www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Zorg voor..

3 dagen geleden Joël Haasnoot in Zuid-Holland

Het broedseizoen begint weer. Staatsbosbeheer is samen met een aantal andere partners uit Nationaal Park Hollandse Duinen, de Zorg voor-campagne gestart. Wij vragen onze bezoekers om de natuur te helpen in deze kwetsbare periode.

lees meer

Stem op de leukste hond van het Haagse Bos 2024

28 februari 2024 Boswachter Mark Kras (Stad en Duin) in Zuid-Holland

Stem op de leukste hond van het Haagse Bos
Nu kun jij je stem uitbrengen op de hond die volgens jou dit jaar het gezicht van de Haagse Bos zou moeten worden. Dit kan t/m zondag 3 maart 2024. Vanaf 15 maart begint het broedseizoen in het Haagse Bos. Loslopende honden zijn welkom op verschillende plaatsen in het Haagse Bos maar kunnen de dieren in het bos erg verstoren. In de struiken van het bos broeden vogels laag bij de grond. Honden die dicht langs hun broedplek lopen kunnen de aanstaande ouders verjagen. Alleen de geur die een hond achterlaat kan al genoeg zijn. Ook voor vossen, reeën, marters en eekhoorns is de rust in deze periode extra belangrijk. Dus heeft het de voorkeur als in deze periode de hond aan de lijn wordt uitgelaten.

lees meer

Huismus

8 februari 2024 Boswachter Mark Kras (Stad en Duin) in Zuid-Holland

2024 is door SOVON en de Vogelbescherming uitgeroepen tot het jaar van de huismus. Onze natuur begint immers al bij de voordeur. Tijd om dit jaar deze bende buurtbewoners eens wat extra aandacht te geven. Maar pas op, voor je het weet sta je spreeuwen, kauwen of houtduiven te fotograferen. Of nog opmerkelijker: sta je op een ladder om een huismussennestkast op te hangen. En laat dat nu net de boodschap zijn van NP Hollandse Duinen. Geef de natuur meer plek in onze top-natuurgebieden maar zeker in onze stenen leefomgeving.

lees meer

Heb jij een leuke hond en kom je regelmatig in het Haagse Bos? Dan is de boswachter op zoek naar jou!

1 februari 2024 Boswachter Mark Kras (Stad en Duin) in Zuid-Holland

Elk voorjaar vragen boswachters aandacht voor het aanlijnen van honden. De boswachters zien zoveel leuke honden lopen in het Haagse Bos. Dit jaar zoeken we de leukste, aangelijnde hond van het Haagse Bos. Doe mee en stuur je foto van je hond aan de lijn naar mailadres leukstehondHaagseBos@staatsbosbeheer.nl of deel deze op Instagram met de hashtag #leukstehondHaagseBos. De winnaar krijgt een professionele fotoshoot op zaterdagochtend 9 maart en ziet zijn of haar hond terug op de informatiepanelen in het Haagse Bos als boegbeeld van een mooi en succesvol broedseizoen 2024.

lees meer

Eekhoorn heeft het druk

30 januari 2024 Boswachter Mark Kras (Stad en Duin) in Zuid-Holland

Eekhoorns hebben het druk. Voor ons een mooie kans om ze op een zonnige dag in het volle leven te spotten. Maar ook het moment om ze ruimte geven en de hond kort of zelfs aan de lijn te houden. Volgens wetenschappers is er namelijk, nu het Haagse Bos steeds soortenrijker wordt, best ruimte voor nog wat meer van deze populaire bosacrobaten.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog