www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Uniek broedgeval van bijeneters op Tholen

8 september 2020 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Deze zomer vlogen vijf jongen bijeneters uit: een uniek broedgeval op Tholen.
Waar de bijeneter een zeldzame dwaalgast in Nederland was, is hij nu niet meer als broedvogel in Nederland weg te denken

lees meer

Een lekker ding (als je ervan houdt)

28 augustus 2020 Boswachter Karel Leeftink in Aan Zee

De veenmol heeft de charme, de elegantie en de uitstraling van een tank. Met allerlei zwierige en bekoorlijke accessoires, zoals antennes op de kop, stekelige achterpoten, een vervaarlijke bepantsering en soldateske beplating en natuurlijk de imposante graafpoten.

lees meer

Boswerkzaamheden in Boswachterij Westerschouwen

27 augustus 2020 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Binnenkort wordt er gestart met het verwijderen van de Amerikaanse vogelkers uit het westelijke deel van de Boswachterij Westerschouwen. Om het wild en de bezoekers van het bos zo min mogelijk te verstoren wordt er gewerkt in 3 fases én wordt het zoveel mogelijk met elektrisch gereedschap gewerkt. Spontane verjonging van inheemse soorten worden beschermd tegen vraat van damherten door middel van boomkorven.

lees meer

Parkeerplaats Schuddebeurs nog één keertje afgesloten

26 augustus 2020 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Van 31 augustus tot 4 september wordt het parkeerterrein van het bos Schuddebeurs nog één keer afgesloten voor werkzaamheden aan het wegdek én controle op boomveiligheid. Daarna kunt u weer genieten van dit mooie bos tijdens een (herfst)wandeling.

lees meer

Braakman-Zuid uitgebreid: 36 hectare nieuwe natuur

17 juli 2020 Boswachters Aan Zee in Aan Zee

Natuurgebied de Braakman is één van de grotere natuurgebieden van Staatsbosbeheer in de regio Zeeuws-Vlaanderen. De Braakman bij Philippine is uitgebreid met maar liefst 36 hectare nieuwe natuur. De uitbreiding van de Braakman-Zuid is onderdeel van de aanleg en instandhouding van natuurnetwerk door de hele provincie Zeeland.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog