www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Ik ontmoet een boom

28 november 2019 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Sinds een jaar is Staatsbosbeheer bezig met een zoektocht naar bijzondere bomen op de eigen terreinen. We zijn maar ’s begonnen met het eigen personeel te raadplegen: ‘Wat is voor jou een Boom van Betekenis?’. Het meest genoemd werd de Eenzame Eik in Amerongen. Marcel van Ool bezocht deze markante boom en schreef er een gastblog over.

lees meer

Kaboutermiddag in het Leersumse Veld

8 oktober 2019 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

In Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt het avontuur op je te wachten! Tijdens de Beleefweek van 19 t/m 27 oktober zijn er volop activiteiten te beleven. In het Leersumse Veld organiseert Staatsbosbeheer op woensdagmiddag 23 oktober 2019 een kaboutermiddag.

lees meer

Vleermuizen kijken met hun oren in Boswachterij Austerlitz

14 augustus 2019 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Vleermuizen zijn misschien een beetje enge, maar vooral hele interessante dieren! Hoe leven ze eigenlijk, wat eten ze en hoe werkt dat nou met die echolocatie? Dit is dé kans voor jong en oud om meer te weten te komen over vleermuizen. Hoor, zie en ervaar zelf hoe vleermuizen vliegen, jagen en drinken!

lees meer

Verscholen Natuur

5 augustus 2019 Boswachter Jelle Bais in Utrecht

Dassenburchten, het zijn niet zomaar hopen zand in stukjes bos. Het zijn vaak plekken waar allerlei dieren naar toe getrokken worden of in ieder geval even langs komen struinen.

lees meer

Utrechtse Waterlinie Wandeltocht om niet te missen!

25 juli 2019 Boswachter Tineke Harlaar in Utrecht

Op 19 oktober start de primeur van de eerste Utrechtse Waterlinie Wandeltocht. Aan de hand van vijf prachtige routes van verschillende lengtes, ga je wandelen van fort naar fort, overdag én s’avonds. Vanuit de stad, via het bijzondere waterlinielandschap dat verrassend dichtbij is. Dit eendaags wandelevenement is geschikt is voor jong en oud, voor serieuze en gelegenheidswandelaars. Staatsbosbeheer verbindt zich als partner graag aan dit evenement met de openstelling van een aantal markante forten: fort Ruigenhoek, fort bij Rijnauwen en fort ’t Hemeltje. En ook daar is het nodige te zien en te doen..

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog