www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Juttersbloed en opruimzin

6 dagen geleden Boswachter Iris de Boer in Terschelling

In de nacht van 1 op 2 januari 2019 sloegen bijna 300 containers overboord. Veel spullen en verpakkingen spoelden aan op de Waddeneilanden. Op Terschelling is de afgelopen week hard gewerkt om het strand op te ruimen. Het strand ziet er steeds opgeruimder uit, maar iedere vloed neemt nieuw plastic mee. Ook in de duinen liggen veel kleine stukjes plastic en piepschuim, juist dit is heel gevaarlijk voor de dieren. Het opruimen is nog lang niet klaar, maar het is hartverwarmend om te zien hoe iedereen, eilanders en badgasten, de handen uit de mouwen steekt! Iedere vuilniszak die gevuld wordt met afval, is er één.

lees meer

Drie redenen om een kerstboom zelf te zagen op Grootduin

18 december 2018 Eilandmeisje in Terschelling

Oh dennenboom, oh dennenboom .. En dan te bedenken dat de meeste mensen gewoon een spar hebben staan voor de feestdagen. Op Terschelling is het wel gangbaar een echte den neer te zetten. En wat is er dan mooier om die zelf te kappen? Het was afgelopen zaterdagochtend lekker druk op Grootduin. Twijfel je of een kerstden iets voor jou is? Ik geef je drie redenen waarom je voor de bijl mag gaan.

lees meer

De Natuurschuur: bijna klaar voor de kerstvakantie

12 december 2018 Eilandmeisje in Terschelling

Een eilandtip van Eilandmeisje voor tijdens de kerstvakantie: de Verhalen-Kerst-Natuurschuur! Een fijne, gemoedelijke plek om een middag te vertoeven. De voorbereidingen zijn in volle gang en op vrijdag 21 dec om 20.00 uur is de opening. Dat is ook dé dag van de winterequinox. De wat? Lees verder in deze blog en we zien je graag de 21ste!

lees meer

Wat je zeker kunt zien vanaf Dark Sky Park De Boschplaat

16 november 2018 Eilandmeisje in Terschelling

Ben jij een steenbok, waterman of vissen? Trek er dan een avond op uit om je eigen sterrenbeeld te ontdekken aan de hemel. Je eigen sterrenbeeld is namelijk ongeveer vijf maanden voor en zeven maanden na je verjaardag te zien.

lees meer

Terugblik op geslaagde Boschplaatexpeditie 2018

14 september 2018 Boswachter Hessel Hek in Terschelling

Terugblik op de Boschplaatexpeditie 2018 georganiseerd door Staatsbosbeheer Terschelling.

lees meer

Op expeditie De Boschplaat: slaapzak mee!

7 september 2018 Eilandmeisje in Terschelling

“De Boschplaat is een bijzonder natuurgebied. Zó bijzonder zelfs dat professor dr. Simon Schijnspurrie, van de universiteit van Weggeweest er een expeditiecentrum begint. De onderzoeken zijn in volle gang. Er is echter een probleempje: Professor dr. Schijnspurrie komt er in zijn eentje niet uit. Er is teveel werk en het moet allemaal op tijd af! Na nachten lang piekeren, komt hij tot de conclusie dat hij hulp nodig heeft.”

lees meer

Open monumenten dag: eendenkooien op Terschelling

31 augustus 2018 Boswachter Remi in Terschelling

Drie eendenkooien op Terschelling zijn op 8 september opengesteld, tijdens de open monumenten dagen. De Jan Willemskooi, de Rimkeskooi en de Hoornerkooi.

lees meer

Bontbekplezier op de Noordsvaarder!

1 augustus 2018 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Het lijkt een goed broedseizoen te zijn voor de bontbekplevieren op de Noordsvaarder. Een aantal heeft zelfs voor de tweede maal jongen.

lees meer

Hooien op de Boschplaat

26 juli 2018 Boswachter Iris de Boer in Terschelling
Maaien op de Boschplaat

Het is even een vreemd gezicht als je vanuit het westen aan komt lopen over het pad onder langs de stuifdijk. Een groene en een rode tractor rijden over de eindeloze vlakte van de Boschplaat. Er wordt gemaaid. Tientallen balen hooi komen er vanaf, die verdeeld worden over acht boeren op het eiland. Net als in 1976 en begin jaren 80. Ook toen was er zo’n warme en droge zomer. De graslanden in de polder, de bermen, de dijk… het kleurde naar horen zeggen net zo goudgeel als nu.

lees meer

Dingen die je gaat ontdekken tijdens de excursie De Boschplaat

2 juli 2018 Eilandmeisje in Terschelling
Gids van Staatsbosbeheer, Irma in een cranberryveld

Het is een prachtig uitzicht vanaf het Jan Thijssenduin: verschillende typen landschappen – wad, stuivende duinen, heide, strand, kwelder en polder – samen een geheel vormend. Het beleven van dit landschap, hierboven op het duin -turend met het blote oog of door de verrekijker die ter plekke aanwezig is – is ook letterlijk het hoogtepunt van de excursie. De gedegen kennis van het gebied, waarvan boswachter-gids Irma Smit je onderweg deelgenoot maakte, kabbelt nog na in je hoofd. Excursie De Boschplaat: een ontdekkingstocht met de zintuigen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog