www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Maaien in onze natuur- en recreatiegebieden – Hoe zit dat nou?

1 juli 2024 Boswachter Daniel van Veen in Zuid-Holland

De afgelopen maanden waren nat. Hoe nat? Bijna twee keer zo nat als normaal voor de tijd van het jaar! Hiermee is de lente van 2024 één van de natste sinds het begin van de metingen in 1906! Maar al die regen betekent ook wat voor het beheer van onze natuur en recreatiegebieden.
Hieronder leggen we uit hoe dat nou zit met natuurbeheer, en wat we nu wel en juist niet doen.
We gaan het hebben over maaien.

lees meer

30 years of friendship between the Republic of Kazakhstan and the Kingdom of the Netherlands.

11 juni 2024 Boswachter Mark Kras (Stad en Duin) in Zuid-Holland

30 years of friendship between the Republic of Kazakhstan and the Kingdom of the Netherlands. Herinneringsbank Haagse Bos.

lees meer

Vogels zien is vogels luisteren

30 mei 2024 Boswachter Mark Kras (Stad en Duin) in Zuid-Holland

Soorten herkennen is niet alleen goed kijken maar ook goed luisteren. Determineren van soorten kan nu met allerlei moderne spullen en apps. Gelukkig veranderen andere dingen niet. Het genieten van buiten, van vogels en van samen mijmeren over die prachtige wereld met reisgenoten.

lees meer

Help ons de boswachtersblogs te verbeteren

30 mei 2024 Staatsbosbeheer in Zuid-Holland

Na 10 jaar boswachtersblogs zijn we benieuwd naar jullie mening. Wat lezen jullie graag op de boswachterblogs? Hoe blijf je het liefst op de hoogte? Met jullie feedback kunnen we de blogs verbeteren en meer afstemmen op jullie wensen. Wil je ons helpen en adviseren? Het kost je ongeveer 6-8 minuten. Als dank voor de moeite verloten we onder de deelnemers 5 waardebonnen van € 25. Gelijk naar de vragenlijst: https://www.survio.com/survey/d/vragenlijstboswachtersblog

lees meer

Vraag & antwoord: tekort aan financiering Hof van Delfland

30 mei 2024 Boswachter Milou in Zuid-Holland

Voor de recreatiegebieden Balij, Bieslandse Bos en 400 ha in Midden-Delfland is Staatsbosbeheer afhankelijk van de subsidie die de provincie Zuid-Holland verstrekt. Op dit moment krijgt Staatsbosbeheer elk jaar veel te weinig structureel beheergeld, waardoor de recreatieve voorzieningen in deze gebieden niet meer beheerd kunnen worden.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog