www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Is this real?? I wanna see!!!

13 uur geleden Boswachter Ine Nijveld in Overijssel

Boswachter Ine vertelt in haar column over de verbazing van Australische logés over de natuur in Nederland…

lees meer

Even uitpuffen…

9 juli 2019 Boswachter Kees Jan Westra in Overijssel

Boswachters Ine en Kees Jan schrijven beiden maandelijks een column over actuele onderwerpen uit de natuur en hun dagelijks werk in het huis-aan-huis blad De Week van Hellendoorn en Nijverdal. Deze maand natuurlijk over de warmte en… de eikenprocessierups.

lees meer

Schaapscheerdersfeest Sallandse Heuvelrug

27 mei 2019 Boswachter Kees Jan Westra in Overijssel

Zondag 2 juni worden de schapen van de schaapskudde op de Sallandse Heuvelrug weer ontdaan van hun jasje. Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

lees meer

Nationaal Park Weerribben-Wieden hét kanoparadijs van Noordwest-Europa

21 mei 2019 Boswachter Denny Kroeze in Overijssel

Het is feest in het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Want vanaf vrijdag is dit Nationaal Park officieel hét Kanoparadijs van Noordwest-Europa! Nationaal Park Weerribben-Wieden is met ruim 10.000 hectare het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Een labyrint van plassen, meren, slootjes, mysterieus ogende moerasbossen, uitgestrekte rietpercelen en bloemrijke hooilanden. Kraamkamer voor bijzondere plant- en diersoorten en uitvalsbasis voor varende, fietsende en wandelende recreanten. Kortom, een paradijsje. Nu ook voor kano-liefhebbers. Pak je peddels!

lees meer

Akkertjes voor biodiversiteit

10 mei 2019 Boswachter Ine Nijveld in Overijssel
biodiversiteit

Deze week was er volop media-aandacht voor de achteruitgang van de biodiversiteit in Nederland. De natuur staat onder druk en achteruitgang van de biodiversiteit op de Sallandse Heuvelrug heeft al jaren onze aandacht. Door tal van maatregelen proberen wij de heidekwaliteit te verbeteren. Eén van de maatregelen is het beheren van heide-akkertjes en biologische graanakkers.

lees meer

Reddingsplan natuur en landbouw

26 april 2019 boswachters in Overijssel

De gebieden tussen de natuurgebieden moeten weer meer natuur worden. Door het verdwijnen van steeds meer planten en dieren wordt het niet alleen een ecologische ramp maar ook desastreus voor de economie op het platteland. Van boer tot boswachter is het er over eens: er moet een groene revolutie komen op het platteland van Overijssel. Vijftien organisaties slaan de handen ineen in het deltaplan ‘De tijd is rijp en groen’ en vragen de politiek te investeren.

lees meer

Resetten

4 april 2019 Boswachter Ine Nijveld in Overijssel
familie dassen

Wat heeft boswachter Ine Nijveld van de Sallandse Heuvelrug gemeen met een das die uit haar winterslaap komt? En wat heeft diezelfde das nou eigenlijk te maken met resetten?

lees meer

Over bosbeheer en bomenkap Sallandse Heuvelrug

27 maart 2019 Boswachters Overijssel in Overijssel

Bomen zijn belangrijk in de strijd tegen klimaatverandering, en wij Nederlanders zijn gek op natuur, en dan vooral op bomen. Staatsbosbeheer kapt bomen dan ook niet zomaar, we hebben hier een aantal redenen voor. Ine Nijveld, boswachter op de Sallandse Heuvelrug legt graag aan je uit wat in haar gebied de drie voornaamste redenen zijn.

lees meer

Boomfeestdag in boswachterij Staphorst

14 maart 2019 Boswachter Jos Kloppenburg in Overijssel

Boswachter Jos Kloppenburg vertelt over het ontstaan van de Nationale Boomfeestdag. In de boswachterij Staphorst wordt deze dag op woensdag 20 maart gevierd.

lees meer

Letterzetter nestelt zich in fijnsparren

5 maart 2019 Boswachter Kees Jan Westra in Overijssel

Op de Sallandse Heuvelrug heeft de letterzetter (een klein kevertje) zich genesteld in fijnsparren. Deze fijnsparren zullen de komende weken worden gekapt.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog