www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Jonge zeearenden in de Oostvaardersplassen      

25 mei 2023 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Afgelopen woensdag werden twee prachtige zeearendjongen geringd. Het was voor collega Jan Pols een hele klim om de dieren uit het nest te kunnen halen en veilig naar de grond te krijgen. Volgens onze vaste ringster Andrea van den Berg is alles goed gegaan en is het groeiend aantal zeearenden in Nederland weer met 2 dames uitgebreid.

lees meer

Van polder tot pool, de bijzondere reis van de brandgans

19 mei 2023 Boswachter Rosan op den Kelder in Oostvaardersplassen

Onze wintergast de brandgans moet vele ontberingen doorstaan in een veranderende wereld. Maar vooralsnog gaat het erg goed met deze gans.

lees meer

De Driehoek is weer open voor publiek

12 mei 2023 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

De afgelopen week hebben we vastgesteld dat de heckrunderen De Driehoek hebben verruild voor het grazige deel van de Oostvaardersplassen. Dat betekent dat we de Driehoek weer kunnen openstellen voor bezoekers. Vanaf vrijdag 12 mei kun je weer genieten van dit natuurgebied en de weidse uitzichten vanuit de Zeearendhut en Wigbels Eiland.

lees meer

Nieuwe vispassage in Oostvaardersplassen geopend

11 mei 2023 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Op 11 mei is een nieuwe vispassage in de Oostvaardersplassen geopend, in aanwezigheid van gedeputeerde Michiel Rijsberman, Marianne Wolfs (Waterschap Zuiderzeeland) en Wout Neutel (Provincie Hoofd Flevoland Staatsbosbeheer). Met de vispassage is er een verbinding tussen de Lage Vaart en de Kitstocht in het kerngebied van de Oostvaardersplassen gerealiseerd. Deze nieuwe vispassage zorgt voor meer vissen in het gebied, een belangrijke voedselbron voor vogels.

lees meer

Uitvoering managementplan Oostvaardersplassen op dreef

11 mei 2023 Boswachters in Oostvaardersplassen

Uitvoering managementplan Oostvaardersplassen op dreef.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog