www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Verhuizing konikpaarden naar Wit-Rusland vertraagd

16 juli 2019 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

Het is voor Wit-Rusland uniek dat een grote groep konikpaarden vanuit de Europese Unie wordt geïmporteerd. Hierdoor zijn verschillende ministeries bij het project betrokken en dat traject kost iets meer tijd dan oorspronkelijk geraamd. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer de benodigde papieren geleverd worden, en wanneer het transport plaats zal vinden.

lees meer

Zomer in de Oostvaardersplassen door de ogen van…

10 juli 2019 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

Het is inmiddels alweer een paar weken officieel zomer en daar wordt door de bezoekers van de Oostvaardersplassen volop van genoten. Dagelijks zie ik via verschillende kanalen prachtige foto’s van flora en fauna voorbijkomen met mooie verhalen waar ik echt van kan genieten. Een van de mensen die met regelmaat een bezoek brengt aan het gebied is Pim Julsing. Hij deelt zijn waarnemingen in beeld en verhaal op dit blog.

lees meer

Studenten Aeres Hogeschool en Staatsbosbeheer gaan elkaar helpen

2 juli 2019 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

De samenwerking tussen Aeres Hogeschool en Staatsbosbeheer Almere en Oostvaardersplassen een feit! Vandaag is de officiële samenwerkingsovereenkomst getekend. Boswachters en ecologen van Staatsbosbeheer zullen met regelmaat gastlessen geven aan studenten Toegepaste Biologie. De studenten zullen op hun beurt meewerken aan onderzoeken en ervaring op doen tijdens stages of als vrijwilliger.

lees meer

Opening kantoor en veldstation Oostvaardersplassen Nieuw Land

24 juni 2019 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Afgelopen vrijdag, 21 juni, hebben gedeputeerde Michiel Rijsberman en divisiedirecteur Grond en Gebouwen van Staatsbosbeheer Kees Lever het nieuwe beheerkantoor en het veldstation van de Oostvaardersplassen officieel geopend

lees meer

Warm weer op komst

21 juni 2019 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen
drinkplek

Voor volgende week wordt warm weer verwacht, met temperaturen boven de 30 graden. Hoe gaat het met de konikpaarden die nu in quarantaine staan in de vanweide?

lees meer

Het moeras vanuit de lucht

21 juni 2019 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Afgelopen week zijn er luchtfoto’s gemaakt van het moerasgebied in de Oostvaardersplassen. De eerste effecten van de moerasreset zijn nu zichtbaar, wat goed te zien is op foto’s die je in het blog kunt zien.

lees meer

Oostvaardersoevers: De slimme verbinding

13 juni 2019 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

Samen met de Provincie Flevoland, Rijkswaterstaat, gemeenten Almere en Lelystad, waterschap Zuiderzeeland en Het Flevo-landschap onderzoeken we de mogelijkheden om het Markermeer te verbinden met het moerasgedeelte in de Oostvaardersplassen en Lepelaarplassen. Met deze verbinding willen we de natuur in het Markermeer en de moerassen versterken zodat een zoetwatergebied ontstaat dat veerkrachtig is en van betekenis kan blijven voor mens en dier. In dit blog lees en zie je hoe we dit willen gaan doen.

lees meer

Nieuwe Toeristische Overstap Punten rond Oostvaardersplassen geopend

4 juni 2019 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Een toeristisch overstappunt (TOP) is een perfect startpunt waar de auto achtergelaten kan worden om van daaruit heerlijk te fietsen of te wandelen. Zo kunnen de mooiste plekken van Flevoland heel gemakkelijk ontdekt worden.

lees meer

Update over de vangweide

3 juni 2019 Boswachters in Oostvaardersplassen
hooi in compartiment

Deze week staat in het teken van de verdere voorbereidingen voor het overbrengen van 150 paarden naar een groot natuurgebied, Republican Landscape Reserve Naliboksky in Wit-Rusland. Hiervoor worden bijna 200 paarden in de vangweide gehouden voor een ‘isolatieperiode’ van 30 dagen.

lees meer

De toekomst van de Oostvaardersplassen in beeld

29 mei 2019 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

In samenwerking met Provincie Flevoland is er een animatie gemaakt om maatregelen in de Oostvaardersplassen in beeld te brengen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog