www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Herplant Leidschendammerhout gerealiseerd

17 april 2018 Boswachter Peter Apswoude in Zuid-Holland

Staatsbosbeheer heeft in het gebied Leidschendammerhout 24.000 bomen en struiken geplant. Afgelopen jaar zijn hier kapwerkzaamheden uitgevoerd in het kader van de essentaksterfte.

lees meer

Essentaksterfte in de Rottemeren

11 april 2018 Boswachter Dick van Stegeren in Zuid-Holland

De essentaksterfte heeft nu ook de Rottemeren bereikt. Naar verwachting zal meer dan 90% van de essen ten gevolge van de ziekte sterven. Ingrijpen is helaas voor de veiligheid noodzakelijk. Dit jaar wordt er gestart met de werkzaamheden in de Bleiswijkse Zoom Noord.

lees meer

Wie gaat dit later voor ons doen?

3 april 2018 Boswachter Jenny van Leeuwen in Zuid-Holland

Onlangs kwam het weer in het nieuws. Veel ouderen komen niet meer buiten. Niet omdat ze niet meer wíllen, maar omdat ze niet meer kúnnen en er blijkbaar niemand is die hen mee kan nemen naar buiten. De beelden breken mijn hart. Bleke gerimpelde gezichten vertellen op tv treurig hun verhaal. Weg-zappen en dus wegkijken? Of goed luisteren en kijken of je misschien zelf iets voor hen kunt doen? Instinctief besloot ik tot het laatste. Ik ben niet zo’n goede wegkijker…

lees meer

Eropuit tijdens de paasdagen?

30 maart 2018 Gastblogger Lisa van der Veen in Zuid-Holland

Wil je deze paasdagen er lekker op uit naar de duinen en de zee? Kijk dan voor leuke tips en inspiratie op de nieuwe website van het Nationaal Park Hollandse Duinen: www.nationaalparkhollandseduinen.nl.

lees meer

Met veerpont ’t Verlaat de Rotte over

26 maart 2018 Boswachter Dick van Stegeren in Zuid-Holland

Tussen april en oktober kun je met een pontje de Rotte oversteken in recreatiegebied de Rottemeren. Een leuke afwisseling tijdens fiets- of wandeltocht. Wie goed oplet kan tijdens de overtocht allerlei eenden watervogels zien zwemmen of vliegen.

lees meer

Vroege Vogels op bezoek in Nationaal Park Hollandse Duinen

23 maart 2018 Boswachter Mark Kras (Hollands Duin) in Zuid-Holland

Boswachters zijn natuurlijk altijd tuk op een buitenkansje. Een week of wat geleden belde de redactie van BNN/VARA’s Vroege Vogels op met de vraag of we mee wilde werken aan een programma van 40 minuten vanuit Nationaal Park Hollandse Duinen. Maar om tot 40 minuten te komen, moest nog heel wat gebeuren. Uiteindelijk werden gedurende twee dagen vele uren aan opnames gemaakt, een stortvloed aan onderwerpen kwam samen. Resultaat, een prachtig natuurprogramma over één van de mooiste natuurgebieden van Nederland; Nationaal Park Hollandse Duinen.

lees meer

Grutto krijgt weer kans in het Oudeland van Strijen

19 maart 2018 Boswachter Wicher Pen in Zuid-Holland

Het gaat niet goed met de grutto. Een negatieve trend in de vogelstand is duidelijk zichtbaar in het Oudeland van Strijen. Komende jaren gaat Staatsbosbeheer werken aan een betere leefomgeving, samen met andere partijen uit de regio. Een mooie ontwikkeling!

lees meer

Het Grote Vogeljaar

18 maart 2018 Boswachter Wicher Pen in Zuid-Holland

Op deze laatste dag van de Boekenweek 2018 met thema natuur, de laatste boekbespreking op dit boswachtersblog. Toen mij werd gevraagd om een favoriet natuurboek te bespreken, schoot direct het boek ‘Het Grote Vogeljaar’ van Marc Obmascik door mijn hoofd. Het boek speelt in de Verenigde Staten en doet verslag van een wedstrijd tussen drie vogelaars, die in een jaar tijd zoveel mogelijk vogelsoorten proberen te vinden.

lees meer

Het boek dat bij je past

17 maart 2018 Boswachter Joyce Zandbergen in Zuid-Holland

Een blog maken over een favoriet boek over de natuur voor de Boekenweek, dat is een uitdaging! Ik ben eigenlijk geen boekenverslinder en dan mag dit ook nog mijn eerste bijdrage worden aan dit boswachtersblog. De perfecte start dus, bedacht ik me met een glimlach, want ik wist al direct welk boek mijn favoriete natuurboek is.

lees meer

Lekker naar buiten met een boek!

16 maart 2018 Boswachter Linda Groeneveld in Zuid-Holland

Lekker buiten lezen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog