www.boswachtersblog.nl/ Groningen

In geuren en kleuren beleef ik het bos!

17 maart 2017 Boswachter Anneke Epping in Groningen
Billen

Tijd om te gaan genieten van een heerlijke voorjaarswandeling door veld en bos. Maar is het altijd even goed genieten geblazen?

lees meer

Biedt ’t Roegwold in 2017 nog zo´n sensationele zomer?

10 maart 2017 Boswachter Annet de Jong in Groningen

Deelgebied Dannemeer van ’t Roegwold was in 2016 een vogeleldorado. Fotograaf en gastblogger Wilco van der Laan vertelt in woord en beeld over 2016 en kijkt reikhalzend uit naar de komende zomer.

lees meer

De das is terug in het Westerkwartier

3 maart 2017 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

De das is het grootste landroofdier van Nederland. Een sprookjesachtig dier met zijn fraaie zwart/wit getekende kop. De das leeft ook in de bossen en bosjes van het Westerkwartier. Helaas heb ik er nog nooit één gezien. Dankzij een cameraval kunnen we ze zien!

lees meer

Kijk en zie

25 februari 2017 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Groningen

Er is eindeloos veel te zien en te beleven in de natuur, maar je moet er wel oog voor hebben. Over de hele wereld nemen boswachters en natuurgidsen daarom mensen mee de natuur in en wijzen op grote en kleine ‘wonderen der natuur’. Dus: kom mee naar buiten allemaal!

lees meer

Voorjaar in de kop

17 februari 2017 Boswachter Leon Luijten in Groningen

Toen ik vorige week in de stad in de auto stapte wees de thermometer precies 0 graden aan, overdag wel te verstaan. Net buiten de stad was het al -1 en naarmate ik verder naar het oosten reed daalde de temperatuur naar -3 in Westerwolde. Het temperatuur verloop afgelopen woensdag verliep net zo, maar dan van 13 graden naar 10 graden. Ik hoorde op de radio dat het de warmste 15 februari ooit was.

lees meer

Thuis in de streek klinkt als muziek in de oren

11 februari 2017 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Als boswachter proberen we veel met de streek samen te werken en mensen bij onze natuurgebieden en het beheer daarvan te betrekken. Bijvoorbeeld door leuke activiteiten met ondernemers en verenigingen uit de regio te organiseren, maar ook door samen te werken met vrijwilligers. Afgelopen maand kwamen deze twee groepen wel op een hele leuke manier samen.

lees meer

Krachtpatser in het bos

3 februari 2017 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Naast alle vogels in het bos en het breken van de takken onder mijn voeten, hoor ik een voor mij onbekend geluid. Ik weet waarom ik dat geluid hoor en ik ga erop af. Middenin het bos is namelijk een indrukwekkende zaagmachine, een zogenaamde ‘Harvester’, aan het werk.

lees meer

Natuurgebied: geen toegang?

28 januari 2017 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Groningen

Als er schaatsijs is gelden andere regels: Koning Winter regeert dan.
Maar al is schaatsen in natuurgebieden soms toegestaan, niet álles kan.

lees meer

Het vrolijke geheim van de FaNo-logen

20 januari 2017 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Enthousiast aan de slag in het Faan! Dat deed de vrijwilligersgroep ‘FaNo-logen’ op 14 zaterdag januari jongstleden. Een bijzondere groep mensen die zich inzetten voor de natuur waarmee zij zich verbonden voelen in dit karakteristieke, relatief kleine natuurgebied.

lees meer

Leve de gemeente Slochteren

14 januari 2017 Boswachter Annet de Jong in Groningen

2017 starten met een wandeling of helpen bij de organisatie ervan geeft veel positieve energie door het gevoel van verbondenheid met de omgeving van ’t Roegwold

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog