www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Groningen, voor elk wat wils

17 juli 2020 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Voor een groot gedeelte van Nederland begint vanavond de zomervakantie. De een gaat wel op vakantie, de ander blijft lekker thuis. Vervelen hoef je je in ieder geval niet. In Groningen valt deze zomer van alles te beleven.

lees meer

Gezoem op de Westeresch

10 juli 2020 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Juli is de maand waarin boekweit bloeit. Van de 100 hectare akkers die mee doen aan de pilot natuurinclusieve landbouw ESsentie Westeresch, is 18 hectare ingezaaid met boekweit. Op deze akkers vindt deze zomer een onderzoek plaats naar honingbijen en wilde bijen.

lees meer

Ontdek de onbekende streken van Groningen

3 juli 2020 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Deze zomervakantie (her)ontdekken we de natuur in eigen land. In dit blog vind je tips van mij en mijn collega-boswachters in de provincie Groningen. Stuk voor stuk minder bekende plekken die zeker een bezoekje waard zijn!

lees meer

Staatsbosbeheer zaait akkers in met voedzaam graan voor vogels

1 mei 2020 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

In het Westerkwartier wil Staatsbosbeheer de voedsel- en schuilgelegenheid voor allerlei dieren vergroten. Op vier locaties worden akkers ingezaaid met graan, ook wel fauna-akkers genoemd. kleinschalige akkers zijn een belangrijke voedselbron voor talloze insecten, kleine zoogdieren en vogels en bieden dekking en schuilgelegenheid voor zoogdieren als ree en haas.

lees meer

Ga mee op virtuele excursie

4 april 2020 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Vandaag een gastblog van onze passievolle vrijwilliger Wichard Zuidersma. Niet geheel toevallig, Wichard zou vandaag een vogelexcursie geven in de Marumerlage. Om toch een indruk te krijgen van de vogels in dit gebied, neemt Wichard je mee! Ontdek welke soorten hij aantreft in de Marumerlage en ga mee op virtuele excursie!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog