www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Opnieuw succesvol broedgeval van de zeearend in Biddinghuizen.

6 dagen geleden Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Op 23 mei 2019 is er opnieuw een zeearendjong geringd in Boswachterij Spijk-Bremerberg in Biddinghuizen. Het gaat om een mannetje die zowel een ring als een zender heeft gekregen. Staatsbosbeheer is blij om opnieuw een zeearendjong in Biddinghuizen te mogen verwelkomen.

lees meer

De Grote Vijf Expeditie Almeerderhout

23 mei 2019 Rob Koetsier in Flevoland

Avonturiers opgelet, ga mee met de Grote Vijf Expeditie! Kook je eten op een houtvuurtje, ga op excursie naar één van de Grote Vijf én overnacht in een bivak op een unieke locatie midden in het Almeerderhout. Durf jij dit aan? Geweldige ervaring om bijvoorbeeld met je zoon of dochter te doen.

lees meer

Ontdek Almere

15 mei 2019 Boswachter Lida Blok in Flevoland

In Almere zijn twee Toeristische Overstap Punten, zogenaamde TOP-borden onthuld. De borden wijzen de weg voor fietsers en wandelaars die de omgeving willen ontdekken.

lees meer

Denk mee over de toekomst van het Almeerderhout

27 maart 2019 Boswachter Lida Blok in Flevoland

Meepraten over de toekomst van het Almeerderhout? Je bent van harte welkom om met jouw ideeën bij te dragen aan de bosagenda, waarin de toekomstige ontwikkeling van het stadsbos van de toekomst wordt geschetst.

lees meer

Nieuwe excursies die je niet mag missen

26 februari 2019 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Sinds 2019 worden er diverse activiteiten georganiseerd in de bossen van Dronten en de stadsbossen van Lelystad. Ook is het mogelijk om je eigen excursie op maat te laten maken.

lees meer

Jongeren helpen mee met herplant

13 februari 2019 Boswachter Lida Blok in Flevoland

Jongeren hebben vandaag de handen uit de mouwen gestoken door eiken en beuken te planten waar populieren zijn verdwenen. In het kader van Almere on Stage hielpen ze op hun DOE-dag met de herplant in het Waterlandsebos. Deze winter plant Staatsbosbeheer in Almere 35.000 nieuwe bomen, dat beslaat in totaal een gebied van zo’n 30 voetbalvelden groot.

lees meer

Op 9 februari gaat De Grote Vijf ree safari Horsterwold weer van start.

29 januari 2019 Rob Koetsier in Flevoland

Stap samen met de boswachter in een stoere terreinwagen en ga mee op zoek naar reeën in het grootste loofbos van Nederland: het Horsterwold bij Zeewolde. Onderweg vertelt de boswachter alles over het leefgebied van de ree en hoe je kunt zien of er een paar in de buurt aanwezig zijn.

lees meer

Wandelingen waar je stil van wordt

8 januari 2019 Boswachter Lida Blok in Flevoland

Groene Voornemens Wandeling

Januari staat bij Staatsbosbeheer in het teken van de Groene Voornemens. Tijdens de stiltewandeling in het Almeerderhout besteden we aandacht aan de goede en groene voornemens voor 2019. Inclusief een kop koffie.

Deze wandeling maakt deel uit van het jaarprogramma 12 Buitengewone Belevenissen: iedere maand zetten wij een natuurbelevenis voor je klaar zodat jij eenvoudig kunt genieten van de natuur.Nieuwsgierig naar de andere 12 Buitengewone Belevenissen bij jou in de buurt? Kijk op www.staatsbosbeheer.nl/gewoonbuiten

lees meer

Kaarsjeswandeling door het Almeerderhout

19 december 2018 Rob Koetsier in Flevoland

Wandel zaterdag 22 december samen met je kinderen de kaarsjeswandeling door de bossen van het Almeerderhout, bij Stadslandgoed De Kemphaan

lees meer

Onderzoek archeologische waarden Eemvallei-Zuid

12 december 2018 Boswachter Lida Blok in Flevoland

In de planontwikkeling en uitvoering van de Eemvallei Zuid is vertraging ontstaan, doordat er meer archeologisch onderzoek nodig bleek.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog