www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Ondergestoven fietspad door de Boswachterij Westerschouwen wordt verlegd

7 oktober 2020 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Na een winderige dag was een klein stukje van het fietspad door de Boswachterij Westerschouwen ondergestoven, fietsers moesten even afstappen en door het zand ploeteren. In opdracht van de Provincie Zeeland wordt nu dit stukje fietspad bovenlangs de dennen gelegd en kan het duinmassief langzaam verder wandelen.

lees meer

Unieke excursie voor basisschoolkinderen naar de stuivende duinen en archeologische vondsten

6 oktober 2020 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Een unieke excursie naar een plek in de duinen waar heel vroeger mensen leefden. De kinderen van de basisscholen op Schouwen-Duivenland gingen met een echte archeoloog op pad en leerden op deze manier heel veel van het landschap waar ze zelf wonen. En ze gingen met echte archeologische vondsten naar huis.

lees meer

Herfstexcursies: Bronstige damherten

29 september 2020 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

In de herfst verzamelen de damherten zich in de Meeuwenduinen voor de bronst. De mannetjes graven kuilen om hun territorium aan te geven, wat wordt verdedigd met gevechten waarbij het gekletter van de geweien tot in de verte te horen is. Zo ook het burlen, een luid boerend/knorrend oergeluid. Dit schouwspel is zo mooi om te zien, dat Boswachter Alex jullie graag meeneemt.

lees meer

Uniek broedgeval van bijeneters op Tholen

8 september 2020 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Deze zomer vlogen vijf jongen bijeneters uit: een uniek broedgeval op Tholen. Waar de bijeneter een zeldzame dwaalgast in Nederland was, is hij nu niet meer als broedvogel in Nederland weg te denken.

lees meer

Een lekker ding (als je ervan houdt)

28 augustus 2020 Boswachter Karel Leeftink in Aan Zee

De veenmol heeft de charme, de elegantie en de uitstraling van een tank. Met allerlei zwierige en bekoorlijke accessoires, zoals antennes op de kop, stekelige achterpoten, een vervaarlijke bepantsering en soldateske beplating en natuurlijk de imposante graafpoten.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog