www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Het Trekweggebied: de etalage voor Nationaal Park Nieuw Land

5 dagen geleden Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Na een periode van voorbereidende werkzaamheden gaat het gebied tussen de Trekweg en de A6 een volgende fase in. Het Trekweggebied, vanuit de A6 gezien als de ‘etalage’ voor het Nationaal Park Nieuw Land, wordt in het kader van het Provinciale Programma Nieuwe Natuur ingericht. Het gebied wordt een belangrijk foerageergebied voor kiekendieven .

lees meer

Vos versus zeearend

10 september 2019 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

De afgelopen dagen en weken zijn in de Oostvaardersplassen de zeearenden volop te bewonderen. Soms wel 9 tegelijkertijd! Dat levert ontzettend mooie waarnemingen en foto’s op. Bezoeker Anton van Beek legde wel een heel bijzonder moment vast! In dit blog de foto’s.

lees meer

Kom naar festival LOF

9 september 2019 Boswachters in Oostvaardersplassen

Op de laatste dag van de zomer laden we ons op voor de herfst tijdens LOF! LOF is anders dan de meeste andere festivals. LOF voor mensen die geprikkeld willen worden, en voor mensen die niet vies zijn van een beetje ‘Out of the Box’. Wel ZEN, maar niet zweverig. Gewoon genieten in het hier & nu, in de natuur.

lees meer

Vogels, vogels en nog eens vogels (en een plantje)

3 september 2019 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Vanaf het Buitencentrum is het op dit moment prachtig vogel spotten. Onder genot van een kopje koffie kun je op het terras talloze steltlopers, ganzen en eenden van dichtbij zien. In dit blog laat ik je graag een aantal bijzondere waarnemingen zien.

lees meer

Hervatting van het afschot van edelherten

30 augustus 2019 Boswachters in Oostvaardersplassen

Op maandag 2 september gaan we verder met de uitvoering van de opdracht om de populatie edelherten in de Oostvaardersplassen te verkleinen. Het is de bedoeling om het aantal edelherten terug te brengen tot een doelstand van 490 edelherten. Op 10 december 2018 startte Staatsbosbeheer met het verminderen van het aantal edelherten in de Oostvaardersplassen. De periode van afschot liep vanwege het broedseizoen tot 1 april 2019, en gaat nu weer van start. Tijdens de bronst, rond eind september en de eerste weken van oktober, zal er ook geen afschot plaats vinden. Eind oktober worden de dieren tijdens de jaarlijkse telling vanuit de lucht geteld. Hierna zal het afschot van de edelherten weer hervat worden.

lees meer

Update konikpaarden in de vangweide

29 augustus 2019 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Afgelopen weken zijn er in totaal 151 paarden overgebracht vanuit de Oostvaardersplassen naar Wit-Rusland (Naliboksky). In de vangweide in de Oostvaardersplassen staan nu nog ongeveer 60 paarden die gechipt zijn en naar andere gebieden overgeplaatst worden.

lees meer

Laatste groep konikpaarden gearriveerd in Wit-Rusland

22 augustus 2019 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

De laatste groep konikpaarden is vanmiddag aangekomen in natuurgebied Republican Landscape Reserve Naliboksky. Alle paarden zijn in een goede conditie na de lange reis. Ze zijn vanmiddag losgelaten in het gebied.

lees meer

Laatste groep konikpaarden naar Wit-Rusland

21 augustus 2019 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

Vanmorgen starten we met het transport van de laatste groep konikpaarden die naar Wit-Rusland gaan. Tijdens het transport zal ik je weer op dit blog op de hoogte houden van de voortgang van de reis.

lees meer

Wit-Rusland verwelkomt tweede groep konikpaarden

16 augustus 2019 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

De tweede groep van 50 konikpaarden is vanmiddag aangekomen in natuurgebied Republican Landscape Reserve Naliboksky. Alle paarden zijn in een goede conditie na de lange reis. Ze zijn zojuist losgelaten in het gebied.

lees meer

Tweede groep konikpaarden vertrekt vandaag

15 augustus 2019 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

Vanmorgen starten we met het transport van de tweede groep konikpaarden die naar Wit-Rusland gaan verhuizen. Tijdens het transport zal ik je voor zover mogelijk op dit blog weer op de hoogte houden van de voortgang van de reis.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog