www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Routeverzoek voor strandrijders

21 oktober 2020 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Op Terschelling is begin deze maand het strandrijseizoen weer begonnen. Dit strandrijden gebeurt onder voorwaarden, rekening houdend met de natuur op het strand. Doorgaans worden aanpassingen (b.v. routes) besproken in het strandrijoverleg. Dat heeft dit jaar i.v.m. Corona niet plaatsgevonden. Toch heeft Staatsbosbeheer nu alsnog het verzoek aan de strandrijders om ter hoogte van paal 15 tot 18 niet langs de zeeduinen te rijden, om zo de ontwikkeling van jonge duinen niet te verstoren.

lees meer

Boschplaatproefje met oog op de toekomst

4 september 2020 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Bij wijze van proef heeft Staatsbosbeheer een stuk van de Boschplaat gemaaid en het maaisel laten liggen. De vraag is of de zee dit maaisel bij een stormtij verplaatst en waar de zee dit dan vervolgens neerlegt. Deze manier van werken zou mogelijk een op grotere schaal kunnen worden toegepast bij de uitvoering van de Boschplaatvisie.

lees meer

Richtlijnen voor MTB’en en fatbiken op Terschelling

8 juli 2020 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Voor wie van fietsen en wandelen houdt is Terschelling een paradijs. Er mag veel, veel meer dan aan de wal. Dat hoort ook een beetje bij het vrije eilandgevoel. Toch is het soms nodig om met regels te komen, zoals nu voor het fietsen met MTB’s en fatbikes door de natuur. De laatste tijd zien we dat hierdoor steeds vaker schade ontstaat in de natuur. Daarom hebben we nu een aantal richtlijnen opgesteld die het MTB’en in goede banen moet leiden, zodat er ook in de toekomst (bijna) evenveel mogelijk blijft.

lees meer

Extra Corona maatregelen in de natuur

2 juli 2020 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Om op de fietspaden voldoende afstand tot elkaar te houden i.v.m. Corona is op Terschelling een actie gestart om mensen te wijzen op het houden van 1,5 meter afstand op de fiets. Bij alle fietspaden zijn informatiebordjes geplaatst en Staatsbosbeheer heeft een fietspad dat te smal is afgesloten. Ook heeft Staatsbosbeheer extra picknicktafels geplaatst om mensen meer gelegenheid te geven ergens uit te rusten, daarmee wordt tegelijk voorkomen dat mensen dit doen in kwetsbare stukken natuur.

lees meer

Minder borden in de natuur door nieuwe borden

19 maart 2020 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

De komende tijd plaatst Staatsbosbeheer nieuwe ‘entreeborden’ bij een aantal ingangen van het natuurgebied op Terschelling. Hierdoor moet duidelijker worden wat de gedragsregels in het gebied zijn en wat er allemaal in het gebied te zien is. Tegelijk kan het aantal borden op het eiland verminderd worden, doordat op het entreebord meerdere zaken gecombineerd worden.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog