www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Werken aan een beter Waarderhout – Grote werkzaamheden in het bos

2 dagen geleden Boswachter Maarten in Noord-Holland

De Waarderhout is aan groot onderhoud toe. Vanaf komende zomer vinden er ingrijpende werkzaamheden plaats in het bos. Een deel van de bomen worden gekapt om ruimte te geven aan nieuwe bomen en vervolgens wordt het watersysteem van de Waarderhout verbeterd. De werkzaamheden starten medio juli 2017. De verwachting is dat de werkzaamheden tot maart 2018 gaan duren. Op vrijdag 21 juli is hierover een excursie gepland.

lees meer

Feest

12 juni 2017 Boswachter Marieke Schatteleijn in Noord-Holland

Dat de rijke stadslui zomers naar hun buitenplaatsen togen voor rust, reinheid en, vooruit, misschien ook regelmaat is wel bekend. Maar er gebéurde natuurlijk ook wel eens wat. Zo’n prachtplek vráágt om een feestje, het liefst met publiek erbij. Met de laatste Borski verdwenen ook de feesten van Elswout. En daarmee toch ook een beetje de glans van de buitenplaats. Want deze parel wordt dan nog steeds geroemd om zijn schoonheid en rust, maar het moet af en toe ook bruisen. We werden dan ook meteen enthousiast toen wij enkele jaren geleden werden benaderd door verschillende festivalorganisatoren om unieke festivals te organiseren op Elswout. Inmiddels staan er ook voor 2017 weer verschillende evenementen op het programma.

lees meer

Recordaantal bezoekers tijdens Wandelen over water

8 juni 2017 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland

Een recordaantal bezoekers zijn er geweest tijdens Wandelen over water 2017 in het Guisveld! Ruim 3000 bezoekers hebben het evenement bezocht; nog niet eerder was het zo druk.

lees meer

Nieuwe recreatietunnel verbindt twee delen Diemerbos

2 juni 2017 Boswachter Jan van Assema in Noord-Holland

Woensdag 31 mei is een nieuwe recreatietunnel in het Diemerbos officieel geopend, door dagelijks bestuurder Andro Bottse van Amsterdam Zuidoost, de Diemense wethouder Ruud Grondel en Jan van Assema van Staatsbosbeheer. De 200 meter lange doorgang onder de A9, is een belangrijke schakel in de recreatieve netwerk in de Diemerscheg. De tunnel verbindt twee delen van het Diemerbos en is geschikt voor wandelaars, fietsers, en ruiters.

lees meer

Natuur- en recreatiegebieden in Noord-Holland trekken 80 miljoen bezoeken in 2016.

1 juni 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Noord-Holland

In 2016 zijn ruim 80 miljoen bezoeken gebracht aan 65 natuur- en recreatiegebieden in Noord-Holland. De provincie en de beheerders van natuur- en recreatiegebieden hebben, samen met Amsterdam een bezoekersonderzoek laten uitvoeren om inzicht te krijgen waar mensen graag recreëren en hoe ze de gebieden waarderen. De conclusie luidt dat bezoekers dik tevreden zijn: de onderzochte gebieden scoren gemiddeld een 7,8.

lees meer

Allemaal stukjes boshut!

24 mei 2017 Boswachter Louwra Postma in Noord-Holland

Vol verwachting stappen Huub Schous, schrijver van het Elswout-boek en inmiddels een echte boshut-fanaat, en ik in de auto richting Zaandam. Vandaag is een belangrijke dag in de voortgang van de renovatie van de boshut, een groot deel van het materiaal wordt geleverd. Tijdens de autorit kletsen we erop los: hoe zou het met onze boshut gaan?!

lees meer

De navel van Elswout

15 mei 2017 Boswachter Marieke Schatteleijn in Noord-Holland

Wie regelmatig wandelt door Elswout- of er langs fietst- kan het niet zijn ontgaan; de eeuwenoude sluis is in de afgelopen maanden gerestaureerd. Het metselwerk en de deuren zijn vernieuwd en kunnen hierdoor weer jaren mee. De sluis heeft niet alleen cultuurhistorische waarde, ook bijzondere plantensoorten maken dankbaar gebruik van het bouwwerk. Om deze soorten te behouden heeft Staatsbosbeheer een geweldig plan gemaakt. Het herstel van de sluis is mede gefinancierd door de Provincie Noord-Holland.

lees meer

Nieuwe Boswachters in Diemerbos

11 mei 2017 Boswachter Marijke van Langen in Noord-Holland

Diemerbos neemt afscheid van huidige boswachter Marijke van Langen. twee nieuwe boswachters volgen haar op.

lees meer

De sterren van Elswout

9 mei 2017 Boswachter Marieke Schatteleijn in Noord-Holland

Het is eindelijk voorjaar en dat zorgt voor een zintuigelijk bombardement op Elswout. Vanaf de vroege ochtend tot de late avond verzorgen vogels een doorlopende fluitconcert, het gonst van de insecten en overal snuif je de voorjaarsgeuren van het bos. Maar wat het meest in het oog springt, is de kleurenpracht van de stinzenplanten. Een karig winterzonnetje was al genoeg om de winterakonieten en sneeuwklokjes in januari boven de grond te laten verschijnen. En daarna hield het niet meer op. Met steeds meer soorten op steeds meer plekken is de buitenplaats ingekleurd als een levend schilderij.

lees meer

Maak het hoogste punt van Noord-Holland zwerfafval vrij op 13 mei!

4 mei 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Noord-Holland
12 summits poster Noord-Holland

Tijdens de internationale Let’s Clean Up Europe week, zal op zaterdag 13 mei de 12 Summits plaatsvinden. Let’s make it clean up top! Samen met actieve bewoners uit de omgeving en andere enthousiastelingen gaat 12 Summits de hoogste top van de provincie Noord-Holland zwerfafvalvrij maken! Die top is natuurlijk het Klimduin in de Schoorlse Duinen met een hoogte van 54 meter boven N.A.P. Help jij mee het hoogste punt van Noord-Holland zwerfafvalvrij te maken?

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog