www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Natuurparel Willeskop

5 dagen geleden Boswachter Frans de Graaff in Utrecht
Informatiebord natuurgebied Willeskop

Natuurgebied Willeskop is in bijzondere natuurparel in de provincie Utrecht. Het gebied kan beschouwd worden als een van de grootste vogelkraamkamers van het Groene Hart. Het is een gevarieerd landschap van water, eilandjes, moerassen, polderpad en schraalgrasland met natuurvriendelijke oevers waar de natuur vrij spel heeft. Er loopt een mooie wandelroute over de historische houtkaden en vanuit de uitkijktoren heb je prachtige vergezichten. Trek je wandelschoenen aan, neem de verrekijker mee om deze parel te ontdekken.

lees meer

Boswerkzaamheden Boswachterij Amerongen

15 juni 2020 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Binnenkort begint Staatsbosbeheer met werkzaamheden in Boswachterij Amerongen. In het deel tussen Amerongen en Overberg wordt gestart met het verwijderen van fijnsparren. Deze bomen zijn aangetast door een kever, ook wel ‘letterzetter’ genoemd en bezwijken daardoor. Als dit werk klaar is start het werk in het Zuilensteynse Bos. Hier krijgen bomen op een aantal plekken meer ruimte. Het dunnen van het bos is noodzakelijk om het bos gevarieerd en toekomstbestendig te houden.

lees meer

Speuren naar sporen 2.0

8 april 2020 Boswachter Jelle Bais in Utrecht

speuren naar sporen uit het verleden met de techniek van vandaag.

lees meer

Monumentale linde vervangen in boswachterij Austerlitz

31 maart 2020 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Staatsbosbeheer heeft in samenwerking met Stichting Lokaal Austerlitz en het Geheugen van Zeist op dinsdag 31 maart 2020 in boswachterij Austerlitz een nieuwe leilinde geplant op Wallenberg, aan de noordkant van boswachterij Austerlitz. Hiermee wordt de gesneuvelde linde van ruim 200 jaar oud vervangen en de cultuurhistorie uit de Franse tijd zichtbaar gehouden.

lees meer

Fort aan de Buursteeg helemaal hersteld en toegankelijk

21 februari 2020 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op 20 februari 2020 heeft gedeputeerde Rob van Muilekom van de provincie Utrecht het herstelde Fort aan de Buursteeg officieel overgedragen aan eigenaar Staatsbosbeheer. Rob van Muilekom: ”Fort aan de Buursteeg is een prachtig voorbeeld hoe wij het als provincie graag zien; recreatie, natuur en cultuurhistorie samen hand in hand en toegankelijk voor iedereen.”

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog