www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Filmverslag van de Hout dag

20 november 2016 Boswachter Remi in Terschelling
Hessel en Rein Jan vormen nu de bosploeg. De één lieren, de ander zagen.

Bekijk het videoverslag van de Terschellinger Houtdag, georganiseerd door Staatsbosbeheer, Landschapsbeheer Fryslan en de gemeente Terschelling.

lees meer

Paddenstoelen: kleurenpracht in het bos

8 november 2016 Eilandmeisje in Terschelling
Kleurenpracht in het bos: paddenstoelen

De herfst is dé tijd van het jaar om ze te zien: het rijk van de Fungi. Paddenstoelen. In allerlei kleuren en vormen. Op Terschelling komen meer dan 400 soorten voor.

lees meer

Terschelling: rustplek voor vogels en mensen

17 oktober 2016 Joeri Lamers in Terschelling
Trekvogels Terschelling

Terschelling wordt jaarlijks bezocht door 450.000 toeristen terwijl ook jaarlijks honderd duizenden vogels het eiland bezoeken. Een goed samengaan van natuur en recreatie is daarom van levensbelang, voor vogels, de bewoners én het toerisme. De manier waarop we op Terschelling deze balans bewaken is een mooi voorbeeld voor het Programma Nationale van Wereldklasse dat door het Ministerie van Economische Zaken is ontwikkeld. Dit blog is daarom ook verschenen op www.nationaleparkenwereldklasse.nl.

lees meer

Verloop aanpak ‘invasieve exoot watercrassula’

12 oktober 2016 Boswachter Remi in Terschelling
watercrassula

Verloop aanpak invasieve exoot watercrassula op Terschelling: Aannemer Triphek pompt de vallei ten zuiden van Midsland aan Zee droog, om hem daarna weer vol te pompen met zeewater. Het water blijft dan nog 23 dagen in de duinvallei staan.

lees meer

Herfstige ‘Houtdag’ op Terschelling: zondag 13 november

11 oktober 2016 Boswachter Remi in Terschelling
Gekloofd hout

Een leuke en leerzame dag over de bossen van Terschelling, over hout en over verantwoord stoken.
Samen met de gemeente Terschelling en Landschapsbeheer Fryslân organiseren we op zondag 13 november een publieksdag: ‘de Hout dag’. Een gezellige en leerzame dag op Terschelling die in het teken staat van hout; met excursies, demonstraties, lezingen en een hapje en drankje. ‘Ieders plak’ en het terrein er omheen vormen het bruisende centrum van dit hout spektakel. We organiseren deze dag om kennis te delen over bossen en (elzen)singels, om mensen bewust te maken van het concept ‘gunstig stoken’ en om met mensen over deze onderwerpen in gesprek te raken.

lees meer

Zie de sterren boven Dark Sky Park De Boschplaat

5 oktober 2016 Eilandmeisje in Terschelling
Melkweg_medium

De Boschplaat is het eerste Dark Sky Park van Nederland, dé plek om naar boven in de duisternis te turen en je te laten verwonderen. Eilandmeisje ging op pad met een planisfeer en her-ontdekte de sterrenhemel.

lees meer

Vogeltrek barst los!

2 oktober 2016 Joeri Lamers in Terschelling
vogeltrek

Het berichtje op Twitter dat vanochtend opviel in mijn tijdlijn was de melding van Hans van Gasteren dat er veel vogels te zien zijn op de vogelradar van de Koninklijke Luchtmacht. Goed nieuws, want de Terschellinger bossen waren op sommige plekken toch best wel weer stil.

lees meer

Op pad met de Buren van de Stilen

27 september 2016 Joeri Lamers in Terschelling
Diner met de bewoners van de stillen

Meyndert Bos is vrijwilliger bij ons op Terschelling en organiseert maandelijks een activiteit of uitstapje met de bewoners van verzorgingstehuis ‘de Stilen’. Hierbij zijn verslag van afgelopen woensdag.

lees meer

Aanpak invasieve exoot ‘watercrassula’

19 september 2016 Boswachter Remi in Terschelling
Watercrassula in Midsland aan Zee

Aannemer Triphek is vandaag (maandag 19 september) in opdracht van ons begonnen met het vol laten lopen van een duinvallei met zeewater. In een plas in de duinvallei zuidelijk van Midsland aan Zee en westelijk van de Badweg hebben we in 2013 al het voorkomen van de invasieve exoot ‘watercrassula’ (Crassula helmsii) vastgesteld.

lees meer

Speeltuin voor wind en zand

7 september 2016 Eilandmeisje in Terschelling
Duinen van terschelling tussen paal 16 18

Beweeglijk ruig en tegelijk poëtisch verstild liggen ze in het landschap: de duinen tussen paal 16 en 18. Een doolhof van inhammen om te verdwalen voor de wandelaar die zich in zijn eigen verbeelding klein maakt in dit gangenstelsel, spelend als een kind.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog