www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Vreemde vogels

5 dagen geleden Boswachter Louwra Postma in Noord-Holland

Het wordt koud in Rusland en het voedsel is schaars, omdat het water bedekt is met een dikke laag ijs. Hoog tijd om te vertrekken. Samen met zijn familie en vrienden legt hij duizenden kilometers af naar het zuiden. Tot hij weer op deze ideale plek aankomt vlak achter de glooiende duinen, lekker beschut tussen de bossen. Door de lange reis heeft hij behoorlijk trek. Gelukkig zitten de vijvers hier vol heerlijke vis en ander voedsel. Als hij weer boven komt na een duik onder water ziet hij een vreemde gestalte aan de waterkant: groot, groen, met een zwart ding voor de ogen…

lees meer

Kunst in het koetshuis

14 november 2017 Boswachter Louwra Postma in Noord-Holland

Uilen, stieren, jaguars, leeuwen en gorilla’s huizen vanaf 1 november in het westelijke koetshuis op Elswout. Beeldend kunstenaar Chris Tap maakt imponerende beelden van wilde dieren op ware grootte. Met de intense blik in hun ogen lijken ze ieder moment tot leven te kunnen komen.

lees meer

Nationale natuurwerkdag in natuurgebied de Ham en Crommenije

10 november 2017 Inga Tessel in Noord-Holland

Zaterdag 4 november 2017 was het Nationale Natuurwerkdag. De werkgroep Crommenije organiseerde in samenwerking met Staatsbosbeheer een werkdag nabij Krommenie in natuurgebied de Ham en Crommenije.

lees meer

Damherten bronst op Elswout

6 november 2017 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Misschien is het je al wel eens opgevallen toen je op Elswout een wandeling maakte in de herfst. Een damhert met een schitterend gewei buiten de hekken van de hertenbaan. Is hij ontsnapt? Nee hoor, het is een wild mannetje die een kijkje komt nemen bij de vrouwtjes. Heel normaal voor deze tijd van het jaar.

lees meer

Red de pad. Dicht het gat!

31 oktober 2017 Boswachter Louwra Postma in Noord-Holland

Paddenwerkgroepen aan de rand van de Kennemerduinen zijn ieder voorjaar actief om amfibieën te helpen met oversteken bij een drukke weg en ze zo te behoeden voor een vroegtijdige dood. Een duurzaam paddenscherm is hiervoor noodzakelijk. Anneke Koper, coördinator van de KNNV-paddenwerkgroep Brouwerskolk in Overveen vertelt over de padden en de paddentrek. Draag jij ook bij aan het paddenscherm om deze bijzondere diertjes te helpen?

lees meer

Staatsbosbeheer zoekt naar alternatieven voor festivals in het Diemerbos

21 oktober 2017 Boswachter Jan van Assema in Noord-Holland

Festivals in het Diemerbos, die jaarlijks veel tevreden bezoekers trekken, zorgen voor extra inklinking van de veenbodem. Om te voorkomen dat de bodem verder zakt, naast de natuurlijke daling van het gebied, gaan Staatsbosbeheer en zijn partners op zoek naar alternatieven voor de komende jaren.

lees meer

Groot succes bij verplaatsing mierennesten Schoorlse Duinen

20 oktober 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Noord-Holland

Bij het herstel van vochtige duinvalleien afgelopen winter in de Schoorlse Duinen, zijn vorig najaar ruim 26 mierennesten verplaatst. Om de nesten te sparen bij de graafwerkzaamheden zijn, als proef, deze nesten verplaatst naar een ander plek in de nabije omgeving. Wat blijkt nu, het is een groot succes! Dit voorjaar zijn de verplaatste nesten gemonitord en werd er rond 22 van de 26 nesten volop mierenactiviteiten geconstateerd. Dit was dus een zeer geslaagde mierenverhuizing.

lees meer

Kom in actie voor de ringslangen in het Diemerbos!

19 oktober 2017 Boswachter Louwra Postma in Noord-Holland

Het Diemerbos is een aantrekkelijk leefgebied voor ringslangen en ieder jaar leggen zij duizenden eieren. Wil jij dit bijzondere dier een handje helpen? Tijdens de Natuurwerkdag op zaterdag 4 november kun je samen met Staatsbosbeheer en IVN onderzoeken hoeveel baby-ringslangetjes er dit jaar bijgekomen zijn. Ook kan er worden meegeholpen met beheerwerkzaamheden in de moeraslandjes om planten en dieren meer leefruimte te geven.

lees meer

Geen olifanten meer in Duinvliet

18 oktober 2017 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Afgelopen zaterdag zijn de vrijwilligers van Stichting Westelijk Tuinbouwgebied Haarlem hard aan het werk geweest op Duinvliet.

lees meer

Mogelijk resistente essen gevonden in Robbenoord- en Dijkgatsbos en de Waarderhout

12 oktober 2017 Boswachter Jeroen Pater in Noord-Holland

De esstentaksterfte slaat hard toe in Nederland. Ook in het Robbenoord- en Dijkgatsbos. Hier zijn mogelijk resistente essen gevonden waarmee in de komende jaren verder gekweekt kan gaan worden.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog