www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Kap en omvorming essenlaan Venneperhout

22 uur geleden Boswachter Anne Voorbergen in Noord-Holland

De in de jaren 1990 aangeplante essenlaan in de Venneperhout heeft last van de essentaksterfte: een agressieve schimmelziekte waarvan de bomen niet meer herstellen. Gezien de slechte staat waarin de essen verkeren, is Staatsbosbeheer genoodzaakt deze bomen te kappen. De laan wordt opnieuw ingeplant, dankzij de financiële bijdrage van Kite, een in Hoofddorp gevestigd biofarmaceutisch bedrijf. Afhankelijk van nader vleermuisonderzoek vindt de kap van de essenlaan, of een eerste gedeelte daarvan, plaats in het najaar of de winter van 2023/2024.

lees meer

Pinksterwandeling ‘Wandelen over water’

24 mei 2023 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland

Op zondag 28 en maandag 29 mei kun je met Pinksteren weer wandelen in natuurgebied het Guisveld tijdens het evenement ‘Wandelen over water’.

lees meer

Financiering herstel bruggen Elswout rond dankzij Eneco Luchterduinenfonds

22 mei 2023 Boswachter Anne Voorbergen in Noord-Holland

Op donderdag 11 mei namen boswachter Rien de Vries en locatiemanager Christine Meeusen van Staatsbosbeheer een mooi geldbedrag van het Eneco Luchterduinenfonds in ontvangst. Hiermee is de financiering voor de restauratie van acht monumentale bruggen op Buitenplaats Elswout rond. Nog vóór de zomer start Staatsbosbeheer met het opknappen van deze bruggen.

lees meer

Gebruikersplatform Elswout van start

24 april 2023 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Enthousiast gebruikersplatform is onder leiding van onafhankelijk voorzitter Karen Heerschop van start gegaan.

lees meer

Zout en schelpen voor de visdief in het Eemmeer

11 maart 2023 Boswachter Anne Voorbergen in Noord-Holland

In 2008 zijn drie eilandjes aangelegd voor de visdief in de ondiepe kustzone van het Eemmeer. Ondanks een jaarlijkse maaibeurt staan er spontaan opgekomen, hoge kruiden op de eilandjes. Die kruiden maken het voor de visdief bijna onmogelijk om te broeden. Om de visdief te helpen is Staatsbosbeheer dankzij een donatie van Stichting Emka en Vogelbescherming Nederland gestart met werkzaamheden op de eilandjes.
Het maaien en afharken van de kruiden en de toevoeging van schelpen en zout, moet de visdief weer een aantal jaren vooruit helpen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog