www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Uitbreiding mountainbikeparcours Dijkgatbos

1 uur geleden Boswachter Mikal in Noord-Holland

Het mountainbikeparcours in het Dijkgatbos krijgt binnenkort een uitbreiding. Op de bult bij de voormalige vuilstort Het Wierholt zal een uitdagende nieuwe lus gemaakt worden door de MTB-vrijwilligersgroep van Staatsbosbeheer. De lengte van de nieuwe deel van het parcours is circa 1,5 km. In combinatie met het Hendrikspad langs de Ooster- en Noorderkwelweg kunnen mountainbikers straks een route van ongeveer 20 kilometer fietsen.

lees meer

Vernieuwing bruggen Schanszichtpad gestart

3 uur geleden Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland

Deze week is de aannemer begonnen met de aanleg van de nieuwe bruggen van het Schanszichtpad nabij de Zaanse Schans. Het pad is inmiddels vier jaar geleden afgesloten en sindsdien ontoegankelijk voor publiek geweest. De inschatting is dat begin 2023 het Schanszichtpad weer begaanbaar is.

lees meer

Succesvolle open dag Elswout

4 dagen geleden Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Staatsbosbeheer organiseerde op zaterdag 12 november een open dag over de plannen ‘Elswout als gastvrije culturele buitenplaats’. Tijdens de goed bezochte middag in de Modelboerderij heeft Staatsbosbeheer buren, betrokkenen en bezoekers toegelicht hoe Staatsbosbeheer Elswout met haar unieke natuurwaarden, markante geschiedenis en cultuurhistorische parels voor de toekomst willen behouden.

lees meer

Kom langs op de open dag Buitenplaats Elswout 12 november

25 oktober 2022 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Staatsbosbeheer houdt op zaterdag 12 november een open-dag op buitenplaats Elswout. In de modelboerderij is iedereen welkom om zich te laten informeren over de toekomstplannen ‘Elswout als gastvrije culturele buitenplaats’.

lees meer

Herinneringsbankje in Robbenoordbos voor vrijwilliger Theo

14 oktober 2022 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Misschien heb je de afgelopen maanden er dankbaar gebruik van gemaakt. Nieuwe bankjes in het bos, gemaakt van hout uit ons eigen bos. Dit voorjaar heeft de vrijwilligersgroep daar hard aan gewerkt. Een van de vrijwilligers is helaas de afgelopen zomer overleden. Als dank en herinnering hebben we een bankje aan hem opgedragen. Deze week plaatsten de vrijwilligers het herinneringsplaatje op een van de door hem gemaakte bankjes. Een bijzonder moment.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog