www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Doe mee met de opruimactie bij het Robbenoordbos op 17 september

31 augustus 2022 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Zwerfafval. Je komt het overal tegen, ook bij de bossen in de Wieringermeer. Op zaterdag 17 september organiseren we daarom van 9.30 tot circa 12.00 uur een opschoonactie bij het Robbenoordbos. Met de opruimactie willen we zoveel mogelijk afval verzamelen, zodat de natuur weer een stuk schoner wordt. Help je mee?

lees meer

Gezocht: leden voor gebruikersplatform Robbenoord- en Dijkgatbos

23 augustus 2022 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Dit najaar willen we starten met het nieuwe gebruikersplatform voor het Robbenoord- en Dijkgatbos. Leden van het gebruikersplatform gaan meedenken en -praten mee over zaken als beheer, natuurwaarden, recreatie, toegankelijkheid, veiligheid en activiteiten in het bos. Lijkt het jou leuk om hieraan bij te dragen? Lees dan vooral verder in het blog!

lees meer

Dode bomen in het bos

18 augustus 2022 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Wie langs de Sluitgatweg door het bos in de Wieringermeer rijdt is het vast al eens opgevallen. Richting het IJsselmeer zie je opeens een stuk bos met dode bomen. Wat is hier aan de hand? In dit blog lees je hoe dit komt en waarom wij dit gebied beheren zoals we dit doen.

lees meer

Aanpak Essentaksterfte in het Obdammerweel

26 juli 2022 Boswachter Samuelle van Deutekom in Noord-Holland

In het Obdammerweel zijn de essen aangetast door de essentaksterfte. Hierdoor zijn de essen verzwakt en kunnen vallende bomen en takken gevaarlijke situaties opleveren. In het najaar van 2022 worden de essen weggehaald.

lees meer

Filmavonden op buitenplaats Elswout

21 juli 2022 Staatsbosbeheer in Noord-Holland

Op 11, 12 en 13 augustus vinden er een filmavonden plaats op Elswout. Per avond wordt één film vertoond voor een publiek van maximaal 300 mensen. Voorafgaand aan de film geven de boswachters van Elswout rondleidingen over het landgoed, zodat de filmbezoekers meer over de natuur en cultuurhistorie van Elswout te weten komen. Elke avond duurt van 19.00 tot 23.00 uur, na de film gaan bezoekers onder begeleiding van kaarslicht weer naar huis. In deze blog leggen wij uit hoe wij tot de afweging zijn gekomen om dit kleinschalige evenement op Elswout toe te staan.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog