www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

BinnensteBuiten Festival op fort bij Rijnauwen

14 september 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

In het weekend van 22 en 23 september 2018 strijkt het lifestyle programma van KRO-NCRV BinnensteBuiten neer op het Fort bij Rijnauwen in Bunnik. Al het leuks van het televisieprogramma is dit weekend voor een speciale uitzending verzameld op deze magische locatie

lees meer

Je kan de boom in bij Staatsbosbeheer!

10 september 2018 Boswachter Corien Koreman in Utrecht

Elegast Distillery organiseert vanaf half september 2018 weer oogstdagen in verschillende boomgaarden. Op zaterdag 6 oktober 2018 is er een plukdag in de mooie hoogstamboomgaard Oud-Kolland van Staatsbosbeheer. Op deze dag leer je op een ladder de boom in te gaan en ervaar je de voldoening van het oogsten van appels van allerlei oud-hollandse soorten die je niet in de supermarkt vindt.

lees meer

Brede Bos: project voor werkzoekenden groot succes

31 augustus 2018 Boswachter Claudia in Utrecht
Het Brede Bos

Project ‘Het Brede Bos’ helpt succesvol werkzoekenden op weg die om allerlei redenen moeite hebben met het vinden van een baan. Het project is een groot succes!

lees meer

Reeënbronst: dolle bokken en fiepende geiten

10 augustus 2018 Boswachter Claudia in Utrecht
Reeënbronst: de bokken hebben het zwaar

Als je een beetje geluk hebt, kom je ze deze periode tegen: reebokken die als een dwaas rondrennen en maar aan één ding denken: paren met een reegeit. We zitten nog net in de tijd van de reeënbronst, die rond half juli is begonnen en ongeveer vier weken duurt.

lees meer

Droog, droger droogst

3 augustus 2018 Boswachter Claudia in Utrecht
Droogte in het Leersumse Veld

Door de aanhoudende droogte en hitte heeft de natuur het zwaar. Ook in het Leersumse Veld zijn de gevolgen van het extreme weer goed te zien.

lees meer

Pas op! Leeuwen in het Leersumse Veld

27 juli 2018 Boswachter Claudia in Utrecht
Kuitljes van mierenleeuwen

Mierenleeuwen zijn insecten waarvan de larven vraatzuchtige roofdieren zijn. In hun trechtervormige zandkuil wachten ze geduldig op een prooi. Ze zijn vrij zeldzaam, maar ze komen voor in het Leersumse Veld.

lees meer

Nieuwe boswachterspaden: Grebbelinie één van de mooiste van Nederland

12 juli 2018 Boswachter Claudia in Utrecht
Boswachterspad

Mijn collega-boswachters van Staatsbosbeheer en ik hebben de 35 mooiste wandelingen van Nederland voor je geselecteerd; dit zijn onze boswachterspaden. En onze Grebbelinie is er één van!

lees meer

Kleine zonnedauw: vleeseter van het Leersumse Veld

4 juli 2018 Boswachter Claudia in Utrecht
Ronde zonnedauw bij de Leersumse Plassen

Rond de Leersumse Plassen groeit de kleine zonnedauw. Deze vleesetende plant vangt insecten met zijn kleverige ‘dauw’ die hij vervolgens verteert.

lees meer

Beleefpad Landgoed Broekhuizen vernieuwd

26 juni 2018 Boswachter Claudia in Utrecht
Landgoed Broekhuizen

Rein Zwaan van Staatsbosbeheer en wethouder Rob Jorg hebben donderdag 21 juni het beleefpad op Landgoed Broekhuizen in Leersum feestelijk heropend. Langs het pad staan nieuwe, (interactieve-) panelen. Hierop zie en lees je als bezoeker wat er vroeger allemaal te doen was op het terrein. Ook kom je te weten welke dieren er nu leven en wie destijds de prachtige landschapstuin hebben ontworpen.

lees meer

Tv-serie ‘Mijn mooiste plek’ weer van start

8 juni 2018 Boswachter Claudia in Utrecht
Mijn Mooiste Plek

Vanaf aanstaande zondag zendt RTV Utrecht het derde seizoen van Mijn Mooiste Plek uit. In de zesdelige serie gaat presentatrice Evelien de Bruijn met kijkers op pad naar hun mooiste plek in de provincie Utrecht. Ook laten boswachters elke week bijzondere plekjes in het prachtige Utrechtse landschap zien, die in hun eigen werkgebied liggen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog