www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

1500 Bomen voor landgoed Broekhuizen

15 december 2021 bverweij in Utrecht

Staatsbosbeheer start op 15 december 2021 met de herplant van 1500 bomen op landgoed Broekhuizen. Ze komen verspreid over het parkbos te staan waar bomen zijn gesneuveld tijdens de valwind in juni 2021.

lees meer

Lombokbos in Leersum binnenkort weer deels toegankelijk

26 november 2021 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Staatsbosbeheer start binnenkort met werkzaamheden in het Lombokbos om een deel van de paden weer veilig en op korte termijn toegankelijk te maken voor wandelaars. Alleen de hoofdwegen worden opengesteld en deze zijn uitsluitend toegankelijk via de ingangen vanaf de bebouwde kom. Zijpaden blijven nog gesloten. Naar verwachting kan hier rondom de kerstdagen weer gewandeld worden. De overige delen van het Lombokbos blijven nog afgesloten, hier is de situatie nog steeds onveilig. Let hierbij op de borden en volg de aanwijzingen voor uw eigen veiligheid.

lees meer

Koop een kerstboom voor herstel Leersum

19 november 2021 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Staatsbosbeheer gaat op zaterdag 11 december 2021 kerstbomen (fijnspar) uit eigen bossen verkopen. De bomen worden tegen gereduceerd tarief aangeboden en kunnen afgehaald worden bij het kantoor van Staatsbosbeheer in Leersum. De opbrengst gaat volledig naar de stichting Bomen voor Leersum. Zo wil Staatsbosbeheer graag een steentje bijdragen aan de wederopbouw na de verwoestende valwind van juni 2021.

lees meer

Staatsbosbeheer start met boswerkzaamheden in Boswachterij De Vuursche

16 november 2021 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

In januari 2022 start Staatsbosbeheer met werkzaamheden in het Roosterbos, het Paardenbosch en het Baarnse Bos, allemaal deelgebieden in boswachterij De Vuursche. Op een aantal plekken krijgen bomen, struiken en planten meer ruimte. Het dunnen van het bos is noodzakelijk om het bos gevarieerd, gezond en aantrekkelijk te houden. De opbrengst van het hout komt weer ten goede aan het beheer van het bos.

lees meer

Opening scootmobielroute “Scoot & Go” in het Leersumse Veld

26 oktober 2021 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op 4 november 2021 opent Rick Brink, voormalig Minister van Gehandicaptenzaken, de meervalide belevenisroute ‘SCOOT & GO’ over het Leersumse Veld. Deze tocht van 10 kilometer, waarbij je met de scootmobiel over onverharde bospaden rijdt. De route is tot stand gekomen op initiatief van de werkgroep Toegankelijkheid Leersumse Veld van Stichting Dorpsnetwerk Leersum in samenwerking met Molecaten Park Landgoed Ginkelduin, Wiegersma Boomverzorging, Vereniging Dorp & Natuur en Staatsbosbeheer.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog