www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Reeën blaffen, fiepen en vegen in Austerlitz

4 dagen geleden Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Lijkt het je niet fantastisch om tijdens een wandeling in de natuur een ree te ontmoeten? Ga dan mee met een van de excursies onder leiding van een ervaren gids in boswachterij Austerlitz en wie weet kom je er één tegen!

lees meer

Hoe overleven dieren in de winter?

15 februari 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op zondag 26 februari organiseert Staatsbosbeheer een bijzondere wandeling in boswachterij Austerlitz. Een ervaren gids vertelt je hoe verschillende dieren in de winter overleven. Gaan ze naar de zon of blijven ze in Nederland? En wat is het verschil tussen winterslaap en winterrust?

lees meer

Ontdek de rijke natuur op Landgoed Broekhuizen

10 februari 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Staatsbosbeheer organiseert op zondag 19 februari een prachtige wandeling over het Landgoed Broekhuizen in Leersum. Ervaren gidsen nemen u mee en vertellen graag alles over de cultuurhistorie en de unieke natuur die dit landgoed rijk is.

lees meer

Bandieten en vogels in een winters Leersumse Veld

8 februari 2017 Boswachter Nadja Lankamp in Utrecht

De klapekster is een zeldzame vogel die zijn voedsel handig opslaat; hij spiest zijn prooien levend vast. Aanstaande zondag kan je met Staatsbosbeheer mee, op zoek naar deze en andere wintervogels van het Leersumse Veld

lees meer

10.000 Bomen geplant op de Utrechtse Heuvelrug

7 februari 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op verschillende plekken op de Utrechtse Heuvelrug is Staatsbosbeheer momenteel bomen aan het planten. Op plaatsen waar verjongingsplekken zijn gemaakt én in een aantal bospercelen om variatie aan te brengen worden in totaal maar liefst 10.000 eiken- en beukenboompjes geplant.

lees meer

Een mooie start!

31 januari 2017 Boswachter Tim Hogenbosch in Utrecht

U leest het goed. En ik heb er samen met moeder Janneke intens van genoten. Het heeft me een paar vrije dagen gekost, maar ik had het voor geen goud willen missen. Verder kijk ik nog wel even hoe ik het oplos voor wat betreft de zomervakantie.

lees meer

2e houthakclinic met Bever een succes!

25 januari 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Zaterdag 21 januari stapte ik vroeg de auto in om richting het kantoor in Leersum te rijden. Die dag had Staatsbosbeheer namelijk samen met Bever een houthakclinic georganiseerd in het Leersumse Veld.

lees meer

Afgeplat tepelkogeltje

18 januari 2017 Boswachter Wanda Floor-Zwart in Utrecht

Het Afgeplat tepelkogeltje ? Mijn collega kijkt me glazig aan bij het horen van deze naam en schiet in de lach, want je denkt al gauw aan iets heel anders dan je zou vermoeden. Wat is dat ?? Wel, dit is de naam van een zeldzame paddenstoel met een charmantere wetenschappelijke naam, namelijk Rosellinia britannica. Paddenstoelen krijgen wel vaker bijzondere en tot de verbeelding sprekende Nederlandse namen. Vaak zijn deze namen gebaseerd op een bijzonder kenmerk of het algehele uiterlijk. Als je een foto bekijkt van een Rosellinia snap je de naamskeuze direct.

lees meer

Kansen voor werkzoekenden: project ‘Het Brede Bos’ van start

13 januari 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Vandaag is in de bossen van Staatsbosbeheer de aftrap gegeven voor ‘Het Brede Bos’. Een project voor werkzoekenden die om uiteenlopende redenen moeite hebben een baan te bemachtigen. Het Brede Bos biedt deelnemers een opleidingstraject, de kans om werkervaring op te doen in onze bossen van Austerlitz en de mogelijkheid om door te stromen richting betaald werk.

lees meer

De marters komen eraan!

9 januari 2017 Boswachter Bert van Dijk in Utrecht
Foto boommarter genomen met de fotoval

De marters rukken op in Nederland en ook in onze mooie provincie Utrecht. Wat is het verschil tussen boom- en steenmarters? En waar worden ze dan vooral gespot in de Utrechtse natuurgebieden?

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog