www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Het Bos Roept wordt de nieuwe naam van de camping in het Robbenoordbos

6 april 2017 Boswachter Maarten in Noord-Holland

Het Bos Roept is de nieuwe naam van de natuurcamping met passantenhaven in het Robbenoordbos en is open vanaf 22 mei 2017.

lees meer

Vogels dupe van rietbranden in het Guisveld?

30 maart 2017 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland
Verbrande ganzeneieren

Gisteravond hebben vandalen 12 riethopen in de brand gestoken in natuurgebied het Guisveld in Wormerveer. Enkele vogels zijn hier de dupe van geworden en hebben nu hun nesten verlaten.

lees meer

Johanna Borski komt tot leven

27 maart 2017 Boswachter Louwra Postma in Noord-Holland

Het is volle maan en in de verte klinken de pas ontwaakte bosuilen. Samen met twee collega’s loop ik, gewapend met een zaklamp, hoed en een gezonde dosis adrenaline richting het poortgebouw van Elswout. In de jachtkamer wacht een man in verenkostuum ons op. Met een brede glimlach heet hij ons op verrassende wijze welkom. Hij geeft ons een kaart, een gouden veer en de instructies om op een geheime missie te gaan en hier nooit ofte nimmer met iemand over te praten. Wat er die nacht precies is gebeurd mag ik dan ook niet beschrijven (ik begeef me met deze blog al aardig op glad ijs), maar één ding is zeker: dit was verreweg de spannendste dag in mijn boswachtersbestaan!

lees meer

Enthousiaste Schoolkinderen van Abbekerk planten boomcirkel tijdens de Nationale Boomfeestdag.

23 maart 2017 Boswachter Jeroen Pater in Noord-Holland

60 jaar boomfeestdag Medemblik. Schoolkinderen uit Abbekerk planten enthousiast boomcirkel van fladderiepen en plaatsen tijdcapsule in plantgat met wensen voor de toekomst.

lees meer

Schoorlse Duinen na branden weer klaar voor toekomst

17 maart 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Noord-Holland
Resultaat plagwerkzaamheden (foto: ten Haaf & Bakker)

Met het vertrek van de graafmachines uit de Schoorlse Duinen, begin maart, wordt een ingrijpende herstelperiode afgerond. De plagwerkzaamheden waren de laatste grote werkzaamheden om de duinen na de branden in de periode 2009-2011 weer een gezonde toekomst te kunnen geven.

lees meer

Langs de lange Lindenlaan

14 maart 2017 Boswachter Marieke Schatteleijn in Noord-Holland

Op Elswout zijn de gekandelaberde Lindes, die een dubbele laan vormen langs de hertenbaan, dit jaar opnieuw geknot. Door deze snoeitechniek, die hier al eeuwenlang wordt toegepast, vormen de kronen van de Lindes in de zomer twee prachtige parasollanen. Lees in deze blog alles over het hoe en waarom van deze bijzondere vorm van beheer.

lees meer

Hondenlosloopveld Grootschermer

1 maart 2017 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland
Uitzicht Kerkepad

Vanaf heden is het hondenlosloopveld van Staatsbosbeheer in Grootschermer te gebruiken. Het Kerkepad blijft buiten het broedseizoen toegankelijk om vrij te wandelen, maar zonder hond.

lees meer

“Ze staan er puik bij!”

1 maart 2017 Boswachter Marijke van Langen in Noord-Holland

fruitbomen op Landlust aangeplant door zorgcliënten zelf met hulp van de boswachter.

lees meer

Je vindt altijd wat langs het Wad!

28 februari 2017 Boswachter Maarten in Noord-Holland

Geslaagde opruimactie op het Normerven vlak voor het broedseizoen bracht interessante vondsten.

lees meer

To the Batcave

7 februari 2017 Boswachter Marieke Schatteleijn in Noord-Holland

Ik begin met een bekentenis. Ik ben fan van Batman. Christopher Nolans versie van de eenzame superheld in het verdorven Gotham City bewerkstelligt wat superman of spiderman nooit gelukt is. Ik raak bekoord door een man in pak, een vleermuispak. Het alter ego van Bruce wayne is onhoorbaar en ongrijpbaar, mysterieus en daardoor fascinerend. En dat vind ik nou ook van het dier dat de inspiratiebron is voor zijn bovenmenselijke krachten. Op Elswout kan ik mijn hart ophalen, want de buitenplaats is de Hemelse Stad voor vleermuizen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog