www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Ode aan het Landschap

5 minuten geleden Boswachter Jody in Oostvaardersplassen

Het Nederlandse landschap wordt dit jaar extra in de schijnwerpers gezet. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Staatsbosbeheer en het Nationale Parken Bureau bedachten samen de app ‘Meesterwerk Nederlands Landschap’, die 11 mei wordt gelanceerd. De app is één van de projecten van themajaar ‘Ode aan het Landschap’ van het NTBC. Tegelijkertijd zijn er voor wandelaars twee audiotours door het Oostvaardersgebied gemaakt. Lees in deze blog meer over het themajaar en de nieuwe audioroutes

lees meer

Wereld Trekvogeldag

30 april 2021 Boswachters in Oostvaardersplassen

Zaterdag 8 mei staat in het teken van (trek)vogels, het spotten van vogels en hun leefgebied. De Oostvaardersplassen, onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land, is het decor van deze volledige online editie van de Wereld Trekvogeldag.

lees meer

200 vogelsoorten geteld in het Nationaal Park Nieuw Land

29 april 2021 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Een kwartaal soorten tellen in het Nationaal Park Nieuw Land. In dit blog vooral aandacht voor het passeren van de mijlpaal van de 200 verschillende vogelsoorten die dit jaar op Koningsdag werd bereikt.

lees meer

UPDATE 6-5-2-2021 Driehoek, Oostvaardersbos en Kotterbos grotendeels weer opengesteld

23 april 2021 Boswachters in Oostvaardersplassen

Vanaf 24 april gaan aan de Almeerse zijde van de Oostvaardersplassen het Oostvaardersbos en Kotterbos grotendeels open. In deze bossen zullen twee kleine stukken dicht blijven. De Driehoek aan de Lelystadse kant zal weer toegankelijk zijn voor wandelaars.

lees meer

Gezinsuitbreiding bij het zeearendenpaar in de Oostvaarderplassen

22 april 2021 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Het zeearendenpaar in de Oostvaardersplassen heeft gezinuitbreiding

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog