www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Sssst het is muisstil in Utrecht

2 dagen geleden staatsbosbeheer1 in Utrecht

Wist je dat er nog stille plekjes te vinden zijn in de drukke provincie Utrecht? Op 29 oktober is de Dag van de Stilte en nodigen we je uit om één van de stilste wandelingen te lopen op het Leersumse Veld.

lees meer

Help de sleedoornpage tijdens de Natuurwerkdag!

9 oktober 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op zaterdag 4 november vindt de Natuurwerkdag plaats. Ook bij Staatsbosbeheer kan jong en oud de natuur een handje komen helpen. Dit jaar steken we, in samenwerking met de Vlinderstichting, in Overlangbroek bij Wijk bij Duurstede de handen uit de mouwen voor de sleedoornpage. Kom jij ook helpen?

lees meer

Stormloop op boswachterexcursies tijdens BinnensteBuitenFestival

18 september 2017 staatsbosbeheer1 in Utrecht

Afgelopen weekend stond Lage Vuursche in het teken van het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten. Tijdens het BinnensteBuitenFestival werden er verschillende activiteiten georganiseerd in het thema natuur, koken en lifestyle. Onze wandelingen waren op de regenachtige zaterdag én de zonnige zondag een hit!

lees meer

Waar is Harry?

8 september 2017 Boswachter Tineke Harlaar in Utrecht

Ik ben hem al even uit het oog verloren: Harry ‘mijn’ dienstautospin, verscholen achter de linker achteruitkijkpiegel, die keer op keer zijn webje herstelt en niet wegwaait bij 100 kilometer per uur. Terwijl ik op zoek ga naar hem, deel ik alvast dit blog met jullie over Harry en andere huisspinnen.

lees meer

Natuurdag mindervaliden Landgoed Broekhuizen

30 augustus 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Honderd mindervaliden en hun begeleiders beleven een prachtige natuurdag op Landgoed Broekhuizen. Deze dag werd mogelijk gemaakt door Lions Clubs in samenwerking met De Zonnebloem en Staatsbosbeheer.

lees meer

Jij ook Groen Maatje?

29 augustus 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Stichting NatuurWijs, in samenwerking met Staatsbosbeheer, wil het mogelijk maken om kinderen uit de aandachtswijken van Amersfoort de natuur te laten ontdekken en beleven. De kinderen gaan daarbij, met hun maatjes, de natuur in onder begeleiding van getrainde NatuurWijzers.

lees meer

Iriserend blauw, wauw!

10 juli 2017 Boswachter Wanda Floor-Zwart in Utrecht

Eikenpages behoren tot de familie Lycaenidae en zijn afhankelijk van grote eiken op een zonnige standplaats voor hun overleving. In Utrecht zijn oa. verschillende fortterreinen geschikt leefgebied. Ze leven het grootste gedeelte van hun tijd in de toppen van de bomen, waar ze leven van de zoete honingdauw.

lees meer

Nieuw icoon voor de Grebbelinie: Grebbelinie bezoekerscentrum geopend!

29 juni 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Het Grebbelinie Bezoekerscentrum is op woensdag 28 juni officieel geopend door de heer Prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Met een druk op een knop onthulde hij het logo op de zijgevel van het nieuwe pand aan het Fort aan de Buursteeg. Op zaterdag 8 juli is een feestelijke publieksdag georganiseerd en kan iedereen een kijkje komen nemen.

lees meer

Verborgen Landschap beleven en ontdekken

14 juni 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Kom in het weekend van 17 en 18 juni naar de Nieuwe Hollandse Waterlinie! In dit grootste Rijksmonument van Nederland (genomineerd voor een UNESCO-status!) staat dan alles in het teken van Mooi Linieland: Het wonderlijke landschap tussen de forten.

lees meer

Ambitiekaart voor de Heuvelrug: partijen maken balans op voor Nationaal Park Heuvelrug nieuwe stijl

13 juni 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Eén Nationaal Park Heuvelrug van Grebbeberg tot Gooimeer waarmee de bijzondere natuur beschermd en ontwikkeld kan worden, is en blijft de ambitie waar alle betrokken partijen voor gaan. Negen maanden na de startbijeenkomst, maakten de partijen onlangs de balans op.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog