www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Nieuwe exmoorpony’s op Terschelling

28 juni 2019 Boswachter Iris de Boer in Terschelling

Landerummerheide, 24 mei 2019. Tot die dag begraasden twee exmoorpony’s al jaren dit gebied (met in de zomer hulp van een koppel landgeiten). De pony’s zijn aardig oud en van de ene op de andere dag troffen we één van de pony’s dood aan in het gebied. De overgebleven pony, een merrie, zelfs nog geboren op de Landerummerheide, bleef alleen over. Maar gelukkig niet voor lang. Sinds deze week lopen er weer drie pony’s op de Landerummerheide.

lees meer

Stuivend zand voor tapuiten en viooltjes

5 april 2019 Boswachter Iris de Boer in Terschelling

Op Terschelling is de afgelopen maanden gewerkt aan het opnieuw laten verstuiven van oude stuifkuilen. Het zand dat het achterliggende duin inwaait valt als een soort poedersuiker over het duinlandschap. Veel bijzondere planten en dieren zoals tapuiten en konijnen profiteren hiervan. Vanwege het broedseizoen zijn de werkzaamheden nu even in de pauze-stand, zodat de vogels ongestoord kunnen broeden. In september wordt het werk weer opgepakt.

lees meer

Crossbill Guide van de Wadden

18 februari 2019 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Op 21 februari komt de Crossbill Guide van de Wadden uit. In samenwerking met de boswachters van Staatsbosbeheer van de Waddeneilanden en de vastelandskust heeft schrijver Dirk Hilbers een complete gids van de mooiste plekken en routes op de Wadden samengesteld.

lees meer

Opleiding tot vrijwillige vogelwachter Boschplaat

30 januari 2019 Boswachter Iris de Boer in Terschelling

Komend jaar worden 18 tot 20 eilanders opgeleid tot vrijwillige vogelwachter op de Boschplaat. Dit komt voort uit de Boschplaatvisie waarin staat dat Staatsbosbeheer gaat inzetten op het vergroten van betrokkenheid van eilanders bij de Boschplaat. Woon je op Terschelling en wil je je graag inzetten als vogelwachter op de Boschplaat? lees dan verder!

lees meer

Juttersbloed en opruimzin

11 januari 2019 Boswachter Iris de Boer in Terschelling

In de nacht van 1 op 2 januari 2019 sloegen bijna 300 containers overboord. Veel spullen en verpakkingen spoelden aan op de Waddeneilanden. Op Terschelling is de afgelopen week hard gewerkt om het strand op te ruimen. Het strand ziet er steeds opgeruimder uit, maar iedere vloed neemt nieuw plastic mee. Ook in de duinen liggen veel kleine stukjes plastic en piepschuim, juist dit is heel gevaarlijk voor de dieren. Het opruimen is nog lang niet klaar, maar het is hartverwarmend om te zien hoe iedereen, eilanders en badgasten, de handen uit de mouwen steekt! Iedere vuilniszak die gevuld wordt met afval, is er één.

lees meer

Drie redenen om een kerstboom zelf te zagen op Grootduin

18 december 2018 Eilandmeisje in Terschelling

Oh dennenboom, oh dennenboom .. En dan te bedenken dat de meeste mensen gewoon een spar hebben staan voor de feestdagen. Op Terschelling is het wel gangbaar een echte den neer te zetten. En wat is er dan mooier om die zelf te kappen? Het was afgelopen zaterdagochtend lekker druk op Grootduin. Twijfel je of een kerstden iets voor jou is? Ik geef je drie redenen waarom je voor de bijl mag gaan.

lees meer

De Natuurschuur: bijna klaar voor de kerstvakantie

12 december 2018 Eilandmeisje in Terschelling

Een eilandtip van Eilandmeisje voor tijdens de kerstvakantie: de Verhalen-Kerst-Natuurschuur! Een fijne, gemoedelijke plek om een middag te vertoeven. De voorbereidingen zijn in volle gang en op vrijdag 21 dec om 20.00 uur is de opening. Dat is ook dé dag van de winterequinox. De wat? Lees verder in deze blog en we zien je graag de 21ste!

lees meer

Wat je zeker kunt zien vanaf Dark Sky Park De Boschplaat

16 november 2018 Eilandmeisje in Terschelling

Ben jij een steenbok, waterman of vissen? Trek er dan een avond op uit om je eigen sterrenbeeld te ontdekken aan de hemel. Je eigen sterrenbeeld is namelijk ongeveer vijf maanden voor en zeven maanden na je verjaardag te zien.

lees meer

Terugblik op geslaagde Boschplaatexpeditie 2018

14 september 2018 Boswachter Hessel Hek in Terschelling

Terugblik op de Boschplaatexpeditie 2018 georganiseerd door Staatsbosbeheer Terschelling.

lees meer

Op expeditie De Boschplaat: slaapzak mee!

7 september 2018 Eilandmeisje in Terschelling

“De Boschplaat is een bijzonder natuurgebied. Zó bijzonder zelfs dat professor dr. Simon Schijnspurrie, van de universiteit van Weggeweest er een expeditiecentrum begint. De onderzoeken zijn in volle gang. Er is echter een probleempje: Professor dr. Schijnspurrie komt er in zijn eentje niet uit. Er is teveel werk en het moet allemaal op tijd af! Na nachten lang piekeren, komt hij tot de conclusie dat hij hulp nodig heeft.”

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog