www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Nieuw ‘Heuvelrugoverleg’ tussen terreineigenaren en overheden op de Utrechtse Heuvelrug

26 seconden geleden Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op 26 september 2022 is door samenwerkende terreinbeheerders en overheden op de Utrechtse Heuvelrug het nieuwe ‘Heuvelrugoverleg’ opgericht. In dit Heuvelrugoverleg stellen de partijen een actuele samenwerkingsagenda op voor het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, gericht op bescherming, beheer en ontwikkeling van natuur, landschap en cultureel erfgoed.

lees meer

Stichting MTB Heuvelrug helpt met realiseren natuurdoelen

21 juli 2022 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Staatsbosbeheer werkt op de Utrechtse Heuvelrug steeds meer samen met andere partijen voor de uitvoering van natuurprojecten. Ondernemers, maatschappelijke organisaties en vrijwilligers maar ook met specifieke doelgroepen zoals mountainbikers slaan we de handen ineen om natuurdoelen te realiseren. Vrijwilligers van Stichting MTB Heuvelrug hebben het afgelopen jaar samen met Staatsbosbeheer diverse natuurdoelen gerealiseerd. De resultaten laten zien dat samenwerken werkt!

lees meer

Boswachterij de Vuursche zoekt enthousiaste natuurgidsen

21 april 2022 bverweij in Utrecht

Word jij enthousiast als je anderen over de natuur vertelt? En ga jij graag met een groep mensen de natuur in om ze te laten zien wat de natuur te bieden heeft? Voor de prachtige natuurgebieden in de omgeving van Baarn zoekt Staatsbosbeheer enthousiaste vrijwilligers die publieksexcursies willen geven waarbij de liefde voor de natuur er vanaf spat!

lees meer

Tien maanden na de valwind: update herstel Lombokbos

20 april 2022 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Het werk voor herstel van het Lombokbos is ook dit jaar in volle vaart opgepakt maar pauzeert nu even tot na het broedseizoen. Graag kijk ik met je terug op een aantal mijlpalen die deze winter zijn bereikt. Ook geef ik je een doorkijk op wat nog komen gaat. Kortom een update van jullie boswachter!

lees meer

Staatsbosbeheer herstelt oude beukenlanen in het Lombokbos

18 maart 2022 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op 15 februari 2022 is gestart met het herstel van drie door de storm zwaar aangetaste beukenlanen in het Lombokbos. Inmiddels zijn er al 155 bomen de grond ingegaan. Maar hoe gaat laanherstel te werk, hoe pak je dit aan en wat komt daarbij kijken? Ik heb het aan de experts, boswachter beheer Chris Hartman en adviseur cultuurhistorie en landschap, Seline Geijskes gevraagd. En, wat blijkt: laanherstel is geen eenvoudige taak, daar gaan heel wat beslissingen aan vooraf.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog