www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

De Rotte gemarkeerd

6 uur geleden Boswachter Dick van Stegeren in Zuid-Holland

Er zijn vijftien markeringen langs de Rotte geplaats die gezamenlijk het verhaal van de Rotte vertellen. Een samenwerking van de provincie Zuid-Holland, de gemeente Rotterdam en recreatieschap Rottemeren Het symbolisch begin van Landschapspark de Rotte.

lees meer

Definitief Ontwerp Kwaliteitsimpuls Lage Bergse Bos

23 oktober 2020 Boswachter Dick van Stegeren in Zuid-Holland

Het definitief ontwerp voor de kwaliteitsimpuls is klaar. Bij de digitale presentatie waren veel belangstellende aanwezig. Het is een mooi en ambitieus plan om het Lage Bergse Bos voor de komende generaties recreanten aantrekkelijk en natuurlijk te houden. Binnenkort start de eerste fase met de aanleg van het eilandenrijk.

lees meer

Wielrenner, e-biker, mountainbiker, hondenbezitter, ruiter, uit je hokje

22 oktober 2020 Boswachter Mark Kras (Stad en Duin) in Zuid-Holland

Onderweg heb je als bezoeker van natuur en recreatiegebieden met anderen te maken. Soms levert dit irritaties op. De laatste tijd is er veel aandacht voor de onderlinge irritaties tussen verschillende soorten fietsers. Vaak is het meer de irritaties dan wat er werkelijk voorvalt wat zorgt voor een vervelend gevoel over de tocht. Idee: irriteer je wat minder aan kleine incidenten dan geniet je meer van je bezoek.

lees meer

Zeldzame waterrietzanger trekt door de Rottemeren

26 augustus 2020 Boswachter Jonathan Leeuwis in Zuid-Holland

In augustus was het erg druk in de Eendragtspolder van de Rottemeren. Dit niet voor niets, de zeldzame waterrietzangers doken op in het gebied! Momenteel trekt deze wereldwijd erg bedreigde soort vanuit zijn broedgebieden in Oost-Europa naar de overwinteringsgebieden in Afrika. De Rottemeren lijken een ideaal tussenstation te zijn om even op kracht te kunnen komen.

lees meer

Kraaiennest neemt afscheid van populierenlaan

24 augustus 2020 Boswachter Lisa Wassenaar in Zuid-Holland

Staatsbosbeheer start begin september 2020 met het verwijderen van de populierenlaan aan het Klinckaertpad. De populieren vormen in de huidige conditie, op de huidige locatie, een toenemend risico in combinatie met de hoge recreatiedruk op het gebied. De ingreep vormt een oplossing op lange termijn en sluit aan op de herinrichting van het gebied (afronding medio februari 2021). De verwachting is dat in april 2021 de werkzaamheden zijn afgerond. Het verwijderen van de populieren is in overleg met de Midden-Delfland vereniging, KNNV en Bomenstichting besloten.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog