www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

CSI DE WILCK: Waaraan sterft het gruttojong?

3 dagen geleden Boswachter Mark Kras (Stad en Duin) in Zuid-Holland

Al jaren wordt er onderzoek gedaan naar het afnemende broedsucces van de grutto. Op basis van de conclusies hieruit, worden er maatregelen in het natuurbeheer toegepast. Maar zelfs in een weidevogelreservaat als De Wilck nabij Zoeterwoude lukt het met alle inspanningen van vrijwilligers, boeren, wetenschappers en gebiedsbeheerders niet om het tij te keren. Reden om met financiering van de provincie Zuid-Holland een onderzoek te starten naar twee mogelijke oorzaken waarom de grutto’s niet groot worden: voedsel en roofdieren.

lees meer

Één zwaluw maakt…zomer!

5 dagen geleden Joël Haasnoot in Zuid-Holland

Er is van alles te ontdekken in het Hollands Duin. Denk aan het beklimmen van verschillende duintoppen, het spotten van allerlei vogels en het ontdekken van de bunkers in de duinen van Wassenaar. Laat je inspireren door de tips van de boswachter.

lees meer

Het woord is aan de vuilnisbak

29 april 2022 Boswachter Mark Kras (Stad en Duin) in Zuid-Holland

Neem je afval mee naar huis, is altijd het verzoek van de boswachter. Helaas doet niet iedereen dit en blijft zwerfafval een actueel thema, ook in het Haagse Bos. In dit blog is het woord aan de vuilnisbak.

lees meer

Kwaliteitsimpuls Oudeland van Strijen

26 april 2022 Boswachter Vera in Zuid-Holland

In het Oudeland van Strijen is sprake van een te laag waterpeil wat leidt tot te droge leefomstandigheden voor weidevogels. Waterschap Hollandse Delta en Staatsbosbeheer werken samen aan het verbeteren van de waterhuishouding in het natuurgebied Oudeland van Strijen.

lees meer

Vroege vogelwandeling zaterdag 23 april Leidschendam

20 april 2022 Boswachter Astrid Bennink in Zuid-Holland
Winterkoning zingt de lente - foto Mark Kras

Op tijd opstaan en wakker worden, samen met de vogels in de Duivenvoordse polder. Aanstaande zaterdag 23 april, kun je om 5.30 uur met een bevlogen gids mee het Achterbos in, om vogels te beluisteren, spotten en determineren. Trek je stevige schoenen of laarzen aan en ga mee op pad!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog