www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Een reuze vogelnest in Ritthem

11 uur geleden Boswachter Karel Leeftink in Aan Zee

Vanuit een ‘vogelnest’ is er een prachtig uitzicht over het natuurgebied voormalig fort Zoutman, één van de forten die in opdracht van Napoleon gebouwd werden om de kust tegen mogelijke Engelse invallen te beschermen.

lees meer

Kalfjes Slikken van Flakkee luiden lente in

2 dagen geleden Boswachter Ilona Noorlander in Aan Zee
Kalfjes heckrund Slikken van Flakkee

Het is voor mij ieder jaar weer spannend wanneer het gaat gebeuren. De geboorte de eerst kalfjes op de Slikken van Flakkee. Eindelijk is het zo ver…

lees meer

Zeeuwse kinderen vieren Boomfeestdag

2 dagen geleden Boswachter Karel Leeftink in Aan Zee
Boomfeestdag Dijkwater

Op woensdag 22 maart vierde stichting Nationale Boomfeestdag haar 60e verjaardag. Tijdens de viering werden overal in het land activiteiten georganiseerd met kinderen. In Zeeland natuurlijk ook!

lees meer

Opening broedseizoen met hondenkoekjes

15 maart 2017 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Reekalf

Vogels beginnen te zingen, knoppen lopen uit, planten schieten uit de grond. Je voelt het aan alles, de lente is in aantocht! Vanaf 15 maart is het broedseizoen officieel begonnen en daarom deelt Staatsbosbeheer hondenkoekjes uit. Lees ik dat nou goed? Jazeker!

lees meer

Familiepad Boswachterij Westerschouwen in beton

13 maart 2017 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Familiepad Boswachterij Westerschouwen

Vandaag starten we met het opknappen van het Familiepad in Boswachterij Westerschouwen. Drie kilometer pad wordt in beton gelegd zodat families met kinderwagens en rolstoelen er veilig overheen kunnen.

lees meer

Het Vroon hoopt

13 maart 2017 Boswachter Peter Maas in Aan Zee

In het het Noordervroon is een raster geplaatst om broedvogels te beschermen tegen predatie. De Provincie Zeeland stelde de financiële middelen beschikbaar.

lees meer

Vleermuizen tellen op de Kop van Schouwen

1 maart 2017 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Grootoorvleermuis op de Kop van Schouwen

Een constante temperatuur, vochtig en vooral lekker donker. De bunkers op de Kop van Schouwen zijn ideaal als overwinteringsplek voor vleermuizen. Maar doen ze dat ook? We gingen op pad met Jan Piet Bekker van zoogdierenwerkgroep Zeeland om vleermuizen te tellen.

lees meer

Voorjaarsopening Braakman boerderij

27 februari 2017 Boswachter Erik Schram in Aan Zee

Het begint langzaam lente te worden. De vogels fluiten s ’morgens al en de eerste voorjaarsbloeiers komen tevoorschijn. Wandelaars, fietsers en ruiters laten zich weer steeds meer buiten in de natuur zien. De Braakman boerderij van Staatsbosbeheer in natuurgebied Braakman Noord gaat in het voorjaar weer open voor bezoekers. Van maart t/m oktober op zondagen van 13-16.30u en in juni, juli en augustus ook op zaterdagen.

lees meer

Ruiterpad Gadrabos opgeknapt

20 februari 2017 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Gadrabos Ruiterpad

Paardrijders kunnen hun hart weer ophalen in het mooie Gadrabos op de Kop van Schouwen. Het pad dat ’s winters erg nat was is inmiddels herstelt.

lees meer

Kansen voor duinviooltje aan de Adriaan van der Weijdeweg

3 februari 2017 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Duinviooltje

Staatsbosbeheer is deze week begonnen met het opschonen van de duinvalleien aan de Adriaan van der Weijdeweg. Door verschillende menselijke invloeden zijn de typisch Zeeuwse duinvalleien dichtgegroeid. Met deze werkzaamheden zorgen we voor kansen voor soorten als veldleeuwerik en tapuit.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog