www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Het plaatsen van rasters in de stadsbossen van Almere

18 november 2020 Boswachter Charlotte Almekinders in Flevoland

Er worden op dit moment rasters geplaatst in de Almeerse Stadsbossen. Nadat er op verschillende percelen boswerkzaamheden uitgevoerd zijn, wordt er naar gestreefd om in Almere 23 hectare aan te planten met nieuwe bomen. Deze worden beschermd met rasters tegen veeg en vraatschade van reeën.

lees meer

Hondenuitlaatservices in Almere

12 november 2020 Boswachter Charlotte Almekinders in Flevoland

Op 1 oktober 2020 heeft een succesvolle informatieavond plaatsgevonden voor hussen in Almere. Hussen die in de Almeerse stadsbossen wandelen hebben vanaf 1 januari 2021 een gebruikersoveréénkomst nodig als ze willen blijven wandelen in de stadsbossen van Almere.

lees meer

Start bouw fiets- en voetgangersbrug Waterlandseweg

16 oktober 2020 Rob Koetsier in Flevoland

Van maandag 19 oktober tot half april is het Leeuwerikpad tussen de Vogelweg en voorbij de Groene Kathedraal (route 93) in Almere afgesloten voor fietsers en wandelaars. Er is een omleidingsroute ingesteld.

lees meer

Toelichting op nieuwe regelgeving: Toestemming bij (commerciële) activiteiten

15 oktober 2020 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Naar aanleiding van het vorige blog bericht en de diverse mediaberichten kwamen er onduidelijkheden naar boven. In dit nieuwe blog leggen wij de nieuwe regelgeving verder uit en beantwoorden wij enkele veel gestelde vragen.

lees meer

Nieuwe regelgeving Staatsbosbeheer in stadsbossen Almere

5 oktober 2020 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Georganiseerde (commerciële) activiteiten zijn niet meer toegestaan in deze terreinen zonder schriftelijke toestemming van Staatsbosbeheer. Deze regels worden speciaal ingevoerd om ervoor te zorgen dat Staatsbosbeheer het overzicht kan behouden en alle gebruikers niet voor elkaars voeten gaan lopen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog