www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Nieuwe Hollandse Waterlinie is UNESCO Werelderfgoed

27 juli 2021 bverweij in Utrecht

Op 26 juli heeft het Werelderfgoedcomité besloten om de Nieuwe Hollandse Waterlinie de werelderfgoedstatus te verlenen. Dit is de uitbreiding van het werelderfgoed van de Stelling van Amsterdam (sinds 1996) met de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

lees meer

Stormschade Leersum: gebied afgesloten

23 juni 2021 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op vrijdag 18 juni heeft de kracht van moeder natuur zich laten gelden in Leersum. Een onverwachte valwind van korte duur heeft enorme schade veroorzaakt in het dorp en de omliggende natuurgebieden op de Utrechtse Heuvelrug. Het is onvoorstelbaar, een ravage van deze omvang hebben we nog nooit meegemaakt in onze gebieden. Een aantal percelen is compleet tegen de vlakte gegaan. Het Lombokbos is zowat weggevaagd en monumentale bomen op Landgoed Broekhuizen zijn als luciferhoutjes geknapt. Ook de beheerwegen, parkeerplaatsen, wandel-, ruiter- fiets- en mountainbikepaden zijn op veel plekken beschadigd en bezaaid met takken en omgevallen bomen.

lees meer

Fort aan de Buursteeg klaar voor de toekomst

9 juni 2021 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Restaurant Grebbelounge, Stichting Grebbelinie Bezoekerscentrum en Staatsbosbeheer hebben de handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. In de overeenkomst staan afspraken over de gezamenlijke exploitatie van het bezoekerscentrum, het gebruik van de buitenruimte op het fort en hoe de partners hierin gaan samenwerken en elkaar versterken.

lees meer

Scootmobielroute op de Utrechtse Heuvelrug: onbeperkt genieten van de natuur

11 mei 2021 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op 25 mei 2021 start een pilot in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug met een nieuwe scootmobielroute. Deze route is een initiatief van de werkgroep Toegankelijkheid van de Stichting Dorpsnetwerk Leersum, en is tot stand gekomen in samenwerking met Molecaten Park Landgoed Ginkelduin, Staatsbosbeheer en Vakcollege Maarsbergen. Met hulp van de werkgroep Natuurbeheer van Dorp & Natuur Amerongen-Leersum en Wiegersma Boomverzorging Leersum is de route begaanbaar gemaakt voor de scootmobiel. Als de pilot succesvol blijkt wordt deze route definitief aangeboden.

lees meer

Zorgen om rust in kraamkamer natuur

8 maart 2021 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Het is mooi dat veel mensen de natuur opnieuw ontdekt hebben maar bezoekers moeten zich wel realiseren dat ze te gast zijn in de natuurgebieden. Het is ‘het thuis’ van de planten en dieren.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog