www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Zeearenden bouwen nieuw nest in Oostvaardersplassen

2 dagen geleden Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

Mooi nieuws! Gister zag boswachter Tjibbe dat een paartje zeearenden druk bezig was met het bouwen van een nieuw nest in de Oostvaardersplassen. In dit blog de eerste beelden.

lees meer

Ganzen in de Oosvaardersplassen

3 dagen geleden Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

De winter is in aantocht. Een periode waarin trekkende ganzen de Oostvaardersplassen bezoeken en foerageren op de grazige delen van het gebied. Het gaat hierbij dan om grote aantallen grauwe ganzen, brandganzen en kolganzen. Welke ganzen dit zijn en om welke aantallen het gaat lees je in dit blog.

lees meer

Oostvaardersoevers krijgen groen licht

27 november 2019 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen
oostvaardersoevers

Het project Oostvaardersoevers kan verder. De bedoeling is, het Markermeer te verbinden met de Oostvaardersplassen en Lepelaarplassen. De natuur in Nationaal Park Nieuw Land, waar deze drie gebieden een onderdeel van zijn, wordt zo versterkt. Lees meer over dit project in dit blog.

lees meer

Bijzonder veel zeearenden in de Oostvaardersplassen

21 november 2019 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

Zoals ik al eerder in één van mijn blogs schreef, zijn er de afgelopen periode grote aantallen zeearenden te zien in de Oostvaardersplassen. Meer dan in andere jaren. En dan ga je je afvragen wat hier een oorzaak van zou kunnen zijn…

lees meer

Karpers uit sloten Oostvaardersplassen overgezet naar Markermeer

8 november 2019 Boswachters in Oostvaardersplassen

Bijna 700 kilo karpers zijn dinsdag 5 november uitgezet in het Markermeer. De karpers komen uit sloten in de Oostvaardersplassen. Hier worden binnenkort baggerwerkzaamheden aan de rand van het moeras uitgevoerd. Daarom wordt vooraf zoveel mogelijk vis gevangen en overgezet.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog