www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Verwijderen van Amerikaanse vogelkers uit de Boswachterij Westerschouwen fase II en Gadra

13 juli 2021 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Deze zomer wordt het gestart met het weghalen van de Amerikaanse vogelkers in het bos van Gadra en in de Boswachterij Westerschouwen (midden gebied). Door het verwijderen van deze exoot krijgen inheemse soorten meer kans wat de biodiversiteit van beide bossen ten goede komt.

lees meer

Excursieschuur Boswachterij Westerschouwen blijft nog even gesloten

1 juli 2021 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

De Excursieschuur in de Boswachterij Westerschouwen blijft nog even gesloten als gevolg van de maatregelen die getroffen in het kader van het Coronavirus Covid-19.

lees meer

Nieuwsgierige koeien en boze steltkluten

23 juni 2021 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Het inzetten van grote grazers in natuurgebieden is een grote meerwaarde voor het gebied, maar botst ook wel eens. In dit blog vertelt boswachter Marijke over de steltkluten die verstoord werden door nieuwsgierige koeien.

lees meer

Doneeractie Speeltoestel Boswachterij Westerschouwen

17 juni 2021 Boswachter Digna Mielard in Aan Zee
Tovertoren

Spelen in de natuur is niet alleen leuk, het is ook leerzaam en soms best spannend. Een speeltoestel helpt op een speelse manier het samenwerken, fysiek bezig zijn, ontdekken en de coördinatie te bevorderen.

lees meer

Nieuw bos in Zeeland, sponsor investeert 100 hectare

28 mei 2021 Margaret Boer in Aan Zee

De komende jaren zal er door een investering van De Hoop Terneuzen in totaal 100 hectare bos in Zeeland bijkomen. Het nieuwe bos legt CO2  vast en levert daarmee een structurele bijdrage aan het terugdringen ervan (gemiddeld 10 ton CO2 per hectare per jaar) die volgens het Nederlandse Klimaatakkoord in 2030 met ten minste 49 procent verminderd moet zijn. De Hoop Terneuzen streeft naar een duurzame ontwikkeling en zorg voor de omgeving. Daarom draagt zij bij aan de investering van bosaanplant in Zeeland.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog