www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Boomfeesttour van start!

16 november 2023 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Helaas was de grond te nat voor het planten van bomen tijdens de opening van de Boomfeesttour in Brouwershaven. Maar met leuke natuuropdrachten hebben we de natuur in de klas gehaald. En dat planten… dat doen we op een ander moment!

lees meer

Natuurwerkdag op Tholen

7 november 2023 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Tijdens de Natuurwerkdag bij Sint-Maartensdijk zijn open plekken gemaakt in de randen van het nog jonge Muijebos voor bijen en vlinders. Ook zijn overgroeiende bomen omgezaagd om de paden weer beter begaanbaar te maken en open plekken te creëren. Wel veertig vrijwilligers kwamen hun handen uit de mouwen steken en zorgden ervoor dat het bos meer mooier is geworden voor mens, dier en plant.

lees meer

Update 3000-soortenjaar Grevelingen: WE HEBBEN HET GEHAALD!

2 november 2023 Merijn Loeve in Aan Zee

Paddenstoelentijd! De soortgroep paddenstoelen is een enorm diverse soortgroep met in Nederland wel over de 5000 soorten. Lekker makkelijk dus voor het soortenjaar zul je denken, maar dat is helaas niet het geval. Tot nu toe zijn er 197 soorten paddenstoelen ingevoerd in de Grevelingen. Dit heeft er grotendeels mee te maken dat paddenstoelen ontzettend […]

lees meer

Alpenwatersalamander op Schouwen-Duiveland: nieuwe (wilde) soort!

26 oktober 2023 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Nieuw soort tussen een stapel dakpannen op Schouwen-Duiveland: de alpenwatersalamander.

lees meer

Werkzaamheden in de Boswachterij Westerschouwen

24 oktober 2023 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Er wordt hard gewerkt in de Boswachterij Westerschouwen. Deze werkzaamheden duren nog de gehele winter en kunnen voor overlast zorgen. Meer over deze werkzaamheden leest u in dit blog.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog