www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Natuurgebied de Groote Vliet krijgt er 10 hectare bos bij

2 uur geleden Boswachter Mikal in Noord-Holland

Komend najaar gaan we starten met de aanplant van jonge bomen in natuurgebied de Groote Vliet. Het gebied krijgt er circa 10 hectare bos bij. Het nieuw aan te planten bos zal deels aansluiten bij het al bestaande bos. In dit boswachtersblog lees je meer over hoe dit in zijn werk gaat en hoe we de omgeving betrekken bij dit project.

lees meer

De Kreupel: het onbekende eiland in het IJsselmeer

6 dagen geleden Boswachter Mikal in Noord-Holland

Wist je dat we in Noord-Holland, naast Texel, nog een eiland heeft? Voordat ik werkzaam was in Noord-Holland had ik hier geen idee van. Maar in het IJsselmeer zo’n 4 kilometer uit de kust boven Andijk vind je het unieke vogeleiland De Kreupel dat ongeveer 70 hectare groot is. Het bestaat uit twee kale zandplaten waar vogels kunnen broeden, rusten en ruien. Hier omheen ligt een gordel van ondiep water en klei-eilandjes. In dit blog ontdek je meer over dit relatief onbekende eiland in het IJsselmeer.

lees meer

Parkeerplaats Dijkgatbos niet toegankelijk in verband met wegwerkzaamheden

25 mei 2021 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Gemeente Hollands Kroon werkt aan het veiliger maken van de Noorderdijkweg in Wieringerwerf. Dit leidt in de periode van 31 mei tot 25 juni tot verkeershinder aan de Noorderdijkweg. Zo is onder andere de parkeerplaats van het Dijkgatbos in deze periode doordeweeks niet toegankelijk met de auto. In de weekenden is de parkeerplaats wel bereikbaar, maar houd rekening met verkeershinder.

lees meer

Activiteiten & boswachterspreekuur op Buitenplaats Elswout

20 mei 2021 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Staatsbosbeheer start vanaf vrijdag 4 juni met een maandelijks boswachtersspreekuur op buitenplaats Elswout. We nodigen iedereen die vragen heeft van harte uit om tussen 12 en 14 langs te komen in de jachtkamer in het poortgebouw. Uiteraard houden we daarbij 1,5 meter afstand.

lees meer

Looddiefstal op buitenplaats Elswout

11 mei 2021 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Voor de derde keer in korte tijd hebben dieven daklood van het monumentale poortgebouw van buitenplaats Elswout gestolen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog