www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Iriserend blauw, wauw!

10 juli 2017 Boswachter Wanda Floor-Zwart in Utrecht

Eikenpages behoren tot de familie Lycaenidae en zijn afhankelijk van grote eiken op een zonnige standplaats voor hun overleving. In Utrecht zijn oa. verschillende fortterreinen geschikt leefgebied. Ze leven het grootste gedeelte van hun tijd in de toppen van de bomen, waar ze leven van de zoete honingdauw.

lees meer

Nieuw icoon voor de Grebbelinie: Grebbelinie bezoekerscentrum geopend!

29 juni 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Het Grebbelinie Bezoekerscentrum is op woensdag 28 juni officieel geopend door de heer Prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Met een druk op een knop onthulde hij het logo op de zijgevel van het nieuwe pand aan het Fort aan de Buursteeg. Op zaterdag 8 juli is een feestelijke publieksdag georganiseerd en kan iedereen een kijkje komen nemen.

lees meer

Verborgen Landschap beleven en ontdekken

14 juni 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Kom in het weekend van 17 en 18 juni naar de Nieuwe Hollandse Waterlinie! In dit grootste Rijksmonument van Nederland (genomineerd voor een UNESCO-status!) staat dan alles in het teken van Mooi Linieland: Het wonderlijke landschap tussen de forten.

lees meer

Ambitiekaart voor de Heuvelrug: partijen maken balans op voor Nationaal Park Heuvelrug nieuwe stijl

13 juni 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Eén Nationaal Park Heuvelrug van Grebbeberg tot Gooimeer waarmee de bijzondere natuur beschermd en ontwikkeld kan worden, is en blijft de ambitie waar alle betrokken partijen voor gaan. Negen maanden na de startbijeenkomst, maakten de partijen onlangs de balans op.

lees meer

Een smaakvolle wandeling op Landgoed Broekhuizen

6 juni 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Staatsbosbeheer organiseert op zondagmiddag 18 juni een bijzondere excursie op Landgoed Broekhuizen in Leersum. Ervaren gidsen vertellen u alles over eetbare planten en bloemen in de natuur. En wat waren de eetgewoonten van de vroegere bewoners van het landgoed?

lees meer

Bier en Appelsap Festival in Lage Vuursche

10 mei 2017 Boswachter Paul Suurmond in Utrecht

Op 25 mei, Hemelvaartsdag is er voor het eerst het Bier en Appelsap Festival tussen 10.00 en 20.00 uur. Kom met het hele gezin een dag genieten van stoere activiteiten, heerlijk eten en drinken en de mooie natuur van Lage Vuursche!

lees meer

TV-serie Mijn Mooiste Plek van RTV-Utrecht van start

4 mei 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Vanaf zaterdag 13 mei zendt RTV Utrecht het tweede seizoen van het televisieprogramma Mijn Mooiste Plek uit. Kijkers en boswachters laten hun mooiste plek zien in de natuur rondom Utrecht

lees meer

Beeldenroute op De Grebbelinie

15 april 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Van 13 mei tot en met 1 oktober 2017 is een bijzondere Beeldenroute georganiseerd in het afwisselende landschap van de Grebbelinie tussen Veenendaal en Renswoude. Speciaal voor dit gebied plaatsen 16 kunstenaars een kunstwerk langs een uitgezette fiets- of wandelroute.

lees meer

Boomfeestdag in het Amerongse Bos: kinderen planten 600 bomen

22 maart 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Staatsbosbeheer heeft vandaag in boswachterij Amerongen samen met de gemeente Utrechtse Heuvelrug en 100 kinderen van basisscholen uit Overberg, Leersum en Amerongen maar liefst 600 eiken- en lindeboompjes geplant.

lees meer

Al 20 Jaar!

10 maart 2017 Boswachter Wanda Floor-Zwart in Utrecht

Al ruim 20 jaar zet een aantal leden van de Werkgroep Boommarter Nederland zich vrijwillig in om op (o.a.) terreinen van Staatsbosbeheer op de Heuvelrug te zoeken naar verblijfplaatsen van boommarters. De reden hiervoor is het in kaart brengen van de populatie en de voortplanting van deze soort. Middels dergelijk onderzoek komen ook mogelijke knelpunten aan het licht en worden beheerders geholpen met adviezen voor een adequate bescherming van deze dieren en hun leefgebied.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog