www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Uitkijktoren Dijkgatsweide gerenoveerd

23 seconden geleden Boswachter Mikal in Noord-Holland

Vandaag is de aannemer gestart met de herstelwerkzaamheden aan de uitkijktoren bij de Dijkgatsweide in het Robbenoordbos. De afgelopen maanden zamelden we geld in via het Buitenfonds om de toren te kunnen restaureren. Diverse bezoekers deden een bijdrage, maar de bijdrage van 3000 euro door het Univé Ledenfonds zorgde ervoor dat we de werkzaamheden sneller dan gedacht konden starten.

lees meer

Boswerkzaamheden in het Diemerbos

14 oktober 2024 Boswachter Anne Voorbergen in Noord-Holland

Staatsbosbeheer voert de komende weken bosonderhoud uit in het Diemerbos. Onder de hoogspanningsmasten gaan we de bomen en struiken verwijderen. In andere delen van het bos halen we de dode essen weg en planten we jonge bomen terug. Afhankelijk van het weer, zal dit een aantal weken in beslag nemen. Waar nodig sluit de aannemer die het werk uitvoert, de wandel- en fietspaden af.

lees meer

Kom naar de Natuurwerkdag in het Dijkgatbos of op Wieringen

2 oktober 2024 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Maak kennis met de natuur op het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Bij Staatsbosbeheer in de gemeente Hollands Kroon kun op 1 en 2 november je meehelpen tijdens de Natuurwerkdag op Vatrop (Wieringen) of in het Dijkgatbos. Wat we gaan doen en hoe je je kunt aanmelden? Dat lees je in dit blog.

lees meer

Start natuurherstel in Waterland-Oost

30 september 2024 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland
Waterland-Oost

Vanaf deze mand voert Staatsbosbeheer de komende twee jaar natuurherstelwerkzaamheden uit in Waterland-Oost. Het doel van de werkzaamheden is om verschillende deelgebieden te verbeteren in een paradijs voor weidevogels en het historische landschap, inclusief de aanwezige planten en dieren, te behouden voor de toekomst.

lees meer

Start kwaliteitsimpuls Venneperhout

26 september 2024 Boswachter Anne Voorbergen in Noord-Holland

Binnen enkele dagen start Staatsbosbeheer met het snoeien van bomen en struiken langs de wandelpaden in de Venneperhout, in Zwaansbroek en langs de IJtocht. Het is gelijk een start van een bredere kwaliteitsimpuls. Staatsbosbeheer voert namelijk nog meer werkzaamheden uit. Er wordt noodzakelijk onderhoud gedaan aan het bos en de entrees en parkeerplaatsen krijgen, mits voldoende financiering, een opknapbeurt.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog