www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Buitenles in de Duursche Waarden

19 april 2017 Boswachter Anja Nijssen in Overijssel
Duursche Waarden

IJsselboswachter Anja Nijssen vertelt over de buitenles met leerlingen van OBS De Holsterhoek; herinnering met modderschoenen en een big smile.

lees meer

Hardenberg Buiten Eldorado voor de Paashaas!

14 april 2017 Boswachter Nico Arkes in Overijssel
Hardenberg Buiten

Boswachter Nico Arkes nodigt iedereen van harte uit op 2e Paasdag! Kom een kijkje nemen bij Hardenberg Buiten op het dagrecreatieterrein De Oldemeijer in de boswachterij Hardenberg.

lees meer

Feestelijke eerste lustrumviering

12 april 2017 Boswachter Anja Nijssen in Overijssel
lustrum ontbijt in de boomgaard

Afgelopen zaterdag vierde het Infocentrum IJssel in Den Nul haar eerste lustrum. Boswachter Anja Nijssen vertelt over alle feestelijkheden.

lees meer

Bijeenkomsten over werk in uitvoering Sallandse Heuvelrug

11 april 2017 boswachters in Overijssel
heidelandschap

Provincie Overijssel, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten organiseren verschillende bijeenkomsten om met omwonenden en belangstellenden in gesprek te gaan over deze en ingrijpende maatregelen. Praat u ook mee?

lees meer

Hout wateren in de Vecht

5 april 2017 boswachters in Overijssel
hout wateren

In samenwerking met het waterschap Vechtstromen is er op vrijdag 24 maart hout gewaterd in een van de zijarmen van de Vecht bij de stuw in Diffelen. Boomstammen in het water? Leerling boswachter beheer, Lennart Baas vertelt hoe dit in z’n werk gaat en waarom we dat doen.

lees meer

Gastblog: op pad met boswachter Nico

28 maart 2017 boswachters in Overijssel
Natuurwijs

In deze gastblog vertelt leerkracht Tanja Bouwhuis van o.b.s. Nieuwebrug hoe het was om met de kinderen op stap te gaan met boswachter Nico Arkes.

lees meer

Seizoenen bestaan niet in dit gebouw

24 maart 2017 Boswachter Ine Nijveld in Overijssel
herfstbladeren

Het is er altijd even licht, het is er altijd even warm en het ruikt er zelfs altijd hetzelfde. Het hele jaar door. De buitenwereld is er heel ver weg. Het gebouw is naar binnen gekeerd, gericht op zichzelf. Het staat met de rug naar het groen toe. Boswachter Ine Nijveld vertelt over een heel persoonlijk bezoek.

lees meer

Gastvrijheid

21 maart 2017 Boswachter Anja Nijssen in Overijssel
lunch

In de tweede helft van maart vindt de eerste editie van de Veldtocht plaats in Olst-Wijhe. Boswachter Anja Nijssen vertelt hoe Staatsbosbeheer en het Infocentrum in Den Nul meewerken aan dit project dat draait om kunst en cultuur.

lees meer

Dat doet ie anders nooit

17 maart 2017 boswachters in Overijssel
verscholen

Het voorjaar komt er aan! Jonge, pasgeboren dieren zijn heel kwetsbaar en hebben onze bescherming hard nodig. Loslopende honden en natuur gaan niet altijd goed samen en boswachter Arend Spijker vraagt hier in deze blog aandacht voor.

lees meer

Toerisme- en vrijetijdscongres 2017 in Dalfsen

14 maart 2017 Boswachter Anja Nijssen in Overijssel
Gastvrij Overijssel

IJsselboswachter Anja Nijssen vertelt in deze blog meer over het toerisme- en vrijetijdscongres van Gastvrij Overijssel. Dit congres vond plaats op 9 maart.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog