www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Hoop in koude dagen

2 dagen geleden Boswachter Anja Nijssen in Overijssel
madeliefje

Een madeliefje in de sneeuw lijkt de lente aan te kondigen. Waarom heet een madeliefje eigenlijk madeliefje?

lees meer

Heidebeheer in de sneeuw

3 dagen geleden Boswachter Kees Jan Westra in Overijssel

Eén van de Staatsbosbeheer-vrijwilligsters, Liet Kienhuis-Boon, schreef voor HoltensNieuws.nl een berichtje over het werk dat één van de vrijwilligersgroepen van Staatbosbeheer doet. Deze groep is één van de vele vrijwilligersgroepen die in de beheereenheid Salland actief is. Met toestemming van mevrouw Kienhuis plaatsen we het artikel ook hier.

lees meer

Echt Salland, of niet

17 februari 2017 boswachters in Overijssel

Waar ligt Salland? En wat is nou echt Salland? Vanaf vandaag kan iedereen meepraten over recreatie, cultuurhistorie en landschap- en natuurbeheer, en in deze blog kun je lezen hoe.

lees meer

Kick-off 2017

16 februari 2017 Boswachter Anja Nijssen in Overijssel
Gastvrij Salland

In Salland is het nieuwe toeristische seizoen begonnen met daarbij het nieuwe Salland Magazine 2017. Kom je ook naar buiten?

lees meer

Gastblog Roos Moll: Nature Quest

10 februari 2017 boswachters in Overijssel
Nature Quest

Wie ben je als je helemaal op jezelf bent aangewezen, met de natuur als spiegel? 24 uur alleen in het bos, in december? En dan op 1 plek, zonder telefoon, boek of gesprekspartner? Kan dat echt??? Lees de gastblog van Roos Moll.

lees meer

In hogere sferen

8 februari 2017 Boswachter Anja Nijssen in Overijssel
lezing Vincent Spannenburg

Op excursie naar de sterren?
In Infocentrum Den Nul nam amateursterrenkundige Vincent Spannenburg bezoekers mee op een reis door het zonnestelsel.

lees meer

Reis door het zonnestelsel

1 februari 2017 Boswachter Anja Nijssen in Overijssel
Informatiebord zonnestelsel

Wilt u graag weten hoe het zonnestelsel in elkaar zit? Kom dan op vrijdag 3 februari naar het Informatiecentrum in Den Nul waar Staatsbosbeheer samen met een enthousiaste amateursterrenkundige een leuke en informatieve avond verzorgt. Na een presentatie over het zonnestelsel zullen we naar buiten gaan om alles te bekijken.

lees meer

Overesch Ecologische Landbouw wint Groene Twinkeling 2017

26 januari 2017 boswachters in Overijssel

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Groene Twinkeling is de bijhorende award uitgereikt aan Overesch. Het ecologische landbouwbedrijf uit Raalte wint de Groene Twinkeling omdat zij aandacht voor biodiversiteit weet te stimuleren, kennis deelt en succesvolle resultaten boekt ter verbetering van biodiversiteit. Volgens de jury is het gemengde bedrijf, dat bestaat uit een varkenshouderij met akkerbouw en groenteteelt, een voorbeeld voor de agrarische sector.

lees meer

Wintervogels in Noord-Overijssel

26 januari 2017 Boswachter Denny Kroeze in Overijssel

Waar vele mensen denken dat er in de winter weinig vogels te zien zijn heeft het mis. Ook nu kun je prima vogels kijken, én luisteren. Met sneeuw en ijs worden sommige vogels juist beter zichtbaar dan tijdens dooi. Boswachter Jeroen Bredenbeek schreef samen met 2 andere schrijvers het boek ‘Vogels van het Nationaal Park Weerribben-Wieden’.

lees meer

Gastblog Clarien Cornelisse; het belevingspad

24 januari 2017 Boswachter Denny Kroeze in Overijssel

Soms kom je als boswachter met mensen in contact waarbij er sprake is van wederzijdse inspiratie. Zoals met Clarien Cornelisse. Ze nam contact met ons op, omdat ze een donatie had om ons belevingspad in de boswachterij Staphorst te herstellen. Al pratende kwamen we er achter dat Clarien al een tijdje een eigen blog heeft; Moesker’s Moestuin, waarbij ze naast het bloggen over haar biologische moestuin ook haar belevenissen beschrijft. Hieronder staat haar blog te lezen die ze plaatste nadat ze met Nico Arkes en mij contact had.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog