www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Ontdek de onbekende streken van Zuid-Holland

5 uur geleden Boswachter Vera in Zuid-Holland
onbekende streken

Deze zomervakantie (her)ontdekken we de natuur in eigen land. In dit blog vind je tips van mij en mijn collega-boswachters in de provincie Zeeland. Stuk voor stuk minder bekende plekken die zeker een bezoekje waard zijn!

lees meer

Boswachterspad de Bergse Bossen

26 juni 2020 Boswachter Dick van Stegeren in Zuid-Holland

Deze blog geeft een beschrijving over het boswachterspad Bergse Bossen. Een wandeling van ongeveer 10 kilometer in de Rottemeren. Je loopt door bos, langs water en over heuvels. Iedereen met een redelijke conditie kan deze tocht binnen twee en een half uur maken.

lees meer

Eikenprocessierupsen in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee

22 juni 2020 Boswachter Vera in Zuid-Holland

We kunnen er in Nederland niet omheen, de eikenprocessierups. De rug van de rups is bedekt met veel brandhaartjes met weerhaken. Als de rups zich bedreigd voelt, dan schieten die haartjes los. Ook in gebieden in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee zijn de eikenprocessierupsen gezien.

lees meer

Werkzaamheden zomer 2020: Een opfrisbeurt

4 juni 2020 Boswachter Lisa Wassenaar in Zuid-Holland

In augustus/september 2020 gaan er werkzaamheden plaats vinden in het Abtswoudse bos, Bieslandse bos, de Balij en de Dobbeplas. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de zieke essen. Die zieke essen vormen momenteel een risico voor de veiligheid van de recreant. Wil u liever het blog in de vorm van een online excursie zien? Ga dan naar de volgende link: https://www.facebook.com/StaatsbosbeheerHofvanDelfland/videos/185673522709100/ .

lees meer

De vogelkijkhutten in de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee gaan weer open.

27 mei 2020 Boswachter Vera in Zuid-Holland

Er is goed nieuws! Bijna alle vogelkijkhutten in de Hoeksche Waard en op Goeree Overflakkee gaan weer open vanaf woensdag 3 juni.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog