatsbosbeheer loopt de zuidroute van het Pronkjewailpad. Tijdens deze 7e etappe van Bellingwolde naar Smeerling blijkt dat Groningen niet alleen prachtige, gevarieerde wandellandschappen heeft, maar dat het ook (bijna) altijd ideaal wandelweer is.

lees meer

Hagedissen gespot!

1 juli 2019 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Op het enige overgebleven heideterrein in de provincie Groningen verkent een van onze vrijwilligers het zandpad op de Jilt Dijksheide. Het is een unieke locatie. De Jilt Dijksheide is het enige overgebleven heideterrein van de provincie Groningen, waar ook nog een deel hoogveen ligt. Juist op deze locatie ligt de levendbarende hagedis regelmatig te zonnen. Voor de levendbarende hagedis is het de enige vindplaats ten westen van de stad Groningen. Met wat geluk spot je de levendbarende hagedis ook zelf. Wichard is inventarisatie vrijwilliger voor Staatsbosbeheer en kent de hotspots van het terrein.

lees meer

Chantal loopt het pronkjewailpad, etappe 6

13 juni 2019 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Chantal de Jonge van Staatsbosbeheer loopt de zuidroute van het Pronkjewailpad; dé wandelroute om de parels van het Groningse landschap te ontdekken. Etappe 6 gaat van Bad Nieuweschans naar Bellingwolde.

lees meer

Chantal loopt het Pronkjewailpad, etappe 5

9 juni 2019 Boswachter Annet de Jong in Groningen

Chantal de Jonge van Staatsbosbeheer loopt de zuidroute van het Pronkjewailpad; dé wandelroute om Groningen te ontdekken. Etappe 5 gaat van Oostwold naar Bad Nieuweschans.

lees meer

Chantal loopt het Pronkjewailpad, etappe 4

28 mei 2019 Boswachter Annet de Jong in Groningen

Chantal de Jonge loopt de zuidroute van het Pronkjewailpad. Deze vierde etappe in het boeiende Oldambt loopt van Nieuw-Scheemda naar Oostwold.

lees meer

Aftrap project ‘Zorg dat Peebos Werkt, met Mekaar!’

24 mei 2019 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Woensdag 22 mei was de officiële opening van het project ‘’Zorg dat Peebos Werkt, met Mekaar’’. Iedereen en alles werkte mee. Diversiteit en inclusief zijn de sleutelwoorden voor dit project. Met de bouw van een zorg-werk-leer-ontmoetingscentrum, waar meer samenwerking en ontmoeting mogelijk is en meer aandacht voor opleiding op maat. Met als doel het mogelijk maken van doorstroming van mensen met een arbeidsbeperking naar ‘regulier’ werk van betekenis. Elly Pastoor: ‘’Hier gebeurt het écht. Nog te vaak komt het voor dat ideeën niet tot uitvoer komen. Op Peebos wel’’.

lees meer

Chantal loopt het Pronkjewailpad, etappe3

18 mei 2019 Boswachter Annet de Jong in Groningen

Collega Chantal de Jonge loopt het Pronkjewailpad door de provincie Groningen.. Deze keer loopt ze van Slochteren naar Nieuw-Scheemda, zo’n 18 kilometer. Ze vertelt in het blog over haar wandeling door het prachtige Groninger Landschap.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog