www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Even voorstellen: nieuwe Boswachter Publiek in de Stadsbossen in Almere

11 september 2023 Boswachter Kim Gerrebrands in Flevoland

Graag stel ik mijzelf voor: Ik ben Kim Gerrebrands, 24 jaar oud en ik ben sinds maart 2023 werkzaam als Boswachter Publiek bij het team van Staatsbosbeheer in Almere. Almere is geen nieuwe plek voor mij, ik ben hier geboren en opgegroeid.

lees meer

Nieuwe boswachter in Zeewolde

5 september 2023 Boswachter Lisa Wassenaar in Flevoland

Nieuw, maar niet onbekend… Na 3 jaar de functie Senior Boswachter Publiek in Hof van Delfland te vervullen, maak ik de overstap naar eenheid Zeewolde. Een nieuwe omgeving, nieuwe collega’s en nieuwe uitdagingen. Ik heb er zin in!

lees meer

Waarom wordt er soms niet gemaaid in onze Almeerse terreinen?

17 juli 2023 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

In Flevoland leven we op een rijke zeekleibodem. Door de vele voedingstoffen in de bodem groeit alles hier heel snel. Wanneer Staatsbosbeheer niet zal maaien zal dat betekenen dat het gebied al snel niet meer toegankelijk is voor onze bezoekers. Tocht wordt er niet overal gemaaid.

lees meer

Schapen verlaten vaste plek in het Schapenbos

11 mei 2023 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

De schapen of geiten die al jaren in het Schapenbos grazen zullen het bos verlaten. Ongeveer vier jaar geleden is de huidige schaapskudde ingezet om de reuzeberenklauw te bestrijden in het Schapenbos. Daarvoor was er nog een andere schaapskudde actief. Deze beheermethode was succesvol.
Nu het gebied vrij is van reuzenberenklauw willen wij de schaapskudde daarom ook in gaan zetten op andere plekken in de buurt van het Schapenbos.

lees meer

Is jouw hond de leukste aangelijnde hond van Almere?

6 maart 2023 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Wij als boswachters van Staatsbosbeheer in Almere maken deze periode vaker onze rondes door de natuurgebieden. Tijdens deze rondes gaan wij in gesprek met de bezoekers van de natuurgebieden over de kwetsbaarheid van de natuur. De stadsbossen in Almere worden druk bezocht door veel diverse gebruikers. Steeds vaker zien wij nieuwe doelgroepen verschijnen of krijgen wij nieuwe aanvragen van activiteiten binnen. Het is natuurlijk mooi om te zien dat iedereen zo van de natuur kan genieten maar we moeten de natuur wel blijven beschermen. Juist in deze periode wanneer er veel jonge dieren worden geboren zoals reeën, vosjes en vele vogels.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog