www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Kabouterpad wordt voor één dag Pietenpad

26 november 2018 Boswachter Piet van Loon in Aan Zee
Pietenpad boswachterij Westerschouwen

Op woensdag 5 december aanstaande vormt Staatsbosbeheer het Kabouterpad in Boswachterij Westerschouwen voor één dag om tot heus Pietenpad. Kinderen van 2 tot 10 jaar kunnen tussen 13:00 en 15:30 uur samen met een aantal Pieten opdrachten uitvoeren op het Pietenpad. Misschien zit er aan het eind wel wat lekkers in de zak van Sinterklaas…

lees meer

Eilandjes voor kustbroedvogels in het Grevelingenmeer

24 oktober 2018 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Kleine Stampersplaat Grevelingen

Kluten en visdieven hebben de Grevelingen achter zich gelaten om te overwinteren in het zuidwesten van Europa en Afrika. Ondertussen wordt er gewerkt om het Grevelingenmeer klaar te maken voor volgend broedseizoen. Als de vogels in het voorjaar terugkeren is er volop nieuw broedgelegenheid voor hen.

lees meer

Boswachtersdag 2018 in Boswachterij Westerschouwen

17 oktober 2018 Boswachter Piet van Loon in Aan Zee

Staatsbosbeheer organiseert, inmiddels volgens traditie, op de zaterdag in de herfstvakantie de Boswachtersdag. Voor jong en oud zijn er zaterdag 20 oktober 2018 tussen 10:30 en 16:30 verschillende activiteiten rondom de ingang Boswachterij Westerschouwen.

lees meer

Buitenlesdag Grevelingen voor 320 kinderen

12 oktober 2018 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Buitenlesdag Grevelingen

Zo’n 320 kinderen van basisscholen op Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland kregen vandaag natuurles op en rond de Grevelingen. Kinderen leren over de bijzondere deltanatuur van de Grevelingen en gaan op excursie met de boswachter van Staatsbosbeheer. De buitenlesdag is een voorproefje op de Grevelingenweek, waarin jong en oud de mooie natuur van de Grevelingen zelf kunnen beleven. De Grevelingenweek gaat op 20 oktober van start en duurt t/m 28 oktober.

lees meer

Beladen erfgoed

4 september 2018 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Niet al het erfgoed in Nederland is een bron van trots of mooie herinneringen. Toch biedt ook dit erfgoed zoals de bunkers bij De Punt, naast de beladen geschiedenis, een decor voor mooie verhalen, los van leed en angst. Tijdens de Open Monumentendag bent u hier van harte welkom. U kunt een rondleiding krijgen door het bunkercomplex of ’s avonds met de boswachter mee op zoek naar vleermuizen.

lees meer

Vissen in de Oosterschelde, broeden in de Pluimpot

29 augustus 2018 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Jonge kluten, foto Staatsbosbeheer Wendy Janse

Komende weken werken we aan het leefgebied voor visdief, kluut en kokmeeuw in de Pluimpot op Tholen. Het binnendijkse eiland wordt aangepakt om ervoor te zorgen dat kustbroedvogels hier ruimte hebben om te rusten en broeden.

lees meer

Herstel van kustlandschap Slik Dijkwater

22 augustus 2018 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Visdief, foto Staatsbosbeheer

Komende weken werken we aan het herstel van het kustlandschap bij Slik Dijkwater. Het buitendijkse gebiedje in de Grevelingen wordt aangepakt zodat kustbroedvogels er veilig kunnen broeden.

lees meer

Honderd kuub schelpjes voor kustbroedvogels

25 juli 2018 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Slikken van Bommenede

Trekkers die heen en weer rijden met schepjes, heel veel schepjes. Op de Slikken van Bommenede werd vandaag heel wat heen en weer gereden. Het eilandje is nu weer helemaal geschikt voor volgend broedseizoen met het aanbrengen van schelpjes. Verschillende kustbroedvogels zijn dol op schelpeneilandjes, want hier kunnen ze veilig hun eieren uitbroeden.

lees meer

Wie zijn billen brandt…..

7 juni 2018 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Door hoge temperaturen en de zon verschrompelen de vruchtlichamen van de Blote billetjeszwam

lees meer

Schapen in de duinen

30 mei 2018 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Schapen Groene Duin

Voor het tweede jaar op rij roept Staatsbosbeheer hier de hulp in van een schaapsherder met zijn schapen. De schapen helpen ons in de strijd tegen de invasieve soort Amerikaanse Vogelkers. In de Meeuwenduinen en in het Groene Duin kun je nu een kudde schapen tegenkomen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog