www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Leukste hond van het Robbenoord- en Dijkgatbos?

3 uur geleden Boswachter Mikal in Noord-Holland

Naast de #leukstehondvanschoorl kan dit jaar ook gestemd worden op de leukste hond van het Robbenoord- en Dijkgatbos. De verkiezing voor de #leukstehondvanhetbos is onderdeel van de campagne De Aanlijner Wint. We proberen hondeneigenaren zo op verschillende positieve manieren te wijzen op de regels in natuurgebieden. Hoe je mee kunt doen lees je in mijn blog!

lees meer

Opruimactie langs het wad op Wieringen

1 dag geleden Boswachter Mikal in Noord-Holland

Op 11 maart is de inmiddels jaarlijkse opruimactie bij het Wad op Wieringen. In de herfst en winter spoelt er met de harde westerwind naast wier en schelpen helaas ook groot en klein afval aan. We willen nog voor het broedseizoen het afval wat de afgelopen maanden aangespoeld is opruimen en jij kunt meehelpen! In dit blog lees je hoe en wanneer.

lees meer

Dit weekend is de Nationale Tuinvogeltelling: Doe mee!

24 januari 2023 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Dit weekend is het weer zover: de Nationale Tuinvogeltelling. Door een half uurtje de vogels te tellen help je mee aan het grootste burgeronderzoek naar natuur van Nederland. Doe jij ook mee? Met jouw bijdrage help je de Vogelbescherming en Sovon om inzicht te krijgen in hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen zij vogels beter helpen en beschermen.

lees meer

Snoeibeurt knotwilgen Diemerbospad

17 januari 2023 Boswachter Anne Voorbergen in Noord-Holland

Deze week snoeit Staatsbosbeheer een deel van de knotwilgen in het Diemerbos. De knotwilgen zijn daar een echte blikvanger. Bovendien profiteren met name bijen en hommels in het voorjaar van deze fraaie laanbomen van het Diemerbospad.

lees meer

De aanlijner wint!

11 januari 2023 Boswachter Mikal in Noord-Holland
Soof geeft met haar baasje het goede voorbeeld. (Foto: Dennis Gouda)

Veel mensen genieten van de natuur en de rust in het Dijkgatbos en Robbenoordbos. Ook met je hond ben van harte welkom, als je deze aan de lijn houdt. De komende weken gaan we als boswachters in gesprek met bezoekers om extra aandacht te vragen voor de regels die er zijn in het gebied met de campagne ‘De aanlijner wint!’.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog