www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Verlangen naar de lente

3 uur geleden Boswachter Mark Kras (Stad en Duin) in Zuid-Holland

Er broeit iets. De laatste weken trekken kleine signalen in de natuur mijn aandacht. Er is iets op til. Het wordt tijd om het bruine bladerdek op de bodem van het bos in de gaten te houden. Want ook onder de grond moet er toch onrust zijn. een golf van kleur zal komende maanden de bosbodem van het Haagse Bos bedekken

lees meer

Start kwaliteitsimpuls Lage Bergse Bos

4 dagen geleden Boswachter Dick van Stegeren in Zuid-Holland

Staatsbosbeheer is in opdracht van het Recreatieschap Rottemeren gestart met de voorbereidingen van de kwaliteitsimpuls in het Lage Bergse Bos. Met deze kwaliteitsimpuls gaat het recreatieschap Rottemeren het Lage Bergse Bos nog aantrekkelijker maken voor recreanten en natuur.

lees meer

Sneeuw op je dak, wat nu?

9 februari 2021 Boswachter Mark Kras (Stad en Duin) in Zuid-Holland

Sneeuw, het sneeuwt! Er zijn geen mooiere ochtenden dan die waarop je je gordijnen openschuift en uitkijkt op een wonder witte wereld. Zeker als kind was dat geweldig. Dit wordt een dag vol van sneeuwpret.
Maar wat doen dieren en planten als ze sneeuw op hun dak krijgen. Zij kunnen niet warm binnen zitten en ongegeneerd de voorraadkast plunderen. Gelukkig is de natuur niet voor een gat of moet ik zeggen een wak te vangen.

lees meer

Niet alle superhelden dragen een cape

3 februari 2021 Boswachter Jonathan Leeuwis in Zuid-Holland

Niet alle superhelden dragen een cape, dat bijwijzen Noud (10 jaar), Feline (7 jaar), Daan (6 jaar) en Leon (11 jaar)! Deze jonge helden strijden er voor om het Bentwoud in 2021 schoon te houden van zwerfvuil! Ik ging eens met ze in gesprek, om te horen hoe dit gave initiatief in ontstaan!

lees meer

Jongerencommunity NLDelta sinds 20 januari van start

22 januari 2021 Boswachter Vera in Zuid-Holland

NLDelta staat voor de ontwikkeling van natuur, economie en leefbaarheid in Biesbosch en Haringvliet.
Om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van het nationale park in oprichting, is de NLDelta jongerencommunity opgericht. Deze community is samengesteld om NLDelta te adviseren en om mee te denken over onderwerpen als klimaatverandering en duurzaamheid.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog