www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Waar is Pluk van de Petteflet?

27 november 2019 Boswachter Ine Nijveld in Overijssel

Het Elsenerveen verdroogt. Zo zeer zelfs dat het vlonderpad door het gebied, recentelijk is opgeruimd. Boswachter Ine legt het uit.

lees meer

Heerlijke Herfst

13 november 2019 Boswachter Kees Jan Westra in Overijssel

Kraanvogeltrek We waren op het eiland Rügen in Duitsland. Prachtig om daar in deze tijd van het jaar te zijn: mooie bossen met herfstkleuren in veel verschillende tinten. Niet toevallig; ook in deze tijd van het jaar verzamelen op Rügen zich grote groepen Kraanvogels om de grote oversteek te maken. Ze komen vanuit Scandinavië en […]

lees meer

Op stap in de Engbertsdijksvenen met de jongste buren

4 november 2019 Boswachter Jeroen Buunen in Overijssel

Onze jongste buren kwamen op excursie door natuurgebied Engbertsdijksvenen. Hier werken we de komende jaren aan herstel van het bijzondere hoogveenlandschap. En daardoor verandert het landschap ingrijpend. We werken aan de toekomst en daarom willen we ook onze jongste buren meenemen. Hand in hand trokken we door de natuur.

lees meer

Win de Groene Twinkeling en maak kans op 1000 euro!

31 oktober 2019 Boswachters in Overijssel

Een wei vol bloemen en vlinders, een zee vol vissen en koralen. Biodiversiteit. Het is belangrijk dat ook bedrijven zich hiervoor inzetten. Zo dragen we bij aan solide landbouw en natuurbescherming, en ook aan duurzame economische groei en gezondheid. Biodiversiteit vertegenwoordigt een grote economische en maatschappelijke waarde. Ondernemers in Overijssel die dit begrijpen geven biodiversiteit een plek in hun bedrijf. Zij verdienen de Groene Twinkeling en maken tevens kans op 1000 euro! Inschrijven kan de hele maand november.

lees meer

Wonen in de koeienpoep

30 oktober 2019 Boswachter Ine Nijveld in Overijssel

Boswachter Ine vertelt in haar blog over insecten in de poep van de Hereford-koeien op de Borkeld.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog