www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Karpers uit sloten Oostvaardersplassen overgezet naar Markermeer

4 dagen geleden Boswachters in Oostvaardersplassen

Bijna 700 kilo karpers zijn dinsdag 5 november uitgezet in het Markermeer. De karpers komen uit sloten in de Oostvaardersplassen. Hier worden binnenkort baggerwerkzaamheden aan de rand van het moeras uitgevoerd. Daarom wordt vooraf zoveel mogelijk vis gevangen en overgezet.

lees meer

Resultaten helikoptertellingen grote grazers najaar 2019

31 oktober 2019 Boswachters in Oostvaardersplassen

Eind oktober zijn de grote grazers in de Oostvaardersplassen geteld. Op basis van deze telling kan de jaarlijkse opgave voor het populatiebeheer vastgesteld worden.

lees meer

Terugblik verhuizing konikpaarden naar Wit-Rusland

24 oktober 2019 Boswachters in Oostvaardersplassen
konikpaarden in wit-rusland

De zomermaanden van 2019 stonden in het teken van de verhuizing van een grote groep koniks naar Wit-Rusland. De verhuizing van deze paarden was een enorme operatie. Het was voor het eerst dat zo’n grote groep in het wild levende paarden vanuit een Nederlands natuurgebied naar een land buiten de Europese Unie werd gebracht. Wat kwam er eigenlijk allemaal bij kijken? Dat leest u in dit blog.

lees meer

Helikoptertellingen boven de Oostvaardersplassen

21 oktober 2019 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

Deze week tellen we voor de negende keer de grote grazers in de Oostvaardersplassen vanuit een helikopter. Op deze manier willen we inzicht krijgen in de aantallen edelherten, konikpaarden en heckrunderen in de Oostvaardersplassen.

lees meer

Konikpaarden verhuisd naar Oostvaardersveld en de Krammerse Slikken

17 oktober 2019 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

Vandaag zijn twee groepen konikpaarden verhuisd vanuit de Oostvaardersplassen naar twee nieuwe leefgebieden. De dieren gaan, net als bij eerdere transporten, per familiegroep de vrachtwagen in om zoveel mogelijk rust te houden in de groepen. De paarden die naar het Oostvaardersveld verhuisd zijn, verkennen inmiddels hun nieuwe leefgebied. Begin van de middag komt de andere groep naar verwachting aan bij Krammerse Slikken in Zuid-Holland wat hun nieuwe woonplek wordt.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog