www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Boomklever

27 december 2021 Boswachter Mark Kras (Stad en Duin) in Zuid-Holland
Boomklever voor ons kantoorraam - Foto Mark Kras

Als boswachter merk ik dagelijks dat, net als de boomklever, mensen bijzonder gehecht zijn aan oude bossen. De afgelopen jaren zijn er heel wat stappen gezet en ommetjes gemaakt in de Nederlandse natuur. We beseffen dat de leefwereld van planten en dieren een enorme bron voor ons welzijn is. Voor mij zijn zowel de boomklever die langskomt aan mijn raam als de mails waarin mensen zorgen uiten over hun dierbare bossen mooie signalen. Dat is waarom we zo hard werken aan het behoud en de uitbreiding van bossen.

lees meer

Nieuw geboortebos op IJsselmonde

23 december 2021 Boswachter Daniel van Veen in Zuid-Holland

Op IJsselmonde zijn we nu bezig met een geweldig plan: een geboortebos! We hebben de handen ineengeslagen met Stichting Nationale Boomfeestdag, om een geboortebos te realiseren in het natuurgebied Waalbos.

Geboortebossen dragen bij aan de biodiversiteit en een gezonde leefomgeving, ze leveren schone lucht en verminderen de hoeveelheid CO2. Met een Geboortebos wordt op symbolische wijze tot uiting gebracht dat elk kind moet kunnen opgroeien in een gezonde, groene wereld. Daarnaast creëren (groot)ouders/verzorgers en vrienden een herinnering aan de geboorte van hun kindje.

lees meer

Natuurlijke geluiden in de stad

22 december 2021 Boswachter Astrid Bennink in Zuid-Holland

Bij het leven in de stad, horen stadse geluiden. Als Randstedelingen zijn we gewend aan het geluid van auto’s en brommers, een trein op het spoor of van een tram die piepend de bocht om gaat. Als je goed luistert, word je soms verrast door hele andere geluiden. Geluiden uit de natuur, die je doen beseffen dat de natuur ook in de stad te beleven is en dichterbij is dan je denkt.

lees meer

Spelregels in de Rottemeren

17 december 2021 Boswachter Dick van Stegeren in Zuid-Holland

Het wordt steeds drukker met recreanten in de Rottemeren. Om het met zijn allen een beetje leefbaar te houden en elkaar niet te veel in de weg te zitten tijdens het recreëren en sporten zijn er op verschillend gebied een aantal regels opgesteld.

lees meer

Op zoek naar kleurrijke insecten in binnen- en buitenland

16 december 2021 Boswachter Mark Kras (Stad en Duin) in Zuid-Holland

In mijn werk word ik bijna dagelijks geconfronteerd met het zwarte onheil dat met de klimaat- en stikstofcrisis onze soortenrijkdom in Nederland bedreigt. Gelukkig werd ik in de zomer verrast door enkele kleurrijke wezens met wie we deze aardbol delen, een prachtige reminder waarom het zo belangrijk is dat we met elkaar zorgen voor die fascinerende rijkdom natuur. Een terugblik en een kleurrijke hart onder de riem in de winterdagen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog