www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Vogelfestival Oostvaardersplassen voor iedereen

9 september 2016 Boswachter Bertwin Bergman in Oostvaardersplassen
Foto vogelfestival

Op 18 september 2016 is er in de Oostvaardersplassen bij Lelystad weer het Vogelfestival. Staatsbosbeheer heeft als doel om er een leuke en leerzame dag van maken voor jong en oud. Met tientallen stands beloofd het een prachtige dag te worden waar genoeg te beleven zal zijn.

lees meer

Eerste Warande dag succesvol en ontspannen verlopen

7 september 2016 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Oostvaardersplassen
edelhert 1 stang

Verslag van de eerste Warandedag voor de buren van Hollandse Hout in het Oostvaardersplassengebied.

lees meer

Dagvlinders in de Oostvaardersplassen

5 september 2016 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Oostvaardersplassen
Atalanta (Vaessa atalanta) op koninginnekruid.

Dagvlinders en hun rol voor het ecosysteem van de Oostvaardersplassen.

lees meer

Vogelfestival in de Oostvaardersplassen

2 september 2016 Boswachter Bertwin Bergman in Oostvaardersplassen
ovp6

Staatsbosbeheer houdt op 18 september het vogelfestival in de Oostvaardersplassen. Met lezingen, excursies, demonstraties en allerlei leuke (kinder)activiteiten wil Staatsbosbeheer er samen met alle standhouders een leuke dag van maken.

lees meer

Natuurontwikkeling Hollandse hout

1 september 2016 Boswachter Bertwin Bergman in Oostvaardersplassen
aanleg grote plas (1)

Staatsbosbeheer is bezig met de aanleg van een nieuwe slenk in het Hollandse hout bij Lelystad. Met deze natuurontwikkeling ontstaat er 24 hectare natte natuur en nieuwe belevingsmogelijkheden in het Hollandse Hout, aan de rand van het Oostvaardersplassengebied.

lees meer

Vogelnieuws

4 augustus 2016 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Oostvaardersplassen
Zilverreiger

In een natuurgebied als het Oostvaardersplassengebied, waar de vogels zulke belangrijke bewoners zijn houden we goed in de gaten hoe ze zich ontwikkelen, zowel de soorten als de aantallen. Dat doen we niet alleen. Onafhankelijke onderzoekers helpen ons hierbij. Het levert altijd een hoop interessante informatie op die niet alleen het beheer ondersteunt maar die we ook delen in o.a. jaarlijkse monitoringsrapportages. Tussendoor is er natuurlijk ook veel te vertellen, al zijn het dan meer momentopnames.

lees meer

Buiten dierenkaartjes verzamelen op je smartphone

24 juni 2016 Boswachter Hans Breeveld in Oostvaardersplassen
dierenplaatjes sparen

Gamebedrijf Perfect Earth lanceert vandaag de gratis app Perfect Earth Animals, in samenwerking met Staatsbosbeheer. Met de app kunnen digitale dierenkaarten verzameld worden op mooie plekken in natuurgebieden. Perfect Earth en Staatsbosbeheer komen met de app om kinderen en hun ouders te stimuleren om leuke activiteiten te ondernemen in de natuur. Het voegt bovendien een activiteit toe voor bezoekers van de acht Buitencentra van Staatsbosbeheer. Eén van de doelen van de centra is om op een eigentijdse wijze kinderen te interesseren voor de natuur.

lees meer

Geef er een draai aan

31 mei 2016 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Oostvaardersplassen
opening Oostvaardersveld

Ons landelijke jaarverslag over 2015 is gereed. Niet alleen op papier maar ook in een digitale versie. Met meer dan 100 items laten we de volle breedte van ons werk zien. Natuur doet er toe! Niet alleen in ecologische zin; groen heeft ook betekenis in onze sociale omgeving, het culturele leven en in de economische ontwikkeling.

lees meer

Zeearend geringd in de Oostvaardersplassen

30 mei 2016 Boswachter Hans Breeveld in Oostvaardersplassen
zeearendjong

Vrijdagmorgen is de jonge zeearend in de Oostvaardersplassen geringd. Met de ladder op onze schouder en tot de knieën in het water en modder, begonnen wij met een aantal collega`s aan deze zware tocht door het moeras. In het moeras heeft de zeearend namelijk zijn nest gebouwd.

lees meer

Rapportage winter 2015/2016

24 mei 2016 staatsbosbeheer1 in Oostvaardersplassen

Afgelopen maand verscheen de laatste rapportage van afgelopen winter. Deze rapportage beslaat de periode december 2015 t/m april 2016. Staatsbosbeheer informeert gedurende de winterperiode via de website elke maand over de stand van zaken van het beheer van de grote grazers in de Oostvaardersplassen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog