www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Wat de boswachter niet kent, dat (w)eet ie niet…

2 dagen geleden Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland
voedselbos

In samenwerking met onder andere Staatsbosbeheer, Stichting Voedselbosbouw Nederland en drie landelijke ministeries is er groen licht gegeven voor de start van het Voedselbos Houtrak. Dit voedselbos is een onderdeel van een aantal pilot projecten die behoren tot het samenwerkingsverband ‘Green Deal Voedselbossen’.

lees meer

Werkzaamheden aanleg Windmolens in het Robbenoordbos zijn begonnen

28 februari 2018 Boswachter Maarten in Noord-Holland

Vandaag starten de werkzaamheden omtrent de aanleg van de vier windmolens in het Robbenoordbos. Een gedeelte van de paden langs de Hoge Kwelvaart worden afgesloten. De verwachting is dat de werkzaamheden twee jaar gaan duren. Het Robbenoordbos en Dijkgatbos blijven zo veel mogelijk toegankelijk voor publiek. Zo is het pontje gewoon bereikbaar.

lees meer

Noordwest deel Diemerbos tijdelijk afgesloten

27 februari 2018 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

De aankomende dagen zijn wij bezig met hout in het Diemerbos.

lees meer

Afsluiting Zanderijvaart Middenduin

27 februari 2018 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Van 26 februari tot 26 maart is de Zanderijvaart in Middenduin afgesloten voor publiek.

lees meer

Wintergasten in de polder Zeevang

22 februari 2018 Inga Tessel in Noord-Holland
Een grote groep smienten.

De polder Zeevang – de naam zegt het al – was tot in de 13e eeuw gevangen door de zee. Staatsbosbeheer beheert 238 ha. in dit natuurgebied tussen Purmerend en Hoorn. In de winter zit het er vol met smienten. De smient is een mooie eendensoort die naar de veenweidegebieden komt om te overwinteren. Het mannetje is goed te herkennen aan de oranjerode kop en een geel ‘petje’. Ook wanneer je de smienten niet ziet, kun je ze goed horen. Ze fluiten namelijk vrolijk naar elkaar (“piiew piiew”) en worden daarom ook wel fluiteend genoemd.

lees meer

Volg samen met mij de grutto!

19 februari 2018 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland

Volg samen met mij de grutto! Op verschillende momenten in het jaar ga ik kijken hoe het ervoor staat met de grutto in onze gebieden. Dit is de eerste vlog in de reeks van ‘Volg de grutto’.

lees meer

Eens een boswachter, altijd een boswachter!

15 februari 2018 Boswachter Louwra Postma in Noord-Holland

Theater en muziek op Elswout, tot mijn knieën in de modder om boompjes te zagen met vrijwilligers in het Diemerbos, appeltjes plukken met de kleuters van de vrije school, op bezoek bij stichting Herstelling voor de boshut, vlinders en vogels spotten met collega’s, plantjes eten met de mensen van Landlust; en dit is nog maar een kleine greep uit mijn avonturen van de afgelopen anderhalf jaar als boswachter.

lees meer

Koffieheus in het Purmerbos

8 februari 2018 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland
Koffieheus

Sinds vorige week donderdag verkoopt het Koffieheus heerlijke koffie en andere versnaperingen in het Purmerbos. Zolang het weer het toelaat zijn de vaste sta-dagen op de woensdag, donderdag, vrijdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. De kar staat aan het eind van het pad bij ingang de Populier.

lees meer

Diemerbos zoekt Horecaondernemer

29 januari 2018 Boswachter Jan van Assema in Noord-Holland

Staatsbosbeheer is op zoek naar een horecaondernemer voor het Diemerbos. Het Diemerbos biedt voor bijna elke bezoeker wat wils; een speelbos, ruiterpaden, ligweides, mooie natuur met wandelpaden en fietspaden. Alleen een horecagelegenheid ontbreekt, waar bezoekers bijvoorbeeld een kopje koffie of thee kunnen drinken. Dat wil Staatsbosbeheer veranderen. Daarom start de werving van een horecaondernemer.

lees meer

Natuurlijk Waterland!

25 januari 2018 Inga Tessel in Noord-Holland
Schaatsen in Waterland.

Lage weilanden, lange sloten en slingerende dijkjes, zo kennen we allemaal Waterland wel. Met de koeien in de wei, het riet in het water, de boerderijen en oude dorpjes. Als boswachter van Staatsbosbeheer heb ik het voorrecht om elke dag weer van de mooie natuur van Waterland te genieten. Ik kom ook uit deze streek en ben vanaf jongs af aan geïnteresseerd in de natuur van het gebied en de rijke geschiedenis.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog