www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Veenmos doet als augurken in een pot

21 november 2019 Inga Tessel in Noord-Holland

Als boswachter bij het beheerteam Veenweiden krijg je veel te maken met veen. De grond waarop we wonen in Waterland is veengrond. Zelfs de stad Amsterdam is op veengrond gebouwd. Vandaar dat onze huizen op palen staan. Anders zouden de gebouwen langzaamaan wegzakken. Ook de tuin en de wegen zakken en worden af en toe weer opgehoogd. Maar waar bestaat die veenbodem eigenlijk uit?

lees meer

Diemerbos heeft er 1.000 bomen bij!

14 november 2019 Boswachter Anne Voorbergen in Noord-Holland

Het Diemerbos is 1.000 bomen rijker. De nieuwe bosaanplant bestaat uit els en berk en struiksoorten als meidoorn, vuilboom vlier en lijsterbes. Deze struiken krijgen veel bessen en zo helpen we de vogels van het Diemerbos een handje!

lees meer

Handen uit de mouwen voor de ringslang

5 november 2019 Boswachter Anne Voorbergen in Noord-Holland

Afgelopen zaterdag organiseerde Staatsbosbeheer in samenwerking met IVN Diemen de Natuurwerkdag in het Diemerbos. Een landelijke dag, georganiseerd door LandschappenNL, waarbij vrijwilligers de natuur in gaan om de handen uit de mouwen te steken.
In het Diemerbos kwamen zo’n 30 vrijwilligers eieren tellen van de ringslang en een stuk rietland beheren. Wethouder Matthijs Sikkens-van den Berg van gemeente Diemen en bestuurder Jakob Wedemeijer van gemeente Amsterdam stadsdeel Zuidoost, gaven het startsein.

lees meer

Werk in uitvoering in het Diemerbos

25 oktober 2019 Boswachter Anne Voorbergen in Noord-Holland

Realisatie bouw House of Bird

In 2018 startte de zoektocht van Staatsbosbeheer naar een ondernemer die aan de rand van het Diemerbos horeca kon realiseren en exploiteren. House of Bird kwam met het meest geschikte plan. Mede dankzij crowdfunding kon hun plan worden waargemaakt: een proeflokaal midden in de natuur. Nu de vergunning is afgegeven, kan gestart worden met de bouw. Het voorbereidend werk dat Staatsbosbeheer uitvoert start op 25 oktober. Vanaf begin november start de aannemer met de bouw van House of Bird. Dit werk zal vooralsnog tot in het voorjaar van 2020 duren.

lees meer

De ijsvogel: een blauwe flits

24 oktober 2019 Inga Tessel in Noord-Holland
ijsvogel

Ik reed laatst met mijn auto door de Beemster langs een sloot met knotwilgen toen ik opeens een lichtblauwe flits voorbij zag schieten. Ik kreeg direct een glimlach op mijn gezicht, want ik wist meteen dat het een ijsvogel was! Na de strenge vorstperiode in 2018 gaat het nu toch alweer iets beter met de ijsvogels in Nederland. Zo’n waarneming gaat daadwerkelijk in een flits aan je voorbij.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog