www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Roze zaterdag in het vogelrijk

3 dagen geleden Boswachter Beppie van der Sluis in Groningen
Roze koekoeksbloem voor roze zaterdag

Vandaag is het roze zaterdag in Groningen. Een dag die in het teken staat dat iedereen zichzelf mag zijn, het doorbreken van stigma’s en de verbinding tussen mensen. En die verbinding mag er zijn in alle soorten en maten. En dat geldt niet alleen voor mensen, ook dieren kunnen er wat van!

lees meer

Krabbende krabben en een jarig egeltje langs het Pettenpad

14 juni 2024 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

In samenwerking met Biblionet hebben we een nieuw verhalenpad in het Westerkwartier. Ontdek het Pettenpad, een prachtig natuurpad met langs de route rijmende, lieve en grappige dierenversjes van de getalenteerde schrijfster Lizette de Koning. Het pad biedt een perfecte mix van natuurbeleving en literaire verwennerij, geschikt voor jong en oud.

lees meer

Vliegende kevers in mei

31 mei 2024 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Op het moment dat wij de dag afsluiten en tot rust komen, worden veel dieren juist wakker. De eerste helft van deze maand was het heerlijk lang buiten-zit-weer. Als je dan in bosrijke gebieden in de schemering buiten zat, zag je dat nachtleven wakker worden. Een opvallende verschijning is dan de meikever.

lees meer

Help ons de boswachtersblogs te verbeteren

30 mei 2024 Staatsbosbeheer in Groningen

Na 10 jaar boswachtersblogs zijn we benieuwd naar jullie mening. Wat lezen jullie graag op de boswachterblogs? Hoe blijf je het liefst op de hoogte? Met jullie feedback kunnen we de blogs verbeteren en meer afstemmen op jullie wensen. Wil je ons helpen en adviseren? Het kost je ongeveer 6-8 minuten. Als dank voor de moeite verloten we onder de deelnemers 5 waardebonnen van € 25. Gelijk naar de vragenlijst: https://www.survio.com/survey/d/vragenlijstboswachtersblog

lees meer

Tikkie voor een toren

22 mei 2024 Boswachter Beppie van der Sluis in Groningen
Uitkijktoren Westerpolder

In ’t Roegwold hebben we sinds 2009 twee uitkijktorens staan, in de deelgebieden Tetjehorn en de Westerpolder. Vanaf deze torens heb je een geweldig uitzicht over beide gebieden en daarom wordt er ook veel gebruik van gemaakt door recreanten. Helaas lijkt hier op termijn een einde aan de komen..

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog