www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Derde meedenkronde in april voor gebiedsvisie Oostflank Purmerend

12 april 2022 Staatsbosbeheer in Noord-Holland

Op 9 november en 14 december spraken wij omwonenden, gebruikers van het Purmerbos, woningzoekenden en andere geïnteresseerden over de toekomst van de oostflank van Purmerend. Wensen, zorgen en ideeën hebben we doorvertaald naar een eerste visie op het gebied. Tijdens de 3e meedenkronde in april 2022 gaan we graag (opnieuw) in gesprek over de ideeën en eerste schetsen. We organiseren daarvoor verschillende bijeenkomsten op diverse locaties in de stad en in het bos op 19, 20, 22 en 23 april. Ook is er opnieuw een enquête om te reageren op de plannen en ideeën die er op dit moment zijn.

lees meer

Staatsbosbeheer deelt a.s. zaterdag bomen en struiken uit

30 maart 2022 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Staatsbosbeheer deelt a.s. zaterdag ‘boomboeketjes’ uit met vijf verschillende soorten bomen en struiken: eik, els, vlierbes, gele kornoelje en meidoorn. Staatsbosbeheer hoopt dat bewoners van de regio Kennemerland bereid zijn het te planten in tuin, buurt of om een schooltuin mee te vergroenen. Met een vrije donatie draag je mee bij aan de folly’s op Buitenplaats Elswout.

lees meer

Skoon skip Westzaan 2022

29 maart 2022 Kayleigh Ranzijn in Noord-Holland

Zaterdag 2 april houden we Skoon skip (afval ruimen) in de Westzaan. Help je mee? Meld je snel aan!

lees meer

Ouders en leerkrachten: denk mee over educatie in het Dijkgat- en Robbenoordbos

17 maart 2022 Boswachter Mikal in Noord-Holland

De komende weken kun je als bezoeker van het Dijkgat- en Robbenoordbos een nieuw gezicht tegen komen. Joey van der Weerd loopt stage bij onze beheereenheid en gaat aan de slag met de realisatie van een lesprogramma voor (basis)scholen. Hiervoor heeft hij ook jullie hulp nodig als bezoeker, ouder of leerkracht. In dit blog stelt Joey zich voor.

lees meer

Rumoer op Elswout en Duinvliet

10 maart 2022 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Wie de afgelopen drie weken over Buitenplaats Elswout en Duinvliet heeft gewandeld kán het niet gemist hebben. Staatsbosbeheer en de stormen van de afgelopen tijd hebben flink huisgehouden op de buitenplaatsen. Na twee weken van zagen en opruimen keert na 15 maart weer rust op beide buitenplaatsen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog