www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Stofwolken en gierende hormonen op de Slikken van Flakkee

2 juli 2019 Boswachter Ilona Noorlander in Aan Zee
Vechtende stieren foto Ilona Noorlander Staatsbosbeheer

Grote stofwolken boven de Serengeti van Goeree-Overflakkee. De stierenbronst van de heckrunderen is nu echt aangebroken op de Slikken van Flakkee. Met hun krachtige voorpoten gooien de mannen het stof omhoog en woelen met hun imposante kop met hoorns vervolgens door de kuil. Een indrukwekkend schouwspel!

lees meer

7 Scholen – 124 kinderen van groep 8 op Zeehondensafari op de Oosterschelde

17 juni 2019 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

124 Kinderen beleefden de Oosterschelden tijdens de zeehondensafari van Staatsbosbeheer.

lees meer

Broedende raven op de Kop van Schouwen

13 juni 2019 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Sinds dit jaar broeden er weer raven in Zeeland. Deze grote kraaiachtigen waren uitgestorven in Nederland maar zijn langzaam weer aan het terugkomen, met dit jaar een succesvol broedseizoen op de Kop van Schouwen.

lees meer

Dwaal door een bloemenzee middenin de Grevelingen

24 april 2019 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Grevelingen bloemenzee - foto Piet van Loon

De Grevelingen staat onder natuurliefhebbers bekend om zijn bloemenpracht. Verschillende orchideeën maar ook zoutminnende planten vinden hier hun plekje. In mei begint het bloemenfeest op de eilanden. Ga je mee? Dwaal door een bloemenzee middenin de Grevelingen.

lees meer

Week van de teek

16 april 2019 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Teken kunnen de ziekte van Lyme overbrengen wat ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Daarom is het belangrijk om tekenbeten te voorkomen maar ook het controleren van het lichaam op teken na een bezoek aan bos, tuin of park: “Na een dag in het groen, altijd tekencontrole doen”.

lees meer

Strandplevieren welkom op het Verklikkerstrand

12 april 2019 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee

Ruimte, rust en dynamiek. Dat typeert het Verklikkerstrand tussen Nieuw-Haamstede en Renesse. Op het strand ontstaan embryonale duintjes. Dat zijn duinen die zich in de beginfase van duinvorming bevinden, kleine duintjes dus. Een ideaal gebied voor strandbroeders. Dat zijn vogels die graag op het strand broeden, zoals strandplevier, bontbekplevier en dwergstern. Door een deel van het strand te markeren hebben deze vogels de rust die ze nodig hebben om hun nestje te maken en jongen groot te brengen.

lees meer

Betaald parkeren verdwijnt op Brouwersdam en Grevelingendam

29 maart 2019 Margaret Boer in Aan Zee

Er is goed nieuws voor recreanten. Het betaald parkeren vervalt per 1 april op de Grevelingendam en op de Kabbelaarsbank bij de Brouwersdam, bezoekers kunnen hier in het vervolg het gehele jaar rond gratis parkeren.

lees meer

“De Aanlijner Wint” Voorlichtingsactie in de Boswachterij Westerschouwen

15 maart 2019 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

De boswachters van Staatsbosbeheer gaan zaterdag 16 maart en zondag 17 maart in gesprek met de bezoekers van de Boswachterij Westerschouwen om aandacht te vragen voor de start van het broedseizoen. Tijdens het broedseizoen, wat loopt van 15 maart tot 15 juli, is de natuur het meest kwetsbaar. Door bewustzijn te creëren hopen de boswachters dierenleed te voorkomen en overlast te beperken.

lees meer

Hondenpoepzakjesdump

7 maart 2019 Boswachter Piet van Loon in Aan Zee

Afgelopen tijd hebben boswachters van Staatsbosbeheer enorme hoeveelheden hondenpoepzakjes uit het terrein opgeruimd. Met zakje en al werden de uitwerpselen van honden de bosjes in gegooid en de natuur vervuild.

lees meer

Weer veilig over de kreek

4 maart 2019 Boswachter Piet van Loon in Aan Zee

Staatsbosbeheer plaatst nieuwe brug op wandelroute Krekengebied Ouwerkerk

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog