www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Beschuit met muisjes: jonge bosuilen

3 minuten geleden Boswachter Mikal in Noord-Holland

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: het is broedseizoen in de natuur. Een prachtige tijd waarin de natuur letterlijk opbloeit en veel nieuw leven geboren wordt. Wij kunnen als boswachters van het Robbenoordbos deze week aan de beschuit met muisjes. Er zijn namelijk 3 gezonde jongen uit de eieren zijn gekropen in een van de nesten!

lees meer

Primeur: waterbuffels in Noord-Hollandse natuur

10 april 2021 Boswachter Anne Voorbergen in Noord-Holland

Met acht waterbuffels willen de Provincie Noord-Holland en Staatsbosbeheer in de Diemerscheg de natuur verbeteren. Sinds vrijdag 9 april staan de dieren in het nieuwe natuurgebied Waterlandtak-West, nabij Muiden.

lees meer

Dieren sparen met de Perfect Earth Animal app op Elswout

7 april 2021 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Op de blauwe en rode route van Staatsbosbeheer op Buitenplaats Elswout, in Overveen zijn digitale dieren verstopt. Al wandelend met een telefoon met de gratis Perfect Earth Animal app kun je ze sparen.

lees meer

Liefdesperikelen in de natuur

22 maart 2021 Boswachter Mikal in Noord-Holland

De dagen worden langzaam telkens weer wat langer. In de natuur is het startende broedseizoen al te bespeuren. Enkele vogels slepen al met nestmateriaal en laten volop van zich horen. Bomen en planten lopen uit, hazen beginnen aan hun liefdesspel en kwetsbare reekalfjes komen ter wereld. Na de donkere wintermaanden is de lente voor mij elk jaar weer een seizoen van hoop. In dit blog een kleine impressie van de liefdesperikelen in de natuur in de kop Noord-Holland.

lees meer

Broedtijd, hond dus aan de lijn!

15 maart 2021 Inga Tessel in Noord-Holland

Het is lente en voor dieren de tijd van voortplanting. De vogels zitten op hun nesten te broeden en jonge haasjes liggen verscholen in het gras. Deze broedende en jonge dieren zijn nu op hun kwetsbaarst. Om al deze dieren een betere kans te geven is het belangrijk om de hond aan te lijnen. Door loslopende honden vallen jaarlijks veel onnodige slachtoffers. “Maar mijn hond doet dat niet.”, is een vaak gehoorde reactie. Lees hieronder hoe ook jouw lieve, aanhankelijke en zeer goed luisterende hond voor verstoring kan zorgen. Maar vooral hoe kan je dit voorkomen?

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog