www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Boswachterij de Vuursche zoekt enthousiaste natuurgidsen

21 april 2022 bverweij in Utrecht

Word jij enthousiast als je anderen over de natuur vertelt? En ga jij graag met een groep mensen de natuur in om ze te laten zien wat de natuur te bieden heeft? Voor de prachtige natuurgebieden in de omgeving van Baarn zoekt Staatsbosbeheer enthousiaste vrijwilligers die publieksexcursies willen geven waarbij de liefde voor de natuur er vanaf spat!

lees meer

Tien maanden na de valwind: update herstel Lombokbos

20 april 2022 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Het werk voor herstel van het Lombokbos is ook dit jaar in volle vaart opgepakt maar pauzeert nu even tot na het broedseizoen. Graag kijk ik met je terug op een aantal mijlpalen die deze winter zijn bereikt. Ook geef ik je een doorkijk op wat nog komen gaat. Kortom een update van jullie boswachter!

lees meer

Staatsbosbeheer herstelt oude beukenlanen in het Lombokbos

18 maart 2022 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op 15 februari 2022 is gestart met het herstel van drie door de storm zwaar aangetaste beukenlanen in het Lombokbos. Inmiddels zijn er al 155 bomen de grond ingegaan. Maar hoe gaat laanherstel te werk, hoe pak je dit aan en wat komt daarbij kijken? Ik heb het aan de experts, boswachter beheer Chris Hartman en adviseur cultuurhistorie en landschap, Seline Geijskes gevraagd. En, wat blijkt: laanherstel is geen eenvoudige taak, daar gaan heel wat beslissingen aan vooraf.

lees meer

Baarnse kinderen planten 300 bomen in de Lage Vuursche

16 maart 2022 bverweij in Utrecht
Boomfeestdag in de Lage Vuursche

Vandaag plantten 110 kinderen verschillende soorten loofbomen in de Lage Vuursche. Kinderen uit groep 7 van 4 verschillende basisscholen waren aanwezig.

lees meer

Valwind Leersum: Staatsbosbeheer pakt door met herstel dankzij bijdrage ministerie

15 februari 2022 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op 18 juni 2021 raasde een valwind door Leersum en omgeving. Het richtte grote schade aan in het dorp en de boswachterij Leersum. Inmiddels is veel werk verzet om de getroffen natuurgebieden veilig en toegankelijk te maken voor het publiek. Ook zijn de herstelwerkzaamheden op Landgoed Broekhuizen afgerond. Het sluitstuk is het zwaarst getroffen Lombokbos, waar duizenden bomen zijn gesneuveld. Op dinsdag 15 februari 2022 is samen met bestuurders van het ministerie, gemeente Utrechtse Heuvelrug, Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en Staatsbosbeheer een mijlpaal gemarkeerd door het planten van vier nieuwe laanbomen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog