www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Veetunnel onder het Verklikkerpad

2 dagen geleden Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Vorig jaar is, in opdracht van de Provincie Zeeland, het duingebied bij Nieuw-Haamstede ontdaan van de invasieve exoot Amerikaanse vogelkers. Nu het gebied weer open is, geeft dit weer kansen voor inheemse plant- en diersoorten. Door het plaatsen van een veetunnel kunnen straks de pony’s en koeien van het ene deel van het enorme duingebied naar het andere, zonder overlast te veroorzaken voor wandelaars in het gebied.

lees meer

Gele bieslelie: nieuwe invasieve exoot in de Delta

19 november 2020 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Sinds enkele jaren komt de gele bieslelie voor in Zeeland. Deze oeverplant lijkt zich invasief te gedragen. Meldingen, via Waarneming.nl van deze uit Noord-Amerika afkomstige plant horen we graag, hierdoor kunnen we voorkomen dat onze vochtige schrale graslanden overwoekerd raken.

lees meer

Afschot damherten Haringvreter hervat

6 november 2020 Boswachters Aan Zee in Aan Zee
damhert Haringvreter

Staatsbosbeheer heeft vandaag het verkleinen van het aantal damherten op de Haringvreter hervat. Vorig jaar zijn we hiermee reeds begonnen. De 150 dieren die uiteindelijk overblijven, spelen een belangrijke rol bij het “open” houden van het landschap. Het afschieten van de dieren gebeurt zorgvuldig en met aandacht voor dierenwelzijn en de samenstelling van de overblijvende populatie.

lees meer

Zeeuwse Natuurambitie; ambitieus én haalbaar

29 oktober 2020 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Als we willen dat de natuur voor ons blijft zorgen, ons gezond en gelukkig maakt en houdt, dan moeten wij veel beter voor haar gaan zorgen. Zes natuurorganisaties hebben een gezamenlijke Zeeuwse natuurambitie geschreven die precies aangeeft waar de komende tien jaar de focus op moet liggen om de Zeeuwse natuur te helpen herstellen en te beschermen.

lees meer

Ondergestoven fietspad door de Boswachterij Westerschouwen wordt verlegd

7 oktober 2020 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Na een winderige dag was een klein stukje van het fietspad door de Boswachterij Westerschouwen ondergestoven, fietsers moesten even afstappen en door het zand ploeteren. In opdracht van de Provincie Zeeland wordt nu dit stukje fietspad bovenlangs de dennen gelegd en kan het duinmassief langzaam verder wandelen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog