www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Reizen door de tijd

5 uur geleden Boswachter Kees Jan Westra in Overijssel
Het 80.000 Stratenboek

Aan de hand van oud kaartmateriaal kun je een reis door de tijd maken. Het is verrassend wat je naast alle veranderingen ook nog terug kunt vinden aan plekken waar in 100 jaar niets lijkt veranderd.

lees meer

Boer & Boswachter : liefde groeit tussen natuur en landbouw

5 dagen geleden Boswachters in Overijssel

Valentijnsdag is de dag om iemand te laten weten dat je hem of haar leuk, lief of interessant vindt. Vaak samen met het geven van een kaartje, cadeautje, bloemen of….. een boerenontbijt. Boeren en boswachters geven elkaar vandaag extra aandacht en gaan het gesprek aan over natuur en landbouw, stikstof en biodiversiteit. Daar gaan de harten sneller van kloppen!

lees meer

Heide maaien voor meer structuur

10 februari 2020 Boswachter Jos Kloppenburg in Overijssel

Heidemaaien is een van de beheermaatregelen om te zorgen dat heide zich kan verjongen. Onlangs is dit uitgevoerd op een heideveld in de boswachterij Staphorst. Hier is kleinschalig en selectief gemaaid. De heideplanten kunnen zo weer uitlopen en zaad wat op de kale grond lag te wachten op wat zonlicht kan nu gaan kiemen. Zo krijg je in zijn geheel een veel gevarieerdere heide waarin juist de aan heide gebonden planten en diersoorten kunnen blijven voortbestaan.

lees meer

Schilschop

5 februari 2020 Boswachter Ine Nijveld in Overijssel
Na het vellen moesten bomen worden ontschorst om insecten geen kans te geven en plagen te voorkomen | Foto: Beeldbank Staatsbosbeheer

Aan de koffietafel bij Staatsbosbeheer in Rijssen hebben de collega’s van boswachter Ine het over ‘verdwenen’ alledaags gereedschap van de bosbouwer.

lees meer

Geluk bij ongeluk voor jonge otter

31 januari 2020 Boswachters in Overijssel

Vorige week werd een moederotter dood gevonden lang de weg. Haar zoon, nog geen jaar oud is te jong en onervaren om te overleven. Hard fluitend en zoekend gaat hij naarstig op zoek naar zijn moeder. Ongelukkigerwijs belandt hij ook nog onder een kano. En dan in eens is daar reddende engel boswachter Merijn Kuiper.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog