www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Vleermuizen kijken met hun oren in Boswachterij Austerlitz

14 augustus 2019 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Vleermuizen zijn misschien een beetje enge, maar vooral hele interessante dieren! Hoe leven ze eigenlijk, wat eten ze en hoe werkt dat nou met die echolocatie? Dit is dé kans voor jong en oud om meer te weten te komen over vleermuizen. Hoor, zie en ervaar zelf hoe vleermuizen vliegen, jagen en drinken!

lees meer

Verscholen Natuur

5 augustus 2019 Boswachter Jelle Bais in Utrecht

Dassenburchten, het zijn niet zomaar hopen zand in stukjes bos. Het zijn vaak plekken waar allerlei dieren naar toe getrokken worden of in ieder geval even langs komen struinen.

lees meer

Utrechtse Waterlinie Wandeltocht om niet te missen!

25 juli 2019 Boswachter Tineke Harlaar in Utrecht

Op 19 oktober start de primeur van de eerste Utrechtse Waterlinie Wandeltocht. Aan de hand van vijf prachtige routes van verschillende lengtes, ga je wandelen van fort naar fort, overdag én s’avonds. Vanuit de stad, via het bijzondere waterlinielandschap dat verrassend dichtbij is. Dit eendaags wandelevenement is geschikt is voor jong en oud, voor serieuze en gelegenheidswandelaars. Staatsbosbeheer verbindt zich als partner graag aan dit evenement met de openstelling van een aantal markante forten: fort Ruigenhoek, fort bij Rijnauwen en fort ’t Hemeltje. En ook daar is het nodige te zien en te doen..

lees meer

De mooiste plekjes in Utrecht op TV

13 juni 2019 Boswachter Corien Koreman in Utrecht
Mijn Mooiste Plek

Ook dit jaar werkt Staatsbosbeheer mee aan de zesdelige serie Mijn Mooiste Plek van RTV Utrecht. Samen met presentatrice Evelien de Bruijn wordt je meegenomen naar de mooiste plekjes die de provincie Utrecht rijk is.

lees meer

Nieuw rolstoelpad geopend in het Leersumse Veld

7 juni 2019 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Vandaag is de ‘Natuur zonder drempels route’ in het Leersumse Veld, Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug geopend. Particulieren, bedrijven, verenigingen en stichtingen hebben gehoor gegeven aan de oproep om de natuur ook voor mensen met een fysieke beperking bereikbaar, beleefbaar en bruikbaar te maken. Inmiddels is de prachtige, 3 kilometer lange route aangelegd en is een geschikte parkeerplaats gemaakt.

lees meer

Babyboom in Nieuw Wulven: nieuw leven in het bos….

27 maart 2019 Boswachter Tineke Harlaar in Utrecht

Vanaf 28 maart is het mogelijk om een geboorteboom te kopen om in het najaar in het bos Nieuw Wulven te planten. In het toekomstige geboortebos is plek voor 190 bomen. Het wordt een bijzondere plek met een centrale boom, bank en paneel waarop de naam en geboortedatum van je kind komt te staan. Het geboortebos Nieuw Wulven is een initiatief van Staatsbosbeheer en provincie Utrecht ,die bijdraagt aan de aanleg en het onderhoud van dit bos. Een baby boom kost € 30,-.Meer informatie, de flyer en algemene voorwaarden: www. staatsbosbeheer.nl/geboortebosnieuwwulven

lees meer

Reservaat Demmerik klaar voor het broedseizoen

14 maart 2019 Boswachter Paul Suurmond in Utrecht

De uitbreiding en herinrichting van reservaat Demmerik bij Vinkenveen is na ruim drie jaar voltooid. Het gebied is optimaal ingericht voor weide- en waadvogels. De officiële opening op 13 maart werd gevierd met alle betrokkenen, omwonenden en gedeputeerde Mirjam Maasdam. Een mooie timing want het broedseizoen start op 15 maart. Dit betekent rust voor de vogels om zich er te nestelen en te broeden. Ik weet zeker dat reservaat Demmerik nu nog meer vogels aantrekt om hier neer te strijken. De eerste wulpen zijn al gesignaleerd.

lees meer

Zaag je eigen kerstboom in de Vuursche

29 november 2018 Boswachter Claudia in Utrecht

Op zaterdag 8 december heten onze boswachters je tussen 10.00 uur en 15.00 uur van harte welkom in boswachterij de Vuursche in Baarn om je eigen kerstboom uit te zoeken en om te zagen.

lees meer

Boswachter zoekt donateurs voor aanleg mindervalidenpad Leersumse Veld

19 oktober 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

De natuur bereikbaar en beleefbaar. Daar maakt Staatbosbeheer zich hard voor. Iedereen moet kunnen genieten van natuur. Ook mensen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Op de Utrechtse Heuvelrug is het echter lastig om de omgeving te beleven als je aan wielen gebonden bent. Daarom zetten wij ons in voor een 4 kilometer lang mindervalidenpad door het prachtige Leersumse Veld. Zo willen we de natuur weer van iedereen maken.

lees meer

Kom jij de sleedoornpage helpen op de Natuurwerkdag?

15 oktober 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op zaterdag 3 november vindt de landelijke Natuurwerkdag plaats. Ook bij Staatsbosbeheer kan jong en oud de natuur een handje komen helpen. Dit jaar steken we, in samenwerking met de Vlinderstichting, in Overlangbroek bij Wijk bij Duurstede de handen uit de mouwen voor de sleedoornpage. Kom jij ook helpen?

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog