www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Feest tijdens de Dag van het Purmerbos

3 dagen geleden Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland
Dag van het Purmerbos

Het Purmerbos bestaat 30 jaar en dat betekent een feestje! Op zondag 8 oktober van 11.00 – 16.00 uur is de Dag van het Purmerbos. Tijdens deze dag zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud en natuurlijk in het bos zelf.

lees meer

Van krakende bomen naar een gezond en gevarieerd Diemerbos

10 augustus 2017 Boswachter Louwra Postma in Noord-Holland

Wie het Diemerbos bezoekt kan er niet omheen: tussen het mooie zomerse groen staan ook zieke en dode bomen in het bos. Een somber gezicht en als het waait kun je de takken horen kraken. Helaas hebben ook de abelen, die een karakteristieke laan vormen bij de hoofdentree aan de Muiderstraatweg, hun beste tijd gehad. Ze worden vanwege hun slechte conditie vervangen door knotwilgen. De andere dode en slechte bomen zullen worden vervangen door een grote variatie aan gezonde boom- en struiksoorten. De kapwerkzaamheden starten 21 augustus en zullen vier tot zes weken duren. Eind 2017 en begin 2018 zal de herplanting plaatsvinden. Gedurende de werkzaamheden is het bos tijdelijk minder toegankelijk voor bezoekers.

lees meer

Afsluiting fietspad voor onderzoek naar Niet Gesprongen Explosieven (NGE)

4 augustus 2017 Boswachter Louwra Postma in Noord-Holland
NGE

Het fietspad ten zuiden van de fietsverbinding Noordelijke Randweg-Hillegommerdijk is van 7 augustus tot en met 1 september afgesloten en deels opengebroken i.v.m. Niet Gesprongen Explosieven.

lees meer

Festival Vunzige Deuntjes in Diemerbos

24 juli 2017 Boswachter Jan van Assema in Noord-Holland

In het weekend van zaterdag 29 juli en 30 juli vindt het festival Vunzige Deuntjes plaats in het Diemerbos. Voor beide dagen geldt een eindtijd van 23:00 uur.

lees meer

Werken aan een beter Waarderhout – Grote werkzaamheden in het bos

22 juni 2017 Boswachter Maarten in Noord-Holland

De Waarderhout is aan groot onderhoud toe. Vanaf komende zomer vinden er ingrijpende werkzaamheden plaats in het bos. Een deel van de bomen worden gekapt om ruimte te geven aan nieuwe bomen en vervolgens wordt het watersysteem van de Waarderhout verbeterd. De werkzaamheden starten medio juli 2017. De verwachting is dat de werkzaamheden tot maart 2018 gaan duren. Op vrijdag 21 juli is hierover een excursie gepland.

lees meer

Feest

12 juni 2017 Boswachter Marieke Schatteleijn in Noord-Holland

Dat de rijke stadslui zomers naar hun buitenplaatsen togen voor rust, reinheid en, vooruit, misschien ook regelmaat is wel bekend. Maar er gebéurde natuurlijk ook wel eens wat. Zo’n prachtplek vráágt om een feestje, het liefst met publiek erbij. Met de laatste Borski verdwenen ook de feesten van Elswout. En daarmee toch ook een beetje de glans van de buitenplaats. Want deze parel wordt dan nog steeds geroemd om zijn schoonheid en rust, maar het moet af en toe ook bruisen. We werden dan ook meteen enthousiast toen wij enkele jaren geleden werden benaderd door verschillende festivalorganisatoren om unieke festivals te organiseren op Elswout. Inmiddels staan er ook voor 2017 weer verschillende evenementen op het programma.

lees meer

Recordaantal bezoekers tijdens Wandelen over water

8 juni 2017 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland

Een recordaantal bezoekers zijn er geweest tijdens Wandelen over water 2017 in het Guisveld! Ruim 3000 bezoekers hebben het evenement bezocht; nog niet eerder was het zo druk.

lees meer

Nieuwe recreatietunnel verbindt twee delen Diemerbos

2 juni 2017 Boswachter Jan van Assema in Noord-Holland

Woensdag 31 mei is een nieuwe recreatietunnel in het Diemerbos officieel geopend, door dagelijks bestuurder Andro Bottse van Amsterdam Zuidoost, de Diemense wethouder Ruud Grondel en Jan van Assema van Staatsbosbeheer. De 200 meter lange doorgang onder de A9, is een belangrijke schakel in de recreatieve netwerk in de Diemerscheg. De tunnel verbindt twee delen van het Diemerbos en is geschikt voor wandelaars, fietsers, en ruiters.

lees meer

Natuur- en recreatiegebieden in Noord-Holland trekken 80 miljoen bezoeken in 2016.

1 juni 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Noord-Holland

In 2016 zijn ruim 80 miljoen bezoeken gebracht aan 65 natuur- en recreatiegebieden in Noord-Holland. De provincie en de beheerders van natuur- en recreatiegebieden hebben, samen met Amsterdam een bezoekersonderzoek laten uitvoeren om inzicht te krijgen waar mensen graag recreëren en hoe ze de gebieden waarderen. De conclusie luidt dat bezoekers dik tevreden zijn: de onderzochte gebieden scoren gemiddeld een 7,8.

lees meer

Allemaal stukjes boshut!

24 mei 2017 Boswachter Louwra Postma in Noord-Holland

Vol verwachting stappen Huub Schous, schrijver van het Elswout-boek en inmiddels een echte boshut-fanaat, en ik in de auto richting Zaandam. Vandaag is een belangrijke dag in de voortgang van de renovatie van de boshut, een groot deel van het materiaal wordt geleverd. Tijdens de autorit kletsen we erop los: hoe zou het met onze boshut gaan?!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog