www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Bosbeheer in het Almeerderhout

16 januari 2020 Boswachter Charlotte Almekinders in Flevoland

Het Almeerderhout is een gebied dat bestaat uit ongeveer 12oo ha multi functioneel bos. In de omgeving van Oosterwold gaan we op korte termijn starten met grootschalige werkzaamheden in ons bos om diversen redenen. Om het bos gezond te houden, het dunnen en verjongen van het bos voor de houtproductie, maar ook zeker om het bos aantrekkelijk te maken en te behouden ten behoeve van recreatie.

Bosbeheer en bomen kappen hangen nauw samen. Omdat bomen waardevol zijn voor de opslag van CO2, mensen graag in bossen recreëren en hout voor mens en dier een belangrijk product is wegen we zorgvuldig af waar en wanneer we bomen kappen.

Er zijn goede redenen om bij het uitvoeren van beheer bomen te kappen in bos en natuurterreinen. Houtkap is nodig om bos gevarieerd, weerbaar en toekomstbestendig te houden waar zowel mens als dier van profiteren.

lees meer

Trots op nominatie Vrouw in De Media Award Flevoland.

9 januari 2020 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Wat ben ik trots op de nominatie voor de Vrouw in De Media Award Flevoland. Samen met 9 anderen zijn wij uitgeroepen tot de vrouwen die in 2019 het meest in de media te zien waren voor Flevoland.

lees meer

Doorgaand fietspad door Kromslootpark afgesloten

2 december 2019 Boswachter Charlotte Almekinders in Flevoland

ALMERE – De werkzaamheden in het Kromslootpark zij in volle gang. Eerder hebben wij u geïnformeerd over de afsluiting van het doorgaande wandel-/fietspad door het park, het Blanchardpad. Wegens onverwachtse bijkomende werkzaamheden wordt dit pad nog een extra stuk afgesloten voor een periode van 2 weken.

lees meer

Minder paarden in de Stille Kern

31 oktober 2019 Boswachter Hans Breeveld in Flevoland

In het kader van het beheer heeft Staatsbosbeheer deze week de jaarlijkse aanwas van de kudde paarden uit het natuurontwikkelingsgebied de Stille Kern uitgenomen.

lees meer

Ben je vrij van school door het staken? Kom van de natuur genieten!

31 oktober 2019 Boswachter Charlotte Almekinders in Flevoland

Leraren basis- en voortgezet onderwijs gaan 6 november staken. Wil je toch iets leuks en leerzaams beleven? Kom dan naar Stadslandgoed de Kemphaan in het Almeerderhout. Je kunt hier onder andere het Kabouterpad lopen, en aan de slag als Hulpboswachter ook is er een Herfst Speurtocht in het Almeerderhout.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog