www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Conditie heckrunderen fors verbeterd

4 dagen geleden Boswachters in Oostvaardersplassen

Sinds de voorgaande monitoringsronde is de Body Condition Score van de heckrunderen fors verbeterd. Op 17 april wordt nog een BCS van 1,7 vastgesteld. Bij de monitoringsronde van 13 mei was de BCS 2,5 en hadden vier runderen een BCS van 1.

lees meer

Festival Rolling Nature terug bij Oostvaardersplassen Almere

14 mei 2019 Boswachters in Oostvaardersplassen

Natuur- en cultuurfestival Rolling Nature komt dit jaar terug bij Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders aan de Oostvaardersbosplaats 1 in Almere. Op zondag 19 mei kun je vanaf 11 uur ’s morgens deelnemen aan meer dan 30 leuke activiteiten, waaronder excursies, lezingen, straattheater, vogelsafari voor kids en boerengolf. Een actieve buitendag voor jong en oud!

lees meer

Werkzaamheden bij de vangweide

10 mei 2019 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen
werkzaamheden vangweide

Staatsbosbeheer gaat een groep van 150 paarden naar Wit-Rusland brengen. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Zo wordt de vangweide gereed gemaakt en vindt er afstemming plaats over de veterinaire eisen.

lees meer

Vogelrijkdom in april

9 mei 2019 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Twee weken geleden zijn de jaarlijkse monitoringsrondes voor het inventariseren van de broedvogels in het moeras weer van start gegaan. De invloed van de moerasreset begint al zichtbaar te worden. In dit blog een verslag van de waarnemingen in april.

lees meer

Oostvaardersplassen, een fotoverslag

25 april 2019 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Het voorjaar is volop aanwezig in de Oostvaardersplassen. Afgelopen week hebben de boswachters tal van foto’s gemaakt die we via deze blog graag willen delen.

lees meer

Kom op 11 mei naar de Wereldtrekvogeldag!

19 april 2019 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Op 11 mei is het Wereldtrekvogeldag. Wereldwijd worden trekvogels dan in de schijnwerpers gezet. Zo ook bij het Buitencentrum Oostvaardersplassen in Lelystad en bij Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders in Almere. Kom langs en doe mee aan allerlei leuke en leerzame activiteiten!

lees meer

Helpende hand bij de start

16 april 2019 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

Een heckrundkalfje dat de afgelopen dagen geboren is, had geen makkelijke start. Ze kwam niet zo goed in de benen en bleef daarom liever liggen. Gisteren hebben we de dierenarts gevraagd om een kijkje te nemen. Hij heeft het kalfje behandeld en toen we vanmorgen een kijkje namen liep het diertje dapper met haar moeder mee.

lees meer

Kom op 1 mei naar de Klokhuis Nationale Parkendag in Almere!

12 april 2019 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

Het Klokhuis laat je de komende weken de Nederlandse natuurparken ontdekken. Ook Nationaal Park Nieuw Land komt langs. Op 1 mei organiseert het Klokhuis de Nationale Parkendag op Stadslandgoed waar je zelf lekker naar buiten op expeditie kunt gaan. Ontmoet de presentatoren, boswachters en bijzondere dieren!

lees meer

Unieke samenwerking tijdens Nationale Buitenlesdag

5 april 2019 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

Afgelopen woensdag organiseerden we samen met Stad & Natuur en ROC College Poort de eerste buitenlesdag bij Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders. De ruim 200 kinderen namen vol enthousiasme deel aan de verschillende opdrachten en spellen, bedacht en verzorgd door studenten van ROC College Poort.

lees meer

Update afschot edelherten

4 april 2019 Boswachters in Oostvaardersplassen

Op 10 december 2018 startte Staatsbosbeheer met het verminderen van het aantal edelherten in de Oostvaardersplassen. De periode van afschot liep tot 1 april, en gaat weer van start op 1 september 2019. Vanaf 10 december 2018 tot 1 april 2019 zijn er in totaal 1745 edelherten in het natuurgebied geschoten.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog