www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Houtdagen in Noord-Overijssel

2 dagen geleden Boswachter Denny Kroeze in Overijssel

Staatsbosbeheer Overijssel organiseert in februari een aantal houtdagen in het noorden van de provincie. Tijdens deze dagen is het voor particulieren mogelijk om stammen uit lokale boswachterijen te kopen voor het gebruik als haardhout.

lees meer

Bromsnorren

24 december 2019 Boswachter Ine Nijveld in Overijssel
De uitrusting van de BOA is de laatste jaren behoorlijk uitgebreid

Boswachter Ine hangt de wapenstok en handboeien aan de wilgen. Ze stopt met haar werk als Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (maar blijft gewoon boswachter). Reden voor Ine om terug te kijken op tien jaar BOA-schap.

lees meer

Opgeruimd staat netjes!

12 december 2019 Boswachter Kees Jan Westra in Overijssel

Zwerfafval. We komen het vast en zeker allemaal wel eens tegen tijdens een bezoek aan de natuur. Je kunt er wat aan doen!

lees meer

Waar is Pluk van de Petteflet?

27 november 2019 Boswachter Ine Nijveld in Overijssel

Het Elsenerveen verdroogt. Zo zeer zelfs dat het vlonderpad door het gebied, recentelijk is opgeruimd. Boswachter Ine legt het uit.

lees meer

Heerlijke Herfst

13 november 2019 Boswachter Kees Jan Westra in Overijssel

Kraanvogeltrek We waren op het eiland Rügen in Duitsland. Prachtig om daar in deze tijd van het jaar te zijn: mooie bossen met herfstkleuren in veel verschillende tinten. Niet toevallig; ook in deze tijd van het jaar verzamelen op Rügen zich grote groepen Kraanvogels om de grote oversteek te maken. Ze komen vanuit Scandinavië en […]

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog