www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Opruimactie langs het wad op Wieringen op 9 maart

15 februari 2024 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Op 9 maart is de inmiddels jaarlijkse opruimactie bij het Wad op Wieringen. In de herfst en winter spoelt er met de harde westerwind naast wier en schelpen helaas ook groot en klein afval aan. We willen nog voor het broedseizoen het afval wat de afgelopen maanden aangespoeld is opruimen en jij kunt meehelpen! In dit blog lees je hoe en wanneer.

lees meer

Bomen vellen voor een soortenrijker bos

29 januari 2024 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Stippen en strepen op bomen. Bezoekers van het Robbenoordbos hebben ze vast gezien. In dit blog leg ik uit wat deze stippen houden en waarom we bepaalde keuzes maken in het bos. Wil je van ons horen hoe het zit? Meld je dan aan voor een van onze gratis excursies. Onderaan het blog lees je wanneer deze zijn en hoe je je kunt aanmelden.

lees meer

De aanlijner wint in het Robbenoord- en Dijkgatbos

5 januari 2024 Boswachter Mikal in Noord-Holland

In het Robbenoord- en Dijkgatbos kun je heerlijk wandelen met je hond. Honden zijn aan de lijn namelijk hartstikke welkom. Helaas houdt niet iedereen zich aan deze spelregels, waardoor dieren als reeën, hazen en vogels verstoort worden. Juist in de winter als deze dieren hun energie hard nodig hebben om te overleven, is het belangrijk dat er rust is in het bos. Daarom organiseren we elk jaar in deze periode de campagne ‘De aanlijner wint’ waarmee we extra aandacht vragen voor de regels en hondenbaasjes willen bedanken die zich aan deze regels houden.

lees meer

Terugblik op een bijzonder MTB-jaar bij het Dijkgatbos

29 december 2023 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Zo aan het einde van het jaar is vaak het moment om terug te kijken. Dat deed ik de afgelopen maand, samen met de coördinatoren van de MTB-vrijwilligersgroep. Het was een bijzonder jaar, waarin we op een andere manier zijn gaan samenwerken. We startte een MTB-vrijwilligersgroep onder de vlag van Staatsbosbeheer, om zo de aansprakelijkheid beter te kunnen dekken. Een jaar later zit ik samen initiatiefnemers Gerard, Marcel en Hendrik om tafel om terug te blikken. Zijn de doelen behaald en hoe bevalt de nieuwe opzet? Dat lees je in dit blog.

lees meer

Kap essenlaan Venneperhout

28 november 2023 Boswachter Anne Voorbergen in Noord-Holland

De in de jaren 1990 aangeplante laan met essen in de Venneperhout heeft last van de essentaksterfte: een agressieve schimmelziekte waarvan de bomen niet meer herstellen. De bomen sterven langzaam af en laten met harde wind grote takken vallen. De essenlaan wordt daarom gekapt.

De aannemer start in de week van 4-8 december en zal ongeveer vijf werkdagen aan het werk zijn. Gedurende de kapperiode is het fietspad afgesloten en fietsers worden omgeleid via een omleidingsroute. Voor wandelaars blijven delen toegankelijk, afhankelijk van de voortgang van de aannemer.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog