www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Fort aan de Buursteeg klaar voor de toekomst

3 dagen geleden Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Restaurant Grebbelounge, Stichting Grebbelinie Bezoekerscentrum en Staatsbosbeheer hebben de handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. In de overeenkomst staan afspraken over de gezamenlijke exploitatie van het bezoekerscentrum, het gebruik van de buitenruimte op het fort en hoe de partners hierin gaan samenwerken en elkaar versterken.

lees meer

Scootmobielroute op de Utrechtse Heuvelrug: onbeperkt genieten van de natuur

11 mei 2021 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op 25 mei 2021 start een pilot in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug met een nieuwe scootmobielroute. Deze route is een initiatief van de werkgroep Toegankelijkheid van de Stichting Dorpsnetwerk Leersum, en is tot stand gekomen in samenwerking met Molecaten Park Landgoed Ginkelduin, Staatsbosbeheer en Vakcollege Maarsbergen. Met hulp van de werkgroep Natuurbeheer van Dorp & Natuur Amerongen-Leersum en Wiegersma Boomverzorging Leersum is de route begaanbaar gemaakt voor de scootmobiel. Als de pilot succesvol blijkt wordt deze route definitief aangeboden.

lees meer

Zorgen om rust in kraamkamer natuur

8 maart 2021 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Het is mooi dat veel mensen de natuur opnieuw ontdekt hebben maar bezoekers moeten zich wel realiseren dat ze te gast zijn in de natuurgebieden. Het is ‘het thuis’ van de planten en dieren.

lees meer

Natuurherstel Binnenveld van start: aaneengesloten natte natuur voor meer biodiversiteit

21 januari 2021 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

In het Utrechtse deel van het Binnenveld werkt Staatsbosbeheer aan natuurherstel en herinrichting van voormalige agrarische gronden. Om de bijzondere natuur te behouden treffen we maatregelen tegen de gevolgen van stikstofuitstoot, verdroging en versnippering. We gaan de omstandigheden verbeteren waarmee een robuust en aaneengesloten gebied van natte en botanische graslanden ontstaat, zodat de natuur zich kan herstellen, weerbaarder en biodiverser wordt. De herstelmaatregelen maken deel uit van de landelijke aanpak in het kader van Natura 2000 én worden gecombineerd met de realisatie van het Natuurnetwerk Nederland (NNN) in de provincie Utrecht.

lees meer

Opening eerste PlasticVrije Zone in het Doornse Gat

16 oktober 2020 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op vrijdag 16 oktober 2020 is de eerste PlasticVrije Zone op de Utrechtse Heuvelrug in het Doornse Gat geopend. De PlasticVrije zone is een initiatief van GoedVolk en wordt ondersteund door Staatsbosbeheer en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog