www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Van het duin naar het bos

1 februari 2020 Boswachter Mark Kras (Hollands Duin) in Zuid-Holland

Enerzijds wordt dit namelijk een afscheid, maar anderzijds zal ik blogs blijven. Eind vorig jaar ben ik gevraagd om aan de slag te gaan als boswachter in Den Haag. Geen kleine vraag. De afgelopen tien jaar heb ik met veel plezier en passie gewerkt in de prachtige duinen van Wassenaar, Katwijk en Noordwijk. Mooi werk met een goed team aan boswachters en mooie mensen in de omgeving om voor te werken én mee te werken. Daar neem je niet zomaar afscheid van. Toch heb ik ja gezegd tegen deze mooie uitdaging in een bijzonder werkgebied.

lees meer

Informatiecentrum Grevelingen: Activiteiten en Excursies

20 januari 2020 Boswachter Digna Mielard in Zuid-Holland
Informatiecentrum Grevelingen

Wat kun je allemaal zien en doen in Informatiecentrum Grevelingen? In deze blog lees je overzichtelijk welke informatie, activiteiten en excursies je kunt verwachten in Informatiecentrum Grevelingen.

lees meer

Een compliment van de natuur!

6 december 2019 Boswachter Peije 't Lam in Zuid-Holland
otter

Vorige week stond voor ons in het teken van boeren en otters. Wij hadden verschillende pachtgesprekken met boeren waarin we geëvalueerd hebben hoe de afgelopen pachtperiode is verlopen. En vervolgens bleken er twee otters op de wildcamera te staan in de Reeuwijkse Plassen! Een waar compliment van de natuur.

lees meer

Herinneringen aan Jenny van Leeuwen

27 november 2019 Boswachter Linda Groeneveld in Zuid-Holland

Onze geliefde collega Jenny van Leeuwen overleed begin oktober plotseling. Haar vrienden en familie organiseren op vrijdagavond 20 december a.s. een speciale voorstelling van de film ‘Backyard Wilderness’, de film waar Jenny haar stem aan leende.

lees meer

Profiteren tijdens de vogeltrek

10 november 2019 Boswachter Mark Kras (Hollands Duin) in Zuid-Holland

Vogels op trek zoals de tapuit profiteren nu al van de natuurherstel werkzaamheden in Boswachterij Noordwijk.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog