www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Waarom wordt er soms niet (meer) gemaaid in onze Almeerse terreinen?

10 juni 2024 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

In Flevoland leven we op de zeekleibodem. Dit is een rijke bodem vol met voedingsstoffen. In het begin van het voorjaar, wanneer de natuur volop groen wordt, begint alles keihard te groeien. In Flevoland gaat dit door de rijke bodem veel harder dan op de arme zandgronden. Daarom is het belangrijk om op bepaalde plekken vooral langs onze recreatieve voorzieningen te maaien. Als dit niet gebeurt, zal het gebied binnen korte tijd onbereikbaar worden voor onze bezoekers. En toch wordt niet altijd alles gemaaid. Waarom? Dat leggen we hieronder uit.

lees meer

Help ons de boswachtersblogs te verbeteren

30 mei 2024 Staatsbosbeheer in Flevoland

Na 10 jaar boswachtersblogs zijn we benieuwd naar jullie mening. Wat lezen jullie graag op de boswachterblogs? Hoe blijf je het liefst op de hoogte? Met jullie feedback kunnen we de blogs verbeteren en meer afstemmen op jullie wensen. Wil je ons helpen en adviseren? Het kost je ongeveer 6-8 minuten. Als dank voor de moeite verloten we onder de deelnemers 5 waardebonnen van € 25. Gelijk naar de vragenlijst: https://www.survio.com/survey/d/vragenlijstboswachtersblog

lees meer

Beleef de natuur – Het voorjaar barst uit zijn voegen

25 april 2024 Boswachter Lisa Wassenaar in Flevoland

De lente slaat toe in het bos. Met als resultaat drukke bedrijvigheid bij vogels en insecten.
Frank Haven, Boswachter ecologie, is veel in het veld en geeft ons graag een update uit de natuur.

lees meer

De natuur ontwaakt! Zo helaas ook de reuzenberenklauw

8 april 2024 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Overal waar je kijkt zie je de natuur wakker worden. De bomen krijgen hun verse groene bladeren en de vogels zingen elke ochtend uit volle borst hun liederen. 
In deze periode zien we ook vele planten weer opkomen. Van de madeliefjes en de paardenbloemen in het gras tot helaas ook de reuzenberenklauw. 

lees meer

Help 22 maart mee om het bos rond Almere op te schonen

15 maart 2024 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Iedereen uit de omgeving Almere wordt opgeroepen om op vrijdag 22 maart, één dag voor de Landelijke Opschoondag, zwerfafval te rapen in de Stadsbossen van Almere. De deelnemers trekken met vuilniszakken en handschoenen het bos in om zoveel mogelijk zwerfafval te rapen. Help je mee?

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog