www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Winterafsluiting De Driehoek en delen van het Kotterbos

1 minuut geleden Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Met ingang van 1 december 2022 is de jaarlijkse winterafsluiting van delen van het Kotterbos en De Driehoek weer van kracht.

lees meer

Droge voeten op het kabouterpad

6 dagen geleden Boswachter Rosan op den Kelder in Oostvaardersplassen

Afgelopen jaren was het kabouterpad in de Oostvaardersplassen in de winter vaak wat drassig en moeilijk begaanbaar. Afgelopen weken heeft firma Knipscheer dit pad met zand uit ons eigen terrein verstevigd. We wilden het pad daarnaast nog avontuurlijker en gevarieerder maken.  

lees meer

Resultaten helikoptertellingen grote grazers Oostvaardersplassen

10 november 2022 Boswachters in Oostvaardersplassen

Op 18, 21 en 24 oktober 2022 zijn de grote grazers in de Oostvaardersplassen geteld. De afgelopen 12 jaar zijn er helikoptertellingen uitgevoerd om meer inzicht te krijgen in de aantallen grote grazers in het gebied. Op basis van deze telling wordt de opgave voor het populatiebeheer voor de periode 2022-2023 vastgesteld.

lees meer

Project Oostvaardersoevers naar volgende fase

25 oktober 2022 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Begin oktober hebben de minister van Infrastructuur en Waterstaat en de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit hebben begin oktober 2022 de voorkeursbeslissing vastgesteld. Daarmee is de realisatie van Oostvaardersoevers een stap dichterbij gekomen. Met het project wordt het Markermeer permanent verbonden met de Oostvaardersplassen en Lepelaarplassen door middel van water in- en uitlaten en vismigratievoorzieningen.

lees meer

Vrijwilligers bedankt!

24 oktober 2022 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

De groene organisaties in Flevoland, waaronder Staatsbosbeheer, kunnen tegenwoordig niet meer zonder vrijwilligers. Zij verzetten in hun vrije tijd enorm veel werk en daarvoor wilden we hen gezamenlijk op een bijzondere manier bedanken in de vorm van het ‘Groen Flevoland Festival’.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog