www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

De hertenbronst is los gebarsten

5 minuten geleden Boswachter Jody in Oostvaardersplassen

De bronsttijd in de Oostvaardersplassen is officieel los gebarsten. De herten proberen de vrouwen voor zich te winnen door zo hard mogelijk te burlen. Een groot spektakel waar de herten de confrontatie soms met elkaar aan gaan. Dit betekent dat de bronstexcursies ook weer te boeken zijn.

lees meer

Meer voedsel dichter bij huis: waterverbindingen en vispassages

1 september 2020 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

In het begraasde gebied van de Oostvaardersplassen gaat Staatsbosbeheer het leefgebied voor de water- en moerasvogels verbeteren. Voor de lepelaars en andere reigerachtigen heeft het Natura 2000-beheerplan iets speciaals in petto: het met elkaar verbinden van de wateren in en buiten de Oostvaardersplassen.

lees meer

Toekomst Oostvaardersplassen gevisualiseerd

24 augustus 2020 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Waar gaat het met de Oostvaardersplassen de komende jaren naartoe? Dit wordt beschreven in het managementplan waarmee Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland op 26 mei van dit jaar instemden: vogels staan er op één. Nu is het managementplan ook voor een breed publiek gevisaliseerd.

lees meer

Konikpaarden uit vangweide verhuizen naar Trekweggebied en Oostvaardersveld Noord

20 augustus 2020 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Vandaag is er gestart met de verhuizing van 49 paarden vanuit de vangweide in de Oostvaardersplassen naar het Trekweggebied bij de A6 en Oostvaardersveld Noord. De paarden staan al enige tijd in de vangweide en nu de werkzaamheden in het nieuwe leefgebied bij de Trekweg klaar zijn kunnen ze ook daadwerkelijk op transport.

lees meer

Kottertocht bij Almere wordt weer zichtbaar

12 augustus 2020 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

De Kottertocht is een watergang die dwars door het kerngebied van de Oostvaardersplassen loopt. Deze tocht komt uit in poortgebied van Nationaal Park Nieuw Land in Almere. Vanaf het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders tot het Koopvaarderspad (fietspad) wordt de tocht komende dagen flink onder handen genomen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog