www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Kwaliteitsimpuls Abtswoudse Bos Dit moet je weten

3 dagen geleden Boswachter Lisa Wassenaar in Zuid-Holland

Velen zijn al op de hoogte van de kwaliteitsimpuls die wij gaan inzetten in het Abtswoudse bos. Maar wat is nu eigenlijk een kwaliteitsimpuls en wat willen wij gaan doen? In dit blog is alle beschikbare informatie te vinden.

lees meer

Het beheren van de vogeleilanden midden op het Haringvliet

25 november 2021 Boswachter Vera in Zuid-Holland

De vogeleilanden Slijkplaat, Ventjagersplaten en Bliek op het Haringvliet zijn speciaal voor kustbroedvogels aangelegd. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat de eilanden een geschikte plek blijven voor kustbroedvogels.
Maar hoe (en waarom) wordt een eiland midden op het Haringvliet door Staatsbosbeheer beheerd?

lees meer

Hoofdletterloze dier- en plantennamen

12 november 2021 Boswachter Mark Kras (Stad en Duin) in Zuid-Holland

Onlangs las ik in De ontdekking van de natuur een opmerkelijk weetje over de eerste letter van ons alfabet. Ik leerde dat het teken A is afgeleid van een gestileerde tekening van een rundskop. Draai de letter A maar eens om. En voilà, je ziet een koe. Dit weetje herinnerde me aan een oude ergernis. Als de eerste letter van ons alfabet van een diersoort is afgeleid en als dier- en plantnamen in het Latijn met een hoofdletter beginnen, waarom is er dan besloten dat die in het Nederlands met een kleine letter geschreven moeten worden?

lees meer

Geslaagde bewonersavond ‘Kwaliteitsimpuls Abtswoudse Bos’

29 oktober 2021 Boswachter Lisa Wassenaar in Zuid-Holland

Staatsbosbeheer investeert de komende jaren om het Abtswoudse bos aantrekkelijker te maken en beter aan te laten sluiten aan de behoefte van de bezoeker. Daarom werd afgelopen woensdag samen met de gemeente Delft een bewonersavond georganiseerd, waar 50 belangstellenden op af kwamen. Er kwamen veel goede ideeën op tafel.

lees meer

Beleef het haringvliet van dichtbij met onze boswachters tijdens het Haringvlietweekend

22 september 2021 Boswachter Daniel van Veen in Zuid-Holland

Ontdek het vogelparadijs, fiets door de duinen, maak kennis met het leven op het water en met de prachtige cultuurhistorie van havensteden als Hellevoetsluis en Stellendam. Beleef alleen, met vrienden, familie of het hele gezin, de rijke deltanatuur van het Haringvliet. Met dit ‘beleefweekend’ zetten we het Haringvliet in het zonnetje en betrekken we inwoners, recreanten, ondernemers, scholieren en toeristen bij het Haringvliet.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog