www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Staatsbosbeheer beschermt meeuwenkuikens in Reeuwijks plassengebied

3 dagen geleden Boswachter Ties Ittmann in Zuid-Holland
Kokmeeuw in het water

Dit voorjaar hebben we wederom maatregelen genomen om meeuwenkuikens te beschermen tegen verdrinking op plas Ravensberg in Reeuwijk. Paalkoppen van de beschoeiing rond de eilanden zijn op 25 plekken verlaagd waardoor kuikens vanuit het water eenvoudig de oevers kunnen bereiken. Ook plaatsen we nieuwe eendentrappetjes.

lees meer

Kwaliteitsimpuls Hof van Delfland

6 dagen geleden Boswachter Lisa Wassenaar in Zuid-Holland

Er is goed nieuws voor de Balij, het Bieslandse bos en het Abtswoudse bos! Aankomende tijd gaat Staatsbosbeheer aan de slag met een kwaliteitsimpuls die voor verbetering van de recreatieve voorzieningen gaat zorgen. Nieuwsgierig naar wat dit inhoud? Lees dan dit blog.

lees meer

Wat neem je mee naar huis?

6 april 2021 Boswachter Mark Kras (Stad en Duin) in Zuid-Holland

De vogels laten zich massaal horen. De een tsjilpt, de ander zingt en de volgende hamert er op los: Lente, lente, Lente!

Ook mensen trekken weer naar buiten. En terwijl we buiten fietsen, paardrijden en wandelen vullen onze zintuigen zich met alle indrukken die de natuur voor ons in petto heeft. Zang, geur, bries over je huid en het eerste ijsje; geen zintuig wordt onberoerd gelaten.
Maar als je weggaat kijk nog even rond en neem dan alles wat je meegenomen hebt én wat je opgedaan hebt mee naar huis.
Kortom neem een goed lentevoornemen als je naar buiten in gaat: Kill nothing but time, take nothing but pictures and leave nothing but footprints.

lees meer

Verlangen naar de lente

1 maart 2021 Boswachter Mark Kras (Stad en Duin) in Zuid-Holland

Er broeit iets. De laatste weken trekken kleine signalen in de natuur mijn aandacht. Er is iets op til. Het wordt tijd om het bruine bladerdek op de bodem van het bos in de gaten te houden. Want ook onder de grond moet er toch onrust zijn. een golf van kleur zal komende maanden de bosbodem van het Haagse Bos bedekken

lees meer

Start kwaliteitsimpuls Lage Bergse Bos

25 februari 2021 Boswachter Dick van Stegeren in Zuid-Holland

Staatsbosbeheer is in opdracht van het Recreatieschap Rottemeren gestart met de voorbereidingen van de kwaliteitsimpuls in het Lage Bergse Bos. Met deze kwaliteitsimpuls gaat het recreatieschap Rottemeren het Lage Bergse Bos nog aantrekkelijker maken voor recreanten en natuur.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog