www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Beleef de natuur – Wintervogelparadijs en drukke vaders

30 januari 2024 Boswachter Lisa Wassenaar in Flevoland

Vogels zochten het bos op tijdens de vorst en de mannelijke bevers slaan toe.

lees meer

We zijn aan het harken in het bos!

26 januari 2024 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

In het Cirkelbos, liggend in het Almeerderhout, wordt er geharkt in het bos! Als je nu net als ik (toen ik dit voor het eerst hoorde) denkt aan een aantal mensen in het bos die met een hark in de hand de bladeren aan het opharken zijn… dan raad ik het je zeker aan om even verder te lezen! Wij harken namelijk niet met de hark in de hand maar met een machine.

lees meer

Hoogwater in Zeewolde – Natte voeten in het bos

11 januari 2024 Boswachter Lisa Wassenaar in Flevoland

Het is nat in het bos… Heel nat! Maar wat voor effect heeft dat op de bomen? Vincent Troost, boswachter beheer, geeft een kijkje achter de schermen.

lees meer

Beleef de natuur met Boswachter Frank – oktober/november

14 november 2023 Boswachter Lisa Wassenaar in Flevoland

Frank Haven, Boswachter ecologie, is werkzaam in de provincie Flevoland voor Staatsbosbeheer. Hij is veel in het veld en ziet daarmee ook veel van de natuur. Frank vertelt ons met regelmaat waar we op kunnen letten wanneer we buiten de benen strekken. Elke maand vertellen we een klein stukje wat er de afgelopen maand is gebeurd omtrent de ecologie in onze Flevolandse bossen en waar we op moeten letten de komende tijd.

lees meer

Beleef de natuur met Boswachter Frank

18 oktober 2023 Boswachter Lisa Wassenaar in Flevoland

Frank Haven, Boswachter ecologie, is werkzaam in de provincie Flevoland voor Staatsbosbeheer. Hij is veel in het veld en ziet daarmee ook veel van de natuur. Frank vertelt ons met regelmaat waar we op kunnen letten wanneer we buiten de benen strekken.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog