www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Dwaal door een bloemenzee middenin de Grevelingen

24 april 2019 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Grevelingen bloemenzee - foto Piet van Loon

De Grevelingen staat onder natuurliefhebbers bekend om zijn bloemenpracht. Verschillende orchideeën maar ook zoutminnende planten vinden hier hun plekje. In mei begint het bloemenfeest op de eilanden. Ga je mee? Dwaal door een bloemenzee middenin de Grevelingen.

lees meer

Week van de teek

16 april 2019 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Teken kunnen de ziekte van Lyme overbrengen wat ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Daarom is het belangrijk om tekenbeten te voorkomen maar ook het controleren van het lichaam op teken na een bezoek aan bos, tuin of park: “Na een dag in het groen, altijd tekencontrole doen”.

lees meer

Strandplevieren welkom op het Verklikkerstrand

12 april 2019 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee

Ruimte, rust en dynamiek. Dat typeert het Verklikkerstrand tussen Nieuw-Haamstede en Renesse. Op het strand ontstaan embryonale duintjes. Dat zijn duinen die zich in de beginfase van duinvorming bevinden, kleine duintjes dus. Een ideaal gebied voor strandbroeders. Dat zijn vogels die graag op het strand broeden, zoals strandplevier, bontbekplevier en dwergstern. Door een deel van het strand te markeren hebben deze vogels de rust die ze nodig hebben om hun nestje te maken en jongen groot te brengen.

lees meer

Betaald parkeren verdwijnt op Brouwersdam en Grevelingendam

29 maart 2019 Margaret Boer in Aan Zee

Er is goed nieuws voor recreanten. Het betaald parkeren vervalt per 1 april op de Grevelingendam en op de Kabbelaarsbank bij de Brouwersdam, bezoekers kunnen hier in het vervolg het gehele jaar rond gratis parkeren.

lees meer

“De Aanlijner Wint” Voorlichtingsactie in de Boswachterij Westerschouwen

15 maart 2019 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

De boswachters van Staatsbosbeheer gaan zaterdag 16 maart en zondag 17 maart in gesprek met de bezoekers van de Boswachterij Westerschouwen om aandacht te vragen voor de start van het broedseizoen. Tijdens het broedseizoen, wat loopt van 15 maart tot 15 juli, is de natuur het meest kwetsbaar. Door bewustzijn te creëren hopen de boswachters dierenleed te voorkomen en overlast te beperken.

lees meer

Hondenpoepzakjesdump

7 maart 2019 Boswachter Piet van Loon in Aan Zee

Afgelopen tijd hebben boswachters van Staatsbosbeheer enorme hoeveelheden hondenpoepzakjes uit het terrein opgeruimd. Met zakje en al werden de uitwerpselen van honden de bosjes in gegooid en de natuur vervuild.

lees meer

Weer veilig over de kreek

4 maart 2019 Boswachter Piet van Loon in Aan Zee

Staatsbosbeheer plaatst nieuwe brug op wandelroute Krekengebied Ouwerkerk

lees meer

Kabouterpad wordt voor één dag Pietenpad

26 november 2018 Boswachter Piet van Loon in Aan Zee
Pietenpad boswachterij Westerschouwen

Op woensdag 5 december aanstaande vormt Staatsbosbeheer het Kabouterpad in Boswachterij Westerschouwen voor één dag om tot heus Pietenpad. Kinderen van 2 tot 10 jaar kunnen tussen 13:00 en 15:30 uur samen met een aantal Pieten opdrachten uitvoeren op het Pietenpad. Misschien zit er aan het eind wel wat lekkers in de zak van Sinterklaas…

lees meer

Eilandjes voor kustbroedvogels in het Grevelingenmeer

24 oktober 2018 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Kleine Stampersplaat Grevelingen

Kluten en visdieven hebben de Grevelingen achter zich gelaten om te overwinteren in het zuidwesten van Europa en Afrika. Ondertussen wordt er gewerkt om het Grevelingenmeer klaar te maken voor volgend broedseizoen. Als de vogels in het voorjaar terugkeren is er volop nieuw broedgelegenheid voor hen.

lees meer

Boswachtersdag 2018 in Boswachterij Westerschouwen

17 oktober 2018 Boswachter Piet van Loon in Aan Zee

Staatsbosbeheer organiseert, inmiddels volgens traditie, op de zaterdag in de herfstvakantie de Boswachtersdag. Voor jong en oud zijn er zaterdag 20 oktober 2018 tussen 10:30 en 16:30 verschillende activiteiten rondom de ingang Boswachterij Westerschouwen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog