www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Lopen tegen Lyme

20 april 2021 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

De Ziekte van Lyme is een vervelende sluimerende ziekte, weet boswachter Eddie uit ervaring. Door geld op te halen met een wandeltocht van Italië naar Nederland hoopt hij dat kinderen met Lyme beter te behandelen zijn.

lees meer

Bescherming strandplevieren

15 april 2021 Boswachter Digna Mielard in Aan Zee
Strandplevier Verklikkerstrand foto Maarten Sluijter (DPM)

Het broedseizoen is begonnen en vele soorten kustbroedvogels komen naar onze mooie natuurgebieden aan de kust. Eén van deze soorten is de strandplevier. Omdat deze vogel op de rode lijst staat, zetten we soms delen van het strand af zodat deze vogel ongestoord kan broeden. Lees in dit blog meer over de strandplevier en de maatregelen die we nemen.”

lees meer

Gespreid bedje voor de tapuit

16 maart 2021 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Door het plaatsen van 100 nestkastjes in de Zeeuwse open duinen, hopen we dat we de tapuit weer tot een Zeeuwse broedvogel te kunnen rekenen.

lees meer

Eerste Zeeuwse boer tekent voor natuurinclusieve landbouw met Staatsbosbeheer

15 maart 2021 Boswachters Aan Zee in Aan Zee

Staatsbosbeheer gaat een vergaande samenwerking aan met Jeroen en Cora Meijering-van Dam van vleesveehouderij Hof de Eendragt in Zaamslag. De overeenkomst maakt deel uit van een groot project van 40 experimenten die Staatsbosbeheer samen met het ministerie en boeren aangaat om natuurinclusieve landbouw te stimuleren. De Eendragt is de eerste Zeeuwse boerderij die meedoet.

lees meer

Zorgen om rust in kraamkamer natuur

9 maart 2021 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

De lente lonkt, het broedseizoen is begonnen! Behandel Moeder Natuur met respect. Juist nú de natuur een kraamkamer is vol jong leven. En om al dat jonge spul in alle rust groot te laten brengen is de route door de Meeuwenduinen tijdelijk afgesloten. Gelukkig zijn er veel andere prachtige wandelpaden: geniet en houd je aan de regels: blijf op de paden, honden aan de lijn en ruim je afval op.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog