www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Opening eerste PlasticVrije Zone in het Doornse Gat

7 dagen geleden Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op vrijdag 16 oktober 2020 is de eerste PlasticVrije Zone op de Utrechtse Heuvelrug in het Doornse Gat geopend. De PlasticVrije zone is een initiatief van GoedVolk en wordt ondersteund door Staatsbosbeheer en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

lees meer

Helpende hand voor de groene glazenmaker

30 juli 2020 Boswachter Bert van Dijk in Utrecht

De groene glazenmaker is een zeldzame libellensoort die voornamelijk in laagveengebieden voorkomt. In onze mooie provincie voelt deze libel zich goed thuis in de waterrijke, zompige delen zoals in het Oostelijk Vechtplassengebied.

lees meer

De gewone geitenmelker

9 juli 2020 Boswachter Wanda Floor-Zwart in Utrecht

Nachtzwaluwen zijn bijzondere en goed gecamoufleerde vogels, die zomers in onze heidegebieden komen om te broeden. Het zijn behendige dieren en hebben zo hun trucjes voor bescherming van hun eieren en verzorging van hun verenpak.

lees meer

Ontdek de onbekende streken van Utrecht

3 juli 2020 Boswachter Tineke Harlaar in Utrecht

Deze zomervakantie (her)ontdekken we de natuur in eigen land. In dit blog vind je tips van mij en mijn collega-boswachters in de provincie Utrecht. Stuk voor stuk minder bekende plekken die zeker een bezoekje waard zijn!

lees meer

Natuurparel Willeskop

22 juni 2020 Boswachter Frans de Graaff in Utrecht
Informatiebord natuurgebied Willeskop

Natuurgebied Willeskop is in bijzondere natuurparel in de provincie Utrecht. Het gebied kan beschouwd worden als een van de grootste vogelkraamkamers van het Groene Hart. Het is een gevarieerd landschap van water, eilandjes, moerassen, polderpad en schraalgrasland met natuurvriendelijke oevers waar de natuur vrij spel heeft. Er loopt een mooie wandelroute over de historische houtkaden en vanuit de uitkijktoren heb je prachtige vergezichten. Trek je wandelschoenen aan, neem de verrekijker mee om deze parel te ontdekken.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog