www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Eindelijk, een nieuw Koepad

7 dagen geleden Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Het heeft even geduurd maar dinsdag 2 juni start bedrijf ecoDynamic in opdracht van Staatsbosbeheer met de renovatie van het oude Koepad. Tijdens de werkzaamheden is het pad volledig afgesloten.

lees meer

Herstel fietspad langs de IJtocht, Haarlemmermeer

14 mei 2020 Boswachter Anne Voorbergen in Noord-Holland

Met de aanleg van een nieuwe hoogspanningsverbinding door TenneT in de Haarlemmermeer is sinds eind 2018 het fietspad langs de IJtocht afgesloten. Gisteren is het herstelwerk gestart van dit fietspad. Aannemer Volkerinfra voert het werk uit en voorziet het fietspad van een nieuwe laag verharding. Naar verwachting is dit eind mei gereed en zal het weer veilig en toegankelijk zijn.

lees meer

Laat die kikkers en padden maar kwaken

13 mei 2020 Inga Tessel in Noord-Holland

Met een schepnetje beestjes vangen in een sloot. Wie deed dat als kind nou niet? Je ving dan kikkervisjes, de larven kikkers en padden. Iedereen die in de buurt van vijvers of sloten woont kan de kikkers en padden nu weer horen kwaken. Het zijn eigenlijk hele mooie diertjes die we moeten koesteren.

lees meer

Geheimen van het Diemerbos ontrafeld!

1 mei 2020 Boswachter Anne Voorbergen in Noord-Holland

De boommarter, de wezel, de dwergmuis en de vos. Dit lijkt op een titel van een verhaal van Toon Tellegen. Maar het is een opsomming van enkele soorten dieren die afgelopen maanden met een wildcamera zijn vastgelegd in het Diemerbos. Collega en boswachter Klaas van den Berg bevestigde wildcamera’s op negen verschillende plekken in het bos om te onderzoeken welke (zoog)dieren er leven. Zo’n onderzoek levert leuke weetjes op en bovenal zegt het iets over de leefkwaliteit van de aanwezige soorten en daarmee de waarde van het bos als ecosysteem.

lees meer

Update: Buitenplaats Elswout 2 juni weer toegankelijk

29 april 2020 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Sinds 8 april zijn de deuren van Elswout gesloten voor een wandeling of een picknick omdat de toeloop op Elswout te groot bleef en daarmee risico’s met zich meebracht. In overleg met de gemeente zijn de huidige maatregelen, een gehele sluiting, minimaal tot na Pinksteren verlengd en blijven de deuren van Buitenplaats Elswout voorlopig gesloten.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog