www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Borski’s boshut komt weer naar Elswout

14 september 2018 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Borski’s boshut komt weer naar Elswout en zijn winter 2018/2019 op zijn oorspronkelijke plaats staan.

lees meer

Ruimte maken voor een nieuwe generatie bos. Boswerkzaamheden in het Robbenoordbos beginnen op maandag 17 september.

13 september 2018 Boswachter Maarten in Noord-Holland

In het Robbenoordbos gaan we ruimte maken voor ene nieuwe generatie bos. De werkzaamheden beginnen vanaf 17 september. De werkzaamheden nemen enkele weken in beslag. Sommige paden worden vanwege veilig tijd tijdelijk afgesloten.

lees meer

Even voorstellen: Mirjam de Hiep

13 september 2018 Boswachter Mirjam de Hiep in Noord-Holland

Even voorstellen. Mirjam de Hiep, nieuwe boswachter publiek van Gooi- en Kennemerland

lees meer

Een Amsterdamse ‘stadswandeling’ in de natuur

21 augustus 2018 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland
stadswandeling

Onder de rook van Amsterdam is de natuur in Waterland snel te bereiken. Zo waan je je binnen 30 minuten fietsen van het centrum van Amsterdam in dit unieke oer-Hollandse landschap dat door mensenhanden is gemaakt. Niet alleen op de fiets, maar ook met het openbaar vervoer en wandelend kun je het veenweidelandschap ontdekken en dat allemaal binnen de stadsgrenzen van Amsterdam!

lees meer

Werkzaamheden in het Noorderbos in de Houtrak

20 augustus 2018 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland
Het Noorderbos

Vanaf vandaag start het opknappen van de paden in het Noorderbos van de Houtrakpolder. Het opknappen van de paden is een onderdeel van de kwaliteitsimpuls voor het Noorderbos. Tijdens de uitvoering zullen enkele delen van het bos tijdelijk niet of minder goed bereikbaar zijn.

lees meer

Deel van zieke Essen worden weggehaald in de Weelen.

15 augustus 2018 Boswachter Maarten in Noord-Holland

In de Weelen wordt de komende tijd een deel van de zieke Essen weggehaald. Ze vormen een potentieel gevaar voor bezoekers en passanten.

lees meer

Dag grutto!

13 augustus 2018 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland

De grutto is vertrokken uit Nederland. Het is begin augustus en je hoort nergens de grutto meer. Ook niet bij de weilanden van Waterland, waar je normaal vanaf de dijk de grutto perfect kunt spotten. Op verschillende momenten heb ik in onze gebieden gekeken hoe het met de grutto gaat. Dit is de vierde en laatste vlog in de reeks van ‘Volg de grutto’.

lees meer

Chicken of the woods, het verhaal van de zwavelzwam

2 augustus 2018 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Uit een van de grote oude eiken op Duinvliet steken grote schijven. Een schitterde geeloranje paddenstoel, de zwavelzwam. De kleurrijkste in zijn soort en wordt in Engeland ook wel chicken of the woods genoemd en dat komt niet door zijn kleur.

lees meer

Eerste broedpaar zeearend in Noord-Holland succesvol

28 juli 2018 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Vorige week verliet de eerste jonge zeearend in Noord-holland het nest. Het ouderpaar broedde met succes op vogeleiland Dode Hond in het Eemmeer. Staatsbosbeheer en Natuurmomenten, die samen het eiland beheren, zijn blij dat het jong ongestoord op kon groeien.

lees meer

Hittestress

26 juli 2018 Boswachter Marieke Schatteleijn in Noord-Holland

Het extreme weer was reden voor mensen om zich zorgen te maken over de koeien op Elswout. Dit is begrijpelijk. De zon schijnt onophoudelijk en het gras groeit nauwelijks bij. Er verscheen een stuk in de krant en mensen riepen zelfs op om groenafval naar de weide te brengen. Graag neem ik u mee achter de schermen en vertel ik wat de boswachters en de veehouder doen in deze omstandigheden.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog