www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Nieuwe bewoners op de Krammerse Slikken

29 augustus 2019 Boswachter Ilona Noorlander in Aan Zee
konikpaarden

Binnenkort verwelkomen we nieuwe bewoners op de Krammerse Slikken. Er komen ongeveer 10 konikpaarden uit de Oostvaardersplassen.

lees meer

Struikhei kleurt duinen paars

22 augustus 2019 Boswachter Piet van Loon in Aan Zee

Bij prachtige paars gekleurde heidevelden denk je toch al snel aan de hogere zandgronden in het midden en oosten van het land. Maar niets is minder waar! Aan de westkant van Schouwen-Duiveland, op zo’n 2500 meter van het strand, ligt een prachtig veld bloeiende struikhei. Het grootste veld van Zeeland!

lees meer

Braakman bij nacht

8 augustus 2019 Boswachter Karel Leeftink in Aan Zee

Overdag is de Braakman wijds en uitgestrekt, ’s nachts in het duister ziet het er allemaal heel anders uit… ontdek het ook en ga met ons mee op nachtexcursie.

lees meer

Stofwolken en gierende hormonen op de Slikken van Flakkee

2 juli 2019 Boswachter Ilona Noorlander in Aan Zee
Vechtende stieren foto Ilona Noorlander Staatsbosbeheer

Grote stofwolken boven de Serengeti van Goeree-Overflakkee. De stierenbronst van de heckrunderen is nu echt aangebroken op de Slikken van Flakkee. Met hun krachtige voorpoten gooien de mannen het stof omhoog en woelen met hun imposante kop met hoorns vervolgens door de kuil. Een indrukwekkend schouwspel!

lees meer

7 Scholen – 124 kinderen van groep 8 op Zeehondensafari op de Oosterschelde

17 juni 2019 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

124 Kinderen beleefden de Oosterschelden tijdens de zeehondensafari van Staatsbosbeheer.

lees meer

Broedende raven op de Kop van Schouwen

13 juni 2019 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Sinds dit jaar broeden er weer raven in Zeeland. Deze grote kraaiachtigen waren uitgestorven in Nederland maar zijn langzaam weer aan het terugkomen, met dit jaar een succesvol broedseizoen op de Kop van Schouwen.

lees meer

Dwaal door een bloemenzee middenin de Grevelingen

24 april 2019 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Grevelingen bloemenzee - foto Piet van Loon

De Grevelingen staat onder natuurliefhebbers bekend om zijn bloemenpracht. Verschillende orchideeën maar ook zoutminnende planten vinden hier hun plekje. In mei begint het bloemenfeest op de eilanden. Ga je mee? Dwaal door een bloemenzee middenin de Grevelingen.

lees meer

Week van de teek

16 april 2019 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Teken kunnen de ziekte van Lyme overbrengen wat ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Daarom is het belangrijk om tekenbeten te voorkomen maar ook het controleren van het lichaam op teken na een bezoek aan bos, tuin of park: “Na een dag in het groen, altijd tekencontrole doen”.

lees meer

Strandplevieren welkom op het Verklikkerstrand

12 april 2019 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee

Ruimte, rust en dynamiek. Dat typeert het Verklikkerstrand tussen Nieuw-Haamstede en Renesse. Op het strand ontstaan embryonale duintjes. Dat zijn duinen die zich in de beginfase van duinvorming bevinden, kleine duintjes dus. Een ideaal gebied voor strandbroeders. Dat zijn vogels die graag op het strand broeden, zoals strandplevier, bontbekplevier en dwergstern. Door een deel van het strand te markeren hebben deze vogels de rust die ze nodig hebben om hun nestje te maken en jongen groot te brengen.

lees meer

Betaald parkeren verdwijnt op Brouwersdam en Grevelingendam

29 maart 2019 Margaret Boer in Aan Zee

Er is goed nieuws voor recreanten. Het betaald parkeren vervalt per 1 april op de Grevelingendam en op de Kabbelaarsbank bij de Brouwersdam, bezoekers kunnen hier in het vervolg het gehele jaar rond gratis parkeren.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog