www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Militaire geschiedenis van het Leersumse Veld: verhalen waar je kippenvel van krijgt

1 maart 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Staatsbosbeheer organiseert op zondag 11 maart een wel héél bijzondere historische wandeling door het Leersumse Veld. Een ervaren gids neemt u mee door deze parel van de Utrechtse Heuvelrug. Hij vertelt u boeiende verhalen uit het oorlogsverleden van dit prachtige natuurgebied.

lees meer

Reeën blaffen, fiepen en vegen in Austerlitz

26 februari 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Lijkt het je niet fantastisch om tijdens een wandeling in de natuur een ree te ontmoeten? Ga dan op zondag 11 óf zondag 18 maart 2018 eens mee met een ervaren gids van Staatsbosbeheer in boswachterij Austerlitz en wie weet kom je er één tegen!

lees meer

Ontdek bijzondere vogels in het Leersumse Veld

15 februari 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op zondag 25 februari organiseert Staatsbosbeheer een stevige winterwandeling in het Leersumse veld. Een ervaren gids van Staatsbosbeheer neemt je mee door een afwisselend landschap van heidevelden, bossen en plassen. Misschien spot je wel de zeldzame klapekster!

lees meer

Bomen om bij weg te dromen: winterwandeling op Landgoed Broekhuizen

7 februari 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op zondag 18 februari 2018 organiseert Staatsbosbeheer een bijzondere winterwandeling op Landgoed Broekhuizen. Een ervaren gids vertelt je boeiende verhalen over de imposante bomen die op dit landgoed zo sfeerbepalend zijn.

lees meer

Intentieovereenkomst Nationaal Park Heuvelrug onderstreept gezamenlijke ambitie

26 januari 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

De hele Heuvelrug, van Gooimeer tot Grebbeberg, ondergebracht in één groot Nationaal Park waarmee de bijzondere natuur beschermd en ontwikkeld wordt. Dat is de gezamenlijke ambitie van de provincie Utrecht, samenwerkende gemeenten, terreinbeheerders, belangenverenigingen, maatschappelijke organisaties en ondernemers. Donderdag 25 januari werd de intentieovereenkomst ondertekend

lees meer

Op zoek naar uilen in boswachterij Austerlitz

19 januari 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op zaterdag 27 januari en vrijdag 2 februari kun je met een ervaren gids van Staatsbosbeheer op zoek naar uilen in boswachterij Austerlitz. In het bos is het dan donker en normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek. Maar voor deze gelegenheid maakt Staatsbosbeheer een uitzondering. Want we laten je graag kennis maken met deze bijzondere vogel en dat is nou eenmaal een nachtdier.

lees meer

Staatsbosbeheer start met houtoogst in de bossen rond Leersum

9 januari 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Binnenkort start Staatsbosbeheer met de houtoogst in de bossen rond Leersum. Op een aantal plekken krijgen bomen, struiken en planten meer ruimte. Het dunnen van het bos is noodzakelijk om het bos gevarieerd en gezond te houden. De paden in het werkgebied blijven toegankelijk maar kunnen tijdelijk minder goed begaanbaar zijn.

lees meer

Langlaufen in Het Leersumse Veld

12 december 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Nu er sneeuw ligt kun je het prachtige Leersumse Veld op een heel andere manier beleven. Behalve heerlijk wandelen kun je nu ook langlaufen in Het Leersumse Veld. Staatsbosbeheer heeft in samenwerking met het Stichts Langlauf Team een loipe van ca. 6 kilometer voor u uitgezet.

lees meer

Sfeervolle lichtjeswandeling in het Leersumse Veld

11 december 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Beleef het magische donker in de natuur en kom in de kerststemming in het Leersumse Veld! Een snoer van honderden kaarsjes, de sterren aan de hemel en nachtelijke geluiden uit het bos. Staatsbosbeheer organiseert een kaarsjeswandeling op vrijdag 22 december 2017. Een spannende winterwandeling voor het hele gezin!

lees meer

Archeologen op zoek naar grafheuvels in het Amerongse Bos

7 november 2017 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Op maandag 27 november gaat een team van archeologen en archeologiestudenten het Amerongse Bos in om een aantal grafheuvels te onderzoeken. U bent uitgenodigd om te komen kijken bij de start van dit bijzondere onderzoek. Archeologen vertellen u alles over de prehistorische grafheuvels in de omgeving, en u kunt ‘live’ de eerste boor in de grond zien gaan!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog