www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Schapen als echte natuurbeheerders op de heide

4 dagen geleden Boswachter Claudia in Utrecht
Een kudde schapen op de heide

Elk voorjaar en zomer lopen er schaapskuddes in diverse heidegebieden op de Utrechtse Heuvelrug. Die schapen zijn er niet zomaar, het zijn de beheerders van het heidelandschap.

lees meer

Duurzaam bosbeheer in boswachterij Leersum

10 mei 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Staatsbosbeheer is momenteel in Boswachterij Leersum druk bezig met het herstel van de paden die door machines zijn stuk gereden tijdens de boswerkzaamheden afgelopen periode. In het najaar wordt een deel van het achtergebleven takhout versnipperd en afgevoerd. In de bosvakken zelf laten we takken bewust liggen. Op donderdagavond 24 mei 2018 geeft Staatsbosbeheer een excursie om uitleg te geven over duurzaam bosbeheer in dit gebied.

lees meer

Herinneringsbankje Staatsbosbeheer bij Egelmeer in Boswachterij Amerongen

26 april 2018 Boswachter Claudia in Utrecht
Echtpaar v. Oeveren op hun bankje

Staatsbosbeheer heeft een nieuw herinneringsbankje bij het Egelmeer in Boswachterij Amerongen geplaatst. Deze bankjes zijn er speciaal om een dierbaar persoon of een bijzonder moment te herdenken.

lees meer

Kabouterpad Leersumse Veld feestelijk geopend

6 april 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op vrijdag 6 april hebben maar liefst 65 kinderen van basisschool De Schakel uit Leersum samen met Staatsbosbeheer het geheel vernieuwde kabouterpad in het Leersumse Veld feestelijk geopend. Met een rode puntmuts op zochten zij onder begeleiding van de boswachter naar kaboutertjes in het bos.

lees meer

Vier de lente, 1.000 bomen erbij in de Vuursche

29 maart 2018 Boswachter Paul Suurmond in Utrecht

plantdag sublime bos op woensdag 28 maart in de lage vuursche

lees meer

Recreatiegebied Doornse Gat naar Staatsbosbeheer

27 maart 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Staatsbosbeheer is de nieuwe eigenaar van dagecreatieterrein ‘Doornse Gat’ in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De organisatie heeft het gekocht van Recreatieschap Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijn dat per 1 januari 2018 is opgeheven. Staatsbosbeheer draagt zorg voor het beheer en het op kwaliteit houden van de recreatieve voorzieningen. Het terrein blijft opengesteld voor publiek. Staatsbosbeheer heet iedereen welkom.

lees meer

Militaire geschiedenis van het Leersumse Veld: verhalen waar je kippenvel van krijgt

1 maart 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Staatsbosbeheer organiseert op zondag 11 maart een wel héél bijzondere historische wandeling door het Leersumse Veld. Een ervaren gids neemt u mee door deze parel van de Utrechtse Heuvelrug. Hij vertelt u boeiende verhalen uit het oorlogsverleden van dit prachtige natuurgebied.

lees meer

Reeën blaffen, fiepen en vegen in Austerlitz

26 februari 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Lijkt het je niet fantastisch om tijdens een wandeling in de natuur een ree te ontmoeten? Ga dan op zondag 11 óf zondag 18 maart 2018 eens mee met een ervaren gids van Staatsbosbeheer in boswachterij Austerlitz en wie weet kom je er één tegen!

lees meer

Ontdek bijzondere vogels in het Leersumse Veld

15 februari 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op zondag 25 februari organiseert Staatsbosbeheer een stevige winterwandeling in het Leersumse veld. Een ervaren gids van Staatsbosbeheer neemt je mee door een afwisselend landschap van heidevelden, bossen en plassen. Misschien spot je wel de zeldzame klapekster!

lees meer

Bomen om bij weg te dromen: winterwandeling op Landgoed Broekhuizen

7 februari 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op zondag 18 februari 2018 organiseert Staatsbosbeheer een bijzondere winterwandeling op Landgoed Broekhuizen. Een ervaren gids vertelt je boeiende verhalen over de imposante bomen die op dit landgoed zo sfeerbepalend zijn.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog