www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Determinatie

2 dagen geleden Boswachter Anouk Pattipeilohij in Aan Zee

Vandaag breng ik een heugelijke dag in het veld door met collega Peter Maas. Peter is onze boswachter Ecologie en fervent volger van al het leven wat er ontspruit in onze gebieden. Laat ik het zo zeggen, als planten aan social media deden dan was hij die ene volger die alles wat je post meteen retweet, liked en deelt.

lees meer

Oefening natuurbrand Kop van Schouwen

14 september 2017 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Blusoefening Kop van Schouwen

Door hun droge omstandigheden is er in duingebieden extra groot risico op natuurbrand. In tijden van weinig neerslag zijn alle partijen op de Kop van Schouwen daarom extra alert. Op vrijdag 15 september is er een grote oefening voor het bestrijden van natuurbrand. De oefening wordt georganiseerd om zo goed mogelijk voorbereid te zijn in geval van brand.

lees meer

Boeren, burgers en buitenlui!

6 september 2017 Boswachter Piet van Loon in Aan Zee

9 en 10 september zijn de Open Monumentendagen in Nederland. Ook Staatsbosbeheer beheert veel cultuurhistorische elementen en speciaal op deze dagen kunt u hier extra van genieten. Wees welkom!

lees meer

Als de sprinkhaan drie maal kraait…

30 augustus 2017 Boswachter Karel Leeftink in Aan Zee

Sprinkhanen vallen vooral op door hun gezang. Dit wordt voorgebracht door een orgaan aan de voorvleugel of de poot, het zgn. stridulatieorgaan.

lees meer

Schaapskuddes met herder losgelaten in het Groene Duin

23 augustus 2017 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Schapen Groene Duin

Naast reeën, damherten, paarden en koeien kun je nu ook schapen tegen komen in het Groene Duin. We hebben namelijk de hulp ingeroepen van een herder met zijn schaapskudde om ons te versterken in de strijd tegen de invasieve soort Amerikaanse Vogelkers. Wij willen graag dat de struik – die niet thuis hoort in Nederland – verdwijnt en schapen lusten er wel pap van. Win-win!

lees meer

Lugubere vondst in de duinen

26 juli 2017 Boswachter Peter Maas in Aan Zee

De paddenvlieg legt haar eitjes op de neus van een kikker of pad. De larfjes eten zich een weg door het lichaam heen.

lees meer

Amerikaanse vogelkers verwijderen voor behoud open duinen

24 juli 2017 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Kleine parelmoervlinder

Vanaf morgen starten we met het verwijderen van Amerikaanse vogelkers bij het Groene Duin op de Kop van Schouwen. De exoot bedreigt het typisch Zeeuwse open duinlandschap. De werkzaamheden zullen ongeveer vier weken in beslag nemen.

lees meer

Babynieuws in de Grevelingen

7 juli 2017 Boswachter Piet van Loon in Aan Zee
jonge zeehonden in de Grevelingen

In de Grevelingen leeft een groep gewone zeehonden. Vanaf ons kantoor kunnen we ze mooi zien liggen zonnen op de stortstenen. Afgelopen week ben ik even bij de zeehonden wezen kijken, kijken jullie mee?

lees meer

Vlog #1 Bosbewoners in Westerschouwen

5 juli 2017 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Bosbewoners

Boswachter Wendy gaat in Boswachterij Westerschouwen (Zeeland) op zoek naar leuke bosbewoners. Er is altijd iets moois te spotten in dit gebied, maar gaat het haar lukken ze op camera vast te leggen?

lees meer

Bijna op de hoorns

2 juli 2017 Boswachter Peter Maas in Aan Zee

Soms gebeurt het…. dat je zo opgaat in je werk dat je iets over het hoofd ziet. Dit overkwam boswachter Peter, een flinke stier dulde geen boswachter in zijn wei.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog