www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Update gebiedsvisie oostflank Purmerend – tweede participatieavond op 14 december

3 dagen geleden staatsbosbeheer1 in Noord-Holland

Gemeente Purmerend, BPD | Bouwfonds gebiedsontwikkeling en Staatsbosbeheer maken samen een gebiedsvisie op de gehele oostkant van Purmerend. Op 9 november vond de eerste participatieavond plaats. Ruim 350 mensen kwamen naar de Burggolf in Purmerend. Op 14 december organiseren we opnieuw een avond voor iedereen die wil meedenken. Deze avond vindt online plaats, aanmelden kan tot en met 12 december.

lees meer

Winter in aantocht: help dieren hun energie te sparen

17 november 2021 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Nu de wintertijd ingegaan is, is het alweer vroeg donker en worden de dagen snel korter. Eerlijk gezegd houd ik er wel van! De gezelligheid en de lichtjes die je steeds meer ziet verschijnen. Juist nu, wanneer het steeds kouder en vochter wordt, zijn dieren kwetsbaarder. Ze moeten hun energie sparen om warm te blijven en de winter door te komen. En jij kunt hierbij helpen. Hoe? Dat lees je in dit blog.

lees meer

Handen uit de mouwen in het Dijkgatbos

11 november 2021 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Het afgelopen weekend was de jaarlijkse Natuurwerkdag. Dit jaar mocht ik hem organiseren in het Dijkgatbos. Wat was het een feestje om met zoveel enthousiaste mensen de handen uit de mouwen te steken en heel concreet bij te dragen aan het vergroten van de biodiversiteit in en bij het bos!

lees meer

Denk mee over de ontwikkeling van de oostflank van Purmerend

27 oktober 2021 staatsbosbeheer1 in Noord-Holland

Gemeente Purmerend, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Staatsbosbeheer willen samen met omwonenden bewoners van Purmerend, liefhebbers van het Purmerbos, ondernemers en woningzoekenden een visie maken voor de oostflank. De oostflank is het gebied ten oosten en zuiden van de stad en loopt van de Baanstee Noord tot aan Vurige Staart. Op dinsdag 9 november is de eerste meedenkavond.

lees meer

Volgende fase voor de bosaanplant Groote Vliet

25 oktober 2021 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Donderdag 14 oktober is de omgevingsvergunning voor de bosaanplant Groote Vliet verleend. Dit besluit werd vorige week door de gemeente gepubliceerd. De vergunning ligt nu voor een periode van 6 weken ter inzage op het gemeentehuis. In deze periode is er is voor iedereen de mogelijkheid om op de vergunning te reageren. Naar verwachting kunnen we eind november/begin december beginnen met het aanplanten van het nieuwe bos. De winter is de beste tijd om nieuwe bomen aan te planten.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog