www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Bleekneus! Naar buiten

1 dag geleden Boswachter Mark Kras (Stad en Duin) in Zuid-Holland

Hoeveel tijd is de jeugd buiten? En als ze daar zijn, nemen ze dan waar wat er allemaal waar te nemen is? Gebruik de kracht van de smartphone om de soortenrijkdom van natuur dichtbij te onderzoeken en te delen. Ga naar buiten met je telefoon, op zoek naar nieuwe soorten met de bijzondere app van waarneming.nl; Obsidentify.

lees meer

Participatie bijeenkomst honden in de Rottemeren

6 dagen geleden Boswachter Dick van Stegeren in Zuid-Holland
hond in de Eendragtspolder

Vanwege een sterke toename van honden, bezoekersaantallen, herwaardering van natuurwaarden en de woningbouwopgave wordt de druk op het gebied groter en daarmee ook de roep om een nieuw hondenbeleid in de Rottemeren. Tijdens een teetal participatie bijeenkomsten krijgen bewoners, gebruikers en hondenbezitters de mogelijkheid te reageren en invloed ui te oefenen op de plannen in de Eendragtspolder, Nessebos en Lage Bergse Bos aangaande zoneringen voor honden.

lees meer

Natuurfilm over de Alblasserwaard in première: De Wilde Waard

31 augustus 2021 Boswachter Ties Ittmann in Zuid-Holland
Natuurfilmer in de Alblasserwaard

Stijn Philips, een natuurfilmer en oud-inwoner van Giessenburg, werkte ruim twee jaar aan zijn film over de prachtige Alblasserwaard die 9 september in première gaat in bioscoop Landvast. “Het doel is om de bewoners en bezoekers hier bekend te maken met dit veenweidegebied en de wilde dieren die daarin leven. Ik wil een onderbelichte kant van een onderbelicht gebied laten zien.”

lees meer

De bijzondere geschiedenis van het Haagse Bos

30 augustus 2021 Boswachter Mark Kras (Stad en Duin) in Zuid-Holland

Het Haagse Bos heeft een lange geschiedenis. Dit blog ligt een tipje van het roemruchte verleden van dit bos op. De Bloedberg of Oudemannenberg is een markante plek in dit bos waarover verhalen te vertellen te zijn vol romantiek en duels.

lees meer

Een opgeruimd Rottemeren

10 augustus 2021 Boswachter Dick van Stegeren in Zuid-Holland
De promen

Regelmatig komen er vragen over zwerfafval, schoonmaak van het gebied en toiletgebouwen. In deze blog schrijf ik daar over.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog