www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Mooi wandelweer in aantocht!

9 maart 2017 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling
wandelen op terschelling

De meteorologische lente is alweer vol aan de gang, hoewel op Terschelling de eerste groene blaadjes nog wel even op zich laten wachten. Vanwege het koude zeewater begint het voorjaar hier altijd net iets later dan aan de wal. Dat neemt niet weg dat het voorjaar hier over het algemeen veel zonnige dagen heeft, mooi wandelweer dus!

lees meer

Staatsbosbeheer start visieontwikkeling voor toekomst natuurreservaat de Boschplaat

9 februari 2017 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling
Boschplaat Terschelling

In opdracht van de Provincie Fryslân start Staatsbosbeheer in maart met het maken van een toekomstvisie voor natuurreservaat de Boschplaat op Terschelling, met de werktitel ‘Op reis op de Boschplaat’. Hoofdvraag is hoe de toekomst van de Boschplaat er uit ziet wanneer we zoals nu niet actief blijven beheren. Hoe zou het anders kunnen of moeten zodat de Boschplaat haar status van Europees Natuurreservaat en Natura 2000 gebied eer aan blijft doen? Staatsbosbeheer gaat eilanders en externe deskundigen nauw betrekken bij de visieontwikkeling, die een antwoord moet geven op deze en andere vragen. Meer hierover in het persbericht hieronder.

lees meer

Onze reactie op vragen Echt Terschelling

26 januari 2017 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling
Echt Terschelling

Naar aanleiding van de eerste editie van het Echt Terschelling magazine zijn bij de buurtschappen op het eiland vragen gerezen over de status van Echt Terschelling. Staatsbosbeheer neemt deze vragen zeer serieus en geeft via deze reactie uitleg over het idee achter Echt Terschelling. We merken dat er veel vragen zijn over het ‘beslissen’ in de slogan van Echt Terschelling. Ook in het magazine hebben we geschreven dat het enquetepanel ‘beslist’. Dit was te kort door de bocht en geeft een verkeerd beeld. Daarom geven we hieronder meer uitleg.

lees meer

1e Echt Terschelling magazine is uit!

23 december 2016 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Geen Jaarbeeld van Staatsbosbeheer dit jaar, maar iets volledig nieuws! Met trots brengen we vandaag op Terschelling het Echt Terschelling magazine huis-aan-huis rond. Hierin aandacht voor o.a. de vraagstukken waar wij als Staatsbosbeheer mee te maken hebben, en waarover we in 2016 maandelijks de mening van het Echt Terschelling hebben gevraagd.

lees meer

“Het leven is te kort om heel Terschelling te ontdekken”

17 december 2016 Eilandmeisje in Terschelling
herinneringen van bewoners de Stilen

Afgelopen jaar zochten medewerkers van Staatsbosbeheer de bewoners van de Stilen maandelijks op om gezamenlijk activiteiten te ondernemen. Deze keer haalden de bewoners herinneringen op die ze hebben aan de natuur van Terschelling. De mooiste eilandverhalen werden gedeeld.

lees meer

Filmverslag van de Hout dag

20 november 2016 Boswachter Remi in Terschelling

Bekijk het videoverslag van de Terschellinger Houtdag, georganiseerd door Staatsbosbeheer, Landschapsbeheer Fryslan en de gemeente Terschelling.

lees meer

Paddenstoelen: kleurenpracht in het bos

8 november 2016 Eilandmeisje in Terschelling
Kleurenpracht in het bos: paddenstoelen

De herfst is dé tijd van het jaar om ze te zien: het rijk van de Fungi. Paddenstoelen. In allerlei kleuren en vormen. Op Terschelling komen meer dan 400 soorten voor.

lees meer

Terschelling: rustplek voor vogels en mensen

17 oktober 2016 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling
Trekvogels Terschelling

Terschelling wordt jaarlijks bezocht door 450.000 toeristen terwijl ook jaarlijks honderd duizenden vogels het eiland bezoeken. Een goed samengaan van natuur en recreatie is daarom van levensbelang, voor vogels, de bewoners én het toerisme. De manier waarop we op Terschelling deze balans bewaken is een mooi voorbeeld voor het Programma Nationale van Wereldklasse dat door het Ministerie van Economische Zaken is ontwikkeld. Dit blog is daarom ook verschenen op www.nationaleparkenwereldklasse.nl.

lees meer

Verloop aanpak ‘invasieve exoot watercrassula’

12 oktober 2016 Boswachter Remi in Terschelling
watercrassula

Verloop aanpak invasieve exoot watercrassula op Terschelling: Aannemer Triphek pompt de vallei ten zuiden van Midsland aan Zee droog, om hem daarna weer vol te pompen met zeewater. Het water blijft dan nog 23 dagen in de duinvallei staan.

lees meer

Herfstige ‘Houtdag’ op Terschelling: zondag 13 november

11 oktober 2016 Boswachter Remi in Terschelling

Een leuke en leerzame dag over de bossen van Terschelling, over hout en over verantwoord stoken.
Samen met de gemeente Terschelling en Landschapsbeheer Fryslân organiseren we op zondag 13 november een publieksdag: ‘de Hout dag’. Een gezellige en leerzame dag op Terschelling die in het teken staat van hout; met excursies, demonstraties, lezingen en een hapje en drankje. ‘Ieders plak’ en het terrein er omheen vormen het bruisende centrum van dit hout spektakel. We organiseren deze dag om kennis te delen over bossen en (elzen)singels, om mensen bewust te maken van het concept ‘gunstig stoken’ en om met mensen over deze onderwerpen in gesprek te raken.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog