www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Boomfeestdag in boswachterij Staphorst

14 maart 2019 Boswachter Jos Kloppenburg in Overijssel

Boswachter Jos Kloppenburg vertelt over het ontstaan van de Nationale Boomfeestdag. In de boswachterij Staphorst wordt deze dag op woensdag 20 maart gevierd.

lees meer

Letterzetter nestelt zich in fijnsparren

5 maart 2019 Boswachter Kees Jan Westra in Overijssel

Op de Sallandse Heuvelrug heeft de letterzetter (een klein kevertje) zich genesteld in fijnsparren. Deze fijnsparren zullen de komende weken worden gekapt.

lees meer

SSsssst…….. ze slapen!

19 februari 2019 Boswachter Jeroen den Hartog in Overijssel

De wintertelling laat een mooie ontwikkeling van vleermuizen zien in de oude steenfabriek in de Duursche Waarden bij Olst. Elk jaar worden er meer vleermuizen geteld. Met het stijgen van de temperatuur worden de nuttige diertjes langzaam wakker. Ik verheug me nu al op de warme zomeravonden wanneer ze capriolen maken en laag door de lucht scheren.

lees meer

Kachelnet

18 februari 2019 Boswachter Ine Nijveld in Overijssel
brandhout

Zou kachelnet inderdaad beter zijn dan internet? Wat is kachelnet eigenlijk? Boswachter Ine Nijveld vertelt hoe een vakantie ervaring van invloed is op haar kijk op haar werk als boswachter publiek.

lees meer

Houtoogst in het Vechtdal uit duurzaam beheerde bossen

13 februari 2019 Boswachter Jos Kloppenburg in Overijssel

Hoe heerlijk is het om je na een winterse wandeling op te warmen bij een goed opgestookte houtkachel? Beter kan niet! In het Vechtdal kan je aanstaande zaterdag en volgende week zaterdag je houtvoorraad aanvullen. Over verantwoord stoken en duuzaam bosbeheer.

lees meer

Kinderdagverblijf ’t Werkel wint Groene Twinkeling 2019

23 januari 2019 Roswitha actief in Overijssel

Wat spannend toch altijd weer die uitreiking van de jaarlijkse biodiversiteitsprijs van Overijssel! De Groene Twinkeling is een initiatief van natuur- en landschap organisaties in Overijssel: Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Natuur en Milieu Overijssel en Landschap Overijssel. Het was een heus feest in het Buitencentrum de Sallandse Heuvelrug met meer dan 200 gasten en 1 winnaar: het groene kinderdagverblijf ’t Werkel uit Zwolle.

lees meer

Een woonwagen voor oeverzwaluwen

23 januari 2019 boswachters in Overijssel
Oeverzwaluw

In Twente, bij het dorp Saasveld, ligt een piepklein stukje natuur dat toch buitengewoon interessant is voor veel vogelsoorten. Er staat zelfs een woonwagen voor oeverzwaluwen…..

lees meer

Wilde Stad Café Zwolle slaat aan

21 januari 2019 Roswitha actief in Overijssel

Wat een mooie avond was dat! Inspirerende gesprekken met de tafelgasten en meer dan 75 enthousiaste deelnemers. Samen in gesprek over het belang van natuur in en om de stad. En het blijft niet alleen bij mooie woorden…

lees meer

Debatteren & inspireren: Wilde Stad Café Zwolle

14 januari 2019 Roswitha actief in Overijssel

Als je ons dichtbevolkte land beschouwt als één grote metropool en die vergelijkt met andere wereldsteden, dan valt op hoe groen het hier is. Maar natuur en landschap dichtbij de stad zijn lang niet altijd vanzelfsprekend. Staatsbosbeheer zet zich in voor de Groen Metropool, ofwel een Nederland waar groen vanzelfsprekend deel uitmaakt van onze (stedelijke) leefomgeving. Wij dragen graag bij aan een aantrekkelijk woon- en vestigingsklimaat, ook in Overijssel. Een groene en gezonde omgeving, waar mensen graag wonen, werken en recreëren. Een omgeving waar (internationale) bedrijven zich graag vestigen. En een aantrekkelijke bestemming voor nationale en internationale bezoekers. Vanuit die visie bekijken we onze gebieden: welke behoeften zijn er in de stad? Hoe kunnen wij daar met onze groene gebieden en brede maatschappelijke aanbod aan bijdragen? Dat vraagt uiteraard om samenwerking met andere partijen, buiten én in de stad. We nodigen je uit om hierover mee te praten op woensdag 16 januari in het Wilde Stad Café in Zwolle. Welkom!

lees meer

Wandelingen waar je stil van wordt

8 januari 2019 Boswachter Irene van der Linde in Overijssel

Veel mensen maken deze periode goede voornemens voor het nieuwe jaar. Vaker naar buiten, afvallen, meer samen zijn met vrienden en familie, meer rust… Je hebt ze vast al wel voorbij horen komen. Maar in de praktijk stranden de mooie plannen vaak al na een paar weken. Wij helpen je graag bij het volhouden, want we denken dat de natuur een mooie bijdrage aan je plannen kan leveren. Daarom introduceren we de 12 Buitengewone Belevenissen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog