www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Kerstpuzzeltocht in de Almeerse Stadsbossen

22 december 2020 Boswachter Charlotte Almekinders in Flevoland

Door de lockdown zijn veel activiteiten als sporten, winkelen of familiebezoek niet of beperkt mogelijk. Ook zijn de excursies bij Staatsbosbeheer afgelast. Het kabouterpad kun je natuurlijk altijd lopen door de kabouters te volgen, alléén nu de buitencentra gesloten zijn zonder de attributen. Maar de lockdown heeft ook zo zijn voordelen. Deze coronatijd heeft namelijk ook laten zien hoe belangrijk natuur is en hoezeer Nederlanders een groene omgeving waarderen. Zoek je nog iets om buiten te doen in de kerstvakantie? Doe dan met kerst een Kerstpuzzeltocht in het Almeerderhout!

lees meer

Het plaatsen van rasters in de stadsbossen van Almere

18 november 2020 Boswachter Charlotte Almekinders in Flevoland

Er worden op dit moment rasters geplaatst in de Almeerse Stadsbossen. Nadat er op verschillende percelen boswerkzaamheden uitgevoerd zijn, wordt er naar gestreefd om in Almere 23 hectare aan te planten met nieuwe bomen. Deze worden beschermd met rasters tegen veeg en vraatschade van reeën.

lees meer

Hondenuitlaatservices in Almere

12 november 2020 Boswachter Charlotte Almekinders in Flevoland

Op 1 oktober 2020 heeft een succesvolle informatieavond plaatsgevonden voor hussen in Almere. Hussen die in de Almeerse stadsbossen wandelen hebben vanaf 1 januari 2021 een gebruikersoveréénkomst nodig als ze willen blijven wandelen in de stadsbossen van Almere.

lees meer

Start bouw fiets- en voetgangersbrug Waterlandseweg

16 oktober 2020 Rob Koetsier in Flevoland

Van maandag 19 oktober tot half april is het Leeuwerikpad tussen de Vogelweg en voorbij de Groene Kathedraal (route 93) in Almere afgesloten voor fietsers en wandelaars. Er is een omleidingsroute ingesteld.

lees meer

Toelichting op nieuwe regelgeving: Toestemming bij (commerciële) activiteiten

15 oktober 2020 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Naar aanleiding van het vorige blog bericht en de diverse mediaberichten kwamen er onduidelijkheden naar boven. In dit nieuwe blog leggen wij de nieuwe regelgeving verder uit en beantwoorden wij enkele veel gestelde vragen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog