www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Zorgen bij boswachters om rust in kraamkamer natuur

10 minuten geleden Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Het broedseizoen is in aantocht en dit jaar is dat voor de boswachters van Goois Natuurreservaat, LandschappenNL, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer een reden tot zorg. Want de grote drukte die we in de natuurgebieden constateren sinds Corona, kan tijdens het broedseizoen voor problemen zorgen.

lees meer

Wilde clematis in de Stadsbossen van Almere

5 februari 2021 Boswachter Charlotte Almekinders in Flevoland

In de Stadsbossen van Almere is veel wilde clematis aanwezig. Clematis vitalba is een soort die in Nederlands inheems is, hij komt dus van nature in Nederland in het wild voor en is plaatselijk vrij algemeen. Dit is ook de soort die in de Stadsbossen van Almere aanwezig is. Er wordt ook wel gedacht dat de Latijnse naam (Clematis) is afgeleid van het Griekse woord voor schieten, omdat het een klimplant is.

lees meer

Kerstpuzzeltocht in de Almeerse Stadsbossen

22 december 2020 Boswachter Charlotte Almekinders in Flevoland

Door de lockdown zijn veel activiteiten als sporten, winkelen of familiebezoek niet of beperkt mogelijk. Ook zijn de excursies bij Staatsbosbeheer afgelast. Het kabouterpad kun je natuurlijk altijd lopen door de kabouters te volgen, alléén nu de buitencentra gesloten zijn zonder de attributen. Maar de lockdown heeft ook zo zijn voordelen. Deze coronatijd heeft namelijk ook laten zien hoe belangrijk natuur is en hoezeer Nederlanders een groene omgeving waarderen. Zoek je nog iets om buiten te doen in de kerstvakantie? Doe dan met kerst een Kerstpuzzeltocht in het Almeerderhout!

lees meer

Het plaatsen van rasters in de stadsbossen van Almere

18 november 2020 Boswachter Charlotte Almekinders in Flevoland

Er worden op dit moment rasters geplaatst in de Almeerse Stadsbossen. Nadat er op verschillende percelen boswerkzaamheden uitgevoerd zijn, wordt er naar gestreefd om in Almere 23 hectare aan te planten met nieuwe bomen. Deze worden beschermd met rasters tegen veeg en vraatschade van reeën.

lees meer

Hondenuitlaatservices in Almere

12 november 2020 Boswachter Charlotte Almekinders in Flevoland

Op 1 oktober 2020 heeft een succesvolle informatieavond plaatsgevonden voor hussen in Almere. Hussen die in de Almeerse stadsbossen wandelen hebben vanaf 1 januari 2021 een gebruikersoveréénkomst nodig als ze willen blijven wandelen in de stadsbossen van Almere.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog