www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Hoe trainen kabouters voor de Kabouter Spelen?

25 april 2024 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Voor veel mensen begint morgen de meivakantie. Tijd om lekker naar buiten te gaan! In onze gebieden is altijd genoeg te zien en te doen. De leukste tips voor deze vakantie zet ik voor jullie op een rijtje.

De grote Kabouter Spelen

Deze zomer vinden in Parijs de Olympische Spelen plaats. De kabouters van Sellingen zijn al maanden aan het trainen. Deze meivakantie kun jij met ze meedoen tijdens de grote Kabouter Spelen! Kijk wie het snelste kan rennen, het hoogste kan springen of het beste zijn of haar evenwicht kan bewaren. Help je liever kabouter Tom met alle sporttenues ophangen? Dat kan ook!

Kabouterwas

Speciaal voor de meivakantie hebben we samen met Kopje Genieten een arrangement bedacht. Voor €7,50 kun je daar de kaboutertas ophalen en krijg je na afloop ranja, pannenkoeken en een echte kabouter medaille. Speel je mee? Kijk voor meer informatie op onze website.

Jaar van het bos

Staatsbosbeheer bestaat dit jaar 125 jaar. Daarom hebben we dit jaar uitgeroepen tot het jaar van het bos. In die 125 jaar zijn er heel veel verhalen verzameld. Tijd om die verhalen te vertellen! De mooiste plek om dit te doen is in het bos zelf. Daarom worden er verspreid over heel Nederland Van Boom tot Boswandelingen uitgezet. Tijdens zo’n wandeling vertellen boswachters je meer over bomen, bos en bosbeheer. Bij veel QR codes zit ook een kleine opdracht voor kinderen. Maar ik denk dat volwassenen ze ook leuk vinden.

QR code van de Van Boom tot boswandeling

Van Boom tot Bos wandeling Ter Apel

In Ter Apel ligt ook zo’n wandeling. Als je de gele route volgt (het Kanunnikenpad van 4 km), kom je palen met QR codes tegen. Scan deze codes met je mobiele telefoon en het verhaal of mijn videobericht verschijnt in je scherm. Bij de start van de route, in dit geval bij het klooster, vind je de eerste QR code.

Van Boom tot boswandeling in Ter Apel

Later dit jaar volgen er ook Van Boom tot Boswandelingen in het Westerkwartier en het Lauwersmeergebied.

Natuurschilderij maken

Op woensdagmiddag 1 mei organiseren we een kinderactiviteit bij ons beheerkantoor in Sellingen. Samen gaan we in het bos op zoek naar veertjes, blaadjes, takjes etc, waarmee je een echt natuurschilderij maakt. Aanmelden kan via onze website.

Activiteitencentrum Lauwersnest 

Ook in het activiteitencentrum Lauwersnest zijn er activiteiten voor jong en oud. Doe mee aan een creatieve middag, help vogels aan een nestkast of laat kinderen meedoen aan een bosbingo. Wil je overdag tussen de sterren zitten? Kom dan naar het mobiel planetarium. Ga je liever op pad om de vogels van het Lauwersmeer te zien en daar meer verhalen over te horen? Ga dan naar één van de vogelexcursies. Aanmelden voor deze activiteiten is nodig. Meer informatie vind je op de activiteitenkalender. 

Kortom, er is weer van alles te beleven. Wij ontmoeten jullie graag in onze mooie natuurgebieden. Veel plezier! 

Boswachter Jelka

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog