www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Start kleiwinning in de Schalkwijker Buitenwaard

4 mei 2023 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Na een zorgvuldige voorbereiding van vijf jaar, is op 1 mei 2023 de eerste klei afgegraven in de Schalkwijker Buitenwaard. Hier wordt door de winning van klei een goede basis gelegd voor de ontwikkeling van riviernatuur.

lees meer

Sttttt ….. niet storen: broedseizoen

21 maart 2023 bverweij in Utrecht

Tijdens het broedseizoen staat voortplanting van de dieren in de natuur centraal. Zo broeden de vogels al op hun nest en andere dieren verleiden de vrouwtjes om te paren of staan op het punt te baren. Het is van groot belang dit natuurlijke proces niet te verstoren. Nog te vaak signaleren de boswachters honden die loslopen op plekken waar dit niet mag en dat er van de paden wordt afgeweken.

lees meer

Boomplantdag Lombokbos

18 januari 2023 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Het Lombokbos in Leersum is bijna hersteld nadat hier de valwind in 2021 heeft huisgehouden. Als sluitstuk gaan er dit jaar ruim 25.000 jonge bomen de grond in. Om inwoners uit Leersum in de gelegenheid te stellen een bijdrage te leveren aan het herstel van hun geliefde Lombokbos, organiseert Staatsbosbeheer een boomplantdag op zaterdagochtend 18 februari 2023.

lees meer

Start inrichtingsmaatregelen natuurherstel Binnenveld

14 december 2022 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Na jaren van voorbereiding zijn we nu gestart met de inrichtingsmaatregelen in het Utrechtse deel van het Binnenveld bij Veenendaal. Dit doen we om de soortenrijkdom aan planten en dieren in het natuurgebied in stand te houden en verder te ontwikkelen. Daarvoor is een ruim en aaneengesloten gebied van natte en botanische graslanden nodig.

lees meer

25.000 Bomen voor het Lombokbos

9 december 2022 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Het Lombokbos krijgt een groene doorstart in het nieuwe jaar. Ruim 25.000 jonge bomen gaan vanaf 2 januari 2023 de grond in. Dit is het sluitstuk van het herstelwerk dat sinds de valwind in juni 2021 loopt.  Vandaag start het voorbereidend werk om in de periode januari tot medio maart 2023 de jonge bomen te kunnen planten. Ook worden inwoners uit het dorp Leersum in de gelegenheid gesteld om hieraan mee te doen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog