www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Broedseizoen is begonnen, route door de Meeuwenduinen tijdelijk afgesloten

16 uur geleden Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Om de kwetsbare natuur in de Meeuwenduinen te beschermen sluiten we al jaren gedurende het broedseizoen het wandelpad door de duinen tijdelijk af. Van 15 maart tot en met 15 juli zult u een andere route moeten kiezen.

lees meer

Update 3000-soortenjaar Grevelingen: Februari: Uitgestorven mos!

5 dagen geleden Merijn Loeve in Aan Zee

In de ochtend vertrok een enthousiaste groep mossenspecialisten uit heel Nederland richting de Stampersplaat met ons excursieschip “Branta”. Het leuke aan mossen en korstmossen is dat ze op verschillende soorten ondergrond voorkomen. Zo werden verschillende soorten waargenomen op de steiger en op de stortstenen in het haventje van de Stampersplaat. Hier vonden we bijvoorbeeld soorten […]

lees meer

Stem op de leukste hond van Schouwen-Duiveland!

22 februari 2023 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

De afgelopen week hebben de Staatsbosbeheer-boswachters van Schouwen-Duiveland een hele kluif gehad aan het samenstellen van een top 10 van de leukste honden van het eiland. Nu is het jouw beurt. Stem op ‘De leukste hond van Schouwen-Duiveland’.

lees meer

Essentaksterfte in Ouwerkerk

21 februari 2023 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

De essen in Ouwerkerk zijn ziek: essentaksterfte. In verband met de kans op ongevallen door losbrekende takken of plots omvallende bomen, worden de essen in de valzone van de paden verwijderd. Erg jammer dat we deze bomen moeten verwijderen maar het biedt ook kansen. Meer lezen doe je in dit blog.

lees meer

Boomfeesttour in Dijkwater

14 februari 2023 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Wilgen knotten, kriebeldiertjes zoeken, vlinderweitjes maken, de heide opschonen? Dit jaar kan je op diverse plaatsen op Schouwen-Duiveland en gedurende een heel jaar met de boswachter op pad om een buitenles in de natuur te volgen. Dat is de Boomfeesttour! En alle scholen van Schouwen-Duiveland mogen mee doen. Vandaag kwamen de basisschoolkinderen van De Klimop naar natuurgebied Het Dijkwater voor een buitenles wilgenknotten.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog