www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Op stap in de Engbertsdijksvenen met de jongste buren

4 november 2019 Boswachter Jeroen Buunen in Overijssel

Onze jongste buren kwamen op excursie door natuurgebied Engbertsdijksvenen. Hier werken we de komende jaren aan herstel van het bijzondere hoogveenlandschap. En daardoor verandert het landschap ingrijpend. We werken aan de toekomst en daarom willen we ook onze jongste buren meenemen. Hand in hand trokken we door de natuur.

lees meer

Win de Groene Twinkeling en maak kans op 1000 euro!

31 oktober 2019 Boswachters in Overijssel

Een wei vol bloemen en vlinders, een zee vol vissen en koralen. Biodiversiteit. Het is belangrijk dat ook bedrijven zich hiervoor inzetten. Zo dragen we bij aan solide landbouw en natuurbescherming, en ook aan duurzame economische groei en gezondheid. Biodiversiteit vertegenwoordigt een grote economische en maatschappelijke waarde. Ondernemers in Overijssel die dit begrijpen geven biodiversiteit een plek in hun bedrijf. Zij verdienen de Groene Twinkeling en maken tevens kans op 1000 euro! Inschrijven kan de hele maand november.

lees meer

Wonen in de koeienpoep

30 oktober 2019 Boswachter Ine Nijveld in Overijssel

Boswachter Ine vertelt in haar blog over insecten in de poep van de Hereford-koeien op de Borkeld.

lees meer

De Zwarte Dennen staat droog

29 oktober 2019 Boswachter Nico Arkes in Overijssel

Beschermen en beleven van de natuur komen in de zwemplas de Zwarte Dennen bij de boswachterij Staphorst wel heel dicht bij elkaar. Verschillende soorten amfibieën zijn dol op de vijver, net zoals de mensen die er graag komen en zomers verkoeling zoeken. Beiden worden beschermd door de boswachter. De vijver wordt op dit moment leeggepompt om planten te verwijderen zodat we er volgend jaar weer veilig kunnen zwemmen.

lees meer

Samen kleuren we het bos!

22 oktober 2019 Boswachter Nico Arkes in Overijssel

Een baan vinden is geen vanzelfsprekendheid. Zeker niet als je een psychische of fysieke arbeidsbeperking hebt. De samenwerking van Staatsbosbeheer met Binnenwerk is een mooi voorbeeld van hoe werkgevers met elkaar samenwerken om banen te realiseren. Lees hier hoe in het Vechtdal en de IJsselvallei werk gemaakt wordt van de participatiewet.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog