www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Zomer bij de Oostvaardersplassen

11 minuten geleden Boswachters in Oostvaardersplassen

Deze zomer is er veel te doen bij de Oostvaardersplassen. Naast de reguliere activiteiten en excursies besteden we in dit blog aandacht aan de evenementen in het gebied.

lees meer

Investering in toekomstige collega’s

18 juli 2024 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Afgelopen vrijdag 12 juli ondertekende Riena Tienkamp, provinciehoofd Flevoland, in Almere de vernieuwde samenwerkingsovereenkomst met Aeres Hogeschool Almere, richting toegepaste biologie.

lees meer

Ontdek Nationaal Park Nieuw Land via nieuwe passantensteiger

12 juli 2024 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Vanochtend is een nieuwe passantensteiger in het Hollandse Hout in Lelystad geopend. Recreanten die in de Lage Dwarsvaart willen ‘uitstappen’ kunnen dat hier nu doen. Bij de steiger bevindt zich  een nieuw informatiebord over Nationaal Park Nieuw Land. Hierop staan onder andere wandel- en fietsroutes en een overzicht van bijzondere vogelsoorten die  in het park voorkomen.

lees meer

Ontwikkelingen poortgebieden Nationaal Park Nieuw Land

11 juli 2024 Boswachter Rosan op den Kelder in Oostvaardersplassen

De poortgebieden van het Nationaal Park Nieuw Land zijn volop in ontwikkeling! Het gebied wordt zowel voor de natuur als voor de beleving aantrekkelijker, maar er zal de komende maanden iets te merken zijn van de werkzaamheden.

lees meer

De grote klis in het Oostvaardersveld

9 juli 2024 Boswachters in Oostvaardersplassen

Het CBb oordeelt dat er een verband is tussen de aanwezigheid van de grote klis in het Oostvaardersveld en oogaandoeningen van konikpaarden die daar in het gebied lopen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog