www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Realisatie nieuw bos Overlangbroek: tweede fase bosaanplant van start

4 uur geleden Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Staatsbosbeheer is gestart met het voorbereidend werk voor de aanplant van acht hectare nieuw bos ten noorden van de Gooyerdijk nabij landgoed Broekhuizen. Het wordt een divers bosperceel van totaal 37.000 verschillende bomen en struiken. Het plantwerk wordt eind maart 2024 afgerond.

lees meer

Vitale bosbodem belangrijk voor bosvogels

6 juni 2023 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Landelijk gezien gaat het goed met onze bosvogels, de laatste 100 jaar neemt de hoeveelheid bos en het aantal bosvogels toe. Sinds 1990 is de trend positief te noemen. Echter op regionaal niveau zijn grote verschillen te zien. Waar het in laag Nederland goed gaat omdat deze bossen ouder en gevarieerder worden, zien we op de zandgronden in hoog Nederland dat het met een aantal soorten niet goed is gesteld.

lees meer

Start kleiwinning in de Schalkwijker Buitenwaard

4 mei 2023 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Na een zorgvuldige voorbereiding van vijf jaar, is op 1 mei 2023 de eerste klei afgegraven in de Schalkwijker Buitenwaard. Hier wordt door de winning van klei een goede basis gelegd voor de ontwikkeling van riviernatuur.

lees meer

Sttttt ….. niet storen: broedseizoen

21 maart 2023 bverweij in Utrecht

Tijdens het broedseizoen staat voortplanting van de dieren in de natuur centraal. Zo broeden de vogels al op hun nest en andere dieren verleiden de vrouwtjes om te paren of staan op het punt te baren. Het is van groot belang dit natuurlijke proces niet te verstoren. Nog te vaak signaleren de boswachters honden die loslopen op plekken waar dit niet mag en dat er van de paden wordt afgeweken.

lees meer

Boomplantdag Lombokbos

18 januari 2023 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Het Lombokbos in Leersum is bijna hersteld nadat hier de valwind in 2021 heeft huisgehouden. Als sluitstuk gaan er dit jaar ruim 25.000 jonge bomen de grond in. Om inwoners uit Leersum in de gelegenheid te stellen een bijdrage te leveren aan het herstel van hun geliefde Lombokbos, organiseert Staatsbosbeheer een boomplantdag op zaterdagochtend 18 februari 2023.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog