www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Denk mee over de toekomst van het Almeerderhout

27 maart 2019 Boswachter Lida Blok in Flevoland

Meepraten over de toekomst van het Almeerderhout? Je bent van harte welkom om met jouw ideeën bij te dragen aan de bosagenda, waarin de toekomstige ontwikkeling van het stadsbos van de toekomst wordt geschetst.

lees meer

Nieuwe excursies die je niet mag missen

26 februari 2019 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Sinds 2019 worden er diverse activiteiten georganiseerd in de bossen van Dronten en de stadsbossen van Lelystad. Ook is het mogelijk om je eigen excursie op maat te laten maken.

lees meer

Jongeren helpen mee met herplant

13 februari 2019 Boswachter Lida Blok in Flevoland

Jongeren hebben vandaag de handen uit de mouwen gestoken door eiken en beuken te planten waar populieren zijn verdwenen. In het kader van Almere on Stage hielpen ze op hun DOE-dag met de herplant in het Waterlandsebos. Deze winter plant Staatsbosbeheer in Almere 35.000 nieuwe bomen, dat beslaat in totaal een gebied van zo’n 30 voetbalvelden groot.

lees meer

Op 9 februari gaat De Grote Vijf ree safari Horsterwold weer van start.

29 januari 2019 Rob Koetsier in Flevoland

Stap samen met de boswachter in een stoere terreinwagen en ga mee op zoek naar reeën in het grootste loofbos van Nederland: het Horsterwold bij Zeewolde. Onderweg vertelt de boswachter alles over het leefgebied van de ree en hoe je kunt zien of er een paar in de buurt aanwezig zijn.

lees meer

Wandelingen waar je stil van wordt

8 januari 2019 Boswachter Lida Blok in Flevoland

Groene Voornemens Wandeling

Januari staat bij Staatsbosbeheer in het teken van de Groene Voornemens. Tijdens de stiltewandeling in het Almeerderhout besteden we aandacht aan de goede en groene voornemens voor 2019. Inclusief een kop koffie.

Deze wandeling maakt deel uit van het jaarprogramma 12 Buitengewone Belevenissen: iedere maand zetten wij een natuurbelevenis voor je klaar zodat jij eenvoudig kunt genieten van de natuur.Nieuwsgierig naar de andere 12 Buitengewone Belevenissen bij jou in de buurt? Kijk op www.staatsbosbeheer.nl/gewoonbuiten

lees meer

Kaarsjeswandeling door het Almeerderhout

19 december 2018 Rob Koetsier in Flevoland

Wandel zaterdag 22 december samen met je kinderen de kaarsjeswandeling door de bossen van het Almeerderhout, bij Stadslandgoed De Kemphaan

lees meer

Onderzoek archeologische waarden Eemvallei-Zuid

12 december 2018 Boswachter Lida Blok in Flevoland

In de planontwikkeling en uitvoering van de Eemvallei Zuid is vertraging ontstaan, doordat er meer archeologisch onderzoek nodig bleek.

lees meer

Houtoogst Kuinderbos van start

4 december 2018 Boswachter Harco Bergman in Flevoland
Boom met rode stip in bos

Binnenkort wordt gestart met de houtoogst in het Kuinderbos. Door de besmetting van de essen met essentaksterfte zal er dit oogstseizoen ca. 4300 m3 hout geoogst worden. Het overgrote deel betreffen de essen met de zwaarste aantasting. Op veel plekken combineren we dit met bosrandenbeheer wat goed is voor vlinders, libellen, vogels en kleine zoogdieren.

lees meer

Opruimactie en natuurwerkdag in het Zuigerplasbos

1 november 2018 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Zaterdag 3 november is het weer zover. In het Belevenissenbos zal weer een grote opruimactie worden georganiseerd wat dit jaar samen gaat met de natuurwerkdag.
Van 10 tot 16 uur is er een hoop te beleven in het Belevenissenbos voor jong en oud.

lees meer

Fotowedstrijd

30 oktober 2018 Boswachter Lida Blok in Flevoland

Laat weten wat het Almeerderhout voor jou betekent. Maak een foto of mail je reactie. Draag zo bij aan het gebruikersonderzoek voor het Almeerderhout.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog