www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Kinderen planten 600 bomen in de Lage Vuursche

28 februari 2024 bverweij in Utrecht

Kinderen van 8 verschillende basisscholen uit Baarn hebben verschillende loofbomen geplant in het bos. Op een plek waar dode fijnsparren stonden staan nu jonge bomen. Zo'n 320 kinderen staken de scheppen in de grond voor het bos van de toekomst.

Met hulp van vrijwilligers van De Groene Inval en een aantal boswachters van Staatsbosbeheer gingen de bomen de grond in. Dit jaar was het extra feestelijk, De Groene Inval bestaat namelijk 100 jaar! Ter ere daarvan was het programma uitgebreid met een excursie, en een bushcraft workshop verzorgd door Fikkie.

Kinderen planten bomen in de Lage Vuursche
Kinderen planten bomen in de Lage Vuursche

Nieuwe bomen in een oud bos

Vlak achter de Kuil van Drakensteyn ligt een open stuk waar fijnsparren stonden. Deze fijnsparren hebben het loodje gelegd door droogte en de letterzetter. Een bastkever die het spinthout van de bomen kapot vreet. Hierdoor is een groot open stuk ontstaan waar niet gemakkelijk spontaan nieuw bos ontstaat. Een perfecte locatie om te planten dus. Op de plek waar de fijnsparren stonden planten we verschillende soorten loofbomen aan zoals eik, hazelaar en linde.

Meer weten over de boomfeestdag: https://www.boomfeestdag.nl/ 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog