www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Condoleances voor Jenny van Leeuwen

7 dagen geleden staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland
boswachter Jenny

We krijgen veel berichten naar aanleiding van het overlijden van onze collega Jenny van Leeuwen. In het kantoor van Staatsbosbeheer in Den Haag ligt daarom vanaf vandaag een condoleanceregister.

lees meer

In memoriam: Jenny van Leeuwen

4 oktober 2019 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland
boswachter Jenny van Leeuwen

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat onze boswachter Jenny van Leeuwen gisteren plotseling is overleden. Jenny was één van de bekendste gezichten van Staatsbosbeheer.

lees meer

Column: De branding en het tij

30 september 2019 Boswachter Jenny van Leeuwen in Zuid-Holland

Daar zit ik dan … midden in de branding! In Arnhem worden de resultaten bekend gemaakt van onderzoek naar het gebruik van bestrijdingsmiddelen op boerenland en het effect daarvan op de overlevingskansen van de weidevogels. De gemoederen lopen hoog op. De emoties van vogelliefhebbers én boeren zijn duidelijk zichtbaar. Een biologische boer waar toch veel bestrijdingsmiddelen uit het verleden zijn gevonden, is even stil tijdens zijn speech en slikt zichtbare emotie weg. Op weg naar huis hoor ik op het radionieuws over de bijeenkomst. Het onderzoek wordt zowel geprezen als ter discussie gesteld. Maar dat het een belangrijk onderzoek is dat veel losmaakt, dát staat buiten kijf.

lees meer

Vaarexcursie Haringvlietweekend afgelast!

27 september 2019 Boswachter Tara Schelling in Zuid-Holland

Vaarexcursie Haringvlietweekend 2019 is afgelast i.v.m. herstelwerkzaamheden aan de boot.

lees meer

Zaad

26 september 2019 Boswachter Mark Kras (Hollands Duin) in Zuid-Holland

Om te zorgen dat er geschikte planten beschikbaar zijn voor aanplant verzamelt Staatsbosbeheer zaden op plekken waar struiken en bomen staan die hier thuis horen qua soort en qua ritme. Een van die plekken is het Vlaggenduin in Katwijk. Voor twee van de 114 autochtone soorten zijn hier inheemse autochtone planten aanwezig; duindoorn en duinroos. De zaden van deze planten gaan naar de Nederlandse genenbank in Roggebotzand. Daar worden ze opgekweekt tot planten die dan weer zaden geven die doorgaan naar professionele kwekerijen. Als voor een natuurgebied planten worden gezocht dan worden ze geleverd door deze kwekerijen en weten we zeker dat de herkomst goed is. De herfst in Katwijk is dus een jaargetijde waar heel Nederland profijt van heeft.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog