www.boswachtersblog.nl/ Groningen

De magie van Binnenwerk

7 maart 2024 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Eén maart was voor ons een bijzondere dag. Op die dag kregen wij er in Westerwolde een boel nieuwe collega’s bij. Ons team is met maar liefst zes nieuwe collega’s bijna verdubbeld. Wie veel in onze natuurgebieden loopt komt ze vast eens tegen. Want deze toppers van Binnenwerk zijn alle dagen buiten aan het werk.

lees meer

Een vroege vogel

29 februari 2024 Boswachter Beppie van der Sluis in Groningen
Vliegende ijsvogel - foto: Alex Westerhof

De eerste sneeuwklokjes schieten de grond weer uit, de temperaturen lopen op, de lentekriebels beginnen langzaam op te borrelen, maar dat zijn niet de enige kriebels die opspelen…

lees meer

De lente staat voor de deur!

23 februari 2024 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

De lente is in aantocht! De donkere wintermaanden liggen bijna achter ons. De temperatuur stijgt en het blijft steeds wat langer licht in de avond. En voel je de warmte als de zon schijnt tussen alle buien door? De natuur ontwaakt! Hoewel de lente officieel op 20 maart 2024 begint, staat ze nu al in de startblokken.

lees meer

Er hangt liefde in de lucht

9 februari 2024 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Volgende week is het Valentijnsdag. De dag waarop je je geliefde laat weten hoeveel je van hem/haar houdt. Of een geheime liefde verrast. Misschien stuur je een kaartje, geef je een bos bloemen of breng je een serenade. Alles om indruk te maken op je geliefde. Wist je dat er in het dierenrijk ook heel wat geflirt wordt?

lees meer

Een rovende witte flits

30 januari 2024 Boswachter Beppie van der Sluis in Groningen
Hermelijn in winterkleed

Onderweg richting het Dannemeer wordt boswachter Beppie verrast door een witte flits op de weg. Het blijkt een hele leuke waarneming te zijn!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog