www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Nationale museumweek. Kom naar het Museumbos!

21 april 2021 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Deze week is het Nationale Museumweek. Vanwege corona zijn musea nog niet te bezoeken, dit is echter geen probleem voor het Museumbos in Almere.
Geniet van de natuur terwijl je verrast wordt door zes grote landschapskunstwerken. Voor kinderen is er een speciale KinderMuseumbos DoeBoek gemaakt.

lees meer

Boswachterswerk: niet altijd rozengeur en maneschijn.

15 april 2021 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Regelmatig hoor je dat er medewerkers van hulpdiensten mishandeld worden. Dat gemeente boa’s moeten vechten voor de geweldsmiddelen die ze nodig hebben bij het uitoefenen van hun werkzaamheden. Via sociale media worden stukken van video’s gedeeld waarop je alleen een politieagent zijn werkzaamheden ziet doen. Helaas worden daar meningen over gevormd zonder dat het hele verhaal bij elke kijker duidelijk is.
Maar ook bij ons kan het anders, want het werk van een boswachter gaat niet altijd over rozengeur en maneschijn.

lees meer

Verplicht cursus bomen knuffelen. Boswachter zegt doen!

1 april 2021 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Volgens boswachter Amy moet iedereen verplicht een bomen knuffel cursus volgen. Dit helpt je de natuur echt te beleven en veel meer te waarderen.

lees meer

Zorgen bij boswachters om rust in kraamkamer natuur

8 maart 2021 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Het broedseizoen is in aantocht en dit jaar is dat voor de boswachters van Goois Natuurreservaat, LandschappenNL, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer een reden tot zorg. Want de grote drukte die we in de natuurgebieden constateren sinds Corona, kan tijdens het broedseizoen voor problemen zorgen.

lees meer

Wilde clematis in de Stadsbossen van Almere

5 februari 2021 Boswachter Charlotte Almekinders in Flevoland

In de Stadsbossen van Almere is veel wilde clematis aanwezig. Clematis vitalba is een soort die in Nederlands inheems is, hij komt dus van nature in Nederland in het wild voor en is plaatselijk vrij algemeen. Dit is ook de soort die in de Stadsbossen van Almere aanwezig is. Er wordt ook wel gedacht dat de Latijnse naam (Clematis) is afgeleid van het Griekse woord voor schieten, omdat het een klimplant is.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog