www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Boswerkzaamheden in het Hollandse Hout

27 seconden geleden Boswachters in Oostvaardersplassen

Begin september is Staatsbosbeheer gestart met boswerkzaamheden tussen de Buizerdweg en de Torenvalkweg in het Hollandse Hout.

lees meer

Zondag 19 september:  Vogelfestival Oostvaardersplassen Lelystad

7 dagen geleden Boswachters in Oostvaardersplassen

Op zondag 19 september 2021 is er voor vogel- en natuurliefhebbers en hun kinderen van alles te beleven rondom de Oostvaardersplassen. Je bent dan van harte welkom op ons Vogelfestival bij de Kitsweg 1 in Lelystad.

lees meer

Uitvliegen

2 september 2021 Boswachter Jody Bennink in Oostvaardersplassen

Fantastisch dat een gebied zoals de Oostvaardersplassen een waar vogelparadijs is voor de vele en prachtige vogels. Ze vinden voldoende voedsel, de ruimte en de rust. De één komt er om te broeden, de andere om op te groeien, en weer een ander om te overwinteren of uit te vliegen. Dat laatst geldt ook voor mij als boswachter.

lees meer

Spectaculair veel lepelaars en kluten tijdens maandelijkse vogeltelling.

26 augustus 2021 Boswachter Jody Bennink in Oostvaardersplassen

De afgelopen maanden is het waterpeil in de Grote Plas langzaam gezakt vanwege de moerasreset. Momenteel trekt dat heel veel kluten en lepelaars aan.

lees meer

Het vliegt in Nationaal Park Nieuw Land

24 augustus 2021 Boswachters in Oostvaardersplassen

Nationaal Park Nieuw Land is zoals bekend een waardevol vogelgebied, maar er vliegt nog veel meer! Bij biodiversiteit gaat het tenslotte om de totale variatie aan leven en die gaat verder dan alleen vogels. Reden genoeg om daar eens op in te zoomen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog