www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

To the Batcave

7 februari 2017 Boswachter Marieke Schatteleijn in Noord-Holland

Ik begin met een bekentenis. Ik ben fan van Batman. Christopher Nolans versie van de eenzame superheld in het verdorven Gotham City bewerkstelligt wat superman of spiderman nooit gelukt is. Ik raak bekoord door een man in pak, een vleermuispak. Het alter ego van Bruce wayne is onhoorbaar en ongrijpbaar, mysterieus en daardoor fascinerend. En dat vind ik nou ook van het dier dat de inspiratiebron is voor zijn bovenmenselijke krachten. Op Elswout kan ik mijn hart ophalen, want de buitenplaats is de Hemelse Stad voor vleermuizen.

lees meer

Vliegende start voor vrijwilligersgroep Diemerbos

2 februari 2017 Boswachter Marijke van Langen in Noord-Holland

Vliegende start vrijwilligers groep in Diemerbos. Afgelopen vrijdag is gestart met de nieuwe vrijwilligersgroep in het Diemerbos. Zij gaan elke maan een middag mee helpen in het beheer.

lees meer

Nieuwe bomen in het Purmerbos

31 januari 2017 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland
nieuwe bomen

Staatsbosbeheer start in februari met de beplanting van nieuwe bomen in het Purmerbos. De werkzaamheden zullen plaatsvinden rondom de ingang ‘de Eik’ en op diverse andere plaatsen in het bos. De beplantingswerkzaamheden zullen voor 15 maart zijn afgerond.

lees meer

Feestelijke opening infotheek Diemerbos

30 januari 2017 Boswachter Marijke van Langen in Noord-Holland

Feestelijke opening infotheek Diemerbos

lees meer

Transplantatie

30 januari 2017 Boswachter Marieke Schatteleijn in Noord-Holland

Ik heb alle seizoenen lief -vreemde boswachter die dat niet heeft. Zo ook nu; na de kleurenpracht en de overdaad van de herfst wordt het in de winter stil. Bomen slapen, dieren sparen hun energie, de natuur keert in zichzelf. Door juist in dit seizoen veel de natuur in te trekken, krijg je zelf ruimte om dit te voelen. Ik ben nu graag op pad; om me over te geven aan de leegte en stilte van het winterbos. En toch…soms bekruipt me dan opeens het sterke verlangen naar het voorjaar. Het zijn niet de korte dagen of de kou die me dwarszitten…

lees meer

Snuffelen op Elswout met de hond en de boswachter

26 januari 2017 Boswachter Louwra Postma in Noord-Holland

Aanstaande zaterdag is het tijd voor de wintereditie van de workshop ‘snuffelen met de boswachter’ op buitenplaats Elswout. In de herfst vond de eerste workshop plaats om hondeneigenaren uit te leggen waarom honden aangelijnd moeten worden op Elswout en waarom dit voor de hond eigenlijk hartstikke leuk kan zijn. De workshop is een samenwerking tussen SAM-SAM voor mens en dier en Staatsbosbeheer en zal geregeld georganiseerd worden. Een van de deelnemende hondeneigenaren, Jan Glas, schreef bijgevoegd verslag van de herfst workshop.

lees meer

Vrijwilligers Fort Edam winnaar van de Fortpilaar

20 januari 2017 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland
Vrijwilligers Fort Edam winnen de Fortpilaar 2016.

Gistermiddag is tijdens de nieuwjaarsborrel van Stichting Liniebreed Ondernemen op Fort Altena de ‘Fortpilaar’ uitgereikt aan de vrijwilligers van Fort Edam. De Fortpilaar is een prijs voor een project dat bijdraagt aan het behoud en herstel van cultureel erfgoed. Met de prijs ontvangen de vrijwilligers €2.000,- om kachels te kunnen plaatsen in het fort.

lees meer

Renovatie Borski’s boshut op Elswout van start!

12 januari 2017 Boswachter Louwra Postma in Noord-Holland

Borski’s boshut op Elswout is gister, na jaren lang onder een afdekzeil te hebben gestaan, uit elkaar gehaald voor renovatie. Vorig jaar werd er door middel van crowdfunding geld opgehaald voor de materiaalkosten van het project, afkomstig van meer dan 100 Elswout-liefhebbers. De uitvoering van de renovatie zal worden gedaan door Stichting Herstelling op het Hembrug-terrein in Zaandam.

lees meer

Juristen steken handen uit de mouwen in Diemerbos

23 december 2016 Boswachter Marijke van Langen in Noord-Holland

Juristen steken handen uit de mouwen in Diemerbos

lees meer

Midwinterhoorn festijn Elswout super geslaagd!

19 december 2016 Boswachter Marijke van Langen in Noord-Holland

Midwinterhoornfestijn Elswout super geslaagd!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog