www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Help ons de boswachtersblogs te verbeteren

30 mei 2024 Staatsbosbeheer in Utrecht

Na 10 jaar boswachtersblogs zijn we benieuwd naar jullie mening. Wat lezen jullie graag op de boswachterblogs? Hoe blijf je het liefst op de hoogte? Met jullie feedback kunnen we de blogs verbeteren en meer afstemmen op jullie wensen. Wil je ons helpen en adviseren? Het kost je ongeveer 6-8 minuten. Als dank voor de moeite verloten we onder de deelnemers 5 waardebonnen van € 25. Gelijk naar de vragenlijst: https://www.survio.com/survey/d/vragenlijstboswachtersblog

lees meer

Voorkom natuurbrand in de natuur: publiekscampagne Utrechtse Heuvelrug

10 mei 2024 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

tuurbranden zijn van alle tijden, maar door de toename van langere droge periodes de afgelopen jaren zien we het risico op natuurbranden in Nederland toenemen. In de praktijk is het lastig om het ontstaan van natuurbranden te voorkomen, die overigens meestal door menselijk handelen worden veroorzaakt. Bewustwording over de risico’s van een natuurbrand en wat ook jij als bezoeker, ondernemer of inwoner kan bijdragen om dit te voorkomen is dan ook van groot belang. Daarom werkt Staatsbosbeheer graag mee aan de campagne ‘Voorkom brand in de natuur’ van de Veiligheidsregio Utrecht.

lees meer

Van Boom tot Bos wandeling op Landgoed Broekhuizen

25 april 2024 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op donderdag 25 april 2024 is de allereerste ‘Van Boom tot Bos’ wandelroute op Landgoed Broekhuizen geopend. Deze wandeling markeert het startpunt van een feestjaar voor Staatsbosbeheer, dat dit jaar 125 jaar bestaat.

lees meer

Bijzondere wilde bijen in Noorderpark Ruigenhoek

6 maart 2024 Boswachter Tineke Harlaar in Utrecht
Kleine roetbij

In Utrecht zijn op diverse locaties van Staatsbosbeheer bijenherstelprojecten uitgevoerd en is onderzoek uitgevoerd. Met succes! Er zijn maar liefst 76 soorten wilde bijen aangetroffen, waarvan veel nieuwe en bijzondere soorten.

lees meer

Kinderen planten 600 bomen in de Lage Vuursche

28 februari 2024 bverweij in Utrecht

Kinderen van 8 verschillende basisscholen uit Baarn hebben verschillende loofbomen geplant in het bos. Op een plek waar dode fijnsparren stonden staan nu jonge bomen. Zo’n 320 kinderen staken de scheppen in de grond voor het bos van de toekomst.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog