www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Buitenplaats Elswout hanteert tijdelijk openingstijden

2 dagen geleden Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Buitenplaats Elswout is vanaf maandag 30 maart toegankelijk van 07:30 tot 19:30 zolang als Staatsbosbeheer het nodig acht. In tegenstelling van zonsopgang tot zonsondergang.

lees meer

‘Wandelen over water’ 2020 afgelast

3 dagen geleden Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland

Het kabinet kondigde afgelopen maandag aangescherpte coronamaatregelen aan. Zo ook het verbod op het houden van evenementen tot 1 juni. Dat betekent dat ‘Wandelen over water’, dat met Pinksteren op 31 mei en 1 juni in Wormerveer zou plaatsvinden, is afgelast.

lees meer

Zoek de natuur op in en om je huis

4 dagen geleden Inga Tessel in Noord-Holland

In deze onzekere tijden met steeds meer aangescherpte corona-maatregelen lijkt onze bewegingsvrijheid steeds kleiner te worden. Ook ik zit, als boswachter, nu zoveel mogelijk thuis te werken. Maar met het eerste lentezonnetje begint het toch te kriebelen om naar buiten te gaan. Gelukkig kun je vaak gewoon in en om je huis de natuur al beleven! Zo heb ik van het weekend mijn vijver in de tuin schoongemaakt en kwam ik tot een wonderlijke ontdekking.

lees meer

Drukte in het Purmerbos

19 maart 2020 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland

Veel mensen zoeken de natuur op. De lente is in aantocht, maar ook vanwege het coronavirus. De natuur is uitnodigend en rustgevend, zeker in deze periode. Vogels beginnen te zingen, knoppen lopen uit, planten schieten uit de grond. De natuur is op zijn mooist, maar ook op zijn kwetsbaarst. Rust voor (broedende) dieren is belangrijk. Staatsbosbeheer heet bezoekers welkom in de natuur en vraagt dat iedereen de maatregelen van het RIVM in acht neemt en de toegangsregels van het gebied respecteert. Zo blijft het voor mens en dier aangenaam en kunnen we in deze moeilijke tijd de natuurgebieden als uitvalsbasis blijven gebruiken.

lees meer

Inloopavond Buitenplaats Elswout 3 en 5 maart

22 februari 2020 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Staatsbosbeheer organiseert 3 en 5 maart inloopavonden op Buitenplaats Elswout.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog