www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Speuren naar sporen 2.0

8 april 2020 Boswachter Jelle Bais in Utrecht

speuren naar sporen uit het verleden met de techniek van vandaag.

lees meer

Monumentale linde vervangen in boswachterij Austerlitz

31 maart 2020 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Staatsbosbeheer heeft in samenwerking met Stichting Lokaal Austerlitz en het Geheugen van Zeist op dinsdag 31 maart 2020 in boswachterij Austerlitz een nieuwe leilinde geplant op Wallenberg, aan de noordkant van boswachterij Austerlitz. Hiermee wordt de gesneuvelde linde van ruim 200 jaar oud vervangen en de cultuurhistorie uit de Franse tijd zichtbaar gehouden.

lees meer

Fort aan de Buursteeg helemaal hersteld en toegankelijk

21 februari 2020 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op 20 februari 2020 heeft gedeputeerde Rob van Muilekom van de provincie Utrecht het herstelde Fort aan de Buursteeg officieel overgedragen aan eigenaar Staatsbosbeheer. Rob van Muilekom: ”Fort aan de Buursteeg is een prachtig voorbeeld hoe wij het als provincie graag zien; recreatie, natuur en cultuurhistorie samen hand in hand en toegankelijk voor iedereen.”

lees meer

Ik ontmoet een boom

28 november 2019 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Sinds een jaar is Staatsbosbeheer bezig met een zoektocht naar bijzondere bomen op de eigen terreinen. We zijn maar ’s begonnen met het eigen personeel te raadplegen: ‘Wat is voor jou een Boom van Betekenis?’. Het meest genoemd werd de Eenzame Eik in Amerongen. Marcel van Ool bezocht deze markante boom en schreef er een gastblog over.

lees meer

Kaboutermiddag in het Leersumse Veld

8 oktober 2019 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

In Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt het avontuur op je te wachten! Tijdens de Beleefweek van 19 t/m 27 oktober zijn er volop activiteiten te beleven. In het Leersumse Veld organiseert Staatsbosbeheer op woensdagmiddag 23 oktober 2019 een kaboutermiddag.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog