www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Bestrijding van Japanse duizendknoop en Reuzenberenklauw

4 dagen geleden Boswachter Joeri Lamers in Terschelling
Japanse duizendknoop op Terschelling

Staatsbosbeheer werkt op Terschelling aan de bestrijding van invasieve exoten, zoals reuzenberenklauw en Japanse duizendknoop. we doen dit onder andere met een vrijwilligerswerkgroep.

lees meer

Help ons de boswachtersblogs te verbeteren

30 mei 2024 Staatsbosbeheer in Terschelling

Na 10 jaar boswachtersblogs zijn we benieuwd naar jullie mening. Wat lezen jullie graag op de boswachterblogs? Hoe blijf je het liefst op de hoogte? Met jullie feedback kunnen we de blogs verbeteren en meer afstemmen op jullie wensen. Wil je ons helpen en adviseren? Het kost je ongeveer 6-8 minuten. Als dank voor de moeite verloten we onder de deelnemers 5 waardebonnen van € 25. Gelijk naar de vragenlijst: https://www.survio.com/survey/d/vragenlijstboswachtersblog

lees meer

Bossenstrategie 2030: wat betekent dat voor de bossen op Terschelling?

12 december 2022 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Vanuit de landelijke Bossenstrategie is de ambitie om in 2030 37.000 hectare nieuw bos in Nederland te hebben. Staatsbosbeheer neemt hiervan 5000 hectare voor zijn rekening. Op Terschelling heeft Staatsbosbeheer besloten om het areaal bos niet te laten afnemen en waar mogelijk door natuurlijke bosontwikkeling het areaal te laten toenemen.

lees meer

Bescherming strandbroeders, gekooide bontbekplevieren

7 juli 2021 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Het beschermen van strandbroeders is een belangrijke en jaarlijks terugkerende klus op Terschelling. Dit jaar hebben we de bescherming van bontbekplevieren op sommige plekken anders aangepakt dan voorheen, namelijk met broedkooien. Die geven dubbel bescherming: tegen eierrovers én tegen mensen. Bontbekplevieren en andere strandbroeders hebben namelijk veel behoefte aan rust, het strand van Terschelling is één van de weinige stranden in Nederland waar ze daarom nog een geschikte broedplek vinden.

lees meer

Routeverzoek voor strandrijders

21 oktober 2020 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Op Terschelling is begin deze maand het strandrijseizoen weer begonnen. Dit strandrijden gebeurt onder voorwaarden, rekening houdend met de natuur op het strand. Doorgaans worden aanpassingen (b.v. routes) besproken in het strandrijoverleg. Dat heeft dit jaar i.v.m. Corona niet plaatsgevonden. Toch heeft Staatsbosbeheer nu alsnog het verzoek aan de strandrijders om ter hoogte van paal 15 tot 18 niet langs de zeeduinen te rijden, om zo de ontwikkeling van jonge duinen niet te verstoren.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog