www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

World Cleanup Day langs het wad

23 uur geleden Boswachter Mikal in Noord-Holland

Het wad een prachtig werelderfgoed. Helaas komt door de stroming van de zee komt hier veel afval terecht: van stofzuigerslangen en visnetten, tot schoenen en zelfs brokstukken van een vliegtuig. Wat de mens heeft gedumpt, legt de zee op en langs het wad neer. Help jij mee om het wad langs Wieringen een stukje schoner te maken? Meld je dan aan voor World Cleanup Day langs het wad!

lees meer

Theatergroep LAVA en Open Monumentendag op Buitenplaats Elswout

1 dag geleden Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

In september cultuurmaand staan er mooie activiteiten op het programma rond de monumentale Modelboerderij van Buitenplaats Elswout.

lees meer

Fietsen en wandelen langs autenthieke wierdijk op Wieringen

30 augustus 2021 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Woensdag 25 augustus is het nieuwe recreatieve fietspad langs de wierdijk officieel geopend. Vanaf nu kun je de enige bewaarde authentieke Wierdijk in West-Europa vanaf de fiets nog beter bewonderen. Daarnaast zijn ook een aantal delen van de dijk die door de jaren heen in verval geraakt waren hersteld. Een prachtige nieuwe fiets- en wandelroute in de kop van Noord-Holland.

lees meer

Ruim duizend kinderen genieten in het Dijkgatbos tijdens 55ste Vakantiespelen

13 augustus 2021 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Na deze week zit het er al weer op: de 55ste Vakantiespelen in het Dijkgatbos! Vier weken lang konden dit jaar weer meer dan 1000 kinderen naar hartenlust spelen in de natuur onder de enthousiaste leiding van een heel team vrijwilligers van Stichting Vakantiespelen. En dat er genoten werd was wel duidelijk!.

lees meer

Reeën op liefdespad

4 augustus 2021 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Kijk de aankomende tijd niet gek op als je rare geluiden hoort in bos: schel geschreeuw en hoog gepiep. Wat dat is? De bronsttijd van reeën! Dat betekent blaffende reebokken en fiepende reegeiten, die verblind van liefde naar elkaar zoeken. Ontdek wat de bronst bij reeën inhoudt in dit blog.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog