www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Afzien voor een torenvalk

3 dagen geleden Boswachter Mark Kras (Stad en Duin) in Zuid-Holland

De winter is een mooie tijd om vogels te fotograferen. Dieren zijn minder met gevaar bezig en meer met voedsel zoeken. Dat vraagt van bezoekers en van fotografen in het bijzonder extra verantwoordelijk omgaan met de nu aan het eind van de winter kwetsbare dieren. Maar het biedt ook kansen om eens de Torenvalk eens goed te bewonderen.

lees meer

Haarscherp

19 januari 2023 Boswachter Mark Kras (Stad en Duin) in Zuid-Holland

Goede bijschriften toevoegen aan een prachtige foto is een kunst op zich en zeker op social media. Maar er is reden genoeg om hier zorg aan te besteden. Vaak is een goed bijschrift een deurtje naar iets beter kijken, een verrassende blik op het onderwerp of een nadere kennismaking met het onderwerp.

lees meer

Het perspectief van de boswachter

9 januari 2023 Boswachter Mark Kras (Stad en Duin) in Zuid-Holland

Boswachter en fotograaf, ze hebben iets gemeen. Lopend door het landschap zoeken zij het beste perspectief om hun werk goed te doen. Juist het afgelopen jaar is Staatsbosbeheer in het Haagse Bos sterk op boswerkzaamheden gefocust geweest. Voor mij als boswachter én natuurfotograaf reden om mijn camera eens mee te laten kijken met het perspectief van de boswachter. In dit blog komen zo de verschillende aspecten aan de orde die in ogenschouw worden genomen door boswachter tijdens de voorbereiding en uitvoering van boswerkzaamheden in het Haagse Bos.

lees meer

Waarom ringen we zwartkopmeeuwen?

26 oktober 2022 Boswachter Vera in Zuid-Holland

Dit jaar zijn verschillende vogelsoorten geringd op de vogeleilanden in het Haringvliet, zo ook de zwartkopmeeuwen. Ieder jaar worden er in Nederland zo’n 300.000 vogels geringd. Maar waarom worden vogels geringd en hoe komen ze aan deze ringen?

lees meer

Onverwachte stadbewoners

4 oktober 2022 Boswachter Mark Kras (Stad en Duin) in Zuid-Holland

Vraag is zijn we als mensen klaar zijn om natuur wat ruimte te geven in de stad. Want uiteindelijk houdt natuur niet op bij het blauwe bordje dat het begin van de bebouwde kom van bijvoorbeeld Den Haag aangeeft. Die natuur loopt zomaar onze achtertuin in en dat zou wel eens flink gezond kunnen zijn voor mens en dier. Maar het vraagt wel aanpassing van beide kanten. De wilde natuur is er een meester in, maar of de tot huisdier gemaakte mens dat is?

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog