www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Update werkzaamheden Boswachterij Westerschouwen

5 dagen geleden Boswachter Piet van Loon in Aan Zee

Afgelopen week zijn de werkzaamheden in Boswachterij Westerschouwen begonnen. In de onderstaande vlog neem ik jullie mee langs deze werkzaamheden.

lees meer

Eén en al onrust!

8 januari 2018 Boswachter Karel Leeftink in Aan Zee

Als in de winter de polders er wat verveeld bij liggen, de bossen leeg gewaaid zijn en de kreken op betere tijden wachten, is er aan het strand meestal nog wel wat te beleven. In Zeeland is niet heel veel strand in beheer bij Staatsbosbeheer, op de wadden is dat wel anders. Zo zijn vrijwel alle bossen, duinen en stranden op Terschelling van Staatsbosbeheer. Op één van die heerlijk lege stranden heb ik mij rond de kerst kostelijk geamuseerd met…

lees meer

Werkzaamheden zorgen voor robuuste Boswachterij Westerschouwen

22 december 2017 Boswachter Piet van Loon in Aan Zee

Begin januari starten we met de 2-jaarlijkse houtoogst in Boswachterij Westerschouwen. Ongeveer 1600 kuub dennen uit verschillende bosvakken wordt in circa 4 weken tijd omgezaagd. De werkzaamheden vinden plaatst in het centrale deel van het bos en zullen plaatselijk voor hinder zorgen doordat paden worden afgesloten.

lees meer

Met woelmuisogen

8 december 2017 Boswachter Peter Maas in Aan Zee

De Haringvreter is in het Veerse Meer een van de laatste bolwerken van deze Europees beschermde soort. Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer proberen het leefgebied op orde te houden.

lees meer

Gastblog: rotgans dier van de maand december

3 december 2017 Boswachter Thomas van der Es in Aan Zee
rotgans

Van de toendra van Taymir naar de inlaagjes en kwelders van de zoute delta. Dat is wat rotganzen doen. Met deze ganzen is overigens niets mis hoor, de naam danken ze aan hun geluid.

lees meer

Boswachtersdag in Boswachterij Westerschouwen

17 oktober 2017 Boswachter Piet van Loon in Aan Zee

Staatsbosbeheer organiseert een Boswachtersdag met activiteiten voor jong en oud! Komen jullie ook knutselen, boshut bouwen, op de foto of wandelen op het kabouterpad? Tot zaterdag!

lees meer

Kabouterweek in Boswachterij Westerschouwen

13 oktober 2017 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Kabouterweek Boswachterij Westerschouwen

Komende twee weken staat in het teken van kaboutertjes in Boswachterij Westerschouwen! Staatsbosbeheer organiseert in de herfstvakantie namelijk de Kabouterweek. Een perfect moment, want de (klein)kinderen en (groot)ouders zijn vrij en de kabouterbossen aangekleed in prachtige herfstkleuren. In de boswachterij volgen de kinderen de kabouterpaden, op zoek naar kaboutersporen en de kabouterschat. Kom je ook?

lees meer

Grevelingenweek: zeehonden en flamingo’s kijken

11 oktober 2017 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Zeehonden Grevelingenweek

De Grevelingen is het grootste zoutwatermeer van Zuidwest-Europa. Een bijzonder gebied waar zeekraal en bijzondere orchideeën naast elkaar groeien. Zeehonden rusten er uit op de stortstenen dammen en krijgen er hun jongen. Kortom, een gebied waar je de deltanatuur optimaal kunt beleven. Vooral van 13 t/m 21 oktober: in de Grevelingenweek.

lees meer

Snelweg van zand in de Meeuwenduinen

28 september 2017 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Zand in de Meeuwenduinen

Vandaag starten de werkzaamheden in de Meeuwenduinen op de Kop van Schouwen. Met machines worden kerven gegraven in de duinen bij het strand. In het gebied erachter wordt een snelweg van zand op gang gebracht. De werkzaamheden zijn voor het einde van het jaar afgerond.

lees meer

Determinatie

20 september 2017 Boswachter Anouk Pattipeilohij in Aan Zee

Vandaag breng ik een heugelijke dag in het veld door met collega Peter Maas. Peter is onze boswachter Ecologie en fervent volger van al het leven wat er ontspruit in onze gebieden. Laat ik het zo zeggen, als planten aan social media deden dan was hij die ene volger die alles wat je post meteen retweet, liked en deelt.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog