www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Vlinders op het Fort bij Edam

8 augustus 2019 Inga Tessel in Noord-Holland

Op woensdag 21 augustus sta ik bij het Fort bij Edam om samen met kinderen te kijken wat voor vlinders er voorkomen. Augustus is namelijk een goede ‘vlindermaand’. Het is wel te hopen dat het droog en windstil is, want daar houden vlinders van. De vlinders zijn op zoek naar nectar van de planten op het fort. Er zijn juist nu veel vlinders omdat de rupsen van dit voorjaar ondertussen zijn verpopt. De pas uitgekomen vlinders zoeken ook weer plekken om hun eieren af te zetten.

lees meer

Honden weer welkom in het Diemerbos

29 juli 2019 Boswachter Anne Voorbergen in Noord-Holland

Toen eind juni duidelijk werd dat twee honden waren overleden en een twintigtal honden ziek waren geworden na een bezoek aan het Diemerbos, besloot Staatsbosbeheer geen onnodig risico te nemen en het populaire bos tijdelijk af te sluiten voor honden.

lees meer

Sporen uit het verleden

29 juli 2019 Boswachter Robbie Harren in Noord-Holland

Sporen uit het verleden

lees meer

Alle partijen willen het Schanszichtpad weer open

24 juli 2019 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland

In verband met de veiligheid voor bezoekers heeft Staatsbosbeheer per november 2018 het Schanszichtpad nabij de Zaanse Schans af moeten sluiten. Bij inspectie afgelopen september bleken de bruggen dusdanig te zijn aangetast dat reparatie of vervanging op zeer korte termijn noodzakelijk is. Afgelopen tijd zijn verschillende betrokken partijen meerdere malen samengekomen om aan een oplossing te werken, maar het ontbreekt aan de financiële middelen. Een feit staat boven water: allen willen het pad snel weer veilig openstellen, daartoe worden mogelijkheden verkend voor externe financiering.

lees meer

Een wandeling door Varkensland

18 juli 2019 Inga Tessel in Noord-Holland

Eén van mijn favoriete wandelingen is in het Varkensland. De route loopt van Watergang en Broek in Waterland of visa versa. Je kan ook via de Broekermeerdijk een rondje lopen. Als ik door dit open weidelandschap loop kom ik helemaal tot rust terwijl het gebied onder de rook van Amsterdam ligt. Het is ook gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken.

lees meer

Geen recreatief beheer meer in de Venneperhout

16 juli 2019 Boswachter Anne Voorbergen in Noord-Holland

Sinds een paar jaar wordt de Venneperhout minimaal beheerd. Een bankje wordt niet meer vervangen na vandalisme of veroudering, evenals bebording. Nieuw is dat we dit jaar de paden en picknickweides niet meer maaien. Staatsbosbeheer betreurt dit verval en is op zoek naar nieuwe financieringsbronnen.

lees meer

Militairen weer terug op het fort bij Edam

4 juli 2019 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland

Alleen tijdens beide Wereldoorlogen is het Fort bij Edam al eens eerder in gebruik geweest als militair-strategisch punt. Toch zijn er deze week weer militairen te vinden op het fort. Maar waarom eigenlijk?

lees meer

Politie zoekt contact met eigenaren zieke en overleden honden Diemerbos

1 juli 2019 Boswachter Jan van Assema in Noord-Holland

Politie zoekt contact met eigenaren zieke en overleden honden Diemerbos

lees meer

Diemerbos tijdelijk afgesloten voor honden

29 juni 2019 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Het Diemerbos is met ingang van zaterdag 29 juni tijdelijk niet toegankelijk voor honden.

lees meer

Bijna 3.000 bezoekers tijdens ‘Wandelen over water’

13 juni 2019 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland
Wandelen over water 2019

Afgelopen zondag en maandag tijdens Pinksteren vond het evenement ‘Wandelen over water’ plaats in natuurgebied het Guisveld. Verspreid over de twee dagen hebben 2.920 bezoekers het evenement bezocht!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog