www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Langlaufen in Het Leersumse Veld

5 dagen geleden Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Nu er sneeuw ligt kun je het prachtige Leersumse Veld op een heel andere manier beleven. Behalve heerlijk wandelen kun je nu ook langlaufen in Het Leersumse Veld. Staatsbosbeheer heeft in samenwerking met het Stichts Langlauf Team een loipe van ca. 6 kilometer voor u uitgezet.

lees meer

Sfeervolle lichtjeswandeling in het Leersumse Veld

5 dagen geleden Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Beleef het magische donker in de natuur en kom in de kerststemming in het Leersumse Veld! Een snoer van honderden kaarsjes, de sterren aan de hemel en nachtelijke geluiden uit het bos. Staatsbosbeheer organiseert een kaarsjeswandeling op vrijdag 22 december 2017. Een spannende winterwandeling voor het hele gezin!

lees meer

Archeologen op zoek naar grafheuvels in het Amerongse Bos

7 november 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op maandag 27 november gaat een team van archeologen en archeologiestudenten het Amerongse Bos in om een aantal grafheuvels te onderzoeken. U bent uitgenodigd om te komen kijken bij de start van dit bijzondere onderzoek. Archeologen vertellen u alles over de prehistorische grafheuvels in de omgeving, en u kunt ‘live’ de eerste boor in de grond zien gaan!

lees meer

Sssst het is muisstil in Utrecht

20 oktober 2017 staatsbosbeheer1 in Utrecht

Wist je dat er nog stille plekjes te vinden zijn in de drukke provincie Utrecht? Op 29 oktober is de Dag van de Stilte en nodigen we je uit om één van de stilste wandelingen te lopen op het Leersumse Veld.

lees meer

Help de sleedoornpage tijdens de Natuurwerkdag!

9 oktober 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op zaterdag 4 november vindt de Natuurwerkdag plaats. Ook bij Staatsbosbeheer kan jong en oud de natuur een handje komen helpen. Dit jaar steken we, in samenwerking met de Vlinderstichting, in Overlangbroek bij Wijk bij Duurstede de handen uit de mouwen voor de sleedoornpage. Kom jij ook helpen?

lees meer

Stormloop op boswachterexcursies tijdens BinnensteBuitenFestival

18 september 2017 staatsbosbeheer1 in Utrecht

Afgelopen weekend stond Lage Vuursche in het teken van het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten. Tijdens het BinnensteBuitenFestival werden er verschillende activiteiten georganiseerd in het thema natuur, koken en lifestyle. Onze wandelingen waren op de regenachtige zaterdag én de zonnige zondag een hit!

lees meer

Waar is Harry?

8 september 2017 Boswachter Tineke Harlaar in Utrecht

Ik ben hem al even uit het oog verloren: Harry ‘mijn’ dienstautospin, verscholen achter de linker achteruitkijkpiegel, die keer op keer zijn webje herstelt en niet wegwaait bij 100 kilometer per uur. Terwijl ik op zoek ga naar hem, deel ik alvast dit blog met jullie over Harry en andere huisspinnen.

lees meer

Natuurdag mindervaliden Landgoed Broekhuizen

30 augustus 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Honderd mindervaliden en hun begeleiders beleven een prachtige natuurdag op Landgoed Broekhuizen. Deze dag werd mogelijk gemaakt door Lions Clubs in samenwerking met De Zonnebloem en Staatsbosbeheer.

lees meer

Jij ook Groen Maatje?

29 augustus 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Stichting NatuurWijs, in samenwerking met Staatsbosbeheer, wil het mogelijk maken om kinderen uit de aandachtswijken van Amersfoort de natuur te laten ontdekken en beleven. De kinderen gaan daarbij, met hun maatjes, de natuur in onder begeleiding van getrainde NatuurWijzers.

lees meer

Iriserend blauw, wauw!

10 juli 2017 Boswachter Wanda Floor-Zwart in Utrecht

Eikenpages behoren tot de familie Lycaenidae en zijn afhankelijk van grote eiken op een zonnige standplaats voor hun overleving. In Utrecht zijn oa. verschillende fortterreinen geschikt leefgebied. Ze leven het grootste gedeelte van hun tijd in de toppen van de bomen, waar ze leven van de zoete honingdauw.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog