www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Nieuw bos in de Reutumer Weuste

2 minuten geleden boswachters in Overijssel
Bomen planten in de Reutumer Weuste

Uit alle hoeken van het land kwamen sponsors, die de natuur liefhebben, op deze eerste februari naar Reutum. Daar werd een begin gemaakt met het poten van 15.733 bomen. Het is een initiatief van ‘Trees for All’ dat samen met Staatsbosbeheer en het Buitenfonds nieuw bos wil creëren. In totaal gaat het om 60.493 bomen, verspreid over 14 hectare grond in Nederland. Dat betekent dat er bijna 21 voetbalvelden aan bos bij komen.

lees meer

Rijshout uit Saasveld voor herstel dijken na watersnoodramp 1953

25 januari 2023 Boswachter Kees Jan Westra in Overijssel
Binden van gekapte Wilgentakken

Deze maand is het 70 jaar geleden dat in grote delen van Zuidwest Nederland de watersnoodramp plaatsvond. Vanuit Twente werd er een bijdrage geleverd aan het leveren van rijshout voor herstel van de dijken. Er werden gevlochten zinkstukken van gemaakt die nodig waren voor de versterking en bescherming van de dijkvoeten. Rijshout is de verzamelnaam voor staken en tenen van veelal wilgenhout die oorspronkelijk werden geoogst in de grienden langs de rivieren en in de Biesbosch. Het is niet heel bekend dat er ook vanuit Twente rijshout afkomstig was.

lees meer

Nieuw

17 januari 2023 Boswachter Ine Nijveld in Overijssel

Een reset is noodzakelijk om fris met het nieuwe te beginnen.

lees meer

MidwinterWhatsApp

3 januari 2023 Staatsbosbeheer in Overijssel

Als ik mijn excursie voorbereid hoor ik een midwinterhoorn. Wat dit is en waarvoor het werd gebruikt lees je in mijn blog.

lees meer

MidwinterWhatsApp

28 december 2022 Boswachter Ine Nijveld in Overijssel

Als ik mijn excursie voorbereid hoor ik een midwinterhoorn. Wat dit is en waarvoor het werd gebruikt lees je in mijn blog.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog