www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Is jouw hond de leukste aangelijnde hond van Almere?

2 uur geleden Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Wij als boswachters van Staatsbosbeheer in Almere maken deze periode vaker onze rondes door de natuurgebieden. Tijdens deze rondes gaan wij in gesprek met de bezoekers van de natuurgebieden over de kwetsbaarheid van de natuur. De stadsbossen in Almere worden druk bezocht door veel diverse gebruikers. Steeds vaker zien wij nieuwe doelgroepen verschijnen of krijgen wij nieuwe aanvragen van activiteiten binnen. Het is natuurlijk mooi om te zien dat iedereen zo van de natuur kan genieten maar we moeten de natuur wel blijven beschermen. Juist in deze periode wanneer er veel jonge dieren worden geboren zoals reeën, vosjes en vele vogels.

lees meer

Dood doet leven-plek in het Almeerderhout

9 december 2022 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Staatsbosbeheer heeft op Stadslandgoed De Kemphaan vanaf december een speciale ‘dood doet leven-plek’ ingericht. Wij vinden het namelijk belangrijk om aan het publiek ook de rol van dode dieren in de natuur te laten zien. We doden daar natuurlijk geen dieren voor, maar gebruiken dieren die bijvoorbeeld door een aanrijding zijn gedood.

lees meer

Lichtjeswandeling Horsterwold

22 november 2022 Rob Koetsier in Flevoland

Kom op 10 december 2022 naar de Lichtjeswandeling door het Horsterwold

lees meer

Groen Flevoland Festival: Vrijwilligers bedankt!

24 oktober 2022 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

De groene organisaties in Flevoland, waaronder Staatsbosbeheer, kunnen tegenwoordig niet meer zonder vrijwilligers. Zij verzetten in hun vrije tijd enorm veel werk en daarvoor wilden we hen gezamenlijk op een bijzondere manier bedanken in de vorm van het ‘Groen Flevoland Festival’.

lees meer

De ontwikkeling van ‘puberbos’ Almeerderhout

18 oktober 2022 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Flevoland

Je zou het Almeerderhout de puber onder de grote bossen van Flevoland kunnen noemen. Het bos van ruim 50 jaar is nog relatief jong en nog volop in ontwikkeling. Dat gaat net als bij mensen met vallen en opstaan. Zo staat het bos op een vruchtbare bodem en kan het daardoor hard groeien. Maar soms zit het ook tegen, als ziektes zoals de essentaksterfte de kop op steken. Kortom, het kan in het Almeerderhout nog allerlei kanten uit. Van z’n ‘ouders’, Staatsbosbeheer en gemeente Almere, krijgt het eigenzinnige bos daarvoor volop ruimte, het stadsbos mag vernieuwende en ongewone (bos)paden inslaan.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog