www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

P!NK op Malieveld!

6 dagen geleden Boswachter Jenny van Leeuwen in Zuid-Holland

Gisteravond gaf P!NK een legendarisch concert op Malieveld in Den Haag. Voorafgegaan door Nederlands trots, Davina Michelle. Staatsbosbeheer is blij dat zij opnieuw zo’n grote internationale artiest mocht ontvangen op dit buitenpodium. Voor het team boswachters in Den Haag is een dergelijk groot evenement natuurlijk een leuke en spannende opgave. Daar komt – net als bij de andere evenementen op het Malieveld – nog best wat bij kijken!

lees meer

Boswachters-spreekuur in de Kerkpolder

1 augustus 2019 Boswachter Lieke Verhoeven in Zuid-Holland

Op woensdagmiddag 14 en 21 augustus van 16:00 tot 18:00 houdt Staatsbosbeheer een boswachters-spreekuur in de Kerkpolder. De boswachters zijn daar aanwezig om vragen te beantwoorden en uitleg te geven over het bosbeheer. Aanmelden is niet nodig!

lees meer

Ontdek de geheimen van het Haagse Bos met de nieuwe app

30 juli 2019 Boswachter Jenny van Leeuwen in Zuid-Holland

Wist je dat het Haagse bos lang geleden een jachtgebied was van de Graven van Holland, dat er later ook concerten, feesten en kermissen werden gehouden? Ga je mee op zoek naar de vele dieren die in het bos te vinden zijn?
Iedereen die in Den Haag woont is wel eens in het Haagse bos geweest. Wandelend, fietsend, hardlopend en wellicht in de winter nog eens wezen schaatsen. Maar het bos écht kennen doet natuurlijk alleen de boswachter. Daarom hebben wij in samenwerking met de boswachter van het Haagse bos, Jenny van Leeuwen een echte puzzeltocht bedacht. Deze puzzeltocht is te downloaden als app op je smartphone.

lees meer

Zwerversproblematiek in het Haagse Bos

24 juli 2019 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland
zwerfafval-haagse-bos

Genieten tijdens een bezoek in het Haagse Bos is voor de meeste bezoekers een moment van ontspanning. Maar er is ook een aantal bezoekers die deze plek heel anders gebruikt, namelijk als slaapplaats. Het zijn mensen die hun nachten doorbrengen in tentjes of zelfgebouwde hutjes in het Haagse Bos, medemensen zonder woon- en verblijfplaats. Op dat moment besefte ik pas hoe goed de meeste mensen het hebben in Nederland.

lees meer

Strijd tegen de watercrassula is begonnen

17 juli 2019 Boswachter Jonathan Leeuwis in Zuid-Holland

Het is zo ver, de strijd tegen de watercrassula in het Bentwoud is begonnen! Deze zeer invasieve waterplant heeft als nare uitwerking dat hij hele watergangen kan overwoekeren. Een soort die je dus niet in je gebied wil hebben! De komende weken zijn we in samenwerking met Hoogheemraadschap Rijnland druk bezig met het verwijderen van deze soort. Dit vraag rigoureuze maatregelen, dit plantje laat zich namelijk niet zomaar uit het veld slaan! In dit blogbericht lees je wat we allemaal gaan doen om deze invasieve exoot te bestrijden.

lees meer

Ontmoeting in het duin

12 juli 2019 Boswachter Mark Kras (Hollands Duin) in Zuid-Holland

Een bijzonder verhaal over een zoekgeraakte fiets in de duinen tussen Katwijk en Wassenaar en hoe iedereen met wat hulp weer veilig thuiskwam.

lees meer

Puntjes op de i voor Zaanse Rietveld

9 juli 2019 Boswachter Jenny van Leeuwen in Zuid-Holland

Natuurgebied het Zaanse Rietveld wordt steeds mooier: Staatsbosbeheer werkt met behulp van fondsen aan de puntjes op de i. De grootste verbetering is het beter regelbaar maken van het water. Per seizoen kunnen we dan de optimale omstandigheden creëren voor de vogels en moerasvegetatie. De Gemeente Alphen aan den Rijn begint medio juli bovendien met het opknappen van het wandelpad op de kade langs het spoor. Staatsbosbeheer is erg blij met de donatie voor een beter waterbeheer en met de inzet door de gemeente. Voor de natuur én de recreant wordt het gebied er alleen maar mooier op!

lees meer

Gevonden, bokkenorchis!

6 juli 2019 Boswachter Mark Kras (Hollands Duin) in Zuid-Holland

Na twaalf jaar afwezigheid bloeit de zeldzame bokkenorchis weer in het Nationaal Park Hollandse Duinen. Een oplettende vrijwilliger kwam de orchidee tijdens een wandeling tegen.

lees meer

Kabouterpad Rhoon is geopend!

5 juli 2019 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland
kabouterpad

Afgelopen woensdag is er weer een kabouterpad geopend. Deze keer in Rhoon! De kinderburgemeester van gemeente Albrandswaard heeft namens alle kinderen uit de gemeente het pad geopend.

lees meer

Column: Help!

26 juni 2019 Boswachter Jenny van Leeuwen in Zuid-Holland

Steeds als ik een verre reis maak, probeer ik iets wezenlijks mee te nemen. Tijdens mijn reis in Iran, wist ik al gauw wat ik mee terug wilde nemen. De Iraanse mensen hebben mij zeer geraakt met hun diep verankerde vriendelijke aard en een hulpvaardigheid zonder grenzen. Vraag je om hulp, dan krijg je vaak gerust het tienvoudige van wat je vraagt. Dit voornemen om zelf ook nog meer zo in het leven te staan, leverde in Nederland al gauw een mooi moment op.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog