www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Kuddebeheer in de Oostvaardersplassen

4 dagen geleden Boswachters in Oostvaardersplassen

April is inmiddels aangebroken. In een tijd waar voor ons als mensen de wereld even op zijn kop staat en alles anders is, gaat de natuur gewoon door. De lente wordt steeds meer zichtbaar. De eerste ganzenpullen hebben we al gezien en ook bij de grazers is al een aantal jonge dieren geboren. We zijn dagelijks aanwezig in het gebied om de dieren en het terrein te monitoren. In dit blog vertellen we je graag meer over het kuddebeheer.

lees meer

Wandelen met de hond bij de Oostvaardersplassen

27 maart 2020 Boswachter Mikal in Oostvaardersplassen

Afgelopen dagen was het erg druk in de natuur. Natuurlijk vanwege het mooie weer, maar ook vanwege het Corona virus. Mensen trekken er ook met de hond massaal op uit. Maar waar mag je met de hond wandelen en waar moet je in het broedseizoen wat net gestart is op letten? Dat lees je in dit blog.

lees meer

Een week na de start van het bijvoeren van de runderen

26 maart 2020 Boswachters in Oostvaardersplassen

Vorige week vrijdag zijn we gestart met het bijvoeren van de heckrunderen. Vanaf vrijdag is er dagelijks bijgevoerd op verschillende plekken in het gebied. De behoefte van de dieren is leidend voor de hoeveelheid hooi en de frequentie van het bijvoeren. In dit blog lees je hier meer over.

lees meer

Naar buiten!

20 maart 2020 Boswachter Mikal in Oostvaardersplassen

De scholen zijn gesloten, de kinderen zijn thuis en het zonnetje breekt door. Wat doe je dan? Op ontdekkingsreis door de tuin of in de natuur! Er is buiten van alles te beleven voor jong en oud. In dit blog inspiratie, voor wie naar buiten wil.

lees meer

Bijvoeren heckrunderen van start

19 maart 2020 Boswachters in Oostvaardersplassen

Afgelopen maandag heeft de dierenarts samen met de boswachter weer een ronde gemaakt om de conditie van de grote grazers en de terreinomstandigheden in de Oostvaardersplassen in beeld te brengen en hebben we besloten om de heckrunderen te gaan bijvoeren.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog