www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

“De Aanlijner Wint” Voorlichtingsactie in de Boswachterij Westerschouwen

5 dagen geleden Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

De boswachters van Staatsbosbeheer gaan zaterdag 16 maart en zondag 17 maart in gesprek met de bezoekers van de Boswachterij Westerschouwen om aandacht te vragen voor de start van het broedseizoen. Tijdens het broedseizoen, wat loopt van 15 maart tot 15 juli, is de natuur het meest kwetsbaar. Door bewustzijn te creëren hopen de boswachters dierenleed te voorkomen en overlast te beperken.

lees meer

Hondenpoepzakjesdump

7 maart 2019 Boswachter Piet van Loon in Aan Zee

Afgelopen tijd hebben boswachters van Staatsbosbeheer enorme hoeveelheden hondenpoepzakjes uit het terrein opgeruimd. Met zakje en al werden de uitwerpselen van honden de bosjes in gegooid en de natuur vervuild.

lees meer

Weer veilig over de kreek

4 maart 2019 Boswachter Piet van Loon in Aan Zee

Staatsbosbeheer plaatst nieuwe brug op wandelroute Krekengebied Ouwerkerk

lees meer

Kabouterpad wordt voor één dag Pietenpad

26 november 2018 Boswachter Piet van Loon in Aan Zee
Pietenpad boswachterij Westerschouwen

Op woensdag 5 december aanstaande vormt Staatsbosbeheer het Kabouterpad in Boswachterij Westerschouwen voor één dag om tot heus Pietenpad. Kinderen van 2 tot 10 jaar kunnen tussen 13:00 en 15:30 uur samen met een aantal Pieten opdrachten uitvoeren op het Pietenpad. Misschien zit er aan het eind wel wat lekkers in de zak van Sinterklaas…

lees meer

Eilandjes voor kustbroedvogels in het Grevelingenmeer

24 oktober 2018 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Kleine Stampersplaat Grevelingen

Kluten en visdieven hebben de Grevelingen achter zich gelaten om te overwinteren in het zuidwesten van Europa en Afrika. Ondertussen wordt er gewerkt om het Grevelingenmeer klaar te maken voor volgend broedseizoen. Als de vogels in het voorjaar terugkeren is er volop nieuw broedgelegenheid voor hen.

lees meer

Boswachtersdag 2018 in Boswachterij Westerschouwen

17 oktober 2018 Boswachter Piet van Loon in Aan Zee

Staatsbosbeheer organiseert, inmiddels volgens traditie, op de zaterdag in de herfstvakantie de Boswachtersdag. Voor jong en oud zijn er zaterdag 20 oktober 2018 tussen 10:30 en 16:30 verschillende activiteiten rondom de ingang Boswachterij Westerschouwen.

lees meer

Buitenlesdag Grevelingen voor 320 kinderen

12 oktober 2018 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Buitenlesdag Grevelingen

Zo’n 320 kinderen van basisscholen op Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland kregen vandaag natuurles op en rond de Grevelingen. Kinderen leren over de bijzondere deltanatuur van de Grevelingen en gaan op excursie met de boswachter van Staatsbosbeheer. De buitenlesdag is een voorproefje op de Grevelingenweek, waarin jong en oud de mooie natuur van de Grevelingen zelf kunnen beleven. De Grevelingenweek gaat op 20 oktober van start en duurt t/m 28 oktober.

lees meer

Beladen erfgoed

4 september 2018 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Niet al het erfgoed in Nederland is een bron van trots of mooie herinneringen. Toch biedt ook dit erfgoed zoals de bunkers bij De Punt, naast de beladen geschiedenis, een decor voor mooie verhalen, los van leed en angst. Tijdens de Open Monumentendag bent u hier van harte welkom. U kunt een rondleiding krijgen door het bunkercomplex of ’s avonds met de boswachter mee op zoek naar vleermuizen.

lees meer

Vissen in de Oosterschelde, broeden in de Pluimpot

29 augustus 2018 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Jonge kluten, foto Staatsbosbeheer Wendy Janse

Komende weken werken we aan het leefgebied voor visdief, kluut en kokmeeuw in de Pluimpot op Tholen. Het binnendijkse eiland wordt aangepakt om ervoor te zorgen dat kustbroedvogels hier ruimte hebben om te rusten en broeden.

lees meer

Herstel van kustlandschap Slik Dijkwater

22 augustus 2018 Boswachter Wendy Janse in Aan Zee
Visdief, foto Staatsbosbeheer

Komende weken werken we aan het herstel van het kustlandschap bij Slik Dijkwater. Het buitendijkse gebiedje in de Grevelingen wordt aangepakt zodat kustbroedvogels er veilig kunnen broeden.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog