www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Konikveulen terug in uiterwaarden Weurt

9 november 2018 Boswachters in Oostvaardersplassen

Het konikveulen dat op 2 november verhuisde uit de Oostvaardersplassen loopt weer in het natuurgebied in de uiterwaarden bij Weurt.

lees meer

Resultaten helikoptertellingen Oostvaardersplassen

5 november 2018 Boswachters in Oostvaardersplassen
helikoptertelling in de Oostvaardersplassen in oktober 2015

Op 29 en 30 oktober 2018 zijn drie helikoptervluchten uitgevoerd boven de Oostvaardersplassen. Tegelijkertijd is een grondtelling uitgevoerd in de voor edelherten toegankelijke bosgebieden. In dit blogbericht vind je de resultaten van de tellingen.

lees meer

Aanleg vangweide voor konikpaarden (3)

2 november 2018 Boswachters in Oostvaardersplassen

We ontvingen vandaag bericht van de rechtbank Midden-Nederland dat we door mogen gaan met de aanleg van de vangweide in de Oostvaardersplassen.

lees meer

Merrie verplaatst uit het Oostvaardersveld

2 november 2018 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Op vrijdag 9 november is een van de oudere merries met haar veulen uit de kudde in het Oostvaardersveld verplaatst naar een merriekudde in in de uiterwaard van Weurt. Reden voor verplaatsing was dat de oude dame (17 jaar) begon te vermageren. In de kleinere merriekudde kan zij met haar veulen in alle rust haar oude dag doorbrengen.

lees meer

Helikoptertellingen boven de Oostvaardersplassen

29 oktober 2018 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

Deze week tellen we voor de achtste keer de grote grazers in de Oostvaardersplassen vanuit een helikopter. Op deze manier willen we inzicht krijgen in de aantallen edelherten, konikpaarden en heckrunderen in de Oostvaardersplassen. Er worden meerdere vluchten gedaan om zo nauwkeurig mogelijk te kunnen tellen.

lees meer

Aanleg vangweide voor konikpaarden (2)

25 oktober 2018 Boswachters in Oostvaardersplassen

Vrijdag 2 november beslist de rechter of we verder kunnen gaan met de aanleg van de vangweide in de Oostvaardersplassen ter voorbereiding van de verhuizing van minimaal 180 konikpaarden.

lees meer

Vogels op doortocht

23 oktober 2018 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

Dagelijks ontmoet ik rondom de Oostvaardersplassen enthousiaste vogelaars en natuurliefhebbers. Ze zien vaak bijzondere, of juist heel gewone vogels. Hun waarnemingen leggen ze vaak schitterend vast op foto’s die ik regelmatig voorbij zie komen. Een van die mensen is Pim Julsing. Hij schreef het een stuk voor ons nieuwe boswachtersblog.

lees meer

Moerasreset Oostvaardersplassen gestart

19 oktober 2018 Boswachter Mikal Folkertsma in Oostvaardersplassen

De reset van het moeras in de Oostvaardersplassen moet leiden tot een groter, vitaler rietmoeras dat als broed- en foerageergebied fungeert voor een groot aantal moerasvogels.

lees meer

Aanleg vangweide voor konikpaarden (1)

15 oktober 2018 Boswachters in Oostvaardersplassen

Vandaag is begonnen met het plaatsen van een vangweide waar begin volgend jaar een aantal konikpaarden in opgevangen gaan worden. Zoals bepaald door de provincie Flevoland zal het aantal paarden worden teruggebracht tot zo’n 450. Dat betekent dat er minimaal circa 180 dieren gaan verhuizen. In dit blog lees je meer over het hoe en waarom van deze nieuwe vangweide.

lees meer

Nationaal Park Nieuw Land is een feit

5 oktober 2018 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Blog over het Nationaal Park Nieuw Land en de statusverlening op 1 oktober 2018.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog