www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Boswachtersdag in Boswachterij Westerschouwen

17 oktober 2017 Boswachter Piet van Loon in Aan Zee

Staatsbosbeheer organiseert een Boswachtersdag met activiteiten voor jong en oud! Komen jullie ook knutselen, boshut bouwen, op de foto of wandelen op het kabouterpad? Tot zaterdag!

lees meer

Kabouterweek in Boswachterij Westerschouwen

13 oktober 2017 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Kabouterweek Boswachterij Westerschouwen

Komende twee weken staat in het teken van kaboutertjes in Boswachterij Westerschouwen! Staatsbosbeheer organiseert in de herfstvakantie namelijk de Kabouterweek. Een perfect moment, want de (klein)kinderen en (groot)ouders zijn vrij en de kabouterbossen aangekleed in prachtige herfstkleuren. In de boswachterij volgen de kinderen de kabouterpaden, op zoek naar kaboutersporen en de kabouterschat. Kom je ook?

lees meer

Grevelingenweek: zeehonden en flamingo’s kijken

11 oktober 2017 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Zeehonden Grevelingenweek

De Grevelingen is het grootste zoutwatermeer van Zuidwest-Europa. Een bijzonder gebied waar zeekraal en bijzondere orchideeën naast elkaar groeien. Zeehonden rusten er uit op de stortstenen dammen en krijgen er hun jongen. Kortom, een gebied waar je de deltanatuur optimaal kunt beleven. Vooral van 13 t/m 21 oktober: in de Grevelingenweek.

lees meer

Snelweg van zand in de Meeuwenduinen

28 september 2017 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Zand in de Meeuwenduinen

Vandaag starten de werkzaamheden in de Meeuwenduinen op de Kop van Schouwen. Met machines worden kerven gegraven in de duinen bij het strand. In het gebied erachter wordt een snelweg van zand op gang gebracht. De werkzaamheden zijn voor het einde van het jaar afgerond.

lees meer

Determinatie

20 september 2017 Boswachter Anouk Pattipeilohij in Aan Zee

Vandaag breng ik een heugelijke dag in het veld door met collega Peter Maas. Peter is onze boswachter Ecologie en fervent volger van al het leven wat er ontspruit in onze gebieden. Laat ik het zo zeggen, als planten aan social media deden dan was hij die ene volger die alles wat je post meteen retweet, liked en deelt.

lees meer

Oefening natuurbrand Kop van Schouwen

14 september 2017 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Blusoefening Kop van Schouwen

Door hun droge omstandigheden is er in duingebieden extra groot risico op natuurbrand. In tijden van weinig neerslag zijn alle partijen op de Kop van Schouwen daarom extra alert. Op vrijdag 15 september is er een grote oefening voor het bestrijden van natuurbrand. De oefening wordt georganiseerd om zo goed mogelijk voorbereid te zijn in geval van brand.

lees meer

Boeren, burgers en buitenlui!

6 september 2017 Boswachter Piet van Loon in Aan Zee

9 en 10 september zijn de Open Monumentendagen in Nederland. Ook Staatsbosbeheer beheert veel cultuurhistorische elementen en speciaal op deze dagen kunt u hier extra van genieten. Wees welkom!

lees meer

Als de sprinkhaan drie maal kraait…

30 augustus 2017 Boswachter Karel Leeftink in Aan Zee

Sprinkhanen vallen vooral op door hun gezang. Dit wordt voorgebracht door een orgaan aan de voorvleugel of de poot, het zgn. stridulatieorgaan.

lees meer

Schaapskuddes met herder losgelaten in het Groene Duin

23 augustus 2017 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Schapen Groene Duin

Naast reeën, damherten, paarden en koeien kun je nu ook schapen tegen komen in het Groene Duin. We hebben namelijk de hulp ingeroepen van een herder met zijn schaapskudde om ons te versterken in de strijd tegen de invasieve soort Amerikaanse Vogelkers. Wij willen graag dat de struik – die niet thuis hoort in Nederland – verdwijnt en schapen lusten er wel pap van. Win-win!

lees meer

Lugubere vondst in de duinen

26 juli 2017 Boswachter Peter Maas in Aan Zee

De paddenvlieg legt haar eitjes op de neus van een kikker of pad. De larfjes eten zich een weg door het lichaam heen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog