www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Het Waarderhout, heerlijk op pad.

23 november 2020 Boswachter Samuelle van Deutekom in Noord-Holland

Ga mee en ontdek de gebieden van in de Kop van Noord-Holland, deze keer in de spotlight “Het Waarderhout”.

lees meer

Paddenstoelen in het Purmerbos

17 november 2020 Inga Tessel in Noord-Holland

De laatste tijd is het prachtig herfstweer geweest. Als ik in de ochtend door het Purmerbos loop valt het zonlicht prachtig door de verkleurde herfst bladeren aan de bomen. Heerlijk wandelen is het dan. Ook zie ik veel paddenstoelen. Op het dode hout of op de grond. Ze zijn erg mooi en er zijn erg veel verschillende soorten. Ik heb er ook wat mooie foto’s van gemaakt. Maar als ik thuis ben valt het me toch tegen om de paddenstoelen op naam te brengen. Ik blader door een boek waar wel zo’n 1200 soorten in staan!

lees meer

Zout en zoet doet de natuur in de Houtrak goed

2 november 2020 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland

De Houtrak, nabij Amsterdam, is een belangrijke schakel tussen de omliggende natuur- en recreatiegebieden en maakt deel uit van het Natuurnetwerk Nederland. De afgelopen jaren is er hard gewerkt om de Houtrak gevarieerd en aantrekkelijk te maken. Het laatste sluitstuk van de herinrichting is het werk aan de kreek van de Houtrakkerbeemden om de bijzondere brakke natuur een kans te geven. Dit werk is nu afgerond. Om dit moment te markeren hebben we op 30 oktober samen met Esther Rommel, gedeputeerde provincie Noord-Holland en Mariëtte Sedee, wethouder gemeente Haarlemmermeer een (coronaproof) bezoek gebracht aan de Houtrakkerbeemden waar nu de stuw is opengezet voor de inlaat van brakwater.

lees meer

Na zonsondergang is het bos het domein van de dieren

29 oktober 2020 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Nu de wintertijd ingegaan is, is het alweer vroeg donker en worden de dagen snel korter. Eerlijk gezegd houd ik er wel van! De gezelligheid en de lichtjes die je steeds meer ziet verschijnen. Maar een nadeel is dat je ook minder tijd hebt om te genieten in het bos. Na zonsondergang zijn het Robbenoord- Dijkgatbos namelijk niet toegankelijk voor publiek. In dit blog lees je waarom dit zo is.

lees meer

Heropening kabouterpad Purmerbos

16 oktober 2020 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland

Afgelopen woensdagmiddag werd het kabouterpad in het Purmerbos feestelijk heropend. Vanaf heden kan iedereen namelijk bij de Museumwinkel van VVV Purmerend weer de benodigde kabouterspullen ophalen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog