www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Opknapbeurt speelbos Banjerbossie van start!

4 dagen geleden Boswachter Anne Voorbergen in Noord-Holland

Woensdag 16 september begint aannemer van Vliet Bedrijven met de grondwerkzaamheden voor het herstel van het Banjerbossie in het Diemerbos. Dit speelbos is alweer ruim tien jaar oud en verschillende onderdelen zijn toe aan vernieuwing. Door weer, wind en de natte veenbodem is veel verweerd en onderdelen zijn vergaan. Met cofinanciering van de Provincie Noord-Holland kan Staatsbosbeheer het speelbos een opknapbeurt geven.

Staatsbosbeheer kiest bij de opknapbeurt nadrukkelijk voor materialen die beter bestand zijn tegen de natte omstandigheden van het Diemerbos. De werkzaamheden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, zo’n twee maanden.

lees meer

Stations als toegangspoort naar de natuur

10 september 2020 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland

Om toeristen en dagjesmensen te verleiden de natuur in te gaan met het openbaar vervoer kunnen stations en hun omgeving beter ingericht worden. Op woensdag 9 september is daarvoor het handboek Buitenpoorten gepresenteerd.

lees meer

Betaald parkeren op Buitenplaats Elswout

3 september 2020 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Staatsbosbeheer voert op buitenplaats Elswout in Overveen per 5 oktober 2020 betaald parkeren in. De opbrengsten gaan volledig naar het noodzakelijke onderhoud en beheer van de vele voorzieningen, historische elementen en gebouwen van deze buitenplaats met historisch wandelpark. Een afwijkende maatregel bij een bijzondere plek van Staatsbosbeheer.

lees meer

Werk in uitvoering, Diemerbos

28 augustus 2020 Boswachter Anne Voorbergen in Noord-Holland

Aankomende week begint Staatsbosbeheer met werkzaamheden in het Diemerbos. Een aannemer zorgt voor het herstel van een aantal dammen en bruggen. De banken en picknicksets krijgen een opfrisbeurt. Met cofinanciering van de Provincie Noord-Holland kan Staatsbosbeheer deze werkzaamheden uitvoeren. Zo wordt een wandeling door het Diemerbos nóg prettiger.

lees meer

De geheimen van het Varkensland

19 augustus 2020 Inga Tessel in Noord-Holland

Als boswachter heb ik de mazzel dat je soms in de meest bijzondere natuur mag komen. Zo ben ik laatst met een groep in het Varkensland tussen Ilpendam en Watergang orchideeën gaan tellen. In dit gebied staan verscholen in de veenmoerassen, de veenmosorchis. Sinds er een vrijwilligersgroep daar aan het werk is neem de laatste jaren deze orchideeën toe. Het is waarschijnlijk een combinatie van specifiek beheer en het juiste waterpeil. We weten nog steeds niet precies wat deze plant nodig heeft om te kunnen groeien.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog