www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Nieuw: Van Boom tot Bos wandeling in het Diemerbos

4 dagen geleden Boswachter Anne Voorbergen in Noord-Holland

Dit jaar vieren we dat Staatsbosbeheer 125 jaar bestaat. Staatsbosbeheer heeft daarom 2024 uitgeroepen tot het Jaar van het Bos. We zetten bomen en bos een jaar lang in de kijker, o.a. via de Van Boom tot Bos wandelingen. Ook in het Diemerbos is zo’n wandeling uitgezet van zo’n 3 km, startend bij House of Bird. Kom langs en leer van alles over bomen en bos!

lees meer

Help ons de boswachtersblogs te verbeteren

30 mei 2024 Staatsbosbeheer in Noord-Holland

Na 10 jaar boswachtersblogs zijn we benieuwd naar jullie mening. Wat lezen jullie graag op de boswachterblogs? Hoe blijf je het liefst op de hoogte? Met jullie feedback kunnen we de blogs verbeteren en meer afstemmen op jullie wensen. Wil je ons helpen en adviseren? Het kost je ongeveer 6-8 minuten. Als dank voor de moeite verloten we onder de deelnemers 5 waardebonnen van € 25. Gelijk naar de vragenlijst: https://www.survio.com/survey/d/vragenlijstboswachtersblog

lees meer

Natuurhaven De Kreupel in IJsselmeer tijdelijk gesloten

10 mei 2024 Boswachter Mikal in Noord-Holland

In het IJsselmeer zo’n 4 kilometer uit de kust boven Andijk vind je het unieke vogeleiland De Kreupel dat ongeveer 70 hectare groot is. Het bestaat uit twee kale zandplaten waar vogels kunnen broeden, rusten en ruien. Ten zuiden van deze zandplaten ligt natuurhaven De Kreupel. Door het hoge water en de stormen van de afgelopen winter is de haven dusdanig beschadigd dat hij niet meer toegankelijk is. Om veiligheidsrisico’s voor gebruikers van de haven zoveel mogelijk te beperken, blijft de haven voorlopig gesloten. Momenteel is nog niet bekend wanneer de werkzaamheden zullen starten en uitgevoerd zijn.

lees meer

Doneer voor Wandelen over water in de Zaanstreek

22 april 2024 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland

Staatsbosbeheer heeft een beperkt budget om recreatieve evenementen te realiseren. Om het evenement ‘Wandelen over water’ mogelijk te maken vraagt Staatsbosbeheer via het Buitenfonds nu eenieders hulp om dit unieke stukje veenweidelandschap tijdens het Pinksterweekend te kunnen beleven.

lees meer

Met droge voeten naar de uitkijktoren in het Robbenoordbos

28 maart 2024 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Ruim 3 jaar geleden borrelde het idee op om het extreem natte laarzenpad richting de uitkijktoren bij de Dijkgatsweide in het Robbenoordbos op te knappen. Door het aanleggen van een vlonderpad moest de uitkijktoren jaarrond goed toegankelijk worden. Helaas bleek uit een nieuwe offerte dat de prijzen exponentieel gestegen zijn. Na een gesprek met leden van het gebruikersplatform hierover, hebben we besloten om te kiezen voor een andere oplossing die goedkoper is én sneller gerealiseerd kan worden.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog