www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Dood doet leven-plek in het Almeerderhout

9 december 2022 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Staatsbosbeheer heeft op Stadslandgoed De Kemphaan vanaf december een speciale ‘dood doet leven-plek’ ingericht. Wij vinden het namelijk belangrijk om aan het publiek ook de rol van dode dieren in de natuur te laten zien. We doden daar natuurlijk geen dieren voor, maar gebruiken dieren die bijvoorbeeld door een aanrijding zijn gedood.

lees meer

Lichtjeswandeling Horsterwold

22 november 2022 Rob Koetsier in Flevoland

Kom op 10 december 2022 naar de Lichtjeswandeling door het Horsterwold

lees meer

Groen Flevoland Festival: Vrijwilligers bedankt!

24 oktober 2022 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

De groene organisaties in Flevoland, waaronder Staatsbosbeheer, kunnen tegenwoordig niet meer zonder vrijwilligers. Zij verzetten in hun vrije tijd enorm veel werk en daarvoor wilden we hen gezamenlijk op een bijzondere manier bedanken in de vorm van het ‘Groen Flevoland Festival’.

lees meer

De ontwikkeling van ‘puberbos’ Almeerderhout

18 oktober 2022 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Flevoland

Je zou het Almeerderhout de puber onder de grote bossen van Flevoland kunnen noemen. Het bos van ruim 50 jaar is nog relatief jong en nog volop in ontwikkeling. Dat gaat net als bij mensen met vallen en opstaan. Zo staat het bos op een vruchtbare bodem en kan het daardoor hard groeien. Maar soms zit het ook tegen, als ziektes zoals de essentaksterfte de kop op steken. Kortom, het kan in het Almeerderhout nog allerlei kanten uit. Van z’n ‘ouders’, Staatsbosbeheer en gemeente Almere, krijgt het eigenzinnige bos daarvoor volop ruimte, het stadsbos mag vernieuwende en ongewone (bos)paden inslaan.

lees meer

Ben jij ook een natuurbeschermer?

28 juli 2022 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

De Verenigde Naties heeft vandaag (28-7) uitgeroepen tot de Dag van de Natuurbescherming. Tijdens deze dag staan we stil bij het belang van de natuur. Wat we er allemaal in kunnen doen of wat het voor ons betekend en waarom het zo belangrijk is dat we de natuur moeten beschermen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog