www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Boswachter zoekt donateurs voor aanleg mindervalidenpad Leersumse Veld

19 oktober 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

De natuur bereikbaar en beleefbaar. Daar maakt Staatbosbeheer zich hard voor. Iedereen moet kunnen genieten van natuur. Ook mensen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Op de Utrechtse Heuvelrug is het echter lastig om de omgeving te beleven als je aan wielen gebonden bent. Daarom zetten wij ons in voor een 4 kilometer lang mindervalidenpad door het prachtige Leersumse Veld. Zo willen we de natuur weer van iedereen maken.

lees meer

Kom jij de sleedoornpage helpen op de Natuurwerkdag?

15 oktober 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op zaterdag 3 november vindt de landelijke Natuurwerkdag plaats. Ook bij Staatsbosbeheer kan jong en oud de natuur een handje komen helpen. Dit jaar steken we, in samenwerking met de Vlinderstichting, in Overlangbroek bij Wijk bij Duurstede de handen uit de mouwen voor de sleedoornpage. Kom jij ook helpen?

lees meer

Kaboutermiddag in de herfstvakantie Leersumse Veld

11 oktober 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Het Nationaal Park Nationaal Utrechtse Heuvelrug is 15 jaar! Dit laten we niet ongemerkt voorbij gaan. De herfstvakantie (20 t/m 28 oktober) staat in het teken van de Beleefweek met activiteiten voor elk wat wils. In het Leersumse Veld organiseert Staatsbosbeheer op woensdagmiddag 24 oktober 2018 een kaboutermiddag. Je bent van harte welkom!

lees meer

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug jarig!

8 oktober 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op 11 oktober 2018 hangen we de vlag uit met het bereiken van een feestelijke mijlpaal. Dan is het Nationaal Park Nationaal Utrechtse Heuvelrug 15 jaar! Dit laten we niet ongemerkt voorbij gaan. Zo valt een jubileumuitgave bomvol verhalen en tips bij ruim 200.000 huishoudens op de mat. De herfstvakantie (20 t/m 28 oktober) staat in het teken van de Beleefweek met activiteiten voor elk wat wils. In het Leersumse Veld organiseert Staatsbosbeheer een kaboutermiddag. Je bent van harte welkom!

lees meer

Werkzaamheden verbetering waterhuishouding Overlangbroek

25 september 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

In het natuurgebied Overlangbroek dat beheerd wordt door Staatsbosbeheer zijn werkzaamheden gestart om de waterhuishouding in dit natuurgebied te verbeteren. De Stichtse Rijnlanden voert dit werk uit in opdracht van de Provincie Utrecht. Het terrein is tot en met maart 2019 afgesloten voor publiek.

lees meer

BinnensteBuiten Festival op fort bij Rijnauwen

14 september 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

In het weekend van 22 en 23 september 2018 strijkt het lifestyle programma van KRO-NCRV BinnensteBuiten neer op het Fort bij Rijnauwen in Bunnik. Al het leuks van het televisieprogramma is dit weekend voor een speciale uitzending verzameld op deze magische locatie

lees meer

Je kan de boom in bij Staatsbosbeheer!

10 september 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Elegast Distillery organiseert vanaf half september 2018 weer oogstdagen in verschillende boomgaarden. Op zaterdag 6 oktober 2018 is er een plukdag in de mooie hoogstamboomgaard Oud-Kolland van Staatsbosbeheer. Op deze dag leer je op een ladder de boom in te gaan en ervaar je de voldoening van het oogsten van appels van allerlei oud-hollandse soorten die je niet in de supermarkt vindt.

lees meer

Brede Bos: project voor werkzoekenden groot succes

31 augustus 2018 Boswachter Claudia in Utrecht
Het Brede Bos

Project ‘Het Brede Bos’ helpt succesvol werkzoekenden op weg die om allerlei redenen moeite hebben met het vinden van een baan. Het project is een groot succes!

lees meer

Reeënbronst: dolle bokken en fiepende geiten

10 augustus 2018 Boswachter Claudia in Utrecht
Reeënbronst: de bokken hebben het zwaar

Als je een beetje geluk hebt, kom je ze deze periode tegen: reebokken die als een dwaas rondrennen en maar aan één ding denken: paren met een reegeit. We zitten nog net in de tijd van de reeënbronst, die rond half juli is begonnen en ongeveer vier weken duurt.

lees meer

Droog, droger droogst

3 augustus 2018 Boswachter Claudia in Utrecht
Droogte in het Leersumse Veld

Door de aanhoudende droogte en hitte heeft de natuur het zwaar. Ook in het Leersumse Veld zijn de gevolgen van het extreme weer goed te zien.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog