www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Jongerencommunity NLDelta sinds 20 januari van start

2 uur geleden Boswachter Vera in Zuid-Holland

NLDelta staat voor de ontwikkeling van natuur, economie en leefbaarheid in Biesbosch en Haringvliet.
Om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van het nationale park in oprichting, is de NLDelta jongerencommunity opgericht. Deze community is samengesteld om NLDelta te adviseren en om mee te denken over onderwerpen als klimaatverandering en duurzaamheid.

lees meer

Presentatie Ecologische Verbindingszone Zuidrand

13 januari 2021 Boswachter Lisa Wassenaar in Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland investeert in de ecologische kwaliteit van recreatiegebieden in Midden-Delfland. Het natuurgebied “Vlietlanden” wordt verbonden met de “Ackerdijckse Plassen”, deze ecologische verbinding loopt door de recreatiegebieden “Woudhoek” en “Holierhoek”. Een gedeelte van dit traject is al aangelegd, namelijk het gedeelte tussen de spoorweg Delft-Schiedam en de Ackerdijkse Plassen. Staatsbosbeheer heeft in opdracht van de provincie een schetsontwerp gemaakt voor het andere gedeelte van het traject, de ecologische verbindingszone tussen de Vlaardingervaart en de spoorweg Delft-Schiedam.

lees meer

De Rotte gemarkeerd

4 december 2020 Boswachter Dick van Stegeren in Zuid-Holland

Er zijn vijftien markeringen langs de Rotte geplaats die gezamenlijk het verhaal van de Rotte vertellen. Een samenwerking van de provincie Zuid-Holland, de gemeente Rotterdam en recreatieschap Rottemeren Het symbolisch begin van Landschapspark de Rotte.

lees meer

Definitief Ontwerp Kwaliteitsimpuls Lage Bergse Bos

23 oktober 2020 Boswachter Dick van Stegeren in Zuid-Holland

Het definitief ontwerp voor de kwaliteitsimpuls is klaar. Bij de digitale presentatie waren veel belangstellende aanwezig. Het is een mooi en ambitieus plan om het Lage Bergse Bos voor de komende generaties recreanten aantrekkelijk en natuurlijk te houden. Binnenkort start de eerste fase met de aanleg van het eilandenrijk.

lees meer

Wielrenner, e-biker, mountainbiker, hondenbezitter, ruiter, uit je hokje

22 oktober 2020 Boswachter Mark Kras (Stad en Duin) in Zuid-Holland

Onderweg heb je als bezoeker van natuur en recreatiegebieden met anderen te maken. Soms levert dit irritaties op. De laatste tijd is er veel aandacht voor de onderlinge irritaties tussen verschillende soorten fietsers. Vaak is het meer de irritaties dan wat er werkelijk voorvalt wat zorgt voor een vervelend gevoel over de tocht. Idee: irriteer je wat minder aan kleine incidenten dan geniet je meer van je bezoek.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog