www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Doneer voor Wandelen over water in de Zaanstreek

8 uur geleden Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland

Staatsbosbeheer heeft een beperkt budget om recreatieve evenementen te realiseren. Om het evenement ‘Wandelen over water’ mogelijk te maken vraagt Staatsbosbeheer via het Buitenfonds nu eenieders hulp om dit unieke stukje veenweidelandschap tijdens het Pinksterweekend te kunnen beleven.

lees meer

Met droge voeten naar de uitkijktoren in het Robbenoordbos

28 maart 2024 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Ruim 3 jaar geleden borrelde het idee op om het extreem natte laarzenpad richting de uitkijktoren bij de Dijkgatsweide in het Robbenoordbos op te knappen. Door het aanleggen van een vlonderpad moest de uitkijktoren jaarrond goed toegankelijk worden. Helaas bleek uit een nieuwe offerte dat de prijzen exponentieel gestegen zijn. Na een gesprek met leden van het gebruikersplatform hierover, hebben we besloten om te kiezen voor een andere oplossing die goedkoper is én sneller gerealiseerd kan worden.

lees meer

Elswout ontwaakt: Van groene aanplant tot tikkende klokken

27 maart 2024 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Er gebeurt weer van alles op Buitenplaats Elswout: planten, het broedseizoen, een laatste likje verf én de klok in het poortgebouw tikt weer.

lees meer

Liefdesperikelen in de natuur

22 maart 2024 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Het is maart: De lente is begonnen en dat betekend dat de liefde in de lucht hangt. Dieren zijn bezig om elkaar te verleiden, veel vogels zien er daarom nu op hun mooiste uit. Insecten komen te voorschijn, hazen ‘boksen’ en de futen baltsen. Het broedseizoen is gestart. Maar wat houdt dit nu eigenlijk in en wat betekend dit voor ons als boswachters? Je leest het in dit blog.

lees meer

Pas op: een ree!

11 maart 2024 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Maart, het begin van de meteorologisch lente. Langzaam wordt het voorjaar weer zichtbaar. In het bos zie je nu vooral nog heel veel kale takken zonder blaadjes, maar kijk je dichterbij dan zie je dat veel bomen al weer knoppen krijgen. De vaste wandelaars van het Robbenoord- en Dijkgatbos weten het: dit is het moment om reeën te spotten. Aan het eind van de winter is er minder voedsel in het bos, waardoor reeën vaker naar de randen van de bossen trekken en vaak oversteken. Dus juist nu geldt: Rijd niet te wild, houdt je aan de snelheid.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog