www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Beeldenroute op De Grebbelinie

15 april 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Van 13 mei tot en met 1 oktober 2017 is een bijzondere Beeldenroute georganiseerd in het afwisselende landschap van de Grebbelinie tussen Veenendaal en Renswoude. Speciaal voor dit gebied plaatsen 16 kunstenaars een kunstwerk langs een uitgezette fiets- of wandelroute.

lees meer

Boomfeestdag in het Amerongse Bos: kinderen planten 600 bomen

22 maart 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Staatsbosbeheer heeft vandaag in boswachterij Amerongen samen met de gemeente Utrechtse Heuvelrug en 100 kinderen van basisscholen uit Overberg, Leersum en Amerongen maar liefst 600 eiken- en lindeboompjes geplant.

lees meer

Al 20 Jaar!

10 maart 2017 Boswachter Wanda Floor-Zwart in Utrecht

Al ruim 20 jaar zet een aantal leden van de Werkgroep Boommarter Nederland zich vrijwillig in om op (o.a.) terreinen van Staatsbosbeheer op de Heuvelrug te zoeken naar verblijfplaatsen van boommarters. De reden hiervoor is het in kaart brengen van de populatie en de voortplanting van deze soort. Middels dergelijk onderzoek komen ook mogelijke knelpunten aan het licht en worden beheerders geholpen met adviezen voor een adequate bescherming van deze dieren en hun leefgebied.

lees meer

Reeën blaffen, fiepen en vegen in Austerlitz

21 februari 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Lijkt het je niet fantastisch om tijdens een wandeling in de natuur een ree te ontmoeten? Ga dan mee met een van de excursies onder leiding van een ervaren gids in boswachterij Austerlitz en wie weet kom je er één tegen!

lees meer

Hoe overleven dieren in de winter?

15 februari 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op zondag 26 februari organiseert Staatsbosbeheer een bijzondere wandeling in boswachterij Austerlitz. Een ervaren gids vertelt je hoe verschillende dieren in de winter overleven. Gaan ze naar de zon of blijven ze in Nederland? En wat is het verschil tussen winterslaap en winterrust?

lees meer

Ontdek de rijke natuur op Landgoed Broekhuizen

10 februari 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Staatsbosbeheer organiseert op zondag 19 februari een prachtige wandeling over het Landgoed Broekhuizen in Leersum. Ervaren gidsen nemen u mee en vertellen graag alles over de cultuurhistorie en de unieke natuur die dit landgoed rijk is.

lees meer

Bandieten en vogels in een winters Leersumse Veld

8 februari 2017 Boswachter Nadja Lankamp in Utrecht

De klapekster is een zeldzame vogel die zijn voedsel handig opslaat; hij spiest zijn prooien levend vast. Aanstaande zondag kan je met Staatsbosbeheer mee, op zoek naar deze en andere wintervogels van het Leersumse Veld

lees meer

10.000 Bomen geplant op de Utrechtse Heuvelrug

7 februari 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op verschillende plekken op de Utrechtse Heuvelrug is Staatsbosbeheer momenteel bomen aan het planten. Op plaatsen waar verjongingsplekken zijn gemaakt én in een aantal bospercelen om variatie aan te brengen worden in totaal maar liefst 10.000 eiken- en beukenboompjes geplant.

lees meer

Een mooie start!

31 januari 2017 Boswachter Tim Hogenbosch in Utrecht

U leest het goed. En ik heb er samen met moeder Janneke intens van genoten. Het heeft me een paar vrije dagen gekost, maar ik had het voor geen goud willen missen. Verder kijk ik nog wel even hoe ik het oplos voor wat betreft de zomervakantie.

lees meer

2e houthakclinic met Bever een succes!

25 januari 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Zaterdag 21 januari stapte ik vroeg de auto in om richting het kantoor in Leersum te rijden. Die dag had Staatsbosbeheer namelijk samen met Bever een houthakclinic georganiseerd in het Leersumse Veld.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog