www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Hoe gaat het met de koniks in Spanje?

2 dagen geleden Boswachters in Oostvaardersplassen

Vorig jaar verhuisden 180 paarden vanuit de Oostvaardersplassen naar natuurgebieden in Spanje en Wit-Rusland. Van de zomer bleek dat de paarden in Spanje last hadden van een parasiet. Afgelopen week brachten medewerkers van Staatsbosbeheer een bezoek aan het Spaanse natuurgebied waar vorig jaar maart 29 konikpaarden vanuit de Oostvaardersplassen naar toe zijn verhuisd. In dit blog lees je hoe deze samenwerking verder verloopt.

lees meer

Wandelgebied de Driehoek vanaf 15 januari gesloten voor publiek

14 januari 2020 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

Vanaf 15 januari tot mei is wandelgebied de Driehoek afgesloten voor publiek. Het gebied doet, net als een deel van het Kotterbos, in de wintermaanden dienst als rustgebied voor de edelherten, heckrunderen en konikpaarden uit de Oostvaardersplassen.

lees meer

Kuddebeheer in de Oostvaardersplassen

13 januari 2020 Boswachters in Oostvaardersplassen

Onderdeel van het kuddebeheer zijn de kuddecontroles. Om een beeld te geven van wat dit nu precies inhoudt zullen we regelmatig updates plaatsen met informatie van de kuddebeheerders, zoals ook in dit blog.

lees meer

Werkzaamheden in het veld

9 januari 2020 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

Het zal niemand ontgaan zijn de afgelopen weken: machines in het moeras. Vanaf veel uitkijkpunten kun je nog steeds de kranen zien. Maar wat doen ze daar? Lees het in dit blog.

lees meer

Bezoekers blikken terug op 2019

30 december 2019 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

Elke dag weer komen veel mensen naar de Oostvaardersplassen. Veel van de prachtige foto’s die zij maken zie ik voorbij komen in mijn mail en op de social media. Op mijn verzoek om een foto te delen van een bijzonder of mooi moment wat zij meegemaakt hadden werd massaal gereageerd. In dit blog een greep uit de inzendingen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog