www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Winterwerk van de boswachter

2 uur geleden staatsbosbeheer1 in Noord-Holland

Sommige boswachters zijn in de wintermaanden druk buiten bezig met snoeiwerk, bosbeheer, wintermaaien of padenherstel terwijl andere boswachters terugdenken aan hoe de zomer is geweest. Dagdromen? Nee, juist verslaglegging doen van de uitgevoerde inventarisaties!

lees meer

Wandelingen waar je stil van wordt

27 december 2018 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland
Buitengewone belevenis januari

Veel mensen maken deze periode goede voornemens voor het nieuwe jaar. Vaker naar buiten, afvallen, meer samen zijn met vrienden en familie, meer rust… Je hebt ze vast al wel voorbij horen komen. Maar in de praktijk stranden de mooie plannen vaak al na een paar weken. Wij helpen je graag bij het volhouden, want we denken dat de natuur een mooie bijdrage aan je plannen kan leveren!

lees meer

Opknapbeurt Noorderbos in de Houtrak afgerond

20 december 2018 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland
De opgeknapte paden in het Noorderbos.

De paden in het Noorderbos van de Houtrak zijn flink opgeknapt. Op de meeste paden is een nieuwe laag halfverharding aangebracht. Ook zijn ze breder geworden en zijn er nieuwe paden bijgekomen. Hierdoor kan iedereen het gehele jaar gebruik maken van de paden. Zo zijn er meer rondjes te lopen door het bos. En dat niet alleen; her en der staan nieuwe bankjes en picknicksets om even uit te rusten en te genieten.

lees meer

Winter in Waterland

20 december 2018 Inga Tessel in Noord-Holland
Fotograaf: Tom Kisjes - De polder Zeevang

Ik heb mijn warme trui aan en de kachel staat thuis aan. Zo komen wij mensen wel de winter door. In de natuur gaat dat toch anders. Zo gaan planten en bomen in winterrust. In de herfst hebben ze hun reservevoedsel opgeslagen in hun wortel- of stengeldelen. Er zijn ook planten die afsterven en hun zaden met reservevoedsel zorgen pas weer in de lente voor nieuw leven.

lees meer

Waterland nog mooier voor de weidevogel

19 december 2018 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland
Herinrichting percelen ter Heide

Afgelopen maand zijn de werkzaamheden aan het weidevogelgebied Ter Heide, bij Uitdam, afgerond. Door de verbeterde inrichting realiseert Staatsbosbeheer een robuuster natuurgebied en een verbetering van de natuurkwaliteit. Nu liggen de percelen er perfect bij voor de weidevogels.

lees meer

Ganzen in de wintertijd

22 november 2018 Inga Tessel in Noord-Holland
Kolgans

Elke winter komen ze weer; de overwinterende ganzen. De meeste van deze ganzen broeden op de noordelijke toendra’s van Noord-Europa. In Nederland verblijven midden in de winter er meer dan 2 miljoen stuks!

lees meer

Natuurwerkdag en ringslangeieren in het Diemerbos

20 november 2018 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Al 9 jaar organiseert de IVN samen met Staatsbosbeheer de jaarlijkse natuurwerkdag in het Diemerbos. Na aanleiding van deze dag schreef Janny Gerrits dit artikel, gepubliceerd op de blog van IVN Diemen .

lees meer

Doe mee aan de fotowedstrijd ‘Mijn Purmerbos’

25 oktober 2018 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland
Fotowedstrijd Mijn Purmerbos

Doe mee en help daarmee de betekenis van het Purmerbos voor haar bezoekers in beeld te brengen. Stuur een foto in van wat het Purmerbos voor jou betekent en beschrijf daarbij waarom je deze foto gekozen hebt! De winnaar ontvangt een exemplaar van het fotoboek ‘de Wilde Stad’.

lees meer

De krooneenden van de Gouwzee

25 oktober 2018 Inga Tessel in Noord-Holland
Krooneenden in de Gouwzee

Afgelopen week heb ik met een groepje mensen bij de windmolens op de verbindingsdam naar Marken naar vogels staan kijken. Waarom stonden we precies daar? De reden is dat je elk jaar in oktober in de Gouwzee de krooneenden kunt bekijken. Het is een prachtige eendensoort met een rood snaveltje en een goudgele kop. Het was prachtig weer waardoor we hun goudkleurige kop zagen schitteren in de zon.

lees meer

Boswerkzaamheden in middengebied Schoorlse Duinen

19 oktober 2018 Boswachter Maarten in Noord-Holland

Vanaf medio oktober 2018 starten de bos werkzaamheden in het middengebied van de Schoorlse Duinen

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog