www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Winter in de Oostvaardersplassen: maatregelen die er toe doen

2 dagen geleden Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen
Vos op edelhert

Nu het winter is, zijn we ook gestart met het winterbeheer van de grote grazers. Het dierenwelzijn staat hierbij voorop. Boswachters maken dagelijks hun ronde door het gebied om de dieren in de gaten te houden. Treffen zij dieren aan waarvan ingeschat wordt dat zij weinig kans hebben om te overleven, dan wordt het dier direct geschoten. Dit gebeurt volgens een strikt protocol, waarbij wordt gelet op de conditie, het gedrag van het dier en op omstandigheden als het weer, de hoeveelheid voedsel en beschutting in het gebied. Lees meer over het winterbeheer in onze nieuwe blog.

lees meer

Winteropenstelling voor Kotterbos en Oostvaardersbos weer van kracht

5 januari 2018 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

De winteropenstelling voor het Kotterbos en het Oostvaardersbos bij Almere is vanaf 5 januari van kracht. Lees in deze blog wat dit betekent voor de dieren in de Oostvaardersplassen en welke consequenties de beperkte openstelling heeft voor u als bezoeker.

lees meer

Wandelgebied De Driehoek afgesloten voor publiek

2 januari 2018 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

Vanaf vandaag tot begin mei is, vanwege de slechte terreinomstandigheden en de rust voor de dieren, wandelgebied de Driehoek afgesloten voor publiek. Toch genieten van de natuur rondom de Oostvaardersplassen?
Dan kun je terecht in het Oostvaardersveld. Ook is de route naar observatiehut De Schollevaar opengesteld.

lees meer

2017 door de ogen van onze bezoekers

31 december 2017 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

2017 is bijna voorbij. We vroegen bezoekers hun mooiste foto’s en bijzonderste ontmoetingen te delen. Een greep uit de vele inzendingen vind je in dit blog. De komende weken delen we deze en andere ingezonden foto’s en verhalen op onze sociale media.

lees meer

De Driehoek is weer open

22 december 2017 Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

De konikpaarden zijn weer uit De Driehoek getrokken. Het gebied is vanaf vandaag weer open gesteld

lees meer

Verkeerssituatie gewijzigd op de Kotterbosweg

20 december 2017 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

Omdat we signalen kregen dat er regelmatig onveilige situaties ontstonden op de Kotterbosweg, hebben we in samenwerking met de gemeente een aantal aanpassingen aan deze weg gedaan.

lees meer

Driehoek afgesloten

15 december 2017 Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen
konikpaard

Omdat er een grote kudde konikpaarden in de Driehoek loopt, is dit gebied tot nader order afgesloten. Dit in verband met de rust voor de dieren. Een alternatief gebied voor een wandeling is het Oostvaardersveld aan de andere kant van de spoorlijn.

lees meer

Resultaten helikoptertellingen oktober 2017

5 december 2017 Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Op 23 en 25 oktober 2017 zijn er weer tellingen van de grazers in de Oostvaardersplassen uitgevoerd. Deze tellingen vanuit een helikopter worden jaarlijks gedaan, de gegevens kunnen dan ook over een langere periode met elkaar worden vergeleken. In deze blog kun je meer lezen over de resultaten van de helikoptertellingen van eind oktober.

lees meer

Hulppietjes gezien op het Sinterklaaspad

23 november 2017 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

Sinds afgelopen zaterdag kan er naar hulpsinterklazen gespeurd worden op het Sinterklaaspad. Elize en Milou waren de eerste die het pad uitprobeerden. En met succes! Ze vonden de zak van Sinterklaas.

lees meer

Kralen en bomen voor meer beschutting in Oostvaardersbos, Kotterbos en Driehoek

21 november 2017 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

Vanaf deze week starten we met boswerkzaamheden in het Oostvaardersbos en de Driehoek. Naast de aanleg van ‘kralen’ worden er dit najaar ook oudere bomen met boombescherming aangeplant. Waarom? Dat lees je in deze blog.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog