www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Op de bres voor de groene glazenmaker

5 uur geleden Boswachter Jelka Vale in Groningen

Samen met het waterschap Hunze en Aa’s en de gemeente Stadskanaal zijn we deze week aan het werk in Maarsinghwijk. De sloot is aan het verlanden en daarmee verdwijnt het leefgebied van de groene glazenmaker. Om dat te voorkomen grijpen we nu in en gaan we de sloot opschonen.

lees meer

Biodivers met drijfmest

26 februari 2021 Boswachter Leon Luijten in Groningen

Het gebruik van drijfmest in natuurbeheer is erg controversieel. In het natuur inclusieve landbouw project Essentie in Westerwolde wordt een proef gedaan met gebruik van drijfmest. Het dient als energy-boost voor bodemleven in het vroege voorjaar in wintergraanpercelen. In deze proef wordt gevolgd welke effecten het heeft.

lees meer

Fotowedstrijd: wat is jouw mooiste Groningse natuurfoto?

16 februari 2021 Boswachter Annet de Jong in Groningen

Voor de campagne Nederland plant bomen roepen we mensen op deel te nemen aan een fotowedstrijd met je mooiste Groningse natuurfoto. De winnaar gaat met de boswachter op pad in de Groningse natuur.

lees meer

Het is winter, bibber bibber!

12 februari 2021 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Koning winter is gearriveerd. Wat is het mooi, maar het is ook koud. Wij mensen trekken warme jassen aan, doen een sjaal om, zetten een muts op en doen onze wanten aan. Maar hoe gaan dieren om met kou?

lees meer

Plant een boom… Bossen zijn onze toukomst!

30 januari 2021 Boswachter Annet de Jong in Groningen

Bomen hebben veel voordelen en ook in Groningen wordt ruimte vrijgemaakt voor meer bos. Ook jij kan via de campagne Nederland Plant Bomen bijdragen aan een mooiere, groenere en gezondere woon- en werkomgeving.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog