www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Zeldzame waterrietzanger trekt door de Rottemeren

26 augustus 2020 Boswachter Jonathan Leeuwis in Zuid-Holland

In augustus was het erg druk in de Eendragtspolder van de Rottemeren. Dit niet voor niets, de zeldzame waterrietzangers doken op in het gebied! Momenteel trekt deze wereldwijd erg bedreigde soort vanuit zijn broedgebieden in Oost-Europa naar de overwinteringsgebieden in Afrika. De Rottemeren lijken een ideaal tussenstation te zijn om even op kracht te kunnen komen.

lees meer

Kraaiennest neemt afscheid van populierenlaan

24 augustus 2020 Boswachter Lisa Wassenaar in Zuid-Holland

Staatsbosbeheer start begin september 2020 met het verwijderen van de populierenlaan aan het Klinckaertpad. De populieren vormen in de huidige conditie, op de huidige locatie, een toenemend risico in combinatie met de hoge recreatiedruk op het gebied. De ingreep vormt een oplossing op lange termijn en sluit aan op de herinrichting van het gebied (afronding medio februari 2021). De verwachting is dat in april 2021 de werkzaamheden zijn afgerond. Het verwijderen van de populieren is in overleg met de Midden-Delfland vereniging, KNNV en Bomenstichting besloten.

lees meer

Met de fiets “Natuur beleven in de Rottemeren”

24 juli 2020 Boswachter Dick van Stegeren in Zuid-Holland

Een 26 kilometer lange fietstocht voert je langs de meest interessante natuur in het Rottemeren gebied. Je komt langs 18 bijzondere plekken waar je uitleg krijgt over wat je tegenkomt.

lees meer

Staatsbosbeheer organiseert boswachtersspreekuren voor boswerkzaamheden in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee.

22 juli 2020 Boswachter Vera in Zuid-Holland

In augustus start Staatsbosbeheer met boswerkzaamheden in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee. Om recreanten, omwonenden en andere betrokken hier zo goed mogelijk over te informeren zijn er boswachtersspreekuren georganiseerd.

lees meer

Witte en oranje stippen in het Haagse Bos

12 juli 2020 Boswachter Mark Kras (Stad en Duin) in Zuid-Holland
Witte stippen op bomen in het Haagse Bos - Boswachter Sandra Knop

De afgelopen weken heeft Staatsbosbeheer onderzoek laten doen naar de bomen die langs de paden in het Haagse Bos staan. Doel was om te kijken of er geen gevaarlijke situaties aan het ontstaan zijn voor de bezoekers van ons prachtige bos.
Bij dat onderzoek zijn bomen voorzien van witte en oranje stippen.
Oranje stippen duiden op bomen die dusdanig gevaarlijk zijn dat zij uit veiligheidsoogpunt moeten worden geveld. De witte stippen duiden op bomen waarin zich één of meerdere gevaarlijk takken bevinden die naar beneden kunnen komen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog