www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Lichtjeswandeling Horsterwold

1 minuut geleden Rob Koetsier in Flevoland

Kom op 10 december 2022 naar de Lichtjeswandeling door het Horsterwold

lees meer

Groen Flevoland Festival: Vrijwilligers bedankt!

24 oktober 2022 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

De groene organisaties in Flevoland, waaronder Staatsbosbeheer, kunnen tegenwoordig niet meer zonder vrijwilligers. Zij verzetten in hun vrije tijd enorm veel werk en daarvoor wilden we hen gezamenlijk op een bijzondere manier bedanken in de vorm van het ‘Groen Flevoland Festival’.

lees meer

De ontwikkeling van ‘puberbos’ Almeerderhout

18 oktober 2022 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Flevoland

Je zou het Almeerderhout de puber onder de grote bossen van Flevoland kunnen noemen. Het bos van ruim 50 jaar is nog relatief jong en nog volop in ontwikkeling. Dat gaat net als bij mensen met vallen en opstaan. Zo staat het bos op een vruchtbare bodem en kan het daardoor hard groeien. Maar soms zit het ook tegen, als ziektes zoals de essentaksterfte de kop op steken. Kortom, het kan in het Almeerderhout nog allerlei kanten uit. Van z’n ‘ouders’, Staatsbosbeheer en gemeente Almere, krijgt het eigenzinnige bos daarvoor volop ruimte, het stadsbos mag vernieuwende en ongewone (bos)paden inslaan.

lees meer

Ben jij ook een natuurbeschermer?

28 juli 2022 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

De Verenigde Naties heeft vandaag (28-7) uitgeroepen tot de Dag van de Natuurbescherming. Tijdens deze dag staan we stil bij het belang van de natuur. Wat we er allemaal in kunnen doen of wat het voor ons betekend en waarom het zo belangrijk is dat we de natuur moeten beschermen.

lees meer

Waarom wordt er soms niet gemaaid in onze terreinen van Almere?

17 juni 2022 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

In Flevoland leven we op de zeekleibodem. Dit is een rijke bodem vol met voedingsstoffen. In het begin van het voorjaar wanneer de natuur volop groen wordt begint alles keihard te groeien. In Flevoland gaat dit door de rijke bodem veel harder als op de arme zandgronden.
Het is daarom belangrijk om op bepaalde plekken vooral langs onze recreatieve voorzieningen te maaien. Wanneer dit niet gebeurd dan zal het gebied binnen ‘’No Time’’ onbereikbaar zijn voor onze bezoekers.
En toch wordt niet altijd alles gemaaid. Waarom? Dat leggen we hieronder uit.

lees meer
meer berichten